فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدویی که مقاومت الوارثین عراق از ارسال پهپاد انتحاری «قاصم» به سمت پایگاه نظامی شیخ علی سالم کویت منتشر کرده است. بعد از حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ این اولین بار است که پایگاهی نظامی در کویت هدف قرار میگیرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تروریست های تکفیری ترکمن وابسته به ترکیه با انتشار این ویدئو میگویند که به پایگاه نظامی ارتش سوریه و شبه نظامیان قسد در شمال حلب حمله راکتی کرده اند به این حمله در پاسخ به حمله عناصر شبه نظامی قسد به شهر الباب بود که در آن ۱۵ نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند. این تروریستها که وابسته به گروهک فرقة الحمزة مواجب بگیر شخصی اردوغان به شمار میروند به خوبی تجهیز شدهاند.
اما صحبتهای این عنصر تروریستی هم به نوبه خود جالب است؛ در حالی که این عناصر تکفیری تروریستی وابسته به ترکیه بخشی از شمارل سوریه را جدا کرده و در کنار ارتش اشغالگر اردوغان بساط حکومت برای خود تشکیل دادهاند، به شبهنظامیان قسد میگویند جدایی طلب... رسماً دیگ به دیگ میگه روت سیاه... کلا تروریست جماعت چیزی به اسم شرافت و صداقت و درستی ندارد و هر جا باشد، بهتر از این نخواهد شد. حالا فردا کردها هم به تلافی این حمله راکتی یکی از مناطق و مراکز تروریستها را هدف قرار میدهند که باز تعدادی کشته میشوند.
@syriankhabar
از شرق سوریه هم خبر میرسد که پایگاه غیرقانونی ارتش تروریستی آمریکا در میدان نفتی العمر در استان دیرالزور هدف حملات راکتی قرار گرفته است. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته اما باز هم انگشت اتهام به سمت یگانهای مقاومت عراق است.
@syriankhabar
🔴 مواجه چین و امریکا، برابر با نابودی جهان
🔻وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه با CNN هشدار داد که تشدید تنش میان آمریکا و چین ممکن است که به مواجه نظامی ختم شود که نابودی جهان را به همراه دارد.
🔻هنری کیسینجر گفت: از نظر تاریخی، آغوش باز آمریکا برای چین یک اشتباه نبوده و من معتقد هستم که به مدت ۳۰ سال برای ایالات متحده مفید بوده است. پس از آن چین سریعتر از آن چیزی که کسی تصورش را میکرد توسعه یافت و شاید باید زودتر به این موضوع توجه میشد، چراکه این امر منجر به تبدیل شدن چین به دومین کشور قدرتمند جهان شد.
🔻کیسینجر ادامه داد: مشکل اساسی زمانی به وجود آمد که آمریکا به این باور رسید کشوری میتواند بر آن غلبه کند و این مسئله به صورت خودکار ما را به یک رویارویی خاص کشاند. این نکته شاید در پایان دولت اوباما یا اوایل دولت ترامپ واضح یا واضحتر شد. اکنون گزینه این است که آیا ما باید با چین از طریق رویارویی برخورد کنیم یا اینکه میتوانیم سعی کنیم با این وضعیت منحصر به فرد به طور کامل از طریق گفتوگو تعامل کنیم.
🔻به گفته کیسینجر، نکته بسیار منحصر به فرد در این باره، این است که هر یک از دو کشور به طور یکجانبه میتوانند جهان را ویران کنند و اگر درگیر شوند، جهان بسیار بدتر از آنچه بعد از جنگ جهانی اول بود به نظر میرسد. من فکر میکنم این وظیفه سیاست خارجی ما و آنها است که مسائل خارج از کنترل را مورد بررسی قرار دهند.
@syriankhabar
در شرایطی که اوضاع اقتصادی در انگلیس روز به روز وخیمتر میشود، روزنامه دیلی اکسپرس انگلیس در گزارشی آورده است: آیا شما هم جزو آن دسته از خطاکاران تولید زبالههای غذایی هستید؟ آیا شما هم در سوپرمارکتها به دنبال خوش قیافهترین میوه میگردید؟ آلیس بیر، یک کارشناس غذایی فاش کرده همه غذاهای کپکزده بد نیستند و برخی محصولات فاسد و غیرقابل استفاده هم وجود دارند که خوردن آنها بیخطر است!
