بینش مطهر || مطهَرین
#پرسش_شما ۱. شما فرمودید این موارد بخصوص، مربوط به اجتهاد و کار فقیه است. یعنی مقلد حق نداره خودش
#پاسخ_استاد
1- وظیفه مقلد عدم ارتکاب محرمات است و هدف ارزشمند نمی تواند توجیه کننده کار حرام باشد، اگر در یک مخمصه با دو حکم افتاده باشد باید استفتاء کند و اگر برای تصمیم گرفتن فرصت چنین کاری ندارد باید هدف مهم تر و ضروری تر را پیگیری کند البته به شرطی که راه سومی برای فرار از عمل مرجوح نداشته باشد.
2- بله در چنین مواردی به نظر می رسد تخصصا از چنین قاعده ای خارج است.
3- این که هدف وسیله را توجیه نمیکنه اصل ویژه ای نیست بلکه همان اطلاق احکام تحریمی است یعنی کار حرام حرامه و نباید انجام بشه واما بحث تزاحم و اهم و مهم در ریشه استنباط حکم مطرح میشه و قبل از تنجّز حکم حرمت است.
یک قدری بحث تخصصی شد.
عذرخواهم
#استاد_قاسمی
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
هدایت شده از کانال آموزش بینش مطهر استان قم
بسم الله الرحمن الرحیم
✋🏻 عرض سلام و ادب خدمت بینش پژوهان محترم و گرامی
✅ چند نکته مهم رو خدمت شما عزیزان ارسال می کنیم.
1️⃣ تصویر فوق برنامه #آموزشی #امتحانات و #همایش_های این ترم مرحله اول طرح بینش مطهر است.
2️⃣ برای هر جلسه امتحان یک هفته کلاس رسمی تعطیل می شود و جایگزین آن به صورت همایشی یک جلسه عمومی برگزار می شود. در این جلسه مبتنی بر موضوعات کتاب مباحثی توسط اساتید ارائه می گردد.
3️⃣ در فاصله این یک هفته شما فرصت دارید تا پاسخ آزمون را بنویسید و به استادیار کلاس خود ارسال کنید.
⭕️ آزمون ها به صورت کتاب باز است و در گروه بارگزاری می شود.
4️⃣ همایش ها از طریق پیام رسان #اینستاگرام و یک #پیام_رسان_داخلی برگزار می شود و لینک آن در کانال قرار داده می شود.
5️⃣ در مورد آزمون ها مطلع باشید که هیچ تاخیری در ارسال آنها پذیرفته نیست و در زمان مقرر خود باید ارسال بشوند.
❌ نکات مهم پیرامون امتحانات را به صورت یک پست مستقل فردا در کانال ارسال می کنیم. لذا تا فردا صبور باشید.
🙏🏼 از اینکه با دقت در این پیام و اجرای قوانین و همکاری با استادیارها به ما کمک می کنید، از شما سپاسگزاریم.
التماس دعا
آموزش استان قم
🔰 فاجعه قرن از نگاه شهید مطهری و راه حل آن
🔷 قرن ما يعنى قرن چهارده هجرى از نظر فقه و مقررات اسلامى قرن يك فاجعه است، يك فاجعه كم نظير. در اين قرن ما شاهد قربانى شدن مقررات اسلامى در مقابل مقررات اروپايى مى باشيم. سنگرها را پى درپى از دست فقه اسلامى مى گيرند. در مسائل قضائى، در مسائل مدنى، در مسائل خانوادگى، در مسائل جزائى و در ساير مسائل تدريجاً مقررات ناقص اروپايى جانشين مقررات اسلامى مى گردد. امروز عملًا جز مقررات عبادى در انحصار اسلام نمانده است، ساير مقررات يا انحصاراً غير اسلامى است و يا مخلوطى است از مقررات اسلامى و غير اسلامى.
👆🏻👆🏻 این متن و این نگاه شهید مطهری به مسائل اجتماعی و وضعیت فقاهت در جامعه است. ایشان برای این فاجعه یک راه حل و الگوی طی مسیر را ارائه داده اند. حقا خودشون اول رهرو این مسیر بودند.
👇🏻👇🏻 در ادامه راهکار تفصیلی شهید مطهری برای حل این مسئله را می خوانیم
#تفقه #اجتهاد #نظام_اندیشه
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
الهامى از شيخ الطائفه.pdf
208.5K
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 اندیشه های اجتهادی شیخ طوسی و نگاهی فقاهتی اسلام
❇️ مقاله فوق با عنوان «الهامی از شیخ الطائفه» نام گذاری و منتشر شده است. البته حق مساله این است که بگوییم آشنایی با نظام اجتهادی شیعی و اسلامی برای پاسخگویی به مسائل مورد نیاز بشریت.
❇️گفتار فوق برای آشنایی با تاریخ و تطور اجتهاد از صدر اسلام تا دوره های اخیر بسیار نافع و راهگشاست.
💠در ادامه فهرستی از اهم مطالب موجود در این گفتار رو با هم می خوانیم:
🔆 آشنایی اجمالی با شیخ طوسی و تاثیر ایشان بر علوم اسلامی
🔆 تاریخ اجتهاد از دوره حضور ائمه تا قرن فعلی
🔆 تاثیر نگاه اجتهادی در ادراک و فهم معارف و مبانی اسلامی
🔆 پیدایش جریان مهم و منحرف اخباری گری در تشیع
🔆 نقش اجتهاد در تولید علوم انسانی اسلامی از نگاه شهید مطهری
#اسلام_شناسی #شهید_مطهری #بینش_مطهر
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
#اعترافات_یک_تمدن
🔷 #ویکتور_هوگو در يكى از خطابههاى خيلى عالىاش مى گويد:
🔹 «راستى اگر انسان اينطور فكر كند كه عدم است و بعد از اين زندگى نيستى مطلق است، ديگر اصلًا براى او زندگى ارزشى نخواهد داشت.
🔹آن چيزى كه زندگى را براى انسان گوارا و لذّت بخش مى سازد، كار او را مفرّح مى سازد، به دل او حرارت و گرمى مى بخشد، افق ديد انسان را خيلى وسيع مى كند، همان چيزى است كه دين به انسان مى دهد، يعنى اعتقاد به جهان ابديّت، اعتقاد به خلود، اعتقاد به بقاء بشر، اعتقاد به اينكه تو اى بشر! فانى نيستى و باقى خواهى بود، تو از اين جهان بزرگترى، اين جهان براى تو يك آشيان كوچك و موقّتى است، اين جهان فقط يك گاهواره است، براى دوران كودكى توست، دوران بيشتر دوران ديگرى است.»
🔶از #تولستوى حكيم معروف روسى مى پرسند: ايمان چيست؟ آن را براى ما تعريف كن. مى گويد:
🔸 «ايمان همان چيزى است كه انسان با آن زندگى مى كند؛ سرمايه زندگى است». واقعاً عجب جمله ساده و پرمغزى است.
👌🏻 اين جمله را مقايسه كنيد با طرز تفكّر يك عدّه سبك مغز بىخبر كه خيال مى كنند دين براى بشر «سربار» است، بيدينى نوعى آزادى و سبكبارى است! اينها خيال مى كنند پايبند نبودن به هر چيزى نامش #آزادى است، بنابراين پايبند نبودن به عقل و انسانيّت و اخلاق و شرافت چون بالاخره هر چه هست پايبند نبودن است سبكبارى و آزادى است.
♻️ امّا اين #حكيم عاليقدر روسى چقدر خوب ارزش «سرمايه» هاى معنوى را درك كرده است؛ او نمى گويد ايمان «سربار» است، مى گويد «سرمايه است».
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
🔰 #معرفی_کتاب #مبحث_جهاد
🔷 مباحث مربوط به جهاد در آثار شهید مطهری در ضمن جهار جلسه تفسیر قرآن بیان شده اند. این جلسات در ضمن مباحث کتاب #آزادی_انسان درج شده اند که بینش پژوهان در آخرین جلسه از تدریس این کتاب به مباحثه و فراگیری آن مشغول می شوند.
✅استاد شهید مرتضی مطهری در این بحث با اتکا به آیه مبارکه سوره توبه که می فرماید:
قاتِلُوا الَّذينَ لا يُؤْمِنونَ بِاللَّهِ وَ لا بِالْيَوْمِ الاخِرِ وَ لايُحَرِّمونَ ما حَرَّمَ اللَّهُ وَ رَسولُهُ وَ لا يَدينونَ دينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذينَ اوتُوا الْكِتابَ حَتّى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَ هُمْ صاغِرون
مباحثی تبیینی در راستای توضیح جهاد در آئین اسلام و بیان برخی خصائص جهاد اسلامی می پردازند. استاد در ضمن مباحث این کتاب نکات بسیار نابی را بیان کرده اند.
⭕️ با مطالعه این کتاب علاوه بر تمام مطالب ارزشمندی که به دست می آورید، به راحتی با سطحی بودن شبهات نسبت به خشن بودن دین اسلام و مطالب این چنین آشنا می شوید.
🎁 لینک دانلود فایل PDF کتاب https://eitaa.com/bineshemotahar_qom/1697
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
جهاد.PDF
8.45M
📚 #معرفی_کتاب
📙نام کتاب: جهاد
📖 تعداد صفحات: 115 صفحه
📝 نویسنده: شهید مطهری
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
16.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 صوت تدریس کتاب #جهاد
🎙 استاد: حجت الاسلام ناصر قیلاوی زاده
⁉️ سوالاتی که در این جلسه به آنها پاسخ داده می شود:
1️⃣ حقیقت و ماهیت جهاد در اسلام چیست؟
2️⃣ حدود و قیود جهاد در اسلام تا کجاست؟
3️⃣ تقابل اسلام و مسیحیت در مسئله جهاد
4️⃣ بررسی دو گانه #جنگ_صلح یا #جنگ_ذلت
#بینش_مطهر #استاد_قیلاوی #مرحله_اول
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
image_2021-01-20_20-54-32.png
138.7K
🌐 طرح تدریس جلسه پنجم کتاب آزادی انسان بحث #جهاد
💠 استاد: حجت الاسلام ناصر قیلاوی زاده
⁉️ سوالاتی که در این جلسه به آنها پاسخ داده می شود:
1️⃣ حقیقت و ماهیت جهاد در اسلام چیست؟
2️⃣ حدود و قیود جهاد در اسلام تا کجاست؟
3️⃣ تقابل اسلام و مسیحیت در مسئله جهاد
4️⃣ بررسی دو گانه #جنگ_صلح یا #جنگ_ذلت
#بینش_مطهر #استاد_قیلاوی #مرحله_اول
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
بسم الله الرحمن الرحیم
⭕️ قابل توجه مخاطبین عزیز و گرامی
🔆 با پایان یافتن کتاب #آزادی_انسان در مرحله اول طرح بینش مطهر، همایش مجازی با محوریت این کتاب برگزار خواهد شد.
🎙 سخنران: حجت الاسلام سید حیدر حسنین (طلبه و فعال فرهنگی انگلیسی تبار)
🌐 موضوع: بررسی میدانی مقوله آزادی انسان در دو کشور ایران و انگلستان
⏰ زمان: چهارشنبه 8 بهمن ساعت 19
◀️حضور در جلسه از طریق لینک https://www.instagram.com/binesh_qom/
⁉️ سوالات و مسائل خود را پیرامون موضوع جلسه به آیدی @BINESH_QOM ارسال کنید.
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
🔰 توهمی بنام آزادی مطلق
🔷 بشر نمى تواند آزاد مطلق باشد يعنى از حكومت هر قوه و نيرويى آزاد باشد. نه تنها بشر، هيچ موجودى جز ذات حق- كه واجب الوجود است و تحت تسلط هيچ علتى نيست، هيچ قوه اى بر او حكومت نمى كند و هيچ شرطى در وجودش اثر ندارد، حاكم على الاطلاق است و محكوم هيچ قدرتى نيست- نمى تواند چنين باشد.
🔶 غير از ذات واجب الوجود، ما موجودى نداريم كه از هر قيدى آزاد باشد و محكوم هيچ قدرتى نباشد. بنابراين تصور امر محالى است كه بشر بگويد من از حكومت هر قدرتى آزاد هستم، چه حكومت جسمانى و چه حكومت روحى باشد!
#آزادی_سیاسی #آزادی_اجتماعی #آزادی_انسان
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
🔰 شهید مطهری از هیچکاک می گوید
🔷هیچکاک می گوید:
🔷«من معتقدم كه زن هم بايد مثل فيلمى پرهيجان و پرآنتريك باشد، بدين معنى كه↩️ ماهيت خود را كمتر نشان دهد و براى كشف خود مرد را به نيروى تخيل و تصور زيادترى وادارد.
بايد زنان پيوسته بر همين شيوه رفتار كنند يعنى كمتر ماهيت خود را نشان دهند و بگذارند مرد براى كشف آنها بيشتر به خود زحمت دهد.».
ايضاً همان مجله در شماره ديگرى از همين شخص چنين نقل مى كند:🔽
🔶 «زنان شرقى تا چند سال پيش به خاطر حجاب و نقاب و رويبندى كه به كار مى بردند خودبه خود جذاب مى نمودند و همين مسأله جاذبه نيرومندى بدانها مى داد، اما به تدريج با تلاشى كه زنان اين كشورها براى برابرى با زنان غربى از خود نشان مى دهند حجاب و پوششى كه ديروز بر زن شرقى كشيده شده بود از ميان مى رود و همراه آن از جاذبه جنسى او هم كاسته مى شود.»
#زن #جاذبه
@bineshemotahar_qom
کانال جامع بینش مطهر استان قم