فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نفوذ سیاسی #علامه_مجلسی
#محمدباقر_مجلسی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 31 #مرداد ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۵ #صفر ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محقق حلی، فقیه شیعه و نویسنده شرائع الاسلام (۶۵۶ش)
➕ درگذشت محمدرضا حکیمی نویسنده شیعه و از چهرههای شناخته شده مکتب تفکیک (۱۴۰۰ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت رقیه دختر امام حسین(ع) در شام (۶۱ق)
➕ درگذشت محمدعلی معصومی از فقهای شیعه در بهبهان (۱۳۷۲ق)
➕ درگذشت علی حجتی کرمانی، روحانی شیعه، خطیب و پژوهشگر دینی (۱۴۲۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال #محقق_حلی، فقیه شیعه و نویسنده شرایع الاسلام (۶۵۶ش)
🌀ابوالقاسم جعفر بن حسن بن یحیی بن سعید حلی فقیه، اصولی و شاعر بزرگ شیعی و مشهور به محقق حلی و محقق اول در سال ۶۰۲ در حله به دنیا آمد.
♨️وی یکی از بزرگترین و نامورترین فقیهان عصر خویش و دارای عظمت و اعتبار خاص در میان مجتهدان است، به حدی که وقتی کلمه «محقق» را بدون قرینه و نشانهای در میان فقها ذکر میکنند، شخصیت تحقیقی و علمی او موردنظر است.
📕مقدمات و علوم دینی را نزد پدرش فراگرفت و از عالمان دیگر شیعه نیز بهرهها برد و در علوم و معارف اسلامی از جمله در فقه، اصول، کلام و پارهای دانشهای دیگر تسلط کامل یافت.
📎🌀استادان ایشان شمسالدین (پدر محقق حلی) و تاجالدین حسن بن علی دربی و مفید الدین محمد بن جهم حلی و سید فخار موسوی و سدید الدین سالم بن محفوظ سید مجدالدین و اساتیدی دیگر بودند.
🌀شاگردانش را بالغ بر ۴۰۰ نفر برشمردهاند که از جمله آنها علامه حلی و ابن داوود حلی و ابن طاووس و ابن سعید هزلی حلی میباشند.
در حمله هلاکوخان مغول، بغداد که مرکز علمی شیعه بود ویران شد، اما با ابتکار محقق حلی، شهر حله از گزند مغولان محفوظ ماند و به مرکز علمی شیعه تبدیل شد
📚از آثار او میتوان به شرایع الاسلام فی مسائل الحلال و الحرام، المختصر النافع فی فقه الامامیة، النافع فی مختصر الشرائع،المعتبر فی شرح مختصر النافع، المعارج فی اصول الفقه، اشاره کرد.
🌀وی سرانجام در ۱۳ ربیعالاول سال ۶۷۶ ق مصادف با ۳۱ مرداد ۶۵۶ ش در شهر حله درگذشت.
♨️سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺عصبانیت #محقق_حلی از شیخ #جعفر_کاشف_الغطاء
🔹شیخ حسن، فرزند شیخ جعفر کاشف الغطاء؛ روزی در مجلس درس خود گفت: پدرم همه شب پس از اندک خوابی، بلند می شد و تا وقت نماز شب مطالعه می کرد و بعد به نماز و تضرع و مناجات مشغول می بود.
🔸یک شب از اتاق مخصوص او ناله و صیحه ای شنیدیم طوری صدای ناله می آمد که گویا کسی بر سر و صورت خود می زند، ولی وقتی داخل رفتیم، آقا را با حالت منقلب مشاهده کردیم و دیدیم که محاسن او از گریه و زاری پر از آب شده و از چشمانش اشک جاری است و مرتب به سر و صورتش می زند، بلافاصله دستش را گرفتیم و گفتیم: علت چیست که شما چنین می کنید؟
🌀فرمود: پسرانم، از من خطای بزرگی سر زده است و سپس فرمود: در اول شب، یک مسأله فقهی در نظرم بود که علمای بزرگ حکم آن را بیان کرده بودند، من می خواستم دلیل آن را پیدا کنم، هر چه کتب احادیث را مطالعه کردم، مستند و دلیل آن مسأله را پیدا نکردم، عاقبت خسته شدم و در اثر خستگی به خود گفتم: خداوند علما را جزای خیر دهد، حُکمی کردهاند بدون دلیل؛ آنگاه خوابیدم.
🍁 در عالم خواب دیدم که پیش صُفّه، فرش است و منبری بلند پایه، در صدر مجلس گذاشته شده و محقق حلی مشغول تدریس است و تمام جلوی صفه، پر از علمای اَعلام بود که به درس او گوش می دادند.
🔺من با تصور اینکه از علمای شیعه هستم و با توقع احترام وارد شده، سلام کردم؛ اما آن ها از روی اکراه جواب سلام مرا دادند و در مجلس، جای نشستن به من نشان دادند.
🔶من جلو رفتم و از روی خشم رو به محقق کردم و گفتم: مگر من از فقهای شیعه نیستم که این ها با من این گونه رفتار می کنند؟
🔷محقق با خشم گفت: ای جعفر! علمای شیعه با زحمات زیاد روایات شیعه ائمه اطهار را با ذکر مشخصات راویان و خصوصیات احادیث در کتابهای خود ذکر کرده اند تا شما بدون زحمت طبق آن فتوا دهید، اما شما با مطالعه چند کتاب و ندیدن روایت، حکم به عدم ذکر دلیل احکام توسط فقها می دهی؛ در حالی که همین ملا محسن فیض کاشانی که پای منبر نشسته است، در چند جای کتاب خود، حدیث این حکم را نوشته و آن کتاب در بین کتاب های شما موجود است.
⚡️ در این هنگام، کلام محقق حلی لرزه بر اندامم انداخت، پس از خواب بیدار شدم و از گناه خود پشیمان گشتم.
♨️سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 فعالیت های علمی #محقق_حلی
♨️سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
▫️آیت الله بهجت
🔺دلیل تعطیلی پنجشنبه حوزه ها
🔹نقل شده است که در زمان سابق پنجشنبهها تعطیل نبود، بلکه فقط جمعه تعطیل میشد، لیکن #محقق_حلی رحمهالله که اولین مدرّس بود، پنجشنبه را تعطیل میکرد تا به زیارت #امام_حسین مشرف شود، از آن وقت رسم شد که پنجشنبهها تعطیل گردد. بنابراین، تعطیلی پنجشنبهها در حوزه از زمان محقق اول رحمهالله رسم شد و علتش هم این بود که ایشان از حله حرکت میکرده و شب جمعه به زیارت کربلا مشرف میشده است.
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۵۰.
♨️سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛ احیاگران پیاده روی #اربعین (۹):
🔹مرحوم #سیدمحسن_امین_عاملی مؤلف كتاب معروف «اعیان الشیعه» و از جمله بزرگانی بود كه در مراسم پیاده روی زیارت #امام_حسین علیه السلام حضور مستمر داشته و درباره این مراسم این خاطره از وی بر جای مانده است:
«...به مدت ده سال و نیم كه در نجف بودم، زیارت های مخصوص عاشورا، عید قربان و غدیر و عرفه و #اربعین را همواره انجام می دادم؛ مگر اندكی.
🍁 پیش از سفر، نزد طلبكاران در بازار می رفتم و از آنها حلالیت می طلبیدم و به پیاده روی در زیارت، علاقه داشتم. نخست برایم سخت بود و بعد با تجربه دریافتم كه آسان است.
⚡️در این سفر، جمعی از طلاب جبل عامل و نجف و دیگران به من ملحق می شدند و از من پیروی می كردند.»
♨️#سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
May 11
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 1 #شهریور ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۶ #صفر ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت محمد بن حسن حلی مشهور به فخرالمحققین فقیه و متکلم شیعه (۶۶۲ش)
➕ روز بزرگداشت #ابن_سینا حکیم، فیلسوف و ریاضیدان شیعه
🌙#قمری
➕ ولادت محمد محمدی اشتهاردی از روحانیان و نویسندگان شیعه در حوزه علمیه قم (1364ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ولادت حکیم متاله #ابن_سینا (۳۵۹ش)
🔷️اِبْن سینا، ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا (۳۷۰-۴۲۸ق)، بزرگترین فیلسوف مشایی و پزشک نامدار ایران در جهان اسلام بود.
💢ابنسینا در ۲ صفر ۳۷۰ق (۱ شهریور ۳۵۹ ش) در روستای افشنه از توابع بخارا (واقع در ازبکستان) به دنیا آمد.
🔸️وی در ده سالگی پس از آموختن قرآن و ادبیات عرب، به آموزش منطق، ریاضی، طبیعیات و مابعدالطبیعه و ریاضی پرداخت و در ۱۶ سالگی به همه علوم زمانش تسلط یافت و در ۱۸ سالگی بیماری امیر سامانی را مداوا کرد.
🔹️پدر ایشان پیرو فرقه اسماعیلی بود ولی خود ایشان مردد بین سیعه امامیه و اسماعیلی دانسته شده است و نزد ابوعبدالله ناتِلی به اموختن فلسفه و فقه مشغول بود
🔸️ابن سینا بسیار پیرو فلسفه ارسطو بود و از این نظر به استادش فارابی شباهت دارد. مبحث منطق و نفس در آثار او در واقع همان مبحث منطق و نفس ارسطو و شارحان اوست.
🔹️از میان شاگردان او این چند تن سرشناسترند:ابوالحسن بهمنیار بن مرزبان ،شیخ علی نسائی خراسانی ،ابوعبدالله محمد بن احمد المعصومی ،ابوعبیدالله عبدالواحد بن محمد جوزجانی
🔸در فهرستها و منابع تاریخی و رجالی، بیش از ۵۰۰ کتاب، رساله و مقاله به ابنسینا نسبت داده شده که ۱۸۵ اثر توسط بنیاد بوعلی تایید سده است. شفاء و النجات مهمترين اثر فلسفى ابن سينا است و القانون فی الطب مشهورترین اثر و
الاشارات و التنبيهات آخرین و برجسته ترین اثر اوست.
🔶️ایشان در نخستین جمعه یکم رمضان ۴۲۸ (۳ تیر۴۱۶)، در ۵۸ سالگی درگذشت و در همدان به خاک سپرده شد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#فرزند_ایران | مشهورترین پزشک ایرانی در جهان، #ابن_سینا
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺قوت حافظه بعضی از بزرگان
🔻آیت الله بهجت:
🔹شیخالرییس بوعلی سینا در کشتی، کتابی را در دست شخصی دید، آن را از او گرفت و از اول تا آخر مرور کرد، سپس کتاب را روی هم گذاشت و گفت: تمام مطالب آن را از بر دارم، از هر کجای آن میخواهید بپرسید!
🔸#سیدصالح_حلی رحمهالله و #شیخ_الشریعه_اصفهانی رحمهالله وقتی مطلبی برای یکی از این دو نفر، یک بار خوانده میشد حفظ میشد، و دیگری وقتی دوبار برای او قرائت میشد حفظ میشد، و بدین ترتیب با هم دوره بحارالانوار را دوره و حفظ میکردند!
#ابن_سینا
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۱۸۳.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀کفر #ابن_سینا به روایت #شهید_مرتضی_مطهری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛ احیاگران پیاده روی #اربعین (۱۰):
🌀#میرزا_جواد_ملكی_تبریزی یكی از عالمان و عارفان عالیقدر جهان تشیع است كه خود بارها با پای پیاده از نجف، رهسپار كربلا شده است.
