به مناسبت عید مبعث
📌ارمغان بعثت برای جهانیان
🔹مقام معظم رهبری در بیانات خود له مناسبت عید مبعث چند مورد از ارمغان های بعثت پیامبر اکرم را بر شمردند:
1⃣.گسترش عقلانیت
فراخوانی به تعلیم و تعلم و جستجو و تحقیق و تفکر ارمغان مهم بعثت است. آیات متعددی از قرآن ناظر به تعقل و عقلانیت است. جهانیان از این ارمغان از بعثت تا کنون استفاده کردند.
2⃣.«پرورش و گسترش مفاهیم اخلاقی»
بعثت مردم جزیرة العرب را با خصوصیاتی همچون گمراهی، نادانی، فتنههای بزرگ، تعصبهای کور، خشونت و لجاجت، تکبر و حقناپذیری و رذائل اخلاقی و ناهنجاریهای جنسی، تبدیل به ملتی متحد، فداکار، با فضیلت، و دارای نیکوترین خلقیات و با آوازهای جهانی کردند.
4⃣. تشکیل حکومت اسلامی
نقطه اوج بعثت تشکیل حکومت اسلامی بود. پیامبر اکرم با تشکیل حکومت دینی الگویی الهی برای تشکیل حکومت در مقابل حکومت های دیکتاتوری و دموکراسی ارائه دا ند.
4⃣. دور کردن مردم از جاهلیت
بی سوادی، بی حیایی، بی اخلاقی، هرزگی، ظلم و ستم، حق ناپذیری، عصبیت و خواسته های نابجا از نمادهای جاهلیت پیش از بعثت بود. بعثت این جاهلیت را تبدیل به تمدن پیشرفته و الگو ساز برای جهانیان کرد.
#بعثت
#امام_خامنهای
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
🌴الزامات پاسداری بر اساس بازخوانی پیام امام خمینی ره
🔹امام خمینی ره در سال 1359 مصادف با سوم شعبان و پیش از شروع دفاع مقدس، پیامی را به مناسبت ولادت حضرت امام حسين (ع ) فرستادند و در اين پيام سوم شعبان را روز پاسدار ناميدند.
در این پیام الزامات زیر را برای پاسداری آمده است:
✅.پیوند با بزرگ پاسدار قرآن كريم و اسلام عزيز حضرت امام حسین علیه السلام
✅. اهدا هر آنچه داریم در راه حفظ اسلام عزیز از پرتگاههای انحراف
✅.فداکاری و شهادت طلبی برای خارج کردن اسلام از خفقان
✅.پاسداری از اسلام، حکومت حق و حکومت عدل
✅.پاسداری از عدالت
✅.متصف شدن پاسداران به عدالت برای پاسداری از عدالت
#امام_خمینی
#روز_پاسدار
✍ #موسی_سلیمانی
https://eitaa.com/soleimani59
به مناسبت روز #پاسدار
📌پیشینه، حال و چشم انداز آینده سپاه
پیشینه
تأسیس سپاه و فرماندهی آن توسط ولی فقیه، نامگذاری روز ولادت #امام_حسین به نام روز #پاسدار با انگیزه پیوند سپاهیان به امام حسین علیه السلام، منقش شدن آرم سپاه به آیه "و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه:، نشان از پیشینه و تأسیس این نهاد بر اساس معنویت و تقوی است. "أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ تَقْوَىٰ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ"
پیشینیان سپاه با مولفه های اخلاص، ایثار،حماسه، ولایت پذیری و اطاعت پذیری دین خود را در پاسداری از انقلاب ادا کردند و انقلاب را از بحران های سنگین عبور دادند.
وضعیت کنونی
نگاه فرمانده کل و ولی امر مسلمین در مورد سپاه که "از شما ۱۰۰ درصد راضیم، ولی قانع نیستم"، بزرگترین مدال افتخار و مایه اطمینان آفرینی است:" وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلَاتَكَ سَكَنٌ لَّهُمْ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيم"
در جهت مخالف، غیض و کینه دشمنان نسبت به سپاه، تحریم سپاه، شایعه سازی علیه سپاه، تلاش برای نفوذ در سپاه، نشانه قدرت، توانمندی و اثر بخشی سپاه در حال حاضر است.و إِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ؛ ﺍﻣﺎ ﻭﻗﺘﻲ ﺑﺎ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ، ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻋﺼﺒﺎﻧﻴﺖ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺷﻤﺎ ﺍﻧﮕﺸﺘﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻲﮔﺰﻧﺪ! ﺑﮕﻮ: «ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻋﺼﺒﺎﻧﻴﺖ ﺑﻤﻴﺮﻳﺪ!»* ﺧﺪﺍ ﺧﻮﺏ ﻣﻲﺩﺍﻧﺪ ﻫﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻝﻫﺎ ﻣﻲﮔﺬﺭﺩ.(آل عمران، ١١٩)
🔹نظم، انضباط،آموزش ها، ابتکارات عملی، پیشرفت های علمی، خود اتکایی و خودکفایی در تسلیحات، امنیت آفرینی و درونی زایی امنیت و حضور سپاه در همه عرصه های مورد نیاز، آمید آفرین برای دلداگان انقلاب اسلامی است.
چشم انداز آینده
چشم انداز آینده سپاه بدون انقلاب معنا ندارد.
مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب راهبرد و چشم انداز آینده انقلاب و سپاه را مشخص کردند:
" دهههای آینده دهههای شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید"
مبارزه طولانی با نظام سلطه و دست نشاندگان آنها از راهبردهای محور سپاه از گذشته تا ظهور است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مسیر با حفظ و تقویت معنویت، انس با قرآن، توکل به خدا و توسل به اهل بیت علیهمالسلام، نگاه وسیع و فرامرزی به جغرافیای مقاومت دارد.
#امام_حسین
#سپاه
#ظهور
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
#شعر
📌ام البنین علیهاالسلام
عباس در زندگی بود مرید برادرش
بذر ایمان کاشت در او مادرش
علمداری کربلا افتخار اوست
در تربیت، او مرهون مادرش
✍ #موسی_سلیمانی
📌عباس خیر خواه امام حسین علیه السلام
🔸صفات متعددی برای حضرت ابوالفضل علیه السلام آز لسان ائمه اطهار وارد شده است.
بصیرت نافذ، عبد صالح، تسلیم خدا، وفادار و صادق از آن جمله است،
یکی از صفات ممتاز حضرت خیر خواهی حضرت به امام زمان خویش است. در زیارت نامه حضرت از لسان امام صادق آمده است" وَالنَّصيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ الْمُرْسَلِ"
خیر خواهی در رابطه میان رهبر و مردم، یکی از وظایف مردم است.
🔺حضرت علی علیه السلام علی[ ع] در نهج البلاغه میفرماید:
[... یاایهاالناس ان لی علیکم حقا ولکم علی حق فاما حقکم علی فالنصیحه لکم. .. واما حقی علیکم فلوفاء بالبیعه والنصیحه فی المشهد والمغیب].
مردم! من بر شما حقی دارم و شما بر من حقی حق شما بر من نصحیت خیرخواهانه برای شماست. .. و حق من بر شما وفاء به بیعت و نصیحت و
خیرخواهی در حضور و غیاب من است.
🔹 خیرخواهی و نوع دوستی رکن اساسی روابط اجتماعی در بین مسلمانان می باشد. همه مسلمانان ملزم به رعایت اصل خیرخواهی در مورد دیگران هستند. حتی رابطه انسان و خدا و نیز رابطه متقابل دولت مردان و مردم هم باید به اصل[ خیرخواهی] مبتنی باشد. افرادی که[ اصل خیرخواهی] را در زندگی وارتباط خود با خدا ،قانون، حاکمان و دیگرافراداجتماع مراعات نکنند، مطرودند.
خیر خواهی نشان دهنده احساس وظیفه فرد نسبت به حاکمیت است. چنانچه خیر خواهی در افراد نباشد به تدریج فرد، به مخالف یا بی تفاوت تبدیل می شود.
در هر صورت این صفت نشان دهنده احساس وظیفه حضرت ابوالفضل به امام حسین علیه السلام است.
🔸البته خیر خواهی و نصیحت ائمه مسلمین شرایطی دارد که مجال دیگری را می طلبد.
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
به مناسبت ولادت حضرت #سجاد علیه السلام
📌#صحیفه_سجادیه سلاح #جهاد_تبیین
جهاد تبیین از تاکیدات مقام معظم رهبری است. جهاد تبیین الزاماتی دارد. بهره گیری از منابع غنی، منطقی و مستدل از الزامات جهاد تبیین است. یکی از منابع مورد تاکید مقام معظم صحیفه سجادیه است.
"و به نظر من امروز آن چیزی که میتواند به بهترین وجهی به صورت یک سلاح مؤثّری عمل کند، تبیین مفاهیم عالی اسلامی است در زمینههای مختلف. ما در زمینهی مسائل معرفتی، مسائل معارفی، حرفهای نگفته زیاد داریم؛ حرفهای قابل گفتنی که برای دنیا جذّاب و شیرین است، زیاد داریم. در زمینهی مسائل مربوط به سبک زندگی اسلامی، ما خیلی حرفِ نگفته داریم. فرض کنید حالا یک قلم، بحث محیط زیست است، یک قلم بحث معاملهی با حیوانات است، یک قلم بحث خانواده است؛ اینها سبک زندگی است دیگر. در همهی اینها اسلام حرفهای جذّاب دارد؛ معارف اسلامیای که اینها را میشود از درون متون اسلامی تخلیص کرد و تجرید کرد و در اختیار همه گذاشت.
یا در زمینهی آئین حکمرانی اسلامی؛ یکی از موضوعاتی که بسیار مهم است و میتوان این را مطرح کرد، مسئلهی حکمرانی اسلامی است. حکمرانی در منطق اسلام از بن و بنیاد با حکمرانیهای رایج جهان متفاوت است؛ نه شبیه سلطنت است، نه شبیه ریاستجمهوریهای امروز دنیا است، نه شبیه فرماندهیها است، نه شبیه رؤسای کودتاگر است؛ شبیه هیچ کدام از اینها نیست؛ یک چیز خاصّی است متّکی به مبانی معنوی. سبک حکمرانی اسلامی این است: مردمی بودن، دینی بودن، اعتقادی بودن، اَشرافی نبودن، مسرف نبودن، ظالم نبودن؛ نه ظالم [و نه مظلوم]: لا اُظلَمَنَّ وَ اَنتَ مُطیقٌ لِلدَّفعِ عَنّی وَ لا اَظلِمَنَّ وَ اَنتَ القادِرُ عَلَى القَبضِ مِنّی (۱) در این دعاهای صحیفهی سجّادیّه [هست]؛ اینها هر کلمهکلمهاش مبانی مهمّ معرفتی است؛ اینها چیزهایی است که سلاحهای جدید ما است، باید از اینها استفاده کرد.۱۴۰۰/۱۲/۱۹
🔹شرایط اجتماعی زمان حضرت سجاد علیه السلام، نقش تبیین گری ایشان پس از حماسه عاشورا، عرضه محتوای مکتوب برای جهاد تبیین و موفقیت آن حضرت در این جهاد بهترین الگوی نظری و عملی برای مجاهدان عرصه تبیین است.
#جهاد_تبیین
#صحیفه_سجادیه
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
📌حمله به سنگ آسیاب انتخابات
🔸درایت و تیز بینی مقام معظم رهبری رهبری در اعلام چهار راهبرد مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت برای انتخابات ۱۴۰۲ روزبروز روشنتر می شود.
سنگ آسیاب این چهار راهبرد امنیت است.
چنانچه احساس امنیت خدشه دار شود سه راهبرد دیگر آسیب خواهد دید.
دشمنان نظام ج. ا. ا. این چهار راهبرد را آماج حملات خود کردند. تقسیم کار دقیقی در میان دشمنان انجام شده است.
هدف همه این فعالیت های به ظاهر جزیره ای کاهش مشارکت مردم در انتخابات است.
حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نوید مشارکت بالای مردم را در انتخابات ۱۱ اسفند را می دهد.
🔸دشمنان از این حضور احساس خطر کرده و تلاش خود را بر تخریب سنگ آسیاب چهار راهبرد متمرکز کردند.
حملات سایبری، خرابکاری در لوله های انتقال گاز، آتش سوزی های کور از جمله این اقدامات است.
هوشیاری و تلاش بیشتر مراکز و نهادهای امنیتی تا انتخابات تضمین کننده امنیت انتخابات است.
#انتخابات۱۴۰۲
#مشارکت
#امنیت
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
📌القضیه و تلک القضیه
🔸خبر گزاری ها دیروز، از مرگ مشکوک، الکس ناوالنی، مخالف سرشناس پوتین در زندانی در روسیه خبر دادند.
سران اروپا و آمریکا پس از این خبر بلافاصله دولت روسیه را مسئول مرگ ناوالنی معرفی کردند.
فراخوان سفرای روسیه به وزارت های خارجه، موضع گیرهای تند سیاسی، تیتر یک خبر در رسانه ها ومطالبه پاسخگویی کرملین، کمترین واکنش سیاستمداران غرب به مرگ مشکوک یک مخالف سیاسی در زندان بود.
🔸متاسفانه همین جماعت در پیش چشمشان حدود ۳۰ هزار نفر از مردم غزه شب و روز با سلاح های ارسالی خودشان توسط رژیم صهيونيستي قتل عام می شوند. ولی به جای موضع گیری از این نسل کشی حمایت می کنند.
این نوع مواجهه، همان القضیه و تلک القضیه است.
تو چگونه ميتواني يك فرشته سپيدپوش باشي*
در حالي كه وجدانت دو پاره شده است
عاطفه و توجه و دلداريات نسبت به كشتهشدگان بر اساس نژاد آنهاست!
اين مساله است و آن هم مساله است....
#حقوق_بشر
#نسل_کشی
#غزه
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
✅به مناسبت روز#جوان
📌#جوان_قرآنی
🔹سالروز ولادت حضرت علی اکبر روز جوان نام گذاری شده است. رفتار حضرت علی اکبر علیه السلام نشان از الگو برداری ایشان، از قرآن کریم دارد.
هنگامی که حضرت ابراهیم به اسماعیل" گفت: فرزندم من در خواب دیدم که باید تو را ذبح کنم! بنگر نظر تو چیست؟"حضرت اسماعیل با ایمان و طیب خاطر "گفت: پدرم هر چه دستور داری اجرا کن"
این رفتار نشان از خودگذشتگی حضرت اسماعیل و تسلیم در برابر حق بودن است.
🔸حضرت علی اکبر نیز از چنین آزمونی با سربلندی بیرون آمدند.
امام حسین علیه السلام در منزل ثعلبیه به فرزند خود خبر از شهادت کاروانش داد . علی اکبر از پدر گرامیشان سوال کرد آیا ما در مسیر حق هستیم ((یا ابت افلسناعلی الحق))؟ امام در جواب فرمود بله ما برحقیم، علی اکبر علیه السلام گفتند: "اذا لا نبالی بالموت؛ حالا که برحقیم از مرگ باکی ندارم".
🔹حضرت علی اکبر نه فقط در حرف بلکه در عمل هم با پیشتازی در میدان نبرد و شهادت، صداقت خود را اثبات کرد.
#علی_اکبر
#روز_جوان
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضیلت نیمه شعبان
🎤 #موسی_سلیمانی
مهدویت و قرآن
📌مرابطه با امام زمان ع
🔸 از آیات تطبیق شده به حضرت ولی عصر آيه شريفه ۲۰۰ آل عمران است
يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اصْبِرُواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ.
در این یادداشت ترجمه، تفسیر، تطبیق و نکاتی درباره مرابطه اشاره می شود
ترجمه و تفسیر
ای اهل ایمان! در زندگی شخصی (یعنی در انجام واجبات، دوری از گناهان و تحمل مشکلات و مصیبتها)، صبور باشید و در زندگی اجتماعی، صبرهایتان را یککاسه کنید. همچنین در برابر فتنهها، همبستگیتان را تقویت کنید و در حضور خدا مراقب رفتارتان باشید تا خوشبخت شوید.
🔸این آیه، صبر در برابر انواع حوادث و مصائب را توصیه مىكند؛ در مرحلهى اوّل در برابر ناگوارىهاى شخصى و هوسها صبر كنید: «اصبروا». در مرحلهى دوّم در برابر فشارهاى كفّار، مقاومت بیشتر كنید: «صابروا». در مرحلهى سوّم در حفظ مرزهاى جغرافیایى از هجوم دشمن، حفظ مرزهاى اعتقادى و فكرى، از طریق مباحثات علمى و حفظ مرز دلها، از هجوم وسوسهها بكوشید: «رابطوا».
️صبر و مصابره و مرابطه باید جهتدار باشد و در مسیر تقوى و رضاى الهى قرار گیرد، وگرنه كفّار هم این صبر و مصابره را دارند."اتقوا"
روايات تطبیق
امام باقر علیه السلام در تفسیر این آیه ميفرمايند: «إِصْبِرُوا عَلي أَداءِ الْفَرائِضِ وَ صابِرُوا عَدُوَّكُمْ وَ رابِطُوا إِمامَكُمُ [الْمُنْتَظَرُ]؛ بر انجام واجبات صبر كنيد و با دشمنانتان پايداري كنيد، و پيوند خود را با امام منتظرتان مستحكم نماييد».
همچنين امام صادق عليه السلام در روايت ديگري كه در تفسير آيه مزبور وارد شده ميفرمايد: «إِصْبِرُوا عَلَي الْفَرائِضِ وَ صابِرُوا عَلَي الْمَصائِبِ وَ رابِطُوا عَلَي الْأَئِمَّةِ؛ بر واجبات صبر كنيد و يكديگر را بر مصايب به صبر واداريد و خود را بر پيوند با امامان [و ياري آنها] ملتزم سازيد».
نکاتی درباره مرابطه
۱. آیت الله جوادی آملی در تبیین مرابطه می فرمایند: دیگران امیدوارند كه در پایان زندگی روزگار یك عصری برسد كه عدل و احسان حكومت بكند، خیلی ها در انتظار این به سر می برند، اینها منتظر مهدی موعودند. ما كه منتظر ظهور مهدی موجود (سلام الله علیه) موعودیم، غیر از انتظار و امید یك مسئلهای است به نام مراقبت كه ما داریم و آنها ندارند، یك مسئله ای به نام #مرابطه كه ما داریم و آنها ندارند. اگر معتقدیم كه یك شخصی است و ما با او باید تعهد بسپاریم ولی ما و زنده است، پس باید مراقب باشیم كه خلاف نكنیم، چون او می بیند! اینكه ﴿قُلِ اعْمَلُوا فَسَیرَی اللّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ المُؤْمِنُونَ كه بر ائمه (علیهم السلام) تطبیق شده است، هركاری كه ما می كنیم خدا می بیند، پیغمبر می بینند، ائمه می بینند و وجود مبارك حضرت می بیند، پس باید مواظب گفتارمان، رفتارمان، نوشتارمان سیره و سنتمان باشیم؛ غیر از مراقبه مسئله #مرابطه است. مراقبت این است كه خلاف نكنیم؛ اما مرابطه این است كه گذشته از اینكه خلاف نكنیم، خودمان را نزدیك بكنیم، كمك بگیریم و فیض بگیریم، نه اینكه همیشه مواظب باشیم كه نلغزیم، بلكه #رابطه برقرار كنیم كه او دست ما را بگیرد. ذیل این آیه كریمه ﴿یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صَابِرُوا وَ رَابِطُوا﴾آن جا این حدیث شریف هست كه «وَ رَابِطُوا إِمَامَکُمْ الْمُنْتَظَر علیه السلام» مرابطه داشته باشیم
۲. در گستره زمانی مرابطه مرحوم كلینی در كافی از «ابوعبداللّه جعفی» روایتی را نقل می كند ؛ «قال لی أبوجعفر محمد بن علی، كم الرباط عندكم؟ قلت: أربعون. قال علیه السلام، لكن رباطنا الدهر»
🍃حضرت امام باقر سلام الله علیه، به من فرمودند: منتهای زمان مرابطه (مرزداری) نزد شما چند روز است؟
عرضه داشتم: چهل روز.
