📚 ﷽ 📚
🔹"تکیهکلام"ها انواعِ مختلفی دارند؛ کلامِ آدمها غالباً به جایی و کسی یا حتّی به "چیز"ی تکیه دارد.
🔹میشود در مواقعِ سختی و خطر، از برخی از تکیهکلامها قدرت گرفت؛ تکیهکلامهایی مانندِ "یاعلی"، "یاحسین"، "یا امامِ زمان" ازجمله کلامهایی است که انسان میتواند ـ خودآگاه یا ناخودآگاه ـ به آنها تکیه کرده و به این ترتیب از قدرتِ این بزرگان استمداد بطلبد.
🔹یاد بگیریم همواره ـ در مواقعِ ترس و سختی، و حتّی در آسایش و راحتی ـ تکیهگاهِ کلاممان را عباراتی انتخاب کنیم که از انرژیِ لایزالِ الهی برای عبورِ موفقیّتآمیز از تجربهها تغذیه کنیم.
@sulookmanavi
عارفان را شمع و شاهد نیست از بیرونِ خویش
خونِ انگوری نخورده، بادهشان هم خونِ خویش
باده غمگینان خورند و ما ز مِی خوشدلتریم
رو به محبوسانِ غم دِه ساقیا افیونِ خویش!
🖋#مولانا
➰شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 اٹرِ حُسنِ خُلق در سلوک
🔹چه نعمتى بزرگتر از اين براى يک سالکِ دردمند كه در سفرِ بسيار بزرگ و طولانى كه آغاز نموده است، پاى قصوراتِ او به ميان نيايد و خطاهاى او در اين بين مطرح نشود؟!
🔹زيرا كه او بى قصور و خطا نيست، و قصورها وخطاهايش هم كم نيست؛ اگر پاى آنها به ميان آيد، و محاسبهٔ مقامِ رُبوبى در خصوصِ آنها بهكار افتد، مسلّماً راه بهجايى نخواهد بُرد؛ و امّا اگر قصورات و خطاها به ميان نيايد، جاى اميد است كه راهى بهسوى حضرتِ مقصود يابد و مشمولِ نظرِ او گردد و بالٲخره در اين سفر موفق باشد.
🔹و "حُسنِ خلق" چنين اثرى دارد و موجبِ اين مىشود كه در باطنِ امر، قصورات و خطاها ذوب شود و از ميان برخيزد. امام صادق سلاماللهعليه فرمود: ان الخُلق الحسن يميث الخطيئة كما تميث الشمس الجليد؛ حُسنِ خلق، خطاها را ذوب مىكند آنچنانكه آفتاب، يخ را ذوب مىنمايد. (اصولِ كافى، ج ۲، كتابِ الايمان و الكفر، بابِ حُسنالخلق).
🖌حکیم و عالِمِ فرزانه، صاحبِ انفاسِ قُدسی، حضرتِ #آیتالله_محمد_شجاعی (رضواناللّهتعالیعلیه)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🖋امام محمّد باقر علیهالسّلام: چهار خصلت است که هركس دارا باشد، خداوند برای او خانهای در بهشت بنا نماید:
۱.【من اوي اليتيم؛ هركس كه يتيمی را پناه دهد و کفالتِ او کند.
۲.【و رحم الضَّعيف ؛ و ضعیفی را مهربانی کند.
۳.【و أشفق علي والديه؛ و به پدر و مادر مهربان باشد.
۴.【و رفق بمملوكه؛ و با زيردستِ خویش با مهر و نرمی رفتار نماید.
📚 خصال صدوق
@sulookmanavi
چه مستیست ندانم که رُو به ما آورد
که بود ساقی و این باده از کجا آورد
دلا چو غنچه شکایت ز کارِ بسته مکن
که بادِ صبح، نسیمِ گرهگُشا آورد
🖋#حافظ
➰شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 عزیزانی که استادِ عرفان میخواهند توجّه کنند:
🔹نمازِ اوّلِ وقت، نمازِ شب، ترکِ لغویّات، انجامِ واجبات و ترکِ مُحرّمات، مراقبه، و توسّل به امام زمان (عج) را انجام دهید و از خداوند بخواهید که ولیّ خدایی را سرِ راهِ شما قرار دهد.
🔹اگر ظرفیّتِ لازم را ایجاد نکنید، بخاطرِ مکرِ عرفانیِ استاد ممکن است کلّاً ناامید شوید. مکرِ عرفانی به اینصورت هست که شما با عجله و عدمِ نورانیّتِ باطنیِ خود و نداشتنِ ظرفیّتِ لازم [خیلی مهم] نزدِ استادی میروید و استاد از نیّتِ غیرِخالصِ شما با خبر هست و یا ظرفیّتِ لازم را در شما نمیبیند و بعد ـ از روی عمد ـ حرفی میزند یا کاری انجام میدهد که شما فکر میکنید ایشان اصلاً استاد نیست، و بدبین میشوید؛ و لذا بیفایده خواهد بود استاد دیدنِ شما ...
🔹یا پیشِ کسی میروید که شیّاد هست و دکّان باز کرده ـ که در زمانِ ما بسیار بیشتر رایج شده و تشخیص هم بسیار سخت میباشد ـ مگر کسیکه بزرگانِ دیگر ایشان را تٲیید کرده باشند و اسفارِ اربعه را تمام کرده باشد؛ که اگر استاد واصل نباشد، برای روح و جانِ انسان کُشنده هست و خطرناک.
🔹به قولِ عارفِ کامل آیتالله بهجت (ره): برای قربِ به خدا و سیر و سلوک ـ چنانچه طالب و صادق باشید ـ ترکِ معصیّت کافی و وافی است برای تمامِ عمر، اگرچه هزار سال باشد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦در مکتبِ قرآن، "توجّه به حق" ـ که یادِ خدا در قالبِ تقوی و ذکر و عبادت است ـ به اضافهٔ "محبّت به خلق" ـ که عبارت است از رحمانیّت و خیرخواهی نسبت به همهٔ مخلوقات، و رحیمیّت و خدمت به مۆمنان و مقرّبانِ درگاهِ او ـ، دو بالِ پروازِ آدمیاَند و با صرفنظر کردن از یکی نمیتوان به تعالی دست یافت.
@sulookmanavi
💘 مگر میشود زندگیِ مرا به هم ریخته آفریده باشد خدای دانههای انار!
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🌻توكّل از طاعتِ خدايانِ بسيار بيرون آمدن است و به طاعتِ يک خدا مشغول شدن، و از سببها بُريدن ...
@sulookmanavi