یادتان به آن مصاحبهها و گفتوگوها و اظهارنظرهای شاذ هست! کسانی که در میان مشکلات مدیریتی آمده بودند تا آب را گلآلود کرده و خودی نشان بدهند... دیدید که ما در عین اینکه در داخل جنگنده آموزشی توانمند بومی بنام یاسین را طراحی کرده و ساختهایم، به دلیل نیاز جنگنده آموزشی یاک -130 را هم خریداری کرده و وارد کردیم! فکر میکنید قرارداد خرید این جنگندهها در همین یکی دو سال اخیر بسته شده؟ یا اینکه فکر میکنید نیاز به خرید چنین جنگندهای در همین یکی دو سال اخیر احساس شده است؟ از زمان نیاز تا رایزنی برای خرید و سپس امضای تفاهمنامه و بعد از آن قرارداد سالها زمان نیاز است.
قرارداد خرید یاک 130 به همراه سوخو 30 و سوخو 35 در کنار بالگردهای رزمی در سال 1394 در قالب یک طرح خرید چند میلیارد دلاری با روسیه بسته شد. در این مدت چند وزیر آمدند و رفتند، اما کسی که میرفت برای خرید رایزنی میکرد و اصرار داشت سریعتر این خریدها تحویل شود، سرلشکر باقری بود که در چندین سفر به مسکو و همچنین سفر مقامات روس به ایران این موضوع را شخصا پیگیری میکرد.
@syriankhabar
خرید این جنگنده آموزشی پس از سه دهه، نخستین خرید علنی یک جنگنده نو و به قول علاقمندان صفر کیلومتر برای ارتش است. روابط عمومی ارتش در همین زمینه بیانیهای صادر کرده که کلمه به کلمه آن مهم است. این بیانیه در واقع تایید الحاق این جنگنده به ساختار نیروی هوایی ارتش و گردانهای آموزشی پایگاه هشتم شکاری است. در این خبر آمده است: تعدادی هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ در راستای ارتقای توان آموزشی و رزمی نیروی هوایی ارتش وارد کشور و به پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان ملحق شدند. هواپیماهای آموزشی یاک ۱۳۰ برای آموزش خلبانانی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرواز کنند، استفاده خواهد شد.
«یاک ۱۳۰ قابلیت شبیهسازی مشخصات آموزشی جنگندههای مختلف از جمله نسل ۴++ و نسل پنجم را دارد. الحاق هواپیماهای یاک ۱۳۰ به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در راستای قراردادهای تسلیحاتی کشورمان با فدراسیون روسیه است.» دقت کنید، در این خبر تاکید شده که این جنگنده برای آموزش خلبانانی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش پرواز کنند، استفاده خواهد شد!
@syriankhabar
بنابراین «نسل جدید جنگندههای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران» هم به زودی الحاق خواهند شد. حالا من گفته بودم پاییز این اتفاق روی خواهد داد اما میدانم که این جنگندهها ماههاست در کشور حضور دارند و طبق معمول در پایگاههای زیرزمینی ارتش حضور دارند. دقت کنید که اگر حفاظت ارتش میخواست مانع از انتشار ویدئو و تصاویر ورود یاک 130 شود، باور کنید تا 10 سال دیگر هم نه کسی میدید و حتی اگر کسی میدید، به شدت انکار میکردند. با این حال، یاک 130 حتی قابلیت آموزش خلبانانی را دارد که میخواهند با جنگندههای نسل 5 هم پرواز کنند.
ورود چنین پرندهای به ساختار نیروی هوایی ارتش، همین الان هم آن را یک سر و گردن از نیروی هوایی کشورهای منطقه جلوتر میاندازد و دلیل نیز، آموزش کامل دوره خلبانی در کشور است. همه بدون شک میدانند که این جنگنده به درد آموزش خلبانان تایپ غربی نمیخورد. به زودی با الحاق پرندههای جدید به نیروی هوایی ارتش عقب ماندگی سه دههای این نیرو نسبت به ارتشهای منطقه جبران و توان پدافند و حتی آفند هوایی کشور چند برابر افزایش خواهد یافت.
@syriankhabar
یاک 130 خریدیم، چون توسعه یاسین زمانبر است، چون ایجاد خط تولید آن نیاز به صرف هزینه و زمان است؛ چون یاسین قرار است هواپیمای آموزشی برای جنگندههایی باشد که در کشور میسازیم و نگاه عمیقی به مبحث صادرات آن وجود دارد. یاسین تا بخواهد یک گردان آن به صورت کامل وارد ساختار دفاعی کشور شود شاید 5 سال زمان ببرد و در حالی که ما در هفتههای آینده قرار است شاهد پرواز جنگندههای مدرن خریداری شده برای نیروی هوایی ارتش باشیم و نمیشود کشور را معطل کرد تا یاسین وارد خدمت شود.