🔹ایشان در رابطه با بزرگداشت روز #اربعین حسینی می فرمایند: «به هر روی بر مراقبه كننده لازم است كه بیستم صفر(اربعین) را برای خود روز حزن و ماتم قرار داده، بكوشد كه امام شهید را در مزار حضرتش(ع) زیارت كند، هر چند تنها یك بار در تمام عمرش باشد».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 2 #شهریور ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۷ #صفر ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت سید احمد خوانساری از مراجع تقلید شیعه (۱۲۷۰ش)
➕ درگذشت محمد هیدجی زنجانی مجتهد، حکیم، فیلسوف و شاعر (۱۳۰۹ش)
➕ شهادت سید علی اندرزگو از روحانیون مبارز علیه حکومت پهلوی(۱۳۵۷ش)
➕ ولادت سید احمد خوانساری از مراجع تقلید شیعه و نویسنده جامع المدارک فی شرح المختصر النافع در فقه (1270ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت امام حسن مجتبی(ع) (۵۰ق)
➕ ولادت امام موسی کاظم(ع) (۱۲۸ق)
➕ درگذشت محمدبن حسین خثعمى اشنانى محدّث کوفی قرن سوم(۳۱۵ق)
➕ درگذشت سید شهابالدین مرعشی نجفی از مراجع تقلید شیعه و بنیانگذار کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی (۱۴۱۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 شهادت #شهید_سیدعلی_اندرزگو از روحانیون مبارز علیه حکومت پهلوی (۱۳۵۷)
💢سیدعلی در سال ۱۳۱۸ ه.ش (۱۳۵۸ ه.ق) به دنیا آمد و پس از گذران دوره ابتدائی، به سبب مشکلات مالی خانواده ترک تحصیل کرده و همراه برادرش در یک کارگاه نجاری مشغول شد. در همین زمان پس از کار روزانه تا ساعتی از شب به تحصیل دروس فقه و اصول در مسجد هرندی میپرداخت.
💥اساتید وی در قم عبارتند از آیت الله بروجروی؛ میزا علی اصغر مرندی، مشکینی و ناصر مکارم شیرازی
🌀اندرزگو در نوجوانی با شخصیت نواب صفوی و تشکیلات فدائیان اسلام آشنا شده بود و در جریان واقعه قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ ش از عاملان قیام بود که توسط ساواک دستگیر و زندانی شد.
🔸پس از پیوستن وی به شاخهٔ نظامی جمعیت هیئتهای مؤتلفه اسلامی، این گروه تصمیم گرفت تا نخستوزیر وقت، حسنعلی منصور را ترور کند. اندرزگو وظیفهٔ کند کردن اتومبیل حامل نخستوزیر را بر عهده گرفت و پس از آنکه محمد بخارایی، از اعضای هیئتهای موتلفه اسلامی، گلولهای به گلوی نخستوزیر شلیک کرد، او نیز گلولهٔ دیگری به او زد و از مهلکه گریخت.
با ترور منصور زندگی پنهانی ۱۵ ساله با نام مستعار عباس تهرانی آغاز شد.
🌑سرانجام در ۲ شهریور ۱۳۵۷ ش (۲۰ رمضان ۱۳۹۸ ق) زمانی که اندرزگو راهی خانه یکی از دوستاناش بود، از سوی مأموران ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت کشور) که از قبل آن منطقه را تحت نظر داشتند، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.آرامگاه وی در قطعه ۳۹، ردیف ۷۲، شماره ۵۵ بهشت زهرای تهران است.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #شهید_سیدعلی_اندرزگو در بیانات رهبر معظم انقلاب آیتالله خامنهای
🔹چریک مبارز مسلمان، فرزند علی، همنام علی، همراه و همگام علی هم بود.
#کلام_رهبر
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 خاطرهی مرحوم علامه #میرحامد_حسین از اقامهی عزا برای #امام_حسن مجتبی علیه السلام در هفتم صفر در شهر مَسقط
🕋 مرحوم صاحب عبقات و همراهانش پس از انجام مناسک حج و پیش از زیارت عتبات در تاریخ ۶ صفر سال ۱۲۸۳ هجری قمری به شهر مسقط رسیدند.
🌀علامه خاطرهی خود را در آن روز چنین نگاشته است:
🔷در روز ۶ صفر وارد شهر مسقط شدیم...سپس برای استراحت وارد قهوهخانهای شدیم. پس از ساعتی صاحب قهوهخانه به ما گفت: آیا قصد زیارت نجف و کربلا را دارید؟
🔶ما به جهت اینکه گمان میکردیم او شیعه نیست قصدمان که زیارت عتبات بود را کتمان کردیم.
🔹 او گفت من شیعی بحرانی هستم. تا متوجه شدیم او شیعه است به او گفتیم ما هم شیعه هستیم و به او گفتیم که قصد زیارت عتبات داریم.
🔸 خیلی خوشحال شد و گفت: در این شهر حسینیهای وجود دارد که در آن برای اهلبیت اقامهی عزا میکنند، مخصوصا شب پیشرو که هفتم صفر شهادت امام حسن علیهالسلام است.
☄نزدیک غروب صاحب قهوهخانه که نامش محمدعلی بود ما را به آن حسینیه برد. در آنجا بحرانیها که همگی شیعه بودند آن شب را به عزاداری و مرثیهخوانی برای امام حسن علیه السلام گذراندند. خدا را به جهت حضور در این مکان شکر کردیم.
📗 أسفار الأنوار للعلامة السيد حامد حسين اللكنوي (ضمن مجموع: رحلات الكرام إلى بيت الله الحرام، ج ١، ص ٥٦٣_٥٦٤)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️ روضه #امام_حسن مجتبی علیه السلام توسط آیت الله #احمد_مجتهدی_تهرانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀کلام امام خمینی در مورد #شهید_سیدعلی_اندرزگو
☄ما نیمی از انقلاب را ازین شهید داریم، اگر دَه تن مثل او داشتیم، دنیا تحت سلطه اسلام بود!
📚 کتاب نیمی از انقلاب ص۱۷
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☄توسل به آیه وجعلنا
🔺کبری سیل پور؛ همسر شهید:
🔹محرم سال ۱۳۵۱ در قم ساکن بودیم. پدر و مادرم را که خانه ما را بلد بودند، دستگیر کرده بودند و آنها بالاجبار خانه ما را معرفی کرده بودند.
🔸ساعت ۱۲ شب بود که #شهید_سیدعلی_اندرزگو دل دردی داشت و رفت درمانگاه. زنگ خورد رفتم دم در. دیدم خانه تحت نظر است.
🍁ساعتی بعد آقا با همان لباس طلبگی به خانه آمدند. خیلی تعجب کردم.
▫️گفتم: مگر خانه تحت نظر نبود؟
◾️گفت: وقتی که می آمدم مأموران جلوی در خانه بودند. #آیه_وجعلنا «وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ» (سوره یس آیه ۹) را خواندم. آنها مرا نمی دیدند و وارد خانه شدم.
⚡️ غروب روز بعد وسایل خانه را جمع کردیم و رفتیم.
📚#کتاب_سه_شهید، نویسنده: حمید داود آبادی، ناشر: نشر شهید کاظمی، نوبت چاپ: اول-۱۳۹۵؛ صفحه ۷۶.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰جاذبه مغناطیسی #اربعین
☄مقام معظم رهبری:
🌀«شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشند، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست».
⚡️«ما نیز از دور به حال زائران اربعین غبطه میخوریم و آرزو میكنیم ای كاش همراه شما بودیم.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 3 #شهریور ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 ۸ #صفر ۱۴۴۵ قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدجواد نجفی محقق، پژوهشگر و نویسنده تفسیر آسان
🌙 #قمری
➕ درگذشت سلمان فارسی صحابی پیامبر(ص) و از یاران امام علی(ع)(۳۶ق)
➕ درگذشت ابوالفضل تهرانی فقیه و شاعر شیعی(۱۳۱۶ق)
➕ درگذشت سید ابوالقاسم خویی از مراجع تقلید شیعه (۱۴۱۳ق)
➕ درگذشت محمدرضا توسلی محلاتی؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام (۱۴۲۹ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #ابوالفضل_تهرانی فقیه و شاعر شیعی(۱۳۱۶ق)؛ پدر بزرگ خدیجه ثقفی همسر امام خمینی است.
🔹ابوالفضل تهرانی؛ مشهور به میرزا ابوالفضل مجتهد کلانتر و ابوالفضل نوری (۱۲۷۳ـ۱۳۱۶ق)، عالم و مؤلف شیعی قرن چهاردهم است.
🔸 وی سال ۱۲۷۳ق در تهران به دنیا آمد و از همان کودکی به تعلیم دروس مقدماتی و پرداخت و قبل از بلوغ از آنها فارغ شد. سپس فلسفه و فقه و اصول را در محضر میرزا ابوالحسن جلوه، محمدرضا قمشه ای و عبدالرحیم نهاوندی به آموزش فقه و اصول فرا گرفت و به درجه اجتهاد نائل شد.
☄ایشان در سال ۱۳۰۰ قمری عازم عتبات عالیات شد و در درس خارج آیات عظام میرزا حبیب الله رشتی و میرزای شیرازی شرکت کرد و علوم حدیث را از میرزا حسین نوری فرا گرفت.
🌀وی در سال ۱۳۱۰ق به دعوت گروهی از مردم تهران به لیران بازگشت و به تدریس فقه و اصول و رجال و کلام پرداخت و نماز جماعت و مجلس وعظ و خطابه برپا داشت.
🔷ایشان در سال ۱۳۱۲ق مدرسه سپه سالار را بنا نهاد و به آموزش و تهذیب طلاب مبادرت ورزید.
🔶از ایشان آثار متعددی بر جای مانده است از جمله شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور، الاءصابة فی مَن أجمعت علیه العصابة و دیوان اشعار.
◾️او سرانجام در ۸ صفر ۱۳۱۶ قمری(۷ تیر ۱۲۷۷ ش) بر اثر بیماری حصبه در تهران درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم در کنار پدرش در مقبره ابوالفتوح رازی به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀آیت الله شیخ #ابوالفضل_تهرانی در دوران اقامت ده ساله اش در سامرا، با تلا ش و زحمات طاقت فرسا‚ گنجینه ای گران بها و کم نظیر از کتب خطی نفیس و کمیاب را جمع آوری نمود که بسیاری از آن نسخ خطی منحصربه فرد بود.
🔺فرزند ایشان میرزا محمد ثقفی تهرانی از زبان مادر خود در این باره می گوید: در دوران اقامت ما در سامرا‚ بارها اتفاق افتاده بود که پدرت میرزا ابوالفضل‚ بدون عبا به خانه برمی گشت‚ چون علتش را می پرسیدم‚ کتابی را از زیر بغل در می آورد و می گفت: این کتاب را در جایی دیدم که می فروختند‚ پول همراهم نبود‚ عبایم را فروختم‚ یا گرو گذاشتم و کتاب را خریدم تا از دست نرود .
📚مجله افق حوزه، 18 اردیبهشت ماه، 1392 شماره 363.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀تشرف آیت الله بهبهانی محضر #امام_زمان به روایت حجت الاسلام هاشمی نژاد
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺علما؛ احیاگران پیاده روی #اربعین (۱۱):
☄آیت الله شیخ #اسحاق_خمایسی؛ کشته زیارت سیدالشهدا (ع)
🔹شیخ اسحاق خمایسی در سال ۱۱۷۳ قمری به همراه دوستان خود پیاده به سوی کربلا برای زیارت سیدالشهدا(ع) به راه افتاد. پس از طی مسیری، در راه، دوستان و همراهانش را گم کرد، اما نتوانست آنان را پیدا کند.
🔸 تقدیرش این بود که در مسیر پیادهروی، سختی تشنگی مولایش اباعبدالله(ع) را با همه وجودش حس کند. این عالم فرزانه و دلسوخته، که در راه، تنها شده بود؛ دچار عطش و تشنگی شدید شد و در همین حال عاشقانه، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
🌀ایشان یکی از علمای بزرگ و مجتهدین شیعه قرن ۱۲ هجری در نجف اشرف و معاصر علامه بحر العلوم و شیخ جعفر کاشف الغطاء رضوان الله علیهم است. پیکر مطهر ایشان بعد از آن به نجف اشرف آورده شد و در محله العماره نجف در منزلش دفن شد.
🍁 سید احمد عطار در رثای او گفته است: «به علت درگذشت اسحاق علم و عمل هم مرد (أعیان الشیعة نویسنده: السید محسن الأمین جلد: ۳ صفحه: ۲۷۰)».
🍁در کتاب طبقات الفقهاء در خصوص وی آمده است: «شیخ اسحاق خمایسی نجفی، شخصیتی فقیه و امامی مجتهد و اهل زهد و تقوا بود. وی از شاگردان علامه بحر العلوم و شیخ جعفر کاشف الغطا است». وی هنگامی که برای زیارت امام حسین (ع) از نجف به کربلا خارج شده بود به دلیل تشنگی در سال ۱۱۷۳ هجری از دنیا رفت (موسوعة طبقات الفقهاء نویسنده: اللجنة العلمیة فی مؤسسة الإمام الصادق (علیه السلام) جلد: ۱۲ صفحه: ۴۵۶).
🍁مرحوم آقا بزرگ تهرانی در خصوص وی نوشته است: شیخ اسحاق خمایسی نجفی، دانشمندی پرهیزگار بود. وی برای زیارت سید الشهدا علیه اسلام خارج شده بود ولی در حالی که در راه مانده بود از تشنگی درگذشت. (طبقات اعلام الشیعه نویسنده: آقا بزرگ تهرانی جلد: ۶ صفحه: ۵۵).
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺شکست نماینده دولت عثمانی در مناظره ادبی
☄نماینده حکومت عثمانی در سامرا تصمیم گرفته بود که با تشکیل مناظره ادبی میان نماینده خود و #میرزای_شیرازی، بر او غلبه نموده و از نفوذش بکاهد.
🔹مجلس مناظره با حضور ادیب اعزامی از بغداد برگزار شد و ادیب به صورت یک طرفه وارد بحث شد و سعی کرد میرزا را وارد بحث کند.
🔸 ادیب وقتی دید میرزا سکوت کرده، با خواندن مصرع اول شعر و اشارات سر و دست و ابرو، سعی می کرد میرزای شیرازی را وادار به جواب کند.
🌀با اشاره میرزا، میرزا #ابوالفضل_تهرانی وارد گود شد و هر مصرعی را که ادیب می خواند، جواب می داد و هر بحث ادبی را که باز میکرد، میرزا ابوالفضل گرد و خاکی راه می انداخت.
🍁شخصیت ادبی و علمی میرزا ابوالفضل چنان رعبی در دل ادیب افکند که صدایش به لرزه افتاد و دستانش ارتعاش پیدا کرد و سرخورده و سرافکنده مجلس را ترک کرد و به بغداد بازگشت.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
📚#معرفی_کتاب
🔺شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور
☄این کتاب شرحی است فارسی بر زیارت عاشورا که به درخواست میرزای شیرازی و قلم میرزا #ابوالفضل_تهرانی نوشته شده است. میرزای شیرازی تقریضی بر این کتاب نوشته و آن را ستوده است.
🔹کتاب از دو بخش تشکیل شده است: ۱. بررسی راویان زیارت عاشورا و شرح کلیات و پاسخ به شبهات
۲. شرح واژگان و عبارات زیارت
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
سیره علما
📚#معرفی_کتاب 🔺شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور ☄این کتاب شرحی است فارسی بر زیارت عاشورا که به درخوا
شفاء الصدور فی شرح زيارة العاشور - شیخ ابو الفضل طهرانی کلانتری.pdf
15.9M
📚#متن_کتاب شفاء الصدور فی شرح زیارت العاشور به قلم میرزا #ابوالفضل_تهرانی به صورت pdf
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama