💠 اعراب، تُرکها، کُردها، ایرانیها؛ مذاکره یا نبرد؟
✍️ قاسم قصیر
ترجمه رامین حسین آبادیان
🔸 در سایه چالشهای بسیار بزرگی که امروز سوریه با آنها دست و پنجه نرم میکند، فعالان سیاسی و اندیشمندان عرب، یک طرح سنتی را مطرح کردهاند و آن، دعوت به مذاکره عربی ـ ترکی ـ ایرانی ـ کردی است. آنها براین باورند که این نسخهچینی، میتواند به سوریه برای غلبه بر چالشهایی که با آن مواجه است، کمک کند.
🔸 این اندیشمندان عرب، طرحی را مطرح میسازند که چند سال پیش در کنفرانس وحدت منطقهای به ریاست «سعد محیو» اندیمشند عربی، مطرح شده بود. در آن زمان، سعد محیو خواستار مذاکره و گفتگوی عربی ـ ترکی ـ ایرانی ـ کردی و بازگشت به ارزشهای مشترک دینی و انسانی شده بود.
🔸 در سایه تحولاتی که پس از نبرد «طوفان الاقصی» به وقوع پیوست و نیز جنگی که علیه لبنان اتفاق افتاد، میزان اهتمام به رویکرد فوقالذکر را به حداقل رساند. عواملی مانند تحولات پی در پی در سوریه، نقش بزرگی که ترکیه در این تحولات ایفاء کرد، نگرانی از سوق پیدا کردن تحولات سوریه به رقابت ترکی ـ ایرانی و یا نبرد میان حاکمیت جدید با کُردها و در آخر، احتمال تبدیل سوریه به میدانی برای نبردهای داخلی، منطقهای و بینالمللی، بار دیگر موجب شده است تا بازگشت به طرح مذاکرات و گفتگوهای عربی، ترکی، ایرانی و کُردی به عنوان یک ضرورت، اهمیت پیدا کند.
برای مطالعه متن کامل کلیک کنید:
https://zaya.io/گفت_وگو_منطقه_ای
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba