تبیین منظومۀ فکری رهبری
تقوا چیست؟ تقوا عبارت است از آن حالت مراقبت دائمی که موجب میشود انسان به کجراهه نرود و خارهای دامنگ
یک تقوای فردی داریم که من و شما خودمان از گناه پرهیز کنیم، خودمان را حفظ کنیم؛ ... خودمان را از آتش دوزخ الهی، از آتش غضب الهی دور کنیم؛ این تقوای فردی است. تقوای اجتماعی -تقوای اسلامی مربوط به اجتماع- این است که در راه تحقّق این چیزهایی که اسلام از ما مطالبه کرده است، تلاش کنیم. ... اینکه ما عرض کردیم باید به آرمانها پابند بود، باید دنبال عدالت
اجتماعی بود، دنبال حمایت از محرومین بود، دنبال حمایت از مظلوم بود، با ظالم و مستکبر باید مقابله کرد، زیر بار او نرفت، اینها همه مطالبات اسلامی است، اسلام اینها را از ما خواسته است؛ اینجور نیست که فقط یک محاسبهی عقلائی و انسانی باشد؛ تکلیف دینی است. هرکسی این چیزها را از اسلام جدا کند، اسلام را نشناخته است؛ هرکسی حوزهی معرفتی اسلام را و حوزهی عملی اسلام را از محیط زندگی اجتماعی مردم و سیاسی مردم دور کند، بلاشک اسلام را نشناخته است.
#کتاب_هشتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_اخلاق_وتربیت
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
انتقادپذیری را در خودتان نهادینه کنید. باید جوری باشید که انتقادپذیری را در نفس خودتان پذیرا باشید.
اگر شما میخواهید بر مخاطبانتان تاثیر بگذارید باید با اخلاق با آنها مواجه شوید. باید نشان دهید که اخلاقتان تغییر پیدا کرده است. ما باید اثبات کنیم که اسلام در آن بطنُ البطنِ جان ما و در آن ژرفای روح ما نفوذ و رسوخ کرده است.
۱۳۷۶/۱۲/۱۳
#کتاب_نهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_تشکیلات
@ketabetashkilat
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
وقتی پای مسئولیتهای اجتماعی رسید، پای مبارزه رسید، پای سیاست رسید هر دو باید حاضر بشوند. پای مجاهدت
مسئولیت خانوادگی زن، مسئولیت داخلی خانهی زن باید انجام بگیرد اما ...مسئولیت اجتماعی هم بر دوش اوست و او غیر از این است، منتها این یك تقدمی دارد. بنابراین خانمها اگر گفته میشود که مسؤولیتهای خانوادگی دارند، یعنی مسئولیت امور داخلی خانه، این به معنای این نیست که مسئولیت اجتماعی از دوش اینها برداشته است. بایستی این مسئولیت را هم حفظ کنند و هر مقداری که با وجود حفظ این مسؤولیت توانایی دارند، آن توانایی را به مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی هم ضرب کنند.
هم باید مادرِ خوب و همسر خوبى باشد، هم در فعالیت اجتماعى شرکت کند. فاطمهى زهرا سلاماللهعلیها مظهر چنین جمعى است؛ جمع بین شئون مختلف. زینب کبرى نمونهى دیگر است. زنهاى معروف صدر اسلام و زنهاى برجسته، نمونههاى دیگرند؛ اینها در جامعه بودند و حضور داشتند.
#کتاب_دهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_زن_وخانواده
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
دشمنی دشمنانِ حق و دشمنان خدا تمام شدنی نیست؛ دشمنیها وجود دارد. اِعمال دشمنی از سوی دشمنان خدا بست
همهی سیاستهای ما، همهی رفتارهای ما باید با توجّه به وجود یك جبههی دشمنِ وسیع باشد؛ باید همهی توجّه ما به این باشد. هیچ انسانی را، هیچ مجموعهای را مردم ستایش نمیکنند وقتیکه از وجود دشمن غفلت کند؛ ...دشمنیها را نباید فراموش کرد، دشمنها را نبایستی از یاد برد. یك جبههی دشمن در مقابل ما وجود دارد. ما امروز در مسئلهی امنیّتمان، در مسئلهی اقتصادمان، در معیشتمان، در فرهنگمان، در مسئلهی جوانها، در مسئلهی آسیبهای اجتماعی باید توجّه کنیم که نقش این دشمن چیست و در همهی مسائل براساس این سیاستگذاری کنیم، براساس این قانونگذاری کنیم، براساس این اقدام کنیم، براساس این حرف بزنیم.
#کتاب_دوازدهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_دشمنشناسی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
#تبیین_معرفتشناسی_اسلام... 🔻
🔶 در زمینههای گوناگون، امروز نیاز وجود دارد؛ هم برای نظام اسلامی، هم در سطح #کشور، هم در سطح #جهان. تبیین معرفتشناسی اسلام، تفکر اقتصادی و سیاسی اسلام، مفاهیم فقهی و حقوقی که پایههای آن تفکر اقتصادی و سیاسی را تشکیل میدهد، نظام تعلیم و تربیت، مفاهیم اخلاقی و معنوی، غیره، غیره، همهی اینها باید دقیق، علمی، قانع کننده و ناظر به اندیشههای رائج جهان آماده و فراهم شود؛ این کار حوزههاست. با اجتهاد این کار عملی است.
اگر ما این کار را نکنیم، به دست خودمان کمک کردهایم به حذف دین از صحنهی زندگی بشر؛ به دست خودمان کمک کردهایم به انزوای روحانیت. این، معنی تحول است. این حرکت نوبهنوی اجتهادی، اساس تحول است.
۱۳۸۹/۰۷/۲۹
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
عدالت اجتماعى، یعنى نظر و نگاهِ دستگاه قدرت و حکومت، نسبت به آحاد مردم یکسان باشد. در مقابل قانون، ا
عدالت، همه جا به معناى "برابرى" نیست. اشتباه نشود. عدالت یعنى هر چیزى را در جاى خود قرار دادن. این معناى عدل است. عدالت آن معنایى نیست که در ذهن بعضى از سادهاندیشان و آدمهاى کم عمق وجود دارد. شاید حالا هم خیال کنند که همهى جامعه باید برداشت یکسان داشته باشند. خیر! یکى کار بیشترى میکند، یکى استعداد بیشترى دارد، یکى ارزش بیشترى براى پیشرفت کشور دارد. عدالت یعنى برطبق حق عمل کردن، و حقِ هر چیز و هرکسى را به او دادن. این معناى عدالت است و براى جامعه لازم است. عدالت به معناى یکسان بودنِ همهى برخورداریها نیست؛ به معناى یکسان بودن فرصتهاست؛ یکسان بودن حقوق است. همه باید بتوانند از فرصتهاى حرکت و پیشرفت بهرهمند شوند.
#کتاب_سیزدهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_عدالت_اجتماعی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#اطلاعیه
#مهم
♦️سلسله جلسات جمعبندی و پاسخ به سوالات کتاب ولایت و انسانسازی
جلسه اول - بخش اول
🔺زمان: دوشنبه ۲۱مهرماه، ساعت ۱۶
🔻توضیحات:
۱. لطفا سوالات خود پیرامون این بخش از کتاب ولایت و انسانسازی را در لینک زیر ثبت بفرمائید.
http://www.tabyinmanzome.ir/send-question
۲. این جلسه بصورت مجازی و از طریق اسکایروم برگزار میگردد.
@t_manzome_f_r
[روابط عمومی و واحد آموزش مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
ارتباط تصویری فرمانده کل قوا با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا صبح امروز دوشنبه در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در دانشگاه افسری امام علی "علیهالسلام"، لازمهی حفظ اقتدار و هویت ملی و تأمین منافع ملی را محاسبهی صحیح و عقلانی از تهدیدها و ظرفیتها در مسائل مربوط به «قدرت دفاعی»، «استحکام و ثبات اقتصادی» و «توانایی و قوام فرهنگی» دانستند و تأکید کردند: مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به شرط «تلاش شبانهروزی مسئولان» و «مدیریت قوی، جامع و خستهنشو» و «تمرکز بر تولید داخلی و چشم امید نداشتن به خارج» قابل حل هستند و سروصداهای اراذل مسلط بر ملت آمریکا هم نباید ذهن کسی را مشغول کند.
حضرت آیتالله خامنهای، اجرای مراسم مشترک دانشآموختگی دانشگاههای نیروهای مسلح را فرصتی برای استفاده از تجارب یکدیگر و همافزایی بیشتر خواندند و افزودند: جوانانی که در دانشگاههای نیروهای مسلح تحصیل میکنند در واقع تأمینکنندگان و حافظان امنیت بهعنوان یک ارزش بسیار والا و یک عنصر حیاتی برای کشور هستند.
