هدایت شده از خبرگزاری دانشجو | SNN
♦️ سعودی، امارات، بحرین، اردن و مصر دست در دست هم برای نجات اسرائیل از دست یمن!
🔸روزنامه «تایمز اسرائیل» از مسیر زمینی تأمین کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی توسط سعودی و برخی دیگر کشورها، و نیز اسامی شرکتهایی که با این رژیم به توافق رسیدهاند پرده برداشته است.
🔸درپی تهدیدات حوثیها در دریای سرخ، شرکت اسرائیلی Trucknet Enterprise توافقاتی برای راهاندازی یک مسیر تجاری زمینی جهت انتقال کالا از خلیج فارس به اسرائیل از راه عربستان سعودی و اردن امضا کرد.
🔸تراکنت اینترپرایز با همتای اماراتی خود، Puretrans FZCo و شرکت بنادر دبی (DP World) برای تسهیل حمل و نقل کالا از طریق یک مسیر دو طرفه، به توافق رسیدند؛ این مسیر بنادر دبی و بحرین را به هم پیوند داده، و با عبور از عربستان و اردن، به بندر حیفا و نیز مصر میرسد.
🔸تراکنت همچنین یک یادداشت تفاهم نیز با شرکت لجستیک WWCS در اسکندریه امضا کرده، که هدف آن، بکارگیری گذرگاههای مرزی اسرائیل برای حمل و نقل زمینی کالا از بندر دبی به اسرائیل از طریق عربستان و اردن است.
🔖 اینجا همه چیز #مهم است:
🆔 eitaa.com/joinchat/670367927Ccc1ec2bb09
🌏جذابترینهایفضایمجازیرادرSNNببینید👆
هدایت شده از محسن قنبریان
❓ چگونه شورای نگهبان، ناظر انتخابات مجلس و خبرگان هم شد؟
(مروری بر تصویب و بازنگری اصل۹۹ قانون اساسی)
1⃣ در پیشنویس قانون اساسی
پیش نویسی به وسیله گروهی از حقوق دانها در شورای عالی طرح های انقلاب نوشته و در شورای انقلاب بررسی و برای اطلاع عموم مردم و کسب نظر علماء و صاحب نظران منتشر شد. در اصل۱۴۶ آن، شورای نگهبان فقط ناظر انتخابات ریاست جمهوری و مراجعه به آرای عمومی(رفراندوم) بود.۱
2⃣ مجلس خبرگان قانون اساسی
مجلس خبرگان قانون اساسی، پیشنویس را به عنوان یکی از طرح ها تلقی و خود را صرفا محدود به بررسی آن نمی دانست.
در جلسه ۳۸ام به نظارت بر انتخابات پرداخت.
شهید بهشتی (نائب رئیس) نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و رفراندوم را چنین توضیح داد: "نظارت بر این قسمت صرفاً در اختیار دولت یا رئیس جمهوری قبلی نباشد. بلکه یک مقام مقننه ای یعنی مقامی که دور از مسائل اجرایی و دور از حب و بغض هایی است که در اجرا پیدا میشود او هم بر این قسمت نظارت کند"۲
بعد بین افزایش مسئولیت شورای رهبری و شورای نگهبان بر ترجیح دوم سخن گفت: "در مطالعات قبلی به این نتیجه رسیدیم که مناسب ترین آن همین شورای نگهبان است".۳
• آیت الله سبحانی اشکال عدم تناسب کرد: "به نظر بنده این اصل با شورای نگهبان تناسبی ندارد. شورای نگهبان کارشناسان احکام اسلامی یا کارشناسان تطبیق قوانین مصوب با قانون اساسی هستند که آیا تطبیق می کند یا نمی کند و آدمی که مغزش، عقلش، فکرش تطابق مصوبات مجلس شورای ملی با قانون اساسی است، گماردن این افراد بر اینکه بر انتخاب رئیس جمهور و یا رفراندوم نظارت کنند که تقلب نشود، آیا این کار از اینها بر می آید که بر دوششان می گذاریم یا باید فکر دیگری کرد؟ من فکر می کنم این از شورای نگهبان بر نمی آید".۴
در مقابل شهید آیت، اضافه شدن نظارت بر انتخابات مجلس را هم درخواست داد.۵
اصل بخاطر اشکالات و ابهامات به کمیسیون رفت تا بازنگری شود. در جلسه۶۴ام بدین صورت تصویب شد: "شورای نگهبان نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس شورای ملی و مراجعه به آراء عمومی و همه پرسی را برعهده دارد".(اصل۹۹)۶
• بعد در ماده سوم قانون عادی انتخابات مجلس شورای اسلامی، "این نظارت، استصوابی، عام و در تمام مراحل" معین شد.
3⃣ در مجلس بازنگری قانون اساسی(سال۶۸)
در باز نگری، نظارت بر انتخابات خبرگان هم افزوده شد.
نکته حائز اهمیت این بود که فقط هشت مورد از سوی امام برای بازنگری معین شده بود که اصل۹۹ و اختیارات شورای نگهبان در آن نبود.
از اینجا بازنگری این اصل محل اختلاف اعضای مجلس بازنگری شد.
رئیس آن(آیت الله مشکینی) درباره دایره صلاحیت این نهاد از امام کسب تکلیف کرد. امام در ضمن پاسخ فرمود: "خواسته بودید نظرم را در مورد متمم قانون اساسی بیان کنم. هرگونه آقایان صلاح دانستند عمل کنند. من دخالتی نمی کنم". عمده نامه را در عدم نیاز شرط مرجعیت برای رهبری اختصاص دادند.۷
با آن جمله امام برخی از اعضاء ورود به غیر موارد هشتگانه اعلامی را بلااشکال خواندند؛ اما برخی قائل به این مطلب نبوده و خروج از موارد هشت گانه را جایز نمی دانستند.۸
با رحلت امام و جانشینی آیت الله خامنه ای در جلسه ۲۸ام دوباره امکان ورود به غیر از موارد هشت گانه مورد پرسش از ایشان هم واقع شد؛ ایشان پاسخ دادند: "سؤال این بوده که آنچه که مورد شک قرار می گیرد که آیا در محدوده آن هشت مورد حضرت امام هست یا روی آن بحث و تصمیم گیری بشود یا نه؟ بنده چون در جریان بحث قرار داشتم بعضی از چیزهاست که شاید مستقیماً هم به آنها ارتباط پیدا نمی کند اما غیر مستقیم ارتباط پیدا می کند یا مسائل بسیار مهمی است که همه آقایان هم قبول دارند دستشان بسته است؛ من گفتم که آن چیزهایی که اکثریت آقایان موافقند که مورد بحث قرار بگیرد مورد بحث قرار می گیرد..."۹
از اینجا کمیسیون، "نظارت بر انتخاب خبرگان" را هم به اصل۹۹ اضافه و به رای گذاشته و تصویب شد.
• البته پیش از بازنگری هم نظارت بر انتخابات خبرگان توسط شورای نگهبان انجام می شد؛ چون تبصره۱ ماده۹ "قانون انتخابات مجلس خبرگان"، نظارت بر این انتخابات را طبق "قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس" (مصوب مهر ۵۹) معلوم کرده بود!
....................................
۱تا۶. مشروح مذاکرات ج۱ص۲۶/ج۲ص۹۶۵/ همان/ ج۲ص۹۷۰/ ج۲ص۹۶۷/ج۳ص۱۷۶۲
۷.صحیفه امام ج۲۱ص۳۷۱
۸و ۹.مشروح مذاکرات ج۲ص۶۹۶تا۶۹۸/ همان ص۱۱۱۵
📝 محسن قنبریان ۲۲آبان۱۴۰۲
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نسبت آزادی و عدالت
- در عالم ثبوت، عدالت قید آزادی است
- در عالم اثبات، اگر آزادی نباشد عدالتی هم نیست
- عدم آزادی سیاسی، موجب حاکم شدن یک فهم و به تأویل رفتن عدالت می شود
- آزادی باید مدیریت شود اما به وسیله خود انسان های آزاد اندیش نه نهادهای دولتی
📃 برای مطالعه
حجت الاسلام قنبریان در نشست بررسی کتاب «نسبت عدالت و آزادی در منظومه فکری آیت الله خامنه ای»
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از خبرگزاری دانشجو | SNN
♦️ناوشکن البرز ارتش وارد دریای سرخ شد
🔸ناوشکن البرز در قالب ناوگروه ۹۴ نیروی دریایی ارتش با عبور از تنگه باب المندب وارد دریای سرخ شد.
🔖 اینجا همه چیز #مهم است:
🆔 eitaa.com/joinchat/670367927Ccc1ec2bb09
🌏جذابترینهایفضایمجازیرادرSNNببینید👆
💢دلارزدایی یکی از اهداف اصلی ایران در بریکس
🔹تارنمای خبری «اسپوتنیک» به نقل از مصاحبه خود با «علی باقری کنی» نوشت، ایران مانند سایر اعضای گروه بریکس در زمینه دلارزدایی از مبادلات تجاری، اقتصادی و مالی در داخل گروه اقتصادهای نوظهور بزرگ فعالیت خواهد کرد و برخی تلاشها نیز در این راستا در حال انجام است.
🔸وی گفت: «ما در چارچوب این سازمان مأموریتها و فعالیتهای مشترک زیادی را با سایر اعضای بریکس در نظر گرفتهایم که یکی از مهمترین آنها، دلارزدایی از مبادلات تجاری و اقتصادی و همکاریهای مالی است.»
🔹باقریکنی گفت: «امیدواریم این فعالیتها را تقویت کرده و گسترش دهیم تا هر چه زودتر به این هدف دست یابیم. گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد و از بزرگترین اقتصادهای در حال توسعه جهان (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شده است. در ماه اوت، پانزدهمین اجلاس سران بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای پیوستن به این بلوک دعوت به عمل آورد.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
هدایت شده از خاکریز بصیرت _ حسین امیدیان
بوسه تو. معتمدی.mp3
5.06M
🔘محمد معتمدی برای سردار سلیمانی خواند
▪️نماهنگ «بوسه تو»، ویژه چهارمین سالگرد #شهادت_سپهبد_حاج_قاسم_سلیمانی با صدای محمد معتمدی منتشر شد.
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
✍️ خاکریز بصیرت🇮🇷
@Omidiaan_hossein
🕊الّلهُـمَّ احفظ قائدنا🕊
🌷الّلهُـمَّ ؏جـِّل لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج🌷
هدایت شده از بصیرت افزایی
🌙 #پیشکش_به_محضر_حضرت_ماه
🔴 این کجا و آن کجا....‼️
🔻رهبر عزیز انقلاب بعد از شهادت شهید سلیمانی بارها به ابعاد مختلف مکتب او اشاره فرموده اند ولی با توجه به نجابت و سیادت و سیره اخلاقی والایی که حضرت شان دارند آنجا که بحث از "جایگاه امام خامنه ای در مکتب شهید سلیمانی" میشود #نجیبانه سکوت و عبور میکنند...
🔹 اما سکوت این فرزند فاطمه که به تعبیر حاج قاسم "مظلومیتش اعظم از صالحیتش میباشد" نباید بهانه ای شود تا این بُعد شخصیتی مهم مکتب سلیمانی غریبانه در بقیع ذهن دفن شود. با این مقدمه و دغدغه در ادامه پیشنهاد میکنم فرازهای زیر از کلام شهید سلیمانی را با #دقت مطالعه کنیم. قطب نمایی است تا راه را گم نکنیم:
1⃣ مردم! از من قبول کنید، من عضو هیچ حزب و جناحی نیستم و به هیچ طرفی جز کسی که خدمت میکند به اسلام و انقلاب تمایل ندارم. اما این را بدانید؛ والله! علمای شیعه را تماماً و از نزدیک میشناسم. الان ۱۴ سال شغل من همین است. علمای لبنان را میشناسم، علمای پاکستان را میشناسم، علمای حوزه خلیج فارس را میشناسم. چه شیعه و چه سنی، والله! اشهد بالله! سرآمد همه این روحانیت، این علما از مراجع ایران و مراجع غیر ایران، این مرد بزرگ تاریخ یعنی «آیتالله العظمی خامنهای» است.
2⃣ من با خیلی از علمای شیعه مکاتبه و از نزدیک مراوده دارم و میشناسم آنها را، ارادت داریم. دنبال تبعیت مردم از آنها هستیم. اما اینجا کجا، آنجا کجا؟ بین ارض و سماء فاصله داریم. در حکمت این مرد، در اخلاق این مرد، در دین این مرد، در سیاستشناسی این مرد، در اداره حکومت این مرد، دقت کنیم و در بازیهای سیاسی، مرزهای خودمان را تفکیک کنیم. آدمها میآیند و میروند. آن چیزی که مهم است اتصال ما به ولایت و حمایت از نظام است.
3⃣ در این بیست سالی که در محضر آقا بودم، نتیجهی تقوا را و ثمرهی آن را که حکمت میشود و بر زبان و بر دل و بر عقل جاری میشود، من در آقا بهطور کامل دیدم. لذا در هر چیزی که الان ایشان شبهه میکنند، مطمئن میشوم که در انتهای آن، شبهه درمیآید و یا بر هر چیزی که یقین میکنند، مطمئن میشوم که در آن، [مقصود] به دست میآید.
4⃣ خدایا شکرگزارم که مرا در مسیر حکیم امروز اسلام، خامنه ای عزیز قرار دادی... من حضرت آیت الله العظمی خامنه ای را خیلی مظلوم و تنها می بینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست..
📣رسانه باشید...
بصیرت افزایی👇
📲 @basiratafzayi
23.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینکه میگویند رسانه ها تصمیم میگیرند ما از واقعیت چه بفهمیم یعنی این
https://eitaa.com/siyasate_rooz