🎯استاد خسروشاهی؛ حلقه وصل نویسندگان و جریانات انقلابی و اسلامگرا
یاسر عسگری
✂️برشهایی از متن:
📍لذا دامنه ارتباطاتش از حد طبیعی و متعارف، بسیار فراتر رفت و می توان گفت کمتر شخصیتی در تاریخ معاصر ایران داریم که ارتباطات گستردهای مانند او داشته باشد. ارتباطات با فعالان فرهنگی، اجتماعی، حوزوی، سیاسی و گستراندن آن در حوزه جهان اسلام، از کارکردهای تبلیغی و رویکردهای استاد خسروشاهی است. گویی او نقش «حلقه واسط» یا «حلقه وصل» را برای خود انتخاب کرده بود.
📍به اهتمام ایشان و همفکران در نشر تحقیقی مصاحبات علامه طباطبایی با هانری کُربن نقش موثری در معرفی شیعه به هموطنان و محققان و اسلام شناسان غربی دارد.
📍اوج فعالیتهای تبلیغی و فرهنگی استاد خسروشاهی در دوران حضورش در واتیکان و مصر بود که سالها منتظر فعالیتهای بینالمللی اثرگذاری بود و در این راستا، تلاش ویژهای میکرد. از این فرصت نهایت استفاده را کرد و حداقل ۲۰۰ جلد کتاب و کتابچه به زبانهای مختلف در معرفی اندیشههای اسلامی و شیعی و انقلاب اسلامی منتشر کرد.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠بیم و امیدهای پاکستان از حکومت طالبان بر افغانستان
محمدجواد اصغری
✂️برشهایی از متن:
🔹حسین حقانی – سفیر سابق پاکستان در آمریکا – در مصاحبه با CNBC از خطر امنیتی قدرت گیری جنبش طالبان پاکستان (TTP) گفت. البته او تاکید داشت که طالبان افغانستان با طالبان پاکستان متفاوت است اما به خاطر اشتراکاتی از جمله هویت غالب پشتون، موفقیت امارت اسلامی میتواند این تصور را در طالبان پاکستان ایجاد کند که آنها نیز میتوانند در سرزمین سنتی پشتون در محدوده مرز دیورند حاکمیت تشکیل دهند.
🔹حکمرانی طالبان ممکن است به روابط دوجانبه و مستحکم چین و پاکستان صدمه بزند اما به نظر میرسد تنشهای محتمل ناشی از تروریسم مدیریت و کنترل میشود زیرا همکاری استراتژیک چین و پاکستان در منطقه جنوب آسیا برای هردو اولویت دارد به خصوص در مواجهه با دشمن مشترک آنها، هند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#طالبان
#پاکستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📚 نگاهی به اسلام آفریقایی (قسمت اول)؛ چرا اسلام آفریقایی با اسلام دیگران متفاوت است؟
مهدی رفیعی
✂️برشهایی از متن:
🔺این اسلام از سایر انواع اسلام متفاوت است و ویژگیهای خاص خود را دارد. این اسلام سیاه علاوه بر سیاهی چهره متدینین در نگاه یک انسان غربی به تمامه سیاه است چرا که در آن اموری مثل شعبده، سحر، عقبماندگی ذهنی و غلبه عاطفه بر عقل وجود دارد. علاوه بر این، عقبماندگی اقتصادی ویژگی مشترک ساکنین این حوزه به شمار میرود. او در ادامه میپرسد چرا اسلام در این منطقه با اسلام سایر مناطق متفاوت است؟ و در جواب میگوید سخن گفتن از انواع اسلام ذاتا مبنای عقیدتی ندارد بلکه بیشتر بر نوع عملکردهای دینی و مظاهر دین داری تکیه میکند. مظاهری که خصوصا در کارهای گروهی نمود مییابد و بنا به اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر هر منطقه یا ملتی متفاوت است. بنابراین اختلاف میان مسلمانان در طول تاریخ بیشتر از آنکه عقیدتی باشد سیاسی و اجتماعی بوده است.
