در این تصویر هم یک فروند بالگرد ۲۱۴ تولید داخل را مشاهده میکنید که مجهز به دو تیر موشک کروز برد بلند حیدر بوده و این بالگرد ترابری را به یک بالگرد تهاجمی پیشرفته و بسیار قابل اتکا تبدیل میکند. موشک کروز حیدر با برد ۲۰۰ کیلومتر دست بلند فرماندهان در نبردهای آینده خواهد بود که میتوانند بسیار دورتر از هر سامانه پدافندی و با ارتفاع مناسب توسط بالگرد شلیک شده بدون آنکه بالگرد و خدمه آن دچار آسیب شوند. ترکیب بالگردهای کبرا مجهز به انواع و اقسام موشکهای ضد زره تولید داخل و بالگرد ۲۱۴ مجهز به موشکهای برد بلند کروز که در مواقع لزوم میتوانند قاتل سامانههای پدافندی دشمن (با توجه به وزن و اندازه خود) باشند یک ترکیب کشنده و بینظیر را تشکیل میدهد که کمتر ارتشی در جهان به آن دسترسی دارد کشوری که خودش طراحی میکند، میسازد و بهرهبرداری میکند، میداند که چگونه آن را بهینه کرده و پیشرفته کند و در مواقع ضرورت بهره برداری از آن را که فقط خودش میداند تغییر دهد. البته این بالگردها به یک سامانه دید در شب جدید مجهز شدهاند که تا به امروز دیده نشده بودند...
@syriankhabar
🔴 پزشک سوری که جاسوس صهیونیستها شد!
🔹رژیم صهیونیستی از کثیفترین و غیراخلاقیترین روشها برای جاسوسی و ضربه زدن به طرفهای مقابل خود استفاده میکند و برای رسیدن به مقاصد نامشروع خود افرادی را به خدمت میگیرد که در ابتدا به هیچ عنوان متوجه نیستند وارد چه بازی بیسرانجامی شده و در نهایت قرار است چه موجود شریر و بدذاتی به دلیل «جواب سلام» دادن یک صهیونیست تبدیل شود. از شگردها و شیوههای جذب افراد توسط سازمان جهنمی و آدمخوار موساد زیاد شنیدهاید که چگونه افرادی را که ابتدا فکر میکنند واقعاً دارند کار خیر میکنند را جذب کرده و در نهایت در چاه ویل نابودی و نیستی میاندازند، افرادی که در کشور خودمان هم مانند آن را داشتهایم و حالا قرار است داستان یکی از آنها را بخوانیم شاید درس عبرتی شد.
🔻شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی لبنان اعلام کرد که یک تبعه سوری که برای سرویس جاسوسی موساد رژیم صهیونیستی کار میکرده را دستگیر کرده است. این فرد یک پزشک بوده که در ماه آگوست از طریق فرودگاه بیروت وارد لبنان شده بود. افسران شعبه اطلاعات ارتش در چارچوب پیگرد حسابهای الکترونیکی مورد استفاده افسران سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی هویت این جاسوس را شناسایی کردند. در جریان تحقیقات مشخص شد که او بین سالهای 2020 تا 2022 با شماره تلفنهای سوئدی و سوری با افسران موساد تماس میگرفته و بعدا مشخص شد که این شمارهها در اطراف فرودگاه بیروت فعال هستند.
🔻بر اساس گزارش الاخبار، این پزشک سوری قبلا از سوئد به بیروت سفر میکرد. او از طریق یک شرکت برای سرویس جاسوسی اسرائیل کار میکرد و مدعی بود که قصد دارد یک شبکه تصفیه آب در سوریه را با هزینه خودش راهاندازی کند. او درواقع ماموریت داشت تا نقشههای شبکههای آب و فاضلاب سوریه و ابعاد امنیتی آن را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد.
🔻این مزدور رژیم اسرائیل در جریان بازجوییها اعلام کرد که یک پزشک داخلی متخصص در بیمارستان استکهلم است و درآمد بالایی دارد و مرتبا سفر میکند. این فرد مدعی شده که به دنبال انجام کار خیر در کشورش بوده و فردی برای اجرای یک پروژه تصفیه آب در سوریه با او تماس گرفته اما وی بعدا متوجه شده در حال ارتباط و همکاری با یک افسر اسرائیلی است.
