﷽
📌 اهمیت ماه ذی القعده و دهه اول ذی الحجه
📚 حضرت آیةالله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله در سخنرانی " پرسش و پاسخ تهران ، ص ۵۳ " میفرمایند:
❖ اين ماهى كه ما در آن هستيم، ماه ذوالقعده است، ماه ذوالقعده همان اربعين حضرت موسى بود " وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ - الأعراف/۱۴۲ " ما با موسى سى روز وعده گذاشتيم كه آمد حضرت موسى در كوه طور؛ آن سى روز همين ماه ذيقعده اى است كه الان در آن هستيم؛ #روزه در آن بسيار مستحب است، #اذكار در آن بسيار مستحب است، آن اذكار توحيد در اربعينِ حضرت موسى آمده. " أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ " ده روز ديگر اضافه كرديم به اين سى روز تا اربعين حضرت موسى تمام شود. آن ده روز دهه ذيحجه است مرحوم آقا نسبت به #دهه_ذيحجه خيلى تأكيد داشتند، روزه در آن بسيار استحباب دارد، حالاتى كه براى بزرگان در اين دهه ذيحجه اتفاق مى افتد بسيار حالات غريبى است و آن اذكار توحيدى و تهليلى كه براى حضرت موسى آمده - اذكار عشره دهگانه - لا الهَ الَّا اللهُ عَدَدَ الّلَيالى وَالدُّهُورِ؛ لا الهَ الَّا اللهُ عَدَدَ امْواجِ الْبُحُورِ؛ ... لا الهَ الَّا اللهُ فِى الّلَيلِ اذا عَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اذا تَنَفَّسَ؛ ... آن اذكار توحيدى كه راجع به حضرت موسى هست در اين دهه ذيحجه به قلب حضرت موسى نازل شده كه مرحوم آقا هم دارند در كتاب هايشان.
❖ قدر اين ايامى كه در آن هستيم و بخصوص دهه ذيحجه را خيلى بدانيم كه براى بسيارى از بزرگان شده #فتح_بابى كه شده در اين دهه شده [است]. لذا پرداختن به #مراقبه و پرداختن به اذكار و به مراقبه بيشتر و رعايت موازين و مسائل سلوكى در اين خصوص بيشتر ما بايد داشته باشيم. #توسل_به_سيدالشهدا عليه السلام و زيارت سيدالشهدا عليه السلام در شب عرفه هيچ فراموش نشود...
#آیت_الله_طهرانی #جلسات_پرسش_پاسخ #اعمال_ماه_های_قمری
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
__________
🗃 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به:
• معادشناسی، ج۶ ، ص۱۳۲
﷽
📌 گدایی در تو کم ز پادشاهی نیست!
📚 سیدالطائفتین علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس الله سره در کتاب شریف " امام شناسی، ج۱۶-۱۷، ص ۸۸ " میفرمایند:
✍... و از معروف کرخی رضوان اللَه تعالی علیه نقل شده كه مى گفته است:
• به سر من سوگند ياد كنيد و حوائجتان را طلب كنيد! و چون مردم از اين گونه تزكيه نفس به شگفت مى آمدند، مى گفته است: علت اين كلامم آن بود كه من مدّتى سر خود را بر در خانه امام رضا عليه السّلام نهاده ام.
❖ و مردى به سوى امام رضا عليه السّلام آمد تا دعائى طلب كند، كه چون دريا هنگام طوفان به هيجان مى افتد آرام بگيرد. وى متمكّن از رسيدن به خدمت حضرت نشد. «معروف» چيزى را براى او نوشت و به او داد و گفت چون دريا مضطرب گردد آنچه در اين رقعه مى باشد بخوان، آرام مى گيرد! آن مرد نامه را برگرفت و مسافرت كرد به سوى دريا. چون وقت هيجان دريا رسيد، نامه را گشود كه بخواند به گمان آنكه در آن دعائى است كه معروف از حضرت امام رضا عليه السّلام تعليم گرفته است، ديد در آن نوشته است: «أيُّها البَحرُ اسكُن بِحَقِّ مَعروفٍ صاحِبِ الرِّضا عليه السّلام! اى دريا آرام بگير به حق معروف مصاحب امام رضا عليه السّلام.»
