☑️ عنایت ویژه به معممین
🔹آیت الله شبیری زنجانی:
💢زمانیکه آقای طباطبایی در نجف بود، برای ایشان وجهی از درآمد املاکشان را به نجف میفرستادند تا با آن امرار معاش کنند. چند ماهی وجه املاک نمیرسد و ایشان بهسختی میافتد.
🔺 یک روز در اتاق منزل، مشغول مطالعه بود که دفعتاً از مطالعه انصراف پیدا میکند و به این فکر فرو میرود که با تنگدستی چه کنیم ؟ در این هنگام بلافاصله صدای کوبیدن در را میشنود. به سمت در میرود؛ شخصی را میبیند با عمامهای شبیه به فین (کلاه مخصوص قدیم عثمانیها) که مانند عمامه های معمولی نیست.
🔺آن شخص سلام میکند و میگوید: من از طرف خدا آمدهام. خدا میفرماید که در این ۱۸ سال ما چه کوتاهی کردهایم که الان از فکر درس و بحث انصراف پیدا کردی؟ آنگاه خود را معرفی میکند و میگوید: من «شاه حسین ولی» هستم سپس میرود.
🌀در این هنگام آقای آقای طباطبایی دفعتاً متوجه میشود که در اتاق پشت میز مطالعه نشسته است.
ایشان به فکر فرومیرود و سه سؤال به نظرش میآید:
▪️اول اینکه من بلند شدم و در را باز کردم و با او مکالمه کردم، پس چرا الان در اتاق هستم؟ این سؤال را اینگونه حل میکند که مکاشفه بوده.
▪️ دوم اینکه او خود را "شاه حسین" معرفی کرد یا "شیخ حسین"؟ اگر نامش شاه حسین بود، چرا قیافهاش به شاه شباهت نداشت و اگر خود را شیخ حسین معرفی کرد، گوش من چرا شاه حسین شنید؟
▪️سوم اینکه منظور از این ۱۸ سال چیست؟ اگر مراد مدتی است که ما به نجف آمدهایم، که ۱۰ سال است و اگر منظور مدت طلبگی من است، که بیشاز ۱۸ سال است. تأمل میکند و متوجه میشود که از زمان معمم شدن وی ۱۸ سال گذشته است.
🌱از این قضیه استفاده میشود که خداوند تضمین خود را بعداز معمم شدن قرار داده است و طلبگی بعد از معمم شدن رسمیت پیدا میکند.
🔸تنها سوالی که بیپاسخ میماند درباره نام "شاه حسین ولی" بود. آقای طباطبایی میگوید: ما از نجف به تبریز رفتیم. رسم من در نجف این بود که بعد از نماز صبح به وادیالسلام میرفتم و در آنجا قدم میزدم و فاتحه میخواندم. در تبریز هم این برنامه ادامه داشت. صبحی به قبرستان رفتم. قبری بلندتر از سایر قبرها توجه مرا به خود جلب کرد. نوشتهی روی آن قبر را خواندم. دیدم قبر شاه حسین ولی است که ۳۰۰ سال پیش وفات کردهاست!
🔅قضیه را آقای موسوی همدانی مترجم المیزان نقل میکرد. بهنظرم افراد دیگری نیز از آقای طباطبایی شنیده بودند.
ادامه دارد.....
....ادامه مطلب قبل
❇️ در این نقل دو اشتباه وجود دارد:
🔷 اول اینکه وفات شاه حسین در ۵۰۰ سال قبل است نه ۳۰۰ سال قبل. شاه حسین ولی از عرفاً بود و ترجمهاش نیز در کتب تراجم از جمله ریحانه الأدب مذکور است.
🟢 من محاسبه کردم تا موقعی که آقای طباطبایی در نجف بود یعنی ۱۰ سال بعد از ورود ایشان به نجف، حدود ۵۰۰ سال از وفات شاه حسین ولی گذشته بود؛ اما مطابق نقل آقای موسوی، آقای طباطبایی ۳۰۰ سال تعبیر کرده بود.
🔵 اشتباه دوم اینکه قبری که آقای طباطبایی دیده، قبر پسر شاه حسین ولی است؛ مثلا روی قبر نوشته بود: «فلان بن شاه حسین ولی» و ایشان کلمه شاه حسین ولی را دیده و با عجله از آن رد شده و پنداشته است که قبر خود اوست.
🟠 شخصی کتاب مزارات تبریز را که عکس همان سنگ قبر نیز در آن کتاب درج شده بود برایم آورد. آن قبرستان بنام "قبرستان شاه حسین ولی" معروف است؛ نظیر قبرستان حاج شیخ در قم. البته در آن کتاب قبر به اسم پسر شاه حسین آمده و قبر شاه حسین ذکر نشدهاست.
