صوفی بیدختیه
یکی از گروههای صوفی فعال در ایران فرقه نعمت اللهی گنابادی است.هر چند نعمت اللهی ها خود به چند فرقه مثل کوثریه. شمسیه.حجت علیشاهی.و غیره تقسیم می گردند از جمله اشکلاتی که به طور کلی بر این فرقه وارد است مواردی است که در ذیل به صورت فهرست وار اشاره می گردد و به امید خدا در ادامه به شرح ان خواهیم پرداخت.
۱-اباحه گری : .ملا سلطان گنابادی موسس گنابادیه میگوید:اصل و حقیقت روح نماز همین ذکر قلبی است که ما داریم ومن خودم که در خانه هستم نماز نمیخوانم و مسجد هم که میایم برای عوام است.(مقامات العرفاء صفحه ۱۵۲)
۲-بدعت در دین: مساله عشریه که این آقایان اعلام کرده اند و آنرا جایگزین حکم صریح قران در مورد زکات و خمس میدانند.ملا سلطان گنابادی در کتاب نابغه علم و عرفان چاپ تابان ۱۳۳۳صفحه ۲۰۴ میگوید: یک عشر از ارباح مکاسب و زراعات داده شود مغنی زکوه زکوی و از خمس خواهد بود.
چه کسی به ایشان اجازه داده حکم صریح قران را نقض کند و حکمی جدید اختراع نماید.
۳-غسل اسلام: این غسل علاوه بر اینکه بدعت است توهینی به سایر امت اسلامی است که انها را مسلملن نمیداند.سلطان حسین تابنده در رساله رفع شبهات خود صفحه ۲۱ میگوید:مراد از اسلام در این مورد تسلیم امر الهی شدن است که چون شخص تصمیم و عزم دارد خود را نسبت به شریعت مقدس تسلیم و مطیع محض نماید به این نیت غسلی انجام میدهد و اشکالی ندارد.
این یک بدعت آشکار و اهانت به سایر مذاهب اسلامی است چون معنی این کلام اینست که بقیه تسلیم امر خدا نشده اند و حالا باید مسلمان شوند.تازه در کجای آیات و روایات همچین حکمی است.این از غسل تعمید مسیحیت اخذ شده است.
kafi1.mp3
10.66M
🔻دیدگاه مرحوم کافی در باره فرقه دروایش در بیدخت
🔹چرا صوفیه سبیل دارند؟
🔹نماز مرشدها چطوریه؟
🔹شباهت مرشدباحضرت علی علیه السلام
🔹یک کرامت ویژه از قطب در بیدخت!
اطلاعات بیشتر در باره صوفیه بیدخت در آدرس زیر
https://eitaa.com/sofinetgonabad/27
صوفیان و دراویش فرقه هاى مختلفى دارند و نمى شود درباره همه آنها یکسان قضاوت کرد.تصوف تقریباً از قرن دوم به صورت یک مسلک معینی درآمده و تا قرن هفتم رو به تکامل بوده و قرنهای 7 و 8 اوج این مکتب است و از قرن نه تاکنون رو به نزول و انحطاط داشته و اگر نگوییم که تعریفش غیرممکن است باید اعتراف کرد که بسیار مشکل است. در روشن شدن این مطلب کافی است که بدانیم که ابوالمنصور بغدادی حدود 1000 تعریف درباره تصوف جمع آوری کرده، (تاریخ تصوف، دکتر مهدیزاده، ص 4) و علت این مطلب این است که در تصوف در طول تاریخ دگرگونی های بسیار زیادی حاصل شده که تصوف در اسلام از زهد ابتدائی شروع تا اوج عرفان که امروزه بعضی عرفان را تکامل یافته تصوف می دانند علاوه بر اینکه در هر دوره در تصوف فرقه های گوناگون که حتی گاه در مقابل هم بودند پیدا شده اند که همین مکاتب متعدد و گاه متضاد نشان می دهد که تصوف واقعاً دارای چهارچوب منظم و قابل تعریف نیست و رد کردن آن به صورت مطلق و یا قبول کردنش بنحو مطلق درست نیست لهذا باید آراء و عقاید فرقه خاصی از صوفیه را که ما شخصاً با آن مواجه هستیم مورد شناخت قرار دهیم تا بتوانیم به صورت مستدل قبول یا رد کنیم. ولی با تأمل و کنجکاوی در آثار و نوشته های صوفیه اشاره به دو نوع مطلب بر می خوریم:
1. مطالب ساده و در خور مطالعه و احیاناً سودمند که از مذاهب و ادیان و اندیشه های مختلف چه از اسلام، مسیحیت، بودا، خسروانی، زردشت و افلاطون و دیگران، گرفته اند.
