خدا گفت: "عشق همان نامِ من است كه مُشتی خاک را بدَل به نور میكند"؛ و او مُشتی نور شد در دستانِ خداوند ...
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨سه گام با امام علی علیهالسّلام
♦گامِ اول: ناپایداریِ غم و شادی
🔹دنیا دو روز است؛ یک روز با تو و روزِ دیگر علیهِ تو. روزی که با توست مغرور مشو و روزی که علیهِ توست ناامید مشو، زیرا هردو پایانپذیرند ...
♦گامِ دوم: دلبستگی به دنیا
🔹بگذارید و بگذرید، ببینید و دل نبندید، چشم بیاندازید و دل نبازید؛ که دیر یا زود باید گذاشت و گذشت ...
♦گامِ سوم: گناه و قساوتِ قلب
🔹اشکها خشک نمیشوند مگر بر اثرِ قساوتِ قلبها، و قلب ها سخت و قَسی نمیگردند مگر به سببِ زیادیِ گناهان ...
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦کسانیکه میخواهند بیارتباط با خدا خوشبخت شوند، اینکار نشدنی است. خدا میفرماید کسانیکه از یادِ من ٳعراض کردهاند، زندگی را برایشان جهنّم میکنم!
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦اٹرِ غفلت و سرکشی
🔹انسان هنگامىكه تمامِ راه را رفت، آنگاه مىيابد كه اثرِ يك نگاه، اثرِ يك خيال، اثرِ يک تصميم، بر تمامِ هستى و بر تمامِ عوالم تا چه اندازه بوده است و آنگاه مىيابد كه چقدر بر اثرِ بىتوجّهى و سركشى ضرر كرده و زيان ديده است، و آنروز بانگ برمىدارد و ناله مىكند كه: يا حَسْرَتا عَلى ما فَرَّطْتُ فى جَنْبِ اللّه وَ إِنْ كُنْتُ لَمِنَ السّاخِرين.
🖋علی صفایی حائری
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹"تکیهکلام"ها انواعِ مختلفی دارند؛ کلامِ آدمها غالباً به جایی و کسی یا حتّی به "چیز"ی تکیه دارد.
🔹میشود در مواقعِ سختی و خطر، از برخی از تکیهکلامها قدرت گرفت؛ تکیهکلامهایی مانندِ "یاعلی"، "یاحسین"، "یا امامِ زمان" ازجمله کلامهایی است که انسان میتواند ـ خودآگاه یا ناخودآگاه ـ به آنها تکیه کرده و به این ترتیب از قدرتِ این بزرگان استمداد بطلبد.
🔹یاد بگیریم همواره ـ در مواقعِ ترس و سختی، و حتّی در آسایش و راحتی ـ تکیهگاهِ کلاممان را عباراتی انتخاب کنیم که از انرژیِ لایزالِ الهی برای عبورِ موفقیّتآمیز از تجربهها تغذیه کنیم.
@sulookmanavi
عارفان را شمع و شاهد نیست از بیرونِ خویش
خونِ انگوری نخورده، بادهشان هم خونِ خویش
باده غمگینان خورند و ما ز مِی خوشدلتریم
رو به محبوسانِ غم دِه ساقیا افیونِ خویش!
🖋#مولانا
➰شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 اٹرِ حُسنِ خُلق در سلوک
🔹چه نعمتى بزرگتر از اين براى يک سالکِ دردمند كه در سفرِ بسيار بزرگ و طولانى كه آغاز نموده است، پاى قصوراتِ او به ميان نيايد و خطاهاى او در اين بين مطرح نشود؟!
🔹زيرا كه او بى قصور و خطا نيست، و قصورها وخطاهايش هم كم نيست؛ اگر پاى آنها به ميان آيد، و محاسبهٔ مقامِ رُبوبى در خصوصِ آنها بهكار افتد، مسلّماً راه بهجايى نخواهد بُرد؛ و امّا اگر قصورات و خطاها به ميان نيايد، جاى اميد است كه راهى بهسوى حضرتِ مقصود يابد و مشمولِ نظرِ او گردد و بالٲخره در اين سفر موفق باشد.
🔹و "حُسنِ خلق" چنين اثرى دارد و موجبِ اين مىشود كه در باطنِ امر، قصورات و خطاها ذوب شود و از ميان برخيزد. امام صادق سلاماللهعليه فرمود: ان الخُلق الحسن يميث الخطيئة كما تميث الشمس الجليد؛ حُسنِ خلق، خطاها را ذوب مىكند آنچنانكه آفتاب، يخ را ذوب مىنمايد. (اصولِ كافى، ج ۲، كتابِ الايمان و الكفر، بابِ حُسنالخلق).
🖌حکیم و عالِمِ فرزانه، صاحبِ انفاسِ قُدسی، حضرتِ #آیتالله_محمد_شجاعی (رضواناللّهتعالیعلیه)
@sulookmanavi