سال گذشته و پیش از شروع جنگ ائتلاف تروریستهای سوری وابسته به ترکیه، ارتش ترکیه، مستشاران صهیونیست و ارتش باکو علیه قرهباغ هشدارهای بسیاری دادیم که قرار است جنگ شود اما کسی گوش نکرد... بعد که جنگ شد گفتند خاک اسلام است باید آزاد شود، وقتی که شد تروریستها نرفتند و بعد مشخص شد که این حافظ بیضه اسلام از جنس همان عبیدالله بن زیاد است و آنچه ما گفته بودیم درست است. بعد از آن هشدار دادیم که انگلیسیها پشت ماجرا هستند و میخواهند دریای کاسپین را به مدیترانه متصل کنند و متاسفانه سفیر پانترکها در باکو و مسوولان پرونده با گزارشهای دروغ و کاستن از عمق ماجرا تلاش کردند همه چیز را ماستمالی کنند. در دولت جدید هم هی ما در حال هشدار هستیم که قرار است دوباره سراغ ارمنستان بروند و در حال جنگ روانی و نظامی هستند تا حمله اصلی را شروع کنند و متاسفانه باز هم این سفیر ایران در باکو است که در زمین دشمن بازی میکند و گزارش غلط به تهران مخابره میکند. حالا اگر به ارمنستان حمله کردند باید شخص سفیر و مسوولان این پرونده در هر سازمانی را مستقیم در ارس بیندازند...
@syriankhabar
1🔴 آقای مخبر؛ دستورات شما کیلویی چند؟ چرا صندوق ذخیره فرهنگیان و هلدینگ وابسته به آن گوش نمیکنند؟
✔️یک سوال؛ اگر کسی دستش میرسد آن را به اطلاع معاون اول رئیسجمهور برساند...
🔸مگر بر اساس بخشنامه سوم شهریور 1400 معاون اول رئیسجمهور جابجایی مدیران تا زمان استقرار کامل دولت ممنوع نیست؟ مگر آقای مخبر در بخشنامه نیاورد که:
«به کلیه وزارتخانهها، سازمانها، بانکها و شرکتهای دولتی؛
حسب اطلاع واصله برخی دستگاههای دولتی یا وابسته به دولت در روزهای اخیر اقدام به عزل، نصب و یا جابجایی برخی مدیران دولتی یا اعضای هیات های عامل و هیات مدیره شرکتها و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت را نمودهاند.
بدینوسیله اعلام مینماید تا استقرار دولت از هرگونه جابجایی و عزل و یا نصب مدیران در کلیه سطوح ملی، استانی و شهرستانی جدا خودداری شود.»
🔻پس چرا حالا صندوق ذخیره فرهنگیان در حالی که هنوز وزیر آموزش و پرورش مشخص نشده در حال عزل و نصب است؟ چرا یکی به محمدهاشم رکن، مهدی نیکدل، عیسی شهسوار خجسته، رحیم اسماعیل دانا و محمدصادق عزیزی نمیگوید بر خلاف بخشنامه معاون اول رئیسجمهور نباید عمل کنند؟
🔹چرا هلدینگ پتروفرهنگ در این مورد حاضر عمل به بخشنامه نفر دوم دولت نیست؟ چرا آقای محمدجواد صداقت، خانم مرضیه شاهدایی، محمد کلیایی، علی شریعت (کسانی که از ایران خودرو به پتروفرهنگ آمده و کنگر خورده و لنگر انداختهاند) به همراه حسین شهریاری بر خلاف بخشنامه دولت عمل میکنند؟
🔸یکی به آقای مخبر بگوید اگر شما معاون اول رئیسجمهور هستید، پس چرا در صندوق ذخیره فرهنگیان و پتروفرهنگ به حرف شما گوش نمیکنند؟ چرا در حال چیدن مهرههای سوخته خود در پتروشیمیها هستند؟ چرا در حال قانونگریزی هستند؟ چرا صبر نمیکنند تا وزیر آموزش و پرورش انتخاب شود و بعد دست به کار شوند؟ نکند میترسند با انتخاب وزیر عذر همه خواسته شود و میخواهند پیش از آمدن او، چینش را انجام دهند.
☑️از دستگاههای نظارتی، به ویژه بازرسی ریاستجمهوری درخواست میشود علاوه بر تغییرات چند روز گذشته به سایر اقداماتی که توسط این تیم باقیمانده از دولت قبل (وابسته به چهرههای خاص دولت شیخ حسن) رسیدگی کنند. در غیر این صورت صحبت از قانون مداری نکنند.
@syriankhabar
🔴 حمله سنگین موشکی ارتش یمن به تجمع مزدوران اماراتی
🔺یگان موشکی ارتش یمن در طول ساعتهای گذشته چهار بغر اماکن تجمع مزدوران طارق صالح در بندر المخاء، الخوخه و الوازعیه را هدف قرار داد. در حالی که قرار بود مزدوران اماراتی از همه استان الحدیده، خارج شوند نه تنها این کار را نکردند بلکه دست به حمله به مواضع ارتش و کمیتههای مردمی نیز زدند ارتش یمن هم در پاسخ با حمله به مراکز تجمع آنها ۱۷۶ نفر از مزدوران را کشته و زخمی کرد. منابع وابسته به نیروهای طارق صالح در بندر المخاء میگویند بیمارستان وابسته به پزشکان بدون مرز در این شهر پر از اجساد کشتهها و زخمیهای این حملات موشکی است و دیگر جایی برای بستری کردن وجود ندارد.
🔺 پیام حملات موشکی امروز ارتش یمن به مزدوران اماراتی بسیار روشن و واضح است: اگر به توافق و تعهدی که دادهاید عمل نکنید حملات این خونبارتر و بسیار سنگینتری متوجه شما خواهد شد. همچنین در پیامی به طرف اماراتی است که اگر همچنان بخواهد در ساحل غربی و مزدور پروری کند و از شبه نظامیان وابسته به طارق صالح حمایت کند بدون شک ارتش یمن به وزیر خود برای حمله به دبی و ابوظبی عمل خواهد کرد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
سخنگوی نیروهای مسلح یمن میگوید در یک اقدام بیسابقه و بسیار خطرناک جنگندههای سعودی و آمریکایی در ط
در پاسخ به حملات ددمنشانه روز گذشته جنگندههای سعودی و آمریکایی به مواضع مختلف ارتش یمن و همچنین مناطق مسکونی و زیرساختهای این کشور، یگان موشکی و پهپادی ارتش یمن از بعد از ظهر امروز به صورت گسترده اهداف مختلفی را در استانهای اشغالی جنوب حجاز هدف قرار دادند. گفته میشود و تا این لحظه چندین مرکز نظامی و اقتصادی در استانهای نجران، جیزان و عسیر هدف قرار گرفته است.
@syriankhabar
همانگونه که در این تصاویر مشاهده میکنید با حمله پهپادی و موشکی ارتش یمن به بخش نظامی فرودگاه ابها پروازهای به مقصد این شهر و فرودگاه همه در آسمان سرگردان شده و منتظر آرام شدن شرایط هستند. گفته میشود این سنگینترین و گستردهترین حملات پهپادی را موشکی ارتش من در طول سه ماه گذشته به مواضع رژیم سعودی است.
