33.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺نقدی کلی بر اندیشه ها و روش علمی آیت الله سید کمال حیدری
🎤آیت الله ابوالقاسم #علیدوست
مشاهده در آپارات👉
#نقد_سید_کمال_حیدری
پ.ن: بسیاری از نقدها به استاد حیدری ، متاسفانه کاملا غیر منصفانه و غیر اخلاقی بوده چون اصلا نرفتن ببینن ایشون چی میگه و بعد نقد کنن، اما نقد استاد علیدوست تقریبا اخلاقی ترین و منصفانه ترین نقدیست که در حوزه قم علیه استاد حیدری بیان شده است.
پ.ن۲: تاریخ ضبط این کلیپ اواخر سال ۹۹ می باشد
نگاه دقیق و منصفانه
🔰 سقط جنین و کارآمدی خانواده؛ آسیبها و راهکارها
▪️از منظر پزشکی/ دکتر نصر، رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان
▪️از منظر جامعهشناسی/ دکتر جعفریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
▪️از منظر فقهی، حقوقی و قوانین/ حجت الاسلام دکتر هدایتنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▫️ دبیر علمی/ حجت الاسلام هادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🏷 همراه با صدور گواهی
🔹 شنبه ۱۷ شهریور ۹:۳۰ صبح
🔹 اصفهان، خیابان حافظ، دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، ساختمان شماره۲، سالن شهید رئیسی
🔸 مشاهده برخط: m8r.ir/1001
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد:
با معارف امام رضا(ع) میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت
https://www.shabestan.news/news/1779794/%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA
📍 با معارف امام رضا(ع) میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت/ آیا معارف امام رضا (ع) میتواند پاسخگوی نیازهای امروز بشر باشد؟
🔻 آیت الله ابوالقاسم علیدوست استاد برجسته حوزه علمیه قم مطرح کرد؛
▪️حضرت امام رضا علیهالسلام همانند سایر ائمه اطهار علیهمالسلام با وجود اینکه شاگرد مکتب اسلام هستند، اما منش، سلوک، سبک زندگی و گفتار ایشان برای انسان و همه بشریت است و لازم نیست مخاطب ایشان، شیعه، مسلمان و یا حتی از ادیان توحیدی باشد، بلکه اگر هیچ باوری هم نداشته باشد، اما انسان باشد، به معارف امام رضا علیهالسلام احتیاج دارد.
▪️ائمه معصومین علیهالسلام، «مِنَ الاسلام» یعنی از اسلام هستند، اما «لِلانسان» یعنی برای انسان و بشر مطلب دارند؛ با معارف امام رضا علیهالسلام میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت، خانه ای که در آن، ارزشها، اخلاق و رفتار سنجیده باشد.
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=38379
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
https://www.shabestan.news/news/1779794/%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA
🔻ساده انگاری و ساده پنداری؛ چالش طرح فقه معاصر
▫️استاد ابوالقاسم علیدوست
♦️استاد علیدوست در نشست «روش شناسی علوم اسلامی؛ چیستی، ابعاد، آثار و چالشها» در پژوهشگاه فقه معاصر، ضمن اشاره به ضرورت فقه معاصر، طرح در حال اجرا درا ین زمینه را آسیب شناسی کرده و ساده انگاری و ساده پنداری را یکی از آسیب های این طرح برشمردند. متن بیان ایشان از قرار ذیل است:
🔹 سادهانگاری هم از دیگر چالشها است یعنی ممکن است روششناسی را زائد نداند ولی آن را ساده میپنداند. الان کسی گفتوگو در مورد فقه معاصر را زائد میپندارد؟ حتما خیر. فضای حوزه به سمت فقه معاصر حرکت دارد ولی این چالش وجود دارد که آن را سادهپنداری کنند و این سادهانگاری میتواند مخاطرات زیادی برای ما داشته باشد.
🔹فقه معاصر، گفتمان نیاز دارد نه اینکه فقط یک درسی با موضوع خاص و البته دوضلعی از سوی یک استاد ارائه شود و نام آن را هم فقه معاصر بگذاریم. بنده بارها گفتهام که یک استاد حوزه، وقتی قصد دارد فقه بورس و رمزارز و … را بگوید باید کنار او یک کارشناس آن موضوع هم وجود داشته باشد نه اینکه خودش عهدهدار آن شود و موضوعشناسی را هم با استفاده از اینترنت انجام دهد؛ این روش که فقه معاصر نیست.
#فقه_معاصر
#آسیب_شناسی
✅ منهج آیت الله سید عبدالاعلی سبزواری: عرفگرا با نگرش عقلایی
▫️استاد محمدجواد ارسطا:
🔹ویژگی آیتﷲ سید عبدالاعلی سبزواری فهم بسیار خوب و عرفی آن فقیه بزرگ در مسائل فقهی است. ایشان در عین حال که در کتاب تفسیر و بعضی از مباحث کلامی خویش، دقتهای عقلی و کلامی را مراعات کردهاند؛ اما در مباحث فقهی یک نگاه عرفی متین و سنجیدهای را اعمال نمودهاند و در جای جای کتاب فقهی خودشان هم تصریح کردهاند بر اینکه فقه را باید بر اساس فهم عرفی تبیین کرد؛ زیرا کلمات ائمه علیهم السلام در مباحث فقهی ناظر است به فهم عرف عام و بنابراین نباید در مباحث فقهی دقتهایی را که فراتر از فهم عرف عام هست ملاک قرار داد.
🔹بسیاری از قواعد فقهی را که ایشان در لابلای مباحث فقهی کتاب بسیار ارزشمند «مهذب الاحکام» مورد بررسی قرار دادهاند به فهم عقلایی ارجاع دادهاند؛ مانند قاعده لاضرر و نفی حرج و تسلیط و اعتبار بینه و حتی قاعدهای مانند تقیه را ایشان بر میگرداند به فهم عقلایی و بر همین اساس یک استنتاجاتی را به عمل میآورد.
🔹ایشان علاوه بر قواعد فقهی، در دیگر استنتاجات فقهی و احکامی که در کتاب شریف مهذب الاحکام مطرح کردهاند همین نگرش را اعمال نموده اند. یعنی فقط در ارجاع قواعد فقهی به فهم عقلایی از این شیوه استفاده نکرده؛ بلکه در تعداد قابل توجهی از احکام فقهی هم این نگرش عقلایی را به وضوح اعمال کردهاند.
http://ijtihadnet.ir/?p=76011
@ijtihad
باسمه تعالی
#اطلاعیه
دروس آیت الله علیدوست در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ به شرح ذیل است.
از شنبه ۲۴ شهریور شروع میشود.
اصول فقه (بحث اوامر): شنبه تا سه شنبه ساعت ۸ تا ۹ صبح
تفسیر قرآن کریم (سوره مبارکه بقره): چهارشنبهها ساعت ۸ تا ۹ صبح
فقه العروه (اجتهاد و تقلید): شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۰ صبح
مکان: نمازخانه دار الشفا
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #بیان_امیر :
با موضوع کلام امیرالمؤمنین در نهج البلاغه ❤️
📅روز یکشنبه
🌐 👈🏼 لینک مشاهده پخش زنده📡 LIVE
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
#اطلاعیه