📚 ﷽ 📚
🔹بسیاری از عبادات یا اغلبِ عبادات، آن روابطی که بینِ خودِ انسان و خداست ــ ذکر، توجّه، دعا، نافله، شبزندهداری، سحرخیزی، احسان و کارهای نیک ــ باید بینِ خودِ انسان و خدا بمانَد.
🔹مبادا انسان بهخاطرِ اینکه دیگران ببینند، کاری را انجام دهد! كه اين عملِ شرکآلود، فعلِ حرام و دورکننده است.
🖌 #امام_خامنه_ای (مُدَّ ظِلُّهُ العالی)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
⛔️ قضاوت کردن نسبت به دیگران سبب میشود همان آزمونِ آنان برای قضاوتکننده رُخ دهد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
گیرند همه روزه و من گیســویت
جویند همه هـلال و من ابرویـت!
از جملهٔ این دوازده ماهِ عزیز
یک ماه مبارک است آن هم رویت
➰#شعر
@sulookmanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تصویری 👆👆👆👆
🎤 موضوع: مناجاتِ عرفانی #امام_خمینی در ورود به #ماه_مبارک_رمضان: الهی؛ ما هیچیم و هرچه هست تویی ...
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹هروقت یقین کردید کارهایی که میکنید کاملاً درست است و معتقد شدید یک شِبهِعصمتی دارید و شما را حتماً نگه میدارند، بدانید در حالِ #ٳستدراج میباشید.
🔹اگر کسی گمان کرد موردِ تٲیید است، بداند بلاها شروع خواهد شد و به تدبیرِ خودش چوبش میزنند؛ یعنی چاه را خودش میکَنَد. ریشهٔ این حالت این است که آدم خودش را از اطرافیان بهتر و داناتر بداند. آدم به اینجا که رسید، خطر در راه است.
🔹#علامه_طباطبایی اگر یک بچّه چیزی میگفت، خوب گوش میکرد شاید حرفی باشد که برای ایشان صادر شده.
پناه بر خدا از این غفلت که گوشمان دیگر شنوا نباشد.
🔹واقعیّت این است که آدمی در مسیرِ تعالیِ خودش، یک کُتَلِ اصلی دارد و آن عبارت از نفس است؛ وقتی نفس تجلّی کرد، به یک شیطان تبدیل میشود. بهمحضِ تجلّیِ نفس، آدم را به حالِ خود وامیگذارند، و وانهادگی اگر متوقّف نشود، به هلاکت یا ضررِ بسیار میانجامد.
🔹یک لحظه استغنا، مساوی با هلاکت است. همه اینرا میدانیم ولی امتحان و ابتلا پیش میآید تا این درس، وجدانی شود؛ اصلاً برای همین تجربهها به دنیا آمدهایم.
@sulookmanavi
🖌امام کاظم (علیه السّلام): تُستَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبِيِ فِي صِغَرِهِ لِيَكونَ حَليما في كِبَرِهِ؛ خوب است بچّه در كودكى بازىگوش باشد تا در بزرگسالى بردبار گردد.
📚 کافی
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹احیاناً کسانیکه فکرِ سیرِ عبودی و سلوکِ عبودی را دارند، چیزهایی فهمیدهاند و سعیها میکنند؛ به گمانِ خود معمولا ً این سؤال را دارند که چرا هیچ پیشرفتی در مقامِ توحید و عبودیّت در خود نمیبینند؟
🔹آنها برنامههایی را از برنامههای عبودی ـ یعنی از دعاها، تلاوتها، ذکرها، نمازها و امثالِ اینها از مستحبّات ـ برای خود هم انتخاب میکنند، به آنها مداومت هم میکنند، امّا هرچه روزها میگذرد هروقت به خود که برمیگردند میبینند که در حقیقت حرکتی نیست، همان هستند که اوّل بودهاند یا بدتر!
🔹به گمانِ اینکه آن برنامهٔ عبودی که برای خود اتّخاذ کردهاند ـ چند تا از مستحبّات را در اوقاتِ مختلف ادامه دادهاند ـ این سلوکِ عبودی است، این حرکتِ عبودی است! چون اینطور گمان میکنند، این سؤال برای آنها پیش میآید که ما هیچ حرکتی نکردیم یا هیچ آدم نشدیم، الی آخر؛ تعبیراتی که میشود!
🔹سلوکِ عبودی این نیست! سلوکِ عبودی ــ به تعبیرِ دیگر ـ حرکتِ عبودی است؛ و اصلِ مسئله همان است و ما برای آن خلق شدیم، برای آن اینجا آمدیم، برای آن این مُهلت را به ما دادند و این امکانات را. امّا این نیست که انسان چند تا از مستحبّاتی را ـ بهنحوی که ما انجام میدهیم ـ این دعا را، آن توسّل را، آن نماز را، آن ذکر و آن تلاوت را در اوقاتِ معیّنی ـ به همان نحویکه ما انجام میدهیم ـ انجام بدهد و کارِ دیگری نداشته باشد و این انتظار را داشته باشد که مدارجِ عبودیّت را طی کند، در منازلِ توحید پیش برود، درست بشود؛ این نیست!
🔹البتّّه اینها کارِ خوبی است، اینها جزئی است از آنچه که به نامِ سلوکِ عبودی است؛ اصلِ آن، چیزِ دیگری است و اینها با آن اصل، داخل در سلوکِ عبودی میشود وَٳلّا آن اصل نباشد حتّی اینها را نمیشود یک سلوک نامید.
🔹سلوک، رفتن است؛ حرکت کردن است، پیش رفتن است، مدارج طی کردن است، منازل پشتِ سر گذاشتن است؛ معنیِ سلوک این است.
🔹اگر در آیاتِ قرآن دقّت کنید، خلاصهٔ آن این است که ما از مرحلهٔ بالایی آمدیم، در اسفلالسّافلین افتادیم، بسیار نقائص و عیوب و حُجُب در وجودِ ما پیدا شده است و به وجود آوردهایم، آن وقت ما در برگشت به سوی آن موطنِ اصلی و آنجا که باید برویم، باید حرکت کنیم؛ یک حرکتِ تکاملی است به اصطلاح فلسفی، یک صعودِ وجودی است، یک عروجِ روحی است که انسان باید در این حیاتِ دنیوی ـ که فرصتی است که به او دادهاند ـ شروع کند و پیش برود. آن سلسله از عیوب را، نقائص را، اشکالات را که در وجودِ اوست، قدم به قدم، روز به روز از خود دور کند.
🔹فلذا سلوک را ـ به تعبیری ـ قرآن، "تزکیه" نامیده. تزکیه یعنی چه؟ تزکیه یعنی خود را پاک کردن. خود را پاک کردن این نیست که انسان بخواهد با لقلقه چیزهایی به زبان آورَد؛ یک کار است، یک حرکت است.
🖌حکیم و عالِمِ فرزانه، صاحبِ انفاسِ قُدسی، حضرتِ #آیتالله_محمد_شجاعی (رضواناللّهتعالیعلیه)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦ببین علم و معرفت و سرّ و راز را بَهرِ چه میجویی: اگر بَهرِ دنیاست، دَنی ست؛ اگر بَهرِ آخرت است، هیچ نَیَرزد؛ اگر بَهرِ خودِ علم و عرفان است، جز شرک و بتپرستی نیست؛ لیکن اگر برای حقتعالیست، خوب توشهای است.
@sulookmanavi