🔺شیخ آمادو از شکستهای قبلی شیوخ گذشته درس گرفت و برای مقابله با توسعه استعماری و حفظ هویت خود نه از راه سیاسی بلکه از راه استقلال اقتصادی وارد شد. او طریقت جدیدی به نام مریدی بنیان نهاد که به سومین طریقت پرجمعیت پس از تیجانی و قادری تبدیل شد. بنابراین او علیرغم اینکه به جهاد و جنگ دعوت نکرد و به سیاست توجه چندان نداشت به جهاد علمی و اقتصادی تاکید کرد و طریقتی جدید بنا نهاد که در اوضاع سنگال موثر بود. شیوخ طریقت مریدی امروزه مردان کارند و موسسات کشاورزی و صنعتی بزرگی را اداره میکنند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#آفریقا
#معرفی_کتاب
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 چه عواملی باعث حاکمیت طالبان بر افغانستان شد؟
🔹 تحلیل شبکه الجزیره از علل قدرتگیری و به حکومت رسیدن طالبان در افغانستان
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
هدایت شده از شعوبا
📚پرونده: مکتب دیوبندیه
🔹با قدرت گیری دوباره طالبان در افغانستان، حرف و حدیث ها درباره مبانی فکری این جریان شدت گرفته است.
🔹طالبان به گروهی از طلبه های افغانستانی مدارس مکتب دیوبندیه گفته میشود. اما دیوبندیه چیست؟
🔹ما در این پرونده به مبانی فکری، تاریخ و رویکردهای سیاسی و اجتماعی مکتب دیوبندیه پرداخته ایم.
🔺در این پرونده مطالب زیر آمده است:
📮سیر شکل گیری جریان دیوبندیه در شبه قاره هند
📮شناختی اجمالی از مکتب دیوبند
📮دارالعلوم دیوبند، مادر مدارس و دانشگاه های اسلامی در شبه قاره هند
📮معرفی کتاب اندیشه دینی و شیوه عملی علمای دیوبند
📮در جلسه علمای دیوبند و پادشاه سعودی چه گذشت؟
📮بیوگرافی شاه ولی الله دهلوی
📮معرفی کتاب المهند علی المفند (نقد وهابیت توسط دیوبندیه)
📮معرفی برخی بزرگان و علمای طراز اول دارالعلوم دیوبند
📮تکفیر از دیدگاه بزرگان دیوبند
📮نگاهی به آرای «سید ابوالحسن ندوی»، مصلح برجسته دیوبندی
📮اختلافات «جماعت اسلامی» و «دیوبندیه» در شبه قاره
📮دیوبندیه افغانستان در گفتگو با مفتی کوفی؛ دیوبندیه افغانستان هیچ گروهی را تکفیر نمیکند
📮درباره رویکرد فقهی و کلامی طالبان؛ طالبان یکدست نیست!
#طالبان
#دیوبندیه
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
❇️نگاهی به آرای عبدالله الغذامی؛ یک ادیب فمنیست سعودی!
علی رستمی
📌عبدالله الغذامی در کتاب «زن و زبان» می کوشد ویژگی های مردانه زبان و پیکار فرهنگی زنان برای ورود به ساختار زبان را بررسی کند. او بر این باور است که اگر زن امکان آن را می یافت که نگارش تاریخ را برعهده بگیرد و این کار در انحصار مردان نبود، بی شک تاریخی متفاوت به دست می آوردیم که از زنان کنشگر و تاثیرگذار و حادثه ساز سخن می گفت و به این ترتیب زنانگی نیز همچون مردانگی ارزشی مثبت می یافت. ولی آنچه پیش آمد، غیبت همه جانبه عنصر مونث از عرصه تاریخ بود چراکه زن از حوزه زبان و نوشتن فرهنگ کنار گذاشته شد و مردانگی عنصر یکه تاز زبان شد و در پی آن، زبان با قلمی مذکر و مردانه به نوشتار درآمد...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠بررسی استعفای دستهجمعی رهبران النهضه تونس؛ زلزلهای علیه غنوشی!
