✴️ کمین سنگین انصارالله برای مزدوران ترکیه در تعز و تلفات سنگین آنها
🔸شبه نظامیان اخوانی وابسته به ترکیه و قطر در استان تعز در جنوب غرب یمن که سه هفته پیش جبهه جدیدی را در این استان علیه ارتش یمن باز کرده بودند تا کمکی به ائتلاف سعودی و مزدوران آنها در جبهه مارب کنند و موفق به اشغال چند منطقه هم شده بودند، پس از آنکه بخش بزرگی از مناطق اشغالی را از دست دادند و با حملات مستمر و پیاپی ارتش و کمیتههای مردمی روبرو شدند صبح امروز تکدسنگینی را در جبهه کدحه شروع کردند که به مدت ۷ ساعت ادامه داشت. اخوانیهای وابسته به قطر و ترکیه در این حمله با تاکتیک همیشگی رزمندگان یمنی مواجه شده و با گرفتار شدن در کمین گسترده ایجاد شده با تلفات سنگین بدون آنکه حتی یک متر هم موفق به پیشروی شدند ناچار به بازگشت به مواضع خود شدند. این حمله جدیترین و سنگینترین حمله مزدوران در طول دو هفته گذشته بود که از سه محور صورت گرفت. روز گذشته هم نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی حمله غافلگیرانهای را به سمت جاده عدن تعز آغاز کردند که به دلیل مسائل حفاظتی از نتایج آن هنوز اطلاع چندانی در دست نیست.
@syriankhabar
🔴 چه کسانی پشت طرح کودتا در اردن بودند؟
🔺روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت به نقل از آنچه «منابع بلند پایه در اردن» خوانده، اعلام کرد که عربستان و یکی از رهبران امارتهای امارات در تلاش برای انجام کودتا در اردن دست داشتهاند. این منابع در راستای اثبات ادعای خود به سفر عبد الله دوم، پادشاه اردن در ماه گذشته میلادی به ریاض اشاره کردند؛ سفری که هیچ اخباری درباره جزئیات و یا اهداف آن منتشر نشد.
🔺طبق گفته این منابع، عبدالله دوم در این سفر با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد اما دو طرف از صدور بیانیه مشترک درباره دیدارشان خودداری کردند. ولیعهد سعودی و یکی از رهبران امارتهای امارات که به نظر میرسد امارت ابوظبی باشد، شرکای محرمانه تلاش ناکام برای انجام کودتا در اردن هستند.
🔺این رسانه همچنین اعلام کرد: باسم عوضالله، وزیر دارایی سابق اردن که به نزدیکی با عبدالله دوم شهرت داشت، به حلقه پیوند خاندان سلطنتی عربستان و شاهزادگان در اردن تبدیل شد. حدود ۲۵ تن از نزدیکان حمزه بن الحسین، برادر ناتنی پادشاه اردن و ولیعهد سابق این کشور طی چند روز اخیر به اتهام اینکه شریکان محرمانه و حلقه ارتباط با عربستان در راستای تلاش برای کودتا در اردن بوده، بازداشت شدهاند.
🔺از سوی دیگر، روزنامه عبری زبان «یسرائیل هیوم» نیز فاش کرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از رخدادهای اخیر اردن که در پس پرده و مخفیانه در حال انجام بود، مطلع بوده است.
🔺در همین راستا، سمدار بیری، تحلیلگر مسائل عرب یدیعوت آحارونوت گفت: بدون شک نتانیاهو کاملا از آنچه عبدالله دوم را در هفتههای اخیر به خود مشغول کرده، اطلاع داشته است. به عنوان مثال چرا برای پادشاه اردن مهم بود که مانع از انتقال نخستوزیر «اسرائیل» به امارات شود؟
🔺وی افزود: امان به نتانیاهو مظنون است؛ چراکه وی خوشحال میشود از شر عبدالله دوم خلاص شود و به جای او یک حاکم اردنی دیگری را ببیند. همچنین قطعی نیست که نتانیاهو برنامههای خود را از طریق شخصی از خانواده سلطنتی اردن منتقل میکند؛ این شخص میتواند یک نظامی ارشد نیز باشد.
@syriankhabar
رئیس ستاد مشترک ارتش اردن توضیحات مفصلی در مورد روند کشف کودتا و دخالت طرفهای خارجی در انجام کودتا با استفاده از برخی افراد سلطنتی از جمله برادر ناتنی عبدالله دوم داد که در پست های بعد آن اشاره خواهیم کرد. اما در جریان باشید که محمد بن سلمان دنبال آن بود تا سکان مسجد الاقصی را هم به دست بگیرد و بازمانده شریف حسین مکه را از این تنها داشته معنویاش خلاص کند....
@syriankhabar
دام مذاکرات غیرمستقیم امریکا برای ایران.pdf
279.2K
این گزارش تک برگی که مرکز پژوهشهای مجلس نوشته را با دقت بخوانید... گزارش مستند و دقیق است و نشان میدهد چگونه امریکا برای ایران با بهانه مذاکرات غیرمستقیم دام گسترده است.
پیش از این در توئیتی نوشتم که امریکا در بسیاری از مسائل منطقهای به بن بست خورده و با پهن کردن دامی که برخی مواردش را در شبهای گذشته متذکر شدم، قرار است کشور را به چالش بکشد. این گزارش کارشناسی و دقیق مرکز پژوهشها پرده از این حقه امریکاییها و سادگی دیپلماتها و دولت عجول شیخ حسن که میخواهد ناکام دولت را تحویل ندهد، بر میدارد، حتما مطالعه کنید...
@syriankhabar
اخبار سوریه
این گزارش تک برگی که مرکز پژوهشهای مجلس نوشته را با دقت بخوانید... گزارش مستند و دقیق است و نشان می
🔻گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که دامی خطرناک برای کشور گسترده شده است که باید به آن دقت کرد. چهار نکته اصلی در مورد نشست کمیسیون مشترک برجام را در ادامه میخوانید:
1. علیرغم آنکه وزیر امور خارجه ایران تأکید دارد که واشنگتن باید تمام تحریمهایی را که از زمان روی کار آمدن ترامپ اعمال، باز اعمال یا ذیل برچسب تازه قرار گرفتهاند را لغو کند، اما امریکا حاضر به رفع همه تحریمها نیست. رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در مصاحبهای اعلام کرد که «ایالات متحده آمریکا در صورت بازگشت ایران به برجام، }صرفاً{ تحریمهای مغایر با توافق هستهای را رفع خواهد کرد!» در این صورت اقداماتی که آمریکا برای رفع تنها بخشی از تحریمها (تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای) در نظر دارد نه تنها منافع اقتصادی ایران را تأمین نخواهد کرد، بلکه این کشور با حفظ ساختار تحریمها به دنبال ایجاد اهرم فشاری علیه ایران در موضوعات موشکی و منطقهای خواهد بود. به عبارت دیگر، آمریکا به دنبال ایجاد شرایطی است که حتی در صورت احیای
برجام ساختار تحریمهای این کشور علیه ایران حفظ شود.