❖ آن مرد از اين عبارت خشمگين آمد و نامه را در دريا پرتاب كرد. دريا به اذن خداى تعالى آرام گرفت. در اين صورت مردم دانستند كه اين آرامش بحر از بركات معروف است. و از اين به بعد، اين عمل عادت مردم ساحل نشين و دريا شد كه سكون آن را به حقِّ سَرِ معروف صاحب الرِّضا مى دانستند.
#علامه_طهرانی #روح_مجرد #حضرت_رضا
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۳
📌 دعا برای زیادی رزق
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/UyE7m
☑️ سوال:
~ سلام خدمت شما ، خواهشمند است افعال يا كارهائي كه رزق را زياد ميكند را بگوئيد ضمناً ادعيه در اين زمينه را هم بفرمائيد⁉️
✅ جواب :
~ هو العالم ؛ زیادی رزق و قلّت آن در صورتی موجب خیر و عافیت است که صلاح بنده در همان میزان مقدّر و مکتوب قرار گرفته باشد. و الا صرف زیادی رزق بدون جهت خیر و صلاح نه تنها مفید نیست بلکه چه بسا موجب غفلت و انانیّت و توغل در کثرات و بالنّتیجه دوری از رحمت و لطف پروردگار است. بنابراین خوب است انسان از خداوند در همه حال عافیت را بخواهد و صلاح خود را و بجای خواست و میل به این امور اختیار خود را به خدا بسپارد و اراده او را بر اراده خود ترجیح دهد. و بداند رزق های مادّی چه کم و یا زیاد چند روزی بیشتر دوام ندارد و آنچه برای انسان ابدیّت دارد و با او خواهد بود رزق های معنوی و روحی است. بنابراین هیچگاه بزرگان دستوراتی برای زیادی رزق به شاگردانشان نمی دادند، گر چه در این قضیه مطالبی وجود دارد و دستوراتی یافت می شود.
#آیةالله_طهرانی #ادعیه_دستورات #رزق
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
_____________
🗃 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به:
• مطلع انوار، ج۴ ، ص ۴۲ و ۴۳
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۴
📌 راه وصول به خدا
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/hReKL
☑️ سوال:
~ با سلام و عرض ادب واحترام؛ نزدیکترین باب مفتوح خود خدا کدام است؟ اگر دعاست کدام دعا؟ اگر توبه است چه توبه ای؟ میخواهم با خود خدا حرف بزنم و مطالب و حاجات مادی و معنوی ام را با او در میان بگذارم و از او بخواهم و او هم به من عطا کند؟ عطای غیر محدود و مبارک. ⁉️
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ آنچه از مضامین آثار بدست می آید و برهان عقلی نوید آنست نفوس مقدسۀ معصومین علیه السلام باب الله و حبل الله و صراط الله می باشند. و انسان برای تحصیل تجرّد و تقرّب و عبور از مهالک نفسانی و حجاب های غیب باید از آن ذوات مقدسّه مدد جوید و از آنان استمداد نماید. متأسفانه امروزه این نکتۀ حیاتی از میان جوامع مسلمین رخت بربسته و شیعیان نیز به بهانه اتّصال مستقیم به ذات پروردگار آن را به بوته نسیان سپرده اند، توجّه و توسّل به حضرت بقیة الله ارواحنا فداه که ریسمان ممدود بین پروردگار و مخلوق می باشند همانند اکسیری است که مس وجود ما را به طلا مبدّل می سازد و ما را در مسیر و مکتب او پایدار و ساعی می گرداند.
❖ توجه به آن بزرگوار یعنی تطبیق جمیع برنامه زندگی بر طبق خواست و رضای او و این مسئله است که انسان را از کریوه های عالم نفس رها می گرداند و به عالم تجرّد متصل می نماید. و اما مسئله دعا و توبه، در هر حال انسان باید خود را نسبت به اعمال خویش تائب فرض نماید و از خداوند استمداد نماید که او را موفّق به انجام عمل مرضیّ خویش گرداند.
#آیةالله_طهرانی #انتظار_صالحان #امام_زمان
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۵
📌 تفاوت میان عارف بالله و بامرالله
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/Uingo
☑️ سوال:
~ با سلام ، مرحوم حضرت علامه طهرانی رضوان الله تعالی علیه در کتاب شریف روح مجرد، القابی را که برای حضرت آیة الله العظمی حاج سید علی قاضی قدس الله نفسه الزکیه ذکر می فرمایند آورده اند که: " عارف بالله و بامرالله " ، مستدعی است بفرمائید این دو عبارت به چه معناست ⁉️
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ عارف و عالم بالله به شخصی گفته می شود که به مرتبه معرفت شهودی ذات اقدس حقّ در هر سه مرتبه فعل و صفت و اسم رسیده و آنگاه با فناء ذات خود در ذات پروردگار هیچ تعیّن و استقلالی را برای خود باقی نگذارد، وجود او وجود حضرت حقّ و اوصاف و کردارش همه و همه منبعث از او باشد، در این صورت دیگر قیاس او با سایر افراد بشر در هر مرتبه از کمال باطل است زیرا وجود او و حقیقت بشریّت او متحوّل به وجود و حقیقت حضرت حقّ شده گرچه هنوز ملبّس به لباس بشر است.
❖ و امّا عالم بأمر الله به فردی گفته می شود که با صرف عمر و مجاهدت در تحصیل آداب و مبانی شرع به مرتبه و مرحله اجتهاد رسیده باشد؛ چنین فردی که به علوم اسلامی چون حکمت و فلسفه متعالیه، عرفان نظری، تفسیر، تاریخ، فقه و اصول وحدیث و غیره به اجتهاد مطلق رسیده باشد، عالم به امر و نهی الهی در مقام حکم و فتوی خواهد بود و صد البته کسی که مشام جانش به نفحات قدسی عالم قدس معطّر نشده باشد و بر ضمیر و قلبش بارقه های جلال و جمال الهی نتابیده باشد و از مواهب خاصّه و عنایات ویژه اولیای الهی نصیبی نیافته باشد طرفی از این علوم متعارفه نخواهد بست. چنین فردی که جامع بین دو مرتبه و حائز این دو مرحله باشد به عالم بالله و بأمر الله خوانده می شود امثال: مرحوم بحرالعلوم، علّامه قاضی طباطبائی، علّامه طباطبائی و علّامه طهرانی قدس الله اسرارهم.
#آیةالله_طهرانی #اصطلاحات_عرفانی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۶
📌 حصول نیت صادق در سیر و سلوک الی الله
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/Cdr7e
☑️ سوال:
~ با سلام؛ مرحوم علامه طهرانی رضوان الله عليه در کتاب " روح مجرد، ص۳۴۸ " در ضمن تحقيقي راجع به سير و سلوک افراد در اديان و مذاهب مختلفه و نتيجه مثبت يا منفي بودن آن آورده اند: گروهی که در وصول به حقيقت صادق هستند و غرض ديگری را با اين نيت مشوب نميسازند ، نهايتا به فنا در ذات حق ميرسند و گروهی که در نيتشان پاک نيستند و در سير و سلوک به جهت دواعي نفسانيه وارد شده اند. اين گروه ابدا به مقصود نميرسند. " و حقير ذره ای شک ندارم که جزء دسته دوم هستم. انسان چه کاری ميتواند بکند که جزء گروه اول قرار بگيرد.⁉️ چون حقير احساس مي کنم همه مشکلاتم به خاطر همين نيت است و هر وقت کمی عمل کردم به مطالب بزرگان و اثر آن را مشاهده کردم و نفسم حض خود را دريافت کرد دفعتا همه چيز را رها کردم ... يعني انسان چکار مي تواند بکند که نيتش را تغيير بدهد ⁉️