فرمانده کل قوا با اشاره به ارائهی خدمات مختلف نیروهای مسلح به ملت از جمله امدادرسانی و کمک در حوادث طبیعی همچون سیل گلستان و زلزلهی سرپل ذهاب و عرصههای بهداشت و درمان بویژه در شرایط کنونی بیماری کرونا و همچنین نقشآفرینی در رزمایش همدلی و کمکهای مؤمنانه خاطرنشان کردند: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حقیقتاً نیروهایی آبرومند و شرافتمند هستند.
رهبر انقلاب اسلامی «قدرت دفاعی»، «استحکام و ثبات اقتصادی»، و «توانایی و قوام فرهنگی» را ارکان اقتدار ملی برشمردند و گفتند: مبنای اقتدار در جمهوری اسلامی یک مبنای عقلانی و بر اساس محاسبات صحیح و منطقی درخصوص اندازهی قدرت دفاعی، چگونگی تقسیم کار بین نیروهای مسلح و تعیین انواع ابزارهای دفاعی است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: برای تأمین منافع ملی و حفظ موجودیت و هویت ملی باید محاسبات دقیق و منطقی از حد و اندازهی واقعی تهدیدها و همچنین ظرفیتها و استعدادهای واقعی کشور وجود داشته باشد.
ایشان تأکید کردند: قدرت دفاعی برآمده از چنین محاسبات عقلانی، موجب میشود که مسئولان و مردم با طمأنینه و آرامش مشغول کارهای اساسی شوند.
رهبر انقلاب اسلامی عقلانیت را بهمعنای محاسبهی صحیح دانستند و گفتند: بعضیها اسم عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است درحالیکه فرار کردن و ترسیدن، عقلانیت نیست.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند زیرا عقلانیت بهمعنای محاسبهی درست است. البته دشمن تلاش دارد تا معنای غلط عقلانیت را تلقین کند و برخی هم نادانسته، در داخل همان حرف دشمن را تکرار می کنند.
ایشان علت هیاهوی اراذل یاوهگو در آمریکا دربارهی تواناییهای دفاعی و موشکی و منطقهای ایران را، محاسبات دقیق و عقلانی جمهوری اسلامی برای رسیدن به این تواناییها دانستند و گفتند: این یاوهگوییها ناشی از ترس آنها و همچنین عقبماندگی آنها در این عرصه است اما باید بدون توجه به این فضاسازیها، دستگاه محاسباتی عقلانی را حفظ کرد و بهلطف خداوند، جمهوری اسلامی در همهی این عرصهها باز هم پیش خواهد رفت.
رهبر انقلاب اسلامی، عقلانیت را لازمهی همهی امور دانستند و خاطرنشان کردند: باید ظلمستیزی، عدالتخواهی و مبارزات اجتماعی نیز بر اساس عقلانیت باشد و گرفتار حاشیه نشویم و اصل و فرع را اشتباه نگیریم.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص مسائل فرهنگی بهعنوان یکی دیگر از ارکان اقتدار ملی، افزودند: زمانی که موضوع مبارزه با تهاجم فرهنگی مطرح شد دشمن، سراسیمه تبلیغات خود را به سمت مقابله با این موضوع سوق داد زیرا از بیداری مردم و مقابله با تهاجم فرهنگی هراس دارد.
ایشان با اشاره به «استحکام و ثبات اقتصادی» به عنوان سومین رکن اقتدار ملی گفتند: اقتصاد کشور زیر فشار است و مردم از نظر معیشت دچار مشکلات هستند اما همه این مشکلات قابل حل است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: من عقیده ندارم که مسئولان در زمینه مسائل اقتصادی تلاش نمیکنند. تلاشهای زیاد و خوبی در برخی بخشها انجام شده اگرچه در بعضی بخشهای اقتصادی توان مدیریتی ضعیف است. ضمن اینکه مصوبات خوبی هم وجود دارد که باید پیگیری شوند.
حضرت آیتالله خامنهای لازمه حفظ اقتدار ملی را نگاه جامع و صحیح به مسائل دفاعی، اقتصادی و فرهنگی و حضور مدیران قوی، فعال و خستهنشو دانستند و تأکید کردند: در هر عرصهای که مدیریت های خستگیناپذیر، فعال و پرنشاط را داشتیم، کارها پیشرفت کرده است.
