عنوان: مصحف علی ع و عدم تحریف قرآن
📝شبهه شماره 116
شيعه ادعا مي كند كه بعد از رحلت پيامبر، حضرت علي ع قرآني را با ويژگي خاص تدوين كرد، اما آن را از همه، حتي از شيعيان پنهان نمود، شيعيان و علماي آنها هرچند در زبان قائلند كه قرآن كنوني را قبول دارند اما باور قلبي آنها اين است كه قرآن واقعي همان است كه حضرت علي ع نوشته است و الان در دست امام زمان ع است و قرآن كنوني تحريف شده است.
🌸پاسخ
1⃣مصحف حضرت علي ع كتابي است مشتمل بر آيات و سوره هاي قرآن مطابق با ترتيب نزول و نيز مشتمل است بر بيان تفاسير آيات و شأن نزول ها و ... و لذا با قرآن فعلي تفاوتي ندارد مگر در ترتيب نزول، و مباحث تفسيري موجود در آن و هيچ روايتي با چشم پوشي از سند آن چنين دلالتي ندارد كه وجود مصحف علی، دال بر تحريف قرآني است كه نزد مردم است، لذا هیچ کسی مدعی نیست آياتي در مصحف هست كه در قرآن فعلي وجود ندارد.
2⃣علت مخفي بودن مصحف عبارت است از عدم پذیرش آن به دلیل تعارض آن با سیاست هاي سردمداران و حضرت، در دوران خلافت خود هم به خاطر حفظ وحدت جامعه از ارائۀ آن خودداري نمودند (روایتی مرحوم مجلسی در بحار آورده که حضرت مصحف را بر شتر بار کرد و به مسجد آورد ولی از سوی خلیفه و همراهان پذیرفته نشد و اظهار بی نیازی کردند.) چنانکه در اعصار بعدي حکومت ها به دنبال از بين بردن يا تحريف آثار شيعيان بودند، ازاین رو به خاطر چنين دلايلي اين مصحف هم اكنون نزد امام زمان ع است.
3⃣وقتى امام با دورانديشى، برنامه پس از شهادت خود را تنظيم مىكند و وصيت مىكند او را مخفيانه دفن کرده و جاى قبر خود را آشكار نسازند تا خوارج و بعدها بنى اميه نتوانند به قبر آسيب برسانند، اين مسئله نسبت به مصحف و آثار علمى حضرت شديدتر و از حساسيت بيشترى برخوردار است، به اين جهت نشان ندادن و در اختيار نگذاشتن مصحف، حتى در دوران خلافت حضرت با محاسبات و پيش بينى آينده، در نهايت دورانديشى بود.
4⃣وقتی در دسترس قرار دادن مصحف در زمان امام علی و ائمه به مطالبه عمومی تبدیل نشده است ارائه آن به جامعه نه تنها مفید نیست که منشا درگیری های فراوان خواهد شد. چنانکه اختلاف مصاحف در زمان عثمان موجب تفرقه هایی در میان مسلمانان شد و عثمان با راهنمایی حذیفه بن یمان به توحید مصاحف اقدام کرد.
#قرآن
#مصحف_علی
#تحریف_قرآن
#مصحف_علی_و_تحریف_قرآن
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951778/
🆔@spasokh
عنوان: اهل سنت و تولد امام مهدی عج
📝شبهه شماره 117
با توجه به اینکه اهل سنت هیچ مدرک معتبر و مورد تاییدی مبنی بر تولد مهدی از نسل امام حسن عسکری ع ندارد، لذا راه اثبات وجود و حیات چنین فردی براي اهلسنت بسته است.
🌸پاسخ
1⃣بیان عقیده شیعیان درباره دوازده امام و نام بردن از امام دوازدهم (ع) توسط ابوالحسن اشعری نشانگر این است که عقیده شیعه درباره ائمه، تولد و حیات امام زمان (ع) در آن عصر از شهرت جامعی در میان شیعیان برخوردار بوده است[1]؛ آنچنان که حتّی مخالفان شیعه هم کاملاً از این مطلب آگاهی یافته بودند.
2⃣ تعدادي زيادي از دانشمندان حقيقتبين اهلسنت، با توجه به استحكام اخبار شيعه درباره تولد امام زمان (ع)، آن را پذيرفتهاند؛ در ميان آنها کسانی هستند كه هرچند حيات فعلي و طول عمر آن حضرت را قبول نكردهاند، ولي اخبار تولد ايشان را پذيرفتهاند؛ بنابر تحقيق یکی از محققان، تعداد اين افراد به 68 نفر ميرسد.[2]
3⃣بسیاری از عالمان اهلسنت علاوه بر پذیرش اخبار تولد امام مهدی، بر این واقعیت که او فرزند امام عسگری است، تصریح کردهاند.[3] این گروه معتقدند امام مهدی(ع)، همانکه ظهورش در آخرالزمان وعده داده شده است، کسی جز محمد بن حسن العسکری (ع) امام دوازدهم از ائمه اهل البیت (علیهم السلام) نیست و تصریحات متعددی را بیان نمودهاند.
4⃣بیشک یکی از بهترین گواهانی که تولد امام مهدی (ع) را میتواند اثبات کند، نقل این خبر توسط متخصصان و خبرگان فن نسبشناسی است؛ چرا که در این زمینه علمای انساب بهتر از دیگران میتوانند اظهار نظر کنند. در این مورد میتوان به نسبشناسانی معروفی از جمله سهل بن داود بن سلیمان بخاری، معاصر دوره غیبت صغری[4]، سید عمری، نسابه مشهور قرن پنجم هجری[5]، فخر رازی شافعی، نسابه قرن پنجم هجری[6] اشاره نمود.
5⃣از هنگام تولد امام مهدی (ع) و در طول غيبت صغري، علاوه بر برخی خواص شيعيان، برخی از بزرگان اهل سنت مثل ابن عربی و شیخ حسن العراقی به سعادت ديدار آن حضرت نائل شدهاند به عنوان مثال ابن عربی در فتوحات مکیه چندین مرتبه به این ملاقات اشاره کرده است.
✍پی نوشت:
[1] غلامحسن محرمی، نگرشی تاریخی به حیات امام زمان(عج)، ص140.
[2] ر.ک: آيه الله صافي گلپايگاني، منتخب الاثر، ج 2، ص 376.
[3] سید ثامر هاشم العمیدی، در انتظار ققنوس، ترجمه مهدی علیزاده، ص 164.
[4] ابی نصر بخاری، سر السلسله العلویه، ص 38و 40.
[5] على بن محمد العلوى العمري، المجدي في أنساب الطالبين، ص 130.
[6] فخر الدين رازي، الشجرة المباركة في أنساب الطالبية، ص 78.
#امام_زمان
#امام_زمان_و_اهل_سنت
#ولادت_امام_زمان
#اهل_سنت_و_تولد_امام_زمان
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951779/
🆔@spasokh
عنوان: قرآن کریم و پرسش های حکیمانه
📝شبهه شماره 118
طرح پرسش های انکاری اگر چه خوب و مفید است اما در قرآن به صورت نادرست و ناموجهی به کار گرفته شده است، به عنوان نمونه
1. در سوره زخرف آنجا که می خواهد اعتقاد مشرکان بر زن بودن فرشتگان را نفی کند، می پرسد که آیا آنان در وقت آفرینش فرشتگان حاضر بوده اند؛ در حالی که چنین پرسشی در واقع سخن از امری محال است!
2. در سوره ملک آنجا که میخواهد یگانگی خدا را اثبات کند، از کافران می پرسد آیا در خلقت آسمان ها و زمین تفاوتی می بینند؛ در حالی که هم کلمات این پرسش، مبهم است و هم پرسش با توجه به هدف، لغو و بیهوده است.
🌸پاسخ
1⃣در پرسش مطرح شده در آیه 19 سورهی زخرف، خداوند با این پرسش از مشرکان میخواهد تا دلیل حس و مشاهده را اقامه کنند و با استفهامانکاری، مسدودبودن راه اثبات مدعا (حس و مشاهده) را متذکر میشود و سبب استفهام انکاری این است که زبان خداوند در آیات قرآن، زبان عرفی و همگام با درک و فهم مخاطبان قرآن است و مفاهیمی چون مادی و مجرد در آن زمان در تلقی عامهی مردم، مفهوم نبوده است؛ اگر خداوند در قالب زبان فلسفی و عقلی، جنسیت ملائکه را نفی کند، گرچه به واقع صحیح است، ولی چون از درک غالب مردم بیرون است، به مقتضای حکمت، کار صحیحی نیست![1]
2⃣در آیهی 3 سورهی ملک قرآن کریم با بیان دعوت به تأمل در آفرینش و پرسش از اینکه آیا انسان میتواند خللی در آن بیابد، در حقیقت باور به شعورمندی جهان و دانایی و توانایی خالق آن را در عقل و قلب انسان تقویت کند. پس ادعای نامفهومبودن معنای «فطور» (خلل و نقصان) ادعایی غیرعالمانه است؛ زیرا معنای واژه، «تفاوت در آفرینش»، یعنی این که اجزای عالم با یکدیگر تناسب نداشته باشند؛ مانند این که بعضی از اجزا، باعث از بینرفتن اجزای دیگر شود و با اجزای دیگر سازگار نباشد؛[2] که این پدیده در عالم مشاهده نمیشود.
3⃣با نیافتن نقصان نمیتوان به نبودن آن حکم کرد؛ ولی در عین حال نمیتوان به بودن آن هم حکم کرد؛ زیرا دلیل وجود ندارد؛ نکتهی مهم این است که سخن قرآن مبنی بر نبود خلل و نقصان در نظام آفرینش، معطوف به عدم امکان وجود چنین نقصانی است؛ یعنی سخن قرآن این است که اساساً چنین اختلافی در نظام آفرینش به دلیل یگانگی خلقت و تدبیر رب یگانهی آن امکان پذیر نیست.[3]
✍پی نوشت:
[1]نکونام، جعفر، در آمدی بر معناشناسی قرآن، اصول الدین، 73.
[2]زمخشری، الکشاف عن حقائق غوامض التنزیل، بیروت، دار الکتب العربی، سال چاپ 1407 ق، ج4، ص 577.
[3]طباطبایی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، دفتر انتشارات اسلامى جامعهى مدرسين حوزه علميه قم، سال چاپ 1417 ق، ج14، ص 267.
#قرآن
#قرآن_کریم_و_پرسش_های_حکیمانه
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951780/
🆔@spasokh
عنوان: ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر
📝شبهه شماره 119
چرا پس از فتح خرمشهر با وجود توقف جنگ از سوی عراق و پیشنهادهای صلح، ایران تا 27 تیرماه سال 67 قطعنامه را نپذیرفته و به جنگ ادامه داد؟
🌸پاسخ
1⃣صلح مجموعهاي از آتشبس، عقبنشيني، تعيين متجاوز، تأمين خسارتهاي وارده، تضمین عدم تعرض مجدد و... است كه در آن زمان، چنین پیشنهاد جامعی صورت نگرفته و شوراي امنيت و ديگران، تنها آتش بس به معنای حالت نه جنگ، نه صلح را توصيه ميكردند که اگر ایران می پذیرفت، جنگ تا سالهای متمادی طول می کشید.
2⃣با وجود خروج عراق از خرمشهر، مناطق مهمی همچون شلمچه، طلائيه، فكّه، قصر شيرين، سومار، نفت شهر و مهران يا در تيررس مستقيم دشمن و يا عملاً در اشغال آنها بوده و امكان آزادسازي آنها که بالغ بر پنج هزار كيلومتر مربع از خاك ايران بود، از طریق آتش بس و مذاكره غير معقول و ناممكن به نظر ميرسيد.
3⃣در آن مقطع هيچ يك از مجامع بينالمللي حاضر نشدند تا صدام و حزب بعث را محكوم نموده و آنان را به عنوان متجاوز معرفي نمايند و صدام هم اعلام می کرد که صرفا اندکی نیروهایش را عقب کشیده است و در نتیجه جز با ادامه جنگ و ورود در خاک عراق بر اساس اصل متعارف نظامي «تعقيب دشمن»، هیچ تضمینی برای حمله مجدد صدام وجود نداشت.
4⃣در پيشنهادهاي آتشبس پس از فتح خرمشهر و نيز در قطعنامههاي شوراي امنيت هيچ راهكاري براي پرداخت غرامت و جبران خسارات جنگ پيشبيني نشده بود و پیشنهادهایی همچون تشکیل صندوق مشترک جهت تامین پول و تقسیم آن میان دو کشور، به لحاظ حقوقی مبتنی بر پذیرش مقصر بودن ایران و عراق در جنگ بود در حالی که صرفا عراق، متجاوز بود.
✅در پايان جنگ، مجامع بينالمللي با مشاهدة قدرت رزمندگان اسلام در «فاو» تصميم قطعي به خاتمه جنگ به هر شكل ممكن گرفتند. از اينرو قطعنامة 598 را به نحوي تدوين كردند كه در برگيرندة برخي از خواستههاي مشروع ايران بود و ايران اسلامي نيز با در نظر گرفتن اوضاع و شرايط منافع كشور، قطعنامه را پذيرفت.
#جنگ_تحمیلی
#فتح_خرمشهر_و_ادامه_جنگ
#ایران_و_قطعنامه_598
#قطعنامه_598
#دفاع_مقدس
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951781/
🆔@spasokh
عنوان: تعارض روایات سنّ امام زمان عج
📝 شبهه شماره 120
در میان برخی از روایات مربوط به ظهور امام زمان ع و سنّ ایشان در هنگام ظهور، دو نمونه تعارض درون متنی دیده می شود.1. در یکی از این روایات، هم آمده ایشان به صورت مردی جوان ظهور می کنند و هم پشت سرش آمده که سبحان الله مگر این امر دانسته می شود و دست خداست.2. در روایتی دیگر آمده حضرت به صورت جوانی چهل ساله ظاهر می شوند در حالی که بین سن جوانی و چهل سالگی اختلاف است.
پاسخ
در باب روایات مربوط به سن امام زمان علیه السلام در زمان ظهور اختلافی نیست زیرا در روایت اول به جوان بودن حضرت در زمان ظهور تاکید شده پس از آن امام مشخصات دقیق ظاهری حضرت را به خدا واگذار کردند.[1] در روایت دوم هم مشکلی وجود ندارد چراکه اطلاق لفظ جوان بر یک شخص حدودا چهل ساله در نزد عرف هیچ منعی ندارد و می توان چهل سالگی را سرحد کمال جسمی و روحی جوانی قلمداد کرد.[2]
[1]شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، تهران، اسلامیه، دوم، 1395ق، ج2، ص652.
[2]مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، الوفاء، 1404ق، ج51، ص218.
#امام_زمان
#تعارض_روایات_سنّ_امام_زمان_عج
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951782/
🆔 @spasokh
عنوان: تفاوت مالکیت انسان در دنیا با قیامت و خطا ناپذیری قرآن کریم
📝شبهه شماره 121
گزاره های خبری یا عام است، یا خاص است؛ و یا در ظاهر عام است اما به واسطه گزاره دیگری، برخی از افراد موضوع از دایره عنوان عام خارج میشوند، حال اگر مقصود از یک واژه عام برخی از مصادیق آن باشد و گوینده با کلام دیگری آن را روشن نکند، حکمت و عقلانیت او زیر سوال میرود. در قرآن گزارههای عامی داریم که در واقع عام نیست اما هیچ گزاره توضیحی برای رفع این ابهام بیان نشده و این خود نشانه این است که قرآن کلام خدا نیست. مثلا در سوره نجم آمده است: و اینکه نیست برای انسان جز آنچه سعی می کند.[1] مسلما همه دارایی های انسان از تلاش او به دست نمی آید، بلکه برخی از دارایی هایش محصول تلاش اوست اما در اینجا به صورت کلی همه دستاوردهای انسان را نتیجه تلاش او دانسته و این یک غلط فاحش است.
🌸پاسخ
1⃣در تفسیر آیات میبایست به آیههای قبل و بعد و نیز آیات هم محتوی توجه شود تا معنای دقیق آیات روشن شود. برخی از افراد بدون توجه به این آیات، آیه 39 سوره نجم را به امور دنیایی تفسیر کرده و این تصور برایشان ایجاد شده است که این آیه به طور عام میگوید هر کس مالک تلاش خود است.
2⃣آیه نمیگوید که انسان فقط مالک تلاشهای خود در این دنیاست تا گفته شود که مثلا انسان مالک اموال پدرش نیز میشود در حالی که برای بدست آوردنش تلاشی نکرده است؛ بلکه آیه درباره قیامت است که قرآن به صراحت میگوید هر کس به اندازه سعی و تلاش خود در اعمالش پاداش یا مجازات میشود و به خاطر گناه دیگران مجازات نخواهد شد.[2]
در نتیجه آیه 9 سوره نجم مربوط به دنیا نیست تا شبهه شود که چرا تخصیص نخورده است و بلکه مربوط به قیامت میباشد.
خدای متعال هیچ کس را به خاطر گناه دیگری عذاب نمیکند و بلکه در قیامت هر کس نتیجه سعی و تلاش خود در دنیا را خواهد دید و این قابل تخصیص نیست.
✍پی نوشت:
[1]. «أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلَّا ما سَعى» (نجم/ 39).
[2]. مكارم شيرازى، ناصر، تفسير نمونه، تهران، دار الكتب الإسلامية، چاپ اول، 1374ش، ج22، ص554. طباطبايى، محمد حسين، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه: محمد باقر موسوى همدانى، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ پنجم، 1374ش، ج19، ص76.
#قرآن_کریم_و_پرسش_های_حکیمانه
#خطاناپذیری_قرآن
#مالکیت_انسان_در_قیامت
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951783/
🆔@spasokh
عنوان: اسلام عامل انحطاط یا پیشرفت
📝شبهه شماره 122
🌸اعتقاد و ایمان مردم در کشورهای اسلامی به صورت ناآگاهانه و از روی اجبار روانی و فرهنگی است. در این جوامع ساز و کارهای روانشناختی و جامعه شناختی، گرایش مردم به دین را موجب میشود نه انتخاب آگاهانه؛ زیرا با همه موهومات و خرافاتی که در متن قرآن وجود دارد، همچنان نسلهای پی در پی به آن ایمان آورده و به آن چونان کتابی علمی و تمدن ساز مینگرند.
پاسخ
1⃣در دنیا هیچ جامعهای را نمیتوان نشان داد که به نحوی به یک دین و مکتبی وابسته نباشد. حتی بیدینان نیز برای خود راه و روش خاصی هرچند در قالب بیخدایی، دارند. ممکن است آموزههای برخی ادیان از خرافات و اساطیر نامعقول متأثر بوده و باعث انحطاط علمی و فرهنگی در جامعه خود باشد اما این مطلب در مورد همه ادیان از جمله دین اسلام کلیت ندارد.
2⃣روش عقلایی در جامعه بشری اعم از دینداران و بیدینان این است که فرزندانشان را با آنچه از آن پیروی میکنند آشنا کرده و آنان را معتقد به آموزههای آن به بار بیاورند؛ زیرا طبع مسئله اقتضا میکند، هر جامعه و هر فردی کودکان و فرزندانشان را با دین حاکم بر جامعه و فرهنگ برخاسته از آن آشنا کنند و حال آنکه محتوای اسلام معقول و مطابق با ارزشهای انسانی است.
3⃣چگونه قرآن عاری از عنصر علمی و تمدنی تلقی شده است درحالیکه موریس بوکای در کتاب «مقایسهای میان تورات، انجیل، قرآن و علم» بیان کرده که در قرآن کریم راجع به موضوعهای بسیار متفاوت ایدههای وجود دارد که قرنها بعد ثابت خواهد شد که بادانش نو موافقت دارد و این ایدهها نمیتواند تقریر بشری آن زمان باشد. [1]
4⃣اگر امروز کشورهای اسلامی نتوانسته اند مانند گذشته در حوزههای مختلف پیشرفتی داشته باشند عوامل خاصی خارج از دین اسلام دارد و دین اسلام در عقبافتادگی کشورهای اسلامی هیچ نقشی ندارد چه اینکه آموزههای دین مبین اسلام تأکید بر پیشرفت و شکوفایی علمی، بهداشتی و امثال این امور هم داشته است که در آموزهها و تعالیم سایر مکاتب و ادیان هیچ اثری از اینگونه دستورات وجود ندارد.
✍پی نوشت:
[1]موریس بوکای، مقایسه ای میان تورات، انجیل، قرآن و علم ، ترجمه: ذبیح الله دبیر، تهران، دفتر نشر فرهنگی ، چ13، 1388ش، ص172.
#اسلام_و_پیشرفت
#اسلام_عامل_انحطاط_یا_پیشرفت
#اسلام_و_عقلانیت
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951784/
🆔@spasokh
عنوان: ساخت حسینیه توسط شیعیان در راستا یا تقابل با مسجد
📝شبهه شماره 123
متأسفانه شيعيان به جای روی آوردن به مساجد که مكاني ساده و مخصوص عبادت در اسلام بود، همچون صوفیه که خانقاه ساختند، به ساختن حسینیه، زینبیه و بارگاه برای پیشوایان شان روی آوردند؛ چنين به نظر مي رسد كه ابتدا خانقاه در برابر مسجد ساخته شد وگفتند مسجد جاي اهل ظاهر و خانقاه جلوس اهل باطن است به مرور زمان تكيه، حسينه، زينبيه، هيئتهاي ابوالفضل، حسين و ...پديد مي آيد و همه اينها در مقابل مكان ساخته شده توسط پیامبر ص يعني مسجد بود!
پاسخ
1⃣شیعیان همانند سائر فرق اسلامی، اهمیت فوق العاده برای مساجد قائل بوده و از نظر فقهی، مساجد را برترین مکان برای عبادت میدانند؛ امّا حسينيه و... با هدف خاصي براي احترام به مسجد بعضاً در كنار آن ساخته ميشود. آن هم براي عزاداري سالار شهيدان و برگزاری محافل دینی كه در منابع اسلامي شديدا به آن توصيه شده است.
⚠️نکته ای که بر هیچ انسان منصفی پوشیده نیست اینست که در تمام عتبات مقدسه انبیا و ائمه اطهار از جمله در قم و مشهد، به جز رواق محل دفن، بقیه ساحات، مسجد و به این نام ساخته شده اند و نمازهای جماعت هم در مساجدی که در حوالی و اطراف عتبات هستند برگزار می گردند؛ و این نیست مگر به خاطر اهمیت مسجد در میان شیعیان و احترام فوق العاده که آنها به مسجد دارند.
2⃣حسينيه، زینبیه، مهدیه و... جايي است كه براي اقامه محافل مذهبی مانند سوگواري اباعبدالله الحسين و برگزاری دیگر مجالس دینی، ساخته ميشود. اینگونه اماکن كه در شهرهاي مختلف مذهبي بنا می گردد، اغلب علاوه بر تجمع هیئتهای مذهبی و تشکیل محافل دینی، حالت زائرسرا و مسافرخانهاي را دارد كه زائران از آن استفاده ميكنند و جنبه تسهیلاتی دارد.
3⃣از عمده علل روي آوردن شيعه به «حسينيه و...» در طول تاریخ،آن است كه مساجد، أغلب در اختيار حكومتهايي بوده كه براي تشيع و مراسم ديني شيعه، محدوديت ايجاد ميكردند. همچنین از ديگر علل ايجاد اینگونه اماکن در ميان شيعيان اين است كه رفتن در مساجد براي زنها در ايام عادت ماهانه جايز نيست چنانکه افراد ديگر نيز محدوديت دارند، از این روی ايجاد حسينيه به جهت احترام به مساجد ميباشد نه در جهت تضعيف آنها.
4⃣خانقاه محلي است كه درويشان در آن تجمع كرده و آداب و رسوم تصوّف را اجرا مينمايند. از آنجا كه «خانقاه» به قصد جايگاه عبادت و براي كمرنگ نمودن حضور مسلمين در مسجد به وجود آمده و در هيچ يك از منابع اسلامي به آن اشاره نگرديده و در زمان رسول خدا و ائمه نيز چيزي به نام «خانقاه» وجود نداشته است، از این روی ساخت خانقاه از جمله بدعتهايي است كه تصوّف در دين به وجود آوردهاند فلذا مراجع دینی شيعه حضور در خانقاه را ولو به قصد اجراي مراسم مذهبي جايز نميدانند.
#حسینیه
#مسجد
#حسینیه_در_راستا_یا_تقابل_با_مسجد
#خانقاه_و_حسینیه
#بدعت
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951785/
🆔@spasokh
عنوان: تناقض در قرآن
📝شبهه شماره 124
وجود رسولاني مثل اسماعيل، صالح و هود كه همه براي امت عرب فرستاده شدند و خدا در آیه 89 سوره انعام تصریح کرده است كه اسماعيل كتاب آسماني داشته؛ در تناقض مستقيم با آيه 44/ سبا و 21/ زخرف است كه مي گويد قبل از محمد براي امت عرب پيامبري از جانب خدا نيامده و اعراب تا زمان محمد هيچ كتاب آسماني دريافت نكرده¬اند؟!
🌸پاسخ
1⃣آیات 44/ سباء و 21/ زخرف که می گویند ما بر آنان کتابی نازل نکردیم، منظورش کفار و مشرکین قریش و عصر پیامبر ص است نه کل عرب و آیه 89/ انعام ناظر به اين است كه خداوند به همه انبيا از جمله حضرت اسماعیل، هود و ...كتاب و حكم و نبوت داده است و این دو ارتباطی به هم ندارد تا تناقضی داشته باشد.
2⃣ظاهر جمله اتیناهم در آیه «أُولئِكَ الَّذِينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ... »[انعام/89] اين است كه خداوند به همه انبيا از جمله حضرت اسماعیل، هود و...كتاب و حكم و نبوت داده و ليكن اين از باب توصيف مجموع است به وصف مجموع، و منافات ندارد كه بعضى از اين مجموع بعضى از آن اوصاف را نداشته باشد، زيرا كتاب به برخى از انبيا مانند نوح، ابراهيم، موسى و عيسى داده شده است. اما تردیدی نیست که برای همه امتها چه عرب و چه غیر عرب پیش از اسلام، پیامبران و هادیان آسمانی فرستاده شده اند؛ خدا می¬فرماید: ما تو را فرستاديم، تا بشير و نذير باشى، و اين كار ما كارى نوظهور نيست، براى اينكه هيچ امتى از امم گذشته نيست، مگر آنكه نذيرى در آنها بوده و گذشته، و اين فرستادن بشير و نذير از سنتهاى جارى خدا است، كه همواره در خلقتش جريان دارد.[ترجمه تفسير الميزان، ج17، ص51]
#تناقض_در_قرآن
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951786/
🆔@spasokh