@syriankhabar
پرواز ریاض به جیزان یک ساعت ۱۰ دقیقه بیشتر زمان نمیبرد اما همانگونه که در این تصویر می بینید این پرواز بیش از سه ساعت از زمان حرکتش از فرودگاه ریاض میگذرد و همچنان سرگردان آسمان است. دوستان یمنی ما میگویند حمله موشکی به زیرساختهای نظامی فرودگاه ابهاء ادامه دارد و متوقف نخواهد شد. آنها می گویند در هر ساعت یکی دو حمله پهپادی به این فرودگاه صورت میگیرد تا تمام عملکرد بخش نظامی آن که نقش مهمی در حملات روز گذشته به زیرساخت های عمومی و اقتصادی یمن داشت، از کار افتاده و دشمن نتواند از آن استفاده کند.
@syriankhabar
در واقع باید گفت ساعت یک دقیقه بامداد روز ۲۰۲۲/۰۱/۰۱ شروع خواهد شد... تقریبا همه چیز آماده است، فقط کافی است اشغالگران آمریکایی از عراق خارج نشوند، جنگ سختی در پیش است.
@syriankhabar
با عقبنشینی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی از برخی مواضع خود در استان تعز، مزدوران وابسته به امارات وارد این مناطق شدند. در حالی که رسانههای وابسته به مزدوران از نبردهای سنکین!!برای ورود به این مناطق میگویند اما منابع مطلع در صنعا تاکید میکنند هیچ گونه نبرد یا جنگی صورت نگرفته و نیروها بر اساس یک توافق!! از برخی مناطق مانند المقبنه عقب نشستهاند!!
@syriankhabar
بر اساس نوشته یکی از منابع آگاه یمنی، توافقی ضمنی برای جنگ با شبهنظامیان وابسته به حزب اصلاح (اخوان الشیاطین) در تعز صورت گرفته است. پس از عقبنشینی شبهنظامیان عمالقه و نیروهای طارق عفاش، حالا انصارالله از کدحه، غباری، المقبنه و البرح عقب نشینی کردهاند. حالا شکل این توافق چه بوده، به صورت ساده باید گفت که دولت یمن و مزدوران اماراتی توافق کردهاند تا با یک جابجایی، وارد نبرد با شبهنظامیان اخوانی شوند.
عقبنشنی هزاران نفر از نیروهای عمالقه و طارق صالح که همگی مزدوران و حقوقبگیران امارات هستند در واقع برای پر کردن جبهه تعز و افزایش توان رزمی برای مقابله با این شبهنظامیان است که کنترل مناطق مختلف تعز را در دست گرفتهاند. این مطالب را نوشتم تا اگر دیدید رسانههای آنوری چیزی نوشتند، واقعیت را به عینه بدانید. در واقع به گفته یکی از دوستان یمنی، روزهای سیاهی در انتظار اخوانیها در تغز است.
@syriankhabar
لینک حمایت از کانال اخبار سوریه
دوستان این لینک را هم داشته باشید، درگاه حمایت از کانال اخبار سوریه است. هر کدام از اعضای کانال که تمایل به کمک و حمایت از ما داشتند، میتوانند از این لینک استفاده کنند.
https://moneyar.me/syriankhabar
از اینکه لطف میکنید و همراهی، بسیار سپاسگزارم.
✴️ از خروج از شرق سوئز تا خروج از غرب آسیا
🔸حدود یک ماه تا پایان موعد تعیین شده برای خروج نظامیان امریکایی از عراق باقی مانده است، زمانی که به گفته بسیاری از تحلیلگران خیلی سخت به حقیقت خواهد پیوست اما گفته میشود اگر امریکاییها به صورت کامل از عراق خارج شوند، از منطقه نیز خواهند رفت. اما این روزها خبرهای دیگری در حال منتشر شدن است و به نظر میرسد که پس از خروج انگلیس از شرق سوئز، یک بار دیگر رفتن یک قدرت غربی از آسیای غربی در حال دردسر شدن برای بسیاری از کشورهای ضعیف منطقه است که وابستگی بسیاری به غرب دارند شده است.
🔸موضوع خروج از شرق سوئز که در میانه قرن گذشته میلادی و پس از از دست رفتن امپراتوری بزرگ استعماری انگلیس شروع شد، با مخالفت بسیار زیاد کشورهای عرب منطقه به ویژه کشورهای عربِ حوزه خلیج فارس مواجه شد. این کشورها که فکر میکردند موضوع عقب نشتسن انگیسیها از شرق سوئز بیشتر مالی است در دیدارهایی که با عالیترین مقامات در لندن داشتند، گفتند که دو برابر هزینه استقرار نظامیان انگلیسی را پرداخت خواهند کرد به شرط آنکه این نیروها منطقه را ترک نکنند، ولی عقلِ کم مقامات وقت این کشورها نمیتوانست دلیل واقعی خروج انگلیس را بفهمد.
🔸در واقع، انگلیسیها همانگونه که گفته شد پس از جنگ جهانی دوم بخش بزرگی از قدرت اقتصادی و توان نظامی خود را از دست داده و شنل ابرقدرتی را به صورت رسمی بر دوش امریکاییها انداخته بودند. مشکلات و مسائل داخلی انگلیس به شکلی بود که توان حضور موثر نظامی در خارج از مرزها را نداشت و این موضوع یک دهه بعد در نبرد جزایر فالکلند خود را نشان داد. هر چند که بر اثر بیعرضگی و ناتوانی محض ژنرالهای حاکم بر آرژانتین انگلیسیها پیروز این نبرد شدند، اما همه میدانند که انگلیس با یک قدرت واقعی وارد نبرد نشده بود.
🔸حقیقت آن است که پس از شکست جنگ کانال سوئز، انگلیسیها فهمیدند که روزگار ماجراجویی نظامی به پایان رسیده و باید برای احیای دوباره خود، به جزیره برگشته و با کم کردن هزینههای نظامی و افزایش قدرت علمی و اقتصادی دستکم در حوزه پایداری سیاسی در عرصه بینالملل حرفی برای گفتن داشته باشند. دقیقا همین وضعیت را امروز امریکاییها دارند تجربه میکنند. آنها پس از ناکامیها و شکستهای متوالی در آسیای غربی به این نتیجه رسیدهاند که باید از این منطقه بروند، حالا سران عربِ منطقه دنبال پشیمان کردن آنها هستند.
🔸روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی در این زمینه نوشت: واشنگتن در متقاعد کردن متحدان عرب خود پیرامون نقشش در منطقه با دشواری روبروست و هر چند اتفاقات عکس آن را نشان میدهد؛ اما واشنگتن تلاش دارد به این متحدان بگوید که قصد خروج از خاورمیانه را ندارد. در این رابطه در نشستی که روز شنبه در آستانه مذاکرات جهانی علیه ایران در منامه برگزار شد لوید آستین، وزیر جنگ آمریکا درمورد نحوه تعامل متحدان عرب با سیاست امنیت ملی آمریکا که با آمدن هر رئیس جمهوری تغییر میکند، با سوالات سختی روبرو شد.
🔸همزمان با تلاش بایدن برای انصراف از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا درباره خروج از توافق برجام، برخی از متحدان عرب واشنگتن ابراز ناامیدی کردند. واقعیت این است که اقدامات آمریکا از قبیل خروج از افغانستان و اعلام خروج از عراق تا پایان سال ۲۰۲۱ و اینکه دولت بایدن مقابله با چین را در اولویت خود قرار داده، مقامات را در خاورمیانه نگران کرده است و آنها گمان میکنند که آمریکا از آنها غافل شده است.