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ «بر سر تربت ما چون گذری همّت خواه // که زیارتگه رندان جهان خواهد شد» همه چیز با همّت به نهایت می رسد و بدون آن مطلب ناقص و بی فرجام خواهد بود. آیه شریفه می فرماید: « الّذینَ قالوا رَبّنا اللهُ ثُمّ استَقامُوا تَتَنَزّلُ عَلَیهِمُ المَلئکۀُ ألّا تَخافُوا وَ لا تَحزَنُوا و أبشِرُوا بِالجَنّۀِ الّتی کُنتُم تُوعَدوُن - فصلت/۳۰ » در بسیاری از افراد حلاوت اشتغال به ذکر الهی و انجام برنامه های سلوکی برای مدّتی آنان را سرخوش و مسرور می سازد و نفس و قلب از این التذاذ روحانی مسرور و نسبت به ادامه سیر شائق می شوند و برای برخی از ابتداء آن شوق و رغبت و حلاوت وجود ندارد بلکه باید بواسطه مجاهده نفسانی و مبارزه با نفس، انسان به راه و طریق ادامه دهد و از امور صارفه دلسرد نشود و فراز و نشیب زندگی و اشتغال به کسب و کار او را در مسیر سلوک سست نکند و از مطالبی که برای ازدیاد شوق و عشق و رغبت، بزرگان در کتب خود ذکر کرده اند، بهره ببرد.
#آیةالله_طهرانی #صدق_سلوکی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تصویری | داستانی از تشرف به حج و نکته ای ناب از علامه طهرانی
🗃 شرح حدیث عنوان بصری، جلسه ۲۰۰ ، دقیقه ۶۳:۵۷
#حج #آداب_زیارت #علامه_طهرانی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
ملکوت حج مبانی سلوک استطاعت.mp3
1.51M
﷽
#ملکوت_حج
عنوان: استطاعت حج | ۰۱ |
📌 سخنرانی: آیةالله سید محمدمحسن طهرانی حفظه الله
🎧 منبع: مبانی سیر و سلوک ، جلسه ۸
🗃 فایل کامل: yon.ir/s1Ru2
_______
💾 @sire_salehan | #سیره_صالحان
﷽
📌عدم توجه به غیر امام علیه السلام در زیارت
🗃حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله در جلسه ۷۱۹ از دروس شرح حکمت متعالیه می فرمایند:
❖رفقايى كه مى آيند مى گويند كه :
ما رفتيم زيارت امام رضا ، سر قبر مرحوم والد هم رفتيم .مى گويم: براى چه ايشان را كنار امام رضا مى گذاريد؟ براى چه مى گذاريد؟ امام رضا ،وَ نداريم، ما واو نداريم، اين واو ،حرف عاطفه در اين جا غلط است، انسان هر جايى كه حرف عطف نمى تواند بياورد. ما زيارت امام رضا رفتيم و همين طور هم سر مزار مرحوم آقا رفتيم. گفتم واو نياوريد، بگوييد زيارت امام رضا رفتيم تمام شد!
#آیت_الله_طهرانی #آداب_زیارت
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
استطاعت ۲.mp3
1.58M
﷽
#ملکوت_حج
عنوان: استطاعت حج | ۰۲ |
📌 سخنرانی: آیةالله سید محمدمحسن طهرانی حفظه الله
🎧 منبع: ذی القعده ۱۴۲۳ ه.ق
🗃 فایل کامل: yon.ir/WQwaE
____
💾 @sire_salehan | #سیره_صالحان
روایت عنوان بصری - صوتی.mp3
19.17M
🎧 حدیث: #عنوان_بصری
🖋 ترجمه: #علامه_طهرانی قدس سره
🕰 زمان: ۲۵ دقیقه
💾 حجم: ۱۸.MB
________
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
حدیث عنوان بصری.pdf
1.2M
💠حدیث: #عنوان_بصری
✍ترجمه: #علامه_طهرانی قدس سره
🔠 زبان: فارسی - عربی
📌موضوع: #حدیث #عرفان
🖇گروه: #مبانی_اسلام_و_تشیع
📜توضیح: دستور سلوکی امام صادق علیه السلام
📲 @sire_salehan | #سیره_صالحان
حج بحث استطاعت ۲.mp3
1.61M
﷽
#ملکوت_حج
عنوان: استطاعت حج | ۰۳ |
📌 سخنرانی: آیةالله سید محمدمحسن طهرانی حفظه الله
🎧 منبع: مبانی سیر و سلوک ، جلسه ۸
🗃 فایل کامل: yon.ir/s1Ru2
___
💾 @sire_salehan | #سیره_صالحان
﷽
📌 همه انسان ها نیازمند به توبه هستند اما ....