#گزارش_خبری۱
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: مکرراً گفته شده که علاج مشکلات اقتصادی در گرو تمرکز بر مسئله تولید، جلوگیری از سقوط پی در پی ارزش پول ملی و بستن رخنههایی همچون قاچاق، واردات بیرویه و فسادهای مالی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حضور مدیران خوب و لزوم تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر افزودند: البته در مشکلات اقتصادی، ما نقش خباثتآمیز آمریکاییها و تحریمهای آنها را که حقیقتاً جنایت است، نادیده نمیگیریم و به ایستادگی و مقاومت ادامه خواهیم داد تا به لطف خداوند فشار حداکثری آمریکا را به روسیاهی حداکثری و مایه پشیمانی آنها تبدیل کنیم.
ایشان با اشاره به ابراز خوشحالی رئیسجمهور آمریکا از اختلال در اقتصاد کشور و جنایت علیه ملت ایران، گفتند: افتخار به چنین جنایتی فقط از آدمهای رذلی مثل شما برمی آید.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته وضع امروز آمریکا با هزاران میلیارد دلار کسری بودجه و دهها میلیون گرسنه و انسان زیر خط فقر بسیار بد است و ملت ایران به توفیق الهی با قدرت ایمان و عزم ملی و به کوری چشم مسئولین رذل، خائن و جنایتکار آمریکا بر مشکلات فائق خواهد آمد و از تحریم نیز بهعنوان وسیلهای برای مقاومسازی واقعی اقتصاد کشور استفاده خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید مجدد بر این موضوع که علاج مشکلات کشور در داخل است، گفتند: اگرچه بسیاری از مشکلات ما مربوط به خارج از کشور است اما علاج آنها در داخل و با تکیه بر محاسبه درست و نگاه صحیح به مسائل کشور و منطقه و با بکارگیری تدبیر، تلاش، خرد و عزم راسخ است، بنابراین نباید علاج را در خارج از کشور جستجو کرد چرا که ما هیچ خیر و بهرهای از خارج نمیبینیم و سر و صدای اراذل مسلط بر ملت آمریکا نیز نباید ذهن کسی را مشغول کند.
بخش دیگری از سخنان فرمانده کل قوا در مراسم مشترک دانشآموختگی نیروهای مسلح به بیان چند توصیه به دانشجویان و مسئولان این دانشگاهها اختصاص داشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تحول در تهدیدها، مقابله با آنها را نیز نیازمند برنامههای جدید دانستند و تأکید کردند: در پژوهشهای دانشگاههای نیروهای مسلح باید پیشبینی تهدیدهای جدید و شناخت راههای مقابله با آنها مورد توجه جدی قرار بگیرد.
ایشان تجربیات نیروهای مسلح در دوران دفاع مقدس را سرمایهای ارزشمند خواندند و با تأکید بر لزوم تبدیل آن تجربیات برجسته به نظریات دفاعی و بسط و تکمیل آنها، بر توجه ویژه به تربیت اخلاقی در دانشگاههای نظامی توصیه کردند و گفتند: البته این توصیه برای همه جوانان کشور بویژه نیروهای انقلابی است که باید اخلاص و مجاهدت را سرلوحه عمل خود قرار دهند و در مسئولیتها چشم به مقام بالاتر یا مال دنیا نداشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان بار دیگر با تشکر از مسئولان بخش بهداشت و درمان و پزشکان و پرستاران فداکار، ابتلائات و تلفات موج سوم کرونا را بسیار دردآور خواندند و افزودند: همچنانکه از مدتها قبل به رئیسجمهور و مسئولان محترم گفتهام، ضابطهگذاریها برای مقابله با بیماری باید از جایگاه حاکمیتی و الزامآور باشد.
ایشان گفتند: همچنانکه در موضوع سفر اربعین، مردم متدین به مرزها نرفتند و در عزاداریهای محرم نیز ضوابط ستاد ملی را دقیقاً رعایت کردند، عموم مردم باید در مسائلی همچون نرفتن به سفرها و رعایت شیوهنامهها، مراقبت جدی کنند تا از این بیماری خلاص شویم.
#گزارش_خبری۲
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
▪️هم اکنون اولین جلسه جمعبندی و پاسخ به سوالات کتاب ولایت و انسانسازی بهصورت زنده و برخط در حال انجام است.
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری