💠به مناسبت سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری؛ مردِ خدمت
محمدهادی کاظمی
✂️برشهایی از متن:
🔺سال 97 وقتی تابستان به افغانستان رفتم با همین پیش فرضی که اشاره کردم سعی کردم واژگانی که بیشتر بر سر زبانها است را بیابم و آن را مستمسکی برای تحلیل اوضاع اجتماعی و انسانی افغانستان قرار دهم. یکی از واژگانی که به وفور در کوچه و خیابان و دانشگاه و دبیرستان و دبستان و مسجد و نانوایی و پاساژ و بیمارستان و… شنیدم واژه «خدمت» بود. گویا همه مردم تشنه این معنا بودند و خود نیز گاهی برای اینکه این معنا را در جامعه جاری کنند دست به کارهای مختلف میزدند.
🔺یکی از افرادی که دوست و دشمن در مورد او اذعان دارند که اهل خدمت به مردمش بوده، نه اهل خدمتخواهی، مرحوم شهید مزاری بود. فردی که از همه وجودش برای خدمت به مردمش گذشت و مردمی که مزه خدمات او را چشیده بودند نیز برای او کم نگذاشتند و پیکر این شهید روزها بر دوش مردمی که ضجه میزدند در میان برف سنگین در مناطق هزارهجات تشییع شد. مردمی که حس میکردند خادمی دلسوز و پدری مهربان را ازدست دادهاند.
🔺در ایامی که در نجف طلبه جوانی بودم شبی مرحوم شهید مزاری که برای کاری به عراق و نجف آمده بودند در حجره من مهمان شدند. در نجف رسم بود که اگر مهمان عزیزی میآمد صبحانه به او کباب میدادند. من نیز برای تکریم مهمان عزیز برای ایشان کباب تهیه کردم، به امید اینکه خاطره خوشی از این میزبانی برای مهمان به جا ماند. اما وقتی کباب را برای ایشان به سر سفره آوردم شهید مزاری از خوردن آن امتناع کرد نان خالی و چای خورد و گفت: مردم ما نان خوردن ندارند و شما اینجا کباب میخورید؟! شما طلبهها با این وضعیت و رفاه در آینده نمیتوانید مبارزه کنید!
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
17.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 مروری خلاصه بر عملکرد سیاسی مقتدی صدر
با حمله سنگین مقتدی صدر به ایران درپی حمله انتقامجویانه به مراکز صهیونیستی در اربیل عراق، بار دیگر نام او بر سر زبان ها افتاده است. مضاف بر اینکه این روزها صحبت از احتمال نخست وزیری سید جعفر صدر برادر همسر مقتدی نیز نقل محافل است. اما مقتدی صدر و جریان صدر چیست و چه عملکردی داشته؟ در این ویدئو به صورت خلاصه به این مسئله پرداخته شده است.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 «اینهمانی» مقاومت و داعش، در بشیر شو
🔹یکی از اهداف محور ضد مقاومت و #بشیر_شو به شکل مصداقی، قرار دادن گروه های مقاومت در مقابل امنیت و رفاه مردم عراق است.
🔹تلاش برای تثبیت این انگاره که جهانبینی و عملکرد مقاومت بمثابه تروریسم، عراق را درگیر جنگ های نیابتی میکند و «توسعه» عراق را به تعویق میاندازد.
🔹در این فایل تصویری کوتاه، نمونه ای از این اقدامات ادراکسازانه را شاهد خواهید بود:
اینهمانی یکی از مشهور ترین موزیک های داعش، با موزیکی به محتوای ضد مقاومت!