🔻این پزشک سوری در ادامه بازجوییهای خود گفت که دو برادرش را نیز درگیر این پروژه کرده بود و بعدا در جریان سفر به سوریه به خانواده خود اطلاع داد که هیچ پروژه خیریهای وجود ندارد و فردی که با آنها ارتباط گرفته یکی از افسران سرویس موساد اسرائیل است. بنابراین آنها تصمیم گرفتند ارتباط خود را با این افسر اسرائیلی ادامه داده و از نقشه او آگاه شوند.
🔻اما بازپرسان لبنانی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که این پزشک سوری دروغ میگوید؛ زیرا قبل از شروع کار 6000 یورو به برادران و پدرش جهت همکاری در کار جاسوسی برای اسرائیل پرداخته کرده بود. پزشک مذکور سوری در ادامه مجبور شد اعتراف کند که برادرانش را برای جاسوسی تحریک کرده و مبالغی را به عنوان دستمزد به آنها میداده است. او همچنین برای پدرش نیز بارها چندین هزار یورو پول فرستاده بود.
🔻بر اساس این گزارش قرار بود که برادران این پزشک سوری در سوریه نقشههای شهرداریهای دمشق و حومه آن شامل جزئیات نقشه جادهها و بزرگراهها و پلها را برای او بفرستند و همچنین مامور به جمعآوری اطلاعات از دو شخصیت سوری بودند. بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی، رژیم اشغالگر صهیونیستی در پوشش سازمانهای خیریه، بشردوستانه و حقوقی به طور فعالانه اقدام به فعالیتهای جاسوسی در سوریه و دیگر کشورها میکند.
🔻بکر علوان، کارشناس امنیتی عراقی چند هفته قبل هشدار داد که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) بر چهار بخش از اردوگاه الهول سوریه که بقایای داعش در آن اقامت دارند، نفوذ دارد. با بررسی شرایط اردوگاه الهول این مساله آشکار شد که جریانهای وابسته به موساد در چهار بخش از این اردوگاه فعال هستند، آنها از طریق نفوذ در اردوگاه الهول در واقع بزرگترین منبع نیروی انسانی افراطگرا در سطح جهان را مدیریت کرده و میتوانند از این نفوذ برای اعزام تروریستهای انتحاری به کشورهای عربی از جمله عراق استفاده کنند.
🔻در لبنان نیز درحالی که از سال گذشته تا کنون دهها شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی کشف و منهدم شده است، نیروهای شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی این کشور همچنان در تعقیب شبکههایی هستند که مظنون به فعالیتهای جاسوسی در راستای منافع دشمن صهیونیستی می باشند.
🔻در جبهه مقاومت نیز فعالیت ضد جاسوسی اسرائیل به صورت شبانه روزی و در سطوح مختلف ادامه دارد و نتایج بزرگی در این زمینه حاصل شده است. اما مسئولان مربوطه بنا به دلایل امنیتی از افشای جزئیات خودداری کرده و این اطلاعات را در اختیار سرویس امنیت داخلی لبنان قرار دادهاند.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
45.39M
✴️ در این پادکست به چند موضوع مختلف اشاره کردهایم:
🔸نخست در مورد اعزام زوار عتبات به پیادهروی اربعین و مسائل و مشکلات پیش آمده؛
🔸موضوع بعد اشارهای به مرگ ملکه انگلیسیها داشته و موارد عجیب رسانهای آن را بررسی کردهایم؛
🔸در بخش سوم هم به سفر میانجی امریکایی به لبنان برای تعیین مرزهای دریایی اشاره داشتهایم که خود مطالب متعددی را در بر میگیرد؛
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوش کنید و بخندید.... ایتام ملکه چه خونی گریه میکنند..