پریسا رضایی
🔹روزهای آخر ماه سپتامبر، بیش از صد تن از رهبران جنبش «النهضه» تونس، از جمله معاونان، اعضای سابق مجلس موسسان، اعضای مجلس شورا و مقامات منطقهای، استعفای خود را اعلام کردند. این 113 عضو ارشد حزب در بیانیه استعفای خود تأکید کردند که دلیل اصلی استعفای جمعی آنها این است که دیگر حزب از درون امکان اصلاح ندارد و مسئولیت کامل انزوای جنبش در عرصه ملی و همچنین «مسئولیت میزان قابل توجهی از شرایط عمومی کشور که منجر به لغو قانون اساسی و نهادهای ناشی از آن شد، بر دوش رهبری فعلی حزب، راشد الغنوشی، است. هرچند که شکاف در حزب النهضه در اعتراض به اقدامات و سیاستگذاریهای رهبری این حزب تازگی ندارد و دست کم از ماهها قبل پدیدار شد. اما این استعفای دستهجمعی بیشک «زلزلهای» در حزب النهضه تونس خواهد بود و اگر آن را به فروپاشی کامل نکشاند، به انشقاق آن خواهد انجامید.
🔹برای بررسی بیشتر این موضوع، با آقای زیاد بومخله، یکی از رهبران سابق حزب النهضه تونس به گفت و گو نشستیم. بومخله، پژوهشگر و کارشناس مسائل تونس و از اعضای سابق دفتر اجرایی جنبش النهضه از 2013 تا 2016 که در 14 ژانویه 2019 و مصادف با نهمین سالگرد انقلاب تونس کنارهگیری خود از حزب النهضه را اعلام کرد...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#تونس
#اخوان_المسلمین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 بازتابهای اولین انتخابات مجلس قطر؛ میزبانی جام جهانی زمینهساز دموکراسی؟!
نرگس حجتی
🔹 ایندیپندنت در خبری که انتخابات قطر را پوشش میداد ادعا کرد جام جهانی 2022 عامل اصلی برگزاری انتخابات در قطر بود: «مقامات قطری رای گیری را تجربهای جدید توصیف کردند، در حالیکه این حادثه بدین دلیل روی داد که جام جهانی 2022 توجهات جهانی را به سوی ملت تحت سلطه نظام موروثی جلب میکند و در نتیجه فشارها برای اصلاحات افزایش مییابد. قطر برای اولین بار در قانون اساسی سال 2003 برنامههای انتخابات پارلمانی را اعلام کرد، اما مقامات مکرر رای گیری را به تعویق انداختند.» این رسانه همچنین سیستم رایگیری قطر را که مانع مشارکت افرادی که صرفا متولد قطر هستند و اصالاتا قطری محسوب نمیشوند «تبعیض آمیز» خواند و رد صلاحیتها را عاملی برای اعتراضات قبایل عنوان کرد. از طرفی با اشاره به اختیارات محدود این مجلس، کویت را تنها کشوری در حوزه خلیج فارس میداند که میتواند تاثیر واقعی بر دولت داشته باشد...
🖇 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#قطر
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 چرا طالبان در اداره افغانستان با مشکل مواجه است؟؛ حکمرانی سختتر از جنگیدن!