▫️ (شب پانزدهم ماه رمضان ۱۴۲۹)
📚کتاب جرعهای از دریا صفحه ۶۶۵ تا ۶۶۷.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
بر تنت گشتند ڪبوترهاے عاشق سایبان
شڪر حق دیگر نبودے در گزند ساربان
#امام_جواد
#دو_خط_روضه
🔺تلاش برای پیشرفت معنوی همراه با درس
🔻آیتاللهالعظمی بهجت فرمودند:
🌀شخصی از نزدیکان سید محمد فشارکی، مرحوم آخوند ملا فتحعلی را در حمام دید. ملا فتحعلی از وی پرسید: چه می خوانی؟ پاسخ داد. ایشان فرمود: اینها اصطلاحات است.
💢پساز آن، آن شخص در درس خواندن سست شد. گویا مرحوم فشارکی پرسید: چرا درس نمیآیی؟ جریان را گفت.
🔹 مرحوم فشارکی فرمود: ولی سیره میرزای شیرازی این نبود. او میگفت: درس را باید جدی گرفت؛ اما باید تلاش کرد که هر روز، قدری به معنویت افزوده گردد.
📚 کتاب زمزم عرفان، نوشته آیتالله محمدی ری شهری، ص ۳۸۵.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
دهه اول ذی حجه در بیان آیت الله جوادی آملی.mp3
533.2K
💠دهه اول ذی حجه در بیان آیت الله جوادی آملی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
✅ شتابزدگی در امر تحصیل❗️
🔺 #علامه_حسن_زاده_آملی
🔶این شتابزدگی ها در امر تحصیل درست نیست و حیف است با شتابزدگی ، کسی به جائی نمی رسد در بسیاری، یک نحوِ عجله وجود دارد که بعدا پشیمان می شوند و این حیف است رسم و روش تحصیل ،این نیست با تأنِّی بالا بیایند همانطور که رسم پیشینیان بود که حتی درسها را پیش مطالعه می کردند تا چه رسد به مباحثه و مذاکره.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
💢روحانی ناب
🔅جناب حجتالاسلام والمسلمین استاد سید محمد حسینی احمد فدالهی میفرمودند:
🌀یک شب در عالم خواب دیدم #امام_زمان عجلاللهتعالی فرجه الشریف ظهور کردهاند و من با بلندگویی برای حضرت تبلیغ میکردم.
🔹 قرار شد که آقا در مسجدی که در روستای ماست خطبه بخواند. مردم اجتماع کرده بودند تا خطبه آن حضرت را بشنوند.
🔸وقتیکه آقا تشریف آوردند، یک نفر به من گفت: «این امام زمان نیست؛ چون خیلی جوان است»! به او گفتم: «حالا صبر کن ببینم چه میفرمایند» .
🔺آقا بدون اینکه منبر بروند آمدند، میان مردم و خطاب به مردم فرمودند: «چه شده که امروز به مسجد آمدهاید؟ تا دیروز کجا بودید؟ مردم با شنیدن این سخن سرها را به زیر انداختند.
⚡️سپس آقا رو به روحانیونی که جلوی محراب مسجد ایستاده بودند فرمودند: «برای امرای لشکرم احتیاج به روحانی ناب دارم» .
📚کتاب کرامات معنوی؛ نوشته سید عباس موسوی مطلق، صفحه ۵۰.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
ShahadatImamBagher1398[02].mp3
13.49M
▪️بگو که برام گریه کنن توی منا
🎙 بانوای : حاج میثم مطیعی
🏴 ویژه شهادت #امام_باقر (ع)
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸طلبه چهکاره است و چه کاری باید انجام بدهد؟! آیا فرزندم را به حوزه بفرستم؟
از سلسله جلسات پاسخ به
شبهات جوانان و نوجوانان
➖➖➖➖
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
10.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 استادعابدینی | طلبه، علامت امام است.
🔖 اگر انسان احساس بکند که ظهور امام است، برایش عزّت و عظمت و مراقبت زیادی ایجاد میکند.
🎬 برشی از درس شرح اصول کافی ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰یک سؤال مهم!
🔺داوطلبان تحصیل در حوزه علمیه با شور و حرارتی وصف ناپذیر وارد حوزه علمیه می شوند؛ اما همین که به پایه سه و چهار می رسند، بادشان خالی شده، بی انگیزه و هویت می شود و اگر غول چراغ جادو را ملاقات کنند، اولین درخواست شان برگشت به چهارسال قبل و رد شدن از روی گزینه حوزه علمیه و طلبگی خواهد بود.
🔻به راستی چرا؟ اشکال کار کجاست؟
✍️خوشحال می شویم در بحث مشارکت فرمائید.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313