هدایت شده از نهضتِ روایت
🗒 کیهان نویس دیروز، طعنه و کنایه زنِ امروز
☑️ نقدی بر #یادداشت #مهدی_نصیری درباره کنش سیاسی جریان انقلابی
✍ #محمد_هادی_سمتی
مهدی نصیری مدیرمسئول و سردبیر وقت #کیهان در دهه 70، با انتشار یادداشتی در کانال شخصیاش انقلابیها را مُشتی آدم مُتوهم و کاسبِ رند خطاب کرده است و باورهای شخصی و غلط خودش را به #جریان_انقلابی نسبت داده است.
بر این اساس لازم می دانم چند نکته را درباره مرقومه معاون سیاسی #شورای_سیاستگذاری_ائمه_جمعه در دهه 80 بیان کنم:
1⃣ مدیرمسئول سابق #هفته_نامه_صبح ادعا میکند که اصولگرایان انقلابی و ولایی #نظام_اسلامی را همچون حکومت مولا علی _علیهالسلام_ قلمداد کرده و خود را عمار و مالک اشترهایی میدانند که باید با طلحه و زبیرها در جناح مقابل مبارزه کنند.
کاش مهدی نصیری بتواند برای این ادعای ناصواب خود دستکم چند مصداق از میان انقلابیهای اصیل معرفی کند که چنین ادعا و همچون اندیشهای دارند؛ وگرنه بر قلم راندن آنچه بیشتر ناشی از #دگردیسی_سیاسی است تا باور قلبی، راه چاره کوبیدن جریان انقلابی نیست.
2- معاون فرهنگی دفتر نمایندگی رهبر انقلاب در #امارات در دهه 80، #بحران_سیاسی و گفتمانی پیش روی #انقلابیون را این میداند که باوجود یکدست شدن #حاکمیت، دیگر هیچ بهانهای برای فرار از مسئولیتها پذیرفته نیست جز آنکه عدهای #نفوذی، #سازش_کار و #بی_بصیرت را کشف کنند تا بتوانند همه کاسه و کوزههای مشکلات کشور را به گردن آنها بیندازند.
این اوج بی انصافی فردی است که روزگاری در مهم ترین نهادهای حاکمیتی عهده دار مسئولیت بوده است.
3- نصیری با این پیشفرض که اکنون تمامی نفوذیها و غربزدهها از بدنه حاکمیت بیرون رفتهاند انقلابیون را به #فرافکنی متهم میکند و ادعا دارد که از نگاه این جریان همه مشکلات بر عهده منتقدان و مخالفان داخلی است که از حمایت و همراهی اکثریت مردم هم برخوردارند.
او بر اساس کدام معیار و ملاکی وضعیت موجود را خالی از عرض اندام نفوذی ها و غرب زده ها می داند؟
آیا #شبکه_نفوذ و به ویژه تفکر غرب زدگی که نصیری برخلاف رویه فعلی اش در گذشته محصولات و فناوری اش را تخطئه می کرده است با تغییر دولت ها،به یکباره از میان می رود؟
البته مهدی نصیری برای طرح ادعای حمایت و همراهی اکثریت مردم با منتقدان و مخالفان داخلی نیز مصداقی بیان نکرده است و تیری در تاریکی رها کرده و عبور کرده است.
4- عجیبتر آنکه مهدی نصیری ادعای دیگری هم در لابهلای سطور یادداشت خود مطرح کرده و گو اینکه در این کشور زندگی نمیکند یا به هیچ رسانهای دسترسی ندارد، قدرت عمده کشور در سالهای اخیر را به انقلابیون منتسب میکند.
سال های اخیر یعنی دقیقاً چند سال؟ آیا نصیری میتواند مدیریت 8 ساله #جریان_اعتدال_اصلاحطلب را هم به شکم انقلابیون ببندد یا میخواهد این هشت سال را از تاریخ محو کند؟
5- آیا مهدی نصیری که روزگاری عهدهدار #معاونت_سیاسی در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بوده و علیالقاعده خطی و مشی سیاسی خطبههای #امامان_جمعه را نیز راهبری میکرده است از ابتدا بر این باور بوده که انقلابیون خود را قوم برگزیده خداوند و #مُصلح_جهان میدانند و منتقد و مخالف را با برچسب شیطان و نفوذی مینوازند یا در سالهای بعد به این پندار حیرتانگیز دستیافته است؟
6- مدیرمسئول وقت کیهان در بخشی دیگر از یادداشت خود ادعا کرده است که مشکلات و کمبودهای کشور ریشه در گفتمان حاکم بر نظام دارد و ربطی به این جریان و آن جناح ندارد.
در حالیکه از سویی دیگر ادعا و اعتراف میکند که قدرت عمده کشور در سالهای اخیر در اختیار انقلابیون _بخوانید صاحب اختیاران نظام_ بوده است.
معنای این سخن آن است که او قبول دارد همیشه و در تمامی دوران چهلوچندساله نظام،تنها انقلابیون در بدنه مدیریتی حضور نداشتهاند و بخشی از قدرت و مدیریت اجرایی هم در اختیار جریان غیرانقلابی بوده است و آن ها نیز اشتباهاتی داشته اند.
حالا این تناقض چگونه برطرف می شود؟ آیا ممکن است که در برهه ای قدرت تحت اختیار جریان غیر همسو با نظام باشد و همزمان ریشه مشکلات به گفتمان نظام برگردد؟
به عبارتی دیگر آیا اشتباه جریان مقابل هم باید به سبد انقلابیها _یا اصل نظام_ ریخته شود؟
7- مهدی نصیری که پیشتر در مصاحبه با ایرنا از همدلی و همفکریاش با بسیاری از مواضع اصلاحطلبان خبر داده بود، ادعا میکند که شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی هرروز بستهتر و غیر مردمیتر میشود اما این حقیقت را نمیگوید که غیر مردمیترین و بستهترین روش مدیریتی مربوط به جریانی است که باور راسخ به انقلاب نداشته و ندارند. چه در زمره کارگزاران و اصلاحطلبان و اعتدال گرایان باشند و چه در زیر بیرق اصولگرایی خود را جایداده باشند.
#یادداشت
هدایت شده از نهضتِ روایت
🗒 مبارزه از زیر لحاف! | نقدی بر انقلابی گری عاری از عقلانیت
✍ #محمد_هادی_سمتی
یکم: مبارزه از زیر لحاف یا اِسلکتیویسم (به انگلیسی: Slacktivism) به فعالیتهای مجازیای اطلاق میشود که در کاربر احساس رضایت کاذب از انجام عملی مثبت را برمیانگیزاند. _آشفتگی سیاسی، ص 36، پاورقی_
هر کاری که انجام دادنش با هیجانِ بی مبنا باشد جز این عنوان شایسته نام دیگری نیست.
هوار کشیدن و عربدهکشی بیحسابوکتاب در #فضای_مجازی که با یک سیمکارت یا مودم و یک تلفن همراه زمینهاش فراهم میشود شاید اندکی گردوخاک ایجاد کند اما پایانی چیزی جز خستگی و درماندگی ندارد.
دوم: مولوی در مثنوی حکایتی را نقل میکند که در یک شهر مسلمان و مسیحی نشین در آن زندگی، مؤذّن بدصدایی وارد محلّه مسلمانها شد و چند وعده اذان گفت. او خیلی بد اذان میگفت. یک روز مرد نصرانی از محلّهای دیگر به محلّه مسلمانها آمد و گفت: این مؤذّن شما کجاست؟ میخواهم از او تشکّر کنم که یک مشکل بزرگ ما را حل کرده است! مشکل این بوده که او دختری داشت که میخواست مسلمان شود و اینها مانعش بودند. ولی آن مؤذن بدصدا، با آن صدایش، این دختر را از مسلمانی منصرف کرده بود و مرد نصرانی میگفت: ما حل این مشکل را مدیون آن مؤذنیم، زیرا او بود که دختر ما را به ما برگرداند.
سوم: #رهبر_انقلاب_اسلامی در اولین دیدار با #هیئت_دولت_سیزدهم سه کلیدواژه #عاقلانه، #خردمندانه و #فکورانه را از مؤلفههای حرکت و #رفتار_انقلابی برشمردند و دولتمردان را به #بازسازی_انقلابی همراه با پیوست سهگانه مذکور مُکلف ساختند.
این اولین بار نیست که #امام_جامعه_اسلامی نسبت به پیوست کردن #عقلانیت_دینی با کنش گری انقلابی فرمان میدهد و البته طیفی از افراد و جریانهای مدعی انقلابی گری هم با انواع استدلالها و برداشتهای آزاد تلاش میکنند تا از کنار این دستورالعمل عبور کنند.
ماجرای #کرونا و حواشی تمامنشدنیاش مانند #ماسک و #فاصلهگذاری_اجتماعی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در #مساجد و #مراسم_مذهبی و در این اواخر هم قصه پر غصه #واکسن، بروز شدت یافته برخی رفتارها و سخنان عاری از سهگانه عاقلانه، خردمندانه و فکورانه است که به مدد فضای بیدروپیکر مجازی هرروز که نه بلکه هرلحظه افروختهتر میشود.
گاهی انسان احساس میکند دوز تعصب و لجاجت بهاندازهای بالا میرود که هرگز نمیشود و نباید از قضاوتهای منصفانه و عقل محور سخن گفت زیرا نتیجهاش محکوم شدن به انحراف عقیده و مانند این است.
نه هرکه سر بتراشد قلندری داند و نه هر آدمی که فکر میکند در همهچیز صاحبنظر است و باید همه را برای پذیرش ادعاهایش قانع سازد قابلاعتنا و توجه است اما افسوس که سیاهچاله فضای مجازی و خلوت گزیدن با تلفن همراه، این یار همیشه حاضر در نظرها قربانیهای خودش را یکبهیک نابود میکند و برخی که میپندارند مؤذن خوشصدا هستند اما درواقع همچون ماری خطرناک و سمّی میگزند و میروند و تلفاتش روی دست میماند.
کاش واکسنی برای #عقلانیت وجود داشت و میشد آدمها را دستوپابسته به مصافش بُرد تا شاید اندکی این #ویروس انقلابی گریِ بی مبنا و بیحسابوکتاب التیام پیدا کند و آدمهایی که از زیر لحاف میخواهند همه قلهها را فتح کنند و به خیال خودشان کاری میکنند کارستان اندکی آرام و قرار بگیرند.
#یادداشت
#پرونده_عقلانیت_انقلابی
انقلاب قلم | نقد،تبیین و تحلیل
🆔@enqelabeqalam_ir
هدایت شده از نهضتِ روایت
❌عیبجویی از رهبری مگر چه حُسنی دارد؟❌
📌با توجه به بحث و گفتگوهای اخیر درباره مسئله #واکسن که در مواردی سبب تضعیف جایگاه #امام_جامعه و جبهه گیری های شِبهِ مُغرضانه می شود،کانال انقلاب قلم بخشی از بیانات #رهبر_انقلاب_اسلامی در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی را منتشر می کند.
✅ این دیدار در تاریخ ۱۳۷۷/۱۲/۰۴ انجام شده است.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1687224385C9d8b257e8f
eitaa_5.0(1716).apk
24.64M
🆕 عرضه نسخه جدید اندروید
ضمن گرامیداشت #هفته_دفاع_مقدس به اطلاع کاربران گرامی میرساند برنامه اندروید ایتا به نسخه 5.0 بروز رسانی شد
✅ امکاناتی که در #نسخه_جدید_ایتا ارائه شده است:
🔹امکان ایجاد #پخش_زنده در گفتگوی شخصی، کانال و گروه
🔸 نمایش میزان حجم دانلود/آپلود شده حین بارگیری/بارگذاری
🔹 امکان درج لینک ایتافلای در هایپرلینک
🔸 افزوده شدن تب جستجو در وب به صفحه جستجو
🔹 بهبود فرایند اشتراک گذاری ویدئو با کپشن از واتساپ به ایتا
🔸 رفع باگها و اصلاح ایرادات گزارش شده
🔻گروه سیاست با همکاری مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه) و دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میکند.
🔵 نشست علمی «وجوه اندیشه سیاسی اربعین»
🔰 با حضور حجج اسلام والمسلمین و آقایان:
🎤 سید سجاد ایزهی
🎤 نجف لک زایی
🎤 محسن مهاجر نیا
🎤 محمدباقر پورامینی
🎤 سیدکاظم سیدباقری
🎤 مسعود پورفرد
🎤 محمدمهدی باباپور
🎤 عبدالوهاب فراتی
🎤محمد ملک زاده
🔰 دبیر علمی نشست:
🎤 حجت الاسلام مهدی جعفریپناه
⏰زمان: یکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۹ تا ۱۱
📺 پخش زنده و مستقیم از طریق سایت پاسخ تی وی:
►pasokh.tv
➡️@spasokh
هدایت شده از نهضتِ روایت
🗒 عبور از خطوط قرمز تبیین | منتشر شده در خبرگزاری حوزه
✍ #محمد_هادی_سمتی
مسئله تبیین ازجمله عناصر اصلی شکلدهنده انقلاب اسلامی است. اگر نبود گفتوشنودهای افراد تأثیرگذار انقلابی و از این شهر به آن شهر رفتن و حضور در میان مردم و افشاگری درباره حقایق حکومت طاغوت، انقلاب جوانه نمیزد تا چه رسد که بخواهد چهلوچندسالگیاش را نیز ببیند.
فرمان #امام_جامعه درباره تبیین از سالیان گذشته صادرشده است و ایشان بارها نسبت به بیان مسائل گوناگون برای افکار عمومی مطالبه داشتهاند. بنابراین هرچند #فرمان_جهاد_تبیین جدید و تازه نیست اما باید درباره اصل تبیین بهعنوان شاهکلید حل بسیاری از رخدادهای جامعه و دنیای پیرامون، گفتوگوهای زیادی شکل بگیرد و اهالی قلم #مسئله_تبیین را تشریح کنند.
فارغ از اهمیت اساسی این مسئله، رعایت چهارچوب و شیوههای صحیحِ روشن ساختن ذهنها هم غیرقابلچشمپوشی است. نکته عجیب و تأملبرانگیز در این زمینه آن است که باگذشت چند روز از سخنرانی #رهبر_انقلاب_اسلامی چیزی که به چشم میآید برجستهسازی فرمان تبیین از سوی کاربران و فعالان رسانهای است اما پیوستهایش که رعایت سهگانه اخلاق، عقلانیت و منطق است کمتر موردتوجه قرارگرفته و در حالت بدبینانه باید بگوییم اصلاً در کانون توجه کاربران نبوده است.
این نکته زنگ خطری است برای حال و آینده. به عبارتی برداشت التقاطی از سخنان امام جامعه و ایمان به بعض و کفر به بعض دیگرش بههیچوجه قابلقبول نیست و به نظر میرسد یک جریان مرموز در پشتصحنه مشغول هدایتگری میدان است تا #جوان_مؤمن_انقلابی از پیوستهای مهم فرمان رهبری بهسادگی عبور کند و تنها به سراغ آن بخشهایی برود که از هیجان و احساس برآمده است و قسمتهای سخت و لغزنده را کنار بزند بیآنکه متوجه باشد.
پرهیز از دشنام، تهمت و فریب و دروغ از اصول قطعی تبیین است که آیتالله خامنهای در قامت رهبر دینی و سیاسی درباره اجتناب شدید از آنها تذکر میدهند اما گویا شنیدن و به جان خریدن این پیوستها چندان برای مخاطبان خوش نمیآید و ترجیح میدهند خود را به نشنیدن بزنند.
رهبر انقلاب از کلیدواژه #افشاگری در کنار تبیین استفاده میکنند اما آیا افشاگری ضابطه و قانون ندارد؟ جالب اینجا است که ایشان افشاگری را با الگو گیری از رفتار حضرت زینب سلامالله علیها هماهنگ میدانند و این یعنی هیچ سخن غیرمنصفانه و بهدوراز متانت در افشا کردن حقایق راه ندارد و کسی حق ندارد به نام تبیین و افشاگری بلندگو بردارد و مانند پنبهزنها چوببر آبرو و حیثیت مردم و جامعه و نظام بزند.
نادیده و ناشنیده گرفتن پیوستهای قطعی تبیین و افشاگری هشداری است بیپایان. نباید اجازه بدهیم افراد و جریانهای سودجو، مردم و بهویژه جوانان را به دریافت پیامهای ناقص از سوی فرمانده عادت بدهند.
#یادداشت
#پرونده_عقلانیت_انقلابی
#خبرگزاری_حوزه
🔰 انقلاب قلم | نقد،تبیین و تحلیل
🆔@enqelabeqalam_ir
هدایت شده از محمد هادی سمتی
10.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴السلام علیک یا ابا الحسن یا علی بن موسی الرضا🏴
ای صفای قلب زارم ، هرچه دارم از تو دارم...
🔊 با نوای خادم بارگاه قدس رضوی، حاج علی ملائکه
ان شاء الله به زودی چشم ما به مضجع شریف امام مهربانی ها روشن بشود.
#نماهنگ
http://eitaa.com/joinchat/1335754752Cf57f328c85
هدایت شده از کانال مهدی نصیری
🔺 مرگ پاول و لکه سیاهی که ماند!
کالین پاول وزیر خارجه پیشین آمریکا که امروز در 84 سالگی قربانی کرونا شد، نامش با یک "دروغ بزرگ" عجین شده است که خاورمیانه هنوز هم تاوان آن را میدهد. پاول 5 فوریه 2003، چند روز پس از گزارش البرادعی درباره نبود هیچ نشانهای از سلاح کشتار جمعی در عراق، در جلسه شورای امنیت با نشان دادن ظرفی شیشهای با یقین از مدارکی دال بر وجود این سلاح گفت. البته دولت بوش قبلا تصمیم به حمله به عراق گرفته بود و این رفتار نامسئولانه پاول صرفا پروپاگاندایی برای اقناع جامعه جهانی بود اما سودمند نیفتاد و بزرگترین تظاهرات در سطح جهان (۶۰۰ شهر) علیه جنگ به راه افتاد ولی بوش منصرف نشد. 19 مارس 2003 حمله شد و عراق که زیر فشار تبعات دو جنگ و تحریمهای فلج کننده نای مقاومت نداشت، نظامش سرنگون شد اما نه اثری از سلاح اتمی یافت شد و نه در کوله پشتی نظامیان آمریکایی اثری از دمکراسی بود. فاجعه عظیمی رخ داد؛ میلیونها نفر قربانی، یتیم و بیخانمان شدند و تروریسم در وحشیانهترین ورژن خود ظهور کرد. پاول بعدها اظهار ندامت کرد و آن دروغ را لکه سیاهی در زندگیش خواند، اما چه سود؟
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
📚@nasiri1342
هدایت شده از محمد هادی سمتی
#علیرضا_زاکانی داماد خودش را به عنوان مشاور و دستیار ویژه منصوب کرده است.
نامبرده در مناظره #انتخابات_ریاست_جمهوری گفته بود اگر به قدرت برسم بستگانم را سرکار نمی آورم!
http://eitaa.com/joinchat/1335754752Cf57f328c85
سیاست نامه
#علیرضا_زاکانی داماد خودش را به عنوان مشاور و دستیار ویژه منصوب کرده است. نامبرده در مناظره #انتخاب
#یک_خبر_خوب
🔸شهردار تهران حکم انتصاب داماد خود به عنوان مشاور ویژه را لغو کرد.
🔹زاکانی "شکلگیری ابهام و گلایه در برخی دلسوزان انقلاب و دلخوری مردم" را دلیل لغو این حکم عنوان کرده است.
@irinn_channel
Www.irinn.ir
#علیرضا_زاکانی
#مطالبه_گری_انقلابی
#عقلانیت_انقلابی