«بیزنس ویست» اوایل امسال در گزارشی فاش کرد که انگلیس سالانه حدود ۹.۵ میلیون تن زباله موادغذایی تولید میکند و این در شرایطی است که ۸.۴ میلیون تن در فقر غذایی به سر میبرند.
در گزارش اکسپرس آمده است: علت اینکه بسیاری از موادغذایی دور ریخته میشوند، این است که بهترین زمان مصرف آن گذشته و گاهی اوقات کپک هم به وضوح روی آنها دیده میشود. اما مواردی وجود دارد که شما میتوانید آن محصول را با جدا کردن کپک مصرف کنید.
@syriankhabar
هر چند از ابتدا هم این نظر و دیدگاه در تهران وجود داشت که مذاکرات هستهای هیچ ارتباطی با امنیت امریکا و ادعاهای مطرح شده توسط مقامات واشنگتن ندارد و هر چه در حال روی دادن است در راستای برآورده کردن نیازها و خواستههای رژیم صهیونیستی است. تعلل کاخ سفید در پاسخ به ایدههای مطرح شده در توافق همزمان با نامهنگاری نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی نشان میدهد که رئیسجمهور امریکا رسماً گروگان این رژیم است و نمیتوان انتظار زیادی از امریکا داشت.
اینکه امریکا در حال رایزنی با رژیم صهیونیستی است تا آنها در این مورد راضی کند به نظر ایران هیچ توجیهی ندارد، ایران هیچ نیازی به تامین نظر صهیونیستها در هیچ زمینهای ندارد و اگر طرف امریکایی بخواهد در این زمینه «اما و اگر» کند و دوباره به سمت «بهتر شود» پیش برود، هیچ چیزی بهتر نخواهد شد. آنچه ارائه شده و آنچه گفته شده عبور از بسیاری ازخطوط قرمز بود تا به همه ثابت شود امریکاییها اهل معامله، مذاکره و توافق نیستند! آیا این مساله ثابت خواهد شد؟
@syriankhabar
اخبار سوریه
در شرایطی که اوضاع اقتصادی در انگلیس روز به روز وخیمتر میشود، روزنامه دیلی اکسپرس انگلیس در گزارشی
آلیس بیر میگوید: ما در کشورمان به موادغذایی فوقالعاده، عادت کردهایم؛ عادت داشتیم که به سوپرمارکت برویم، دست خود را به پشت قفسه بگذاریم و یک محصول با ماندگاری یک هفته را بیرون بیاوریم. اما الان اینطور نیست، قفسهها و چیزهایی که ماندگاری طولانی ندارد و در حال متلاشی شدن هستند، میبینیم. مثلا ظرف سالادی که چند روز در یخچال نگهداری میکردیم، به روز دوم که میرسد ناگهان خراب میشود.
میوههایتان ۲۴ ساعت بعد از خرید خراب میشود. اگر کپک روی سطح خارجی پنیر نرم است، آن را خرد نکرده و نتراشید و دور بریزید. اما برای پنیر آبی و پنیر سفت اینطور نیست و آن را مصرف کنید. در میوهها و سبزیجات معمولا میتوان از لکههای کوچک کپک صرفنظر و آنها را مصرف کرد.
این چنین اظهارنظرهایی در شرایطی مطرح میشود که دخل و خرج خانوارهای انگلیسی متناسب نیست. حمله روسیه به اوکراین باعث کمبود برخی اقلام غذایی و همچنین انرژی در اروپا شده است و بسیاری از کشورهای اروپایی خود را برای زمستانی سرد همراه با کمبود گاز آماده میکنند.
احساس بد خانوارهای انگلیسی به افزایش هزینههای زندگی موجب شده تا سطح اعتماد مصرفکنندگان به پایینترین میزان از ۱۹۷۴ برسد. قیمت موادغذایی از سال ۲۰۰۸ با سریعترین نرخ رشد مواجه است و صورتحساب انرژی خانگی دو برابر شده است. تحلیلگران صنعت میگویند که به نظر میرسد که این قیمتها تا ژانویه دوباره افزایش دو برابری یافته و به بیش از ۴۰۰۰ پوند (۴،۸۱۶.۸۰ دلار) در سال برسد./ ایسنا
@syriankhabar
✴️ سیاست صفر مشکلات، آخرین حربه اردوغان
🔸 سیاست خارجی ترکیه از یک سال پیش، شاهد تغییرات چشمگیری است؛ چرا که مصالحه با کشورهایی که ترکیه با آنان اختلاف داشته، به رنگ غالب این سیاست بدل شده است. تغییرات سیاست خارجی ترکیه به ویژه در قبال سوریه از جمله اتفاقات هفتههای اخیر است. مسوولان ترکیه، در عالیترین سطح، سفرهایی به کشورهای مذکور داشتهاند، هر چند هنوز به نتیجه ملموسی ختم نشده است؛ به ویژه در خصوص رابطه با مصر.
🔸روابط ترکیه و سوریه هم اخیرا شاهد تحول جدید و غافلگیر کنندهای بود که خود را در اظهارات مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نشان داد. وی گفت که به مدت چند دقیقه، در حاشیه نشست بلگراد با فیصل مقداد همتای سوری خود دیدار کرده و ترکیه آماده است تا بین دولت و معارضان سوری، مصالحه برقرار کند.
🔸با وجود اینکه این دیدار در نوامبر سال گذشته رخ داد، علنی شدن آن در حال حاضر، سؤالات بسیاری به وجود آورده و واکنشهای مختلفی به همراه داشته است. سؤال اصلی این است که آیا در سیاستهای مصالحه ترکیه، نوبت به سوریه رسیده است؟ آیا عوامل تشویق کنندهای در این زمینه وجود دارد؟ یا صرفا تلاش یا آزمایشی است که برای فهم واکنش طرف مقابله صورت گرفته است؟ یا اینکه مربوط به محاسبات داخلی ترکیه مانند انتخابات ریاستی است؟.
🔸بین مصالحه ترکیه با سایر کشورها و مصالحه با سوریه، تفاوت بسیاری وجود دارد؛ زیرا وضعیت سوریه بسیار پیچیده است. کما اینکه در این کشور، نیروهای دو ابرقدرت جهان یعنی روسیه و آمریکا حضور دارند. نیروهای ترکیه هم به خاطر مداخلات نظامی تکراری، در شمال غرب سوریه حضور دارند. گروههای تروریستی بالغ بر دهها هزار نفر در مناطق تحت تسلط ترکیه حاضر هستند. لذا، حل مسائل اختلافی در سوریه، مستلزم توافقات منطقهای و بینالمللی است که به آسانی قابل دسترسی نیست.
🔸 بسیاری از ناظران ترکیهای هم تأکید دارند که اقدام آنکارا در قبال سوریه، با نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در اواخر بهار آینده، ارتباط تنگاتنگی دارد. هدف از ارتباط ترکیه با سایر کشورها هم جذب پول برای اقتصاد خود است تا شاید اقتصاد این کشور بهبود پیدا کند. بخشی از اقدام کنونی ترکیه، تلاشی برای کاهش بار مشکلات ناشی از آوارگان سوری حاضر در ترکیه است. شاید نزدیک شدن ترکیه به سوریه به خاطر فشار روسیه نیز باشد و ممکن است در ازای تسهیلات مسکو در بخش نفت و گاز صادراتی به ترکیه و سرمایهگذاری در این کشور باشد.
🔸سکوت سوریه در قبال این مواضع ترکیه، نشان میدهد که دمشق هیچ اعتمادی به مواضع آنکارا ندارد و به این مواضع مشکوک است. لذا سوریه نگران است که نزدیکی ترکیه، صرفا تاکتیکی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باشد، نه بخشی از یک راهبرد که موانع را از پیش روی بحران سوریه بردارد. همه چیز در ماههای آینده مشخص خواهد شد.