🔸فرهاد علاء الدین، رئیس شورای مشورتی عراق در نشست منامه به آستین گفت، با توجه به اینکه زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق در پی خروج از افغانستان نزدیک است، شرکای عرب بسیار نگران شدهاند. آستین نیز تلاش کرد به همتایانش اطمینان خاطر دهد که آمریکا همچنان در خاورمیانه حضور خواهد داشت و منافعش در این منطقه را رها نخواهد کرد. برت مک گورک، هماهنگ کننده مسائل خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی آمریکا و رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران نیز در منامه به آستین پیوستند.
🔸مک گورک گفت، خروج از افغانستان تحت شرایطی انجام شد و هیچ ربطی به خروج آمریکا از خاورمیانه ندارد. «اهداف دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا ایجاد ائتلافها و مشارکت در برابر چالشهایی است که منطقه را تهدید میکنند. واشنگتن دنبال کاهش تنشهاست و از کشورهای منطقه در حفاظت از سرزمین خود در برابر پهپادهای ایران حمایت میکند.» وی بر حمایت کشورش از عراق، قانون اساسی و نهادهای قانونی آن تاکید و بابت روابط در حال توسعه میان عراق و کشورهای عربی ابراز خوشوقتی کرد و گفت، دولت بایدن از توافقنامههای ابراهیمی و هرآنچه موجب ثبات منطقه میشود، حمایت میکند.
@syriankhabar
گفتیم تا زبانمان مو درآورد.... وظیفهای داشتیم که باید انجام میدادیم... روزی خواهد رسید که تلافی خیلی از مسایل و موارد را یکجا کنیم... باید میگفتیم که هزار بار تاکید کردیم اما چه باید از دست مزدوران و نفوذیها کرد... کسانی که با قلب واقعیت در حال نابودی ایران هستند. باور کنید اگر ارتش باکو و اردوغان دوباره حمله کردند، ملت نباید اجازه قدم برداشتن به عاملان و بانیان سکوت در کشور ما بدهند... همه دستورات داده شده و آماده است اما وحشتم از سفیر و وکیل و دیپلمات نفوذی است.... اینها صدها بار خرابکاری کردند باز هم میکنند...
@syriankhabar
تلاشها برای تطهیر رژیم باکو در رسانههای رسمی و غیررسمی ادامه دارد و نگاه کنید که خبرگزاری دولتی ایرنا چه تیتری برای خبر مسخرهاش انتخاب کرده است!! حیف از این رفیق ما نیست که در ایرنا نشسته و اینگونه خبر برایش روی خروجی میبرند؟ واقعا چه کسی سناریوی جدایی تهران و باکو را چیده بود؟ چه کسی در طول ماههای گذشته چرندیات و مزخرفات علیه ایران گفت و از تجارت موارد مخدر تا تروریسم و فحاشی به مسوولان و مقامات ایران را در تریبون رسمیاش رواج داد و در تلویویون پرچم ماده شغالها را چرخاند؟ چه کسی این روزها مرتب با مسوولان موساد و مقامات رژیم صهیونیستی دیدار میکند و شمال ارس را جولانگاه صهیونیستهای بیوطن کرده است؟ چه کسی رانندگان ایرانی را چند ماه اسیر کرد و تجارت کشورمان با روسیه را مختل نمود؟
آقای ایرنا و آن طرفی که این خبر را نوشتهای و همچنان در حال ماستمالی ماجرا هستید، بدون شک این ما نبودیم... اگر هم فکر می کنید فردا علیف و دار دسته عرق خور و قماربازِ فاسدش مسیر را باز میکنند کور خواندهاید... یا علیف را نمیشناسید یا اینکه خیلی دندان طمع گردی دارید یا اینکه اصولا چیزی از سیاست حالیتان نیست.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای دومین شب متوالی یگان موشکی و پهپادی ارتش یمن مواضع و زیرساختهای ارتش سعودی را هدف قرار داد. این نکته را مدنظر قرار بدهید که سعودیها هر وقت موفق به رهگیری و انهدام پرندههای انتحاری و موشکهای شلیک شده توسط ارتش یمن شوند، تصاویر آن را منتشر میکنند و اگر منتشر نکردند شما مطمئن باشید که این پهپادها و موشکها به اهداف خود اصابت کرده است، به همین دلیل در عملیات پهپادی شب گذشته ارتش یمن به مواضع سعودیها در ریاض، جده و استانهای جنوبی هیچ گزارشی مبنی بر رهگیری و انهدام پهپادها منتشر نشد....
@syriankhabar
برای آنکه بدانید و اطلاع داشته باشید که این خبر از یک اتاق فکر خاص خارج شده و به خبرگزاریها و برخی سایتهاها داده شده این تصاویر را نگاه کنید... کسانی که فکر میکنند مردم فکر نمیکنند و ابله هستند بهتر است خودشان را چند بار در آینه نگاه کنند... معاون نخست وزیر رژیم وابسته و مافیای باکو ارزش این همه ماستمالی و بالا و پایین ندارد، ما که میدانیم در این اتاقهای فکر و در این پستوهای تاریک چه تصمیماتی گرفته می شود و چگونه از خبرگزاریها و برخی سایتها در می آورد اما طبق معمول همیشه ما کار خودمان را خواهیم کرد و به اطلاع رسانی و شفاف سازی ادامه خواهیم داد و تاکید میکنیم به همان دلیلی که پس از آزادی خرمشهر به صدام اعتماد نکردید و جنگ را ادامه دادید به همان دلیل هم باید پس از تصرف قره باغ به تشکیلات مافیای باکو که تحت تاثیر سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی وابسته به انگلیس قرار دارد نباید اعتماد کنید. ما ناچار به گفتن هستیم آنقدر می گوییم شاید گوش شنوایی پیدا شود و خدا را شکر میکنیم که ایران امروز در دل خود فرزندانی دارد که جان ناقابل شان را در راه سرافرازی و سربلندی آن تقدیم میکنند....
@syriankhabar
🔴کسینجر: چین فعلا به تایوان حمله نخواهد کرد!
🔻هنری کسینجر نزدیک به یک قرن عمر کرده و تقریبا پدرخوانده گلوبالیستها و رهبر معنوی آنها به شمار میرود. کسینجر که طراح سفر نیکسون به «شهر محقر» پکن در نیم قرن پیش بود، به نظر تا زمانی که نفس میکشد ایدههایش را در میان فرزندان ایدئولوژیک خودش ترویج میکند. او که در این سن و سال همچنان میتواند فکر کند، تحلیل کرده و حتی کتاب بنویسد، نظریاتش در مورد چین جالب توجه است، کشوری که بسیاری در هر دو حزب اصلی امریکا بر این باور هستند که که باید دشمنی با چین به سختترین شکل ادامه پیدا کند.
🔻با این حال، کسینجر چنین نظری ندارد! او روز یکشنبه در برنامه «جی.پی.اس فرید زکریا» در شبکه خبری سی.ان.ان گفت: من انتظار ندارم که یک حمله همهجانبه به تایوان در یک بازه زمانی ۱۰ ساله که میبینم، صورت بگیرد! با گذشت نیم قرن از تلاشهای دیپلماتیک کیسینجر در دوره نیکسون، او میگوید که روابط دو کشور همچنان پیچیده است، به ویژه با توجه به قدرت نظامی چین. این نوع نگاه مبتنی بر این است که کسینجر این پیغام را دارد مخابره میکند که هزینه بیش از پیش امریکا در چینهراسی در طول این سالها در واقع هدردادن منابع است و نیازی نیست که این همه از چین ترسید.
