📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🎈دین دو کلمه است: عمل به رضا، و رضا به قضا. (عمل به رضای خدا، و رضا به قضای خدا).
یعنی هرچه میکنیم برای خدا و رضای خدا باشد، و آخرش هرچه میشود تقدیرِ خدا بدانیم و به آن راضی باشیم.
@sulookmanavi
🖌أَتَىٰ أَمْرُ اللَّهِ فَلَا تَسْتَعْجِلُوهُ ... (نحل، ۱)؛ فرمانِ خدا صادر شده و به وقتش اجرا میگردد، پس راجع به آن عجله نکنید!
♦این آیه میگوید که حکمِ همه را خدا صادر کرده و نسخهٔ همه را پیچیده؛ پس مۇمنین عجله نکنند چون بالاخره به قرب و جوارِ حق میرسند، و کافرین هم عجله نکنند چون بزودی طعمهٔ حریق میشوند.
@sulookmanavi
دوستانِ گرامی ـ در صورتِ تمایل ـ نیّت کنند؛ تفٲلّی با دیوانِ خواجهٔ شیراز ـ حافظ بزرگوار ـ خواهیم زد.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
ما بیغمانِ مستِ دل از دست دادهایم
همرازِ عشق و همنفسِ جامِ بادهایم
بر ما بسی کمانِ ملامت کشیدهاند
تا کارِ خود ز ابروی جانان گشادهایم
ای گُل تو دوش داغِ صبوحی کشیدهای
ما آن شقایقیم که با داغ زادهایم
پیرِ مغان ز توبهٔ ما گر ملول شد
گو باده صاف کن که به عذر ایستادهایم
کار از تو میرود مددی ای دلیلِ راه
کانصاف میدهیم و ز راه اوفتادهایم
چون لاله مِی مَبین و قدح در میانِ کار
این داغ بین که بر دلِ خونین نهادهایم
گفتی که #حافظ اینهمه رنگ و خیال چیست
نقشِ غلط مَبین که همان لوحِ سادهایم
➰#شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
♦#رسالت_ما
🔸اين حرف كه ديگران ـ در شرايطِ امروزِ ايران ـ بهتر مىتوانند كارگشا باشند، يک شعار و يک فريب است؛ ولى اين حرف كه همين مسئولان مىتوانند بهتر از اين كار كنند، مطلوبى است كه رهبرى هم از آنها مىخواهد و حتّى راهِ انتقاد را هم نشان مىدهد.
🔸و از اين دو حرف گذشته، اين هم يک سؤال است كه من و تو در برابرِ كمبودها و نارسايىها چه بايد بكنيم؛ تضعيف كنيم، توجيه كنيم، يا به تكميل برخيزيم؟
🔹حقيقت اين است كه:
👈 تضعيف، جنايت است؛
👈 توجيه، حماقت است؛
👈 و تكميل، رسالتِ ماست.
🖌#استاد_علی_صفایی_حائری
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🔹فرمود خوشبخت آن کسی است که بهوسیلهٔ دیگری موعظه بشود؛ یعنی عبرت بگیرد.
🔹ما میبینیم چیزهایی را که در زندگی برای افراد پیش میآید؛ چهجور در مرحلهٔ امتحان قرار میگیرند، چطور بعضی در امتحان پیروز میشوند، چطور بعضی در امتحان مردود میشوند، چطور بعضی از موقعیّتها استفادهٔ درست میکنند، چطور بعضی موقعیّتها و فرصتها را از دست میدهند.
🔹اینها را نگاه کنیم. با دیدِ باز اینرا برای خودمان وسیلهٔ موعظه قرار بدهیم؛ یعنی از این درس بگیریم. بهجای اینکه وقتی کسی زمین خورد، دلمان خنک بشود و بر روی احساساتِ خودمان قرار بگیریم، نه، بهجای این توجّه بکنیم که عامل چه بود؟ عاملِ این زمینخوردن، عاملِ این اعتلا و اوج چه بود؟ چگونه شد؟ و ما چقدر میتوانیم از این فرصتها استفاده کنیم.
🖌#وليمطلقالهي (۱۳۹۲/۱۱/۱۰)
حضرت آيتاللّهالعظمي امام سيّدعلي حسيني خامنهاي [ادام اللّه تعالي ظلال سيادته]
💘 اَللّهُمَّ احفَظ لَنَا سَیِّدَنَا وَ نُورِ عَینَنَا وَ قَلبِنَا الَذَّی بَینَ جَنبَینَا قَائِدِنَا اِمَامَنَا الخَامِنِهای اِلَی قیام مولانا المهدی (عج)
@sulookmanavi
نفحاتِ صبح دانی ز چه روی دوست دارم
که به رویِ دوست مانَد که برافکنَد نقابی
🖌#سعدی
➰#شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🖌... فَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا (نساء، ۱۹)؛ چه بسا از چیزی خوشتان نیاید و خدا خیرِ بسیاری در آن گذاشته باشد.
🔸این عبارت توصیهای کلّی است که همهجا بهکارِ انسان میآید. انسان، جهول و عجول است و زود دلزده میشود و هوسِ چیزهای دیگر میکند. همین کفران، او را به دلزدگی از بهشت و تطاول به شجرهٔ ممنوعه واداشت!
🔸خداوند در این آیه و ضمنِ این عبارت، ترمزِ انسان را کشیده و از او خواسته مراقب باشد که مثلِ همیشه نارضایتی و دلزدگیاش موجبِ خِذلان و سلبِ خیرش نگردد. زنی را که خدا برای زندگیِ مۇمن مقدّر کرده، زشت است یا زیبا، بداخلاق است یا خوشخُلق، در او خیرِ کثیر است برای مۇمن؛ و برکتِ صبر بر وی بیحدّ و حصر است، و سعادتِ دنیا و آخرت و فرزندانِ صالحی نصیبِ مۇمن میکند.
🔸چرا؟
چون رضا به قضای خداست و رضا به قضا، همیشه مبارک است و خیرِ کثیر در پی دارد. بسیاری از خیرات در لابلای ناگواریهای زندگی پنهان است و جز با صبر و تسلیم و رضا نمیشود استخراجشان کرد.
🔸مۇمن باید کراهت از وقایع و افرادی را که در زندگیاش مقدّر شده - که این خصلت، بسی خیرسوز است - وانَهد. بجایش مۇمن باید رضا را جایگزینِ کراهت کند؛ و اگر نمیتواند، لااقل بر چیزی که مکروهش هست صبر کند تا خودِ خدا اگر خواست تغییری ایجاد کند. (خودِ همین صبر هم درجهٔ مۇمن را رفعت میبخشد و به رضا ختم میکند).
@sulookmanavi
🖌فَسَجَدَ الْمَلَائِكَةُ كُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ (حجر، ۳۰)
🔹این سجده، سجده بر نوعِ بنیآدم است نه فقط آدمِ ابوالبشر. سجدهٔ ملائکه، تعظیمِ روحالله است که در آدم دمیده شده و هست؛ یعنی ملائکه در برابرِ خلافتِ الهی که در نهادِ بشر به ودیعه نهاده شده خاضعاند و فرمانبردار.
🔹سجدهٔ فرشتگان در برابرِ آدم (ع)، سجدهٔ آنها در برابرِ روحِ الهیِ انسان است و نشان میدهد که فرشتگان در برابرِ انسانِ حقیقی متواضع و خادمِ اویند.
@sulookmanavi