2. مطالبی نادرست و نابخردانه و خرافات آشکار و مطالب ضد دین و عقل و ادعاهای عجیب و غریب که گاه به خواب پریشان بیشتر شباهت دارد مانند معراج نامه بایزید بسطامی، شطحیات حلاج، دعاوی ابن عربی و کرامات شیخ احمد جامی که بسیاری از این مفاهیم در صورتی که به ظاهر آن اخذ کنیم با قرآن و حدیث و حتی عقل در تضاد هستند و واضح است که با این چند سطر نمی توان فرقه ها و عقاید و آداب و رسوم مصوفه را بیان کرد. بنابراین اگر خواسته باشید به صورت کامل پی به حقیقت این فرقه ببرید، به منابعی که در پایان می آید مراجعه فرمائید. با این حال به صورت مختصر بعضی کلیات که تقریباً مورد قبول فرق گوناگون تصوف است را ذکر می کنیم. یکی از ویژگی های این فرقه که همه محققین به آن اعتراف کرده اند التقاطی بودن این مکتب است. بدین معنا که مبانی خود را از ادیان و مذاهب و اندیشه های گوناگون مانند اسلام، مسیحیت، هندو، بودا، زردشت گرفته و از مزج اینها تصوف ایجاد شده که همین التقاطی بودن باعث ایجاد تضادهای در درون این مکتب شده، (جلوه حق، آیت الله مکارم شیرازی، ص 24) و اینکه بعضی دعاوی آنها با عقل و بعضی با دین و بعضی با هر دو در تضاد باشد که به مواردی اشاره می کنیم.این مخالفت با علم و دانش و اموری از علم و مدرسه و اینکه بشوی اوراق دفتر اگر هم درس مائی چنانچه جنید بغدادی که از بزرگترین مشایخ تصوف است می گوید: خواندن و نوشتن سبب پراکندگی اندیشه صوفی می شود، (آثار ادبی صوفیه، دکتر قاسم غنی، ص 506) و شیخ عطار در حالات بشر حافی که از عرفای بزرگ است نقل می کنند که هفت صندوق از کتب حدیث داشت که همه را زیر خاک پنهان کرد، (تذکره الاولیاء، جلد 11، ص 108). و بگونه ای تعلیم و تعلم بین آنها زشت بود که بدست گرفتن قلم را ننگ می دانستند، (نقد العلم و العلماء، ص 317)
.
ب: شکستن حریم احکام دین
برخی از گروه های صوفیان در زمینه های گوناگون احکام صریح و قطعی اسلام را زیر پا می نهند. مانند ترک نماز، رقص و سماع، ترک ازدواج، ریاضت کشی های سخت، عزلت و گوشه نشینی، ایجاد خانقاه، خرقه پوشی، خرد کردن شخصیت خود. در کتاب اسرار التوحید در حالات ابو سعید ابوالخیر که از بزرگان صوفیه است نوشته شده روزی بعد از دعوت به مهمانی سماع کردند و شیخ ما را حالتی پدید آمد... مؤذن بانگ نماز ظهر گفت و شیخ همچنان در حال بود و جمع در وجد و رقص می کردند. امام محمد قاینی (میزبان) گفت وقت نماز است شیخ گفت ما در نمازیم و همچنان در رقص بود امام ایشان را بگذاشت و در نماز شد. در ریاضت کشیهای ایشان درباره ابوبکر شبلی از بزرگان صوفیه نقل شده به اول که به مجاهده دست بر گرفت سالهای دراز نمک در چشم کشیدی تا در خواب نشود و گویند که هفت من نمک در چشم کرده بود، (تذکره الاولیاء، شیخ قربه الدین عطار، جلد 2، ص 164) و داستان معروف لُص (دزد) حمام _ که غزالی از یکی از شیوخ بنام ابن کزینی نقل می کند که: من زمانی وارد یکی از مناطق شدم و در آنجا حسن سابقه ای پیدا کردم. برای نجات از این حسن شهرت روزی به گرمابه ای رفتم و لباس گرانبهائی را دزدیده از گرمابه خارج شدم مردم دویدند مرا گرفته جامعه های گرانبها از من برکندند پس از این واقعه در میان مردم به دزد حمام مشهور شدم و به این وسیله نفس من راحت شد!! و غزالی هم این عمل را تأیید کرده که باعث تعجب دانشمند بزرگ ابن جوزی شده که می گوید آیا هیچ راهی صحیح برای اصلاح قلب نبود که به این گونه امور بپردازند و آیا رواست که مسلمان بر خود نام دزد نهد. که باید گفت این نهایت شکستن حریم احکام دین است. اما از نظر دین حکم این گروه چیست؟ کتابهایی در این زمینه نوشته شده و به جمع آوری روایاتی که درباره صوفیه وارد شده پرداخته اند که از همه مهمتر 2 کتاب است یکی کتاب حدیقه الشیعه محقق اردبیلی و یکی کتاب الاثنی عشریه شیخ حر عاملی که هر 2 از دانشمندان بسیار معروف شیعه هستند. برای نمونه فقط یک حدیث معتبر و صحیح که در هر 2 کتاب ذکر شده بسنده می کنیم.
بزنطی و اسماعیل ابن بزیع از امام رضا(ع) نقل می کنند، قال علی ابن موسی(ع) من ذکر عنده الصوفیه و لم ینکرهم بلسانه و قلبه فلیس منا و من انکرهم فکانما جاهد الکفار بین یدی رسول الله(ص)، امام رضا(ع) فرمود هر کس در نزد او از صوفیه ذکری بشود و به زبان و دل ایشان را انکار ننماید چنین کسی از ما نیست و هر کسی صوفیه را انکار کرد مانند کسی است که در راه خدا و در حضور رسول خدا(ص) جهاد کرده باشد، (الاثنی عشریه، شیخ حر عاملی، ص 32 و حدیقه الشیعه، محقق اردبیلی، ص 563).
که به خاطر این روایات و بعضی دعاوی بزرگان این گروه، و فتاوای خاص آنها معمولاً علما و فقهای شیعه با این فرقه مخالفت کرده و به ابطال عقاید آنان پرداخته اند و در رد عقاید آنان کتاب نوشته اند. اما از نظر اعتقاد به امامان شیعه صوفیان به گروههای مختلفی تقسیم می شوند. برخی از آنان سنی و برخی شیعه هستند. شیعیان صوفیه نیز برخی اثنی عشری هستند. بنابراین آنان فرقه هایی با گرایش صوفیگری در بین شیعه به حساب می آیند و تفاوت آنها با دیگر شیعیان نیز بستگی به نوع رویکرد آنها در التزام یا عدم التزام به شریعت و امثال این امور باشد.
جهت اطلاع بیشتر در این زمینه ر.ک :
1. تاریخ تصوف , عباسعلی عمید زنجانی
2. عارف و صوفی چه می گوید, جواد تهرانی
3. تصوف و تشیع , هاشم معروف الحسنی , ترجمه : محمد صادق عارف
4. عرفان و تصوف , داود الهامی
5. فلسفه عرفان , دکتر سید یحیی یثربی
6. آشنائی با علوم اسلامی قسمت فلسفه و عرفان , شهید مطهری
7. دین عرفانی و عرفان دینی , علی شیروانی
8. مجموعه پرسش ها و پاسخ ها، ج 11، عرفان و تصوف، محمدرضا کاشفی
9. آن سوی صوفیگری، احمد باقریان، قم، بوستان کتاب
چه_کسانی_نمیفهمند.pdf
2.13M
📗چه کسانی نمی فهمند؟
(گویا و رسا در نقد عرفان التقاطی و تفکرات یونانی)
📝مولف:سیدمحسن طیب نیا
تعداد صفحات:۳۱۱
زبان:فارسی
🔹شامل مباحث:
👈🏻شاخصه عرفان اسلامی
👈🏻انحرافات برخی عرفای صوفی
👈🏻خداشناسی و معارف توحیدی در مکتب اهل بیت علیهم السلام
👈🏻رد تصوف در کلام ائمه علیهم السلام و بزرگان تشیع
لینک دانلود مستقیم
#تصوف
🌷هزینه دانلود:صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
عارف_و_صوفی_چه_میگویند.pdf
9.93M
📗عارف و صوفی چه می گویند؟
📝مولف:میرزا جواد آقا تهرانی
تعداد صفحات:۳۶۰
زبان:فارسی
🔹شامل مباحث:
👈فرهنگ مصطلاحات عرفا و صوفیه
👈تاثیر مسیحیت بر تصوف اسلامی
👈کرامات و دعاوی اقطاب صوفیه
👈بررسی و نقد ادله اصالت وجود و وحدت وجود
👈گفتار عرفا و صوفیه در شریعت،سماع و عشق مجازی،ولی و فناء
https://eitaa.com/sofinetgonabad
افتضاحات صوفیه.pdf
686K
📗افتضاحات صوفیه(ترجمه رساله فضائح الصوفیه)
📝مولف:شیخ عبدالرحمان عبدالخالق(عالم سنی)
تعداد صفحات:۴۲
زبان:فارسی
👈معرفی اجمالی کتاب:
فکر تصوف شدید ترین خطری است که امت اسلام را تهدید می کند و همچون کِرمی از درون، جسمِ درخت تناور اسلام را پوسانده و نابود کرده است ،مولف کتابِ «الفکر الصوفی فی ضوء الکتاب و السنه» را تالیف می کند و تهدیدات تصوف برای جهان اسلام را گوش زد می کند، اما از آنجا که کتاب بسیارحجیم بوده، مولف آن را در کتابچه فعلی تلخیص می نماید.
🔹شامل مباحث:
👈خطرات فکری تصوف
👈صوفیه و دور کردن مردم از ثقلین
👈چطور با یک صوفی جدال نماییم؟
👈فرق اساسی بین اسلام و تصوف
لینک دانلود مستقیم
#فرق_ادیان #تصوف
🌷هزینه دانلود صلوات
https://eitaa.com/sofinetgonabad
نظر امام هادی علیه السلام درمورد صوفیه
شیخ مفید قدس سره از محمد بن حسین بن ابی خطاب رحمت الله علیه روایت می کند که:
با حضرت امام هادی علیه السلام در مسجد پیامبر صلی الله علیه وآله بودم که جماعتی از اصحاب آن حضرت نزدش آمدند.
یکی از ایشان ابوهاشم جعفری بود که مردی فصیح و بلیغ بود و نزد آن حضرت، موقعیتی ویژه داشت.
سپس جماعتی از صوفیه داخل مسجد شدند در قسمتی حلقه وار نشستند و به ذکر «لا اله الا الله» مشغول شدند.
آنگاه امام عليه السلام فرمودند:
به این فریب کاران و حیله گران توجه نکنید؛ که اینها جانشینان و هم پیمانان شیاطین و خراب کنندگان اساس و پایه دین می باشند؛ برای راحتی وآسایش بدن ها زهد می ورزند (و از تحمل زحمت در طلب روزی حلال، شانه خالی می کنند و از دست رنج دیگران می خورند) برای شکار ساده لوحان و ظاهربینان شب زنده داری میکنند.
عمری گرسنگی می کشند تا ساده لوحان را برای سوار گرفتن رام کنند (و مرید بتراشند).
لا اله الاالله نمی گویند مگر برای فریب مردم. کم نمی خورند مگر برای پر کردن کاسه ها و ربودن دل احمقان.
اوراد و اذکارشان، رقصیدن و کف زدن، و آواز خواندن و تغنّی کردن است.
بدین ترتیب، جز سفیهان، دنباله روشان نیستند و جز احمقان، به آنها نمی گروند
با اینحال، هرکس به زیارت یکی از ایشان، چه زنده و چه مرده آنها برود، چنانست که گویی به زیارت شیطان رفته وبه عبادت بتان پرداخته، و هرکس یکی از ایشان را یاری کند، چنانست که گویی یزید و معاویه و ابوسفیان عليهم لعنت الله را یاری کرده است.
یکی از اصحاب از حضرت پرسید:
اگرچه آن صوفی حقوق و امامت شما را بشناسد و به آن اقرار کند؟ (یعنی شیعه باشد)
پس آن حضرت مانند شخص خشمگین به او نگریست و فرمود:
این گفتار را رها کن!
آن کس که به حقوق ما معترف و اقرار کند، در مسیر نافرمانی و تمرد از ما قرار نمی گیرد.
آیا نمیدانی که این طایفه، پست ترین طایفه های صوفیه اند؟
تمام فرقه های صوفیه از مخالفان ما می باشند و راه و روششان غیر راه و روش ماست، و نیستند ایشان مگر نصاری و مجوسان این امّت. همین طایفه های صوفیّه اند که برای خاموش کردن نور خدا میکوشند، ولی خداوند نور خود را کامل می کند هرچند کافران را خوش نیاید»
📚منبع:
سفینة البحار ج۵ ص۱۹۹-۲۰۰/شیخ عباس قمی/ناشر:اسوه/قم
#احادیث_امام_هادی_علیه_السلام #تصوف #فرق_ادیان
https://eitaa.com/sofinetgonabad
سلام
آیا صوفیه قصد قتل مرحوم بهلول گنابادی را در مسیر قوژد داشتهاند؟
نظر شما چیست؟ منتظر پاسخ دقیق هم باشید.
لطفا لینک را به دوستان ارسال نمایید👇
https://eitaa.com/sofinetgonabad/27
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
🔻آیا صوفیه قصد قتل مرحوم بهلول گنابادی را در مسیر قوژد داشتهاند؟
🔺لطفا بدون لینک منتشر نفرمایید
https://eitaa.com/sofinetgonabad/27
✋آیین دراویش:
✍️در برخی موارد دراویش از هر دین وآیینی چیزی اخذ کردند تا اینکه آیینی به نام تصوف بنا نهاده شد. مثل:
۱- آیین برهمایی: پرسه وگدایی صوفی مبتدی از آیین برهمایی اخذ شده است.
۲- مسیحیت: غسل اسلام گنابادیها از غسل تعمید مسیحیت اخذ شده است.
۳-زرتشتی: تجسم صورت مرشد یکی از انحرافات صوفیه است. در آیین زرتشتی آمده است در حین ذکر پیکر پیر را به دل گیرد و چنان داند که حاضر و ناظر است.
۴-آیین میترا: تشرف در صوفیه از تشرف در آیین میترا اخذ شده است.
🔺حداقل ارسال برای یک نفر
https://eitaa.com/sofinetgonabad/27
مذهب دراویش
دین آنها سرشار از اسرار است و عقایدشان آمیختهای از اعتقادات مانوی، ادیان کهن ایرانی، مذهب اسماعیلی، تناسخ هندی و افکار اسلامی، زردشتی و یهودی و مسیحی و مهرپرستی است.
https://eitaa.com/sofinetgonabad
بیوگرافی قطب دراویش گنابادیه
سید علیرضا جذبی، زادهٔ تهران، فرزند سید هبةالله در ۲۶ بهمن ۱۳۰۴ زاده شد. سید علیرضا جذبی، ملقب به ثابتعلیشاه، در زمان محمدحسن گنابادی در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۳۱، به دست مهدی سلیمانی، به درویشی روی آورد. بعد از درگذشت صالحعلیشاه در زمان سلطانحسین تابنده گنابادی، به دست محمد خان راستی اراکی تجدید عهد نمود.
https://eitaa.com/sofinetgonabad
با درگذشت دکتر نورعلی تابنده قطب سلسله نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی حالا بنا بر وصیت او مهندس سید علیرضا جذبی طباطبایی از شیوخ شناخته شده این سلسله، مهندس معمار و استاد پیشین دانشگاه به عنوان قطب دراویش گنابادی منصوب شده است.
این نخستین بار است که بر خلاف سنت یکصد و پنجاه ساله سلسله نعمت اللهی گنابادی، قطبیت این سلسله به کسی داده میشود که از خانواده تابنده و نوادگان سلطانعلیشاه، شیخ مشهور و متنفذ این سلسله نیست.
https://eitaa.com/sofinetgonabad
سلام به بهانه سالگرد شهادت شهید عجیمان
نگاهی به جزئیات پرونده شهادت روحالله عجمیان/
آیا از دروایش هم کسی در شهادت این عزیز دخالت داشته؟
https://eitaa.com/sofinetgonabad/75
روایت مادر #شهید_عجمیان از دخالت دو نفر از سیاسیون در پرونده این شهید والامقام
دکتر قاتل از دروایش بوده
https://eitaa.com/sofinetgonabad/75
صوفیه در گناباد؟
سلام به بهانه سالگرد شهادت شهید عجیمان نگاهی به جزئیات پرونده شهادت روحالله عجمیان/ آیا از دروایش
صبح روز ۱۴ شهریور ماه ۱۳۴۷، بالگرد حامل شاه، فرح و اسدالله علم در کنار مقبره ای معروف به «مزار سلطانی» در بیدخت گناباد در خراسان بزرگ برای صرف ناهار فرود می آید.
نهم و دهم شهریور ١٣۴٧ به فاصله کمتر از بیست و چهار ساعت، دو زلزله ۶ و ٧ریشتری، دشت بیاض و شهر فردوس در استان خراسان بزرگ را لرزاند. این زلزلههای شدید، خرابی و تلفات جانی زیادی داشت.
به فاصله چند روز پس از زلزله، در حالی که سیل کمکها از اقصی نقاط کشور راهی مناطق زلزلهزده شده، شاه و فرح نیز سفری کوتاه به آنجا دارند.
«سلطانحسین تابنده» معروف به «رضاعلیشاه» قطبِ پنجاه و چهارساله دراویش که چند سالی است پس از پدرش ریاست فرقه را عهدهدار شده، میزبان شاه است. شاه مورد استقبال قطب فرقه گنابادی قرار میگیرد. این دوره اوج روابط دوستانه حکومت پهلوی و فرقه دراویش گنابادی ست.
https://eitaa.com/sofinetgonabad
فرقهها در نظر، أساسا خود را دور از سیاست و حاکمان تعریف میکنند اما در حوزه عمل، چه کسی ست که نداند، بیشترین دخالت ها را فرقه ها یا افرادی با تفکرات خطرناک فرقهای در امور سیاسی و بزنگاه های حساس تاریخی داشته اند.
سیاستگریزی، یکی از شعارهای معروف فرقههای مختلف دراویش نیز بوده است. اما مروری بر واقعیات تاریخ نشان میدهد، این فرقهها برای تداوم حیات و تقویت خود، در طول زمان فارغ از حق و باطل بودن قدرت های حاکم، سعی کردهاند مناسبات خود با آنها را تنظیم کنند.
دراویش گنابادی نیز یکی از این فرقهها هستند که این قاعده در دوره پهلوی نیز بر رفتارشان حاکم بود.
در واقع آنها هرچند «سیاستورزی» را نفی میکردند، اما در عمل با «سیاسیکاری» در صدد تامین منافع خود بودند.
پیش از این، فرقه ضاله بهائیت نیز در تبلیغات خود ادعا میکرد که از سیاست دوری جسته و تنها کار فرهنگی انجام میدهد، اما با آغاز فتنه سال ۸۸، اعضای این شبکه با دستور مستقیم بیت العدل وارد برخی اغتشاشات شده و لیدری آن را در دست گرفتند.
https://eitaa.com/sofinetgonabad
اول اسفند ۱۳۹۶ بود که تیتر یک خبرهای کشور معطوفبه اتفاقاتی در خیابان گلستان هفتم منطقه پاسداران تهران شد.
درگیری عده ای دراویش گنابادی ساکن این منطقه با نیروی انتظامی، تهدید امنیت عمومی منطقه و تخریب اموال عمومی، باعث شد تا بساط ماهیگیری رسانه های معاند نیز فراهم شود.
اگرچه این واقعه پس از چند ساعت و با شهادت ۳ تن از نیروی انتظامی و ۱ نیروی بسیجی خاتمه یافت ولی به نقطه عطف دیگری در تاریخ منافقانه این فرقه تبدیل شد تا بدانیم که شعار «سیاست گریزی» این جماعت، چیزی جز پوششی برای ایجاد حاشیه امن جهت رسیدن به منافع شان نیست.
https://eitaa.com/sofinetgonabad