🔳اردوغان پشتهای درهای اروپا و ریاض /1
▪️درست چند روز پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری امریکا، اتفاقات عجیبی در سطح دیپلماتیک در منطقه افتاد. نوشته بودم که بزرگترین شکستخوردگان این اتفاق، همه کشورهای آسیای غربی، بهجز ایران است و به همین دلیل باید شاهد رویدادهای عجیبی باشیم. هر چند در ایران عدهای دوست داشتند ترامپ پیروز شود، اما واقعیت این است که پیروزی هر یک از آنها اصل مساله را برای ما تغییر نمیداد ولی برای کشورهای منطقه همه چیز را تغییر خواهد داد. بزرگترین شکستخوردگان این انتخابات، ترکیه، رژیم صهیونیستی، مصر، عربستان و امارات بودند، طرفهایی که میدانند بعد از ماه ژانویه مشکلات بسیاری پیشرو خواهند داشت.
▪️چند روز پس از مشخص شدن نتایج اولیه انتخابات امریکا، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفتوگویی گفت که کشورش هیچ اختلاف مبنایی با اسرائیل، مصر و عربستان ندارد و خواستار افزایش همکاریها با این سه طرف است. چند روز بعد، از آنکارا خبری به گوش رسید مبنی بر اینکه ترکیه حاضر است در مورد سامانه پدافندی اس400 و همچنین جنگندههای اف35 با امریکا مذاکره کند. اینها پیامهایی بودند که در فضای پس از شکست ترامپ از آنکارا مخابره میشد و به صورت مشخص به طرفهای ناکام از پیروزی بایدن میگفت که اردوغان فارغ از هارت و پورتهای چند سال گذشته، روابط حسنه را گدایی میکند.
▪️این پیشبینی زیاد طول نکشید، چرا که این روزها وضعیت ترکیهی اردوغان بسیار بغرنج است و او میداند که چه مشکلات بیشماری در پیشرو دارد. او به خوبی میداند وضعیت اقتصادی کشورش نه تاب تحمل تحریمهای اتحادیه اروپا را دارد و نه میتواند زیر بار حتی یک اشاره تحریمی دولت آینده امریکا مقاومت کند، به همین دلیل دنبال آن رفته تا برای خودش «یارگیری» کند و به این ترتیب، او نخستین گام را برداشت. اردوغان که پس از قتل جمال خاشقجی و در دعوای رهبری کشورهای سنی مذهب جهان از یکسو و دعوای اخوانی و وهابی با سعودیها، امارات و مصریها در افتاده بود، امروز به این نتیجه رسیده که هیچ چارهای جز تجدید روابط با هر سه طرف ندارد.
▪️حالا هم برگزاری نشست جی20 بهانه لازم را به دست اردوغان داد تا یک بار دیگر بیحیایی خود را ثابت کند. در پی تماس تلفنی اخیر با ملک سلمان اردوغان در اولین موضعگیری به عربستان به دلیل موفقیت برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰ به میزبانی ریاض تبریک گفت. این تبریک در جریان اجلاس گروه ۲۰ و بعد از تماس تلفنی با ملک سلمان، پادشاه عربستان و رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه مطرح شده است. این اظهار نظر اردوغان در پی آن است که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت، روابط خوب و مثبتی بین ریاض و آنکارا وجود دارد. این در حالی است که روابط دو کشور به دلیل مواضع عربستان در قبال اخوان المسلمین و نیز وقوع قتل جمال خاشقجی در کنسولگری ریاض در استانبول کاملا سرد شده بود.
▪️با این حال، اردوغان ناکام از همه سیاستهای تهاجمی خود در دوران ترامپ، حالا که وضعیت خوبی بر کشورش حاکم نیست و حتی پول ندارد نفت خام مورد نیاز کشورش را هم خریداری کند، حرفهایی زده که در نوع خودش جالب است. او که همین سه ماه پیش گفته بود که ترکیه اگر لازم باشد از ناتو خارج میشود، در سخنرانی در نشست حزب متبوعش گفت: «ترکیه تنها کشور عضو ناتو است که در سوریه با داعش به شکل مستقیم مبارزه میکند. علیرغم عدم همکاری دیگر کشورها، تاکنون نزدیک به ۹ هزار ستیزهجوی تروریست خارجی را دستگیر و به کشورهایشان مسترد کردهایم.»
▪️البته موضوع جایی خیلی قشنگ میشود که بهنظر میرسد یک همکاری نانوشته میان ترامپ و اردوغان برای گسیل کردن آوارگان به کشورهای اروپایی وجود داشته، وگرنه هیچ نیازی به این نبود که از اتحادیه اروپا بخواهد تا به وعدههایی که به ترکیه به منظور ایجاد «همکاری مستحکمتر و مثمرثمرتر داده،» عمل کند! و بعد خطاب به سران اروپا بگوید: «به وعدههایی که به کشور ما از عضویت کامل تا پرونده پناهجویان دادید، عمل کنید و تا با هم یک همکاری محکمتر و مثمرثمرتر را ایجاد کنیم!! ترکیه میزبان بیشترین تعداد پناهجویان در شش سال اخیر بوده است و باید از کمکهای انسانی که به مناطق متضرر از جنگ میشود، حمایت مالی شود. ترکیه نهایت تلاش خود را برای نابودی تهدیدات تروریستی و منع نزاعات و تقویت ثبات به کار میگیرد.»
▪️بهنظر شما چه اتفاقی افتاده که اردوغان که تا همین سه ماه پیش اروپاییها را تهدید میکرد، بهناگهان به التماس افتاده است؟ چرا او باید خود را پرچمدار مبارزه با داعش و ستیزهجویانی بخواند که خودش آنها را ساخته و حمایت میکند؟ نکند اروپاییها چیزهایی فهمیدهاند که ما هنوز نفهمیدهایم؟
@syriankhabar
۲ آذر ۱۳۹۹
🔳اردوغان، پشت درهای اروپا و ریاض / 2
▪️از سوی دیگر، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم در تحلیلی دربار گفتگوی اخیر پادشاه عربستان با رئیسجمهور ترکیه در پی اختلافات اخیر میان دو کشور نوشت: روابط عربستان و ترکیه در حال حاضر مرحله بیسابقهای از بحران را پشت سر میگذارد و ممکن است در دوره آتی توسط ترکیه وخیمتر نیز شود. دلیل این مسئله پنج تحول اصلی است. این تحولات عبارتند از:
▪️اول، اعلام تحریم کامل کالاهای ترکیه توسط عربستان و هشدار به شهروندان سعودی درباره خریدن کالاها یا سفر به ترکیه با هدف گردشگری. این مسئله به اقتصاد ترکیه آسیب زیادی زده و در این مرحله با شرایط سختی مواجه است، مسئلهای که احتمالا به پاسخ انتقامجویانه ترکیه منجر میشود. دوم، صدور فتوای درج نام اخوان المسلمین در لیست تروریسم از سوی هیئت علمای ارشد عربستان و تأکید بر اینکه این گروه یک گروه منحرف است که نماینده اسلام نیست و هدف آن رسیدن به حکومت و گسترش فتنهها است. این خط قرمز ترکیه است چراکه این گروه مهمترین شاخه سیاسی ترکیه در جهان عربی است.
▪️سوم، موفقیت مداخله ترکیه در مناقشه قرهباغ به نفع دولت آذربایجان و علیه ارمنستان که عربستان به شکل غیرمستقیم از آن حمایت میکرد. همین مسئله به رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه یک برگ برنده در جهان اسلامی میدهد. چهارم، کمک ترکیه به قطر در اختلافاتش با عربستان و همپیمانانش در مصر، امارات و بحرین و ایجاد پایگاه نظامی در قطر که ۳۰ هزار سرباز با تجهیزات سنگین در آنجا مستقر هستند. پنجم، استفاده ترکیه از پرونده ترور جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی به عنوان یک اهرم فشار بر عربستان و در تنگنا قرار دادن ریاض. این پرونده چهره عربستان را به دلیل نقض حقوق بشر مخدوش کرد.
▪️بیشترین چیزی که عربستان به ویژه بعد از پیروزی ترکیه در آذربایجان نگران آن است، مداخله اردوغان در دو پرونده اصلی است، اول جنگ یمن و دوم رهبری عربستان بر جهان اسلام به عنوان ناظر اماکن مقدس در مکه و مدینه. این دو پرونده در هر صورت با هم در ارتباطند.
▪️اخیرا یاسین اوکتای، مشاور اردوغان و یکی از نزدیکترین شخصیتها به او مقالهای برای روزنامه ینی شفق وابسته به حزب حاکم ترکیه با عنوان «همانطور که لیبی و آذربایجان را نجات داد. آیا ترکیه برای نجات یمن از «طوفان قاطعیت» وارد عمل خواهد شد؟»، نوشت. این مقاله در تمام پایگاهها و دستگاههای اطلاعرسانی حامی ترکیه منتشر شد. این مقاله پیام تهدیدآمیز بسیار خطرناکی برای عربستان و امارات و نقشه راه گام آتی ترکیه بود چراکه مداخله ترکیه در یمن تمام معادلات سیاسی و نظامی را در آنجا تغییر میدهد به ویژه اینکه ترکیه به دلیل مداخلههای نظامیاش در لیبی، سوریه، سومالی و اخیرا آذربایجان مهارتهای بزرگی به دست آورده است.
▪️اوکتای بعد از اینکه دستاوردهای مداخله کشورش در کشورهای مذکور را ستود، گفت: مداخله عربستان و امارات در یمن از بیش از پنج سال پیش منجر به پیچیدگی بحران و رسیدن به یک نقطه غیرقابل حل شده است. طوفان قاطعیت در یمن با رهبری عربستان و امارات با هدف دفاع از دولت «مشروع» علیه انصارالله صورت گرفت اما آنها بعد از اینهمه سال ثابت کردند که از شکست انصارالله عاجزند. تنها راه ثبات در یمن به رسمیت شناختن طرفهای دیگر و باز کردن در به روی مذاکره است که میتواند صلح را برای همگان به ارمغان بیاورد. اگر نیت واقعی برای تحقق ثبات در یمن باشد، تجربه ترکیه در لیبی، سومالی و آذربایجان بسیار مفید است.
▪️مقاله اوکتای ترسیم نقش آتی ترکیه در شبه جزیره عرب و محاصره عربستان در مرزهای جنوبیاش یعنی در یمن است. عربستان نمیتواند این جنگ را به شکل مسالمتآمیز یا از طریق نظامی نهایی کند و چه بسا در آینده نه چندان دور با دو دشمن منطقهای یعنی ترکیه و ایران روبرو شود. آیا رهبری کنونی سعودی از چنین تحولاتی آگاه و آماده آن است؟ چه سیاستها و مواضعی برای مقابله با آن اتخاذ خواهد کرد؟ به ویژه بعد از غروب خورشید دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و وخامت روابطش با بیشتر گروههای منطقهای و اسلامی و از دست دادن افکار عمومی در جهان عربی و اسلامی؟
▪️عربستان تنها سه گزینه در اختیار دارد: مذاکره با ترکیه و حل و فصل بحرانها، رفتن به سمت سوریه و محور مقاومت، عادیسازی و ائتلاف با رژیم صهیونیستی مثل امارات و تحمل پیامدهای هر کدام از این گزینهها. پس کدام گزینه را انتخاب خواهد کرد؟
@syriankhabar
۲ آذر ۱۳۹۹
🛑سخنگوی نیروهای مسلح یمن در خبری فوری اعلام کرد که ایستگاه توزیع شرکت آرامکو در شهر جده را هدف یک فروند موشک کروز «قدس۲» قرار داده است. سرتیپ یحیی السریع نوشته که این حمله در پاسخ به وحشیانه و محاصره یمن صورت میگیرد. او از شرکتهای خارجی خواسته تا هرچه سریعتر عربستان را ترک کنند تا از حملات احتمالی در امان بمانند.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
جایی که هدف قرار گرفته اینجا هست، مرکز توزیع بنزین و گازوئیل در پایتخت اقتصادی عربستان در شهر ساحلی جده. بر اساس ویدیوهای منتشر شده موشک کروز قدس ۲ باعث بروز آتش سوزی گسترده در این تاسیسات شده و ویدیوهای متعددی از حرکت آمبولانسها و خودروهای آتش نشانی به سمت این مرکز منتشر شده است.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشک کروز یمنیها که به گفته سخنگوی نیروهای مسلح این کشور به تازگی وارد خدمت شده و چند آزمایش موفق و اعلام نشده هم علیه اهداف سعودی در عمق خاک عربستان داشته، همانگونه که در این ویدئو مشاهده میکنید با دقت به یکی از تانکی فارمها یا همان مخازن بنزین اصابت کرده و باعث شعلهور شدن آن شده است.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
این نقشه از نقطه صفر مرزی با گرفته شده است در حالیکه در شکل واقعی موشک از یک نقطه در اطراف پایتخت یا عمق یمن باید شلیک شده باشد به همین دلیل باید گفت که موشک یمنیها بردی بالای ۸۰۰ کیلومتر داشته است. البته مهمتر از برد این موشک دقت آن بوده که توانسته یکی از مخازن بنزین شرکت نفتی آرامکو در جده هدف قرار بدهد.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
مهمترین نکته ای که یادم رفت اینجا بگویم این است که بازهم سامانههای دفاع موشکی پاتریوت آمریکایی ارتش سعودی در خواب ناز تشریف داشتند و نتوانستند موشک کروز یمنیها را رهگیری کنند. پس از آنکه گنبد آهنین صهیونیست ها در برابر موشکهای فلسطینی گردن کج کردند و در طول چند روز گذشته نتوانستند موشکهای شلیک شده را رهگیری و منهدم کنند، حالا عبور کروز قدس۲ ساخت صنایع دفاعی یمن از سامانههای موشکی ساخت کمپانی های بزرگ آمریکایی نشان میدهد در یک جنگ بزرگ تر قرار است دقیقا چه اتفاقی روی دهد! اینها همه نشانههایی هستند که معمولاً آنهایی که باید بگیرند میگیرند و کسانی که گیرنده ندارند همچنان با خودشان درگیر هستند.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
همزمان با اصابت موشک کروز قدس ۲ ارتش یمن به تاسیسات نفتی در شهر ساحلی جده، رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش میدهند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به همراه رئیس سازمان تروریستی موساد شب گذشته در سفر مخفیانه و اعلام نشده وارد ریاض شده است تا همزمان با حضور وزیر امور خارجه آمریکا در پایتخت آل سعود، با مقامات این رژیم از جمله بن سلمان دیدار و گفتوگو کند.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هنرنمایی خدمه تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرز اردن! در این هنرنمایی یک نظامی رژیم صهیونیستی به هلاکت رسید و خدمه تانک هم به شدت آسیب دیدند...
ارتش رژیم صهیونیستی میگوید در آمادگی کامل برای مقابله با هر تهدیدی است!
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
✴️ شکست الگوی افغانستان در عراق و سوریه /1
🔸در تحولات آسیای غربی، از ابتدای سال 2011 روندهایی شکل گرفت که در کلیت آن میتوان ردپای متحدان امریکا برای بر زمین زدن محور مقاومت را بهخوبی دید. امریکاییها از سالها پیش از 2011 تلاشهای بسیاری برای نابودی محور مقاومت را مدیریت کرده بودند که شاید برجستهترین آن، رویای «خاورمیانه جدید» بود، اصولا حمله امریکا به عراق و پیش از آن به افغانستان برای تحقق این مهم بود که با درگیر شدن امریکا و متحدانش در این باتلاق عملا شکست خورده بود، ولی به صورت کاملا مشخص باید گفت آنها هیچ وقت دست از تلاش نکشیدند.
🔸یکی از کشورهایی که امریکا و متحدان منطقهایش باوجود اشغال آن شکست بزرگی خورده بودند، عراق بود. ترکیهی اردوغان از اینکه چرا امریکاییها را در حمله به عراق همراهی نکرده بود که بعدا بتواند حضور نظامی و فیزیکی در این کشور داشته باشد، تلاش کرد در سالهای بعد با نزدیک شدن به طرح عربی – عبری – غربی برای منطقه خود را بخشی از معادله کرده و به نوعی از آن بیشترین بهرهبرداری را کند. این موضوع باعث شد تا ترکیه پس از فرار طارق الهاشمی از بعثیهای بازمانده رژیم بعث و هماهنگکننده اصلی بعثیها و استخباراتیهای ارتش صدام با عناصر القاعده – بعدها داعش – وارد میدان درگیری مستقیم شود.
🔸در این طراحی، هر کسی یک وظیفه بر عهده داشت، الگوی اصلی برای بازی الگوی افغانستان و مجاهدین بود. قرار شد ترکیه نقش پاکستان را گرفته و بقیه نیز در نقشهای اصلی خود مانند دهه 1980 عمل کنند. امارات و عربستان علاوه بر تامین مالی نیروی انسانی را تامین کنند، قطریها بازوی رسانهای بودند. اردنیها وظیفه داشتند در حوزه امنیتی و تامین نیروی انسانی کار کرده و رژیم صهیونیستی نیز پوشش اطلاعاتی داده در حوزه طراحی ورود کند. کشورهای اروپایی هر کدام یک وظیفه ویژه داشتند و همگی بهنوعی بازیگر اصلی بودند. هدف همه این طرفها هم انهدام محور مقاومت با اشغال میانه این محور – اشغال بخشهای بزرگی از عراق، سوریه و حتی لبنان برای رسیدن به مدیترانه – بود.
🔸با این حال، این بازی از همان ابتدا برای محور مقاومت شناخته شده بود و بزرگترین موضوعی که طراحان روی آن حساب باز نکرده بودند، در چند موضوع بسیار مهم خلاصه میشد: نخست قدرت، انسجام و فرماندهی محور مقاومت بود، دوم اختلافات درونی کشورها و طرفهای تشکیلدهنده این ائتلاف و در نهایت نیز میزان واکنشهای فرامنطقهای به این طرح بود. این طرح باعث بروز نگرانیهای عمیقی در روسیه و چین میشد و حتی برای هندیها هم موضوع غیرقابل قبولی بود. چینیها به همراه روسها در دو موضوع مشکل داشتند، نخست قطع ارتباط و دسترسی آنها به ساحل مدیترانه و دوم نیز حضور پررنگ عناصر مسلح از این کشورها به سوریه و عراق بود.
🔸این مسائل سالها پیش روی داد و وقتی هم بحران شروع شد به صورت واقعی ما دچار مشکلات بسیاری شدیم. این حوادث بعد از حوادث سال 1388 روی داد و هنوز دولت عراق قوام نگرفته بود. تعدد کشورهای مداخلهگر و میزان هجمه و سرمایهای که به میدان آورده بودند غیرقابل باور بود و این انتظار منطقی بود که محور مقاومت خیلی زود در برابر این هجمه و طراحی عجیب بشکند، چرا که به باور طراحان، محور مقاومت نه توان نظامی و تسلیحاتی و اطلاعاتی شوروی سابق را داشت و نه در یک مجموعه همگن حضور داشت. اما موضوع مهمتر که باز هم طراحان به آن نپرداخته بودند میزان نقشآفرینی مردمی در محور مقاومت بود.
🔸حضور پررنگ و بیبدیل مردم تحت عنوانهای حشدالشعبی و دفاع وطنی در عراق و سوریه، همچنین شکلگیری گروههای مختلف مقاومت مانند فاطمیون، زینبیون، حسینیون و ... که با قدرت و صلابت در میدان حضور پیدا کرده بودند همه برنامههای طرفهای عربی – عبری – غربی و ترکی را به زد. ترکیه با تبدیل شدن به هاب گسیل تروریست به عراق و سوریه و خریدار اصلی نفت از داعش برای تقویت بنیه اقتصادی و درآمدی این گروهک، همچنین واسطهای بسیار مهم برای خریدهای تسیلحاتی این گروهک به شمار میرفت. با این حال، ناکامی اولیه در اشغال دمشق و سپس بغداد و شکست داعش در پشت دیوارهای تدمر و شهرهای مهین و صدد در استان حمص که فقط 100 کیلومتر با مرزهای لبنان فاصله داشت در سال 2015 همه چیز را به هم ریخت.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
✴️ شکست الگوی افغانستان در عراق و سوریه / 2
🔸آنچه در این طرح قرار بر اجرای آن بود، تشکیل کشوری در عراق و سوریه بود که باید از طریق لبنان به دریای مدیترانه متصل باشد. فعالیت تروریستهای داعشی در ارتفاعات قلمون غربی در مرز با لبنان از یک سو و تلاش آنها در برای عبور از دو شهر صدد و مهین نشان میداد که این طرح بسیار جدی است. با این حال، شکست داعش پشت دروازههای مهین و صدد با پایمردی نیروهای مقاومت و سپس بیرون راندن آنها از شهر تدمر یا همان پالمیرا، برای همیشه طرح تشکیل کشور توسط البغدادی را به تاریکخانه تاریخ برد. این طرح، در زندان بوکا که بسیاری از ژنرالهای ارتش بعث صدام و همچنین عناصر مختلف وابسته به القاعده در آن تحت نظر امریکاییها قرار داشتند، نهایی شده بود، در امان و آنکارا روی آن بحث شده بود و در نهایت هم به مرحله اجرا درآمد.
🔸طراحان واقعاً روی حساسیت چین و روسیه حساب نکرده بودند، آنها فکر نمیکردند که مسکو و پکن همه قطعنامههای ارائه شده به شورای امنیت را وتو کنند، حتی روسها به سوریه نیرو اعزام کنند. آنها فکر نمیکردند در تهران ارادهای برای گسیل نیرو به سوریه وجود داشته باشد، یا مردم سوریه به دلیل فشار سیاسی و تبلیغاتی انگیزهای برای دفاع از کشورشان داشته باشند، آنها به هیچ عنوان روی قدرت مرجعیت عراق حساب نکرده بودند و فکر میکردند ارتش عراق همان چیزی است که توسط امریکا تشکیل شده و فرماندهان آن به یک اشاره فرار کرده و بغداد سقوط خواهد کرد. هر چه به ابعاد این طرح فکر میکنم، بیشتر وحشتزده میشوم که ما به عنوان فرمانده محور مقاومت چه کار بزرگی انجام دادیم.
🔸همانگونه که در سطرهای بالا هم گفته شد، بزرگترین عامل شکست این طرح علاوه بر پایمردی، جانفشانی و کار حساب شده محور مقاومت، بروز اختلافات جدی میان کشورهای متحد امریکا بود. از تونس تا مصر، از لیبی تا یمن و حتی سوریه قطر همه طرفها به جان هم افتادند و عملا انسجام خاصی میان این طرفها وجود نداشت. برای آنکه درک بهتری از مساله داشته باشیم، باید گفت که آنها هنوز هم طرح خود را رها نکردهاند. نوری مالکی، نخست وزیر پیشین عراق در مقالهای در روزنامه الصباح عراق با عنوان «حاکمیت عراق و روند بحران به سمت راهحل» توضیحاتی در این مورد داده است. به نوشته وی، هدف از این توطئه واشنگتن، تلآویو، آنکارا و ریاض بازخواست کردن عراق به خاطر تحقق حاکمیت و استقلال در تصمیم خود و مخالفت با دیدگاههای آمریکا در مورد ایران، روسیه و سوریه بود.
🔸مالکی در این یادداشت آورده است که: نظریه دور نگه داشتن عراق از نزاع محورها یک نظریه سطحی است که به درک استراتژیک با انگیزههای نزاع نمیرسد چرا که مشکل عراق با محور آمریکا- اسرائیل- عربستان یک مشکل استراتژیک بوده که مرتبط با طرح استکباری وسلطهگرایی است و حاکمیت عراق را هدف قرار داده است. اما مشکل عراق با ایران یک مشکل تاکتیکی است که مربوط به دیدگاه امنیتی کشور بر اساس حفاظت از مرزها، نظم و امنیت خود است. در نتیجه مخالفت با این طرح به معنای اجازه به جمهوری اسلامی ایران برای مداخله در دولت عراق به دور از خواسته و حاکمیت خود عراق نیست.
🔸به باور نخستوزیر اسبق عراق، تصمیم حاکمیت عراق در گذشته معمولاً در گرو خارج بود و این وضعیت تا سال ۲۰۰۶ نیز ادامه داشت که من در این سال قدرت را در دست گرفتم و مانع از آن شد که تصمیم حاکمیتی عراق تسلیم طرفهای خارجی باشد؛ هرچند که فشارهای بسیاری علیه دولت ما اعمال شد که از جمله آن مخالفت ما با درخواستهای مکرر آمریکا از سال ۲۰۱۱ برای ورود به طرح سرنگونی نظام سوریه بود که ما در وهله نخست میدانستیم که این طرح یقیناً شکست میخورد و دوم آنکه پیامدهای امنیتی و سیاسی خطرناک آن بر عراق را میدانستیم همچنین با تهدیدهای آمریکا جهت قطع روابط با ایران و عدم خرید سلاح از روسیه مخالفت کردیم.
🔸به نوشته مالکی، عراق بخش اساسی از صحنه نزاع بینالمللی و منطقهای است که در خاورمیانه به وقوع پیوسته است و اساس این نزاع وجود ارادههای منطقهای و بینالمللی است که عبارتند از جمله طرح آمریکا در خاورمیانه؛ طرح آمریکایی - صهیونیستی؛ رویاهای عثمانی ترکیه در منطقه -که به مباح شمردن خاک شمال عراق بسنده نمیکند- و همچنین بلندپروازیهای عربستان برای آنکه خود را رهبر مطلق منطقه قرار دهد و دیدگاه امنیتی ایران مبنی بر اینکه آمریکا، اسرائیل و عربستان از سال ۲۰۰۳ برای تبدیل کردن عراق به نقطه آغاز جهت حمله به ایران و سرنگونی نظام آن تلاش میکنند؛ به همین دلیل ایران بر این باور است که در عراق از خود دفاع میکند.
@syriankhabar
۳ آذر ۱۳۹۹
فقط یک نکته را خدمت شما بگویم و آن هم اینکه سعودیها و آمریکاییها به هیچ عنوان به ذهنشان هم خطور نمیکند ارتش یمن چگونه این موشک را شلیک کرده است! بسیاری نوشتند در اطراف شهر جده دو سامانه پاتریوت و چند سامانه اسکای گارد و احتمالاً تعداد بیشتری از سامانههای پدافندی مانند هاگ وجود دارد، اما اینکه چرا موفق به شناسایی و شکار این کروز نشدهاند خود نشان میدهد که موشک از جایی آمده که اصلاً فکرش را هم نمیکردند، یمنیها برای به زانو درآوردن دشمن و تحکیم اراده خود بر آنها گزینههایشان محدود نیست...
دست مریزاد...
@syriankhabar
۴ آذر ۱۳۹۹