🔷 اسنادی درباره داد و ستد شرکت #خوشگوار با کمپانی #کوکاکولا!
⚠️ اتمام حجّت ⚠️
🔻 آیا کوکای ایرانی ارتباطی با کمپانی اصلی کوکاکولا دارد؟
🔹به روایت اسناد، کمپانی #کوکاکولا از بزرگترین حامیان مالی رژیم صهیونیستی به برخی شرکتها در خاورمیانه از جمله ایران کنستانتره نوشابه تحویل میدهد.
برخی از این اسناد در گزارش ضدّ ایرانی وبسایت «اتّحاد علیه ایران هستهای» بررسی شده. نویسنده در پی پاسخ به این مسأله است که چرا شرکت کوکاکولا در آمریکا علیرغم تحریمهای ترامپ همچنان با ایران داد و ستد دارد. منبع
🔸بنا به گزارش نیویورکتایمز طی سه دوره ریاست جمهوری گذشته، دولت ایالات متحده به کوکاکولا ۱۲ مجوز ویژه برای تجارت در ایران اعطا کرده است. منبع
🔹در وبسایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نیز تأیید شده که کنسانتره کوکاکولا، فانتا و اسپرایت در ایران توسط کمپانی کوکاکولا تأمین میشود. منبع
🔸طبق گزارش والاستریتژورنال، علیرغم تحریم ایران، آمریکا برای وارد کردن این کنستانتره معافیت قائل شده است و شرکت ایرانی آن را از طریق نمایندگی کوکاکولا در ایرلند خریداری میکند:
«عصاره کوکا به صورت قانونی به ایران صادر میشود و توسط شرکت خوشگوار بستهبندی میشود که ولید نجاتی، مدیر بازرگانی آن این اطلاعات را تایید کرد. سخنگوی کوکاکولا گفته است: «هیچ مشکلی در دریافت پرداختها وجود ندارد».
همچنین در این گزارش آمده:
«دهانشویه اورالبی ــ ساخته شده توسط شرکت Procter & Gamble از سینسیناتی، اوهایو ــ هنوز در مغازههای گوشهای محلی در ایران به نمایش گذاشته میشود - این شرکت تأیید میکند که همچنان به صورت قانونی به ایران میفروشد». منبع
🔹اما درباره اینکه چرا به رغم منعها و تحریمها در آمریکا، کوکاکولا و پپسی چنین مجوّزهایی دریافت میکنند، سخنگوی وزارت خزانهداری ایالات متحده میگوید: «خزانهداری قوانین مربوط به مواد غذایی را تغییر داده است». منبع
🔸مطابق اسناد وبسایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، دفتر کنترل سرمایههای خارجی ذیل وزارتخانه خزانهداری آمریکا که مسئول تحریمهای اقتصادی علیه مخالفان آمریکا است، در سال ۲۰۰۶ از کمپانی کوکاکولا سوالاتی در مورد تولید محصولات این کشور در ایران، کرهشمالی، سوریه، کوبا و سودان پرسید.
سِسیلیا بِلای مدیر ریسک جهانی این شرکت در این خصوص چنین پاسخ داده است:
«ما (شرکت کوکاکولا) به یک شرکتِ پُرکننده محلی ایرانی اجازه دادیم تا محصول نهایی را تحت نامهای تجاری ما بفروشد. نامهای تجاری شامل کوکاکولا، فانتا و اسپرایت میشود. همچنین ما برای این شرکت کنسانتره (عصاره) نوشیدنی تامین میکنیم». منبع
🔹چارلز ساتلایو، سخنگوی کوکاکولا نیز گفته است این شرکت از طریق خوشگوار آب فانتا، اسپرایت و داسانی را نیز مجوز میدهد. منبع
🔸همچنین بنا به گفته نیویورکتایمز هر دو شرکت (پپسی و کوکاکولا) کنسانتره را به شرکتهای مستقل در سودان و ایران ارسال میکنند و این کشورها سپس نوشیدنیها را در کارخانههای خود تولید میکنند و آنها را در بطریها و قوطیهایی مشابه ظروف کوکاکولا و پپسی میفروشند که در جاهای دیگر نیز یافت میشود. سخنگوی کوکاکولا، دانا بولدن، گفت که انگیزه اصلی برای فعالیت در سودان و ایران حصول اطمینان از کنترل کیفیت و محافظت از علائم تجاری ما با بطریساز مستقل است. منبع
⚠️ تنها در سال ۱۳۸۵ خوشگوار یک و نیم میلیارد تومان به حساب كوكاكولا واریز کرده است. منبع
🖇 ادامه دارد
🆔 @ss_alavi_ir
🖇 ادامه مطلب قبل
🔻 آیا #کوکاکولا حامی اسرائیل است؟
🔹روزنامه هاآرتص ــ قدیمیترین روزنامه رژیم صهیونیستی ــ در تاریخ ۱۹ جولای ۲۰۰۲ اعلام کرد کوکاکولا در ازای کمکهای میلیونی دولت رژیم اشغالگر قدس (در قالب حدود ۵۰ میلیون دلار معافیت مالیاتی)، میخواهد یک کارخانه جدید در فلسطین اشغالی در شهرک «کیریات گات» جهت بهکارگیری ۷۰۰ صهیونیست بسازد. منبع
🔸در سال ۲۰۰۳ نیز آژانس یهودی دیاسابورا، با انتشار گزارشی، از حمایت گسترده شرکتهای بزرگ جهان به صهیونیسم و رژیم صهیونیستی پرده برداشت. در این گزارش آمده است شرکتهای نوشابهسازی کوکاکولا و پپسی، هر کدام معادل ۳/۲ میلیارد دلار در سال برای تحقق آرمانهای این آژانس کمک میکنند که این رقم ۴/۵% کل فروش سالانه این شرکتها که بالغ بر ۷۰ میلیارد دلار است را تشکیل میدهد. به نقل از فارس
🔻 پاسخ مسئولان #خوشگوار چیست؟
در این رابطه خبرنگار تبیان ــ رسانه وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی ــ دوبار از مسئولان این شرکت استفسار کرد. پاسخ ایشان در مرتبه نخست این بود که:
«شما نوشابهات رو بخور، کسی جوابت رو نمیده»!
و در پیگیری بعدی که در تاریخ چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ منتشر شد گفتند:
«شما چرا پیگیر این موضوع هستین؟ مشکلات دیگر جامعه را حل کنید! این مشکلات همیشه بوده، همه هم میدونیم، حالا هرچی هست! من سالهاست اینجا کار میکنم تماسهای این مدلی زیاد بوده. اینجا کسی نیست دراینباره جواب بدهد و حرف خاصی هم ندارند که بگویند». منبع
🔻و در پایان، دو سوآل:
۱ـ با این اسناد آشکار، آیا اینکه مسئولین جمهوری اسلامی نسبت به منع فروش این محصولات اقدام شایستهای ندارند، معطوف به سایر بیمبالاتیها همچون مسأله گرانفروشیها و بانکها و مسأله حجاب و موسیقیهای حرام است و همّت و غیرتی در این باره ندارند؟ یا پای حقالسکوتها در میان است؟!
۲ـ اسنادی که ذکر شد و حجّت را بر متشرّعین تمام میکند، اگر برای معدودی بهانهجو یقینآور نباشد، در کمترین حالت، نسبت به حلیّت این محصول شبهه جدّی ایجاد میکند. لذا بسیاری از متدیّنین مدتها است که نسبت و موضع خود را با این محصولات مشخص کردهاند. با اینحال چرا هنوز در بسیاری از نهادهای دولتی و حوزوی و فرهنگی همچنان در پذیرایهایی از نوشابههای صهیونیستی استفاده میشود؟!
✍️ سید سلمان علوی
🆔 @ss_alavi_ir
✍️ امام خمینی قدسسره:
عید سعید میلاد مسیح پیامبر عظیم الشأن، که برای طرفداری مظلومان و برقراری عدل و رحمت مبعوث، و با گفتار آسمانی و کردار ملکوتی خود ظالمان و ستمکاران را محکوم، و مظلومان و مستضعفان را پشتیبانی فرمود، بر ملتهای مستضعف جهان و ملت مسیح و مسیحیان هم میهن مبارک باد.
📚صحیفه امام، ج۱۱، ص۳۷۵-۳۷۷.
🆔 @ss_alavi_ir
و... چند سال بعد؛
- «شما خوابيد؟»
(پيچيده بود بوی بيات نان)
- «عکس پدر کجاست؟ شب عيد است»
تصوير بعد: همسر جنگلبان؛
(فال تو را که قرمز تکراریست از دستهای مندرست برداشت
گم شد نگاه قهوهای تلخش پشت شکستههای دوتا فنجان ...)
- «آقا شب بدیست ... نمیمانی؟»
: «حتما گوزنها همه بيدارند»
- «در اين شب کپکزده پس بگذار...»
تصوير بعد: سورتمه و بوران؛
آن شب که دانههای سپيد برف پوشانده بود چهره و ريشت را
در قرمز لباس تو جان ميداد روح گوزن برفی کوهستان
هنگام، در کشاکش چشمانت پرواز دسته جمعی لکلکها
مرگی سپيد يکسره میباريد از پشت يک دريچهی آويزان
در ناگهانِ آن شب نارنجی ما چشمهای يخزده را ديديم
آميزههای وحشت و خاکستر، سربازهای وحشی سرگردان
ما چشمهای يخزده را ديديم، نفرين شديم، باز نفهميديم
پايان يک هزارهی ديگر بود، ميلاد يک دوبارهی بی پايان
- «مامان! کريسمس شده... بيداری؟ پاپا برات هديه چه آورده؟»
مهتاب ذره ذره فرو میريخت
خاموش بود کلبهی جنگلبان
✍️سید سلمان علوی
#غزل
#انتزاعی
#کریسمس
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓 ۴ دی سالروز وفات مرحوم آیتالله حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی از فقیهان مشروطهخواه در اواخر دوره قاجار است.
🔻برخی از اقدامات این مجتهد بزرگ عبارت است از:
👈مبارزه با بابیت
👈تأسیس شرکتهای اسلامی جهت نفی سلطه اجانب
👈تأسیس نخستین انجمن ملی ایران با نام «انجمن مقدس ملی اصفهان» به همراهی گروهی از علما و بزرگان، از جمله سید حسن مدرس.
👈تشکیل «هیئت علمیه و روحانیه مهاجرین قم» به منظور مقابله با سیاستهای پهلوی اوّل.
👈تأسیس انجمن صفاخانه با همکاری برادرشان آقا نجفی اصفهانی در محلهٔ جلفای اصفهان (محلهٔ ارامنهٔ اصفهان) جهت مناظره و گفتگوی ادیان به ویژه مبلغان مسیحی.
🥀 رضوان الله تعالی علیه و حشره الله مع موالیه علیهمالصلوةوالسّلام
🆔 @ss_alavi_ir
🔷مرحوم آقا نورالله نجفی اصفهانی؛ پیشگام در خودکفایی ملی
🔸مشروطه در اصفهان تاریخ متمایزی نسبت به تهران دارد. مشروطهخواهی در اصفهان با مدیریت علمای اصفهان پیش رفت و از همان ابتدا مشروطه مشروعه مدّنظر بود.
🔹در نگاه آقا نورالله نجفی غرض اصلی از مشروطیت احیای قانون الهی و سنت نبوی بود.
برخلاف مشروطهخواهان تهران، ایشان همزمان هم با استبداد داخلی مبارزه میکرد و هم علیه غربگرایی روشنگری میکرد.
🔸ایشان از نخستین متفکّرانی بود که سعی داشت با ادله تاریخی یادآور شود که پیشرفت غرب، مرهون تمدّن عالم اسلام است.
🔹به منظور نفی سلطه غرب بر مسلمانان، ایشان علاوه بر تحریم اجناس خارجی، تلاشهای زیادی در راستای خودكفایی ملی و توسعهی شركتهای اسلامیه داشت.
🔸آقانورالله در اعتراض به دلالیگری بازرگانان برای محصولات غرب، منسوجات خارجی را تحریم کرده بود و خود کرباس به تن میکرد. ایشان طی یک اقدام بدیع به همراهی ۱۳نفر از علمای طراز اول اصفهان در بیانیهای متعهد شدند که:
👈اولاً: قبالجات و احکام شرعیه از شنبه به بعد روی کاغذ ایرانی بدون آهار نوشته شود. اگر بر کاغذهای دیگر نویسند، مهر ننموده و اعتراف نمینویسیم. قباله و حکمی هم که روی کاغذ دیگر نوشته بیاورند و تاریخ آن بعد از این قرارداد باشد، امضا نمینماییم. حرام نیست کاغذ غیر ایرانی و کسی را مانع نمیشویم؛ ماها به این روش متعهدیم.
👈ثانیاً: کفن اموات، اگر غیر از کرباس و پارچه اردستانی یا پارچههای دیگر ایرانی باشد، متعهد شدهایم برآن میت، ماها نماز نخوانیم. دیگری را برای اقامه صلوه بر آن میت بخواهند ماها را معاف دارند.
👈ثالثاً: ملبوس مردانه جدید، که از این تاریخ به بعد دوخته و پوشیده میشود، قرار دادیم مهما امکن، هر چه بدلی در ایران یافت میشود، لباس خودمان را از آن منسوخ نماییم و منسوخ غیرایرانی را نپوشیم و احتیاط نمیکنیم و حرام نمیدانیم لباسهای غیرایرانی را، اما ماها ملتزم شدهایم حتیالمقدور بعد از این تاریخ ملبوس خود را از منسوج ایرانی بنماییم. تابعین ماها نیز کذلک و متخلف توقع احترام از ماها نداشته باشد. آنچه از سابق پوشیده و داریم و دوخته، ممنوع نیست استعمال آن.
👈رابعاً: مهمانیها بعد ذلک ولو اعیانی باشد، چه عامه، چه خاصه، باید مختصر باشد یک پلو و یک خورش و یک افشره. اگر زاید بر این کسی تکلف دهد، ماها را به محضر خود وعده نگیرد. خودمان نیز به همین روش مهمانی مینماییم. هر چه کمتر و مختصرتر از این تکلف کردند، موجب مزید امتنان ماها خواهد بود.
خامساً: وافوری اهل وافور را احترام نمیکنیم و به منزل او نمیرویم زیرا که آیات باهره:«إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کَانُوا إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ» «وَلا تُسْرِفُوا اِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ» «وَلا تُلْقُوا بِأَیْدِیکُمْ إِلَی التَّهْلُکَه» و حدیث «لاضرر و لاضرار» ضرر مالی و جانی و عمری و نسلی و دینی و عرضی و شغلی آن محسوس و مسری است و خانوادهها و ممالک را به باد داده. بعد از این هر که را فهمیدیم وافوری، بهنظر توهین و خفت مینگریم.
🔹هشتصد نفر از بازرگانان بزرگ اصفهان با ایشان همراه شدند و شرکتهای اسلامیه را جهت تولیدات ایرانی پایهگذاری کردند. موجی به راه افتاد و حتی ایرانیان مقیم خارج، از بغداد گرفته تا سنپترزبورگ نیز از شركت اسلامیه پشتیبانی كردند.
🔸كنسولگری انگلیس در اصفهان بارها به مسئولین ایرانی از اوضاع وخیم پیشآمده شكایت میكردند و سرانجام با روشهای مختلف توانستند مساله تحریم كالاهای خارجی را بهسوی ناكامی سوق دهند. كاهش قیمت كالاهای خارجی، نسیه دادن كالاها و اجناس به تجار داخلی و مردم، تبلیغات زیاد اجناس خارجی و… از جمله اقداماتی بود كه آنان را در نیل به اغراضشان موفق گردانید.
🆔 @ss_alavi_ir
#معرفی_کتاب
📙اندیشه سیاسی و تاریخ نهضت حاج آقا نورالله اصفهانی
🔹مؤلف: موسی نجفی
🔸ناشر: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓 ۲۵ دسامبر سالروز فوت فیلمساز، آهنگساز و بازیگر یهودی انگلیسی #چارلی_چاپلین است.
🔹«چارلز اسپنسر چاپلین» دوران كودكی را در فقر گذراند، امّا در نخستین سالهای آغاز صنعت سینما در آمریكا، با استعدادی که داشت به اوج شهرت رسید.
او در بیشتر نقشهای سینمایی خود، تصویری بدیع از یك یهودی سرگردان به نمایش گذاشت؛ تمثیلی از مظلومیت جهانی یهودیان! و این الگوی مطلوب سیاستگذاران #هالیوود بود.
🔸چاپلین به محبوبترین هنرمند تاریخ سینما تبدیل شد و تهیهكنندگی آثارش را نیز بر عهده گرفت. اكنون این فرصت برای او پدید آمده بود تا فارغ از نظام مافیایی حاكم بر هالیوود، در نقشی دیگر ظاهر شود. او در نقشهایی همچون انسانی ماشینی، ثروتمندی عیاش یا دیكتاتوری زورگو نظام ارزشی غرب را به سخره میگرفت. «موسیو وردو» کمدی سیاه محصول ۱۹۴۷، نامزد دریافت جایزهی اسکار شد. انتقادات این فیلم از سرمایهداری و حمایت جامعهی مدرن از جنگ و سلاحهای کشتار جمعی جنجال بسیاری به پا کرد.
این روالی نبود كه صهیونیستهای هالیوود آن را تحمل كنند.
🔹در سال ۱۹۵۲ که برای نمایش درام نیمه زندگینامهای خود به لندن رفت، جیمز پی مکگرانری، دادستان کل، مجوز ورود او به آمریکا را باطل کرد و این گونه بود كه پروندهی هنری مشهورترین بازیگر تاریخ سینما به جرم عدم تمكین از مرام #صهیونیسم بینالملل برای همیشه بسته شد و او تا آخر عمر در عزلت و گمنامی سپری كرد، به طوری كه بسیاری از ما اگر عكس واپسین سالهای عمر او را ببینیم او را نخواهیم شناخت.
◾️چاپلین سال ۱۹۷۷ در سن هشتاد و هشت سالگی درگذشت.
🆔 @ss_alavi_ir
🎙مقام معظم رهبری:
🔹سینماگری هنری نیست که احتیاج به پیشرفتهای شگرف صنعتی داشته باشد. هنری است که در آن جوهر استعداد لازمهی کار است و استعداد هم در جامعهی ما فراوان است. چه مانعی دارد که هنر پیشههای برجستهای -فرضاً مثل «چارلی چاپلین» - در جامعهی ما وجود داشته باشند؟ چه مانعی دارد که ما این تصوّر را بکنیم؟
🔸اگر من از «چارلی چاپلین» اسم بردم، به این دلیل است که چند اثر معروف او را آوردند و ما دیدیم. من قلباً به این مرد ارادت پیدا کردم. دیدم حقیقتاً کار عظیمی که این مرد کرده، مگر در قالبی به جز قالب هنر ممکن بود؟ با کدام زبانی میشود مضمونی را که در «عصر جدید» یا «دیکتاتور بزرگ» است، بیان کرد؟ او با این بیان، هم خودش فیلمها را کارگردانی کرده، هم در آنها به ایفای نقش پرداخته و هم نویسندهی فیلمنامه بوده است. واقعاً در اوج است.
دیدار با هنرمندان و سینماگران؛ ۳ بهمن ۱۳۷۳.
🆔 @ss_alavi_ir
📝جرالدین، دخترم! از تو دورم، ولی یک لحظه تصویر تو از دیدگاهم دور نمیشود...
🔷 ماجرای نامهای که چاپلین هرگز برای دخترش ننوشت!
به بهانه سالگرد فوت چارلی چاپلین
🔸فرجالله صبا یکی از روزهای دهه ۴۰ به طور اتفاقی مطلبی را برای نشریهای قلم میزند که سالهاست به اشتباه در میان مردم به عنوان نامه چارلی چاپلین به دخترش دست به دست میشود.
🔹متن نامه بسیار ساده، زیبا و تاثیرگذار است و از آنجا که چارلی چاپلین هنرمند شناخته شده و محبوبی در دنیا تلقی میشود، خیلی عجیب نیست که هر خوانندهای با دیدن نام چارلی چاپلین در این نامه که آن موقع فرجالله صبا جهتِ بخشیدن فضایی فانتزی به مطلبش از آن استفاده کرد، بیدرنگ فاتحهای نثار آن مرحوم کرده و یقین حاصل کند که نوشتن چنین متن دلانگیز و تاثیرگذاری فقط از چنین هنرمند والامرتبهای برمیآید!
🔸بماند که صبای روزنامه نگار چقدر تلاش کرد مردم را مجاب کند که این نامه جعلی است و چارلی چاپلین آن را ننوشته، بلکه در یکی از دفاتر روزنامه نگاری تهران خودمان و توسط خود او نوشته شده است!
🔹صبا در شرح ماجرای نامهی جعلی منتسب به چارلی چاپلین، گفته است:
«در مجلهی «روشنفکر» تصمیم گرفتیم به تقلید از فرنگیها ما هم ستونی راه بیندازیم که در آن نوشتههای فانتزی به چاپ برسد. به هر حال میخواستیم طبعآزمایی کنیم. این شد که در ستونی، هر هفته، نامههایی فانتزی به چاپ میرسید. آن بالا هم سرکلیشه «فانتزی» تکلیف همه چیز را روشن میکرد. بعد از گذشت یک سال دیدم مطالب ستون تکراری شده است. یک روز غروب به بچهها گفتم مطالب چرا اینقدر تکراریاند؟ گفتند: اگر زرنگی، خودت بنویس! خب، ما هم سردبیر بودیم. به رگ غیرتمان برخورد و قبول کردیم. رفتم توی اتاق سردبیری و حیران، معطل مانده بودم چه بنویسم که ناگهان چشمم افتاد به مجلهی روی میز. بر آن عکس چارلی چاپلین و دخترش چاپ شده بود. همانجا در دم نامهای از قول چاپلین به دخترش نوشتم. از آن طرف، صفحهبند هم فشار میآورد زود باش، باید صفحهها را ببندیم. آخر سر هم این عجله کار دستمان داد و کلمهی «فانتزی» از بالای ستون افتاد و همین شد باعث گرفتاری من طی این همه سال.»
🔸خیلی زود این نامهی جعلی به زبان انگلیسی و چند زبان دیگر ترجمه شد و در مقدمهی چند کتاب هم منتشر شد و همین باعث شد که برخی در ایران به نسخه انگلیسی آن استناد کنند. این نامه در فضای نشر و مطبوعات ایران تا حدی واقعی جلوه کرده بود که حتی علامه جلیلالقدر شهید مطهری نیز در مقدمهی کتاب معروف «حقوق زن در اسلام»، به این نامه اشاره کرده است.
🔹مایکل چاپلین – پسر چارلی چاپلین – وقتی سال ۱۳۸۰ مهمان جشنوارهی فیلم فجر شد، درباره این نامه از او سوال شد، او به خبرنگارها گفت، پدرش آنقدر گرفتار بوده که فرصت نداشته برای بچههایش نامه بنویسد؛ اما باز هم کسی باورش نشد و همچنان این نامه به عنوان نامهای که چارلی چاپلین به دخترش نوشته دست به دست شده و تاثیر زیادی هم روی خوانندهها به ویژه زنان و دختران میگذارد.
🆔 @ss_alavi_ir