📚 فقیه عارف میرزا جوادآقا ملکی تبریزی قدس الله سره ، در کتاب " اسرارالصلوة، ص ۷۷ " میفرمایند:
✍... چرا انسان پیوسته به توبه نیاز دارد؟ این به آن خاطر است که بشر یا با اعضا و جوارح خود مرتکب گناه می شود و یا تصمیم به انجام معصیتی میگیرد و یا خطورات و وساوس شیطانی او را از یادخدا باز می دارد و یا در علم به خدا و صفات و آثار آن غفلت و قصوری از او سر می زند، و همه اینها نقص است و برای آن اسبابی است و ترک اینها و اشتغال به اضداد آنها رجوع و بازگشت از نقص به سوی کمال است و معنای توبه ، چیزی جز همین بازگشت نیست. حال هم چنان که شنیدی ، هرکس در خور شان و استعداد خودش ، حتی انبیاء گاهی می شود که اضطراب نیز بر آنها عارض می شود و از آن توبه می کنند
❖ و مطلب دیگر، اینکه توبه واقعی از هرکس حتی مرتد چه فطری و چه میلی به مقتضای ادله عقلی و نقلی پذیرفته می شود. مطلبی که هست این است که گناه به گونه ای است که توبه از آن مشکل و بلکه گاهی غیر ممکن می باشد و ظلمت گناهان دل را در خود فرو می برد و انسان کاری میکند که تدارکش ممکن نیست. مثل این که مسلمانان را گمراه سازد ‼️
#میرزا_جواد_ملکی_تبریزی #اسرارالصلوة
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
استطاعت حج ۳.mp3
1.37M
﷽
#ملکوت_حج
عنوان: استطاعت حج | ۰۴ |
📌 سخنرانی: آیةالله سید محمدمحسن طهرانی حفظه الله
🎧 منبع: مبانی سیر و سلوک ، جلسه ۸
🗃 فایل کامل: yon.ir/s1Ru2
___
💾 @sire_salehan | #سیره_صالحان
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۷
📌 ملاقات با امام زمان علیه السلام
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/hE2Ob
☑️ سوال:
~ با سلام ؛ چگونه و با چه وسيله اي ( ذكر، زيارت، عمل ) میتوان با ولی عصر حضرت بقيه الله الاعظم ارتباط برقرار كرد ⁉️
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ انسان همیشه با امام زمان ارواحنا فداه خود مرتبط است ولی خود، این ارتباط را احساس نمی کند . امام زمان علیه السلام از خود ما به ما نزدیک تر است و او هیچگاه از ما نخواسته است که برای عرض حاجت کاری انجام دهیم تا او را حضوراً مشاهده کنیم. آنچه از ما خواسته شده است قیام وظیفه و تکلیف الهی است، خواه موفق به زیارتش بشویم یا نشویم. بزرگان از این راه به مقصد رسیده اند نه از این طرف و آن طرف رفتن و سر خود را به این امور غیر مفید گرم کردن.
#آیةالله_طهرانی #انتظار_صالحان
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تصویری | اهمیت زیارت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در شب ۲۳ ذی القعده ❗️
🗃 شرح دعای ابوحمزه ثمالی، سنه ۱۴۳۰، جلسه ۱۹
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان