1. محمد بن مدنى بن على، مكنّى به ابو عبداللّه و مشهور به جنون، در سال 1239 ه .ق در فاس مراكش زاده شد و در 1302 ه .ق در همان جا درگذشت. وى فقيه مالكى مذهب، شخصيتى نوگرا و سرآمد عالمان كشور مغرب در قرن سيزدهم بود. او مفتى، متخصص در علم حديث و لغت شناس بود. الأعلام، ج 7، ص 94؛ معجم المؤلفين، ج 12، ص 10.
2. محمد جنون مراكشى، الدرر المكنونه فى النسبة الشريفة المصونه، مراكش، انتشارات فاس، ص14. زركلى در الأعلام ج 7، ص 94. و عمر كحّاله در معجم المؤلفين (ج 12، ص 10.) آن كتاب را از آثار جنون دانسته اند.
3. الصواعق المحرقه، ص 203.
4. الأتحاف بحب الأشراف، ص 54 ؛ القرمانى، اخبار الدول و آثار الاول، بغداد، 1282 ه . ق، ص 123.
5. احمد چلبى فرزند يوسف بن احمد، مكنّى به ابوالعباس و مشهور به كرمانى القرمانى است. در سال 939 ه .ق در دمشق زاده شد و در 1019 ه .ق در همان جا درگذشت. تاريخ نگاران با عنوان هايى چون تاريخ نگار، منشى دربار، خوش بيان، ناظر بر اوقاف حرمين (جامع اموى دمشق و...) و خوش نشين از وى تجليل كرده اند. كتاب معتبر اخبار الدول و آثار الأول مشهور به تاريخ القرمانى از آثار مشهور اوست كه در چندين كشور اسلامى بارها به چاپ رسيده است.
6. اخبار الدول، ص 123.
7. الصواعق المحرقه، ص 203.
🔴دیدگاه شیعه در تعریف توحید چیست؟
🔷تکفیر مسلمانان از سوی وهابیان، در اشتباه آنان نسبت به تعریفی که از توحید ارائه می کنند، ریشه دارد. در این مقاله با تبیین دیدگاه علمای شیعه و تعریفی که آنان از توحید دارند، پرداخته شده و از این طریق دیدگاه وهابیان مورد نقد قرار می گیرد.
📌ادامه مطلب...
➖➖➖➖➖➖➖
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا:https://eitaa.com/sonnatenabavii
تلگرام:https://t.me/sonnatenabavii
روبیکا:https://rubika.ir/sonnatenabavii
«و الفضل ما شهدت به الاعداءُ»
بر اهل دانش پوشیده نیست که ابن تیمیه در دشمنی با امیر المومنین علی علیه السلام بسیار ماهرانه و زیرکانه قلم ورزی کرده و از هر حربه ای برای تنقیص مقام والای ایشان کوشیده است.
اما در نحوه برخورد با حدیث غدیر هر چند به دنبال نکار، تضعیف و یا ردّ این حدیث متواتر است ولی با دست خود و بدون اینکه بفهمد چه می گوید، مقام والای عصمت را برای حضرت اثبات می کند.
فلذا "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد."
اینجاست که باید یاد آور کلام زینب کبری شد و گفت:
«فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»
«هر چه میتوانی نقشه بکش و تلاش کن و بکوش، به خدا سوگند یاد ما محو شدنی نیست و وحیِ ما را هم نمیتوانی از میان برداری».
در ادامه می خوانیم:
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
#فاتحه_خوانی
فاتحه خوانی برای میت از نگاه وهابيان كاري حرام و بي فايده است.
این در حالی است که آیات قرآن و روایات متعددی بر صحت این مساله قابل اقامه است.
در قرآن کریم می خوانیم:
وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ»(حشر/10)(همچنین) کسانی که بعد از آنها [ بعد از مهاجران و انصار] آمدند و میگویند: «پروردگارا! ما و برادرانمان را که در ایمان بر ما پیشی گرفتند بیامرز …».
در «المهذب في فقه الإمام الشافعي» در ذیل آیه فوق آمده است: «والذين جاؤوا من بعدهم يقولون ربنا اغفر لنا ولإخواننا الذين سبقونا بالإيمان ( فأثنى الله عز وجل عليهم بالدعاء لاخوانهم من الموتى»
📚ابواسحاق شیرازی، ابراهیم، المهذب، ج۱، ص۴۶۴،
«خداوند آنها را بخاطر دعا بر برادران خود که از دنیا رفته اند، مورد ستایش قرار داده است».
این آیه نشان می دهد، اموات از کارهای خیراتی که زنده ها برای آنها انجام می دهند، بهره می برند. و این کار یک نوع خیرات برای اموات می باشد که از نگاه قرآن مورد تایید می باشد.
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
آیا پیامبر (صلی الله علیه وآله) و دیگر اولیاء الهی بر امور دنیا و اعمال بندگان آگاهی دارند؟
قرآن کریم در این باره می فرماید:
«وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» (توبه / 105)
بگو: عمل كنيد ، که خدا و پيامبرش و مؤمنان اعمال شما را خواهند ديد و شما به نزد داناى نهان و آشكارا بازگردانده مىشويد و او از اعمالتان آگاهتان خواهد كرد.
قرطبی مفسر اهل سنت در زیل این آیه می گوید:
«فسیری الله عملکم»یعنی اطلاع و آگاهی آنها یعنی -خداوند، پیامبر (صلي الله عليه وآله) و مومنین- از اعمال شما می باشد.
⚡️همچنین در منابع روایی اهل سنت از قول پیامبر اکرم ص آمده است:
حياتي خير لكم تحدثون وتحدث لكم ووفاتي خير لكم تعرض علي أعمالكم...
📚هيثمي، مجمع الزوائد، ج۹، ص۲۴
«زنده بودن من براي شما سود دارد با من حرف ميزنيد من هم با شما حرف ميزنم و وفاتم نيز براي شما سود دارد کردار شما بر من عرضه ميشود پس هر وقت کار خيري از شما ببينم خدا را شکر ميکنم و هر وقت کار شر از شما ديدم براي شما استغفار ميکنم».
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
🟣 #مباهله
24 ذی الحجه
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
#مباهله
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ
پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو:
بيائيد پسرانمان وپسرانتان وزنانمان وزنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
نکته ها
واژهى «نَبتَهل» از ريشهى «ابتهال» به معناى بازكردن دستها و آرنجها براى دعا، به سوى آسمان است. اين آيه، به آيهى مباهله معروف گشته است. مباهله، يعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالف يكديگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او اهل باطل است. «1»
در تفاسير شيعه و سنى و برخى كتب حديث و تاريخ مىخوانيم كه در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله مأمور تبليغ اسلام در منطقه نجران شدند. مسيحيانِ نجران نيز نمايندگانى را براى گفتگو با پيامبراسلام صلى الله عليه و آله به مدينه گسيل داشتند. با وجود گفتگوهايى كه ميان آنان و پيامبر صلى الله عليه و آله ردّ وبدل شد، باز هم آنان بهانهجويى كرده و در حقّانيّت اسلام ابراز ترديد مىكردند. اين آيه نازل شد و خطاب به پيامبر فرمود: به آنها بگو:
بياييد با فراخواندن فرزندان و زنان و عزيزانمان، خدا را بخوانيم و با حالت تضرّع و ابتهال بر دروغگويان نفرين كنيم و هر نفرينى كه دامن گروه مقابل را گرفت، معلوم مىشود كه راه او باطل است و با اين وسيله به اين گفتگو و جدال پايان دهيم.
هنگامى كه نمايندگان مسيحيان نجران، پيشنهاد مباهله را از رسول اكرم صلى الله عليه و آله شنيدند، به
«1». التحقيق فى كلمات القرآن.
جلد 1 - صفحه 528
يكديگر نگاه كرده و متحيّر ماندند. آنان مهلت خواستند تا در اين باره فكر و انديشه و مشورت كنند. بزرگِ نصارا به آنها گفت: شما پيشنهاد را بپذيريد و اگر ديديد كه پيامبر با سر وصدا و جمعيّتى انبوه براى نفرين مىآيد، نگران نباشيد و بدانيد كه خبرى نيست، ولى اگر با افراد معدودى به ميدان آمد، از انجام مباهله صرفنظر و با او مصالحه كنيد.
روز مباهله، آنها ديدند كه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله همراه با دو كودك و يك جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسين عليهما السلام و آن جوان، علىّبن ابىطالب عليهما السلام و آن زن فاطمهى زهرا عليها السلام- دختر پيامبر صلى الله عليه و آله- بودند.