2. لفظ «مدالیته» در بیانیه پایانی نشست مجازی کمیسیون برجام یا تعبیر «طراحی اقدامات متقابل» که در توئیت وزیر امور خارجه ایران مورد اشاره قرار گرفته است یا عبارت «مجموعهای از گامهای متقابل اولیه» که از سوی وزارت امور خارجه امریکا آمریکا مطرح شده همان الگوی بازگشت گام به گام است با این تفاوت که احتمالاً دو طرف در قالب بیانیههای جداگانه مجموعه اقدامات و گامهای خود را به صورت یک جا فهرست کرده و اجرای موازی و همزمان آن را آغاز خواهند کرد. این طرح در عمل فرایند راستیآزمایی تحریمها توسط ایران را به یک اقدام صوری تبدیل میکند. طبق سیاست «حرف قطعی»، ایران در صورتی به تعهدات خود ذیل برجام عمل خواهد کرد که رفع تحریمهای آمریکا در عمل مورد راستیآزمایی قرار گرفته باشد. دولت دوازدهم تاکنون معیار کمی و قابل سنجشی برای لغو تحریمها ارائه نکرده است. رفع تحریمها در قالب بیانیه سیاسی و حتی تغییرات حقوقی در دستورالعملهای وزارت خزانهداری آمریکا نه تنها منافع اقتصادی ایران را تضمین نخواهد کرد، بلکه ایران را در چرخه تکراری « محدودسازی برنامه هستهای در ازای تقریباً هیچ» گرفتار خواهد کرد که پیش از این در سالهای 1394 تا 1396 تجربه شد.
3. وزیر امور خارجه در توئیت خود 6 درباره دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام اعلام کرد که هدف از این نشست «تسریع در نهاییسازی اقدامات دو طرف» برای رفع تحریمها و توقف گامهای کاهش تعهد هستهای است. اگرچه در رفع تحریمها نباید تأخیر کرد، ولی تعجیل و تسریع در روند اقدامات طرف مقابل برای رفع تحریمها نیز منطبق با اصول سیاست ایران در موضوع وادار كردن آمریکا در بازگشت به برجام نیست. تأکید وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با نشریه پولیتیکو بر تسریع در فرایند احیای برجام به خاطر انتخابات ریاست جمهوری ایران در خردادماه 1400 یا پایان مهلت توافق موقت ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی موجب عدم دقت لازم در جزئیات اقدامات آمریکا برای رفع تحریمها و راستی آزمایی آن خواهد بود. به لحاظ زمانی، هیچ ضرورتی ندارد که تمام اقدامات دو طرف یا بخش قابل توجهی از آن در یک بازه دو ماهه تا پیش از موعد انتخابات ریاست جمهوری ایران انجام شود. ملاک اصلی برای احیای برجام باید منافع بلندمدت جمهوری اسلامی ایران باشد و مقولات كوتاه مدت ازجمله انتخابات نباید باعث تأخیر یا تعجیل در این فرایند گردد.
4. موافقت نماینده ایران در کمیسیون مشترک برجام با حضور آمریکا در نشست کارشناسی وین و مشارکت در تدوین اقدامات متقابل در هفته جاری چندان سازگار با سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران نیست. نه تنها مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا ضروری نیست، بلکه روند تدریجی رسمیتبخشی به حضور آمریکا در میان كشورهای عضو برجام برخلاف منافع ملی ایران است. آمریکا هنگامی میتواند در نشستهای کمیسیون مشترک برجام شرکت کند که به تعهدات خود عمل کرده و تمام تحریمها را رفع کرده باشد. اگرچه معاون وزیر خارجه ایران تأکید دارد که در هیچ سطحی با آمریکا مذاکره مستقیمی صورت نخواهد گرفت، ولی باید به این موضوع توجه داشت که از دیدگاه کشورهای اروپایی و آمریکا پذیرش حضور واشنگتن در نشست وین اقدامی در جهت قرار دادن ایران در موقعیت مذاکره مستقیم با آمریکاست. نگاه آمریکا به مذاكره به مثابه ابزاری برای چانه زنی در جهت كاهش انتظارات ایران در مسئله رفع تحریمها و آغاز فرایند تحمیل محدودیتهای بیشتر هستهای و فراهستهای است. در این میان، اصرار کشورهای اروپایی از جمله فرانسه برای «یافتن جایگزینهایی برای مذاکره مستقیم میان واشنگتن و تهران» بیش از آنکه به نفع ایران باشد، اهداف امریکا را تامین میکند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ کمین سنگین انصارالله برای مزدوران ترکیه در تعز و تلفات سنگین آنها 🔸شبه نظامیان اخوانی وابسته ب
مزدوران سعودی تلاش میکنند جبهههای مختلف در استانهای واقع در خطوط نبرد را برای حمله به مواضع ارتش و کمیتههای مردمی امتحان کنند تا شاید از بار حملات بر مأرب کاسته شود. در حالی که حمله امروز این مزدوران در استان تعز به صورت کامل شکست خورده بود، آنها در استان ضالع هم حمله را شروع کردند که با کشته و زخمی شدن دهها نفر از مزدوران به پایان رسید. این بار آنها در جبهه مریس اقدام به حمله کردند که پس از ۵ ساعت نبرد سنگین و با دادن تلفات انسانی، در حوزه تجهیزاتی هم غنائم بسیاری به دست رزمندگان یمنی افتاد و شکست خورده به مواضع خود عقب نشینی کردند.
@syriankhabar
🛑نبردهای سرنوشت ساز در مأرب در جریان است... منتظر تایید خبری مهم هستم که تا این لحظه اطلاع ندادهاند... دعا کنید...
دیروز به قول تروریستهای القاعده و رسانههای ترکیهای، قطری و غربی سالروز حمله شیمیایی به شهر خانشیخون بود! یک هفته فراخوان برای تجمع دادند که بیائید و تجمع میلیونی داشته باشید، این هم تجمع میلیونی در ادلب که روز گذشته برگزار شد. کل افرادی حاضر بودند همینها بودند وبعدا که دیدند کم هستند، رفتند چند نفر را از یک مرکز خدماتی آوردند... الان هم از این جماعت بپرسید چند نفر در ادلب ساکن هستند، رقم بالای دو میلیون نفر را میگویند و مشخص نیست چرا از دو میلیون!!! نفر ادعای 200 نفر حاضر نشدند برای تجمع اعتراضی بیایند! خودشان هم خودشان را باور ندارند...
@syriankhabar
✴️چرا نظم فعلی جهان نیازمند تغییر است /1
🔸سال 1945 را باید یکی از مهمترین و اثرگذارترین سالهای قرن گذشته دانست، سالی که در آن اتفاقات بسیار مهمی روی که هنوز در دایره اثرات آن روزگار زندگی میکنیم. به قول معروف، «نظم نوین جهانی» چند ماه پیش از پایان جنگ جهانی دوم شکل گرفت و بخشی از این نظم هنوز هم در جهان برقرار است. تاریخ معاصر جهان که باید گفت از انقلاب کبیر فرانسه به نوعی شروع میشود تا جنگ جهانی دوم روند و رویدادهای مهمی به خود دیده است. اولین نظم نوین جهانی در کنفرانس وین شکل گرفت؛ کنفرانسی که به مدت 9 ماه با مدیریت مترنیخ سیاستمدار برجسته اتریشی برگزار شد و اروپای امروز تقریبا از بطن آن شکل گرفت. شاید نخستین پیامد این کنفرانس، استقلال یونان بود.
🔸نکتهای در مورد کنفرانس، نشست یا آنگونه که نامش را گذاشتهاند، «کنگره وین» باید گفت این است تصمیمگیریها بدون حضور قدرتهای درجه 2 یا کشورهای به قول معروف کوچکتر صورت گرفت. این مهم اثرات بسیار بزرگی در آینده برجای گذاشت. در واقع کنگره وین، حاصل گردهمایی قدرتهای پیروز در برابر انقلابیون فرانسه بود که میخواستند کاری کنند که «ناپلئون» دیگری در این قاره ظهور نکند و به عبارت بسیار دقیقتر، این کنگره برای حفظ حاکمیت و رژیمهای حاکم بر کشورهای آن روز اروپا صورت گرفت. همانگونه که گفته شد، در این نشست همه کشورهای اروپایی حضور نداشتند و شاید مهمترین آن، عثمانی بود! این سیاست راندن عثمانیها که امروز ترکیه مدعی میراثداری آن است هنوز هم ادامه دارد...!
🔸از زمان صلح وستفالی در سال 1648 تا کنگره وین، اروپا حدود دو قرن جنگ سخت و سنگین را به خود دیده بود، کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند که اصل «موازنه قوا» را به رسمیت شناخته و آن را به عنوان یک اصل مهم در روابط در نظر بگیرند. نظم شکل گرفته پس از کنفرانس وین، درست مانند نظم شکل گرفته پس از جنگ جهانی دوم یا کنفرانسهای یالتا و سانفرانسیسکو است و به دلیل آنکه کشورهای به قول خودشان «بزرگ» نشستند بریدند و دوختند و به سایر کشورها دقت نکردند، انتظار دوام این نظم چندان نمیرفت اما باید گفت مرزهای سیاسی شکل گرفته در این کنفرانس یا کنگره به قول مترنیخ، هنوز هم به شکل نسبی بر اروپا حاکم است. یکی از تصمیمات مهمی که در وین گرفته شد بود، به رسمیت شناختن حق کشورهای اروپایی در حوزه استعمار بود.
🔸با توجه به خودخواهی کشورهای اروپایی که فکر میکردند خودشان قبله عالم هستند و همه دنیا باید به نظر آنها احترام بگذارند و حق تصمیمگیری برای جهان را دارند و حتی یک «اتحاد مقدس» را هم ایجاد کردند، قدرتهای نوظهور به سرعت با نتایج نشست وین به مخالفت برخواستند. یکی از این کشور، ایالات متحده امریکا بود که در هشت سال بعد و در 2 دسامبر سال 1823 در دوران ریاست جمهوری جیمز مونرو، دکترین مشهور خود را اعلام کرد. تا پیش از اعلام دکترین مونرو، در امریکای جنوبی اتفاقات بسیار مهمی روی داده بود که عمده این اتفاقات هم پس از پایان کنگره وین بود. به این معنی که در جنگهای استقلال امریکای لاتین دو کشور اسپانیا و پرتغال تقریبا همه سرزمینهای مستعمراتی خود را در این قاره از دست دادند و امریکای لاتین به مجموعهای از کشورهای مستقل تبدیل شد.
🔸در چنین شرایطی بود که مونرو دنیای جدیدی را بر روی اروپاییها گشود. در دکترین مونرو آمده است: «ما در قبال اختلافات اروپاییان با یکدیگر بیطرف خواهیم بود ولی هرتلاش تازه از جانب اروپاییان به مداخله و استعمار سرزمینهای قاره آمریکا را تعرض نظامی به ایالاتمتحده و حالت جنگ تلقی خواهیم کرد و دست به دفاع مسلحانه و حمله متقابل خواهیم زد.» هر چند عمر این بیانیه هم تا اواخر قرن نوزدهم بود و در اوایل قرن بیستم امریکاییها با ورود به جنگ جهانی اول آن را نقض کردند، ولی نظمی که در طول کمتر از هشت سال فراهم شده بود برای نیم قرن بعد بر اروپا مسلط بود. در این زمان اتفاقات مهمی در اروپا روی داد، فرانسه و انگلیس که گستره مستعمراتی بزرگی داشتند، جای دیگر کشورها را به قول معروف تنگ کردند در حالی که کشورهای قدرتمندی در اروپا شکل گرفته بودند که میخواستند خود را ثابت کنند، این موضوع به ویژه در مورد آلمانیها صدق میکرد.
🔸ارتش آلمان در دو رشته جنگ در دوران صدراعظمی بیسمارک، با دو طرف اصلی کنگره وین، یعنی اتریش و فرانسه وارد جنگ شد و حتی پاریس را هم تصرف کرد. تصرف پاریس نقطه آغاز یک دوران جدید در تاریخ معاصر جهان بود که باز هم به مدت نیمقرن ادامه یافت و تا جنگ جهانی دولت تداوم پیدا کرد. دوران «صلح مسلح» که ارتش اروپایی آن روز قدرتمندترین و پیشرفتهترین کشورهای جهان به شمار میرفتند، خود را برای رویارویی بزرگ آماده میکردند.
@syriankhabar
✴️مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی:
🔹جاسوس اسرائیلی و چند جاسوس در ارتباط با سرویسهای امنیتی کشورهای مختلف در استان دستگیر شدهاند. حضور نیروهای تکفیری در استان را تکذیب میکنیم.
🔸 ۱۹ نفر از اعضای اصلی باند کلاهبرداری سازمان یافته تهیه چک های بانکی و جعل اسناد در استان آذربایجان شرقی شناسایی و دستگیر شدند.
▪️اجازه نمی دهیم مدیر دو تابعیتی در استان سمت بگیرد و اخیرا یکی از مشاوران یکی از مدیران دو تابعیتی بود که برکنار شد.
@syriankhabar
منابع خبری در یمن گزارش دادند موشک شلیک شده توسط ارتش یمن به محل حضور فرمانده منطقه هفتم نظامی نیروهای مزدور منصور هادی و رئیس مجلس آن چه که مقاومت صنعاء نامیده میشود اصابت کرده است. بر اساس این گزارش، سرتیپ محمد محسن مشلي به همراه مجموعهای از همراهانش در این حمله موشکی کشته شدهاند.
@syriankhabar
✴️چرا نظم فعلی جهان نیازمند تغییر است /2
🔸همانگونه که گفته شد، دو کشور فرانسه و انگلیس بخش بزرگی از دنیا را بین خود تقسیم کرده بودند، حتی کشور کوچکی مثل بلژیک هم متسعمرهای بزرگ بنام کنگو داشت، اسپانیا همچنان در بخشهایی از جهان مستعمراتی را نگه داشته بود اما آلمان که به لحاظ اقتصادی و تکنولوژیک با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت بود، جایی زیر آسمان جهان میخواست. این مسائل باعث شد که فرانسه و انگلیس که به شدت از قدرت روزافزون آلمان هراس داشتند و عمده نیروی نظامی آنها هم در گوشهکنار جهان پراکنده بود، در برخی مناطق آسیا و افریقا مناطقی را به عنوان مستعمره در اختیار آلمان قرار دهند! اما این موضوع به نظر چیزی نبود که همه طرفها را راضی کند...
🔸از فردای اشغال پاریس توسط ارتش مدرن و بسیار پیشرفته آلمان که بسیار سریع و غافلگیرانه در سال 1871 روی داد، فرانسویها فهمیدند با همسایهای جدید روبهرو شدهاند که به سادگی خیال ایستادن ندارد. به همین دلیل آنها دست به کار شده و مقدمات 43 سال تنش و آماده باش در اروپا را فراهم کردند. دورانی که با عنوان «صلح مسلح» شناخته میشود با اتحاد فرانسه با روسها شروع شد و سالها بعد، فرانسویها رابطه بسیار آشفته انگلیسیها با روسها را هم با رایزنیهای گسترده بهبود بخشیدند. در طرف مقابل هم آلمانها با اتحادیه اتریش-مجارستان و عثمانی محور مقابل را تشکیل دادند و در همه این 43 سال، هر لحظه انتظار جنگ میرفت...
🔸مطالعه این دوران بسیار ضروری است، اتفاقات و رویدادهایی که در طول این 43 سال روی داد مهم و عبرتآموز است. بر این باور بوده و هستم که بشر در رفتارهای خود چارهای جز تکرار تجربههای گذشته را ندارد و اصولا، انتخابهای نوع بشر محدود است و به همین دلیل در علم سیاست و هر علم دیگری به «مدلسازی» برای تحلیل شرایط امروز در قالب رفتارهای گذشته و تجربیات نسلهای پیشین میپردازند. اشغال پاریس و قدرت ویرانگر ماشین جنگی آلمانها باعث پدیدار شدن ائتلافهایی در سطح جهان آن روز شد که حتی دشمنها را ناچار به دوست تبدیل کرد. به عنوان مثال، فرانسه انگلیسیها را وادار کرد که با روسها صلح کنند. نتیجه فوری این اقدام فرانسه طرح تقسیم ایران در سال 1907 بود در حالی که دو سال قبل از آن، ژاپنیها با کمک فنی انگلیسیها نیروی دریایی ساختند که نیروی دریایی روسیه را مفتضح ساخت.
🔸در این دوران، رقابتها و جنگهای نیابتی به شکل عجیبی در جریان بود. آلمانها در مناطق مختلف جهان حامی سرخت استقلال کشورها بودند و شورشها علیه فرانسه و انگلیس را حمایت میکردند. شاید مهمترین این جنگهای نیابتی را در «جنگ بوئرها» در افریقای جنوبی دید، مهاجران هلندی که از سال 1888 تا سال 1902 چنان توانی از ارتش انگلیس گرفتند و چنان آبرویی از ارتش بزرگ جهان آن روز بردند که فقط و فقط با حمایت تسلیحاتی، معنوی و مهمتر از همه، ماشین تبلیغاتی آلمانها که همان نزدیکی در کشور نامیبیای حضور داشتند امکانپذیر بود. جهان در دوران صلح مسلح، بارها و بارها خویشتنداری کرد و کشورها بارها تا آستانه جنگ رفتند و جنگ با بهانهای شروع شد که کسی فکرش را هم نمیکرد. تا پیش از آن، اتفاقات و رویدادهای بسیار بزرگی در سطح اروپا روی داده بود اما منجر به جنگ نشده بود، اما گلولهای که از تپانچه جوان صرب در سارایوو شلیک شد، همه آتش نخستین جنگ جهانی را شعلهور کرد.
🔸 نظم حاکم بر جهان پس از کنگره وین با اشغال پاریس نابود شد و نظم پس از آن هم با شروع جنگ جهانی اول. آلمانها با اشغال پاریس خود موفق شدند مستعمراتی را در جهان به دست بیاورند، هر چند به اندازه مستعمرات انگلیس و فرانسه و حتی جمع آن به اندازه مستعمره بلژیک و هلند نبود، ولی آنها فهمیدند که فقط با زور اسلحه است که میتوانند خواستههای خود را جامه عمل بپوشانند. همین مساله باعث شد تا زمان شروع جنگ، آنها سیاست تهاجمی خود را ادامه دهند و به انباشت قدرت بپردازند. اندیشههای سلطه بر جهان پیرامومی و کنترل منابع انرژی همان موقع در ذهن آلمانیها شکل گرفت. آنها با شروع جنگ علیه روسیه، فرانسه و انگلیس دنبال چیدمان جدیدی در سطح قدرتهای جهانی بودند، موضوعی که با ورود امریکا به جنگ به عنوان ترمز آلمانیها عمل کرد.
🔸بنابراین از کنگره وین تا شروع جنگ جهانی اول، مجموع رویدادهای یک قرن، تنها با بروز جنگ باعث جابجایی در سطح قدرتها شد. این برداشت باعث بروز جنگ جهانی دوم و حتی دخالت طرف امریکایی در جنگ شد. البته آن چیزی که بهعنوان تحقیر آلمان در جنگ جهانی اول گفته میشود به نظر چندان صحیح به نظر نمیرسد. آلمان در جنگ جهانی اول شکست نظامی نخورد و زیرساختهای دستنخورده باقی ماند و صرفا باید این کشور را شکستخورده سیاسی دانست.
@syriankhabar