☘🍁☘🍁☘🍁
🍂🍃🍂🍃
🌿🌱
🌸 غزل زیبای " شاهد کل "
همی امروز و فردا می کنی تو
همی خون در دل ما می کنی تو
بقربان تو کز امروز و فردا
همی با ما مدارا می کنی تو
عجب عاشق کشی ای شاهد کل
به کار خویش غوغا می کنی تو
اگر خواهی کشی حکم تو حکم است
ز حکم خود چه پروا می کنی تو
ازین نالیدن و سوز و گدازم
تو خود دانی چه با ما می کنی تو
ز درد و گریه ام شادم از آن روی
بحال من تماشا می کنی تو
شنیدم هر که را اینگونه درد است
طبیبی و مداوا می کنی تو
کسی را خرده بر شعر حسن نیست
که از لطف خود املا می کنی تو
📚 دیوان اشعار علامه حسن زاده آملی
@sokhanerfan
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۴۹
استاد محمد مهدی مهندسی
• به عارفی گفتند که اگر مخیر باشی بین بهشت و بین دو رکعت نماز، کدام را اختیار میکنی؟
اشک از دیدگانش جاری شد و گفت به خدا اگر مختار باشم و مخیر باشم هرگز تمام بهشت و نعمتهای بهشت را بر دو رکعت نماز ترجیح نمیدهم و اختیار نمیکنم.
گفتند چرا؟
گفت بهخاطر اینکه در بهشت اشتغال به لذات نفسانی است اما در نماز اشتغال به لذات ربانی است.
• واقعا عارفان چه لذتی را در ارتباط با خداوند احساس میکنند که لذات دنیا که هیچ، لذات آخرت را هم مد نظر ندارند؟!
لذات دنیا و حتی لذات اخرت را حاضر نیستند با لذت ارتباط با خداوند عوض بکنند.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۹۵
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🔹شرح حال عالم ربانی، حاج آخوند تربتی_۵
🔸برای هیچیک از فعالیتهای دینی پول قبول نمیکرد.
🔸پدرم را هرکس به هر مجلس روضهای که دعوت میکرد، خواه آن کس خان ولایت بود و مجلسی باشکوه داشت یا پیرزنی فقیر که در کلبهاش مجلس برپا کرده بود، همه را میپذیرفت و مانند نماز خواندن بر خود واجب میدانست که برود و تا حدی که میتواند آنها را موعظه کند و مسائل دینی را برایشان بگوید.
🔸هرکس که فوت میکرد، خواه از اعيان شهر یا کمترین فقیر، به او اطلاع میدادند و او برای حاضر شدن در محل غسل و کفن و دفن او میرفت و مسائل را با همه مستحبات برای غسالها میگفت و به آنها تأکید میکرد که با نیت قربت به خدا غسل بدهند، نه به قصد اجرت، تا غسل میت صحیح باشد.
🔸مستحبات کفن را بیان میکرد و بر جنازه نماز میخواند و میماند تا دفن میکردند و مراقبت میکرد که گور و لحد را با رعایت مستحبات حفر کنند و میت را در هنگام سپردن به خاک زجر ندهند و با دست، خاک در قبرش بریزند و قبلاً نیکو خشت بچینند و لای آنها را بگیرند که خاک روی میت نریزد.
🔸بازماندگان میت را تا خانهشان همراهی میکرد و دلداری میداد و ضمن آن موعظه میکرد که اگر متوفی حقوق واجبی بر گردن داشته، ادا کنند و فقط در فکر تقسیم میراث او نباشند و بر سر تقسیم میراث با یکدیگر منازعه نکنند.
🔸غالباً در همه این احوال روزه داشت.
🔸هرگز در تمام عمرش صیغه طلاق برای کسی جاری نکرد.
🔸در مجالس عقد هم که حاضر میشد، از اول تا به آخر همه را موعظه میکرد و تأکید میکرد که تشریفات را کم کنند و مهرها را سبک کنند و نیتها را خالص گردانند و خدا را بیشتر در نظر داشته باشند.
📘کتاب فضیلت های فراموش شده، حسینعلی راشد، ص ۱۱۹
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🔹شرح حال عالم ربانی، حاج آخوند تربتی_۶
🔸با همه زهد و عبادتی که داشت، از آنها نبود که مقدسی و مقدس مابی را شغل خود قرار دهند، بلکه به تمام امور معمولی زندگی میرسید. مثلاً به مهمانی، دیدن مسافری که وارد میشد، عیادت بیمار، تشییع جنازه و هرگونه امور متعارف دیگر زندگی، از جمله مجلس عقد و امثال اینها میرفت و خودش نیز همیشه میهمان میپذیرفت. (ص۱۱۷)
🔸از خصوصيات مرحوم حاج آخوند اين بود كه اهل بحث و جدل نبود. او دين را بـرنامـه عمل می دانست نـه وسيلـه بحث و جدل و می دانست كسانی به بحث و جدل می پردازند كه نمی خواهند عمل كنند. همچنين می دانست كه غالبا مردم به موجب ميل و هوای خاصی كه دارند يا به سبب طرز فكر خاصی كه معلول ساختمان وجودی آنهاست به چيزی پايبند می شوند نه به حكم عقل و استدلال و برگرداندن چنين كسانی از راه خودشان ميسر نيست، به اين جهت بايد آنچه به نظر انسان حق است و بر خير مردم است گفت و نبايد توقع داشت كه آنها حتما قبول بكنند. كسانی كه استعداد موافق داشته باشند قبول خواهند كرد و آنها كه نداشته باشند نه. (ص۱۴۸)
📘کتاب فضیلت های فراموش شده، حسینعلی راشد.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🔶 علامه حسـن زاده آملـی خانم من هسـتند نـه مـن!
🔹حضرت استاد حسن رمضانی:
آیت الله حسن زاده (ره) برای همسرشان خیلی احترام قائـل می شـدند و بارهـا می فرمودنـد کـه آیت الله علامه حسن زاده آملـی خانم من هسـتند نـه مـن! اگـر تحمل ایشـان نبـود و اداره بچـه ها را بـه عهده نمی گرفـت، مگر مـا می توانسـتیم بـا خیال راحت بـه درس و بحث و تدریس و تألیف برسـیم! ایشـان بودنـد کـه فـداکاری کردند و شـرایط را فراهم نمودند تا ما توانسـتیم به کارها برسـیم.
(حدیث سهر، ص ۳۱۵)
#علامه_حسن_زاده آملی
حدیث سهر (بیانات و خاطرات استاد حسن رمضانی)
https://eitaa.com/hadisesahar
💢سخن عرفان
@sokhanerfan
5.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تمام فسادهایی که در عالم پیدا می شود از خودخواهی پیدا می شود.
#امام_خمینی
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
سخن عرفان
🔸 یادنامه علامه سید محمد حسین طباطبائی تبریزی _۱۴ تفسیر المیزان در نشان دادن نكات دقیق و حسّاس، و
🔸 یادنامه علامه سید محمد حسین طباطبائی تبریزی _ ۱۵
ملاقات علّامه طباطبائى و مصاحبات ایشان با هانرى کربن با وجود مشقّات بسیار براى ایشان كه مجبور بودند براى این منظور از قم به طهران مسافرت كنند، آنهم با اتوبوسهاى معمولى؛ همه براى شناسانیدن واقعیت شیعه و معرّفى چهره واقعى ولایت، و بدست آوردن حقیقت تشیع و علائم شیعه بودن و غیر ذلك صورت می گرفت.
این عمل حقیقةً خدمتى بزرگ بود؛ هانرى كُربن علاوه بر آنكه مطالب را كاملًا ضبط و ثبت مىنمود و در اروپا انتشار مىداد و حقیقت تشیع را معرّفى مىكرد، خودش در سخنرانیها و كنفرانسها جدّاً دفاع و پشتیبانى مىنمود؛ و در پاریس كاملًا در صدد معرّفى بود.
آشنائى و مصاحبههاى كربن با علّامه طباطبائى از سال یك هزار و سیصد و هفتاد و هشت هجری قمری شروع شد، و متجاوز از بیست سال ادامه پیدا كرد.
📚کتاب مهر تابان ، علامه سید محمّد حسین حسینىّ طهرانى، ص ۷۴
#مهر_تابان
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
سخن عرفان
🔹آشنایی با آداب و اسرار نماز _ ۱۱ خداوند در قرآن کریم، هدف، غایت و فایده اصلی نماز را ذکر خداوند مع
🔹آشنایی با آداب و اسرار نماز _ ۱۲
اگر انسان به یاد خداوند نباشد یا او را فراموش نماید، حقیقت و واقعیت خود را فراموش میکند؛ در این صورت گمان میکند که مستقل است و ربط و نیازی به حقیقت هستی ندارد مبدأ و معادی ندارد؛ در نتیجه، تابع تمایلات نفسانی شده، در لذات مادی و شهوات حیوانی فرو می رود و هدف آفرینش و خلقت خود را فراموش میکند و فلسفه زندگی اش را گونه ای دیگر تصور می کند.
همه اینها عوامل اصلی فسق و فجور میشود و بلکه خود همین ویژگیها دوری از حقیقت هستی و فسق محسوب میشود.
☀️قرآن کریم می فرماید:
«ولا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ أُولئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»
و همچون کسانی نباشید که خداوند را فراموش کردند و خدا نیز آنها را به خود فراموشی گرفتار کرد آنها فاسقانند.
باری این منظر نماز که ذکر خداست، مانع خدا فراموشی و مانع خود فراموشی و مانع سقوط انسان است.
#آداب_نماز
#اسرار_نماز
#نماز
#اسرار_عبادت
📘کتاب آشنایی با آداب و اسرار نماز ، استاد وحید واحد جوان ،ص ۴۹
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۵۰
استاد محمد مهدی مهندسی
• خواب و بیداری و غفلت و هوشیاریِ ملک بدن و ملکوتِ نفس متفاوت است. گاهی از نظر ظاهر، انسان بیدار است اما از نظر نفس و قلب و روح در خواب و غفلت است.
• مطلوب دلهای ما، معارف است. چون حقیقت ما، هویت ما، هستی انسانی ما، وابسته به معارف ماست. هر چه که معرفت ما بیشتر، شناخت ما برتر، انسانیتمان هم برتر است. در واقع خوراک انسانیت معرفت است. خوراک جان معرفت است. هرچه که این معرفت بیشتر، قلب و دل، رنگ و حال و هوای انسانی بیشتری میگیرد.
• تفکر سازندگی دارد. تفکر انسان را رشد می دهد. تفکر انسان را پخته میکند و از خامی بیرون می آورد. تفکر حجابهای جهل و نادانی را از عرصه عقل و اندیشه و خرد انسانی دور میکند. از آنجایی که ما باید موانع را برطرف بکنیم و باید از حجاب جهل بیرون بیایم راهی جز مسئله تفکر نیست.
• در ارزشمندی تفکر در بعضی از روایات سخن از یک شب عمل نماز شب و دعا و راز و نیاز به درگاه خداوند، در بعضی از روایات یکسال، بعضی از روایات شصت سال و هفتاد سال و هزار سال مطرح شده است. اینها بر میگردد به میزان معرفت و درجه انسان متفکر. مسلماً انسانی که از نظر معرفت و از نظر جایگاه ایمانی و وجودی برتر است، ساعتی فکر او خیلی ارزشمند است و بهقدر هزار سال عبادت خواهد بود.
• قلب و دل انسان بهمثابه آیینه است؛ این آینه اگر چرک گرفت، اگر آلودگی گرفت، قدرت ارتقائش را نسبت به کمال اعلا از دست میدهد و نمیتواند زیباییهای جمال و جلال حق تعالی را در خودش منتقش نماید.
• مرگ، ترک تعلقات است. مرگ از دست دادن وابستگیها است. اگر انسان این توانمندی را پیدا بکند و این هنر را پیدا بکند قبلاز اینکه تعلقات را از او بگیرند خودش آنها را از خودش جدا بکند، به درجات عالی میرسد.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۹۵
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
mabanierfan154.mp3
14.01M
🔹سفر به عرفان نظری _ ۱۵۴
🎙استاد واحدجوان
👈جهت دریافت فایلهای سابق:
https://vahidvahedjavan.blog.ir/1399/02/31/m.o.r.n
@sokhanerfan