🔹 پر واضح است که این گروه نقاط ضعفی نیز دارد و در آینده با چالشهای متعددی در صحنه افغانستان مواجه خواهد شد؛ چالشهایی که قطعا نمیتوان به سادگی از کنار آنها عبور کرد. در برخی از موارد، اینگونه به نظر میرسد که این چالشها و معضلات در مسیر طالبان به مرور زمان پیچیده و پیچیدهتر شوند. یکی از مهمترین چالشهای مذکور، درگیریها، اختلافات و منازعات قبیلهای در افغانستان است. این چالش در طول سالیان متمادی، گریبانگیر دولتهای مختلف و پی در پی در افغانستان بوده است. بدون شک، طالبان در جریان حکمرانی آتی خود با چنین چالشی مواجه خواهد بود. علت این مسأله هم آن است که در میان برخی قبایل در افغانستان یک خصومتِ نهادیده شده و ابدی وجود دارد. بنابراین، طالبان نخواهد توانست از چنین معضل بزرگی در امان باقی بماند. افزون بر این، در خصوص مسائل مربوط به «اراضی کشاورزی» و «آبِ متعلق به این اراضی» نیز طالبان با چالشهایی مواجه خواهد شد که البته تلاش خواهد کرد تا آن دسته از کشاورزانِ فاقد زمینِ متعلق به خود را راضی نگاه دارد؛ به ویژه اینکه کشاورزان یکی از مهمترین اقشار حامی طالبان هستند...
🖇 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 بررسی تاریخ تحولات سیاسی کردستان عراق؛ تقلایی پرماجرا برای استقلال!
صلاحالدین خدیو
✂️برشهایی از متن:
🔺سه عامل باعث شد کردهای عراق به حکومت نرسیدند؛ نفت عراق که انگلیسیها کشف کرده بودند و نمیخواستند با تکه تکه شدن دولت عراق آن را از دست بدهند و میخواستند یک تشکیلات مستقر در عراق حاکم باشد. عامل دوم کردها به اندازه عربها بازی و لابیگری را بلد نبودند تا بتواند خودشان را به مجامع جهانی بقبولانند. عامل سوم حساسیت ترکها بود که در آن مقطع وزنه جدی بودند.
🔺سال 1975 کردها قربانی وجه المصالحه ایران و عراق شدند. برخی روشنفکران کرد معتقدند اوایل جنش ایلول تا سال 1974، یک جنبش رهایی بخش بود. اما از سال 1974 تا 1975 این جنبش جنگی رهایی بخش نبود، بلکه جنگی بین ایران و عراق بود.کردها با ارتش عراق میجنگیدند تا ایران از عراق امتیاز بگیرد!
🔺زمانی که جنبش ایلول در اوج خودش بود یک اختلاف داخلی مهم در سال 1964 پیدا شد. دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان عراق که جلال طالبانی و پدر خانمش آقای ابراهیم احمد، در رأسش بودند با ملا مصطفی بارزانی اختلاف پیدا کردند و این اختلاف در واقع میان روشنفکران شهر و اصحاب بادیه(ملامصطفی) بود.سال 1966 میان این دو گروه جنگ پیش آمد و این فراز خیلی مهمی است. چون در آن مقطع جنبش کردهای عراق دوپاره شد و همه چیز بعد از این تاریخ دوتا شد و تا الان هم ادامه دارد. الان هم دو دولت داریم،یکی در سلیمانیه و یکی در اربیل، و اختلاف تاریخی هنوز هم هست.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠روایت امارت اسلامی طالبان(5)؛ همهجا به دنبال سلفیها میگردیم!
علیرضا کمیلی
🔹درباره حقانی ها هم پرسیدم. گفت از زمانی که دموکرات ها خواستند با طالبان مذاکره کنند گفتند طالبان خوب و بد. پرسیدم حقانی ها را بخاطر ارتباط با القاعده، متهم کردند؟ حقیقت این جریانات داخلی تان چیست؟ گفت ما در کشورمان عوام و خرافات هم داریم مثلا هفت سنگ به جسد مرده می زنند و… اتفاقا حقانی ها روشنفکر و تحصیلکرده های ما هستند. با عرب ها از قدیم مرتبط بوده اند و دنیا دیده تر هستند و اهل خرافات عوامانه نیستند...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 تحلیلی بر نتایج انتخابات عراق؛ صدر جوان در مسیر تمامیتخواهی!