🔸در همین ارتباط، «دوغو پرینچک» رهبر حزب «وطن» در ترکیه امروز خبر داد که که دولتمردان این کشور و شخصیتهای مهمی از ترکیه او را در سفر به دمشق همراهی خواهند کرد. سران این حزب ترکیهای اخیرا اعلام کردند که طی یک یا دو هفته آینده سفری به دمشق خواهند داشت و با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه دیدار خواهند کرد. رهبر حزب وطن با اشاره به اینکه حزبش در حال آمادهسازی هیأت خود برای سفر به سوریه است، گفت هیأت حزب وطن در ماه سپتامبر راهی سوریه خواهد شد.
🔸 پرینچک در ماه مارس سال ۲۰۱۵ نیز در صدر هیأتی با رئیسجمهور سوریه و تعدادی از مقامات دمشق دیدار کرده بود. او در سال ۲۰۱۵ پس از دیدار با بشار اسد گفته بود: «اکثریت قاطع در ترکیه دوستان سوریه هستند و تروریسم را برنمیتابند. آنها میدانند که هرگونه بیثباتی در سوریه باعث بیثباتی ترکیه خواهد شد و آتشی که در سوریه شلعهور شده است، خانههای ما را نیز در کام خود فرو خواهد برد.»
🔸یک مقام ترکیهای در سال ۲۰۱۵ در واکنش به سفر این حزب به دمشق از دیدار اعضای حزب وطن با رئیسجمهور سوریه در ابراز تأسف کرده بود؛ اما این در حالی بود که یک منبع ترکیهای دیگر در این خصوص گفته بود: «هیچ مانع قانونی برای چنین سفرهایی وجود ندارد.»
🔸این حزب ترکیهای در حالی به دمشق سفر خواهد کرد که «حیاتی یازجی» دستیار رهبر حزب «عدالت و توسعه» (حزب حاکم) در ترکیه اخیرا در پاسخ به سؤالی درباره برقراری مجدد روابط با دمشق گفت: «روابط ما با دمشق میتواند مستقیم شود و سطح آن بالا رود.» او همچنین اضافه کرده بود: «مهمترین گام برای حل درگیریها، گفتوگو است.»
نویسنده: محمد نورالدین
@syriankhabar
شنیده شده که امریکا قرار است پهپاد اسکن ایگل را به اوکراین تحویل دهد. بر اساس گزارش رسانههای امریکایی، در بسته اهدایی امریکا به ارتش اوکراین 15 فروند ویرایش جدید پهپاد اسکن ایگل وجود دارد که قرار است به عنوان هدایتگر آتش توپخانه از آن استفاده شود.
از سوی دیگر برخی خبرها نیز حکایت از آن دارد که در بسته بزرگ فروش پهپادی ایران به روسیه، پهپاد یسیر نیز دیده میشود. نسخه ایرانی اسکن ایگل که چند سال پیش یک نمونه آن توسط فرمانده نیروی هوافضای سپاه به فرمانده نیروی هوافضای روسیه تحویل داده شد. البته این پهپاد در نیروی زمینی ارتش نسخه انتحاری هم دارد که معلوم نیست آیا این نسخه هم به روسها رسیده یا نه. ولی تقابل این دو پهپاد در اوکراین میتواند جالب باشد.
@syriankhabar
🔴تعیین تکلیف سیدحسن نصرالله؛ زمان برای تلف کردن نیست / 1
🔻در شرایطی که آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند معادلات بهوجودآمده در پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، توسط حزبالله را به هم بزنند یا این پرونده را به سایر پروندههای منطقهای و بینالمللی مرتبط کنند، مقاومت لبنان و شخص سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله بهشکل مداوم این پرونده را زیر نظر گرفتهاند و تأکید میکنند که اجازه هیچ مانوری را به دشمن نخواهند داد.
🔻حدود دو هفته قبل بود که بعد از هشدارهای سیدحسن نصرالله به رژیم صهیونیستی درباره تجاوزات این رژیم به منطقه دریایی مورد مناقشه با لبنان و امکان اتخاذ گزینه نظامی توسط حزبالله در صورت ادامه این تجاوزات، صهیونیستها در جریان سفر «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی که نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی ایفا میکند، اعلام کردند تصمیم دارند استخراج گاز را به بعد از ماه سپتامبر موکول کنند.
🔻لازم به ذکر است که پیشتر صهیونیستها گفته بودند ابتدای سپتامبر بهرهبرداری از میدان کاریش را آغاز خواهند کرد که در همین زمینه دبیرکل حزبالله طی هشداری قاطع به تلآویو فرصت داد که قبل از آغاز همین ماه از میدان کاریش عقبنشینی کند. اسرائیلیها در عین حال که نگران خطرات امنیتی و نظامی بهرهبرداری از میدان کاریش هستند و به همین دلیل از اکتشاف و حفاری در این میدان در ماه سپتامبر اجتناب میکنند؛ هشدار میدهند که اگر در موعد موردنظر خود نتوانند از دریای مدیترانه گاز استخراج کنند مجبورند دستکم 30 میلیون دلار خسارت بپردازند. آموس هوکشتاین نیز بهخوبی از این واقعیت آگاه است و به همین دلیل ابتدا سعی داشت با همان شیوه معمول باجخواهی از لبنان، این پرونده را مدیریت کند اما هم هوکشتاین و هم سفارت آمریکا بهخوبی میدانند که موضوع درباره حزبالله فرق میکند.
🔻بنابراین عملاً همه متوجه شدند که وضعیت این پرونده کاملاً متفاوت شده است و قاعده اصلی آن به موضع مقاومت برمیگردد و بر اساس آن صهیونیستها یک ماه فرصت دارند؛ به این صورت که تا اواسط سپتامبر یا باید حقوق کامل لبنان را به آن بازگردانند و شرکتهای حفاری بینالمللی اجازه فعالیت برای لبنان را داشته باشند یا اینکه اسرائیل نیز حتی حق حضور در منطقه مورد مناقشه را نخواهد داشت.
🔻بر همین اساس بسیاری پیشبینی میکنند که واشنگتن و تلآویو ممکن است برای رهایی از این مخمصه بهدنبال مانورهای جدید و یا گره زدن سرنوشت پرونده مرزبندی دریایی با سایر پروندههای جهان و منطقه باشند. برخی ناظران معتقدند شاید این دو طرف بخواهند وانمود کنند که سرنوشت پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی میتواند مربوط به سرنوشت پرونده مذاکرات وین و توافق هستهای ایران باشد.
🔻در همین راستا سید حسن نصرالله شب گذشته در سخنرانی خود تأکید کرد که مسئله مرزهای دریایی لبنان و نفت و گاز این کشور و میدان کاریش هیچ ارتباطی به پرونده هستهای ایران ندارد و تنها چند روز تا روشن شدن تکلیف پرونده استخراج نفت و گاز و میدان کاریش و ترسیم مرزها مانده است، بهطوری که اگر طرف صهیونیستی و آمریکایی مطالبات دولت لبنان را در خصوص حقوق دریایی این کشور برآورده کردند اوضاع آرام میشود اما در غیر این صورت گزینه تشدید تنشها روی میز قرار خواهد گرفت.
🔻دبیرکل حزبالله همچنین در ادامه به تعلل و مانورهای فرستاده آمریکایی در این پرونده اشاره کرد، بهویژه اینکه هوکشتاین گفته بود زود به بیروت و فلسطین اشغالی برمیگردد تا مواضع اسرائیلیها را در خصوص پیشنهادات لبنان روشن کند و این پرونده را به سرانجام برساند، اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
🔻این هشدارهای سیدحسن نصرالله درباره تحرکات فرستاده آمریکایی به این دلیل بود که طبق گفتههای هوکشتاین او (فرستاده آمریکایی) قرار بود دیروز (جمعه) به فلسطین اشغالی برود و تحولات پرونده مناقشه مرزی را با مقامات صهیونیست مورد بررسی قرار دهد، اما آنگونه که منابع خبری گزارش میدهند این سفر به اواخر ماه جاری میلادی موکول شده است و همچنین در این تاریخ آموس هوکشتاین مستقیماً از اراضی اشغالی به آمریکا برمیگردد و به لبنان نخواهد آمد، علاوه بر آن رسانههای عبریزبان فاش کردند که «ایال هولتا» رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی طی چند روز آینده برای صحبت درباره پرونده مرزبندی دریایی با لبنان و چند موضوع دیگر، به آمریکا سفر خواهد کرد.
@syriankhabar
🔴تعیین تکلیف سیدحسن نصرالله؛ زمان برای تلف کردن نیست / 2
🔻از سویی طی چند روز گذشته نظامیان ارتش رژیم اشغالگر اقدام به انجام برخی تحرکات مشکوک نظامی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی و بهطور خاص سواحل لبنان کردهاند و منابع آگاه گزارش میدهند که ماهیت این تحرکات، پیشگیرانه بهنظر میرسد. در شرایطی که مقامات رسمی رژیم صهیونیستی تلاش دارند دستکم سکوت کنند و موجب ایجاد هیچگونه تنش امنیتی در مرز با لبنان نشوند، برخی محافل غیررسمی این رژیم میگویند که ارتش سعی دارد خود را برای مقابله با حملات احتمالی حزبالله آماده کند، اما منابع دیپلماتیک غربی تأکید میکنند آمریکا از هر اقدامی که منجر به جنگ یا درگیری نظامی بین اسرائیل و حزبالله شود جلوگیری میکند و اروپاییها نیز با توجه به نیازی که به نفت و گاز مدفون در دریای مدیترانه دارند خواهان ثبات اوضاع هستند.
🔻به نوشته روزنامه الاخبار، گامهای عملی آمریکا در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی نشان میدهد که واشنگتن قصد دارد این پرونده را با تحولات داخلی لبنان نیز مرتبط کند و با مانورهای مختلف در تلاش برای موکول کردن رسیدگی به پرونده مذکور به بعد از انتخاب رئیس جمهور جدید در لبنان است؛ زیرا تلآویو و واشنگتن نمیخواهند پرونده مرزبندی دریایی لبنان در دوره ریاستجمهوری میشل عون که متحد حزبالله است حل گردد، درواقع آنها امیدوارند که رئیس جمهور بعدی از میان یکی از مهرههای آمریکا و بهطور خاص وابستگان حزب نیروهای لبنانی انتخاب گردد و به این ترتیب در شرایطی که «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان نیز قدرت نه گفتن به آمریکا را ندارد، پرونده مناقشه مرزی آنگونه که آمریکاییها و اسرائیلیها میخواهند به نتیجه برسد.
🔻شاخصها نشان میدهد که مقامات آمریکایی روی برنامهای برای تنشآفرینی در لبنان حساب باز کردهاند و تصور میکنند بعد از ماه سپتامبر در سایه بحران سیاسی و اقتصادی خفقانآور این کشور، واشنگتن میتواند حزبالله را مسئول به تأخیر انداختن روند رسیدگی به پرونده مرزبندی دریایی و خروج لبنان از بحران معرفی و مردم این کشور را علیه مقاومت تحریک کند. سنگاندازیهای اخیر آمریکا و بانک جهانی در روند انتقال گاز و برق مصر و اردن به لبنان را نیز نمیتوان جدا از نقشههای ایالات متحده برای بحرانیتر کردن اوضاع نابسامان لبنانیها و ایجاد هرجومرج با هدف باجخواهی از این کشور در پرونده ترسیم مرزها دانست.
🔻سخنان شب گذشته دبیرکل حزبالله هرچند کوتاه بود اما به این واقعیت اشاره داشت که سید حسن نصرالله و مقاومت لبنان بهخوبی از نقشهها و مانورهای واشنگتن و تلآویو برای پایمال کردن حقوق لبنان و توطئهچینی علیه حزبالله آگاه هستند و تهدیدات وی صرفاً حرف نیست و با نزدیک شدن به مهلت تعیینشده برای عقبنشینی اسرائیل از میدان کاریش، هشدارهای نصرالله نیز جدیتر میشود. این موضع دبیرکل حزبالله میان سکوت بزرگ محافل و مقامات صهیونیستی مطرح شد و سانسور امنیتی و نظامی تاکنون مانع از آن شده است که محافل اسرائیلی شروع به صحبت درباره اظهارات اخیر سیدحسن نصرالله بکنند، در این بین ارزیابی سیاستمداران و متخصصان رسانهای رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته متمرکز بر این واقعیت بوده است که اسرائیل باید بهگونهای رفتار کند که به یک توافق دیپلماتیک در پرونده مرزبندی با لبنان برسد و از رفتن به گزینه نظامی خودداری کند.
🔻بنابراین پیشبینی میشود که طی روزهای آینده شاهد تحولات جدید در پرونده مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی باشیم. این بار فرستاده آمریکایی در سفر آینده خود به تلآویو مجبور است مواضعش را با توجه به هشدارهای اخیر سیدحسن نصرالله اتخاذ کند؛ به این صورت که هر مانور تازه یا تلاش برای تعلل و خریدن زمان، بهمعنای به خطر افتادن منافع رژیم صهیونیستی نهتنها در دریا بلکه سراسر فلسطین اشغالی است.
@syriankhabar
🔳مقصران فساد در فولاد مبارکه
▪️یک حرفی میخواهم بزنم، شاید برخی ناراحت شوند، اما مینویسم. در این چند روز سر و صدای بسیاری در مورد فساد روی داده در فولاد مبارکه اصفهان روی داده و هر کسی چرتکه برداشته و عددی را میزند تا به نتیجه برسد که چقدر از جیب ملت رفته است. یکی با بودجه ارتش، یکی با بودجه وزارت آموزش و پرورش، یکی با خرید جنگنده و .... این عدد درشت را مقایسه میکند.
▪️اما هیچکس دنبال مقصر نبود... چه کسی مقصر است؟ در طول این سالها همیشه فولاد مبارکه در صدر خبرها قرار داشت، بیشترین رپورتاژها را میرفت و بهترین آگهیها را به نشریات میداد و خلاصه نمونه مدیریت بود و میدیدم که بسیاری از دوستان ما فولاد مبارکه را برای کار رسانهای مثال میزدند که نگاه کنید چقدر به کار فرهنگی اهمیت میدهند! همان روز به یکی از این دوستان گفتم پشت این کار فرهنگی، ننگی نهفته است و او گفت: چون خودت نگرفتی، این را میگویی!!
▪️البته خدا را شکر هیچ وقت از این پولها وارد سفره ما نشد و به امید خدا در جایگاه یک خبرنگار هم نخواهد شد، اما به نظرم مقصر اصلی رسانهها هستند، رسانههایی که سبیلشان چرب شده بود و مال مفت چنان زیر زبانشان مزه کرده بود که قلم قدرت نوشتن نداشت. اینکه یک مجموعه مانند فولاد مبارکه سالانه میلیاردها تومان در حوزه رسانهای هزینه کند، گذشته از عجیب بودن، وحشتناک بود. آن روزها از ترس همین حضرات رسانهای که این روزها روزه سکوت گرفته و خفهخون گرفتهاند چیزی نگفتم و ننوشتم اما اگر حالا یک ارزن غیرت دارند، بیایند بگویند که ما اشتباه کردیم...
▪️رسانه فقط برای خبر نوشتن نیست، رسانه فقط برای اطلاعرسانی نیست، رسانه به عنوان رکن چهارم دمکراسی و به عنوان چشم و گوش مردم وظیفهای بزرگ در قبال بیت المال دارد و اگر دارندگان بیتالمال در حوزه عدلیه زورشان زیاد نباشد که یک شبه گونی پیچت کنند و به یک قاضی بیوجدان بسپرند که برای کار نکرده، تفهیم اتهام بشوی میتوان امیدوار بود که در این زمینه میشود نوشت. به هر حال، ما خبرنگاران و رسانهایها در این زمینه مقصریم و اگر کارمان را درست انجام داده بودیم، این فساد به این بزرگی روی نمیداد.
▪️حالا بروید و دوباره چرتکه بیندازید. اینقدر از این موارد خبر دارم و سراغ دارم... اما نوشتن و گفتن فایده ندارد. باید بالاخره حق حساب یکی را ندهند تا با این جماعت سر شاخ شود. یادتان هست در مورد پتروشیمیها چه نوشتم؟ در مورد باند آریاساسولیها؟ در مورد سپهرانرژی که دو کشتی پر از محموله رفت و نه دو کشتی برگشت و نه پول کالایی که برده بود! کسی این را پیگیری کرد؟ پروندههایی هست که آدم وقتی میشنود سرش درد میگیرد...
@syriankhabar