سوخو 30، سوخو 35 و بدون شک سوخو 57 نیاز به جنگنده آموزشی دارند که به قول معروف، DNA این جنگندهها نزدیک باشد؛ وقتی بیش از 150 فروند جنگده نسل 4++ قرار است وارد سازمان رزم نیروی هوایی ارتش شود، نیاز است که 36 فروند جنگنده آموزشی همتراز و همراستا که بتواند همه نیازها را برطرف کند هم در کنارش حضور داشته باشد. بنابراین آنهایی که در طول سالهای گذشته وقتی مینوشتم که ما این جنگندهها را خریداری کردهایم و مسخره میکردند و امروز میگویند وقتی یاک آمده چه نیازی به یاسین است، بهتر است زیپ دهانشان را بکشند و حرف اضافه نزنند.
@syriankhabar
ایران با وسعت بیش از یک میلیون و 800 هزار کیلومتر مربع مساحت و قرار گرفتن در یکی از حساسترین مناطق جهان، داشتن همسایگانی نمکنشناس، وابسته، بیعرضه و طماع همواره باید قابلیتهای دفاعی و رزمی خود را بالا ببرد. اگر چنین کاری نکند کفتارهای صدامصفت بسیاری پیدا خواهند شد تا این شیر کهنسال را از پای دربیاورند. بنابراین همراستا با افزایش توان موشکی، پدافندی، سایبری، پهپادی و جنگال نیاز بود تا در حوزه رزم هوایی نیز کشور در تراز یک قدرت منطقهای برتر و مسلط ظاهر شود. این نیاز در وهله اول با خرید جنگندههای مدرن و سپس ساخت و توسعه آن امکانپذیر است.
با قاطعیت بسیار میتوان گفت که ارتش ایران یکی از مکتومترین و بستهترین سیستمهای حفاظتی را در سطح جهان دارد و این سطح از حفاظت باعث شده تا خیلی از مسائل هیچ وقت گفته نشود. با این حال، مردم نامحرم نیستند و شنیدن خبری مانند الحاق جنگندههای جدید و پیشرفته باعث افتخار، اطمینان و اعتماد آنها به قابلیتهای دفاعی کشور خواهد شد. این حس غرور و خوشحالی که از روز گذشته در کشور وجود دارد، در هفتههای آینده و با پرواز سوخو 30 و سوخو 35 به اوج خود خواهد رسید.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در طول این سالها افراد وطنفروش، خائن و البته بیاخلاقی که به من و دوستانم در مورد خریدهای نظامی بد و بیراه میگفتند کم نبودند، کسانی که عشق اسرائیل و امریکا داشته و متاسفانه همچنان در وطن نشستهاند و تیشه به ریشه این کشور میزنند. این توهینها، فحشها و بیاخلافیها را برایم میفرستادند اما همواره تلاش میکردم پاسخ ندهم و امروز که تصاویر و فیلم پرواز و تاکسی یاک 130 را دیدم پیش از آنکه یادم به این خائنهای وطنفروشِ اجنبیپرست بیفتد خدا را شکر کردم که خلبانهای جوان و باعرضه و شایسته کشورم حالا میتوانند مرکبهای آهنین بالی را سوار شوند که یک سر و گردن از رقبای خود در منطقه بالاتر است.
این را در نظر داشته باشید که جنگندههایی که ایران از روسیه خریده، نسخههایی است که مورد استفاده خود ارتش روسیه است؛ نه مانند جنگندههای فروخته شده به مصر، چین، هند، سوریه و برخی کشورهای دیگر که مدلهای دانگرید شده آن باشد. سوخو 30 مدل SM2 خریداری شده و سوخو 35 نیز جدیدترین نمونه آن و تلاش شده که به لحاظ موتور و اویونیک و رادار مانند هم باشند تا هزینه تعمیر و نگهداری آن کاهش پیدا کند.
@syriankhabar
مواردی است که در آینده خود آقایان مسوول اگر صلاح دیدند خواهند گفت، اما تا همین اندازه بدانید که به زودی جنگنده داخلی تولید داخل با نام کوثر 2 هم پرواز خواهد کرد اما اینکه خط تولید آن کی راه بیفتد، خدا داند. موضوع ساخت جنگنده کوثر 2 در زمان وزارت تیمسار حاتمی در وزارت دفاع به جد توسط وی پیگیری شد و در روزی که از جنگنده کوثر1 رونمایی شد، خود وی خبر آن را اعلام کرد.
