فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محل شهادت چهار نفر از نیروهای رزمنده مرزبانی کشور وابسته به قرارگاه قدس سپاه پاسداران در سراوان. این را صدها بار گفتهام و باز هم مینویسم؛ در لحظه ملکوتی اذان که دارد به گوش میرسد جایی که خون ایرانی به زمین ریخته شد (شیعه و اهل سنت کنار هم) هزاران سال است که جنگیدهایم و خون دادهایم، هزاران سال است که در حال نبرد هستیم و این خونها که در آن اوباش حراملقمه تکفیری مانند عبدالخیار عبدالخیارزاده که در مسجد ضرار نماز نفاق و کفر بر پا میدارد شریک است، ما را قویتر خواهد کرد....
اما این تویوتا لندکروز را نگاه کنید! نیروی مرزبانی هنوز هم باید با لندکروز عهد بوق جابجا شود؟ اگر این سه عزیز شهید ما در خودروی محافظت شده، در امرپ توفان یا رعد بودند یا هر خودرویی که میتوانست در برابر کالیبرهای کوچک مقاومت کند، اینگونه شهید میدادیم؟ بخشی از خون این شهدا در گردن فرماندهانی است که این جوانان رادر این خودروها به کمین دشمن میفرستند...
@syriankhabar
🔳 با اردوغان دیدار نکنید، پیروز شدیم جبران میکنیم
▪️در حالی که در دمشق مقامات سوریه هیچ انگیزهای برای دیدار با رئیس جمهور ترکیه ندارند و چنین اقدامی را توهین به خون صدها هزار شهیدی که در 11 سال گذشته به دلیل مداخله وحشیانه حزب عدالت و توسعه حاکم بر ترکیه در جنگ علیه ملت خود میدانند، برخی از سیاسیون ترکیه مانند مسوولان سوری بر این باور هستند که آنچه اردوغان دارد انجام میدهد بیش از آنکه راهبردی باشد، تاکتیکی است.
▪️در این رابطه حزب مردم جمهوریخواه ترکیه از بشار اسد خواست با رجب طیب اردوغان دیدار نکند. این حزب متعهد شد که کمکهای مالی را به سوریه ارائه و نیروهای ترکیه را از سوریه خارج کند. روزنامهTurkiye Gazetesi نوشت: حزب مردم جمهوریخواه ترکیه در نامهای به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد: زمانی که به قدرت برسیم متعهد میشویم که تمام نیروهای ترکیه را از خاک سوریه از جمله ادلب خارج کرده و تمام خواستههای دولت سوریه را برآورده و کمکهای مالی را به این کشور ارائه کنیم.
▪️این روزنامه نوشت: این حزب در کنار احزاب دیگری که با آن ائتلاف دارند برای ممانعت از نشست احتمالی بشار اسد و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه تلاش میکنند. احزاب مخالف ترکیه ظرف پنج ماه گذشته هفت درخواست را برای عدم دیدار بشار اسد با اردوغان ارائه کردهاند. این درخواستها در حالی مطرح میشود که روسها بنا به درخواستهای متعدد و پیاپی اردوغان بارها از رئیس جمهور سوریه خواستهاند تا با این دیدار در مسکو موافقت کند.
▪️این روزنامه براساس اطلاعاتی که از وزارت خارجه سوریه به دست آورده است اعلام کرد، دو تن از رهبران حزب مردم جمهوریخواه نامهای را از طریق حزب بعث حاکم در سوریه برای بشار اسد فرستادند و در آن گفتند: روزهای اردوغان به سر آمده است و هیچ دیداری بر آینده او تاثیر نمیگذارد. برای همین ما زمانی که به قدرت برسیم تمام نیروهای ترکیه را از خاک سوریه به ویژه از ادلب خارج کرده و تمام خواستههای دولت سوریه را برآورده و کمکهای مالی را به این کشور ارائه میکنیم.
▪️در حالی که حدود 8 ماه دیگر تا انتخابات ریاستجمهوری ترکیه باقی مانده، اردوغان تلاشهای بیحد و حصر خود را بر این گذاشته تا به هر شکل ممکن در این انتخابات پیروز شود. اقدامات غیرقانونی بسیاری که او و سیستم امنیتی که در طول 22 سال گذشته به صورت کامل در اختیارش بوده، این قدرت را به اردوغان داده تا هم مخالفانش را سرکوب کند، هم رقبایش مانند امام اوغلو شهردار استانبول را راهی زندان کند، هم درحوزه امنیتی برایش بمبگذاری کنند تا بلکه بتواند از رهگذر این بمبگذاریها فضا را ملتهب و امنیتی کند.
▪️هر چند کارکرد چنین نامهای که توسط این روزنامه ترک منتشر شده چندان مشخص نیست، اما ترکیه امروز دیگر قدرت و پولی ندارد که بخواهد به سوریه کمک کند و حتی باوجود تمایل ایران و روسیه برای باقی ماندن اردوغان درقدرت (انتخاب میان بد و بدتر است) در دمشق باوجود چند سفر متوالی هاکان فیدان به این شهر و دیدار او با مقامات عالیرتبه امنیتی سوریه کسی چندان مشتاق انجام ملاقات میان آقای اسد و رجب اردوغان نیست. دلیل این مساله هم بسیار روشن و مبرهن است. فیدان در این ملاقاتها حاضر شده بود تعهدات متعددی هم بدهد اما افاقه نکرد.
▪️پس از آنکه سوریها پیششرطهایی مانند خروج نظامیان اشغالگر ترک از خاک سوریه و پایان دادن حمایت از گروهکهای تروریستی را به عنوان حسننیت مقدمه چنین دیداری مطرح کردند، طرف ترکیهای شروع به جفتکانداختن کرد. به عبارتی ابراهیم کالین که از نزدیکان اردوغان به شمار میرود مدعی شد که رئیسش هیچ برنامهای برای دیدار با اسد ندارد! این مساله باعث شد که همه تلاش روسها برای قانع کردن اسد هم راه به جایی نبرد، چرا که او با یک مثال ساده به روسها ثابت کرد دیدار با اردوغان جز آبروریزی چیزی نیست. او به روسها گفت: چند سال است که اردوغان تعهد کرده بزرگراه حلب به لاذقیه راهاندازی شود؟ آیا او به این تعهد کوچک که امضا هم کرده، عمل کرده که بخواهیم به وعدههای دیگرش امیدوار باشیم!
@syriankhabar
✴️ چین، پا جای پای امریکا در منطقه نمیگذارد /1
🔸در مورد روابط چین با کشورهای آسیای غربی، به ویژه ایران و عربستان از زمان سفر رئیس جمهور این کشور به ریاض، شاهد تحلیلهای متعدد و متفاوتی بودیم. نظر ما این بود که نگاه چین به منطقه اقتصادی است و چین ظرفیت ابرقدرت شدن را ندارد و صرفاً میخواهد شکم صدها میلیون انسان را پر کند و همین الان 6 برابر کشورهای آسیای غربی جمعیت دارد. اما دیدگاهها در ایران به شکلی عجیب نادرست بود که بیشتر ناشی از حب و بغض سیاسی بوده است. از قرار معلوم رسانههای غربی هم در دام تبلیغات رسانهای بن سلمان افتادند و آنگونه که یک نویسنده غربی در بیزینس اینسایدر میگوید، به شکل شتابزدهای گفتند که چین جای امریکا در عربستان را گرفت.
🔸این نویسنده چند دلیل مختلف میآورد که نشان دهد چین نمیخواهد نه پا جای پای امریکا بگذارد، نه دوست دارد با امریکا در این منطقه رقابت کند و نه دنبال ابرقدرتی است؛ بلکه صرفاً دنبال «منافع» خودش است و میخواهد با همه در این منطقه دوست باشد. دلیلش را هم پیش از این گفتیم که چین بر خلاف امریکا نگاه ایدئولوژیک به توسعه در جهان ندارد، بلکه نگاهش صرفاً افتصادی است. به همین دلیل برای دوست شدن همزمان با همه کسانی که دشمن به شمار میروند، هیچ مشکلی ندارد چرا که مشکلات این کشورها با هم ربطی به چین ندارد و این نقطه موفقیت چین است.
🔸در ادامه سه دلیلی که این نویسنده این مطلب در مورد اصول حاکم بر سیاست خارجی چین جهت توسعه روابط با کشورهای آسیای غربی را به صورت خلاصه بررسی میکنیم؛ صرفاً به این دلیل که بدانید بر خلاف آنهایی که در ایران نه چین را میشناسند و نه میدانند چین چند ایالت دارد، چند زبان دارد، نام زبان رسمی چین چیست و... اما تحلیلهایی میکنند که هر کس نداند فکر میکند سالهای سال حوزه مطالعهاش چین بوده؛ تحلیلهای کسانی که دستی بر آتش دارند کاملاً متفاوت است و برای چین گسترش روابط با عربستان هیچ منافاتی با امضای قرارداد راهبردی 25 ساله با ایران ندارد.
▪️«اولین چیزی که باید بدانیم این است که دلیل اصلی حضور چین در آسیای غربی، وابستگی به انرژی است. چین در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۲ درصد از نفت خام مصرفی خود را از طریق واردات تامین کرد و ۵۰ درصد از این واردات از آسیای غربی انجام شد. چین به تنهایی مقصد بیش از ۲۵ درصد از صادرات نفت خام عربستان سعودی است. پس تا زمانی که چین به منابع خارجی نفتی وابستگی داشته و عربستان هم به دنبال کسب درآمد باشد، طبیعی است که این دو کشور همکاریهای اقتصادی خود را افزایش دهند، تجارتی دوجانبه که در حال حاضر ارزش آن به ۸۷.۳ میلیارد دلار میرسد.
▪️این در مورد سرمایهگذاری گسترده چین در آسیای غربی از طریق طرح کمربند و جاده هم صادق است. سرمایه گذاریهای چین در این طرح عمدتاً بر ساخت بنادر و پارکهای اقتصادی در کشورهایی از جمله مصر، عمان، عربستان و امارات متمرکز است. با اندک تسلطی بر دانش جغرافیا، میتوان دید که سرمایهگذاریهای چین حول محور دسترسی امن و پایدار به انرژی حیاتی و پایگاههای تجاری میچرخد: خلیج فارس، خلیج عمان، دریای سرخ، تنگه بابالمندب، تنگه هرمز، کانال سوئز و غیره.
▪️دومین نکته مهم این است که چین به دنبال چیزی است که کمتر بازیگری در منطقه به آن دست یافته است: رویکرد دوستی با همه. در نتیجه، چین روابطش با عربستان را در حالی افزایش میدهد که در سال ۲۰۲۱ یک قرارداد همکاری ۲۵ ساله با ایران امضا کرده است. این قرارداد در مقابل تحریمهای آمریکا به ایران کمک کرده و در ازای نفت ارزان قیمت، ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری چین در ایران را تضمین میکند. شاید هدف از چنین توافقی در ابتدا اراده چین برای مقابله با سیاستهای آمریکا به نظر برسد، اما چین منافع خودش را در نظر میگیرد. پکن از اینکه ایران بتواند به طور پایدار نفتش را تضمین کند، منفعت شخصی میبرد و یک ایران ضعیف نمیتواند ثبات تامین نفت چین را تضمین کند. پس انگیزه چین از اجتناب از ضعیف شدن ایران نه صرفاً یک بازی قدرت، بلکه به شدت اقتصادی است.
▪️علاوه بر این، پکن میداند که این مناقشات منطقهای ربطی به منافع چین ندارند. یکی از جنبههای کلیدی رویکرد چین نسبت به تامین انرژی، تکثر و تنوع منابع است. جهتگیری در مناقشات آسیای غربی تنها به معنای محدود شدن شرکای تجاری چین و کاهش فرصتهای پکن برای کسب منافع اقتصادی مشترک است. در نتیجه، احتمال نمیرود که سفر شی جینپینگ به عربستان نشاندهنده همسو شدن این دو کشور باشد، چرا که پکن ترجیح میدهد بین روابطش با رقبای منطقهای تعادل برقرار کند.
@syriankhabar
✴️ چین، پا جای پای امریکا در منطقه نمیگذارد / 2
▪️مسئله سوم که باید به آن توجه داشت، این است که روابط آمریکا با عربستان سعودی در سالهای اخیر نشاندهنده رابطهای مشتری-محور بوده است. اما به نظر میرسد که همیشه همکاری با آمریکا باعث میشود که امور داخلی طرف دوم، زیر ذرهبین قرار گرفته و - به عنوان مثال - ارزشهای غیر لیبرال یا رهبران خودکامه آن مورد انتقاد واقع شوند. چین و عربستان هر دو از جنجالهای بینالمللی رنج برده و از اختلاطی که میان مسائل اخلاقی و روابط اقتصادی یا دیپلماتیک در ارتباط با غرب ایجاد میشود، گریزان هستند.
▪️در نتیجه، در سفر اخیر شی، مقامات دو کشور متعهد شدند که متقابلاً از دخالت در امور داخلی یکدیگر اجتناب کنند تا همکاریهای اقتصادی آنها ماهیت مستقل داشته باشد. عربستان از انتقادات ناشی از جنگ یمن یا قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی اجتناب میکند و چین هم در مواجهه با انتقادات ناشی از نقض ادعایی حقوق اویغورها در منطقه سینکیانگ، به حمایت اعراب نیاز دارد. پکن و ریاض در مقابل انتقادات سخت غرب، به شرکایی نیاز دارند که به دور از هر انتظار جانبی و اضافهای، بر قراردادهای تجاری تمرکز داشته باشند.
▪️واقعیت این است که مهم نیست دیدگاه چین درباره آسیای غربی چه باشد، منافع احتمالی که چین میتواند از راه سرمایهگذاری در آسیای غربی به دست آورد، آنقدر زیاد نیست که آمریکا را تهدید کند و به نظر میرسد که نگرانی واشنگتن از این مسئله، غیرضروری است. ظاهراً چین میداند که معایب و دشواریهای نشستن در جایگاه آمریکا بیشتر از منافعش است و به هیچ وجه قصد ندارد در دامی بیفتد که آمریکا و (پیش از آن، روسیه) در آن افتادند، آن هم با گسترش روابطشان به ورای منافع اقتصادی مشترک و تلاش برای تحمیل اراده سیاسی و نظامی خود در این منطقه. آمریکا بالاخره آسیای غربی را با هزینههای زیاد و دستاوردهای ناچیز ترک خواهد کرد؛ اما باید بدانیم که چین تمایلی به تکرار این سرنوشت ندارد.»
🔸بنابراین به آنهایی که قرار است تحلیل کنند، بنویسند و به دیگران درس بدهند باید یادآور شد که شاید چینیها در حوزه مساله جزایر سهگانه خبط بدی کردند و در این مورد ایران برخورد مناسبی هم کرد و چینیها نیز توضیح کافی دادند اما حقیقت امر آن است که در راهبرد کلان چین، ایران ضعیف، به هم ریخته و آشفته نمیتواند چندان محل اتکا باشد. آن چیزی که باعث چینیها در امضای قرارداد 25 ساله با ایران مصمم شوند (در این مورد با اطلاع کامل مینویسم که شخص رئیس جمهور چین باوجود مخالفت جریانهای غربگرا در حزب حاکم و دولت این کشور دستور امضای آن را صادر کرد) نحوه برخورد و تعامل ایران با امریکا در طول چند سال گذشته بود.
🔸این نکته را هم اینجا مینویسم و با اطلاع مینویسم و شما در آینده متوجه آن خواهید شد؛ چینیها امیدوار هستند که با گسترش روابط با عربستان این کشور را به خود وابسته کنند و به نوعی نفوذ اقتصادی در عربستان به دست بیاورند. خرید یک چهارم نفت صادراتی عربستان توسط چینیها در همین حوزه تعریف میشود. با این حال چینیها یک احتمال ضعیف میدهند که در حوزه راهبردی قوی است و آن نیز خودداری عربستان از صادرات نفت در روزی است که امریکاییها بعد از روسیه سراغ چین بیایند و به سعودیها فشار بیاورند که حق صادرات نفت به چین را ندارید، آن هم چه کسی باید به داد چینیها برسد؟ چه کشوری توانایی جبران دارد؟
🔸درسی که برخورد غرب با روسیه به چین داد این بود که نمیتواند روی متحدان امریکا به هیچ شکلی حساب باز کند، اما باید تلاشش را کرده و در این زمینه هر چه از دستش بر بیاید انجام دهد. در اتاقهای فکر چینیها (باز هم با اطلاع مینویسم) عربستان در نهایت بخشی از پازل غرب به ویژه امریکا به شمار میرود که باید با آن قمار کرد و هزینهاش را هم پرداخت. این هزینه همان ناکامیهایی بود که رئیس جمهور چین در سفرش به ریاض با آن مواجه شد؛ سعودیها نه پول نفت را به یوان گرفتند، نه منطقه صنعتی در اختیار چینیها گذاشتند، نه از چینیها سلاح خریدند و در نهایت نه حاضر شدند با چین قرارداد تجارت آزاد امضا کنند!
🔸به باور چینیها سفر رئیس جمهورشان به ریاض یک شکست بود، هر چند در رسانهها اعلام نمیکنند و در رسانههای ما به گونه دیگری در این زمینه تحلیل میشود. به همین دلیل چینیها تا جایی که امکان داشته باشد بازی اقتصادی خود را پی میگیرند. آنها میدانند در طول سالهای آینده با محدودیتها و تحریمهای اروپا و امریکا مواجه خواهند شد و اتفاقات بسیاری برای اقتصادشان روی خواهد داد، به همین دلیل از هماکنون باید به فکر باشند.
@syriankhabar
🔴 روسیه و چین دنبال حکمرانی منصفانه بر جهان
🔻رئیس جمهور چین در جریان دیدار امروز خود با دیمیتری مدودف، رئیس حزب روسیه متحد در شهر پکن گفت: طرف چینی برای ایجاد روابط حسنه با روسیه و بهبود مداوم روابط دوجانبه دو کشور در دوران جدید آماده است. چین به همراه روسیه مایل به تسهیل اجرای منطقیتر و منصفانهتر یک حکمرانی جهانی است.
🔻به گفته رئیس جمهور چین در ۱۰ سال گذشته روابط میان چین و روسیه دستخوش آزمونهای متعدد برآمده از تغییرات در وضعیت بین الملل شده است. پکن و مسکو به شکلی تغییرناپذیر توسعه هماهنگ و با ثبات تعامل دوجانبه در سطح عالی را تضمین کردهاند.
🔻شی جینپینگ ادامه داد: شکل گیری شراکت راهبردی جامع چین-روسیه در دوران جدید انتخابی از سوی دو کشور با به حساب آوردن خصایص ملی منحصر به فردشان و منافع راهبردی بلندمدت بوده است.
🔻از سوی دیگر، دیمیتری مدودف نیز در این دیدار به شی جینپینگ به نمایندگی از حزب حاکم روسیه متحد برگزاری بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین و انتخاب مجدد وی به عنوان دبیر کل این حزب و همچنین تعیین کمیته مرکزی جدید حزب را تبریک گفت. بر اساس این گزارش مدودف در این دیدار پیامی از جانب پوتین تحویل رئیس جمهور چین داد.
@syriankhabar
در سفر زلنسکی به آمریکا او همه تلاش خود را به کار بست تا شاید بتواند کمکهای بیشتری در ظاهر برای جنگ با روسیه تحویل بگیرد اما همانگونه که میدانید از ارتش اوکراین چیز زیادی باقی نمانده و آن کسانی که در حال جنگ با روسیه هستند عموما عناصر وابسته به ناتو و مزدوران چند ملیتی هستند که وظیفه پرکردن خطوط را برعهده گرفتند. با این حال آمریکا پس از ناکامی تمام سامانههای پدافندی که توسط کشورهای اروپایی راهی اوکراین شد و نابودی سامانه پدافندی ساخت شوروی مه در اختیار اوکراین بودند، تنها امیدش به نظر ارسال سامانه های پدافندی پاتریوت است تا مانع از شکست نهایی ناتو و پیروزی روسها شود.
اما آیا این سامانه پدافندی به سادگی و آسانی راهی اوکراین خواهد شد؟ در گزارشهایی که در طول هفتههای گذشته نوشتیم به این مسئله تاکید کردیم که اعضای ناتو به اندازه کافی سامانه پاتریوت ندارند تا به اوکراین بفرستند. این گفته برای برخی غیرقابل باور و تحمل بود، چرا که آمریکا با مظهر قدرت بیپایان میدانستند به همین دلیل در پست بعد، گزارشی از روزنامه گاردین را منتشر میکنیم که دیگر دیدگاه ما نیست...
@syriankhabar
🔲غرب به اندازه کافی پاتریوت ندارد...
▪️ باید گفت که سامانه پاتریوت با وجود «توانمندی بالا!!» مصونیت فوری ایجاد نمیکند، پس احتمالاً حملات روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین در آینده نزدیک ادامه خواهد یافت. پاتریوت سامانهای پیچیده است که نگهداری و کار با آن دشوار است. تجهیزاتی که قبلاً بدون آموزش کافی درباره نگهداری و تعمیر آنها در اختیار اوکراین قرار گرفته، امروز با مشکل مواجه شدهاند. اطمینان از اینکه اوکراینیها بتوانند این سامانه را به طور پایدار به کار گیرند، زمان میبرد.
▪️از آنجا که ذخیره موشکهای پدافند هوایی اوکراین سقوط کرده، این کشور به شکلی فزاینده به حمایت بینالمللی وابسته شده است، از جمله در تامین بخش عمدهای از مهمات توپخانه و خودروهای زرهی مورد نیاز خود. این وابستگی خطراتی را در پی دارد، خصوصاً در مورد سامانههایی که در انبارهای متحدان اوکراین کثرت چندانی ندارند.
▪️برخی بیم آن دارند که حمایت نظامی از اوکراین تنشها را تشدید کند، اما این دلیل اجتناب اولیه آمریکا از ارسال سامانههای پاتریوت به کییف نبود، بلکه مشکل آنجاست که واشنگتن حتی برای دفاع از نیروهای خود در هند-آرام نیز به تعداد کافی پاتریوت ندارد.
▪️علاوه بر این، استفادهکنندگان فعلی این سامانه از جمله سوئد و عربستان سعودی هم همچنان خواستار دریافت پاتریوتهای بیشتر هستند. ریاض ماهانه تعداد زیادی از این موشکها را صرف دفاع از زیرساختهای ملی حیاتی خود میکند. این در حالی است که سرعت تولید این سامانهها در آمریکا پایین است.
▪️از برخی جهات، این مشکل در تامین، بازتابکننده یک چالش بزرگتر در تامین مهمات اوکراین است. نیروهای مسلح اوکراین مهمات خود را با سرعتی مصرف میکنند که به مراتب بیشتر از سرعت ارسال مهمات از غرب است. خالی کردن انبارهای صنایع دفاعی ناتو، کشورهای عضو این اتحاد نظامی را در برگزاری عملیاتهای گسترده مداوم خود، با مشکل مواجه کرده است.
▪️در مورد موشکهای پاتریوت، این مشکل به مراتب بزرگتر است، زیرا ساخت تسلیحات دقیق مانند موشکهای پدافند هوایی، زمان بسیار بیشتری را نسبت به ساخت گلولههای هدایتناپذیر توپخانه به خود اختصاص میدهد.
▪️حمله روسیه به اوکراین باید چرخ پایگاههای صنعتی ناتو - از جمله شرکتهای ساخت مهمات و ماشینهای حیاتی - را دوباره به گردش درآورد، اما این کار زمانبر خواهد بود. تا زمانی که تولیدات تسلیحاتی غرب افزایش یابد، با توجه به تقاضاهای شدید کنونی، این خطر وجود دارد که کمک به اوکراین به قیمت کاهش قدرت بازدارندگی غرب در برابر چین برای حمایت از استقلال تایوان تمام شود.
▪️آمریکا و دیگر شرکای اوکراین در مواجهه با این فشارهای شدید، باید سه نکته را همزمان در نظر بگیرند: سلاحهایی به اوکراین بدهند که ارتش این کشور ظرفیت آموزش دیدن برای کار با آنها را داشته باشد، صنایع دفاعی ناتو توانایی تولید پایدار آن سلاحها را داشته باشند و همچنین نیازهای امنیتی خود کشورهای اهداکننده هم رفع شود.
▪️از این منظر، گرچه سامانه پاتریوت گزینه خوبی برای رهگیری موشکهای کروز و بالستیکی است که شهرهای اوکراین را هدف گرفته، اما نیروهای پدافند دفاعی اوکراین باید درک کنند که قرار نیست منبع ناتمامی از این موشکها را در اختیار داشته باشند و باید در استفاده از آنها گزینشی عمل کنند.
▪️اگر کییف بخواهد از سامانه پاتریوت برای رهگیری پهپادهای روسیه استفاده کند، به سرعت موشکهایش را تمام خواهد کرد. این اتفاقی است که برای راکتهای دوربرد GMLRS هم افتاد.
گرچه نیروهای اوکراین در ابتدا از این راکتها تنها برای رهگیری اهداف با اولویت بالا استفاده میکردند، اما کمکم استفاده از آنها گستردهتر شد و در آزادسازی خرسون هم کمک کرد. در نهایت نرخ مصرف آنها به شکل چشمگیری افزایش یافته و از نرخ واردات از غرب، پیشی گرفت.
@syriankhabar
آرام آرام میتوان آثار پیری فکری را در آقای عباس عبدی هم به وضوح مشاهده کرد، وقتی طرف با این همه ادعای بالا و پایین که تحلیلگر هستند و کارشناس سیاسی هستم و همه چیز را میدانم، نمیداند آنچه وزیر خارجی می گویند با آنچه فرمانده نیروی قدس میگوید در یک راستا قرار دارد باید آن را نشانه پیری و آلزایمر فکری دانست چند روز پیش عرض کردم تا پیش از این فکر میکردم آقای عبدی در میان خیلی نویسندهها و تحلیلگرهای!! اینچنینی آنچنانی در داخل بیشتر میفهمد و میداند، اما امروز و با دیدن این دو خط فهمیدم نه او هم کفگیرش ته دیگ خورده و دارد با حب و بغض مینویسد.
یک چیزی در عالم سیاست داریم به اسم سیاست چماق و هویج و این سیاست را معمولاً آن طرفی که زورش بیشتر است به کار میبرد؛ وزیر خارجه دعوت به گفتوگو مذاکره میکند آن هم نه از روی موضع ضعف و بلافاصله فرمانده نظامی ما هم میآید میگوید اگر پای میز مذاکره نیای با ما طرف هستی... خواهش دارم یکی این را به این آقایان بگوید که بیشتر بخوانند تا بیشتر بدانند، این را خود سعودیها میفهمند اما برخی در کشور ما باوجود آنکه میدانند اما.....
@syriankhabar
گاهی اوقات برخی چیزها یا بهتر بگم برخی خاطرات باعث میشوند بغض در گلوی آدم گیر کند و یک عمر همانجا بماند؛ بغض میکنی، اشک میریزی اما کسی صدای گریهات را نمیشنود و کسی حس بغض کردنت را نمیداند الا اینکه درد را بداند و بداند که چه فکر میکنی. از آن شب تلخ دی ماه سرد سه سال پیش تا به امروز این باور در گلوی من و ما ایستاده استو گاهی اوقات چون سیل جاری میشود و انگار باران بی رعد و برقی است که آرام آرام میبارد و گونههایت را سیراب میکند؛ این بغض نمیدانم چرا فرو نمیخوابد و نمیدانم چرا آرام نمیگیرد و نمیدانم چرا احساس میکنم که در غربت کلمات آشنای همیشگی تمام لحظهها میگردد. این بغض در انتظار یک انتقام سخت مانده است تا در امتداد سرخ تاریخ این آب و خاک یک بار دیگر بودن ما را معنی کند... از آن روز روزها، هفتهها و ماهها گذشته است و این خونها هنوز میجوشند و انگار که همین چند ثانیه پیش اتفاق افتاده است؛ این راه خونین و این مسیر همیشگی شهادت است که ما را به سعادت رسانده است و کیست که دنبال سعادت نباشد! دوباره باز زمستان شد و دیماه و تکرار خاطرات تلخ و شیرین ما رسید....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در طول ماههای گذشته بارها نوشتم که در اوکراین، ارتش روسیه دارد با ناتو میجنگد و برخی پیام دادند که ناتو فقط کمک نظامی میکند! اگر همان کمک نظامی را هم در نظر بگیریم، باز هم روسها دارند با ناتو میجنگند ما این روزها در جنگ اوکراین در حال یکی از بیسابقهترین سانسورهای تاریخ جهان قرار داریم، سانسوری که دستور کارش را انگلیسیها نوشتهاند و همه اعضای ناتو که در اوکراین حضور نظامی دارند آن را به صورت کامل رعایت میکنند. داستان از این قرار است که از همان ابتدای جنگ هزاران نظامی و شبهنظامی غربی و مزدورهای چندملیتی برای جنگ وارد اوکراین شدند و هنوز هم در این کشور حضور دارند و با ارتش روسیه میجنگند.
در این مدت هزاران نفر از این نظامیان و شبهنظامیان کشته شدهاند، اما بدون سر و صدا به کشورشان منتقل و دفن شدهاند. این ویدئو یکی از صدها مستند حضور نظامیان آنگلوساکسونی در جنگ مقدس اوکراین است. حالا ببخشید که از اولش فحش میدهند تا آخر، اما داستان از همین قرار است.
@syriankhabar
🔴 بیشتر شدن حضور نظامیان ناتو در جنگ با روسیه
🔻در مورد حضور نظامیان غربی در اوکراین البته دلایل و مستندات بسیاری وجود دارد، ولی در اینجا صرفاً برای آگاهی شما به چند نکتهای که شاید فراوان دیدهاید اما به آن دقت نکردهاید، اشاره میکنم. درست است که افسران آموزشی، مستشاران امنیتی و عناصر اطلاعاتی غربی از سال 2014 در اوکراین حضور پیدا کرده و شروع به تغییر ساختاری نظامی و امنیتی این کشور کردند و از همان زمان هم سیل تجهیزات و امکانات راهی اوکراین شد و بسیاری از آنها در انبارهای مختلف در سراسر این کشور، به ویژه در نزدیکی خطوط احتمالی نبرد یعنی در دونباس و خرسون انبار شد، اما نظامیان و شبهنظامیان نازی اوکراینی فقط با تسلیحات باقیمانده از دوران شوروی آموزش میدیدند.
🔻آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان به صراحت گفت که هدف از توافقهای مینسک 1 و 2 خرید زمان برای بازسازی ارتش اوکراین و آماده کردن آن برای جنگ با روسیه بود (یادم نیست که گفت برای پس گرفتن کریمه یا کلاً جنگ با روسیه) بنابراین در این هشت سال، ارتش اوکراین توسط افسران انگلیسی، ترک و اسرائیلی آموزش داده شدند و سازمان رزم جدید ارتش این کشور نیز توسط امریکاییها از نو طراحی شد. غربیها همچنین سیستم امنیتی جدیدی در اوکراین طراحی کردند که عمده کار دست نئونازیهای فاشیست بود. همچنین با کمک لهستان و دیگر کشورهای اروپای شرقی نیز به شکل گستردهای بازسازی تجهیزات ارتش اوکراین شروع شد.
🔻به این ترتیب طرف اوکراینی با استعداد 200 هزار نفر آماده بود تا در وهله اول دونباس و در مرحله دوم کریمه را از روسها پس بگیرد. تنها چیزی که غربیها در محاسبه خود نیاورده بودند، مداخله مستقیم روسیه بود.آنها صرفاً روی کمک روسها به جداییطلبان در لوهانسک و دونتسک حساب باز کرده و به همین دلیل عمده نیروها، تجهیزات و استحکامات در محور همین دو استاان جداییطلب متمرکز شدند. قرار بود که اوکراین اول حمله کند و نه روسیه، اما روسها چند هفته زودتر دست به کار شدند و حمله را آغاز کردند و مداخله مستقیم روسها همه معادلات و محاسبات را به هم زد. در محاسبه ناتو، درگیری در خود دونباس محدود میشد و مانند سال 2014 آسیبی به زیرساختهای اوکراین وارد نمیشد، جنگ نهایت در همان محدوده میماند و گسترش پیدا نمیکرد.
🔻همه این محاسبات یکی پس از دیگری اشتباه از آب درآمد، روسها که حمله کردند، آرام آرام همه زیرساختهای اوکراین را هم نابود کردند، تمام مراکز تعمیر و نگهداری ادوات در همه سطوح منهدم شدند و عملاً بخش عمده دارایی اوکرین در همان دو تا چهار ماه اول جنگ نابود شد. کارخانجات یکی پس از دیگری منهدم میشدند و با انهدام زیرساختهایی مانند تولید و شبکه انتقال برق حتی اگر کارخانه یا تاسیساتی هم سالم باقی مانده بود، قادر به کار کردن نبود. با این از همان ابتدای جنگ سیل تجهیزاتی که در این سالها به اوکراین منتقل شده بودند، یکی پس از دیگری رونمایی شدند و مشخص شد که انبارهای ناتو پیش از این در اوکراین پر از سلاح و تجهیزات بودند.
🔻اما پیشپا افتادهترین تسلیحات غربی مانند موشکهای دوشپرتاب و ضدزره هم توسط طرف اوکراینی به خوبی استفاده نشد و موشک پرطمطراقی مانند جاولین که قیمت گزافی هم برایش درنظر گرفتهاند، مفتضح شد و در مورد سایر سامانهها نیز داستان از همین قرار بود. با طولانی شدن جنگ آن نیروی نخبه و آموزش دیدهای که شامل 200 هزار نقر بودند با توپخانه قدرتمند روسها تار و مار شدند و عملا نیروی زبده و آموزش دیدهای برای استفاده از تسلیحاتی که هر کدام ساخت یک کشور اروپایی یا امریکای شمالی بود، در اختیار دولت زلنسکی نبود بنابراین از همان بهار بسیاری از تسلیحاتی که وارد اوکراین میشدند، نیروی کاربر آن نیز به این کشور میآمد.
🔻برخی تجهیزات مانند راکتهای هیمارس (یا به قول علما هایمارس) یک دوره آموزش چند ماهه دارند و نقل و انتقال آنها نیز به سادگی صورت نمیگیرد. بنابراین باید گفت آنها از قبل در اوکراین حضور داشتهاند اما کاربر آن، امریکایی بوده است. این مساله در مورد رادارها، پدافند و سامانههای موشکی هم صدق نمیکند. حالا در نظر بگیرید که امریکاییها میخواهند پاتریوت، فرانسه کروتال، اسپانیا هاوک و دیگر کشورها تسلیحات ساخت خود را راهی اوکراین کنند؛ آیا نظامیان اوکراینی تخصص استفاده از این تجهیزات و تسلیحات را دارند؟ بدون شک نه، بنابراین شاهد حضور هر چه بیشتر نظامیان غربی در اوکراین خواهیم بود و آرام آرام نبردی مستقیم میان روسها و ناتو در اوکراین در خواهد گرفت. حالا هر کسی میتواند بگوید که نظامیان تازه اجبار شده برای جضور در جنگ یک ماهه میتوانند سامانه پیچیدهای مانند پاتریوت را به بهرهبرداری برسانند.
@syriankhabar
⚫️ ایران یا رژیم صهیونیستی؟ /1
🔹بالاخره بنیامین نتانیاهو موفق شد با دادن سهم احزاب تندروی صهیونیستی در کابینه، دولت خود را تشکیل دهد. اینکه خروجی این دولت چه خواهد بود را باید از خلال نوشتههای رسانههای صهیونیستی خواند که مدام در حال عزاداری هستند و از اینکه احزاب تندرویی که نماد واقعی و تشکیل دهنده حقیقت راستین صهیونیسم بینالملل است وارد عرصه شده و رسماً به قدرت پا گذاشتهاند به در و دیوار میزنند. بنابراین آنچه نتانیاهو با اوباش خونخوار صهیونیست تشکیل داده بیش از آنکه مسیری برای آینده بهتر در این رژیم باشد، بشارتدهنده سقوط نهایی آن است.
🔹با این حال، برخوردهای خارجی با تشکیل دولت تندرو و راستگرای افراطی نتانیاهو متفاوت بود. در حالی که برآورد سازمانهای امنیتی امریکا و حتی خود رژیم صهیونیستی بر این استوار بود که نتانیاهو موفق به کسب رای لازم برای تشکیل دولت نخواهد شد و یاییر لاپید بار دیگر پیروز عرصه انتخابات خواهد شد، بسیاری دیگر در این زمینه سکوت کردند، اما کسانی مانند اردوغان، پوتین، بن سلمان و بن زاید امیدوار بودند که نتانیاهو بتواند رای لازم را کسب کند و این اتفاق هم روی داد.
🔹در امریکا در مورد نحوه تعامل با دولت جدید رژیم صهیونیستی دعوا بالا است، اما حقیقت امر آن است که کاخ سفید شکست خورده از انتخابات داخلی صهیونیستها که نقشههای منطقهای امریکا را به هم زد، توصیههای سفت و سختی به نتانیاهو کرده و خطوط قرمزی را تعیین کرده که پذیرش هر یک از آنها توسط نتانیاهو منجر به شکست دولت او خواهد شد، چرا که احزاب متحد او خواستههایی در مورد شهرکسازی، کرانه باختری، مباحث امنیتی و نظامی دارند که همه با این شرط و شروط امریکا در تناقض است. به همین دلیل بر این باور هستم که با کارشکنیهای امریکا و نوع تفکر و رفتار احزاب متحد نتانیاهو، دولت او دیری نخواهد پایید.
🔹با این حال، همانگونه که در بالا گفته شد، حضور نتانیاهو برای برخی دیگر در عرصه سیاسی میتواند فرصت باشد، یکی از این طرفها روسیه است. روسها از زمان جنگ با ناتو در اوکراین روابط تنشآلودی را با رژیم صهیونیستی داشتهاند و این رژیم باوجود آنکه در ابتدا تلاش کرد تا سیاست بیطرفی را دنبال کند، اما بالاخره نتوانست این سیاست را ادامه دهد و به صورت کامل در کنار امریکا ایستاد. این مساله باعث دلخوری شدید روسها شد. هر چند سران کرملین تلاش کردند سطح تنش را کنترل کنند، اما یکی از شروط اصلی امریکا در مقابل نتانیاهو، مبحث اوکراین و نوع برخورد او با روسیه است.
🔹پس از تشکیل دولت نتانیاهو، ولادیمیر پوتین که بسیار فرصتطلب است تماسی تلفنی با او گرفت و خواستار روابط به سطح پیشین شد، اما آیا این درخواست توسط نتانیاهو قابلیت اجرایی دارد؟ نخستوزیر رژیم صهیونیستی هر چند پس از سه دهه حضور در عرصه سیاسی بسیار پخته شده و از پشتوانه قدرتمند اطلاعاتی و روابط امنیتی با بسیاری از کشورها برخوردار است، اما در نهایت 80درصد این روابط در واشنگتن خلاصه میشود، یعنی آنکه رژیم صهیونیستی نمیتواند سیاست مستقلی از امریکا را در پیش بگیرد، خواه نتانیاهو نخستوزیر باشد، خواه هر فرد دیگری؛ وضعیت وخیم اقتصادی، امنیتی و معیشتی این رژیم عملاً اجازه چنین کاری را نخواهد داد.
🔹با این حال پوتین تلاش کرد تا همانگونه که با بن سلمان، بن زاید و اردوغان به عنوان متحدان امریکا و عضو ناتو برخوردکرده و نوعی سیاست موازنه را با آنها برقرار کند، در این زمینه نیز نتانیاهو را به سمت خودش جلب و جذب کند، اما این مساله به هیچ عنوان قابل انجام نیست و رژیم صهیونیستی عددی نیست که بخواهد برخلاف خواست امریکا کوچکترین حرکتی کند. پوتین هم این مساله را میداند، اما سیاستمدار است و باهوش و میداند که باید از فرصتها به بهترین شکل ممکن استفاده کند و این هم یک فرصت بود. بنابراین با این نگاه باید گفت که روسیه در میان متحدان غرب و امریکا دیگر نمیتواند جای پایی برای خود دست و پا کند.
🔹اما همزمان با تماس تلفنی پوتین با نتانیاهو، رئیس سازمان جاسوسی و آدمکش این رژیم اظهاراتی کرد که نشان میدهد نتانیاهو تا چه اندازه دچار مشکل در ساختار امنیتی خود است دیوید بارنئا با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین گفت که اسراییل اطلاعاتی دارد که نشان میدهد ایران برنامه دارد به زودی ارسال محمولههای «تسلیحات پیچیده» به روسیه را «گسترش دهد.» بارنئا همچنین تایید کرد که اسراییل درباره تحویل اخیر تسلیحات به روسیه از سوی ایران، اطلاعاتی را در اختیار متحدانش قرار داده است!
@syriankhabar
⚫️ ایران یا رژیم صهیونیستی؟ /2
🔹این اولین پیام امریکا به نتانیاهو بود که نشان میدهد ساختارها تعاریف بسیار دقیقی دارند و به سادگی قابل تخریب نیستند. آن روزگاری که نتانیاهو پس از هر اتفاق کفشش را پا میکرد و راهی مسکو میشد و با پوتین بساط گفتوگوی چند ساعته و مباحث دیگر را برگزار میکرد گذشت و این را خود نتانیاهو هم بهتر میداند، اما او هم میخواهد بازی خودش را داشته باشد و به پوتین مانند اردوغان نیاز دارد تا مقابل دولت امریکا به اندازه حرکت یک سرباز در عرصه شطرنج سیاست برای خودش دست به فرصتسازی بزند.
🔹هم پوتین و هم نتانیاهو هر دو میدانند که دیگر روابط مانند گذشته نخواهد شد و نتانیاهو هم دیگر نمیتواند سرش را زیر بیندازد و بابت هر اتفاقی به مسکو برود. در حوزه اقتصادی هم با توجه به تحریمهای گسترده روسیه، همین اقتصاد نیمبند صهیونیستها دیگر نمیتواند روابط حداقلی را هم با روسیه داشته باشد. نتانیاهو تا همین دو سال پیش که نخستوزیر بود تحت فشار امریکا ناچار شد روابط با چین را مدیریت کند که در دوره نخستوزیری بنت و لاپید عملاً این روابط به کمترین سطح خود در طول سالهای گذشته و شاید هم چند دهه گذشته رسیده باشد.
🔹در حالی که رژیم صهیونیستی خواهی نخواهی به عنوان متحد امریکا و ناتو بخشی از بازی ضدروسی در اوکراین است و کمکهای تسلیحاتی و مهمتر از همه، امنیتی و اطلاعاتی این رژیم به شکل گستردهای راهی اوکراین میشود و صدها صهیونیست در کنار نظامیان ناتو دارند علیه روسیه میجنگند، سخن گفتن از روابط راهبردی میان مسکو و تلآویو بیشتر یک شوخی رسانهای است. سطح بازی در میدان سیاست جهان بسیار پیچیده و سخت شده و تحلیل این روابط بر مبنای رویدادهای قدیمی باعث بروز نتایج اشتباه خواهد شد. در همین زمینه هم باید گفت، اگر قرار باشد روابط ترکیه با ناتو و روسیه به همین شکل ادامه پیدا کند، هر کسی بهار سال آینده در آنکارا قدرت را به دست بگیرد، ناچار به انتخاب میشود.
🔹بر همان مبنایی که پس از حمله روسیه به مواضع ناتو در اوکراین نوشتم، هیچ کشوری نمیتواند در نزاع فعلی بیطرف بماند. همه باید اعلام موضع کرده و در یک سمت بازی قرار بگیرند. در حالی که رژیم صهیونیستی بخشی از بازی غرب در آسیای غربی است، روابط ایران و روسیه روز به روز ابعاد بیشتری میگیرد. روسها این مساله را میدانند و همین الان روابط تجاری ایران و روسیه بیش از روابط روسیه با اسرائیل است. با گذشت زمان متوجه درست بودن این تحلیل و گفتار خواهید شد.
@syriankhaba
💢آلمان فقط برای دو هفته جنگ مهمات دارد!
در مورد وضعیت تسلیحاتی و تجهیزاتی کشورهای عضو ناتو در طول ماههای گذشته بارها نوشتیم اما از قرار معلوم تا زمانی که خود غربیها دراین مورد چیزی ننویسند، کسی باور نمیکند. روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از مقامات آلمانی و رهبران صنایع این کشور نوشت که اگر امروز جنگی مستقیم میان آلمان و روسیه درگیرد، مهمات برلین تنها کفاف دو هفته درگیری را خواهد داد.
در این گزارش آمده است که پایگاههای صنعتی آلمان از دشواریهای مانند کمبود نیروی متخصص، اختلال زنجیره تامین، مشکلات مالی، کمبود ظرفیت تولید و مقررات زیستمحیطی رنج میبرند. راهکار آلمان برای برونرفت از این مشکل گسترش تولیدات به دیگر کشورهای اروپاست، از جمله راهانداری دوباره یک کارخانه زمان شوروی در رومانی برای تولید گلولههای توپخانه با استاندارد ناتو و ساخت سلاحهایی با استاندراد شوروی که در اوکراین استفاده میشوند.
آلمان در حالی مهمات کافی برای تنها ۲ هفته جنگ را در انبارهای خود دارد، که کشورهای ناتو ملزم به در اختیار داشتن مهمات کافی برای دستکم ۳۰ روز درگیری هستند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ادامه درگیریها در پاریس
درگیریها امروز در نزدیکی برج ایفل با تیراندازی افراد ناشناس شروع شد که طی آن دو نفر کشته و چندین نفر زخمی شدند. اما آنچه دراین ویدئو مشاهده میکنید باآنچه پلیس فرانسه مبنی بر تیراندازی یک فرد 69 ساله که طی آن 8 گلوله شلیک کرد (عجب تیراندازی بوده، با 8 گلوله دو نفر رو کشته، چند نفر رو هم زخمی کرده) بسیار متفاوت است. فرانسویها در طول چند دهه گذشته با پناه دادن به فراریهای کشورهای دیگر و پروار کردنشان حالا برای خود شر درست کردهاند. این اراذل اوباش اگر آدم بودند و به درد می خوردند که در کشور خودشان میماندند نه اینکه حالا در پاریس دست به سلاح شدهاند.
برخی منابع میگویند که برخی از اینها شامل اعضای پکک، کومله، دمکرات و سایر گروهکهای اجارهای وابسته ناتو هستند که شب که میشود اینگونه پاریس را به هم میریزند. حالا اگر دیتای بهتری به دست آوردم حتما منتشر خواهم کرد. وقتی مکرون ابله یا یک منافق دوزاری ملاقات میکند و دنبال انقلاب در ایران است، اینها باید روز خوشش باشد....
@syriankhabar
❇️با 120 هزار فالوور، خروجی برابر با صفر!!
بیش از آنکه عضو کانالی خاص باشم، گاهی اوقات در مطالبی که دوستان محبت میکنند و میفرستند سری به برخی کانالها میزنم. به عنوان مثال در همین ایتا تا دلتان بخواهد کانال درست شده و برخی هم به یمن تبادل و تبلیغ و .... بالای 100 هزار نفر فالوور دارند. با این حال دریغ از یک مطلب تولیدی! یعنی گاهی اوقات شما اگر یک کانال عام داشته باشی، تقریباً از بقیه کانالها بینیاز خواهی شد!! برای من یکی واقعاً عجیب است که چرا یک همتی نمیکنند و چیزی نمینویسند؟ چرا دست به تولید محتوا نمیزنند؟ چرا این همه کپیکاری؟
با بیش از 120 هزار فالوور (عدد بسیار درشت و قابل توجهی است) اینکه نتوانید حتی یک خط (باور کنید این را جدی نوشتم) یک خط تولید محتوای مستقل داشته باشید آدم از خودش خم خجالت میکشد! نمیدانم من خیلی حساس هستم، آنها کار درست را انجام میدهند یا اینکه نیاز به این همه نوشتن نیست. امروز دو گزارش تحلیلی بلند نوشتم – جالب است برخی پیام میدهند آقا مطالب خیلی طولانی است حوصله نمیکنیم بخوانیم، من این همه وقتِ فکر کردن و نوشتن میگذارم، یک ششمش وقت خواندن نمیشود – خدا میداند به اندازه یک سال برخی از این کانالها نوشته بودم!
دوستان عزیزی که ادمین این کانالها هستید، به خدا حیف است؛ از این ظرفیت برای روشنگری، برای آگاهیبخشی و برای انتقال اخبار درستی که به درد مردم و مملکت بخورد استفاده کنید. کمی تلاش کنید، یاد بگیرید و تمرینِ نوشتن کنید. من حاضرم هر کسی خواست و دوست داشت در این زمینه کمک کنم. این را جدی عرض کردم. شخصاً به گونهای قلم میزنم که بخش عمدهای از آن سادهنویسی و رواننویسی است (حالا بابت اشتباهات املایی معذرت میخواهم) شما هم تمرین کنید تا میزان تولید محتوا بالا برود.
ما در یک جنگ ترکیبی، شناختی، محتوایی و عقیدتی شدید با دشمن به سر میبریم که نیاز است در این مورد آماده به رزم باشیم؛ با کپی کردن مطالب به صورت متکثر راه به جایی نمیبریم (البته این کپی کردن به خودی خود بد نیست، خوب هم هست) و باید در کنار آن دست به نوشتن زد، عقاید خودتان را بنویسد و تمرین کنید. واقعا میبینم حیفم میآید چرا از این ظرفیتها بهره درستی گرفته نمیشود...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظر شما زلنسکی که از آمریکا برگشته و میگویند با خودش کلی پاتریوت آورده، این موتور گازی پرنده را امشب ساقط کردی یا موتور گازی نام برده گاز داده و هدفهایش را منهدم کرده است؟! هرچه جفتک پرانی غربیها در مورد ایران بیشتر شود این صداها بیشتر در آسمان اوکراین شنیده خواهد شد. با شکرخوریهای اضافه زلنسکی در آمریکا که همه خطوط قرمز معمول را پشت سر گذاشت، دیگر ایران چیزی برای مذاکره، رابطه احتمالی، پیشنهاد و هر آن چیزی که نامش را بتوان دیپلماسی گذاشت با دولت مزدور و وابسته زلنسکی نخواهد داشت.
بدون شک طرف بازنده این بازی که غربیها شروع کردهاند خودشان خواهند بود. آمریکا تا همیشه نمیتواند در کنار اروپا تسلیحات را به اوکراین ارسال کند، تسلیحاتی که طرف آمریکایی و اروپایی میفرستند چند برابر یک سلاح ساخت ایران یا روسیه قیمت دارد. بهتر از همه آنکه آمریکا خودش را در تمام کره زمین بخش کرده و همزمان میخواهد برچا همه عالم و آدم بجنگد، موتور گازیهای چند هزار دلاری میلیاردها دلار خرج روی دست ناتو خواهند گذاشت و هرچه به ما ضرر بزنند این بار ما هم به آن ضربه خواهیم زد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرار بود اوکراین را نجات دهند و از ارزشهای غرب مه یکی از آنها همجنسگرایی هست دفاع کنند اما در اوکراین همه چیز برعکس شد و نه تنها امروز آمریکا و بیش از ۳۰ کشور متحدش نتوانستند راه نجاتی برای این کشور پیدا کنند بلکه در نهایت میلیونها نفر از مردم این کشور صرفاً به خاطر اهداف و برنامههای توسعهطلبانه آمریکا و انگلیس آواره شدند، تمام زیرساختهای اصلی آن نابود شد و آنچه در این ویدئو میبینید بخشی از زندگی روزمره آنها را تشکیل میدهد... اینجا بندر اودسا است، بندری که پیش از شروع جنگ از جمله آبادترین مناطق اوکراین به شمار میرفت اما مردمش امروز وقتی شنیدند که یک فروشگاه دارد اجناس دست دوم را حراج کرده اینگونه برای به دست آوردن جنس دست دوم ک قیمت بسیار پایینی دارد از سر و کول هم بالا میروند. کشورهای غربی به جای مواد غذایی، نیازمندیهای روزمره و ملزومات زندگی مردم اوکراین فقط سلاح میفرستند تا مردان باقیمانده در خطوط مقدم بجنگند و زنان آنها ها که از فقر به ستوه آمدهاند دست به تنفروشی بزنند. چهره زشتی که انگلوساکسونها با جنگ افروزی خود در اوکراین ترسیم کردند در تاریخ بیسابقه است...
@syriankhabar
این که نوشتم غرب فقط به فکر ارسال سلاح برای جنگ در اوکراین علیه روسیه است و روزانه به جای کمکهای انسانی و غذایی به مردم اوکراین فقط از ارسال سلاح صحبت میکند و رئیسجمهور وابسته و ابله آن هم در آمریکا به جای آنکه بگوید مردم اکراین کمکهای انسان دوستانه مانند غذا و دارو نیاز دارند و به دلیل جنگ، بیکاری در آنجا بیداد میکند و دنبال پاتریوت و تو سامانههای موشکی و توپخانهای است تا جیب سرمایه داران غربی و البته خودش و دوستانش را بیش از پیش پر کند، حاصلش میشود این عکس تلخ.... آنچه در این تصویر میبینید چهره درهم تکیده یک مرد اوکراینی است که او را به زور راهی جبهه جنگ کردهاند و زنش نیز برای آن که هزینهاش را تامین کند دست به تنفروشی میزند!؟ این فقط یک بخش از جنگ «آزادیخواهانهای» است که آنگلوساکسونها در اوکراین راه انداختهاند. آنها هر کجا پا گذاشتند و هر کجا رسیدند فقط نابودی بر جای گذاشتند و هیچ میراث درستی از خود بر جای نگذاشتند....
این است حکایت جنگافزوزی غربیها به بهانه آزادی و دمکراسی!! (عکس و بخشی از متن ارسالی از طرف یکی از دوستان عضو کانال است)
@syriankhabar
مهر ایزدی از روز گذشته با بارش باران و برف در گستره ایرانزمین دشتهای تفتیده و زمینهای خشکیده و مردمان چشم به آسمان را دلشاد کرد. اینجا اراک است و بعد از مدتها برف باریده است و فارغ از هیاهوی دنیا بچههایی که سالهاست برف بازی نکردهاند دارند بازی میکنند. باشد که دستمان به دعا برای بارش رحمتش بر این آب و خاک بلند باشد و سپاس بگوییم ایزد یکتا را که هوای ما در این روزهای سخت دارد... به امید خدا اول چله را بارانی و برفی کرده و سال خوبی خواهیم داشت. دم غروبی که آسمان را به نظاره نشسته بودم، غروب خونینی بود و شعلههای سرخ که نشان از باران در طول روزهای آینده دارد بر پهنه آسمان چون نیزه خونآلود خودنمایی میکرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین محموله خودروهای وارداتی از کره جنوبی، بعد از ورود به بندر لنگه در استان هرمزگان، به گمرک شهریار تهران ترانزیت خواهد شد.
بله، قرار بود کالاهای کرهای تحریم شوند، قرار بود دیگر بازار ایران در اختیار کره جنوبی قرار نگیرد، قرار بود پدر کرهایها را در بیاوریم اما... اما امان از آنهایی که منافعشان بر همه چیز رجحان دارد، خدا لعنت کند آنهایی را که اجازه ندادند در این سالها صنعت خودروسازی کشور رشد کند، اجازه ندادند نیروهای نخبه، نیروهای متخصص و طراحی که ایدههای بکر و نوین داشتند و میخواستند خودروسازی کشور را متحول کنند به صحنه بیایند و همه این استعدادها را سرکوب کردند. انتشار واردات نخستین محموله از خودروهای کرهای توهینی بزرگ به ملت ایران است. حالا که قرار است خودروهای کرهای وارد شود، بقیه محصولاتش را هم وارد کنید... نکند پشت این محموله طبق معمول اصحاب قدرت نشستهاند؟ چه کسی زورش میرسد این خودروها را بخرد؟ چه کسی میتواند برای خرید یکی از اینها دست به جیب شود؟ این خودروها فقط برای قشر مرفه جامعه وارد شده و هدفش طبقه مفلوک متوسط که روز به روز فقیرتر میشود نیست.
@syriankhabar
اخبار سوریه
اولین محموله خودروهای وارداتی از کره جنوبی، بعد از ورود به بندر لنگه در استان هرمزگان، به گمرک شهریا
🔸دولت آقای رئیسی با این وزیر صمت و آن وزیر ... در همان پازل اصحاب قدرت بازی میکند. در واقع، این خودروها بیش از آنکه بخواهد بازار را کنترل کند، قیمتها را متعادل کند و باعث شود تا قشر متوسطی که روز به روز نحیفتر میشود بتواند سوار خودروی خوب شود، قرار است زیر پای آقازادهها، بچههای رانتی و زد و بندی، بچه پولدارهایی که ناف بابایشان به ناف بیتالمال وصل است و خیلی خوب راه خزانه را بلدند گاز بخورد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این خودروها به هیچ عنوان بر اساس همان قوانین مسخرهای که وزارت صمت و دوستان دیگر در ایرانخودرو و سایپا نشستند و نوشتند و قرار بود در نهایت 20 هزار دلار قیمت داشته باشند، نیست و همه خودروهای بالاتر از این رنج هستند.
🔸شما فکر میکنید کدام کارمند یا منِ نوعی که یک خبرنگار ساده و یک روستازاده هستم میتوانم چنین خودروهایی سوار شوم؟ باور کنید در صافکاری همین خودروی زیر پایم هم ماندهام. بروید و رنج قیمتی اولین محموله را در بیاورید، همه بالای یک میلیارد و 800 هستند! وقتی تیبا میشود نزدیک به 300 میلیون که یک کارمند باید حقوق سه سالش را نخورد تا شاید بتواند یک لگن تولیدی سایپا را بخرد، وای به حال عدد چند میلیارد تومان که ما تا امروز عدد ریالیاش را هم ندیدهایم... قرار بود از کره جنوبی هیچ کالایی وارد نکنند چرا که میلیاردها دلار پول ما را بلوکه کرده بود!! هر چند نمیآیند و به مردم توضیح بدهند که چرا باید از کره جنوبی که این همه ملت ما را تحقیر کنند، اولین محموله خودرو را دوباره راهی کشور ما کند؟
🔸در این مورد سوال زیاد است اما به همین جا بسنده میکنم؛ تا الان به دلایل بسیاری در این مورد ننوشته و نگفته بودم اما آنهایی که در ایرانخودرو و سایپا نشسته و 20 سال است وعده خوردروی داخلی میدهند و بعد اوج هنرشان میشود شاهین و دنا که اولی را اگر خریدی تا همیشه مشتریاش خودت هستی الا آنکه یکی را پیدا کنی که بدبختتر از خودت باشد و دومی را بروید بخوانید که چه مشکلاتی دارد... باید هم بروند از کره جنوبی خودرو وارد کنند که سهامدار شرکتهای هیوندای و کیا همه امریکایی هستند!! این خبرها تلخ است، برای کشوری که دارد هواپیمای مسافربری میسازد، جنگنده میسازد، ماهواره میفرستد، زیردریایی میسازد و سلولهای بنیادی و دانش جهانی جایگاه دارد خودروسازی کشور یک بیآبرویی تمام عیار است.
@syriankhabar
✴️ نبرد ایران با ناتو در اوکراین
🔸بخش بزرگی از جنگ در اوکراین را جنگ روانی و رسانهای باید دانست که مدیریت آن را سازمان اطلاعات خارجی انگلیس یا همان MI6 بر عهده دارد. چند تیم متخصص که در چندین شهر اوکراین حضور دارند و یک تیم نیز همیشه در مکان اقامت زلنسکی او را مدیریت میکند. همین دستگاه تبلیغاتی از ابتدای انتشار خبر انتقال پهپادهای ایرانی توسط صهیونیستها شروع به دروغپراکنی در مورد این پهپادها کرد؛ اول گفتند که روسها ناراضی هستند، بعد گفتند به درد نمیخورند، بعد که پهپادها وارد میدان شدند گفتند عملکرد خوبی نداشتهاند، بعد مدعی شدند بخش عمدهای از این پهپادها را منهدم میکنیم، بعد گفتند پهپادها یخ زده و نمیتوانند پرواز کنند و....
🔸اما همه این تبلیغات رسانهای و روانی در کتِ این پهپاده و اپراتورهای آن نمیرفت؛ وقتی بخش عمدهای از اوکراین در خاموشی فرو رفت، همه دنیا فهمیدند که برخلاف تبلیغات صورت گرفته، این پهپادها هم کارشان خوب است، هم عملکردشان عالی است و هم تمام صحبتهایی که مقامات اوکراینی به نیابت از ناتو میگویند دروغی بیش نیست. نه میتوانند پهپادها را بزنند (پیشرفتهترین سیستم پدافند توپخانهای که در سازمان رزم ناتو حضور داشت هم وارد میدان شدند، اما راه به جایی نبردند) و نه پهپادها یخ میزنند. از سوی دیگر، طرف اوکراینی در طول چند ماه گذشته باوجود ادعاهای مکرر، موفق نشد ثابت کند که پهپادهای روسی، ساخت ایران است چرا که بخش عمده قطعات آن ساخت کشورهای غربی بود!
🔸حالا شاهد رویکرد جدیدی هستیم که البته چندان هم جدید نیست و آن نیز درخواست برای حمله و انهدام تاسیسات ساخت پهپاد در ایران! این درخواستهای عجیب و غریب در حالی توسط برخی از مسوولان و مقامات اوکراینی در میآید که در حوزه نتیجهگیری میتوان به خوبی متوجه شد که درد حضور این پهپادها در اوکراین چنان زیاد است که چنین ادعایی میکنند. این سوال را همه میپرسند که اگر شما بالای 80درصد پهپادهایی که روسها میفرستند را منهدم میکنید چرا این همه داد و فریادتان بلند است؟ مشخص است که چنین مسالهای بیانگر کارآمدی این پهپادها است.
🔸با این حال، اظهارات رئیس جمهور اوکراین در سفر 10 ساعته به امریکا در مورد ایران و پهپادهای ایرانی باعث شد تا صبر برخی از مقامات که در تهران همواره از گفتوگو و رایزنی با مقامات اوکراینی میگفتند هم سر آید و تاکید کنند که دیگر نمیتوان تا این اندازه در مورد اظهارات خارج از اصول سران دولت وابسته کییف سکوت کرد. با این حال، مقامات غربی به شدت نگران حضور موشکهای ایرانی در جنگ اوکراین هستند. آنها پهپادها و اثرگذاری عمیق آنها را دیدهاند و از این وحشت دارند اگر موشکها هم حضور پیدا کنند چه اثرات مخربی میتواند داشته باشد. اظهارات جوزپ بورل در دیدار با وزیر امور خارجه در اردن و درخواست او برای خودداری ایران از تحویل پهپاد و موشک به روسیه ناشی از همین نگرانیها است.
🔸با این حال، به صورت مشخص میتوان گفت کشورهای غربی که به جنگ اوکراین به مساله «مرگ و زندگی» نگاه میکنند پشت پستوهای سیاست در حال رایزنیهای عمیقی با مقامات ایرانی هستند تا شاید بتوانند ایران را راضی به پایان کمک نظامی به روسیه کند، آنها یا میدانند که حضور ایران در جنگ اوکراین به خاطر روسیه نیست بلکه به دلیل دشمنی دیرینه غربیها و فشارهای ناجوانمردانه آنها به ملت ایران است یا نمیدانند. در هر دو صورت، تا زمانی که سیاست تحریم، فشار، مداخله و خرابکاری غربی در ایران ادامه دارد، نه تنها صدای پهپادها، صدای موشکها هم در اوکراین شنیده خواهد شد.
🔸این در حالی است که رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین در گفتوگو با روزنامه نیویورکتایمز تصریح کرد که ایران موشکهای کروز به روسیه انتقال نداده است. (در حقیقت مشخص نیست منظور او از موشکهای کروز، موشکهای تاکتیکی است یا چیز دیگری، چرا که روسها خودشان بهترین کروزساز دنیا هستند) با این حال بودانف در مصاحبه خود تصریح کرد که از ماه اکتبر به طور تخمینی، ارتش روسیه هر ۱۰ روز، زیرساختهای انرژی اوکراین را با موشک و پهپاد بمباران کرده است و در هر حمله از حدود ۷۵ موشک کروز استفاده کرده است.
🔸اظهارات مقامات اوکراینی در مورد خرید 1700 پهپاد شاهد توسط روسیه از ایران و ناتوانی این کشور بر اثرگذاری بر اصل رابطه تهران – مسکو، آنها را به سمت هذیانگویی مستمر سوق داده است. این شرایط برای ما قابل درک است که یکی مانند بودانف امیدوار باشد که با تهدید ایران به تحریم بیشتر توسط غرب (خودش میداند که اوکرین مال این حرفها نیست) ایران از تحویل موشکها به روسیه خودداری کند اما او نمیداند که دیگر جایی برای تحریم بیشتر باقی نمانده است و ایران نه با اوکراین، که با ناتو در حال نبرد است.
@syriankhabar