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠نگاهی بر روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی؛ اردوغان در گرداب مساله فلسطین
علی حیدری
🔹اردوغان شخصیتی عملگرا و منفعت طلب دارد. بعد از کنار زدن محمد مرسی و روی کار آمدن السیسی علیرغم مواضع تند اولیه که ناشی از سرخوردگی بود، شروع به عادی سازی روابط خود با مصر کرد. در همین چارچوب، علی رغم اینکه امارات را در کودتای نافرجام 2016 صاحب نقش می دانست، بر عادی سازی روابط خود با امارات همت گماشت. به همین ترتیب نیز به دنبال برقراری رابطه با اسرائیل و عربستان است. این رفتارها که طی دو دهه گذشته به شکل زیرکانه و ظریفی دنبال شده، با تنگتر شدن عرصه بر اردوغان و حزب عدالت و توسعه در محیط منطقه ای و بین المللی، امروز بر همگان عیان و قابل مشاهده شده است. مقاومت فلسطین نیز طی سالهای گذشته با این چرخش مواضع اردوغان آشنا شده و در بیانیه اخیر خود، اقدام اردوغان را خیانت به مسئله فلسطین دانست...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#ترکیه
#اسرائیل
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 بررسی سیاست روسیه در خاورمیانه؛ هیچ دوست و دشمن دائمی وجود ندارد!
✂️برشهایی از متن:
🔹کشور روسیه بر اساس آمار رسمی ۳۰ میلیون مسلمان دارد اما طبق آمار غیررسمی این رقم به حدود ۵۰ میلیون نفر هم میرسد، از طرفی حدود ۵۰ میلیون مسلمان نیز در آسیای میانه هستند که در مجموع جمعیت ۸۰ تا ۱۰۰ میلیونی را تشکیل میدهند، همچنین یک پنجم مسلمانان دنیا در منطقه (MENA) هستند، بنابراین گسترش تفکرات افراطی یا گسترش گروههای تروریستی امنیت جمهوریهای استقلال یافته و مسلمانان روسیه را به خطر میاندازد.
🔹روسها در مجموع قائل به الگوی دوستی و دشمنی دائمی نیستند و ایدئولوژی مشخصی نیز در این خصوص ندارند بنابراین میبینید که روابط دیپلماتیک بسیار خوبی با اسرائیل دارند و اسرائیل دومین شریک اقتصادیشان شده است به حدی که آقای پوتین سال ۲۰۱۶ عنوان کرد ما با اسرائیل بالاترین سطح همکاریها را داریم و از همکاریهای سازنده خودمان با اسرائیل راضی هستیم. اما از سویی دیگر شاهد این هستیم که در بحث سوریه همکاری خوبی با ایران دارند
🔹هرچند در سال ۲۰۱۴ عربستان با افزایش تولید نفت و پایین نگه داشتن قیمت نفت موجب ضرر به روسیه شد اما در طی این سالها روابط دو کشور ارتقا یافته است به طوری که در سال ۲۰۱۷ بن سلمان اعلام کرد که روابط ما با روسیه به سمت بهترین لحظات خود میرود و حتی طرح ساخت ۱۶ رآکتور هسته ای را مطرح میکند. به طور کل طرح نزدیکی به عربستان جواب داده است و در حال حاضر عربستان حاضر نشده است تولیدات نفتی خود را از حد معینی بیشتر کند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📮فمنیسم و جامعه جمهوری آذربایجان؛ ملغمه تعارضها، بینظمی زیبا
امیررضا عباس زاده
✂️برشهایی از متن:
📌زنان جوان بیشتر از مردان به ارزش های مدرنیته متمایلند. خانم ها بیشتر خود را با سندهای فرهنگی غربی ابلاغی دولت سازگار می کنند حال آنکه مردان به دلایلی دیگر کمتر با ارزش های جدید وفق پیدا می کنند و همچنان به ارزش های سنتی پایبندند.
📌با توجه به سیاست گذاری های فرهنگی دوران شوروی برخی برابری های جنسیتی خصوصا در حوزه وظایف درآمد و مصرف هزینه های خانواده تبدیل به هنجاری بر عهده هر دو طرف زن و شوهر شده اما این مسئله با برخی سنت های آذربایجان تقابل یا تعارض داشته که در نتیجه ملغمه ای را به وجود آورده که در نوع خود جالب است.
📌هیچ یک از سازمان های مردم نهاد مدافع حقوق زنان مدافع خواست های واقعی جامعه زنان جمهوری آذربایجان نیستند و کمیته دولتی رسیدگی به مشکلات خانواده، زنان و کودکان هم تاکنون نتوانسته آنچه باید در احقاق حقوق بانوان جامعه پیش قدم باشد.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#آذربایجان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠انقلاب اسلامی و تغییر بافت جهان اسلام؛ اردوگاه سوم مبتنی بر هویت
✂️برشهایی از متن:
🔹تقابل ایران با آمریکا امری تصادفی نیست یا ناشی از اشغال سفارت یا چند حادثه دسته دوم نیست بلکه علت اصلی این است که آمریکا میخواهد هژمونی خود را از طریق کنشگری فرهنگی استمرار ببخشد و ایران هم بازیگری فرهنگیست.
🔹ظرفیت جدیدی را که میتوانم نام ببرم حوزه علمیه است؛ یعنی دیپلماسی علم ما در فضای دیپلماسی عمومی به معنای علوم انسانی اسلامی. برای مثال ما هنوز تعامل الازهر و حوزه علمیه قم را نداریم، تعامل سیستمی منظور است وگرنه تعامل فردی و اجتماعی را داریم اما اینکه سازمان مشترک داشته باشند و اتحادیهای را تشکیل دهند چنین اتفاقی هنوز رخ نداده است.
🔹تمایز اصلی انقلاب اسلامی با کشورهای منطقه در محصولاتیست که تولید کرده است؛ یعنی صادراتیترین کالای ما به منطقه مردمسالاری دینیست. هیچ یک از کشورهای همسایه مردمسالاری دینی را همانند ما نتوانسته اند تجربه کنند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 جنگ اوکراین چه اثرات سوئی بر اقتصاد کشورهای خاورمیانه دارد؟
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📮نگاهی به تاریخ و وضعیت کنونی مسلمانان چین؛ اولین جمهوری اسلامی جهان در چین!
مصاحبه با دکتر بهرام زاهدی
✂️برشهایی از متن:
🔺اساسا خاستگاه اسلام در چین عمدتا ایران بوده است، البته ایران فرهنگی منظورم است نه لزوما مرزهای ایران کنونی. باید عمیقا به این مسأله توجه داشت که فرهنگ اسلامی و زندگی مردم مسلمان چین چه در میان ترک زبانان اویغور، چه در میان تاجیکان سریکولی زبان (از زیر مجموعه زبانهای ایران شرقی) اسماعیلی مذهب تاش قورغان و چه هویی های پراکنده در چین و چینی زبان با اجداد عمدتا ایرانی، رنگ و بوی ایرانی دارد.
🔺در سال 1933 مفهومی به نام جمهوری اسلامی برای اولین بار در همین منطقه سین کیانگ مطرح شد و حکومتی با نام جمهوری اسلامی ترکستان شرقی اعلام موجودیت کرد که بر روی پرچمهایشان شعارهای اسلامیت، آزادیت، عدالت و اخوت نوشته شده بود.این حرکت در سال 1934 توسط دولت چین سرکوب شد. در سال 1944 برای دومین بار اویغورها دولت مستقلی اعلام کردند ولی در سال 1949 کمونیستها وارد منطقه شدند و این دولت نیز سقوط کرد. در همه این شکستها اختلافات میان مسلمانان نقش اساسی داشته است
🔺کشورهای مسلمان اگر یکپارچه عمل میکردند میتوانستند دولت چین را وادار به رفتار منطقی تر و ملایمتر کنند اما متأسفانه در حال حاضر و با این تشتتها هر اقدامی که دولت چین علیه مسلمانان کشورش انجام دهد تقریبا هیچ صدایی از سایر کشورها برنخواهد خواست در حالیکه اگر ایران، ترکیه، مالزی، اندونزی، ازبکستان، قزاقستان، افغانستان و پاکستان و سایر کشورهای اسلامی به صورت یکپارچه خواسته هایی از چین داشته باشند چین هم سنیجده تر عمل خواهد کرد و نفع آن هم برای مسلمانان خواهد بود و هم حتی برای خود دولت چین.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#مسلمانان_چین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠اخوانالمسلمین و هنر؛ چگونه تجربه اخوانیها شکست خورد؟
احمد عبدالحلیم
✂️برشهایی از متن:
📍حسن البنا موسس اخوان المسلمین: «اخوان المسلمین قصد نابودی تئاتر و رادیو را ندارد؛ زیرا آنها ابله نیستند که بخواهند جلوی این موقعیت را بگیرند؛ بلکه میخواهند آنها را از شر و گناه پاک کنند تا تاثیر بدی بر روی روحیه دختران و پسران جوان نگذارد؛ بنابراین آنها برای تئاتر، داستانهای سخاوتمندانه با ادبیات شگفتانگیز، مثلها و راهنماییهای صادقانه آماده کردند.»
📍البنا درگذشت، و ارتباط اخوان با هنر به تئاتر محدود باقی ماند؛ این گروه نه فیلم سینمایی تولید کرد و نه در تئاتر پیشرفتی داشت و از آغاز دهه پنجاه قرن گذشته وارد دوره ظالمانه ناصریه شدند که اکثر آنها زندانی شدند و از فعالیت سیاسی، اجتماعی و ترویج افکارشان محروم شدند.
📍به مدت یکسال و نیم جدال بر سر سبک ورود اخوان به سینما بود؛ اخوانیها از یکسو توسط طیف وسیعی از مذهبیها به ویژه سلفیها به دلیل حرمت شرعی محکوم شدند و از سوی دیگر اخوان در مورد نحوه حضور زنان در فیلمها تصمیمی نگرفته بود.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#اخوان_المسلمین
#مصر
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مستند: جهاد عشق در هند!
🔹ازدواج بینالادیانی میان مسلمانان و هندوها، بهانه دیگری از دولت نارندا مودی است برای سرکوب مسلمانان در هند. افراطگرایان هندو معتقدند مسلمانان قصد دارند با فریب دختران هندو با آنان ازدواج کرده و از این طریق جمعیت مسلمانان را افزایش دهند و یک «جمهوری اسلامی» در هند بسازند! افراطیون هندو برای مبارزه با این پدیده حتی دست به تشکیل تشکیلات شبهنظامی هم زدهاند.
🔹 در این مستند به پدیده ازدواج بینالادیانی در هند و سوءاستفادههای سیاسی از آن پرداخته شده است.
🔹این مستند محصول شبکه الجزیره است و پایگاه اینترنتی شعوبا آن را ترجمه و زیرنویس کرده است.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند اینجا کلیک کنید.
#مسلمانان_هند
#مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📮 نگاهی به وضعیت اقتصاد عراق؛ عراق یک روز هم نمیتواند تحریم آمریکا را تحمل کند!
امیرمحمد مهرعلی
✂️برشهایی از متن:
🔺دولت عراق 6 میلیون نفر حقوق بگیر دارد و عمده هزینههای دولت عراق، حقوق کارمندان و بازنشستگان و… است. یعنی عمده بودجه کشور صرف توسعه اقتصادی نمیشود بلکه صرف هزینههای جاری و حقوق کارمندان میشود، پس معیشت مردم ارتباط مستقیم به درآمدهای نفتی دارد!
🔺اقتصاد عراق کاملا وابسته به نفت است و همه درآمدهای نفتی به حساب بانک فدرال رزرو آمریکا میرود و آمریکا از این طریق بر تمام اقتصاد عراق تسلط دارد و هر وقت بخواهد میتواند بر دولت عراق فشار بیاورد.
🔺تراز تجاری ایران و عراق نامتوازن است. ایران حجم بالایی از کالا و خدمات را به عراق صادر میکند. در سال 2019 حدود 9 میلیارد دلار به عراق صادرات داشته و عراق دومین مقصد صادرات غیرنفتی ایران است. اما واردات ایران از عراق خیلی کم است. این نکته شاید در کوتاهمدت مثبت و به نفع ایران باشد، اما در بلندمدت به تجارت دو کشور ضرر میزند. وقتی تجارت یک طرفه تعریف میشود، مردم و بخش خصوصی دو کشور به هم گره نخورده و فقط یک طرف منفعت میبرد، و چنین تجارتی ناپایدار خواهد بود!
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba