امام صادق(ع) فرمود: مردى را نزد على عليه السّلام آوردند، كه در ماه رمضان بدون جهت، روزه خورده بود! على(ع) فقط براى شكستن احترام ماه رمضان، به او سى و نه تازيانه زد.
در روايت ديگرى آمده: مردى را نزد على عليه السّلام آوردند، كه در ماه رمضان، شراب خورده بود، على عليه السّلام حدّ روزه خوارى را بر او جارى كرد، و براى اينكه احترام ماه رمضان را نيز شكسته بود، به او سى و نه ضربه شلّاق زد.
نوادر راوندی
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 مهمانی خدا
🎙 #امام_خمینی
خداوند شماها را مهمان کرده است،
دعوت کرده است شما را به ضیافت،
شماها در ماه مبارک مهمان خدا هستید؛ مهماندار خداست
و مخلوق مهمان او است.
البته این ضیافت نسبت به
اولیاء کُمّل الهی به آن نحوی نیست
که ما تخیل کنیم،
یا دست ما به او برسد.
ما باید حساب کنیم
ببینیم که این ضیافت چی بوده است
و ما چقدر راه یافتیم به این ضیافت.
در عین حالی که همه عالم
تحت رحمت الهی است
و هرچه هست رحمت اوست
و رحمت او به هر چیز واسع است،
لکن باب ضیافت، یک باب دیگر است.
D1737377T15344010(Web).mp3
2.46M
🔹یک معجون ویژه در ماه #رمضان !
🎙#استاد_پناهیان
13910919_4931_64k.mp3
3.78M
🌹قرآن صاعد | ۱. معرفی
🔺مجموعهی صوتی «قرآن صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
13910920_4932_64k.mp3
2.8M
🌹قرآن صاعد |۲. لباس تقوا
🔺مجموعهی صوتی «قرآن صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
13910921_4934_64k.mp3
2.65M
🌹قرآن صاعد | ۳. اصلاح درون
🔺مجموعهی صوتی «قرآن صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
13910922_4937_64k.mp3
3.07M
🌹قرآن صاعد | ۴. خودنگری
🔺مجموعهی صوتی «قرآن صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
امام سجاد علیه الصّلاة والسّلام، آن مرکز نورانیّت، آن معدن معنویت و کمال، زیْنِ همه عابدین عالم، در دعاهای صحیفه سجادیه، با خود چگونه مواجه میشود و خود را چطور در مقابل پروردگار عالم قرار میدهد و استغاثه میکند! در نیمه شب و بعد از نماز شب؛ آن هم نه نماز شبِ آدم معمولی و عادی، بلکه نماز شبِ سیّد سجاد، آن امام همام به پروردگار عالم رو میکند و میگوید: «و هذا مقام من استجبی لنفسه منک و سخط علیها و رضی عنک». یعنی «پروردگارا! من به خاطر نفس خودم، به خاطر ضعفها و نقصهای خودم از تو شرمندهام. بر نفس خود خشمگینم و از تو راضیام.» این جمله را امام سجاد علیهالصّلاة والسّلام، به پروردگار عالم میگوید: «فتلقّیک بنفس خاشعه و رقبة خاضعه.» بازنگری در خود این است، که انسان، آسمان کمال را مرحله پس از مرحله طی میکند و کامل میشود. اگر انسانهای والا پدید میآیند و اگر معنویّات و زیباییها خود را ظاهر میکنند و نشان میدهند، همه بر اثر بازنگری در خود و دیدن نقایص و عیبهای خود است. برخلاف انسانی که چشم را بر روی همه این ضعفها ببندد؛ خود را فارغ بداند؛ مغرور به خود و مغرور به خدا شود؛ مغرور به اندک شعله نورانیّتی شود که در وجود او و بالاخره در وجود هر انسانی هست و خود را نشان داده است و نهایتاً به همین قانع شود. بعضی افراد هستند که به کمترین خیری از خیرات در وجود خودشان قانعند. فردی که چنین است، دیگر کمال را نمیتواند طی کند.
13910923_4943_64k.mp3
2.54M
🌹قرآن صاعد | ۵. ظلمستیزی
🔺مجموعهی صوتی «قرآن صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌧🌧🌧🌧🌧
خوشکسالی یکی از عذاب های سخت خداست
🌧دعای نوزدهم صحیفه ی سجادیه در طلب باران🌧
خدايا! براي ما باران فرست، و رحمتت را به باران پُر آب و فراوان بر ما بگستران از ابري كه براي گياه زيباي زمينت، در تمام ناحيهها و اطراف سوق داده شده. و بر بندگانت با به بار آمدن و رسيدن ميوه منّت گذار، و سرزمينهاي مردهات را با شكفتن شكوفهها زنده كن، و فرشتگان بزرگوار نويسندهات را از جانب خودت گواه گير؛ با فرستادن باراني سودمند و پيوسته، باراني كه فراواني و انبوهش وسيع، و باريدنش بسيار تند و آمدنش سريع و زود باشد تا به آن باران، هر چه از زمين و گياه مرده است، زنده كني، و به سبب آن از دست رفتهها را بازگرداني، و آنچه از دل زمين آمدني است، بيرون آري، و از بركت آن باران، روزيها را وسعت بخشي، از ابري انباشته، لذّت بخش، گوارا، فراگير و غرّان كه بارانش اندك نباشد، و برقش نفريبد. خدايا! براي ما باراني فريادرس و برطرف كننده قحطي فرست؛ باراني روياننده گياه، و سرسبز كننده دشت و دمن، و باراني وسيع و فراوان كه به وسيله آن گياه از رشد ايستاده را به عرصه رشد و نموّ بازگرداني و در سايه آن، مردگي و خشكي زميني كه علف و گياهش از بين رفته جبران كني. خدايا! ما را باراني فرست كه به وسيله آن از تپّهها آب سرازير فرمايي، و چاهها از آن پر كني، و نهرها را روان سازي، و درختان را بروياني، و قيمتها را در تمام شهرها ارزان كني، و چهارپايان و مخلوقات را نشاط و قوّت دهي، و روزيهاي پاكيزه را براي ما كامل كني، و زراعت را بروياني، و پستانها را پر شير سازي، و نيرو به نيروي ما بيفزايي. خدايا! سايه ابر را بر ما باد گرم و زهرآگين مساز، و سردي آن را بر ما شوم و نحس مكن، و بارانش را بر ما عذاب قرار مده، و آبش را براي ما تلخ و شور مگردان. خدايا! بر محمد و آلش درود فرست، و ما را از بركت آسمانها و زمين روزي بخش؛ همانا تو بر هر كاري توانايي.
بِسمِ الله الرَّحمنِ الرَّحیم
اللّهُمّ اسْقِنَا الْغَيْثَ، وَ انْشُرْ عَلَيْنَا رَحْمَتَكَ بِغَيْثِكَ الْمُغْدِقِ مِنَ السّحَابِ الْمُنْسَاقِ لِنَبَاتِ أَرْضِكَ الْمُونِقِ فِي جَمِيعِ الْآفَاقِ. وَ امْنُنْ عَلَي عِبَادِكَ بِإِينَاعِ الثّمَرَةِ، وَ أَحْيِ بِلَادَكَ بِبُلُوغِ الزّهَرَةِ، وَ أَشْهِدْ مَلَائِكَتَكَ الْكِرَامَ السّفَرَةَ بِسَقْيٍ مِنْكَ نَافِعٍ، دَائِمٍ غُزْرُهُ، وَاسِعٍ دِرَرُهُ، وَابِلٍ سَرِيعٍ عَاجِلٍ. تُحْيِي بِهِ مَا قَدْ مَاتَ، وَ تَرُدّ بِهِ مَا قَدْ فَاتَ وَ تُخْرِجُ بِهِ مَا هُوَ آتٍ، وَ تُوَسّعُ بِهِ فِي الْأَقْوَاتِ، سَحَاباً مُتَرَاكِماً هَنِيئاً مَرِيئاً طَبَقاً مُجَلْجَلًا، غَيْرَ مُلِثٍّ وَدْقُهُ، وَ لَا خُلّبٍ بَرْقُهُ. اللّهُمّ اسْقِنَا غَيْثاً مُغِيثاً مَرِيعاً مُمْرِعاً عَرِيضاً وَاسِعاً غَزِيراً، تَرُدّ بِهِ النّهِيضَ، وَ تَجْبُرُ بِهِ الْمَهِيضَ اللّهُمّ اسْقِنَا سَقْياً تُسِيلُ مِنْهُ الظّرَابَ، وَ تَمْلَأُ مِنْهُ الْجِبَابَ، وَ تُفَجّرُ بِهِ الْأَنْهَارَ، وَ تُنْبِتُ بِهِ الْأَشْجَارَ، وَ تُرْخِصُ بِهِ الْأَسْعَارَ فِي جَمِيعِ الْأَمْصَارِ، وَ تَنْعَشُ بِهِ الْبَهَائِمَ وَ الْخَلْقَ، وَ تُكْمِلُ لَنَا بِهِ طَيّبَاتِ الرّزْقِ، و تُنْبِتُ لَنَا بِهِ الزّرْعَ وَ تُدِرّ بِهِ الضّرْعَ وَ تَزِيدُنَا بِهِ قُوّةً إِلَي قُوّتِنَا. اللّهُمّ لَا تَجْعَلْ ظِلّهُ عَلَيْنَا سَمُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ بَرْدَهُ عَلَيْنَا حُسُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ صَوْبَهُ عَلَيْنَا رُجُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ مَاءَhهُ عَلَيْنَا أُجَاجاً. اللّهُمّ صَلّ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمّدٍ، وَ ارْزُقْنَا مِنْ بَرَكَاتِ السّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، إِنّكَ عَلَي كُلّ شَيءٍ قَدِيرٌ.
پ. ن:
#نهج_البلاغه_خطبه_115.
دعايى براى طلب باران.
خداوندا كوه هاى ما از بى آبى شكاف خورده و زمين ما غبار آلود و دام هاى ما در آغل هاى خود سرگردانند و چون زن بچّه مرده فرياد مى كشند، و از رفت و آمد بى حاصل به سوى چراگاه ها و آبشخورها، خسته شده اند. بار خدايا بر ناله گوسفندان و فرياد و آه شتران ماده رحمت آور، خدايا به سرگردانى آنها در راه ها و ناله هايشان در خوابگاه ها رحمت آور.
بار خدايا هنگامى به سوى تو بيرون آمديم كه خشكسالى پياپى هجوم آورده، و ابرهاى پر باران از ما پشت كرده و خشك و نامهربان بدون بارش قطره اى باران گذشتند. خدايا تو اميد هر بيچاره و حل كننده مشكلات هر طلب كننده مى باشى، خدايا تو را مى خوانيم، در اين هنگام كه همه نا اميد شده اند، و ابر رحمت بر ما نمى بارد و حيوانات ما نابود گرديدند، ما را به كردار ما عذاب نكنى، و به گناهان ما كيفر ندهى.
خدايا رحمت خود را با ابر پر باران و بهار پر آب و گياهان خوش منظر شاداب بر ما نازل فرما.
📜#صحیفه_سجادیه🌷
📣شهید مطهری:صحیفه سجادیه برای حقانیت شیعه کافی است.
🔹یکی از دعاهای صحیفه سجادیه دعای الاستعاذه(دعای هشتم) است.
در این دعا امام سجاد(علیه السلام) از ۴۴رذیله مهلک اخلاقی به خدا پناه می برد.
🔸به کسانی که نیاز دارند بیماریهای اخلاقی خود را درمان کنند توصیه می شود این دعای کوتاه و پر محتوا را مطالعه کنند.
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
📸 دشمنان آرامش از نگاه امام سجاد
🔸امام سجاد در دعای #هشتم صحیفه سجادیه با نگاهی عالمانه 44 بیماری اخلاقی را نامبرده،ایشان با افزودن یک کلمه به هر صفت و رذیله اخلاقی در حقیقت به زمینه تبدیل آن به یک بیماری اشاره کرده است به عنوان نمونه می فرماید هیجان الحرص آنچه در حرص عامل سقوط است، طوفانی شدن آن است
☀️فرازی از دعا
(۱) اللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَيَجَانِ الْحِرْصِ، وَ سَوْرَةِ الْغَضَبِ، وَ غَلَبَةِ الْحَسَدِ، وَ ضَعْفِ الصَّبْرِ، وَ قِلَّةِ الْقَنَاعَةِ، وَ شَكَاسَةِ الْخُلُقِ، وَ إِلْحَاحِ الشَّهْوَةِ، وَ مَلَكَةِ الْحَمِيَّةِ
خدایا! به تو پناه می آوریم، از توفان حرص و تندی و شدّت خشم، و چیرگی حسد و ناتوانی صبر، و کمی قناعت و ناسازگاری اخلاق، و پافشاری و سماجت شهوت و صفت تعصّب.
(۲) وَ مُتَابَعَةِ الْهَوَى، وَ مُخَالَفَةِ الْهُدَى، وَ سِنَةِ الْغَفْلَةِ، وَ تَعَاطِي الْكُلْفَةِ، وَ إِيثَارِ الْبَاطِلِ عَلَى الْحَقِّ، وَ الْإِصْرَارِ عَلَى الْمَأْثَمِ، وَ اسْتِصْغَارِ الْمَعْصِيَةِ، وَ اسْتِكْبَارِ الطَّاعَةِ.
و پیروی از هوای نفس و عقب ماندن از هدایت، و خواب غفلت و انجام کار سخت و پرمشقت و ترجیح دادن باطل بر حق و پافشاری بر گناه، و کوچک شمردن معصیت و سنگین دانستن طاعت
(۳) وَ مُبَاهَاةِ الْمُكْثِرِينَ، وَ الْإِزْرَاءِ بِالْمُقِلِّينَ، وَ سُوءِ الْوِلَايَةِ لِمَنْ تَحْتَ أَيْدِينَا، وَ تَرْكِ الشُّكْرِ لِمَنِ اصْطَنَعَ الْعَارِفَةَ عِنْدَنَا
و فخر فروشی ثروتمندان و تحقیر تهی دستان و بدی سرپرستی نسبت به زیردستمان، و ترک سپاس نسبت به کسی که به ما احسان و خوبی کرده.
8دعایترکاخلاقناپسند۩صحیفهسجادیه.mp3
1.67M
👿 دعاى ترک اخلاق ناپسند
💠 دعای هشتم صحیفه سجاديه
دعای پناه بردن به خدا از سختی ها و امور ناپسند اخلاقی و کردارهای نکوهیده
اَللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ مِن هَيَجَانِ الحِرصِ وَ سَورَةِ الغَضَبِ وَغَلَبَةِ الحَسَدِوَضَعفِ
#ماه_فقرا
💢چرا کسی را رد نمیکنید
✅از امام حسن مجتبی علیهالسلام پرسیدند:
«چرا شما هیچ گاه فقیری را مأیوس بر نمیگردانید؟»
امام حسن علیه السلام پاسخ دادند:
«من خود، نیازمند خداوند هستم و به الطافش امید دارم. به همین دلیل شرم دارم که خود، فقیر باشم ولی فقیری را مأیوس کنم.
خداوند، مرا عادت داده است که نعمتهایش را به من ارزانی دارد و من هم خود را عادت دادهام که نعمت هایش را به مردم ببخشم.»
📚طبقات الکبری ، جلد ۱ ، صفحه ۲۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخاوت خاص امام حسن مجتبی علیه السلام
🎙 استاد رفیعی
🔶یکی از "نقیصههای" ما این است که دعاها را بدون" توجه" میخوانیم و معنایش را نمیفهمیم؛
از بعضی که قادریم معنایش را بفهمیم، "تأمل و تدبر" نمیکنیم؛
🔸 دعا میخوانیم، "حواسمان" هم جای دیگری است! در حالی که این دعاها همه دفترهای ارزشمند معرفت و نسخههای "عشق و محبت" است.
🔸و خیلی "چیزها" در این دعاهاست که اگر ما به آنها توجه کنیم، میتوانیم آنها را بیاموزیم.
🔷بعضیها دعا را "تفسیر"
میکنند که البته خوب است،
لکن وقتی بنده "یک کلمه" دعا را
با" بیست" کلمه تفسیر میکنم، این دیگر کلام امام نیست؛
🔸 اگر_ بشود "کلام امام" را در یک کلمه زیبا، شکیل و خلاصه بازگرداند، آنوقت یک مقداری از "لطف" کلام امام را به ما خواهد داد.
🔸آن تفسیرهای" مفصل" برای اینکه انسان معارف را یاد بگیرد "خوب" است؛
اما برای اینکه "لذت سخن امام" را که خیلی هم "زیباست" درک کند، نه؛
آنها خوب نیست.
رهبر انقلاب آيه الله خامنه ای
1366/7/3
15.mp3
978.3K
#ادعیه
📝 دعای آنحضرت در زمان بیماری یا روی آوردن بلا و اندوه
♻️دعای پانزدهم صحیفه سجادیه
با لحن عربی
🎤 میثم کاظم
📌خدا یا❗️
مرا از آلودگى اعمال گذشته پاک کن،
و شرّ اعمال گذشته ام را از من بزداى،
و از لذّت عافیت کامیابم فرما،
و گوارایى تندرستى را به من بچشان🤲
#دعای_پانزدهم
#صحیفه_سجادیه
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
دعای پانزدهم صحیفه سجادیه مربوط به زمان سختی ها و مشکلات است. در این دعا، روح عبودیت و مقام رضا و تسلیم در برابر مقدرات الهی موج می زند و به تعبیری، مراتب عالیه توحید را بیان می دارد.
حال انسان موحد و مومن در سختی ها، خوشی ها و مشکلات تفاوتی ندارد و هر آنچه از جانب خدای تبارک و تعالی باشد را با جان و دل می پذیرد و در همه حال، نسبت به همه این وضعیت ها شاکر است.
﴿1﴾ اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا لَمْ أَزَلْ أَتَصَرَّفُ فِيهِ مِنْ سَلَامَةِ بَدَنِي ، وَ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا أَحْدَثْتَ بِي مِنْ عِلَّةٍ فِي جَسَدِي
«2» فَمَا أَدْرِي يَا إِلَهِي أَيُّ الْحَالَيْنِ أَحَقُّ بِالشُّكْرِ لَكَ؟ وَ أَيُّ الْوَقْتَيْنِ أَوْلَى بِالْحَمْدِ لَكَ؟
«3» أَ وَقْتُ الصِّحَّةِ الَّتِي هَنَأْتَنِي فِيهَا طَيِّبَاتِ رِزْقِكَ وَ نَشَّطْتَنِي بِهَا لِابْتِغَاءِ مَرْضَاتِكَ وَ فَضْلِكَ وَ قَوَّيْتَنِي مَعَهَا عَلَى مَا وَفَّقْتَنِي لَهُ مِنْ طَاعَتِكَ
«4» أَمْ وَقْتُ الْعِلَّةِ الَّتِي مَحَّصْتَنِي بِهَا وَ النِّعَمِ الَّتِي أَتْحَفْتَنِي بِهَا تَخْفِيفاً لِمَا ثَقُلَ بِهِ عَلَيَّ ظَهْرِي مِنَ الْخَطِيئَاتِ وَ تَطْهِيراً لِمَا انْغَمَسْتُ فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ وَ تَنْبِيهاً لِتَنَاوُلِ التَّوْبَةِ وَ تَذْكِيراً لِمَحْوِ الْحَوْبَةِ بِقَدِيمِ النِّعْمَةِ
(1) خدایا! تو را سپاس بر تندرستی بدنم که پیوسته از آن برخوردار بودم و تو را سپاس بر بیماری و مرضی که در جسمم پدید آوردی.
اى خداى من! كدام يك از اين دو حال، براى سپاس گزارى به درگاهت سزاوارتر، و كدام يك از اين دو وقت، براى سپاس و ثنا به پيشگاهت شايستهتر است؟
آيا زمان سلامت كه روزىهاى پاكيزهات را در آن برايم گوارا فرمودى، و به سبب آن براى به دست آوردن خشنودى و احسانت به من نشاط دادى، و مرا همراه آن، بر آنچه كه از اطاعتت توفيق دادى، نيرو بخشيدى.
يا هنگام بيمارى كه مرا به وسيله آن از ناخالصىها خالص ساختى، و نعمتهايى كه به من هديه دادى، براى سبك كردن گناهانى كه پشتم را گران و سنگين كرده، و پاك كردن زشتىهايى كه در آن فرو رفتهام، و آگاهى دادن براى اين كه توبه را فراگيرم، و به ياد آوردن نعمتهاى قديم، براى محو كردن گناهان بزرگ از پروندهام؟
#پانزدهم
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
✳️ حسن بن على بن فضال مىگويد: از حضرت رضا عليه السلام شنيدم فرمود:
ما سُلِبَ احَدٌ كَريمَتَهُ الّا عَوَّضَهُ اللّهُ مِنْهُ الْجَنَّةَ.
عضو ارزشمندى از انسان گرفته نمىشود، مگر اين كه خداوند به عوض آن بهشت عنايت مىكند.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
ما مِنْ مُسْلمٍ يُبْتَلى فى جَسَدِهِ الّا قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لِمَلائِكَتِهِ: اكْتُبُوا لِعَبْدى افْضَلَ ما كانَ يَعْمَلُ فى صِحَّتِهِ.
مسلمانى به مرض دچار نمىشود، مگر اين كه خداوند عزّوجلّ به ملائكه مىفرمايد: براى بندهام بهترين آنچه را كه در ايام سلامتش عمل مىكرد در پروندهاش ثبت كنيد.
حضرت رضا عليه السلام فرمود:
الْمَرَضُ لِلْمُؤْمِنِ تَطْهيرٌ وَ رَحْمَةٌ، وَ لِلْكافِرِ تَعْذيبٌ وَ لَعْنَةٌ، وَ انَّ الْمَرَضَ لايَزالُ بِالْمُؤْمِنِ حَتّى لايَكُونَ عَلَيْهِ ذَنْبٌ.
مرض براى مؤمن پاك كننده از گناه و رحمت الهى است و براى كافر عذاب و لعنت است و به حقيقت كه مرض با مؤمن هست در حدّى كه گناهى بر او نماند.
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
صُداعُ لَيْلَةٍ تَحُطُّ كُلَّ خَطيئَةٍ الَّا الْكَبائِرَ.
سردرد يك شب هر گناهى جز گناهان كبيره را از پرونده مىريزد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 228
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
✳️ امام صادق عليه السلام مىفرمايد: رسول خدا از سلمان هنگامى كه بيمار بود، عيادت كرد، سپس به او فرمود:
اى سلمان! در بيمارى تو سه خصلت براى تو است. در ياد حضرت حقّى، دعايت در اين بيمارى مستجاب است، بيمارى، گناهى برايت نمىگذارد مگر اين كه از پرونده تو مىريزد، خداوند تاوقت مرگ تو را عافيت دهد. «1» حضرت صادق عليه السلام فرمود:
سَهَرُ لَيْلَةٍ فِى الْعِلَّةِ الَّتى تُصيبُ الْمُؤْمِنَ عِبادَةُ سَنَةٍ
بيدارى يك شب در بيمارى كه متوجه مؤمن مىشود عبادت يك سال است.
عَنْ امير المُؤمنينَ عليه السلام فى الْمَرَض يُصيبُ الصَّبىّ قالَ: كَفَّارَةٌ لِوالِدَيه.
از امير المؤمنين عليه السلام است در مرضى كه به فرزند انسان مىرسد، فرمود:
بيمارى كودك كفّارهاى براى گناهان پدر و مادر است.
راوى مىگويد از على بن الحسين زين العابدين عليه السلام شنيدم كه فرمود:
مَا اخْتَلَجَ عِرْقٌ وَلا صُدِعَ مُؤْمِنٌ قَطُّ الّا بِذَنْبِهِ وَ ما يَعْفُو اللّهُ عَنْهُ اكْثَرُ، وَ كانَ اذا رَأَى الْمَريضَ قَدْ بَرِىءَ قالَ لَهُ: لِيَهْنِئْكَ الطُّهْرُ- اىْ مِنَ الذُّنُوبِ- فَاسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ.
رگى در بدن مؤمن حركت نمىكند يا نمىشكافد مگر به خاطر گناهش و آنچه را خداوند از مؤمن عفو مىكند و آن را به جريمه و عقاب نمىبرد بيش از آن است و چون امام زين العابدين مريض شفا يافتهاى را مىديد به او مىفرمود، پاكى را به تو تهنيت مىگويم. يعنى پاكى از گناهان را، عمل را از سر بگير كه حال به خاطر بيماريت از گناهانت پاك شدهاى.
رسول خدا صلى الله عليه و آله به على عليه السلام فرمود:
يا عَلِىُّ انينُ الْمَريضِ تَسْبيحٌ، وَ صِياحُهُ تَهْليلٌ، وَ نَوْمُهُ عَلَى الْفِراشِ عِبادَةٌ، وَ تَقَلُّبُهُ جَنْباً الى جَنْبٍ فَكَانَّما يُجاهِدُ عَدُوَّ اللّهِ، وَ يَمْشى فِى النّاسِ وَ ما عَليْهِ ذَنْبٌ.
يا على! ناله مريض تسبيح و فريادش تهليل و خوابش در رختخواب عبادت و از اين پهلو به آن پهلو غلتيدنش همچون جهاد با دشمن خدا است، يا على او در بين مردم حركت مىكند در حالى كه به خاطر آن بيمارى گناهى بر او نيست.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 228
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
✳️ عبدالرحمن بن جندب مىگويد:
زمانى كه همراه با امير المؤمنين عليه السلام از صفين برگشتيم و خانههاى كوفه را ديديم ناگهان چشم ما به پيرمردى افتاد كه در سايه خانهاش نشسته بود و آثار مرض درقيافهاش ديده مىشد، على عليه السلام به او فرمود: صورتت را رنگ پريده مىبينم، آيا به خاطر بيمارى است؟ عرضه داشت: آرى، فرمود: آيا از اين بيمارى كراهت دارى؟
عرضه داشت: دوست ندارم چنين مرضى را كسى دچار شود، امام فرمود: آنچه را كه به تو رسيده به حساب خدا نمىگذارى؟ عرضه داشت: چرا؟ فرمود: تو را به رحمت پروردگارت بشارت باد و بدان كه به خاطر اين بيمارى گناهت آمرزيده شده است.
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
ساعاتُ اْلَاوْجاعِ يَذْهَبْنَ بِساعاتِ الْخَطايا.
ساعات دردها، از بين برنده ساعات خطاهاست.
جابر بن عبداللَّه رحمهم الله مىگويد:
مردى كرولال به سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد و به نزد حضرت ايستاد و سپس با دست اشاره كرد، حضرت فرمود: صفحهاى به او بدهيد تا آنچه مىخواهد بنويسد، بر صفحه نوشت:
اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللّهُ وَ انَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ.
حضرت فرمود: براى او بنويسيد كه تو را به بهشت بشارت باد، مسلمانى نيست كه عضو اصلى خود را يا زبان يا گوش، يا دست يا پا را از دست بدهد، پس خدا را سپاس گويد بر آنچه به او رسيده و آن را نزد خدا به حساب آورد، مگر اين كه خداوند او را از آتش نجات دهد و به بهشت ببرد.
سپس رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
بلا كشيدهگان در دنيا را هر آينه در آخرت درجاتى است كه به اعمال خود به آن درجات نمىرسند، ثوابى كه براى بلا كشيدههاى از اهل توحيد در قيامت مقرّر است به نحوى است كه بيننده آن ثواب مىگويد: اى كاش بدنم در دنيا در راه خدا با قيچى قطعه قطعه مىشد تا به چنين بهرهاى نايل مىشدم، البته اى امّت من بدانيد كه خداوند عملى را در اتصال به غير مكتب اسلام نخواهد پذيرفت.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 228
#پانزدهم
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
✳️ رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
جبرئيل به زيباترين صورت بر من فرود آمد و گفت: اى محمد خداوند تو را سلام مىرساند و مىگويد: من به دنيا وحى كردم بر اولياى من تلخ و تنگ و شديد باش تا عاشق لقاى من باشند و بر دشمنانم راحت و خوش و آسان و پاكيزه باش تا لقاى مرا دشمن بدارند، من دنيا را زندان اوليائم و بهشت دشمنانم قرار دادم.
امير المؤمنين عليه السلام فرمود:
انَّ الْبَلاءَ لِلظّالِمِ ادَبٌ، وَ لِلْمُؤْمِنِ امْتِحانٌ، وَ لِلْانْبِياءِ دَرَجَةٌ، وَ لِلْاوْلِياءِ كَرامَةٌ.
به حقيقت بلا و ناراحتى براى ستمگر ادب و براى مؤمن امتحان و آزمايش و براى انبيا درجه و براى اولياى كرامت و بزرگوارى است.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 228
#پانزدهم
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
✳️ ابى بصير مىگويد: خدمت حضرت باقر عليه السلام رسيدم و عرضه داشتم: شما وارث رسول خدا هستيد؟ فرمود: آرى، عرضه كردم: رسول خدا وارث علوم انبيا است؟
فرمود: آرى، گفتم: شما قدرت داريد مرده زنده كنيد و كور مادر زاد و دارنده مرض پيسى را علاج كنيد؟ فرمود: به اذن خدا، آرى. سپس فرمود: نزديك من بيا، دست مباركش را بر چشم و صورتم كشيد، به ناگاه آفتاب و آسمان و زمين و خانهها و هر چه در آن بود ديدم، حضرت فرمود: دوست دارى بينا باشى و هر آنچه براى مردم است براى تو باشد و آنچه در قيامت از حساب و كتاب به آنان مىرسد به تو برسد، يا به همان حال باز گردى و بهشت بى زحمت براى تو باشد، عرضه داشتم: به همان حال برگردم، حضرت دوباره به چشم و صورتم دست كشيد و من به همان حال اول برگشتم.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
ارْبَعٌ مِنْ كُنُوزِ الْجَنَّةِ: كِتْمانُ الْفاقَةِ، وَ كِتْمانُ الصَّدَقَةِ، وَ كِتْمانُ الْمُصيبَةِ، وَكِتْمانُ الْوَجَعِ.
چهار چيز از گنج هاى بهشت است: پنهان داشتن نياز و #فقر، پنهان داشتن #صدقه، پنهان داشتن مصيبت و پنهان داشتن درد.
و نيز رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
يَقُولُ اللّهُ عَزَّوَجلَّ: اذا وَجَّهْتُ الى عَبْدٍ مِنْ عَبيدى مُصيبَةً فى بَدَنِهِ اوْ مالِهِ او وَلَدِهِ ثُمَّ اسْتَقْبَلَ ذلِكَ بِصَبْرٍ جَميلٍ اسْتَحْيَيْتُ مِنْهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ انْ انْصِبَ لَهُ ميزاناً اوْ انْشُرَ لَهُ ديواناً.
خداوند متعال مىفرمايد: زمانى كه به مصيبتى در بدن، يا مال يا فرزند به بندهام رو كنم، سپس او با صبر جميل از برنامه من استقبال كند، در قيامت از او حيا كنم كه برايش ترازو يا نامه عمل برپاكنم.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 237
#صحیفه_سجادیه_دعا_15
✳️ دوستى داشتم به نام حاج محمد تهرانى كه از سواد خواندن و نوشتن بهرهاى نداشت ولى از نظر ايمان و يقين و عمل صالح مردى فوق العاده بود. يك بار در عرفات و بار ديگر در كاظمين خدمت مولاى بزرگوارمان حضرت ولى عصر عجّل اللّه تعالى فرجه رسيده بود. در اواخر عمر مبتلاى به بيمارى رعشه سخت در هر دو دستش شده بود به طورى كه از جابجا كردن يك استكان آب عاجز بود.
براى زيارت حضرت رضا عليه السلام به مشهد مشرف شد، بالاى سر حضرت طلب شفا كرد، نيمه شب همان شب در عالم رؤيا به خدمت حضرت رضا عليه السلام رسيد، امام به او فرمود: به خاطر اين رعشه در دست، مقامى در قيامت برايت مقرّر شده كه بسيار عالى است.
چنانچه در اين چند روزه باقى مانده عمر بخواهى از خدا براى تو طلب شفا كنم ولى در مقابل شفاى اين بيمارى آن مقام آخرتى از دستت خواهد رفت، عرضه داشت كه تا پايان عمر با اين بيمارى صبر مىكنم؛ زيرا مقام آخرتى بالاتر از سلامت دست من است، سپس ازخواب بيدار شد و تا روز مرگ با همان رعشه در حالى كه قلبى راضى از حضرت حق داشت به سر برد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 237
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_
✳️ #صبر بر بيمارى تا هنگام شفا داراى ثواب زيادى است و بر مريض است كه شكايت خود را از بيمارى فقط و فقط متوجه حضرت حق كند كه صبر بر مرض و لب فرو بستن از شكايت باعث شفاى زودرس است.
ابن عباس مىگويد:
انَّ امْرَاةَ ايُّوبَ قالَتْ لَهُ يَوْماً: لَوْدَعَوْتَ اللّهَ انْ يَشْفِيَكَ، فَقالَ: وَيْحَكِ كُنّا فِى النَّعْماءِ سَبْعينَ عاماً فَهَلُمَّ نَصْبِرْ فِى الضَّرّاءِ مِثْلَها، فَلَمْ يَمْكُثْ بَعْدَ ذلِكَ الّا يَسيراً حَتّى عُوفِىَ.
همسر ايوب يك روز به او گفت: اگر از خدا بخواهىشفا مىدهد، ايوب بر او فرياد زد ما به مدت هفتاد سال در نعمت و خوشى بوديم بر ماست به مدت هفتاد سال در اين مصيبت و سختى صبر كنيم، مدّت زيادى نگذشت مگر اين كه ازتمام رنجها راحت شد.
حضرت على عليه السلام فرمود:
الْمَريضُ فى سِجْنِ اللّهِ مالَمْ يَشْكُ الى عُوّادِهِ تُمْحى سَيِّئاتُهُ. وَ ايُّما مُؤْمِنِ ماتَ مَريضاً ماتَ شَهيداً، وَ كُلُّ مُؤْمِنٍ شَهيدٌ، وَ كُلُّ مُؤْمِنَةٍ حَوْراءُ، وَ اىُّ ميتَةٍ ماتَ بِها الْمُؤْمِنُ فَهُوَ شَهيدٌ، وَ تَلا قَوْلَ اللّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ:
وَ الَّذينَ آمَنُوا بِاللّهِ وَ رُسُلِهِ اولئِكَ هُمُ الصِّدِّيقُونَ وَ الشُّهَداءُ عِنْدَ رَبِّهِمْ – حدید 19
بيمار در زندان خدا است و تا زمانى كه از بيمارى خود نزد عيادت كنندگانش شكايت نكند، سيّئاتش محو مىشود و هر مؤمنى در بيمارى بميرد شهيد است و تمام مؤمنان شهيدند و تمام زنان مؤمنه حورا هستند. به هر مرگى مؤمن بميرد شهيد است، سپس آيه شريفه را تلاوت كردند: و كسانى كه ايمان به خدا و رسولان آوردند، اينان صديقون و شهداء نزد پروردگارشان هستند.
مريض مستحب است در وقت بيمارى اين دعا را بخواند و تكرار كند:
لا الهَ إلّااللّهُ وَحْدَهُ لاشَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيى وَ يُميتُ وَ هُوَ حَىٌّ لايَمُوتُ، سُبْحانَ اللّهِ رَبِّ الْعِبادِ وَ الْبِلادِ، وَ الْحَمْدُ لِلّهِ حَمْداً كَثيراً طَيِّباً مُبارَكاً فيهِ عَلى كُلِّ حالٍ، وَ اللّهُ اكْبَرُ كَبيراً، كِبْرِياءُ رَبِّنا وَ جَلالُهُ وَ قُدْرَتُهُ بِكُلِّ مَكانٍ. اللّهُمَّ انْ كُنْتَ امْرَضْتَنِى لِقَبضِ رُوحِى فى مَرَضِى هذا فَاجْعَلْ رُوحى فى ارْواحِ مَنْ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنْكَ الْحُسْنى، وَ باعِدْنى مِنَ النّارِ كَما باعَدْتَ اوْلياءَكَ الَّذينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنْكَ الْحُسْنى.
نيست خدايى جز خدايى يكتا و شريك ندارد و همكارى براى او نيست، سلطنت و سپاس مختص ذات اوست كه مىميراند و زنده مىكند و اوست كه زنده است و هرگز نمىميرد و از بين نمىرود، منزه است خدايى كه پروردگار بندگان و آبادى هاست، حمد و سپاس مختص خدايى است كه فراوان و مداوم و در همه حال خدايى بزرگ و بزرگتر و بلند پايه است، پروردگار ما و قدرت تواناييش به همه جا حكمفرماست، بار خدايا! اگر مرا بيمار گردانيدهاى كه در اين بيمارى جانم را بگيرى، بارالها! جانم را در زمره كسانى قرار ده كه آنها را مورد احسان خود واقع ساختى و مرا از آتش غضبت به دور دار همان طورى كه دوستانت را كه مورد احسان تو هستند، از آتش دور داشتهاى.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 237
🔰 توصیههای حضرت آیتالله خامنهای برای بهرهبرداری معنوی از #صحیفه_سجادیه
🔸 صحیفه سجادیه بخوانید و در آن تأمل کنید
🔻 این صحیفهی سجّادیه واقعاً کتاب معجز نشانی اســت. ... از این معارف موجود در دعاهای حضرت علیبنحسین علیهالسلام در صحیفهی سجادیه، استفاده کنند؛ بخوانند؛ تأمل کنند. اینها فقط دعا نیست؛ درس است؛
این کلمات امام سجاد - و همهی ادعیهای که از ائمه علیهمالسلام مأثور اســت و بدست ما رسیده است - پر است از معارف. ۸۷/۰۴/۲۶
ادامه
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
﴿5﴾ وَ فِي خِلَالِ ذَلِكَ مَا كَتَبَ لِيَ الْكَاتِبَانِ مِنْ زَكِيِّ الْأَعْمَالِ ، مَا لَا قَلْبٌ فَكَّرَ فِيهِ ، وَ لَا لِسَانٌ نَطَقَ بِهِ ، وَ لَا جَارِحَةٌ تَكَلَّفَتْهُ ، بَلْ إِفْضَالًا مِنْكَ عَلَيَّ ، وَ إِحْسَاناً مِنْ صَنِيعِكَ إِلَيَّ .
﴿6﴾ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ حَبِّبْ إِلَيَّ مَا رَضِيتَ لِي ، وَ يَسِّرْ لِي مَا أَحْلَلْتَ بِي ، وَ طَهِّرْنِي مِنْ دَنَسِ مَا أَسْلَفْتُ ، وَ امْحُ عَنِّي شَرَّ مَا قَدَّمْتُ ، وَ أَوْجِدْنِي حَلَاوَةَ الْعَافِيَةِ ، وَ أَذِقْنِي بَرْدَ السَّلَامَةِ ، وَ اجْعَلْ مَخْرَجِي عَنْ عِلَّتِي إِلَي عَفْوِكَ ، وَ مُتَحَوَّلِي عَنْ صَرْعَتِي إِلَى تَجَاوُزِكَ ، وَ خَلَاصِي مِنْ كَرْبِي إِلَى رَوْحِكَ ، و سَلَامَتِي مِنْ هَذِهِ الشِّدَّةِ إِلَى فَرَجِكَ
﴿7﴾ إِنَّكَ الْمُتَفَضِّلُ بِالْإِحْسَانِ ، الْمُتَطَوِّلُ بِالِامْتِنَانِ ، الْوَهَّابُ الْكَرِيمُ ، ذُو الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ .
(5) و در اثنای آن بیماری، از جمله تحفههایی که به من عنایت کردی این است که فرشتگان نویسنده بر عهده من اعمال پاکیزهای نوشتند؛ اعمالی که نه دلی در آن فکر کرده و نه زبانی به آن گویا شده و نه عضوی در انجامش رنج برده؛ بلکه بخششی از جانب تو بر من و احسانی از ساختۀ تو به سوی من بود.
(6) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و آنچه را برایم پسندیدهای محبوب من ساز و آنچه را بر من وارد کردهای آسان کن و از آلودگی اعمال زشتی که در گذشته انجام دادهام پاکم فرما و شرّ آنچه که پیش از این مرتکب شدهام، از صفحۀ وجودم محو کن؛ و از شیرینی عافیت کامیابم ساز و گوارایی تندرستی را به من بچشان؛ و راه بیرون رفتن از بیماریام را به سوی بخشش و عفوت و جابهجا شدنم را از بستر بیماری به جانب گذشتت و نجاتم را از اندوهم به عرصۀ رحمتت و تندرستیام را از این دشواری به دایرۀ گشایشت، قرار ده.
(7) همانا تو نیک رفتار به احسان و عطاکنندۀ به نعمتی، بسیار بخشنده و بزرگواری؛ دارای جلال و اکرامی.
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
⁉️در زندگی انسان دچار ناملایمتی هایی میشود گاهی زندگی سخت میشود ،انسان درمانده میشود... راه چاره چیست؟
✅سعی کنید همیشه متوجه دو مطلب باشید و با اتکا به این دو و استمداد از این دو بر همه مشکلات فائق شوید:
🤲🏻 یکی #توکل_بر_خداوند و دیگری توجه و #توسل به کسی که عالم وجود به خاطر او برپاست و او حضرت #ولی_عصر -عجلاللهتعالی فرجه الشریف- است.
🎙 برگرفته از بیانات آیت الله وحید خراسانی