فرمودند: ولی مرابطه ما مرابطهای است كه همیشه هست.
علامه مجلسی در شرح این فرمایش امام سلام الله علیه می فرماید:«أی یجب علی الشّیعة أن یربطوا أنفسهم علی طاعة إمام الحقّ، و إنتظار فرجه و یتهیاؤا دائماً لنصرته»بر شیعیان واجب است كه خود را بر اطاعت امام بر حق و انتظار فرج او ملتزم سازند و همیشه برای یاری نمودنش مهیا باشند. ( مرآة العقول، ج۲۶، ص ۵۸۲)
۳. یکی از طرق مرابطه شناساندن امام زمان به دیگران است. آیت الله وحید خراسانی در این با با اشاره به داستانی از قرآن کریم درباره حضرت موسی علیه السلام می فرمایند: قرآن درباره موسی بن عمران میفرماید؛ «و نادیناه من جانب الطور الایمن و قربناه نجیا». به چنین کسی خدا فرمود که یا موسی اگر دو کار کنی برای تو بهتر است از این که صد سال هر روز روزه بگیری و هر شب نیز تا به صبح به نماز بایستی. موسی متحیر شد که این چه کاری است که افضل از صد سال قیام به ایام و لیالی است کلیم الله پرسید آن دو کار چیست؛ خطاب آمد؛ ان ترد آبقا ان ترشد ضالا " یعنی این⬇️
⬆️ که بنده گناه کاری که از درگاه ما گریخته به درگاه ما رد کنی تا توبه بدهی و دوم کسی که امام زمانش را نشناخته او را به امام زمانش آشنا کنی.
۴. یکی از راههای مرابطه خواندن دعای عهد است. دعاي عهد، يكي از مشهورترين دعاهايي است كه مرحوم سيد بن طاووس آن را در كتاب ارزشمند مصباح الزائر به نقل از امام صادق عليه السلام روايت كرده و در ابتداي آن آمده است:
مَنْ دَعا إِلَي اللّهِ تَعالي أَرْبَعينَ صَباحا بِهذَا الْعَهْدِ كانَ مِنْ أَنْصارِ قائِمِنا، فَإِنْ ماتَ قَبْلَهُ أَخْرَجَهُ اللّهُ تَعالي مِنْ قَبْرِهِ، وَ أَعْطاهُ بِكُلِّ كَلِمَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ، وَ مَحا عَنْهُ أَلْفَ سَيِّئَةٍ.
هر كس چهل بامداد خدا را با اين عهد بخواند، از ياوران قائم ما خواهد بود، پس اگر پيش از [ ظهور] قائم از دنيا برود، خداوند تعالي او را از قبرش خارج ميسازد [ تا قائم را ياري دهد]. و خداوند به شماره هر كلمه [از آن] هزار حسنه به او عطا كند و هزار بدي را از او برطرف ميسازد.
در بخشي از این دعا شیوه مرابطه بیان می شود:
أَللّهُمَّ إِنّي أُجَدِّدُ لَهُ في صَبيحَةِ يَوْمي هذا وَ ما عِشْتُ مِنْ أَيّامِ حَياتي عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَيْعَةً لَهُ في عُنُقي لا أَحُولُ عَنْها وَ لا أَزُولُ أَبَدا، أَللّهُمَّ اجْعَلْني مِنْ أَنْصارِهِ وَ أَعْوانِهِ وَ الذّابّينَ عَنْهُ وَ الْمُسارِعينَ إِلَيْهِ في قَضاءِ حَوائِجِهِ وَ الْمُمْتَثِلينَ لِأَوامِرِهِ وَ نِواهيهِ وَ الُْمحامينَ عَنْهُ وَ السّابِقينَ إِلي إِرادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ.
بار خدايا! من در بامداد اين روز و تمام دوران زندگانيم، عهد و عقد و بيعتي را كه از آن حضرت بر گردن دارم با او تجديد ميكنم، كه هرگز از آن عهد و بيعت برنگردم و بر آن پايدار بمانم. بار خدايا! مرا از انصار و ياران آن حضرت و از مدافعان [حريم مقدس] او، و شتابندگان در پي انجام مقاصد او و اطاعتكنندگان از دستورات و نواهي او و حمايتكنندگان از [وجود شريف] او و سبقتجويان به سوي خواسته او و شهيدشدگان در حضور او قرار ده.
🔺در این فقرات معرفت، حرکت، سرعت و سبقت به اراده و امتثال اوامر امام از الزامات عهد و مرابطه دانسته شده است.
۵. نکته دیگر درباره مرابطه همدلی و همراهی شیعیان با یکدیگر است
اين نكته مسلّم است كه اگر همه شيعيان با همدلي و همراهي دست بيعت و ياري به سوي مولا و سرور خود دراز كنند و بر نصرت او متفق شوند، ديري نخواهد پاييد كه فرج مولايشان را درك خواهند كرد و براي هميشه از ظلمها و ذلتها رهايي خواهند يافت. چنانكه در توقيع شريف حضرت به آن اشاره شد آمده است:
لَوْ أَنَّ أَشْياعَنا، وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ، عَلي إِجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَما تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الُْيمْنُ بِلِقائِنا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا عَلي حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِها مِنْهُمْ بِنا.
اگر شيعيان ما، كه خداوند آنان را در اطاعتش ياري دهد، در وفاي پيماني كه از ايشان گرفته شده يكدل و مصمم باشند، نعمت لقاي ما از آنان به تأخير نميافتد و سعادت ديدار ما براي آنها با معرفت كامل و راستين نسبت به ما تعجيل ميگردد.
به تعبير استاد پناهیان
عامل اصلی تأخیر ظهور عدم مرابطه جمعی است. ایشان می گویند:
قرآن میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا» اول میفرماید تک تک صبر کنید، بعد میفرماید: «صابِرُوا رابِطُوا» یعنی با هم صبر کنید و همافزایی کنید. ما در اینجا گیر کردهایم؛ یعنی با همدیگر نمیتوانیم! هر کدام از ما «تکی» ممکن است برای خودمان بچههای خوبی باشیم، اما دستهجمعی نه!
بنابراین وظیفه هر منتظری افزون بر امت واحده بودن برای ولی عصر عج تلاش برای امت سازی جمعی برای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
حتی اگر که حق/ حتی اگر که نور/ چشمی نبیندت/ محروم میشود
حتی اگر امام/ حتی اگر علی/ امت جفا کند/ مظلوم می شود
علی آری، علی حتی، علی تنهاست بی مردم
ولی در خواب گمراهی بماند بی علی مردم
#مهدویت_و_قرآن
#مرابطه
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59