🔻این دیپلمات کارکشته آمریکایی درباره نشست مجازی اخیر رهبران چین و آمریکا هم تاکید کرد که وضعیت مرتبط با تایوان جزو مواردی است که از اوایل دهه ۷۰ میلادی که او به همراه ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا یک راه ارتباطی با چین برقرار کردند، تغییر چندانی نکرده است. معتقدم که پیوستن نهایی تایوان و چین و ایجاد نهایی چین واحد، هدف سیاست چین است؛ همانطور که از زمان ایجاد رژیم فعلی بوده است و احتمالاً در هر دولت چینی وجود خواهد داشت، چرا که تایوان بخشی تاریخی از چین قلمداد میشود که به دست ژاپن به زور جدا شده است. این دقیقاً همان موقعیتی بود که من و نیکسون در اولین تماس با چین با آن مواجه شدیم.
🔻به گفته او، محدودیتهای سیاسی داخلی مانع از آن میشد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اجلاس مجازی با شی جینپینگ، همتای چینی خود برگزار کند. به گفته او، «همه میخواهند چینستیز باشند» اما او شواهدی میبیند که نشان میدهد بایدن تلاش میکند تا روابط آمریکا و چین را در جهتی سازندهتر هدایت کند. فکر میکنم بایدن در جهت لحن متفاوت حرکت کرد. این بدان معنا نیست که در مقابل چین تسلیم شده است؛ این تلاشی برای یافتن سطحی است که ما در آن بتوانیم در مورد چیزهایی که مشترک هستند، صحبت کنیم.
🔻وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت: وقتی اولین بار به چین رفتم، این کشور یک کشور فقیر، ضعیف و بسیار مدعی بود. چین اکنون کشوری نسبتاً ثروتمند، کاملاً قوی و هنوز نسبتاً مدعی است. اما چالش ما در آن زمان و چالش ما در حال حاضر، یافتن رابطهای است که در آن بتوانیم بدون سوق دادن وضعیت به سمت هولوکاست، رقابت کنیم. و این چالش بزرگی برای هر دو این رهبران است. چالش هر درگیری، این نیست که چطور آغاز شود؛ بلکه چالش آنجاست که آیا شما میدانید چطور آن را به پایان برسانید یا خیر. فکر میکنم که اگر این رویارویی ادامه پیدا کند، این امکان وجود دارد که چینیها اقداماتی را انجام دهند که توانایی تایوان را برای کاملاً خودمختار به نظر رسیدن، تضعیف کند.
🔻کسینجر در این حوزه بر این باور است که ایالات متحده و چین به «هدف اصلی اجتناب از رویارویی» نیاز دارند. یکی از نگرانیهای اصلی او، پیامدهای ناشناخته فناوریهای پیشرفته نظامی کشورهاست. کیسینجر گفت: چین و ایالات متحده در حال حاضر دو کشور پیشرفته از نظر فناوری هستند. هر دو ظرفیت عظیمی برای تخریب دارند و برخی از این ظرفیتها هوش مصنوعی هستند، بنابراین آنها نمیدانند استفاده از آنها چه عواقبی دارد.
🔻گرچه او خوشبین است که رویارویی نظامی بین ایالات متحده و چین قریبالوقوع نیست، اما او نسبت به افزایش احساسات جنگطلبانه در واشنگتن نسبت به پکن ابراز نگرانی کرد. کیسینجر گفت: همه تصور میکنند که چین مصمم به تسلط بر جهان است و این هدف اصلی آن است، اما لزوماً نباید یک رقابت و سبقتجویی خودکار وجود داشته باشد.
@syriankhabar
بگذارید داستانی را بنویسم. در این دو خط، خبرنگار القاعده نوشته که نرخ برابری لیر ترکیه در برابر دلار به یک شاخص جدید رسیده است. از زمانی که لیر در یک سقوط آزاد به حدود 9 لیر در برابر دلار رسید، اینها هم شروع کردند به پوشش اخبار سقوط ارزش لیر. این جماعت بیش از مردم ترکیه نگران سقوط ارزش لیر هستند و دلیلش هم کاملا مشخص. دو سال پیش و پس از سقوط ارزش لیر سوریه، در مناطق تحت کنترل القاعده و سایر گروهکهای تروریستی وابسته به ترکیه قرار شد لیر ترکیه جایگزین شود. در آن روزها بساطی از خوشحالی به پا شد اما حالا نگران هستند، چرا که بیشتر مزدوران ترکیه در سوریه حقوق و مواجب خود را به لیر دریافت میکنند، حتی آنهایی که برای جنگ به لیبی و قرهباغ رفتند. این جماعت کلی لیر ترکیه در اختیار دارند و هر صبح که از خواب بیدار میشوند میبینند پولی که در بالش پنهان کردهاند، بیارزشتر میشود کما اینکه با این سقوط ارزش لیر، وضعیت معیشتی این تروریستها هم روز به روز بدتر شده و به همین دلیل بیشتر از من و خیلیهای دیگر موضوع را پیگیر هستند.
@syriankhabar
✴️ امریکا واقعیتهای جدید هستهای ایران را بپذیرد
معاون وزیر امور خارجه در آستانه مذاکرات وین که دور هفتم این مذاکرات به شمار میرود، صحبت بسیار مهمی کرده که نباید از چشمها دور بماند. در علی باقری در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره خاطرنشان کرد که آمریکا چارهای ندارد جز اینکه واقعیت جدید در قبال توافق هستهای را بپذیرد. تا زمانی که طرف مقابل متعهد نشود هیچ دلیلی برای بازگشت ما از سیاستهای هستهای مان وجود ندارد. ما مطابق با متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فعالیتهای هستهای خود را توسعه و ادامه میدهیم.
مذاکره کننده ارشد کشورمان در رایزنیهای وین در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد که مشکلات منطقه تنها میان کشورهای منطقه و توسط کشورهای منطقه مورد بحث قرار میگیرد. ایران مطابق با بندهای برجام به فعالیتهای هستهای خود ادامه خواهد داد.
این نکته مهم که امریکا باید واقعیتهای جدید هستهای ایران را بپذیرد، مبتنی بر این نکته خواهد بود که قرار نیست ایران به سادگی از غنیسازی 60درصدی دست کشیده و با توجه به شایعهسازی غربیها در مورد توافق برای کاهش غنیسازی به زیر این عدد، به آن تن دهد.
@syriankhabar
سلام
با عرض معذرت از محضر دوستان عزیز، دیروز و امروز به شدت گرفتار بودم و ناچار به یک سفر کاری رفتم و دسترسی درستی برای پوشش اخبار و رویدادها نداشتم، هر چند که به گفته یکی از دوستان خبر چندانی هم در دنیا به جز حمله مجدد رژیم صهیونیستی به تاسیسات و زیرساختهای ارتش سوریه در حمص نبود. به امید خدا سعی میکنم دوباره در حضور شما بزرگواران شاگردی کنیم.
@syriankhabar
🔴ترکیه، بازنده همخوابگی همزمان با روسیه و امریکا
🔻در اوایل اکتبر، ترکیه درخواست خرید ۴۰ جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا و ۸۰ کیت به روزرسانی برای تعدادی از جنگندههای قدیمیترش کرد. این درخواست پس از آن مطرح شد که آمریکا، ترکیه را از برنامه اف-۳۵ خارج کرد و به خرید سامانههای دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه از طرف آنکارا اشاره داشت. این خرید تسلیحاتی، نشانهای از گرم شدن روابط ترکیه با روسیه و دور شدن آن از متحدان خودش در ناتوست. کنگره اما به این درخواست آنکارا شدیدا اعتراض کرد.
🔻یک گروه دو حزبی متشکل از ۴۱ نماینده آمریکایی، با ارسال نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مخالفت خودشان را با انجام این فروش ابراز کرده و گفتند، اقدامات «غیرقانونی و لجام گسیخته» ترکیه نشان میدهد رجب طیب اردوغان، قصد دارد کشورش را «به کشوری سرکش به رهبری فردی با تفکرات فلسفی ناسیونالیستی، جاهطلبی نئوعثمانی و کاملا بیتوجه به تبعیت از قوانین بینالمللی تبدیل کند.»
🔻سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم اعتراض شدید خودش را به این درخواست ابراز کرده و ترکیه را کشوری توصیف کرد که همانند یک متحد ناتو «عمل نمیکند و رفتارش به گونهای نیست که ما بتوانیم پیش برویم و تعدادی از پیچیدهترین تجهیزات جنگی را در اختیارش بگذاریم.» منندز و نمایندگان آمریکایی، انتقاد خودشان را متوجه اردوغان کردند نه کشور ترکیه. این سناتور آمریکایی گفت: در نهایت، او باید تغییر رویه دهد. اما دولت اردوغان هیچ نشانهای از تغییر رویه نشان نمیدهد. هفته گذشته وزیر دفاع ترکیه گفت اگر آمریکا با درخواست خرید اف-۱۶ مخالفت کند، آنکارا به دنبال جایگزینهایی میرود، به ویژه از روسیه.
🔻ترکیه تقریباً از زمانی که ائتلاف ناتو به وجود آمده، عضو آن بوده است، اما در سالهای اخیر روابط این کشور با متحدانش، به ویژه ایالات متحده، به دلیل اختلافات متعدد بدتر شده است. در شمال سوریه، آمریکا از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) مقابل داعش و دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه حمایت میکند. قسد عمدتا از نیروهای کرد و در درجه اول از یگانهای حفاظت خلق (ی.پ.گ) تشکیل شده است. ی.پ.گ، جناح سوری حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) به شمار میرود که آنکارا و واشنگتن آن را یک گروه «تروریستی» در نظر میگیرند. شبهنظامیان پ.ک.ک به نظامیان و ماموران اجرای قانون ترکیه در جنوبشرق این کشور حمله کردهاند. آنکارا اغلب عملیاتهایی را علیه شبهنظامیان آن در ترکیه و نیروهای ی.پ.گ در سوریه انجام میدهد.
🔻توافق دفاعی تازهای که میان آمریکا و یونان به امضا رسید و وضعیت حقوق بشری ضعیف ترکیه هم محل مناقشه میان واشنگتن و آنکاراست. شاید بزرگترین مساله، مناسبات نزدیک ترکیه با روسیه است که با اقدام ترکیه در خرید اس-۴۰۰ که در سال ۲۰۲۰ تحویل شد، به اوج خود رسید. مقامهای آمریکایی معتقدند که فعالیت پدافند موشکی پیشرفته سطح به هوای روسیه ممکن است ادوات نظامی آنها را در معرض خطر قرار داده و اجازه دهد روسیه به اطلاعات حساسی درباره تسلیحات غربی نظیر اف-۳۵ دسترسی یابد.
🔻کاخ سفید، اهمیت ژئو استراتژیک ترکیه را درک میکند. این کشور به سرزمین شام، خاورمیانه و قفقاز مشرف است و ساحل جنوبی دریای سیاه را که پایگاه بزرگترین ارتش ناتوست، در اختیار دارد. ترکیه همچنین پایگاه مهمی برای عملیاتهای نظامی است و از سه تاسیسات ائتلاف ناتو و آمریکا میزبانی میکند، از جمله در پایگاه هوایی اینجرلیک که آمریکا حدود ۵۰ فروند بمبافکن هستهای بی-۶۱ دارد. رئیسجمهوری آمریکا و اردوغان اکتبر در نشست گروه بیست ملاقات کردند و امید میرفت که اختلافات حل و فصل شوند. در میان مسائل مورد بحث، موضوع تمایل ترکیه برای خرید اف-۱۶ها مطرح شد.
🔻رئیسجمهوری ترکیه پس از آن گفت: از آنجایی که من رویکرد مثبت آقای بایدن در این خصوص را دیدم، جنبه دیگر مساله مجلس نمایندگان و سنای آمریکاست. با این حال بایدن، ترکیه را به نشست دموکراسی ایالات متحده در دسامبر دعوت نکرد. ترکیه هم کار را برای بایدن آسان نمیکند. این کشور بارها گفته است که قصد دارد اس-۴۰۰های خود را حفظ کند و اخیراً هم اعلام کرده است که قصد دارد تعداد بیشتری از آنها را از روسیه خریداری کند.
🔻بایدن با یک اقدام متعادلکننده جدی مواجه است. اگر ترکیه تغییر مسیر ندهد، ترمیم روابط و متقاعد کردن کنگره برای پذیرش درخواست ترکیه برای خرید اف-۱۶ دشوار خواهد بود. در عین حال، رد درخواست ترکیه پس از حذف این کشور از برنامه جنگندههای اف-۳۵ آسیب بیشتری وارد خواهد کرد. عدم پذیرش درخواست ترکیه همچنین ممکن است آنکارا را به روسیه نزدیکتر کند و یک رابطه نزدیکتر ترکیه و روسیه میتواند یک فاسدکننده در ناتو به وجود آورد و اصل دفاع جمعی این ائتلاف را تضعیف کند.
✔️کنستانتین آتلامازاوغلو/بیزینس اینسایدر /ایسنا
@syriankhabar
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با انور قرقاش (به قول برخی دوستان انور قشقرق!) دیدار کرد.
در این دیدار که خلیفه شاهین المرر وزیر مشاور دولت امارات هم حضور داشت، در خصوص روابط میان ایران و امارات متحده عربی گفتوگو شده است.
طرفین این دیدار همچنین بر لزوم تقویت اساس همسایگی خوب و احترام متقابل در چارچوب منافع مشترک جهت حصول ثبات و شکوفایی در منطقه و گسترش روابط اقتصادی و تجارب میان دو کشور تاکید کردهاند.
در این دیدار همچنین درخصوص تحولات منطقهای و بینالمللی مورد اهتمام دو طرف گفتوگو انجام گرفت. به گزارش کانال اخبار سوریه، یکی از مهمترین موارد مطرح شده در این دیدار، جزئیات سفر طحنون بن زاید به تهران است که با یک پیشنهاد عجیب و غریب قرار بود راهی ایران شود که علی باقری رفت تا بگوید از این خبرها نیست...
@syriankhabar
✴️ گلایه ژنرال امریکایی از دقت موشکهای ایران!!
🔸فرمانده مرکز تروریستی ارتش اشغالگر امریکا در آسیای غربی موسوم به سنتکام نتوانست ترس و وحشت خود از قدرت و دقت موشکهای ایرانی را پنهان کند. وی با این ادعا که ایرانیها در حال نزدیک شدن به ساخت بمب اتم هستند (این اظهارات درست چهار روز پیش از شروع نشست وین رسانهای میشود) در سخنی که در صحت آن شکی نیست میگوید: ایران ثابت کرده که موشکهایش میتواند هدفهای تعیین شده را به دست منهدم کند.
🔸این ژنرال امریکایی که بدون شک چند تجربه تلخ از عین الاسد تا آرامکو و از آنجا در کوی سنجق و زیرساختهای داعش در شرق سوریه دارد و همه این موارد را با دقت هر چه بیشتر رصد کرده که چنین موضعی گرفته همچنین گفته که ایرانیها در طول پنج سال گذشته تلاش بسیاری برای توسعه زیرساختهای موشکهای بالستیک خود انجام داده است.
🔸هر چند سخنان این ژنرال امریکایی دور از واقعیت نیست (به جز مورد اول که آن هم در موردش خیلی پیشتر مواردی را گفتیم) اما اصل موضوع این است که چرا وی در این بازه زمانی وارد سخنپراکنی در این حوزه شده است؟ قدرت موشکی ایران و دقت موشکهایش برای بسیاری از طرفها و کشورها مشخص بوده و همه آنها نیز به عینه میزان دقت و قدرت این موشکها در انهدام اهداف تعریف شده را دیدهاند، به همین دلیل باید دنبال اصل موضوع بود.
🔸اصل موضوع چیزی نیست جز نزدیک شدن هر چه بیشتر به نشست وین، جایی که امریکاییها مانند هر میدان بازی در حوزه رسانهای فعال شده وتلاش میکنند تا با طرح موضوعاتی از این دست، فضا را به دست گرفته و آن را مدیریت کنند. هر چند این بعد از بازی هیچ تاثیری بر بازیگری و بازیگردانی ایران در منطقه نخواهد داشت اما پر واضح است که طرف امریکایی پس از برخی سخنان مطرح شده توسط مسوولان سیاسی و امنیتی کاخ سفید در طول هفته گذشته تا به امروز میخواهند هم راستا با آنها عمل کنند.
🔸این گلایه از قدرت موشکی ایران در حالی مطرح میشود که میتوان یک تفسیر دیگر هم برای آن درنظر گرفت. با توجه به اینکه مقامات سیاسی و نظامی امریکایی که در طول روزهای گذشته در نشست گفتوگوی منامه بارها از گزینههای دیگر در برابر ایران در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین گفته بودند، باید گفت که افسران ارشد امریکایی از تکرار تجربه عین الاسد بسیار هراس دارند و میخواهند قدرت موشکهای ایرانی را گوشزد کنند تا احیانا جانشان در خطر نیفتد.
🔸این موضوع را هم باید در تحلیلها در نظر قرار داد که دهها نفر از نظامیان امریکایی که در عین الاسد مشغول بودند پس از اصابت موشکهای ایرانی از ارتش مرخص شده و هیچ وقت هم مدالهای مورد نظر را که نقش بسیار مهمی در درمان آنها دارد از طرف مقامات نظامی و سیاسی مافوق خود دریافت نکردند. به همین دلیل باید گفت که نظامیان امریکایی مستقر در منطقه که مانند گوشت دم توپ ایرانیها هستند، به شدت ترس تکرار عین الاسد را داشته باشند...
@syriankhabar
امارات میگوید که ۱۰ میلیارد دلار در ترکیه سرمایهگذاری خواهد کرد.... سران ترکیه هم خوشحال از این مسئله فکر میکنند دلارهای اماراتی میتوانند آنها را نجات دهند به شدت این عدد را در بوق و کرنا کردند اما برای کشوری که در طول شش ماه گذشته بیش از یک میلیارد دلار به دلیل سیاستهای غلط اردوغان داشته است این چند میلیارد دلار هیچ کمکی نخواهد کرد. مهمتر از همه هنوز مشخص نیست که آیا طرف اماراتی واقعاً این عدد را به نتیجه خواهد رساند یا نه، چرا که سرمایهگذاران اماراتی به شدت در عمیقتر شدن بحران اقتصادی ترکیه واهمه دارند. به صورت مشخص وضعیت اقتصادی ترکیه بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که اردوغان و نزدیکانش فکر میکنند که این عدد ناجی آنها میشود...
@syriankhabar
رزمندگان یمنی جای پای خود را در سه کیلومتری گذرگاه مهم و راهبردی الفلج مستحکم کردند. کمک غیبی فرارسید و چشم شیطان کور شد تا همه چیز بر طبق مراد پیش برود... این پیشروی کاملاً حکمت خدا را در خود داشت چرا که گرد و خاکی بلند شد که قدرت دید را بسیار کم کرد و همین فرصت را در اختیار فرماندهی محور البلق شرقی قرار داد تا این خبر مهم را بردارد.
@syriankhabar
نه نفسی باقی مانده و نه نایی برای نفس کشیدن و نه صدایی که بخواهد از حنجره ما بیرون بیاید تا دوباره صدایت کند... پاییزی که سرد و خشک میتازد تا دست زمستانی دیگر دهد و قرنی که تو دیگر بین ما نیستی و تا ما به تتهایی این روزگار را پشت سر بگذاریم... هنوز هوای نبودن تو عمیق است... ما هنوز منتظریم تا روز موعود فرا برسد...
@syriankhabar
🔳 چگونه ترامپ از حمله به ایران منصرف شد؟
▪️سال گذشته در مطالب متعددی که در کانال کار کردیم به موضوع تلاش رییس جمهور وقت آمریکا برای حمله به ایران و آمادهباش ۱۰۰درصدی نیروهای مسلح کشورمان برای مقابله با تهدیدات صورت گرفته از طرف آمریکا با رزمایشهای بیسابقه و گسترده اشاره کردیم. حالا نشریه بیزنس اینسایدر در گزارشی به دلایل ناکامی ترامپ در رسیدن به این هدف شوم پرداخته است و نقش نظامیان آمریکایی در به نتیجه نرسیدن افکار پلید ترامپ. این موضوع نشان میدهد که ژنرالهای آمریکایی و حتی وزیر خارجه ترامپ به خوبی از تبعات چنین حملهای آگاه بودهاند.
▪️در کتاب جدیدی که به زودی روانه بازار نشر آمریکا میشود، چگونگی منصرف کردن دونالد ترامپ از حمله نظامی به ایران از سوی « کریستوفر میلر» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا تشریح شده است. وب سایت «بیزنس اینسایدر» آمریکا به نسخهای از کتاب در حال انتشار «خیانت: اقدام نهایی نمایش ترامپ »که از سوی «جاناتان کارل» گزارشگر شبکه خبری «ای بیسی»آمریکا به نگارش درآمده، دست یافته است.
▪️در بخشهایی از این کتاب، تاکتیک «کریستوفر میلر» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی علیه ایران در واپسین هفتههای حضور او در کاخ سفید، روایت شده است. میلر که جانشین «مارک اسپر» وزیر دفاع برکنار شده کابینه ترامپ شده بود، درست زمانی که ترامپ در واپسین هفتههای حضورش در کاخ سفید در فکر حمله به ایران بود، سرپرست وزارت دفاع شد.تاکتیک میلر برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید، ایفای نقش مدافع تمامعیار اقدام نظامی علیه ایران بوده است. درواقع بنا بر روایت کتاب، میلر میکوشید حتی دیوانهتر از تندروترین حامیان اقدام نظامی علیه ایران جلوه کند و در کنار آن پیامدهای اقدام نظامی علیه ایران را برجسته کند.
▪️میلر گفته بود هدف او همانند سلف برکنار شده اش مارک اسپر، جلوگیری از کودتای احتمالی ترامپ برای باقی ماندن در قدرت، جلوگیری از ماجراجویی نظامی ترامپ در واپسین روزها و نیز ممانعت از حضور نیروهای نظامی آمریکا در خیابانها بوده است؛ که البته او در تحقق هدف سومش ناکام ماند چون حمله ۶ ژانویه حامیان ترامپ به کنگره آمریکا اوضاع داخلی را در آستانه انتقال قدرت به بایدن، به چنان آشفتگی سوق داد که هفتهها نیروهای گارد ملی آمریکا مجبور به استقرار در کنگره و خیابانهای پایتخت آمریکا شدند. بر اساس روایت کتاب، استراتژی مهار میلر در جلسه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید با حضور ترامپ، معاون رئیسجمهوری «مایک پنس »، وزیر امور خارجه «مایک پمپئو »، رئیس ستاد مشترک «مارک میلر»، مشاور امنیت ملی «رابرت اوبراین »، و وزیر خزانه داری «استیون منوچین » آشکار شد.
▪️این جلسه پس از گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی هستهای درباره فعالیتهای هستهای ایران تشکیل شده بود و هدف آن بررسی گزینه حمله نظامی برای از بین بردن تاسیسات هستهای ایران بوده است. گزارش آژانس نشان میداد که ایران ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به طور چشمگیری افزایش داده است و میتواند تنها ظرف ۶ ماه اورانیوم با خلوص بالا برای ساخت۲ بمب اتمی تولید کند و ترامپ و تیمش در حال بحث درباره چگونگی واکنش آمریکا بودند.در این جلسه ترامپ به کریستوفر میلر رو کرد و از او پرسید که آیا میتوان برنامه هستهای ایران را با حملات نظامی از بین برد؟
▪️میلر سریعا پاسخ داد: «بله، آقای رئیسجمهور.ما کاملا میتوانیم این کار را انجام دهیم.» میلر در ادامه به جزئیات طرحی پرداخت که شامل حمله همزمان با بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگنده آمریکا به ایران میشود و همزمان به ترامپ هشدار داد که جمهوری اسلامی ایران دارای سیستمهای پیشرفته دفاع هوایی است. او گفت: « احتمالا برخی از هواپیماها را از دست خواهیم داد.البته این جزئی از ماهیت جنگ است.احتمالا خواهید دید که در این حمله ۳، ۴ یا ۶ هواپیمای ما ساقط شوند.من فقط میخواهم مطمئن شوم که شما مشکلی با این مساله نداشته باشید.»
▪️سپس ترامپ و کریستوفر میلر به جزئیات چگونگی وقوع چنین حملهای، از جمله تدارکات محل سوختگیری و نشست و برخاست هواپیماها، پرداختند.ترامپ در بخشی از گفتوگو از سرپرست وقت وزارت دفاع پرسید: « بوئینگ؟ بوئینگ سوختگیری هوایی را انجام خواهد داد؟ آنها دیگر نمیتوانند گند بزنند.»
▪️بر اساس روایت کتاب، پمپئو که با حساسیت و تعجب شاهد گفتوگوی ترامپ و میلر در این جلسه بوده از شوق میلر برای اقدام نظامی علیه ایران شگفت زده شده و در نهایت به میلر میگوید با توجه به پیامدها انجام چنین حملهای اشتباه است و احتمالا منجر به جنگ بزرگتری در منطقه میشود. پمپئو که خود از شاهینهای کابینه ترامپ بود و از نقش بازی کردن کریستوفر میلر بیاطلاع بوده پس از جلسه با «بیل بار» دادستان کل وقت آمریکا تماس تلفنی گرفته و نگرانیهای خود را درباره کادر رهبری (سرپرست موقت) وزارت دفاع آمریکا بیان کرده و میگوید از این بیم دارد که رهبری جدید پنتاگون در روزهای باقی مانده دولت ترامپ، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.
@syriankhabar
✴️ شمال افریقا، محور جدید نبرد مقاومت و صهیونیستها /1
🔸چند ماهی است که بار دیگر موضوع تجدید روابط میان صهیونیستها و شبهمسلمانهای شمال افریقا در رسانهها علنی شده است. هر چند صهیونیستها در تمام طول چند دهه گذشته در تلاش بودهاند تا به هر شکل ممکن در شمال افریقا حضوری موثر و امنیتی داشته باشد. با این حال این تلاشها به دلایل مختلف راه به جایی نبرد. هر چند مصریها با صلح کمپدیوید روابط سیاسی و اقتصادی با صهیونیستها برقرار کردند، اما در میزان دشمنی مردم مصر با صهیونیستها کاسته نشد. از سوی دیگر، با وجود حکومت چند دههای زینالعابدین بن علی در تونس و نوع نگاه او به مسائل سیاسی باز هم صهیونیستها در این زمینه توفیقی به دست نیاورند.
🔸در همه این سالها تنها کشوری با رژیم صهیونیستی از همان ابتدا دارای روابط مخفیانه سیاسی و امنیتی شد، مراکش یا همان مغرب بود که در دوران حکومت حسن دوم این روابط را گسترش داد و پس از امضای پیمان کمپدیوید آن را علنیتر کرد. در واقع، در روزگاری که صهیونیستها در حال جنگهای دامنهدار با کشورهای عربی بودند و حتی فرزندان عبدالعزیز بن سعود هم جرات و جسارت کلمهای صحبت در مورد هر نوع رابطهای را با رژیم صهیونیستی نداشتند، این شاه مغربی بود که به دلیل ماهیت وابسته خود رفت و آمدهای مخفیانه را با این رژیم برقرار کرد، رابطهای که در دوران حکومت فرزندش محمد ششم به یک مرحله تازهای رسیده است.
🔸صهیونیستها سابقه فعالیت سیاسی و امنیتی گستردهای در شمال افریقا به منظور تعقیب فلسطینیها را دارند و حتی آنها مواضع سازمان آزادیبخش فلسطین در نزدیکی «حمام شط» تونس را در تاریخ 1 اکتبر 1985 بمباران کردند. عملیاتی موسوم به پای چوبین که پس از اسباب کشی عرفات و نیروهایش از لبنان در واقع با همکاری نزدیک برخی از کشورهای عربی به منظور نشاندن او پای میز مذاکره صورت گرفت. در همه این سالها دهها تن از فعالان فلسطینی و حتی حامیان فلسطین در این منطقه توسط جوخههای ترور سازمان جهنمی و خونخوار موساد ترور شدند. اما همه این عوامل باعث نشد که صهیونیستها بتوانند با عبور از کشورهای ساحلی شمال افریقا خود را به عمق صحرا برسانند.
🔸در حالی که در شمال افریقا مصریها همچنان کینه صهیونیستها را به دل دارند، لیبی به دلیل دوپاره شدن در حال رایزنی برای نزدیکی به رژیم صهیونیستی است (نکته جالب در این مورد آنکه حامیان خلیفه حفتر و دولت وفاق در طرابلس که امارات و ترکیه باشند هر دو در نزدیکی به رژیم صهیونیستی از هم سبقت میگیرند!!) و مردم و دولت تونس به دلیل همان نگاه تاریخی خود حاضر به اعتماد به این رژیم نبوده و نیستند، قلعه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی، الجزایر به شمار میرود، کشوری که پس از استقلال خود در قرن گذشته سعی کرد علاوه بر استقلال، سیادت و حرّیت سیاسی خود را هم حفظ کند، موضوعی که به ویژه در مورد فلسطین بسیار محکم و استوار مینمود.
🔸سیاست کلی الجزایز پس از استقلال در دهه شصت قرن گذشته باعث شد تا حسن دوم شاه وقت مراکش که استقلال این کشور را خطری بزرگ برای خود میدید دست به کار شود و به همین دلیل در تلاش برای به حاشیه بردن الجزایر به سراغ رژیم صهیونیستی رفت و از همانجا رفت و آمدهای مخفیانه و کمکهای نظامی و امنیتی این رژیم به مراکش شروع شد. همکاری دو طرف هنگامی به اوج خود رسید که ارتش اسپانیا تصمیم گرفت از صحرای غربی خارج شود و مراکشیها مدعی مالکیت صحرای غربی شدند. این موضوع برای الجزایر بسیار سخت بود چرا که عملا باعث گسترش قدرت همسایه غربی میشد و اینجا بود که صهیونیستها دست کار شدند.
🔸در واقع از آن تاریخ تا به امروز الجزایر که در حمایت از استقلال صحرای غربی میزبان رهبران جبهه آزادیبخش پولیساریو شد، سران مراکش هم به سراغ صهیونیستها رفتند تا از تکنولوژی و داشتههای امنیتی به ویژه در حوزه امنیتی برای سرکوب مردم صحرای غربی و تعقیب و ترور رهبران پولیساریو بهره بگیرند. البته اصل این رقابت اثرات راهبردی بیشتری داشت، چرا که هر چه همکاری میان رباط و تلآویو بیشتر شد، مقامات الجزیره در حمایت از آرمان فلسطین از یکسو، مخالف شدید با رژیم صهیونیستی و البته مهمتر از هر دو، نزدیکی بیش از پیش به محور مقاومت مصممتر شدند. این حقیقت در هر صورت وجود داشت و ما دادههایی در اختیار داریم که ابعاد عمیق این برداشت در نزد مقاما الجزایری را بیش از پیش نشان میدهد.
@syriankhabar
✴️ شمال افریقا، محور جدید نبرد مقاومت و صهیونیستها /2
🔸سفر این هفته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مراکش و استقبال ویژه از او در این کشور، گوش و چشم مقامات الجزایری را تیز کرد. هر چند مردم مراکش به دلیل نوع تبلیغات رژیم حاکم دلبستگیهای عمیقی نسبت به جهان اسلام ندارند و برای آنها علیالظاهر مساله فلسطین چندان جای تامل ندارد، اما بالاخره این سفر در این حجم و شکل باعث بروز واکنشهایی در میان کشورهای همسایه به ویژه الجزایر شده است. سفر بنی گانتز به مراکش که از روز سهشنبه شروع و تا روز پنجشنبه ادامه داشت، شامل توافقهای نظامی شده که شاید یک بخش مهم از آن، برگزاری رزمایش مشترک میان ارتشهای دوطرف با امریکا میشود. همچنین گفته میشود که طرف مراکشی تسلیحات پیشرفتهای را از این رژیم خریداری خواهد کرد.
🔸این سفر و توافقهای صورت گرفته با واکنش شدید الجزایریها مواجه شده است. صالح قوجیل رئیس مجلس الامه، بخشی از پارلمان الجزایر در سخنانی در همین رابطه گفت: دشمنان بیش از پیش برای کارشکنی در مسیر الجزایر بسیج میشوند. این مسئله بعد از اینکه دیدیم یک وزیر اسرائیلی به کشور مجاور الجزایر سفر کرد، کاملا مبرهن شده است به ویژه اینکه وقتی وزیر خارجه اسرائیل در سفر به مراکش، الجزایر را تهدید کرد، دولت رباط هیچ واکنشی به این مسئله نداشت. اگر این سفر از سوی وزیر گردشگری یا اقتصاد اسرائیل بود میتوانستیم بگوییم در راستای روابط موجود میان این دو طرف است اما زمانی که مسئله درباره سفر وزیر جنگ است به این معناست که الجزایر موردهدف است. برادران و جهان عرب و برادران فلسطینی کجا هستند؟ موضع ما درباره صحرای غربی ثابت است چراکه مسئله درباره تعیین سرنوشت مردم است. مردم صحرا در انتخاب سرنوشت خود آزاد هستند.
🔸این رفتارهای سران مراکش، باعث میشود که طرف الجزایری برای دفاع از موقعیت خود دست به تحرکات جدی بزند. تلاش برای تقویت ارتش این کشور با خریدهای گسترده نظامی در کنار داشتن منابع کافی انرژی، وسعت قابل توجه و جمعیت کافی توانمندیهای طرف الجزایری برای مقابله با هر طرحی را دو چندان میکند. کما اینکه الجزایر به دلیل جایگاهی که در میان کشورهای افریقایی داشته و دارد، همواره از نظر نفوذ در این قاره حرف بسیاری برای گفتن داشته است. با این حال صهیونیستها خودشان نمیدانند که با حضور در مراکش و صحبت علیه الجزایر باعث شکلگیری چه روندهای تازهای در سطح منطقه و جهان اسلام خواهند شد. هر چه روابط رباط و تلآویو عمیقتر شود، به همان میزان روابط تهران با الجزیره عمق بیشتری پیدا خواهد کرد.
🔸این راهبرد در تهران باید توسط مسوولان امر با دقت پیگیری شود. فرصتهای به دست آمده خیلی سریع از دست میروند و فرصتها سخت و دیر به دست میآیند. الجزایر به عنوان قدرتمندترین کشور شمال آفریقا پس از مصر (البته به لحاظ اقتصادی وضعیت به نسبه بهتری از مصر دارد) با قرار گرفتن در کنار محور مقاومت باعث شکلگیری تحولات عمیق و اثرگذاری در شمال قاره سیاه خواهد شد. هر چند در مورد شکل و نوع این تحولات نمیشود به صورت «واضح» صحبت کرد، اما پر پیدا است که آینده آبستن تحولات بسیاری است که دیدن آن به سادگی صورت نمیگیرد. ایران باید تلاش کند ضمن حفظ برخی موارد، الجزایر را به صورت رسمی به عضویت محور مقاومت در بیاورد. همانگونه که بارها از ضرورت نزدیکی ایران و مصر حمایت کردم، حالا از ضرورت امضای پیمان دفاع مشترک میان ایران و الجزایر مینویسم.
🔸صهیونیستها در حال محاصره الجزایر هستند. آنها از یکسو در مراکش و از سوی دیگر با نزدیک شدن به دولتهای وفاق و بنغازی در لیبی میخواهد در شرق و غرب الجزایر حضور داشته باشد، هر چند حضور این رژیم در موریتانی با هنرمندی ایران پایان یافت، اما کشور فقیر موریتانی که 20درصد جمعیت آن در فقط مطلق و با روزی یک دلار زندگی میکنند محیط مناسبی برای فعالیت دوباره لابیهای رژیم صهیونیستی (امارات و عربستان) است تا به این رژیم جلب و جذب شوند. به هر صورت، صهیونیستها در حال علنی کردن روابط قدیمی خود در سطح جهان اسلام با حکام به اصطلاح کشورهای اسلامی هستند، موضوعی که برای این رژیم بدون شک نتیجه معکوش خواهد داشت.
🔸وزیر امور خارجه کشورمان به جای صحبت با وزیر خارجه رژیم باکو، باید با یک هیات بلندپایه سیاسی، نظامی و امنیتی راهی الجزایر شود و مقدمات سفر رئیسجمهور را هم به این کشور هموار کند. از سوی دیگر، وزیر دفاع کشورمان باید راهی الجزایر شود و در کنار او فرماندهان ارشد نظامی کشورمان نیز راهی این کشور شوند تا الجزایر در برابر رفتارهای رژیم مراکش بتواند توازن را برقرار کند. البته اگر در مورد این توصیهها و سفارشها گوش شنوایی در کشور وجود داشته باشد.
@syriankhabar