این که خدمت شما عرض کردم عدهای در ایران پس از مرگ عجوزه انگلیسی یتیم شده و حالا عزادار هستند، باورتان نمیشد و آن چیزی که در گزارش امروز کانال در مورد آنگوفیلها و حضورشان در ایران و وابستگی آنها ب لندن گفتم شاید برای برخیها که ذهنیتی ندارند پذیرشش سخت باشد اما این یکی را گوش کنید و فقط بخندید... باور کنید این فقط باند شیرازیها هستند که اینگونه برای خانواده ارباب و سرورشان، عزیز از دست رفتهاشان در حال عزاداری هستند و آن انترهایی که عکس این عنتر را پروفایلشان کردند دیگر روی دست شیطان بلند شدند...
شاید عدهای فکر کنند این طنز است، شاید عدهای فکر کنند مسخره بازی است اما در مقام مسخره بازی هم بخندید...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مورد سرود ملی!! انگلیس شاید این روزها شنیده باشید، اما هر چه جستجو کنید کمتر پیدا میکنید که این سرود واقعاً چیست. این بخشی (یا شاید هم همه آن) است. مردم هیچ جایگاهی در این سرود ندارند، هویتی در آن نیست، هیچ شعاری برای آزادی و انسانیت نیست، هیچ نشانهای از فرهنگ و تاریخ نیست و همه در «ملکه» خلاصه شده است. انگار خداوند فقط همین یارو را خلق کرده و چنان «ملکه» ملکه میکردند که آدم دهانش باز میماند... حالا فکر کنید این سرود ملی ما بود، این حضرات پاپتیِ ولِ کفِ مجازی که دنبال بهانهای میگردند تا ایرادی از کشور ما بگیرند، چه میکردند؟ اما آیا تا به امروز در این مورد چیزی نوشتهاند؟ چیزی گفتهاند؟ دیدید در این چند روز چقدر نوشتند که «ملکه فقط سلطنت کرد و حکومت نکرد» میدانید منظور پلیدشان چیست؟ میدانید چرا این مزخرفات را میگویند؟ اینهایی که نشستهاند و دارند برای این عجوزه که سر تا پای کاخش دزدی از ملتهای دیگر بود و هر آجرش اگر زبان در بیاورد، آه و ناله یک انسان زجرکشیده و استعمار زده است، چه مرثیهها سروده و چه وامصیبتها سر میدهند؟
@syriankhabar
محمد عبدالسلام سخنگوی انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی در جریان سفر به تهران با علی اصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار و در خصوص آخرین تحولات یمن گفتگو و رایزنی کرد.
مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی ضمن ابراز خرسندی از استمرار روند آتشبس، اظهار امیدواری کرد آتشبس کنونی مرحلهای برای ورود به رفع محاصره کامل بدون قید و شرط، آتشبس سراسری و گفتوگوهای سیاسی باشد.
مذاکره کننده ارشد دولت نجات ملی یمن در این دیدار با تشکر از حمایتهای سیاسی و انسانی جمهوری اسلامی ایران از کشور و مردم یمن، گزارشی از روند اجرای توافق آتش بس موقت و چشم انداز آینده تحولات یمن ارائه کرد.
محمد عبدالسلام به کارشکنیهای موجود در مسیر اجرای صحیح تعهدات کنونی اشاره داشت و تکمیل تعهدات طرف مقابل، رفع محاصره، توقف درگیریها و پرداخت حقوق کارمندان را برای حفظ آتش بس ضروری دانست.
@syriankhabar
پاراف دوم این مصاحبه که با یک بنده خدایی شده را بخوانید... در پاراف دوم گفته: مرگ ملکه بر شرایط اقتصادی و سیاسی انگلیس هیچ تاثیری نخواهد داشت و.... اما در پاراف سوم میگوید: .... سمبل اتحاد، همبستگی و یکپارچگی «ملت بریتانیا» و حلقه واسط بریتانیا با کشورهای مشترک المنافع و ضامن مشروعیت در انگلستان است....
فارغ از اینکه پاراف سوم نقض کننده دومی است و با مرگ ملکه این حلقه واسط دیگر نیست و این به قول این بابا، سمبل هم مرده بنابراین آن کشورهایی که تا امروز به خاطر الیزابت خانم رودربایستی داشتند و دنبال استقلال نرفتند، خواهند رفت. کما اینکه خدمت این آقای کارشناس که کمی هم به خاطر زود برگرداندش ناراحت است باید بگویم که چیزی به اسم ملت بریتانیا نداریم، ملت اسکاتلند، ولز، انگلیس و ایرلند داریم. انگلیسیها خودشان را به زور به آن دیگر طرفها تحمیل کرده بودند. با مرگ ملکه خیلی اتفاقات روی خواهد داد و بچه 74 سالهاش هم عرضه جمع کردن اوضاع را نخواهد داشت....
برای این اتفاقات دعا کنید...
@syriankhabar
🔳 دم تکان دادن اروپا برای رژیم صهیونیستی
خواندن بیانیه سه کشور اروپایی در مورد مذاکرات هستهای و پاسخ ایران ما را به یک نقطه رهنمون میشود و آن نیز «دم تکان دادن این سه کشور اروپایی برای رژیم صهیونیستی است!» این بیانیه در فضایی خاص و با هماهنگی کامل رژیم صهیونیستی و لابیهای قدرتمند آن در اروپا به نتیجه رسیده و نشان میدهد که برداشت ایران از اروپا کاملاً درست بوده و کشورهای اروپایی هیچ اختیار و ارادهای از خود ندارند. آنها در حالی که در مذاکرات دوجانبه، گفتوگوهای تلفنی و پیامهای ارسالی وضعیت خود را به شدت نگرانکننده، وخیم و غیرقابل تحمل توصیف کرده و از شورش احتمالی مردم میگویند اما در سطح اعلامی رفتار دیگری دارند.
بیانیه انگلیس، فرانسه و آلمان موید این نکته است که به امید خدا هیچ نیازی به گاز و نفت ایران ندارند و به احتمال زیاد چند میدان گازی بسیار مهم در مرز فرانسه و آلمان کشف شده که نیازهای آنها در زمستان پیشرو برطرف میکند. بیانیه این سه کشور باید زمینه برخورد و تصمیمگیری کشورمان در برابر آنها باشد، چرا که آنها دنبال توافق به شکل درست و برد- برد نیستند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
🔳 دم تکان دادن اروپا برای رژیم صهیونیستی خواندن بیانیه سه کشور اروپایی در مورد مذاکرات هستهای و پا
هنگامی که با صدای بلند گفته میشد پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی و اجرای آن برای غربیها در آینده اینگونه تلقی میشود که این «وظیفه» ایران بوده که انجام داده و بر اساس «تعهداتش» کسی گوشش بدهکار نبود اما حالا این سه کشور با کمال پررویی نه تنها خواستار اجرای انپیتی (آن هم فقط برای ایران و نه برای به عنوان مثال رژیم صهیونیستی و هیچ کشور دیگری) هستند بلکه پروتکل الحاقی را هم بخشی از این تعهدات میدانند که ایران باید انجام دهد!! خواندن بیانیه این کشور نشان از آن دارد که این بیانیه نه در اروپا، که در جای دیگری نوشته شده و آنها فقط آن را بازنشر کردهاند!
این سه کشور در یک بازی نخنما شده پلیس خوب، پلیس بد این بار دیگر تعارف را کنار گذاشته و پوست میش را بیرون انداخته و تمام قد دندانهای نیش خود را که از سرمای پیشرو به شدت به هم میخورند به نمایش گذاشته و در پایان بیانیه خود ضمن مقصر جلوه دادن ایران در عدم پیشبرد روند مذاکرات وین و عدم اشاره به ناکامی دولت بایدن در اتخاذ تصمیمی مناسب مدعی شد: با توجه به شکست ایران در به نتیجه رساندن این توافق روی میز، ما به همراه شرکای بینالمللی در مورد بهترین روش برای پرداختن به تشدید تنشهای مستمر توسط ایران و نبود همکاری با آژانس در ارتباط با توافق پادمانهای انپیتی این نهاد رایزنی و مشورت میکنیم.
@syriankhabar.
عکس یک روزنامه دنیای اقتصاد و به قول صاحبش پرمخاطبترین روزنامه اقتصادی ایران و البته به قول ما روزنامهچیها، رانتخوارترین روزنامه ایران... کمی دقت کنید و ببینید چه میکند دنیای سرمایهداری و لیبرالها هر کجا باشند مانند زنجیر به هم وصل هستند. دومین پیروز اوکراینیها را برجسته کرده اما نفهمیدم اولینش چه بود و این پیروزی دومی که از آن یاد کرده تا الان با چه قیمتی به دست آمده است. روزنامه اقتصادی که در آن سیاست بسیار برجستهتر از اقتصاد است و هر کجا نگاه کنید دستان نابود کننده مدیران آن را مشاهده خواهید کرد سالهاست برای «آنان» مینویسد، خرج میکند و هلهله سر میدهد اما خدمت جناب بختیاری باید عرض کنیم که گاهی اوقات، بوی کباب نیست که به مشام میرسد و دارند خر داغ میکنند. حالا در پست بعد، شاهکار دیگر این باند عجیب و مخوف رسانهای را خواهید خواند که وقتی هیچ از دنیای حقیقی نمیدانند مخاطب را بیشعور گیرآورده و به او هر چه میخواهند میخورانند. اما ای کاش جنابش تیراژ واقعی روزنامهاش را هم اعلام میکرد و میگفت چند هزار (دقیقاً زیر 10 هزار با تخفیف) رسیده است...
@syriankhabar
🔴 چرا سوخو 35اس یک ابررهگیر است؟
🔻چند روز پیش گزارشی در مورد سوخو 35 اس و حضور آن در نیروی هوایی ارتش قلمی کردم که در آن به چند نکته اشاره شده بود که یکی از آنها «ابررهگیر» نامیدن این جنگنده برتری هوایی روسها بود. در یک گزارش دیگر در مورد فرمانده نیروی هوایی پاکستان به ایران گفته بودم که آنها دنبال خرید جنگنده کوثر هستند و از آنجایی که پاکستان بمبافکن سنگین ندارد و ایران دارای چنین توانمندی است آنها علاقه دارند که با ایران در این زمینه همکاری کنند. این دو موضوع باعث شد تا طبق معمول همیشه، شاگردان ناسپاس که سوادشان از همه احتمالاً «فزونی» گرفته و چند صد مخاطبی را هم که دارند صدقه سری کانال اخبار سوریه است علمشان گُل کند و مزخرفاتی بنویسند که ابتدا نیاز به پاسخ نداشت اما چون دیدم که چند نفر برایم ارسال کردند، گفتند توضیحی در این مورد بدهم.
🔻نخست آنکه باید تعریف کنیم ابررهگیر چیست و چرا به سوخو 35 اس ابررهگیر گفته میشود؟ در دنیا چند جنگنده با این قابلیت وجود داشتهاند؟ اگر سوخو 35 ابررهگیر نیست، پس چه میتواند باشد؟ در دنیا ما چند نوع جنگنده داریم با تعاریف خاص خود که این روزها البته همگی به مولتی رول یا چندکاره تعریف میشوند. یعنی هم بمب افکن هستند، هم شکاری، هم رهگیر و هم اگر نیاز شد میتوانند کار شناسایی را انجام دهند و البته در جنگ الکترونیک نیز ورود کنند. عموم جنگندههایی که در این دو دهه توسعه یافته یا ساخته شدهاند، این قابلیتها را داشته و دارند ولی تعدادی از جنگندهها تخصصی هستند و کارویژه تعریفشده خاص خود را دارند.
🔻به عنوان مثال در ایران قبل از انقلاب جنگنده اف 14 برای بحث برتری هوایی وارد شد اما این جنگنده به دلیل رادار قدرتمند و همچنین موشکهای مخوف فونیکس یک رهگیر به تمام معنی بود که آن روزها برترین جنگنده رهگیر ساخت غرب شناخته میشد و به صورت تخصصی کارش رهگیری و شکار پرندههای متخاصم بود. در غرب همان زمان دو مدل جنگنده دیگر در حال ساخت و توسعه بود، یکی اف 15 و دیگری هم اف16 و بعدها اف 18 هم وارد مرحله طراحی و ساخت شد. اما کدام یک از این سه طرح میتوانستند کارویژه تخصصی اف14 را انجام دهند؟ کدام یک راداری به برد رادار اف14 داشتند و به موشکهای فونیکس مجهز بودند؟
🔻بدون شک هیچکدام! اما همان زمان در بلوک شرق یک جنگنده ساخته شد که همه غرب را به چالش فرامیخواند و آن نیز چیزی جز یک هیولای پرنده بنام میگ 25 نبود. یک ابررهگیر با قابلیت شناسایی و عکسبرداری که در ارتفاع بسیار بالا و با سرعت وحشتناک پرواز میکرد و تا سالها یک معما برای غرب باقی ماند. یک دهه بعد شوروی با میگ 31 به عنوان ابررهگیر قدرتمندی که رادارش میتوانست صدها کیلومتر را پوشش دهد وارد عمل شد. بنابراین در حالی که غرب فقط یک اف14 را به عنوان یک رهگیر وارد خدمت کرده بود، روسها هم میگ 25 را داشتند و هم میگ 31 را، چه اینکه آنها یک شکاری هم ساختند که با نام میگ 29 وظیفه پوشش نزدیک هوایی را بر عهده داشت.
🔻حالا در این دو دهه روسها با خانواده فلانکر وارد میدان شدهاند، از زمانی که سوخو 27 با آن طراحی ویژه و مسحورکنندهاش وارد میدان شد تا به امروز نسخههای متعددی از آن ساخته شده که بدون شک دو جنگنده سوخو 30 اسام و سوخو 35 اس در کار خود بهترین هستند. اولی یک جنگنده مولتیرول تهاجمی است که دو سرنشینه بوده و تمام ماموریتهای برشمرده شده در بالا را میتواند انجام دهد ولی در مورد سوخو 35اس وضعیت متفاوت است. این جنگندهای تکسرنشینه با کارویژه برتری هوایی ساخته شده که با توجه به رادار بسیار قدرتمند خود و همچنین داشتن اویونیک پیشرفته که نسل پنجم به شمار میرود، اگر یک ابررهگیر نباشد؛ پس نام آن چه میتواند باشد؟
🔻بنابراین وقتی از یک جنگنده به عنوان ابررهگیر یاد میشود باید به ماموریتهای خاص آن، دلایل طراحی و ساخت و تجهیزات و امکانات آن توجه کرد. سوخو 35 درست است که یک مولتیرول بوده و میتواند بمب هم حمل کند، اما حقیقت طراحی آن چیز دیگری است و آن هم پشتیبانی از سوخو 30 در حملات عمقی و هچنین حفظ حریم هوایی کشور و مقابله با هواگردهای مهاجم است که با توجه به برد رادار و موشکهایش به راحتی چنین ماموریتی را انجام میدهد. در طول روزهای گذشته دیدهام که در مورد این پرنده مطالبی نوشته شده که خود غربیها به عنوان دشمن روسها نیز جرأت گفتنش را ندارند اما عدهای که سیاه و سفید را از هم تشخیص نمیدهند در این مورد اظهارفضل میکنند.
@syriankhabar
✴️چرا سوخو 24 یک بمبافکن ضربتی سنگین است؟
🔸اما موضوع بعد، در مورد بمب افکن سنگین است. در این زمینه هم باز متاسفانه سواد که نباشد، درک دقیق و عمیق نباشد هذیانگویی و قلمفرسایی و به کار گرفتن مغز و مخ مخاطب به میدان آمده و همه چیز با هم قاطی میگردد. در فرصتی مناسب در مورد دلایل پاکستانیها برای خریداری جنگنده بمب افکن کوثر 1 خواهم نوشت، اما وقتی مینویسیم که سوخو 24 یک بمبافکن سنگین است و خیلی از کشورهای منطقه چنین قابلیتی ندارند، دلیل و منطق آن چیست؟ بگذارید ابتدا در این مورد هم یک تقسیمبندی کنیم: ما در جهان چند نوع بمبافکن داریم: یک بمبافکن استراتژیک و دوربرد مانند بی52، بی 1و بی2 ساخت غرب و توپولف 95 و توپولف 22 و توپولف 160 داریم و البته چینیها هم بمب افکن اچ6 را که کپیبرداری از توپولف 16 است، دارند.
🔸در کلاس مقایسه همه بمبافکنهای روسی از همتای غربی خود به لحاظ حمل مهمات برتر بوده و تعداد بمب بیشتر با وزن بالاتری را حمل میکنند. اما یک کلاس دیگر بمب افکن هم داریم که به آن بمبافکن ضربتی و سنگین گفته میشود؛ در غرب اف 111 اردوارک طراحی و ساخته شد و در شرق هم سوخو 24. اف 111 را فقط امریکا و استرالیا به کار گرفتند و تلاشهای ایران قبل از انقلاب برای خرید دو اسکادران آن با مانع کاخ سفید مواجه شد. هر دو کشور هم این بمبافکنهای ضربتی را بازنشسته کردهاند. اما سوخو 24 در خیلی از کشورهای وارد خدمت شد و در نسخههای متعدد امروز در حال خدمت است.
🔸در حالی که غربیها پس از بازنشسته کردن اف111 دیگر هیچ بمبافکنی نساختند، روسها از خانواده سوخو 27 یک ویرایش قابل توجه را طراحی کرده و به خدمت درآوردند بنام سوخو 34 که قرار است در آینده جایگزین سوخو 24 در ارتش روسیه شود و تنها کشور خارجی که موفق به خرید آن شد هم الجزایر است. حالا در ویکیپدیا که منبع بسیاری از به حساب نویسندهها (مترجمهای گوگلی) است بروید و در مورد میزان محمولهای که سوخو 24 میتواند حمل کند مطالعه کنید. من اینجا چیزی نمینویسم و این را به خود شما واگذار میکنم. با این حال در منطقه کدام کشور بمب افکنی با چنین قابلیتی دارد؟ سوخو 24 یک بمبافکن تخصصی در کار خود است که با توجه به تعاریفی که ارتش برای آن کرده بسیار خطرناک است...
🔸پرواز در ارتفاع 100 پایی به صورت اتوپایلوت (خلبان خودکار) در کنار قابلیتهای انبوه در حوزه جنگ الکترونیک و حمل انواع و اقسام موشک و بمب و راکت آن را به حریفی خطرناک در میدان نبرد تبدیل میکند. حالا بیایید در منطقه نگاه کنید کدام کشورها چنین بمبافکنی دارند؟ به جز سوریها (البته چند طرف دیگر هم دارند مانند جمهوریهای شوروی سابق که میراثی از این بمب افکن بردهاند ولی در بسیاری از مواقع قابلیتهای فنی پرواز را نداشته و زمینگیر هستند) و خود روسها که در سوریه از آن بهره برداری میکنند، آیا امریکا هم بمب افکن ضربتی در منطقه دارد؟ رژیم صهیونیستی چطور؟ سعودی و امارات و ترکیه چطور؟
🔸بنابراین وقتی مینویسیم بمب افکن سنگین، دقیقا منظورمان این است. بمبافکنی که وزن خالی آن 22 تن است و وزن کاملش هنگام پرواز 44 تن، خودتان یک جمع و تفریق بزنید که منظور دقیقاً چیست! سوخو 24 یک دارای راهبردی برای ارتش ایران است که این روزها در حال توسعه است و با ورود سوخو 35 اس و حضور سوخو 35 اسام در کشور، یک ترکیب بسیار خطرناک برای دشمنان این مرز و بوم خواهد بود. این را در کنار 52 فروند اف 14 در خدمت و بیش از 120 فروند اف و همین تعداد اف5 و کوثر و میگ 29 بگذارید که هر چند به ظاهر قدیمی محسوب میشوند و بدون شک باید نوسازی و جایگزین شوند اما همین هم با توجه به داشتن یک پدافند مقتدر و موثر، کشورمان را به یک قدرت قابل توجه تبدیل کرده است.
@syriankhabar