محمد صادقی
🔹جریان صدر بیش از سایرین از چنین کاهش مشارکتی منتفع شده است. صدر که در انتخابات 2018 بنا به آمار چیزی حدود 6 درصد از کل واجدین در عراق و 10.8 درصد واجدین رای در شهرهای شیعی حامی داشته است، به احتمال بسیار در این انتخابات وضعیتی متفاوتی نخواهد داشت. اما نکته حائز اهمیت این است که بدنه اندک حامیان صدر هم چنان پرشورترین، مطیع ترین، تشکیلاتی ترین بدنه در میان بیت شیعی به شمار می آید و کاریزمای مقتدی صدر هم موجب شده که آن بدنه پرشور تمام و کمال در انتخابات شرکت کند. چیزی که دیگر جریان های شیعه یا فاقد آن هستند و یا فاقد قدرت بسیج کنندگی حامیانشان...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠درباره عوامل حجابهراسی در غرب؛ حجاب دشمن هویت غربی!
🔹در 15 جولای سال گذشته، دیوان دادگستری اروپا در لوکزامبورگ، حکمی را صادر کرد مبنی بر اینکه منع حجاب اسلامی در محل کار، ذیل مقوله تصمیمات نژادپرستانه علیه اقلیت مسلمان قرار نمیگیرد، بلکه این امر به جلوگیری از نزاعات اجتماعی کمک میکند. این حکم، گامی جدید در راستای سختگیری اروپا بر زنان مسلمان محجبه به شمار میآید؛ اقدامی مسبوق به سابقه که کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، بلژیک و… همانند آن را سابقاً در پیش گرفتهاند. منع استفاده از نقاب و محروم ساختن زنان محجبه از برخی حقوق عادی مانند تحصیل، کار و ورزش از جمله این اقدامات میباشند. این شیوه از مواجهه غرب با حجاب، حاصل امروز و دیروز نیست، بلکه عارضه انباشتهای فکری میباشد که اروپاییان طی قرون متمادی از اسلام و شرق برساختهاند...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#مسلمانان_غرب
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎯تحلیل نتایج انتخابات عراق
🔺 با حضور: محمدباقر حکیم، کارشناس مسائل عراق
📆 پنجشنبه 22 / 7 / 1400 ساعت 18:30
🔺از صفحه شعوبا در اینستاگرام👇
https://www.instagram.com/shouba_ir/
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📚ویژهنامه: آشنایی با وضعیت سیاسی اجتماعی عراق
📍این روزها که اخبار نه چندان خوشایندی از عراق به گوش میرسد، شاید ضرورت بازنگری در سیاستها در قبال این کشور بیش از گذشته احساس شود. عراق با اینکه از نزدیکترین کشورها به لحاظ فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی به ما محسوب میشود ولی متاسفانه هنوز شناخت دقیق و کاملی از وضعیت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن در دست نیست.
📍در ویژه نامه شناخت کشور عراق که توسط پایگاه اینترنتی شعوبا تهیه شده است، تلاش شده تا شناختی اجمالی از اوضاع اجتماعی و سیاسی عراق در اختیار مخاطبین قرار گیرد.