اسقف مسيحيان گفت: من چهرههايى را مىبينم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده مىشود. اگر اين افراد نفرين كنند، يك نفر مسيحى روى زمين باقى نمىماند. لذا از مباهله انصراف داده، حاضر به مصالحه شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پيامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام مىگرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو مىريخت. «1»
اين ماجرا، علاوه بر تفاسير شيعه، در منابع معتبر اهل سنّت نيز آمده است. «2»
مباهله، در بيست و چهارم يا بيست و پنجم ماه ذىالحجّه و در بيرون شهر مدينه بود كه اكنون داخل شهر قرار دارد و در آن محل، مسجدى به نام «مسجد الاجابة» ساخته شده است. فاصلهى اين مسجد تا مسجدالنّبى تقريباً حدود پانصد متر است. «اللهم ارزقنا زيارته و شفاعته»
بر اساس روايتى در تفسير الميزان، دعوت به مباهله مخصوص مسيحيان نبوده،
«1». تفسير مجمعالبيان؛ مناقب ابنمغازى، ص 263.
«2». صاحب تفسير الميزان در جلد سوّم صفحه 257 آورده است كه ماجراى مباهله را 51 نفر از صحابه به اتّفاق نظر نقل كردهاند. تفاسير كبير، آلوسى ومراغى ذيل آيه، در كتاب الكامل ابناثير جلد دوّم صحفه 293، مستدرك حاكم جلد سوّم صفحه 150، مسند احمد حنبل جلد اوّل صفحه 185 و همچنين تفاسير روحالبيان، المنار و ابنكثير و بسيارى از منابع شيعى و سنّى ديگر، اين واقعه را ضبط و نقل كردهاند. در كتاب احقاقالحق جلد سوّم صفحه 46 نيز نام شصت نفر از بزرگان اهل سنّت را آورده است كه همگى گفتهاند: اين آيه در عظمت پيامبر و اهلبيت عليهم السلام اوست.
جلد 1 - صفحه 529
پيامبر صلى الله عليه و آله از يهوديان نيز براى مباهله دعوت كردند.
مباهله، خاصّ زمان پيامبر صلى الله عليه و آله نبوده است، بلكه براساس برخى از روايات، ديگر مؤمنان نيز مىتوانند مباهله كنند. امام صادق عليه السلام در اينباره دستوراتى دادهاند. «1»
سؤال: اگر در اين ماجرا تنها فاطمه زهرا عليها السلام حضور داشت، پس چرا قرآن كلمهى «نسائنا» را به صورت جمع بكار برده است؟
پاسخ: در قرآن مواردى است كه خداوند به دليل اهميت مورد از يك نفر به صورت «جمع» ياد مىكند، مانند آيه 181 سوره آلعمران كه يك نفر از روى توهين گفت: خدا فقير است، ولى آيه به صورت جمع مىفرمايد: «الَّذِينَ قالُوا إِنَّ اللَّهَ فَقِيرٌ» چنانكه قرآن درباره حضرت ابراهيم عليه السلام مىفرمايد: ابراهيم يك امّت بود، با آنكه يكنفر بيشتر نبود.
گرچه پيامبر مىتوانست خود شخصاً نفرين كند وكارى به علىّ، فاطمه، حسن و حسين عليهم السلام نداشته باشد، ولى خدا و رسول، با اين عمل به ما فهماندند كه اين افراد، ياران و شريكان رسول خدا در دعوت به حقّ و هدف او هستند و همراه او آمادهى استقبال از خطر بوده و تداومگر حركت او مىباشند.
پیام ها
1- اگر انسان ايمان به هدف داشته باشد، حاضر است خود و نزديكترين بستگانش را در معرض خطر قرار دهد. «مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ»
2- آخرين برگ برنده و سلاح برنده مؤمن، دعاست. «فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ»
3- فرزند دخترى، همچون فرزند پسرى، فرزند خود انسان است. «أَبْناءَنا» بنابراين امام حسن وامام حسين عليهما السلام فرزندان پيامبرند.
4- زن و مرد در صحنههاى مختلف دينى، در كنار همديگر مطرحند. «نسائنا»
5- در دعا، كيفيت و حالات اهل دعا مهم است، نه تعداد آنها. گروه مباهله كننده پنج نفر بيشتر نبودند. «ابنائنا، نسائنا، أنفسنا»
«1». تفسيرنورالثقلين ج 1، ص 351؛ اصول كافى، ج 2، باب مباهله.
جلد 1 - صفحه 530
6- علىّبن ابىطالب عليهما السلام، جان رسول اللَّه صلى الله عليه و آله است. «أنفسنا»
7- در مجالس دعا، كودكان را نيز با خود ببريم. «أبنائنا»
8- اهلبيت پيامبر عليهم السلام مستجاب الدعوة هستند. «أبنائنا، نسائنا، أنفسنا»
9- استمداد از غيب، پس از بكارگيرى توانايىهاى عادّى است. «نبتهل»
10- كسىكه منطق و استدلال و معجزه، او را به پذيرش حقّ تسليم نمىكند، يكى از راهها، مباهله است. «تعالوا ... نبتهل»
11- اگر مؤمنان محكم بايستند، دشمن به دليل باطل بودنش عقب نشينى مىكند.
«ندع ... نبتهل»
12- استدلال را بايد با استدلال پاسخ داد، ولى مجادله و لجاجت بايد سركوب شود. «لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ»
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیت الله جوادی آملی:
از غریب ترین ایام زندگی ما همین روز #مباهله است.
نه رسانه های ما از مباهله تعریف میکنند، نه خود ما!
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
#قسَم_بغیرخداوند
🔻وهابیان به گونه ای فتوا به حرمت قسم خوردن به غیر خداوند می دهند که انگار هیچ گاه در اسلام چنین چیزی نبوده است،
درحالیکه موارد فراوانی از سیره نبوی نقل شده است که حضرت به غیر خدا قسم خورده است.
⚡️شخصی از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) تقاضا کرد اصول معارف دین را برای او تبیین کند.
حضرت چنین کرد آن مرد عرب آن را شنید و رفت، بعد حضرت فرمودند: «أَفْلَحَ، وَأَبِيهِ إِنْ صَدَقَ، أَوْ دَخَلَ الْجَنَّةَ وَأَبِيهِ إِنْ صَدَقَ»
اگر به آنچه گفتم عمل کند، به جان پدرش سوگند که رستگار مىشود و داخل بهشت مىگردد.
📚صحيح مسلم، ج1 ص 41
⚡️ بنابراین طبق آنچه نووی شافعی نیز به آن اذعان دارد:
اگر شخص به غیر خداوند قسم بخورد و نیت او از قسم تعظیم او باشد؛ اما تعظیمی که لایق او باشد، در این صورت شخص کافر نشده است اگر در برخی روایات اهل سنت نیز از قسم نهی شده است آن را به کراهت حمل کرده اند.
📚نووي، المنهاج ،ج۱۱، ص۱۰۶
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا، تلگرام، روبیکا @sonnatenabavii
#تکفیر #تبرک
روش وهابیان در مواجهه با مسائل شرعی کاملا منفک از توجه به #اعتقاد و #نیت افراد است.
اینکه انجام دهنده فلان رفتار چه نیتی را در قلب خود دارد برای وهابیان مهم نیست.
موضوعات مختلفی همچون #تبرک نیز از همین دسته است.
هیچ گاه انسان مسلمان هنگام تبرک به قبر نبی ص قصد الوهیت ایشان ندارد بلکه نیت آنها کسب رحمت الهی به واسطه نبی رحمت است، که البته یک وهابی درکی و فهمی برای این حقیقت ندارد، تا جایی که حتی احمدابن حنبل نیز که از نگاه وهابیان از بزرگان سلف است نیز اگر خلاف باور این فرقه سخنی گفته باشد از تکفیر و اتهام شرک مصون نخواهد ماند.
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا، تلگرام، روبیکا @sonnatenabavii
پرسش
آیا فهم وهابیت از توحید ربوبی و الوهی با فهم بقیه مسلمین فرق دارد؟
پاسخ
طبق اعتقاد هر مسلمانی، اصلی ترین رکن اعتقادی اسلام که جدا کننده بین مسلمانان و غیر مسلمانان است، توحید خداوند تبارک و تعالی می باشد، که هر چه افراد در این اعتقادات کاملتر شوند، بیشتر به معرفت و رضایت و رضوان الهی دست یافته و کمالات معنوی و روحی و نفسانی و انسانی و اخلاقی آنان فزونتر می گردد.
وهابیت در طول سه قرنی که آثار و کتابهای خویش را منتشر می سازد، همه مسلمانان به جز گروه خود را مشرک در توحید عبادی پنداشته و این در حالی است که در نوشته های خویش هیچ تعریفی از عبادت، اختصاص نداده اند و صرفا به کلی گویی بسنده کردند.
ادامه مطلب...
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا، تلگرام، روبیکا @sonnatenabavii