❇️ تبيين ارتباط شب مبعث با امیرالمؤمنین علیه السلام ...چرا ⁉️
✅ پاسخ اجمالی :
حقانیت بعثت پیامبر صلّی الله علیه و آله به سبب ايمان و باورى است که امیرالمؤمنین علیه السلام به ایشان دارد .
♻️ پاسخ تفصیلی :
👈 قرآن می فرماید :
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَي بِاللّهِ شَهِيداً بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ
☆رعد ٤٣☆
و كسانى كه كفر ورزيدند گويند: تو فرستاده (خدا) نيستى. بگو: شهادت دادن خدا و كسى كه علم كتاب نزد اوست، ميان من و شما كافى است.
قال الرّسول (صلی الله علیه و آله)- ذَاکَ أَخِی علیبنأبیطالب (علیه السلام).
پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود : منظور از وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ، امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۳۲۴
بحارالأنوار؛ ج۳۵، ص۴۲۹/ الأمالی للصدوق؛ ص۵۶۴/ روضهًْ الواعظین؛ ج۱، ص۱۱۱/ شواهدالتنزیل؛ ج۱، ص۴۰۰/ وسایل الشیعهًْ؛ ج۲۷، ص۱۸۸/ نورالثقلین/ البرهان
👈 پیامبراکرم صلیالله علیه و آله فرمود: خدا به موسی سلام الله علیه یک عصایی داد که به زمین میزد دریا کنار میرفت، علامت نبوّت بود. به حضرت ابراهیم سردی آتش را داد، علامت نبوّت بود. به حضرت عیسی کلماتی یاد داد، مرده زنده میکرد، علامت نبوّت بود. «وَ أَعطَانِی هَذَا عَلِیّاً». {۱} به من علی را عطا کرده است. «إنّ لکل نبیّ آیةٌ و آیةُ نبوّتی علیّ بن ابیطالب»، «وَ لِکُلِّ نَبِیٍّ آیةٌ وَ هَذَا آیَةُ رَبّی». آیت نبوّت من است. لذا امام صادق در صلوات خود بر امیر المؤمنین میفرماید: «وَ آیَةٌ لِرِسَالَتِهِ»، {۲} سلام بر مهمترین آیت نبوّت پیغمبر.خود (امیر المؤمنین) هم وقتی ایشان را انکار میکردند از مظلومیّت فرمود: «مَا لِلَّه آیَةٌ هِیَ أَکْبَرُ مِنِّی»، {۳} به خدا سوگند، خدا آیتی، نشانهای از من بزرگتر ندارد.
***
《۱》إحقاق الحق و إزهاق الباطل، ج ۷، ص ۱۳۱٫
《۲》زاد المعاد – مفتاح الجنان، ص ۴۶۳٫
《۳》البرهان فی تفسیر القرآن، ج ۵، ص ۵۶۴٫
............(🌹)............
💠 سيد جعفر روح بخش
@sjafarr
🍃 بسم الله الرحمن الرحیم 🍃
💠💠 ذکر فضائل امیرالمومنین علیه السلام بالاترین شکر رسول الله صلی الله علیه و آله است :
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فُضِّلْتُ عَلَى الْخَلْقِ أَجْمَعِينَ، وَ شُرِّفْتُ عَلَى جَمِيعِ النَّبِيِّينَ، وَ اخْتُصِصْتُ بِالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ، وَ أُكْرِمْتُ بِعَلِيٍّ سَيِّدِ الْوَصِيِّينَ، وَ عُظِّمْتُ بِشِيعَتِهِ خَيْرِ شِيعَةِ النَّبِيِّينَ وَ الْوَصِيِّينَ. وَ قِيلَ لِي: يَا مُحَمَّدُ قَابِلْ نَعْمَائِي عَلَيْكَ بِالشُّكْرِ الْمُمْتَرِي لِلْمَزِيدِ. فَقُلْتُ: يَا رَبِّي وَ مَا أَفْضَلُ مَا أَشْكُرُكَ بِهِ فَقَالَ لِي: يَا مُحَمَّدُ أَفْضَلُ ذَلِكَ بَثُّكَ فَضْلَ أَخِيكَ عَلِيٍّ وَ بَعْثُكَ سَائِرَ عِبَادِي عَلَى تَعْظِيمِهِ وَ تَعْظِيمِ شِيعَتِهِ
پيامبر اكرم فرمود بر تمام مخلوقات فضیلت داده شدم و بر تمام انبيا شرافت یافتم و قرآن به من اختصاص داده شد و مرا اکرام نمودند به ولايت و جانشينى علي سرور اوصياء و مرا تعظیم نمودند به بهترين پيروان كه از پيروان تمام پيمبران و اوصياء بهترند
نداء آمد: يا محمّد! در مقابل اين نعمت هاى من، شكر و سپاس مرا به جای آور كه موجب افزايش نعمت شود عرض كردم خدايا چه شكرى بهترين شكر تو است؟ ندا آمد: يا محمّد! بهترين شكر انتشار فضل علي است و بر انگیختن پيروانت به احترام او و شيعيانش
📚بحار الأنوار ج۲۴ ص۳۷۹
🌹🌹روز مبعث روز اجابت دعای حضرت ابراهیم علیه السلام 🌹🌹
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «انَا دَعْوَةُ ابْراهیمَ قالَ وَ هُوَ یَرْفَعُ القَواعِدَ مِنَ البَیْتِ، «رَبَّنا وَابْعَثْ فیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ»؛(4) من [نتیجه[ درخواست و دعای [حضرت [ابراهیم علیه السلام هستم [آنگاه که] گفت در حالی که پایه های خانه [خدا، کعبه] را بالا می برد: «پروردگارا در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیز.»(5)
...............
4. بقره / 129.
5. کنزالعمّال، متقی هندی، حدیث 31833.
✅ عید مبعث، یکی از چهار روز ممتاز سال برای روزهداری
شیخ مفید رحمة الله علیه از لسان مبارک #امام_باقر و #امام_صادق علیهماالسلام فضیلت روزه ایّام چهارگانه سال و آثار و ثواب عظیم آنها را روایت کرده است که ایشان به جهت تأکید نیز فرمودهاند سزاوار نیست شیعیان، روزهی این چهار روز را بدون عذر ترک نمایند؛ آن روزها عبارتند از:
🌿 روز ۱۷ ربیع الاول (ولادت #پیامبر_اکرم صلّی الله علیه و آله) که هر کس این روز را روزه بگیرد، خداوند ثواب روزه شصت سال را برایش بنویسد؛
🌿 روز ۲۷ رجب (روز بعثت رسول خدا صلّی الله علیه و آله) که روزه آن معادل کفّاره شصت ماه روزه است؛
🌿 روز ۲۵ ذی القعده (روز #دحو_الارض که خداوند در آن روز زمین را از زیر خانه کعبه پهن نمود) و هر کس این روز را روزه بگیرد، خداوند گناهان شصت ساله او را بپوشاند؛
🌿 روز ۱۸ ذی الحجّه، #عید_غدیر (روزی که پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله از جانب خداوند متعال، #امیرالمؤمنین علیهالسلام را به امامت و خلافت منصوب فرمود) و برای روزهی آن معادلی نیست و خداوند برایش روزهی تمام عمر را مینویسد.
📚 المِقنعة، ص ۳۷۱
#آداب #روزه #عید_مبعث
✍🏼 وقتی ناله شیطان بخواهد بلند شود ؛
🎙️امام باقر علیه السلام بفرماید :
😈 شیطان دشمن خدا چهار بار ناله کرد :
🤯روزى که مورد لعن خدا واقع شد،
🤯روزى که به زمین هبوط کرد،
🤯روزى که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مبعوث شد
🤯روز عید غدیر.
إِنَّ إِبْلِیسَ عَدُوُّ اللَّهِ رَنَّ أَرْبَعَ رَنَّاتٍ: یَوْمَ
لُعِنَ، وَ یَوْمَ أُهْبِطَ إِلَى الْأَرْضِ، وَ یَوْمَ بُعِثَ النَّبِیُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ، وَ یَوْمَ الْغَدِیرِ».
📚 قربالاسناد، ج۱ ، ص۹
✅ عظمت شب بیست و هفتم #ماه_رجب
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الرِّضَا علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ فِي رَجَبٍ لَلَيْلَةً خَيْرٌ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ وَ هِيَ لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ رَجَبٍ، فِيهَا نُبِّئَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله فِي صَبِيحَتِهَا.
حضرت جوادالائمّه علیه السلام فرمودند:
همانا در ماه رجب شبی است که بهتر است از هر آنچه خورشید بر آن طلوع نموده است، و آن شب، شب بیست و هفتم ماه رجب است، زیرا در صبح آن شب، رسول خدا صلّی الله علیه و آله به نبوّت مبعوث شد.
📚 وسائل الشيعة، ج 8، ص111
✅ امام رضا علیه السلام در روز #مبعث چه میکردند؟
رَيّان بن صَلت نقل می کند:
هنگامی که حضرت جواد علیه السلام در بغداد بودند، با جمیع همراهانشان در روز پانزدهم و بیست و هفتم رجب #روزه می گرفتند، و به ما امر می کردند که 12 رکعت نماز بخوانیم، و بعد از فراغت از نماز، هر یک از سوره های حمد ، توحید ، فلق و ناس را چهار بار خوانده، و سپس چهار بار هریک از این اذکار را تکرار کنیم:
« لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ»
«اللَّهُ اللَّهُ رَبِّي لَا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً»
«لَا أُشْرِكُ بِرَبِّي أَحَداً»
📚وسائل الشيعة، ج 8، ص 112
#غسل_روزعیدمبعث 🚿🚿
مرحوم سید بن طاووس در «اقبال الأعمال» مینویسند
اِعْلَمْ أنَّ الْغُسْلَ في هذَا الْيَومِ الشَّريفِ مِنْ شَريفِ التَّكْليفِ.
🌸بدان که #غسل در این روز شریف ، از شریف ترین تکالیف و اعمال می باشد.
📚(اقبال الاعمال، ص181)
شب بیست و هفتم رجب خود را #نجف برسانید
روایت شده است که ابو عبدالله محمد بن بطوطه كه یكى از علماء اهل تسنن است و در ششصد سال پیش از این زمان زندگی میکرده است در سفرنامه خود كه معروف است به "رحله ابن بطوطه" داستان ورود خود از مكه معظمه به نجف اشرف در روضه و قبر مبارك مولایمان امیرالمؤمنین علیه السلام را ذکر کرده است و گفته اهل این شهر تمامى رافضى(شیعه) هستند و از براى این روضه مباركه كراماتى ظاهر شده از جمله آن كه در شب بیست و هفتم ماه رجب كه نام آن شب نزد اهل آنجا " لَیْلَةُ الْمَحْیا " است که از عراقین و خراسان و بلادِ فارس و رُوم هر شَل و مفلوج و زمینگیرى (بیمار) كه هست، قریب سى چهل نفر در آنجا جمع مىشوند. این مبتلایان را نزد ضریح مقدّس میبرندو مردم منتظر خوب شدن و برخاستن آنها میشوند . بعضى ذكر مىگویند و بعضى قرآن تلاوت مىكنند و بعضى تماشاى روضه مىكنند تا آن كه نصف یا دو ثلث از شب بگذرد. آن وقت جمیع این مبتلایان و زمینگیران كه نمىتوانستند حركت بكنند برمیخیزند در حالی كه صحیح و تندرست مىباشند و بیماری در آنها دیده نمیشود آنها در آن حال مىگویند «لا اِلهَ اِلا اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ عَلَىُّ وَلىُّ اللهِ» و این امری مشهور است. البته من خودم آن شب را در آنجا درك نكردم لكن از افرادی ثقه كه بر سخن اعتماد داشتم، شنیدم و نیز در مدرسهاى كه مهمانخانه آن حضرت است، دیدم سه نفر زمین گیر كه قادر بر حركت نبودند یكى از اهل روم و دیگرى از اهل اصفهان و سومى از اهل خراسان بود از آنها پرسیدم چگونه شما خوب نشدهاید و اینجا ماندهاید؟
گفتند ما به شب بیست و هفتم نرسیدهایم و همین جا ماندهایم تا شب بیست و هفتم آینده كه شفا بگیریم.
شیخ عباس قمی میگوید مبادا استِبْعاد كنى این مطلب را چرا که معجزات و كرامات بسیاری از این مشاهد مشرّفه بروز كرده و به تواتر رسیده و قابل شمارش نیست. در ماه شوّال گذشته یعنی سال هزار و سیصد و چهل و سه در حرم مطهر حضرت ثامن الائِمّة امام رضا علیه السلام سه نفر زن كه هر كدام به سبب مرض فلج زمین گیر شده بودند و اطبّاء و دكترها از معالجه آنها عاجز شده بودند شفا یافتند و این معجزات از آن قبر مطهّر بر همه واضح و آشكارا گردید مانند نمودار شدن خورشید در آسمان مثل باز شدن دَرِ دروازه نجف اشرف بر روى عربهاى بادیه و به حدّى این مطلب واضح بود كه نقل شد دكترهایى كه مطلّع بر مرضهاى آن زنها بودند تصدیق نمودند با آن كه در این باب خیلى دقیق بودند بلكه بعضى از آنها تصدیق خود را بر شفاء آنها نوشتند.
📚مفاتیح الجنان
سه نوع ارتباط بعثت نبوت با امیرالمؤمنین علیه السلام :
👌شاهد بر حقانیّت نبوت ، علی است
👌آیه و معجزه نبوت ، علی است
👌شکر نبوت ، به بیان فضل علی است
٢٨ رجب :
#بهمناسبتخروجامامحسینعازمدینه
.
⭕️ تفاوت فاحش بین دو جامعه را ببینید :
وقتی جامعه ای می داند جان رهبرش در خطرست اما به میدان نمی آید و می نشیند و فقط خروج رهبرش را نظاره می کند و برای حفظ امنیت او ، کاری نمی کند باید منتظر یک فاجعه اى مثل فاجعه حَرِّة باشد.
" جالبه كه دیروزش مبعث و سالروز تولد قرآن را جشن گرفتند و امروزش به مَسْلَخ رفتنش را فقط تماشا می کنند "
.
اما وقتی جامعه ای تا می فهمد رهبرش را دستگیر کردند و جانش در خطرست در حمایت از او و تامین امنیتش دست از جان مى شُويَد و کفن می پوشد و به میدان می آید باید منتظر اتفاق مبارکی مثل سقوط سلطنت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی و پیروزی انقلاب اسلامی ، باشد .
.
به قول اون افسر انگلیسی در جواب خبرنگاری که در هنگام جنگ جهانی اول پرسیده بود : چرا دست از ايران بر نمی دارید تا مستقل شود و روی پای خودش بايستد، مى گويد :
کشوری که پشت رهبرانش نایستد لیاقت استقلال را ندارد .
♦️علت بعثت تمام انبیاء چه بوده⁉️
💢وَ عَنِ اِبْنِ عَبَّاسٍ عَنِ اَلنَّبِیِّ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ: أَنَّهُ صَلَّی بِالْأَنْبِیَاءِ لَیْلَةَ اَلْمِعْرَاجِ فَلَمَّا فَرَغَ سَأَلَهُمْ لِمَ بُعِثْتُمْ وَ لِمَ نُشِرْتُمْ اَلْآنَ؟ فَقَالُوا بِلِسَانٍ وَاحِدٍ: بُعِثْنَا وَ نُشِرْنَا لِنُقِرَّ لِمُحَمَّدٍ بِالنُّبُوَّةِ، وَ لِعَلِیٍّ بِالْوَلاَیَةِ وَ اَلْإِمَامَةِ
💢ابن عباس از پیامبر اکرم صَلیُ الله صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ روایت می کند:
همانا شب معراج نبی مکرم صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ و انبیاء را نماز داد ( یعنی امام جماعتشان شد ) وقتی که از آن فارغ گشت از آنها پرسید: برای چه مبعوث شده اید (دلیل بعثت شما چیست) و الان برای چه فرستاده شده اید⁉️
↩️ همه انبیاء به یک زبان واحد گفتند ما برای این مبعوث شدیم و فرستاده شدیم که به پیامبری محمد صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ و ولایت و امامت امیرالمؤمنین علی بْنِ ابی طَالِبٍ ﴿؏َـلَیْه السَّلامْ﴾ اقرار کنیم.
📚 إثبات الهداة، ج3، ص: 46