📍در این ویژه نامه مطالب زیر آمده است:
🔺مروری خلاصه بر تاریخ معاصر عراق: محمدباقر حکیم
🔺جریانشناسی سیاسی شیعیان عراق: علی شمس آبادی
🔺برگی از تاریخ حوزۀ نجف؛ سیاست، هزیمت، انزوا: محمد قطرانی
🔺جریان صدر و مرجعیت عربی: محمد قطرانی
🔺جریان صدر، مرجعیت و آینده نهاد دین در عراق: دکتر هادی معصومی زارع
🔺جریانشناسی سیاسی اهلسنت عراق: سیدرضا قزوینی غرابی
🔺تاریخ تحولات سیاسی کردستان عراق: صلاحالدین خدیو
🔺جریانشناسی سیاسی کردستان عراق: صلاحالدین خدیو
🔺عشایر عربی مشترک بین ایران و عراق و نخبگان عشایر: دکتر یاسر قزوینی
🔺جریان شناسی رسانه های عراق: سید رضا حسینی
🔺نگاهی به وضعیت اقتصاد عراق: امیرمحمد مهرعلی
🔺ریل گذاری آمریکا برای حضور در عراق: مهدی ازرقی
🖇برای دانلود فایل این ویژهنامه اینجا کلیک کنید.
#عراق
#جزوه
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 نگاهی به تنشهای اخیر آذربایجان و ایران؛ در جستجوی نقش مغفول و مهم روسیه!
✂️برشهایی از متن:
🔺سفیر رژیم صهیونیستی در باکو آتش بیار اصلی این معرکه بود بارها به این منطقه سفر کرد و این پیام را به ایران القا کرد که اگر شما فکر میکنید از طریق جنوب لبنان و بلندیهای جولان به ما مسلط هستید ما هم از اینجا به شما مسلط هستیم.
🔺این را صراحتا عرض میکنم که بخشی از عدم اجازه به نقشآفرینی ایران در قفقاز خواست روسیه بوده است. در ایران تحلیل اشتباهی است که اعلام میشود ترکیه به عنوان دشمن ما در این منطقه نقش اصلی را ایفا میکند. تحلیل من غیر از این است
🔺مواجهه اصلی ما بیش و پیش از دولت با ملت آذربایجان است. احتمالا در سالهای گذشته با بخشی از این ملت در حرم اهل بیت (علیهم السلام) از جمله حرم امام رضا (ع)، راهپیمایی اربعین و … آن هم با پرچم آذربایجان مواجه شدهاید. کسانی که این حضور بیشمار را دیدهاند واقفند که دین در نسل جوان جمهوری آذربایجان رشد کم نظیری داشته است. دختران و پسرانی که به فرائض دینی عمل میکنند، بسیار زیاد شدهاند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#آذربایجان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎞مستند: تاریخ کودتاها در ترکیه
🔹به وقوع پیوستن چندین کودتا در ترکیه در تاریخ معاصر این کشور باعث شده بود که ترکیه به عنوان یک کشور کودتاخیز شناخته شود ولی با شکست کودتای سال 2016 گویا دیگر نمیتوان ترکیه را به چنین صفتی شناخت.
🔹در این مستند که توسط شبکه الجزیره تولید شده است به تاریخ کودتاها در ترکیه و نقش آمریکا در وقوع آنها پرداخته شده است.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند اینجا کلیک کنید.
#ترکیه
#مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 آینده نامعلوم پناهجویان «هزاره» در پاکستان
🔹 فاطمه میگوید: «بار دیگر جنگ به سراغ ما آمده بود اما این بار تصمیم گرفتیم تا راه فرار را انتخاب کنیم و به شهر کویته آمدیم.»
🔹 هزاران نفر مانند فاطمه، پاکستان همسایه شرقی افغانستان را مقصد فرار خود انتخاب کردند. آنها در این کشور با آینده نامعلومی روبهرو هستند، کشوری که به گفته مقامات دولتی آن، دیگر قادر به پذیرش مهاجر نبوده و روند اخراج مهاجران تازهوارد را آغاز کرده است.
🔹 یکی از ایالتهای پاکستان که مقصد بسیاری از مهاجران بوده ایالت «بلوچستان» است. «لیاقت شاهوانی» سخنگوی این ایالت گفته است که در حال حاضر جمعیت مهاجرین در پاکستان ۳ الی ۴ میلیون نفر می باشد. به گفته او: «ما نمیتوانیم این بار سنگین را به دوش بکشیم، ما نمیتوانیم این مسئولیت را قبول کنیم. چرا مهاجران جدید بیشتری باید بیایند؟ کشورهای همسایه دیگری نیز وجود دارند، مهاجران می توانند به آنجا بروند.»...