به هر حال، این رویدادی مهم در تاریخ نیروی هوایی کشور پس از انقلاب بود. شاید مهمترین خرید نیروی هوایی پس از جنگ، خرید سوخو 24 بود که یک بمب افکن راهبردی و تخصصی است. هر چند میگ 29 هم به تعداد بالا خریداری شد اما پس از سه دهه به شکل اعلانی ارتش دارد خبر از الحاق جنگنده میدهد و این یعنی مسائل سیاسی در حال حل شدن هستند و شایدما شاهد شنیدن ناگفتههای بسیاری در این زمینه باشیم که در این سالها انتظار شنیدنش را داشتیم. این را هم بگویم که نسخههای مدرن و جدید ایلوشین 76 هم مدنظر ارتش هست که خریداری شود و البته نسخههای سوخترسان آن هم به زودی وارد کشور خواهد شد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پس از پرروبازی مقامات فرانسوی علیه علیه انقلاب مردم نیجر، هزاران تن از مردم این کشور روز شنبه به خیابانهای نیامی آمده و با سر دادن شعارهایی بر لزوم خروج نیروهای فرانسوی از کشورشان تأکید کردند. شورای ملی نیجر برای نیروهای فرانسوی ضربالأجل چند روزه تعیین کرد تا خاک این کشور را ترک کنند.
ستاد مشترک ارتش فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای فرانسوی آماده پاسخگویی به هرگونه تشدید تنشها هستند که نفوذ نظامی و دیپلماتیک فرانسه در نیجر را تضعیف کند. با وجود مخالفت نظامیان حاکم بر نیجر، فرانسه اصرار دارد توافقهای همکاری نظامی با این کشور را اجرا کند و قصد خارج کردن نیروهایش را ندارد، زیرا مدعی است این توافقات را با «مقامات مشروع» این کشور آفریقایی امضا کرده است.
گفتنی است پس از اظهارات وقیحانه و استعمارگرانه مقامات فرانسه، وزارت امور خارجه نیجر در بیانیهای اعلام کرد: «سفیر فرانسه در نیجر از روز پنجشنبه ۳۱ اوت دیگر از امتیازات و مصونیتهای دیپلماتیک برخوردار نخواهد بود. ویزا و مجوزهای دیپلماتیکی این فرد و اعضای خانوادهاش لغو میشوند. پلیس دستور دارد تا این فرد را از کشور اخراج کند».
@syriankhabar
فرانسه که پس از برکناری دیکتاتور حاکم بر گابن به شدت آشفته است و علاوه بر منابع اورانیوم حالا منابع نفت ارزان و همیشگی را هم در خطر میبیند؛ دست به اقدامات انتحاری زده و تلاش میکند تا به هر شکل ممکن فضایی برای بازی خود پیدا کند. با این حال کشورهای عضو اکوواس که مزدوران پاریس به شمار میروند نه توان نظامی کافی و نه جرأت عملیات علیه دولت و ملت نیجر را دارند، چرا که به خوبی میدانند هر اقدام نظامی میتواند تبعات بسیاری برای این کشورها داشته باشد. قطع آب و برق سفارت فرانسه در نیامی و جلوگیری از انتقال مواد غذایی به مرکز فتنه پاریسیها، گزینههای الیزه را به شدت محدود کرده است.
در حالی که کشورهای گینه، مالی، بورکینافاسو و حتی چاد در کنار الجزایر تاکید دارند از هیچ گزینه نظامی علیه نیجر حمایت نخواهد کرد و اجازه هم نخواهند داد از خاک کشورشان علیه این کشور اقدام شود؛ تردیدها در مورد نتیجهبخش بودن مداخله نظامی در نیجر بیشتر شده است. باغ گل اروپا هم به خوبی میداند که تحریمها علیه ملتی که چیزی برای خوردن ندارد، تنه به مرگ است.
@syriankhabar
اما در مورد گابن که نظامیان پس از حدود شش دهه به سلطه مزدوران خانوادگی فرانسه پایان دادند، شاید اوضاع به اندازه نیجر وخیم نباشد. دلیل این مساله هم این است که نیجر کشوری مسلمان است که دارای گرایشات خاص در حوزه ایدئولوژیک است. با این حال، گابن کشوری ثروتمند بوده که اکثریت مردم آن را مسیحیان تشکیل میدهند که توسط فرانسه مسیحی و خانوادههای صهیونیست راچیلد دوشیده میشوند.
از این کشور گزارش میرسد که رهبر نظامیان که علی بونگو را پس از 15 سال حکومت برکنار کرده، وعده داد که نهادها را در جهتی «دموکراتیکتر و بااحترامتر به حقوق بشر» سازماندهی مجدد کند؛ اما بدون عجله! ژنرال بوریس اولیگوی انگوئما، در یک سخنرانی برای اعضای هیئت دیپلماتیک که شامگاه جمعه از تلویزیون پخش شد، «انحلال نهادها» که چهارشنبه گذشته در جریان کودتا اعلام شد را «یک موضوع موقتی» خواند و توضیح داد که هدف «سازماندهی مجدد آنها به گونهای که دموکراتیکتر و منطبقتر با استانداردهای بینالمللی از نظر رعایت حقوق بشر، آزادیهای اساسی، دموکراسی و حاکمیت قانون و همچنین مبارزه با فساد که امری شایع در کشورش است، را دنبال میکند.»
@syriankhabar
با این حال، رهبر نظامیان مدت زمانی را برای مرحله «انتقالی» که قرار است دوشنبه به عنوان رئیس جمهوری کشورش در لیبرویل سوگند یاد کند، مشخص نکرد! وی در سخنرانی دیگری خطاب به نمایندگان جامعه مدنی، وعده «قانون اساسی جدیدی را داد که خواستههای مردم گابن را که برای مدت طولانی (اسیر) رنج بودهاند را برآورده کند.» او همچنین «قانون جدید انتخاباتی» را وعده داد و تاکید کرد که شورای نظامی به دنبال«حرکت سریع اما پیوسته» و اجتناب از انتخاباتی است که «تکرار اشتباهات گذشته» با حفظ همان افراد در قدرت باشد.
انگوئما همچنین روز جمعه با رهبران مذهبی، بازرگانان و نمایندگان جامعه مدنی دیدار کرد و همچنین از نمایندگان اهداکنندگان خارجی، سازمانهای بینالمللی و اعضای هیئت دیپلماتیک معتبر در لیبرویل دعوت کرد تا با او دیدار کنند. ژنرال انگوئما روز پنجشنبه، اولین سخنرانی خود را در مقابل بیش از ۲۰۰ تن از بازرگانی برجسته ایراد کرد و جلسات آن در روز جمعه از تلویزیون دولتی پخش شد. ژنرال انگوئما تعداد زیادی از حاضران را به دست داشتن در فساد متهم کرد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
پس از پرروبازی مقامات فرانسوی علیه علیه انقلاب مردم نیجر، هزاران تن از مردم این کشور روز شنبه به خیا
▪️اما نگاهی به رسانههای فرانسه که تحولات افریقا را بررسی میکنند نشان میدهد که آنها نیز پذیرفتهاند که پاریس در حال از دست دادن افریقا است و به نوعی این کشورها در حال طی کردن مسیر استقلال واقعی هستند. نویسنده نشریه فیگارو در یادداشتی با اشاره به ضعف و ناتوانی سیاست خارجی پاریس در این سالها نوشت: دیپلماسی فرانسه به دلیل همهگیری کودتاها در آفریقا تعادل خود را از دست داده و روزنامه لاکروا نیز نوشت، پایه تاریخی فرانسه در آفریقا به لرزه درآمده است. همینطور مجله لوپوئن یادآور شد، فرانسه متوجه جهانی شدن آفریقا از طریق کودتاها نشده است.
▪️فیگارو تحولات اخیر قاره آفریقا و کودتاها در این قاره را به شکنجه در وان حمام برای دیپلماتهای فرانسوی تشبیه کرد و با اشاره به اینکه از سال ۲۰۲۰ تاکنون هشت کودتا در مرکز و غرب آفریقا رقم خورده، نوشت، دیپلماتهای فرانسه جرات ندارند سرهایشان را از آب بیرون بیاورند چراکه هر بار کودتای جدیدی با شدت بیشتر اتفاق میافتد.
▪️مجله فیگارو با اشاره به اینکه کودتاهای آفریقا هر بار کاهش نفوذ غرب در جهان را یادآور میشوند، نوشت، با توجه به افزایش احساسات خصمانه علیه پاریس در سراسر قاره آفریقا، تحولات گابن ضربه دیگری به نفوذ فرانسه در این قاره وارد کرد و قطعا فرانسه در توجیه استانداردهای دوگانه خود در برخورد با سران مختلف کودتاها در نیجر و گابن دچار مشکل خواهد شد.
▪️مجله لاکروا نیز با این تیتر که «پایه تاریخی فرانسه در آفریقا به لرزه درآمد»، نوشت، کودتا در هر کشور آفریقایی وضعیت متفاوتی دارد، در گابن کودتا یک روز پس از انتخاباتی رخ داد که نتیجه آن به نفع علی بونگو، رئیس جمهوری که دوره مسوولیتش به پایان رسیده، تمام شد؛ در واقع ارتش به این ماجرا واکنش نشان داد و خشم خود را ابراز کرد.
▪️آنتوان گلاسر، نویسنده فرانسوی در مصاحبهای با مجله لوپوئن گفت، آفریقا وارد فرآیندی بیبازگشت شد که به موجب آن فرانسه از این قاره بیرون خواهد شد چراکه باید سالها قبل از مستعمرههای سابق آن در غرب و مرکز آفریقا خارج میشد اما تصمیم گرفت در آفریقا به نقش پلیس ادامه داده و پایگاههای نظامی را در این قاره حفظ کند، همزمان دیگر ابرقدرتها دست به فعالیتهای تجاری زدند و نتیجه اینکه سربازان فرانسوی امروز در حالی از آفریقا بیرون شدند که سهم شرکتهای فرانسوی از بازار آفریقا بسیار کمتر از سهمیه دیگر کشورها است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تروریستهای تکفیری مورد حمایت اردوغان امروز حملهای سنگین را به محور کفرتعال در غرب حلب انجام دادند تا آنچه را که در طول حمله ناکام قبلی که منجر به کشته و زخمی شده دهها نفر از آنها شد، دوباره به دست بگیرند. این حمله را هم طبق معمول ائتلاف تروریستهای ترکتبار تکفیری تحت نظر سازمان امنیت ترکیه انجام دادند. نبردی سخت و سنگین درگرفت که هنوز از نتایج آن خبری منتشر نشده است. تروریستها مدعی هستند که فقط «غنائم» به دست آوردهاند و تا این لحظه چیزی در مورد پیشروی نگفتهاند.
توپخانه سنگین ارتش سوریه و جنگندههای روسی و سوری به پشتیبانی از نیروهای مدافع وارد عمل شده و تمام محورهای درگیری را شخم زدند. این حمله فقط دو روز قبل از سفر اردوغان به روسیه برای دیدار با پوتین در بندر سوچی (پوتین حتی حاضر نشد دایی رجب را در مسکو هم ببیند) و یک روز پیش از سفر وزیر امور خارجه این کشور به تهران و همزمان با تحولات پیچیده شرق فرات نشان از وجود اهداف، افکار و رویکردهای عجیب اردوغان در این زمینه دارد.
@syriankhabar
حقیقت امر را بخواهید، تحولات سوریه به شکل عجیبی پیچیده شده و نشان از آن دارد که دولت و ارتش سوریه باید هوشیاری بیشتری به خرج بدهند. اردوغان به شدت دچار بحران داخلی شده و برخی پروندهها و موضوعات از دستش در رفته است. انتظاری که از سرمایهگذاری و کمک اعراب و حتی امریکا هم داشت به نتیجه نرسید، جفتکهایی هم که به سمت ایران و روسیه برای خوشخدمتی به بایدن انداخت برایش هیچ خروجی نداشته است. نه قدرت مدیریت مشکلات داخلی را دارد و نه توان شروع یک جنگ جدید را، به همین دلیل به تروریستها دستور داده تا دست به حرکات ایذایی بزنند.
سفر روز یکشنبه وزیر خارجه ترکیه به ایران که نخستین سفر او پس از انتخاب به این عنوان محسوب میشود، نشان از وجود مشکلات جدی در سطوح مختلف دولت اردوغان دارد. باید دید که هاکان فیدان که همچنان نگاه امنیتی به سیاست خارجی دارد، چگونه میخواهد گرههای کوری که اردوغان به تحولات منطقه زده را با ابزار دیپلماسی باز کند. دیدارهای او در تهران هر چند گفته میشود با دعوت حسین امیرعبداللهیان صورت میگیرد، اما به نظرم به دلیل شکست در سفر به مسکو صورت گرفته است.
@syriankhabar
آقا چطوره حمله کنیم و عراقیها هر چه ساختند را نابود کنیم؟ کلا یه ارتش درست کنیم به هر کشوری خواست بنادرش را توسعه دهد، یا خط ریلی بسازد یا برای خودش کاسبی راه بیندازد حمله کرده و آنجا را منهدم کنیم!!! این کارنشناسها که اینجا و آنجا ول میچرخند و هی حرف بیخود میزنند و آن خبرگزاری که این تیتر را انتخاب میکند و در صفحه یک خودش قرار میدهد همزمان با سفر نخستوزیر عراق و «فرمانده اقتصادی دولت!!!» برای کلنگزنی خط ریلی خرمشهر به بصره هدفی جز تخریب روابط دو کشور ندارند!
پس هیچ کشوری بنادرش را توسعه ندهد، کریدور درست نکند، روابط اقتصادی با هیچ کشوری برقرار نکند، میادین مشترک را توسعه ندهد و خلاصه، دست روی دست بگذارد تا مردمش از بدبختی و فلاکت بمیرند چون برای کشور ما تهدید است!! این چه منطق خرکی است که برخیها دارند؟ چرا عرضه نداشته باشیم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم؟ چرا عرضه نداشته باشیم بنادر خودمان را توسعه بدهیم؟ چرا عرضه نداشته باشیم از همین بندر فاو برای توسعه و لایروبی اروند استفاده نکنیم؟ چرا یک کلمه حرف درست از دهان شماها در نمیآِید؟
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از شب گذشته تا بامداد امروز پهپادهای شاهد ارتش روسیه مناطق و مراکز مهم نظامی ناتو و اوکراین را در سراسر خاک این کشور هدف قرار داده و منهدم کردند در این ویدیو که شاید یکی از جالبترین و منحصر به فردترین فیلمهای گرفته شده از حمله پهپاد شاهد به مواضع ناتو در طول چند ماه گذشته باشد به نظر میرسد این پهپاد به شکل عجیبی روی فرد فیلمبردار تمرکز کرده و در حال شیرجه زدن به سمت وی است.
@syriankhabar
پیامد یکی از حملات به اودسا که مخازن و کامیونهای سوخت را نابود کرد....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ نخست وزیر مجارستان در مصاحبه با تاکر کارلسون:
📍هر کسی که در سیاست است و از منطق، آمارها و داده ها سر در می آورد می داند که هیچ راهی برای پیروزی اوکراین وجود ندارد/اگر هر یک از کشورهای غربی سربازی را برای جنگ به خاک اوکراین بفرستند، به نبرد مستقیم غرب و روسیه کشیده خواهد شد و فوراً درگیر جنگ جهانی سوم خواهیم شد/این همیشه پیغامی است که به آمریکا و نشست ناتو می دهم: "مراقب باشید" اما آنها آن اندازه که گنده اند، باهوش نیستند، مسئله این است...
☑️ @Kavoshplus
اخبار سوریه
🔻تاکر کارلسون یک امریکایی خالص است که بیش از سیاستمداران و صاحبان سرمایه واقعنگر است و به همین دلیل گاهی اوقات حرفهایی میزند که بر خلاف سیاست جاری در امریکا است. او که از منتقدان جدی مداخله جنگ ناتو علیه روسیه در خاک اوکراین است و به همین دلیل وقتی تلاش داشت تا با رئیس جمهور روسیه یک گفتوگوی تلویزیونی را در فاکس نیوز ترتیب دهد با فشار لابی سلاح در امریکا از کار برکنار شد. سازمان سیا با هک برنامه سیگنال کارلسون موفق به رهگیری تماسهای وی با برخی مقامات کرملین شد و او را به دلیل تماس با «دشمن» از فاکس نیوز بیرون انداخت.
🔻کارلسون فقط میخواست با رئیس جمهور روسیه گفتوگو کند و چه بسا سوالات بسیار چالشی هم از پوتین میپرسید اما دستگاه تبلیغات و قدرت حاکم بر سیاست و رسانه امریکا تصمیم گرفته بود تا هر کسی و هر چیزی که با امریکا تقابل دارد، منع و محدود شود و به همین دلیل هیچکس در طول 18 ماه گذشته در سطح رسانههای امریکایی نه جرأت کرده با روسها تماس بگیرد و نه قدرت آن را داشته تا گفتوگویی ولو چالشی با مقامات روس ترتیب دهد. این را با کشور خود ما مقایسه کنید که یک امریکایی بنام علی واعظ به همراه چند امریکایی دیگر مانند ولی نصر که فارسی را خوب صحبت میکنند شب و روز در رسانههای داخل کشور ول میچرخند و عدهای خائن هم دور آنها را گرفته بازارشان ر گرم میکنند.
🔻نحوه برخورد با تاکر کارلسون نشان داد که حتی ابرقدرت جهان هم در حوزه رسانه با کسی شوخی ندارد و به شدت با کسی که بخواهد چارچوبهای تعیین شده را زیر پا بگذارد برخورد جدی خواهد کرد. این مساله اما در کشور ما هیچ خریداری ندارد و متاسفانه در سایه نبود نظارت دقیق و درست و به دلیل روح وابستگی و وطنفروشی برخیها روزانه شاهد تولید محتواهای ضدملی و ضد منافع ملی توسط برخی شبهرسانههای زرد در قالب پایگاههای خبری و تعدادی روزنامه و نشریه هستیم که به شکل فعالانهای در همه حوزهها پوست موز در مسیر توسعه کشور به ویژه در حوزه سیاست خارجی میاندازند. این افراد که به هیچ اخلاقی پایبند نیستند، در نبود قانون محکم روزانه خوراک خبری تهیه میکنند که به خواب دشمن هم نمیآید.
🔻با این حال، کارلسون با اخراج از فاکس نیوز علیالقاعده باید یا کار را رها میکرد یا مثل شبهخبرنگارهای وطنفروش ایرانی که دو کلاس سواد نداشته و ندارند میرفت و در مثلا راشاتودی کار میکرد؛ اما باوجود آنکه اختلاف نظر شدیدی با وی در بسیاری از موارد دارم ولی او همانگونه که گفتم خودش را یک امریکایی میداند و برخلاف این حضرات ایرانی که فوراً راه خیانت به کشور را در پیش میگیرند حاضر به کار در هیچ رسانه رقیبی نشد و رفت در یوتیوب کانالی راه انداخت و به دلیل همان نگاه خاصی که به حوزه سیاست خارجی، اقتصاد و جامعه امریکا داشت خیلی سریع توانست مخاطبان خودش را پیدا کند، مخاطبانی که به دلیل صراحتش در فاکس نیوز و واقعگراییاش همواره او را دنبال میکردند حالا میتوانستند بدون خط قرمزهای این شبکه گفتوگوهای او را پیگیری کنند.
🔻او در طول ماههای گذشته گفتوگوهای مفصلی را با چهرههای مختلف امریکایی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی داشته است و به دلیل همان شهرت و جایگاهی که برای خودش دست و پا کرده با همین کانال یوتیوبی به سراغ مقامات عالی رتبه خارجی هم رفته است. شاید یکی از گفتوگوهای خوبی که داشت با سرهنگ مک گرگور از مشاوران نظامی ترامپ بود که صحبتهایش در مورد جنگ اوکراین و سرنوشت نهایی آن که چیزی جز شکست ناتو نیست، سر و صدای بسیاری در فضای رسانهای و نظامی امریکا و غرب داشت. کارلسون اما این بار به سراغ نخستوزیر مجارستان رفته، کسی که همواره در به عنوان یکی از اعضای ناتو، همواره ساز مخالف میزد.
🔻گفتوگوی کارلسون با اوربان به این دلیل اهمیت دارد که یکی از مقامات ارشد عضو ناتو به صراحت صحبتهایی در مورد جنگ، روابط خارجی اروپا، وضعیت ناتو و آینده تحولات جهانی و حتی مسائل داخلی امریکا میگوید، صحبتهایی که با طرح آن به وسیله نخستوزیر مجارستان شاید در آینده مقامات دیگر اروپایی هم جرأت گفتنش را پیدا کنند. این گفتوگوی صریح نشان میدهد که ما با اختلافات جدی و قابل توجهی در ناتو و سطح اتحادیه اروپا در مورد جنگ اوکراین و نتیجه نهایی آن روبهرو هستیم که شاید برای گوشهای امریکاییها تازگی داشته باشد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایتی از پیشرویهای عناصر ناتو در جبهههای جنگ با روسیه... طنز تلخ روایتسازی دستگاه تبلیغاتی زلنسکی که از روی دست استادان خود در لندن در حال مشق کردن است.
@syriankhabar
اخبار سوریه
روایتی از پیشرویهای عناصر ناتو در جبهههای جنگ با روسیه... طنز تلخ روایتسازی دستگاه تبلیغاتی زلنسک
🔸در توضیح ویدئو بالا بهتر است نگاهی داشته باشیم به نوشته ژنرال بازنشسته ریچارد بارونز، تحلیلگر مسائل جنگ نشریه فایننشال تایمز که قبلا در ارتش انگلیس خدمت کرده است؛ نوشته او یکی از معدود نوشتههایی است که در طول 18 ماه گذشته در مورد حقیقت جنگ ناتو در اوکراین خواندهام؛ شاید در این 18 ماه اربابان جنگ و صاحبان سلاح و قدرتمندان عرصه سیاست و زورمندان جهان فکر میکردند وضعیت جهان به شکل دیگر خواهد بود اما این ژنرال بازنشسته انگلیسی هم بر این باور است که اوکراین اکنون قادر به شکست دادن روسیه نیست «اما احتمالا بعد از سال ۲۰۲۳ امکان پیروز شدنش وجود خواهد داشت.»
🔸این صحبتی که این ژنرال بازنشسته انگلیسی میکند و پیروزی را به سالهای 2024 و 2025 حواله میدهد بیانگر موضوعی است که غربیها حتی از تکرار کردنش هم وحشت دارند، آنها دنبال پیروزی در همین بهار و تابستان بودند و وقتی بارونز همه چیز را به سال بعد و سال بعدترش حواله میدهد یعنی یک جای کار که چه عرض کنم، چند جای کار میلنگد. او در حالی بخشی از حقیقت را مینویسد که همچنان در فضای رسانهای انگلیس از گفتن همه آن ناتوان است و به همین دلیل ناچار به دادن امیدواری به ناتو (البته به گفته وی اوکراین) برای پیروزی است البته به شرطی که توان جنگیدن متوالی برای دو سال بعد را هم داشته باشند.
🔸به نوشته او «ضدحمله کنونی اوکراین روسیه را بیرون نخواهد کرد. این چیزی نیست که کسی انتظارش را داشته باشد. حتی این احتمال هم نیست که بتواند قبل از رسیدن زمستان نیمی از اراضی اشغال شده را آزاد کند. این در رده اهدافی که میتوان به آن خوشبینتر بود قرار میگیرد. این ضد حمله با این وجود نشان داده که چطور میتوان ارتش روسیه را شکست داد. این اتفاق نه در سال ۲۰۲۳ بلکه در سالهای ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ ممکن است رخ دهد. در نتیجه به شعار متحدان غربی اوکراین در مورد حمایت از کییف تا هر زمان که لازم باشد میرسیم.»
🔸این تحلیلگر انگلیسی در تلاش برای امید دادن به ارتش اوکراین از این بابت که شاید در آینده بتواند تحولی را علیه روسیه رقم بزند، نوشت: «پیشرفت اندک ارتش اوکراین در تابستان جاری نشان میدهد، غلبه بر یک دفاع جنگی متعارف که به خوبی تدارک دیده شده، یکی از سختترین عملیاتها در جنگ است اما شدنی است. ارتش اوکراین تنها بعد از نبرد برای چندین هفته در میادین مین، توانست به خط اول سنگرهای روسیه نفوذ کرده تا شهر روبوتین را تصرف کند. هدف اوکراین از این عملیات قطع کردن خط ارتباط زمینی با کریمه است. در این راستا پیشرفتش حدود هشت مایل بوده و هنوز باید برای رسیدن به دریا ۵۵ مایل دیگر با گذر کردن از سه خط دفاعی جلو برود. پیشروی ارتش اوکراین در شمال و جنوب باخموت نیز به حدود پنج مایل رسیده و ۱۰ مایل دیگر تا رسیدن به خط دفاعی اصلی روسیه و ۶۰ مایل نیز تا مرز فاصله دارد.»
🔸وی واقعیتی را هم در مورد توان پدافند هوایی ناتو در اوکراین میگوید که در طول ماههای گذشته بیش از 110 درصد از اهداف روسی را منهدم کرده است، واقعیتی که نشان میدهد هر آنچه دولت زلنسکی میگوید، دروغی بیش نیست: «پدافند هوایی اوکراین تنها برای پوشش دادن یکسوم از خاک این کشور کفایت میکند، مهمات خوشهای ارائه شده از سوی آمریکا تنها موقتا کمبود مهمات توپخانه کییف را رفع کرد، بازسازی و افزایش قدرت نیروی هوایی اوکراین تا اواسط سال ۲۰۲۴ طول خواهد کشید و کییف دچار کمبود شدید تهجیزات مخصوص پاکسازی مین است و تنها با رفع همه این نواقص، جنگ دستکم تا سال آینده میلادی طول میکشد.»
🔸این تحلیلگر مسائل جنگی در خاتمه این مطلب ادعا کرد پنج عامل باعث خواهند شد که اوکراین بتواند روسیه را شکست دهد. پنج عامل پیشنهادی این تحلیلگر عبارتند از: «نخست اینکه کییف نباید قبل از موجود بودن تدابیر برای رسیدن به یک موفقیت اساسی در میدان جنگ برای رسیدن به آن فشار وارد کند؛ دوم اینکه اوکراین باید در تمام طول زمستان فشار بیوقفه را برای نیروهای روسیه حفظ کند؛ سوم اینکه اوکراین باید به صورت نظاممند تسلط ارتش روسیه بر اراضی خود را در سال ۲۰۲۴ و فراتر از آن تضعیف کند؛ چهارم اینکه ناوگان دریای سیاه روسیه را به این دلیل که موتور حملات موشکی ویرانگر روسیه است، خنثی کند و پنجم اینکه اوکراین باید برای این جنگ به روی ظرفیت صنایع نظامی خود و غرب به عنوان فاکتور تعیینکننده موفقیت نظامی حساب کند.»
✔️دقت کنید که از پنج عامل گفته شده، هیچکدام در دسترس نیستند و این یعنی آنکه زودتر جنگ را تمام کنید!
@syriankhabar
رئیس جمهور در دیدار با وزیر امور خارجه ترکیه چند نکته مهم را به وی گفت. هاکان فیدان در این دیدار از نگرانیهای ترکیه در مورد خطرات تروریسم در سوریه که این کشور را تهدید میکند، نالید که رئیس جمهور موثرترین راهکار برای مقابله با تروریسم را احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه دانست و گفت: اعمال موثر حاکمیت ملی هر دولتی بر تمام اراضی سرزمینی آن، بهترین راه جلوگیری از فعالیتهای تروریستی و ضد امنیتی است.
این نکته را باید روشنترین نکتهای دانست که هاکان فیدان در سفر به تهران شنید: تا زمانی که ترکیه در خاک سوریه دست به اشغالگری میزند و حاضر به ترک این کشور نشده، موضوع تروریسم مدنظر ترکیه نیز ادامه خواهد داشت!
@syriankhabar