🖇 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 درباره آینده مرجعیت پس از آیتالله سیستانی؛ ظهور سیستانی دیگر یا انشعاب چندگانه؟!
🔹 مرجعیت عام شیعه پس از پاپ دومین جایگاه مهم مذهبی جهان است. بیش از دویست میلیون نفر در جهان تحت هدایت معنوی و فقهی مرجع عام شیعه هستند و به او وجوهات شرعی میپردازند. جایگاه مرجعیت عام نجف اکنون با چالش جدی و خلاء احتمالی روبهرو است. مفهوم اعلمیت، به نخبگان شیعه، افراد برجسته و تجار قدرتی میدهد تا مردم را برای تقلید از مرجع مورد حمایت خود تحت تأثیر قرار دهند. با این حال، مؤثرترین مهره در روند جانشینی، اعضای ردهبالای بیت [آیتالله] سیستانی هستند. آنها میتوانند شبکهی مالی و سیاسی مرجع فعلی را به فرد بعدی منتقل کرده و عموم مردم را بهنفع جانشین بالقوه بسیج کنند. در این برهه [آیتالله] سیستانی جانشین قطعی ندارد. اگر بین رهبران مؤسسات زیر نظر [آیتالله] سیستانی درگیری رخ دهد، اوضاع پیچیدهتر میشود. چنین درگیریای باعث تفرقه میان شیعیان میشود و در نتیجه جایگاه مرجعیت را به کلی تضعیف خواهدکرد...
🖇 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📚 نگاهی به اسلام آفریقایی (قسمت دوم)؛ اسلام صوفی، اصلاحی و انقلابی در قاره سیاه
مهدی رفیعی
✂️برشهایی از متن:
📍با همه تغییر و تحولات امروزه ما در این منطقه شاهد سه نوع اسلام هستیم: اسلام صوفی سنتی، اسلام اصلاحگر و اسلام انقلابی. از این میان اسلام صوفی سنتی، اسلام عامه مردم را تشکیل میدهد و اولین اسلام رایج در این منطقه است. پس از آن اسلام اصلاحگر است که بیشتر شامل طبقات دانش آموخته در مشرق عربی و شاگردانش میشود. اسلام انقلابی نیز با حضور افرادی که با اسلام انقلابی در مشرق و مغرب عربی و یا اروپا و آسیا ارتباط گرفتهاند در اقلیت این سه گروه قرار دارد.
📍منطقه جنوب صحرا از نظر جغرافیایی و عقیدتی از اسلام انقلابی که در مشرق اسلامی و در جنوب آسیا از پاکستان تا ایران ظهور کرد و موفق به تشکیل دولتهایی هم شد به دور است. به دلیل غلبه رویکرد صوفی این نوع از اسلام در منطقه گسترش نیافت ولی این غلبه وجود برخی گرایشهای جهادی را از دید ما پنهان نمیکند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#آفریقا
#معرفی_کتاب
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🔶پرونده: «وحدت اسلامی»
🔹بررسی دلایل عدم موفقیت پروژه تقریب مذاهب؛ با اخلاق مبارزه وحدت شکل نمیگیرد!
مجتبی احمدی
https://b2n.ir/284677
🔹تقریب مذاهب، نگاهی به فرازوفرودهای یک پروژه شکستخورده
حامد رضایی
https://b2n.ir/171387
🔹پروژه نیمه جان تقریب را چطور می توان نجات داد؟
علیرضا کمیلی
https://b2n.ir/560103
🔹باید مقابل روند فرقهای شدن تشیع ایستاد؛ فرقهگرایی در راستای مناسبات سرمایهداری است
سید حسین شهرستانی
https://b2n.ir/267345
🔹انقلاب و وحدت اسلامی
محمد قطرانی
https://b2n.ir/067461
🔹انقلاب «خمینی»؛ فرامذهبی، بدون مرز
مهدی محمدآبادی
https://b2n.ir/124063
🔹چرا رویه حامد کاشانی ها برای حرکت انقلاب مضر است؟
حسین کمیلی
https://b2n.ir/068133
🔹الگوی پایدار برای احیای حرکت تقریب مذاهب کدام است؟
بهمن دهستانی
https://b2n.ir/908185
🔹مساله وحدت و دوراهی نهضت و تاریخ!
محمد قطرانی
https://b2n.ir/129912
🔹«تقریب مذاهب» علیه «وحدت اسلامی»
حامد رضایی
https://b2n.ir/605386
#وحدت_اسلامی
@shouba
🎯 نگاهی به اختلافات و اشتراکات طالبان و دیگر گروههای سلفی جهادی
گفتگو با دکتر یاسر قزوینی
✂️برشهایی از متن:
🔺داعش ادعای خلافت اسلامی دارد و طالبان ادعای امارت اسلامی؛ خلافت فراگیر است یعنی اگر کسی به عنوان خلیفه برگزیده شود همه مسلمانان باید با او بیعت کنند در غیر این صورت تکفیر خواهند شد. مناطق تحت سیطره خلیفه دارالاسلام و مناطقی که تحت سیطرهاش نیست دارالکفر است. اما امارت اسلامی منطقهای است و ممکن است در آن واحد چندین امارت اسلامی وجود داشته باشد. الزاما درون امارت دارالاسلام و خارج از آن دارالکفر نیست. طالبان هم مساله دارالاسلام و دارالکفر را آنگونه که داعش مطرح میکند مطرح نکرده است. قولی هم وجود دارد مبنی بر اینکه طالبان نزدیک به تصوف است و نحلههای صوفیانه را قبول دارد. در این زمینه اختلاف فاحشی است بین طالبان و دیگر گروههای سلفی و جهادی که صوفیه را عمدتا مشرک قلمداد میکنند.
🔺گروههای سلفی جهادی سوریه همگی به طالبان تبریک گفتند و به پیروزیهای طالبان افتخار کردند. القاعده هم علیرغم اختلافات موجود بخصوص بین ایمن الظواهری و طالبان، بالاخره تحت بیعت طالبان هستند. اما گروههای مختلف داعش مطمئنا هیچ سنخیتی با طالبان ندارد و هیچگاه به تعامل با طالبان نخواهد رسید که اگر برسد دیگر موجودیتی به نام داعش معنا نخواهد داشت. درواقع داعش تا زمانی داعش است که با طالبان تعامل نکند و طالبان را مرتد قلمداد کند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#طالبان
#سلفیت_جهادی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯به بهانه مرگ حسن حنفی؛ بررسی عملکرد اصحاب خوانش فرانسوی از اسلام
در روز پنجشنبه مورخ 21 ماه اکتبر بود که «حسن حنفی» اندیشمند و متفکر مصری درحالی که 86 ساله بود، درگذشت. در واقع، «حنفی» یکی از برجستهترین نظریهپردازهای جریان چپگرای اسلامی محسوب میشد. او پیشگام مکتبی تحت عنوان مکتبِ «فرانکوفیل عربی» بود. این مکتب در حقیقت یک جریانِ تجددگرای عربیِ معاصر است که با تکیه بر خط مشیِ فکری فرانسوی، استفاده از عقل در تفسیر متون دینی و استنباط معانی و مفاهیم جدید از آنها، به بازتعریف و بازتفسیر میراث اسلامی میپردازد. ما قصد داریم در مقاله پیشروی به مهمترین افکار و اندیشههای «حسن حنفی» و «مکتب فرانکوفیل» و نیز مهمترین انتقادات به این مکتب بپردازیم...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba