تبیین منظومۀ فکری رهبری
ضرورت پژوهشی نو در #معارف_اسلامی با محوریت کتاب طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن #زمان: دوشنبه ۱۶مهرم
#اطلاعیه
بسماللهالرحمنالرحیم
این کارگاه، صبح امروز ۱۶مهرماه در حوزهعلمیهی نرجس در شهر زاهدان توسط حجهالاسلامو المسلمین فخریان برگزار شد.
در این جلسه به ضرورت پرداختن به مباحث #اجتماعی و #حکومتی دین، ارائهی سرفصلهای #جدید جهت پژوهشِ طلاب و دانشجویان، #شاخص_های حکومت دینی، نقش ولیفقیه در ایجاد جامعهی دینی و استفادهی حداکثری از مناسبت #اربعین به جهت معرفی ظرفیتهای نظریهی #ولایت_فقیه در تحقق تمدن اسلامی و خواست عمومی ظهور، پرداخته شد.
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
دین اسلام، انسان را برترین آفریده و جانشین خدا و محور جهان میداند؛ به عنوان یکّهسواری که میتواند در محدودهی عظیم جهان، خرد خود را به کار بیاندازد و به مرتبهی قرب نائل آید.
در این میان، اشیای عالم به عنوان ابزارهایی در دست انسان است تا به این تکامل دست یابد.
صفحه ۲
#تبیین
@t_manzome_f_r
مقام معظم رهبری:
حقیقتاً باید بگویم که اگر مسئولان امور فرهنگی کشور بخواهند مسألهی #کودک ونوجوان را آنچنان که هست، مورد اهتمام قرار دهند، من خیال میکنم خیلی از آنهایی که مسئولند، از ساعات خوابشان هم خواهند زد تا به این مسأله بپردازند.
امروز قضیهی تربیت #کودک و نوجوان، با گذشتههای دور - حتّی با گذشتههای نه چندان دور، مثلاً با بیست سال پیش - خیلی تفاوت کرده است.
ما میخواهیم از این نسلی که امروز مثل مادّهی خامی و مثل ذخیرهای در اختیار یکایک ماست، چه ساخته شود؟
آیندهای را که آنها خواهند ساخت وپرداخت و پیش برد، چگونه تصویر کردهایم؟
اگر حقیقتاً به آرمانهای اسلامی و ملی و عظمت ایران و ایرانی و جبران راهی که دستهای استبداد سیاه در این صدوپنجاه سال، دویست سال اخیر ما را در آن کشانده است، فکر میکنیم؛ اگر اینها برایمان مهمّ است و به آینده به معنای حقیقی کلمه اهمیت میدهیم، پس بایستی به تربیت #کودک و نوجوان خیلی بپردازیم، دربارهی آن خیلی فکر کنیم و اهمیت آن را خیلی بشناسیم؛ که احساس میکنم برای برخی از مسئولان امور فرهنگی - دستاندرکاران - مسأله به این شکل مطرح نیست!
بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
۷۷/۲/۲۳
#تبیین
@t_manzome_f_r
به فرزندانمان هم از کودکی عادت بدهیم کتاب بخوانند؛ وقتی ایام فراغتی هست، روز جمعه ای هست که تفریح میکنند، حتما بخشی از آن روز را به کتاب خواندن اختصاص دهند.
۷۲/۲/۲۱
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
انسان در اندیشه رهبر انقلاب.pdf
4.38M
فایل PDF #انسان در اندیشهی آیتاللهالعظمیخامنهای.
بخشی از کتاب منظومه فکری آیتالله خامنهای
تالیف حجه الاسلام والمسلمین خسروپناه
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#اطلاعیه
#مهم
قطع کتاب #انسان رُقعی بوده و تعداد صفحات آن ۳۰صفحه است و زمان مطالعهی این کتاب، ۵روز میباشد.
بنابراین ان شاءالله روز پنجشنبه ۱۹مهرماه، مطالعهی این کتاب به پایان میرسد.
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
با سلام خدمت همراهان گرامی
مهمترین هدف طرح تبیین منظومه فکری رهبری، نشر اندیشههای حضرتآیتالله العظمی خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی با شیوههای مختلف رسانهای و هنری است.
از ابتدای شروع طرح تاکنون تولید محتواهای مختلفی از جمله تالیف کتاب، عکسنوشتههای کتب سیر مطالعاتی، فلشکارت کتاب طرح کلی، اینفوگرافیک زندگی سیاسی_اجتماعی بعضی از امامان معصوم، اینفوگرافیک زندگینامه رهبر انقلاب، عکسنوشتهی بیانات رهبر انقلاب در دیدار های مختلف و... تولید و منتشر شده است.
در همین راستا جهت تکمیل کادر تولید محتوا نیازمند نیروهای متخصص در زمینههای #تایپ، #فتوشاپ، #تقطیع صوت و فیلم، #تولید کلیپ و پادکست، #صفحه_آرایی کتاب، #ایده_پرداز طراحی، #موشن_گرافیک، #فیلمبردار، #عکاس، #تولید کتاب صوتی و #اینفوگرافیک و... هستیم.
کسانی که آماده همکاری هستند به این آی دی پیام بدهند.
@Tarhetabyin
امام حسين عليه السلام:
شكر تو بر نعمت گذشته، زمينهساز نعمت آينده است.
نزهة الناظر و تنبیه الخاطر، ص۸۰
سلام عزیزان، صبح تون بخیر
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#نهمین_جلسه دوره #بینش_ولایی
زمان: چهارشنبه۹۷/۷/۱۸ ساعت۱۵:۳۰
#اصفهان، خیابان جامی، خانه انقلاب اسلامی
#طرح_تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
در #اسلام، نگاه انسان از دو زاویه است که دو نگاه با هم منسجم و مکمّل یکدیگرند. یک نگاه، نگاه به #فرد انسان است که به عنوان یک موجود دارای عقل و اختیار بوده و او را مخاطب قرار میدهد و از او میخواهد که صراط مستقیم را از مسیر خودپرستی تا خداپرستی و با موتور ایمان قلبی و توشهی ملکات اخلاقی طی کند؛ «علیکم انفسکم». در اینجا انسان یک رهروی است که اگر درست حرکت کند، این راه، او را به ساحت جمال و جلال الهی وارد خواهد کرد.
نگاه دیگر به انسان، به عنوان یک #کلّ و #مجموعهی انسانها است. در این نگاه کلان، همین انسانی که مخاطب به خطابِ فردی است، خلیفهی خدا در زمین معرفی شده؛ یک وظیفهی دیگری نیز به او واگذار شده و آن، مدیریت دنیا است؛ «واستعمرکم فیها».
#انسان باید استعدادهای فراوان و غیرقابل شمارشی را که خدای متعال در طبیعت و نهاد انسان قرار داده، استخراج کند و از آنها برای پیشرفت زندگی بشر استفاده کند.
در این نگاه، انسان همهکاره این عالم است؛ هم مسئول خود و تربیت و تعالی و تزکیه خود، هم مسئول ساختن دنیا.
صفحه ۳
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
انسان دارای دو ساحت مادی و غیرمادی است؛ جسم و روح که بینشان تأثیر و تأثر برقرار میباشد.
روح انسان که از آن به عناوینی همچون دل، جان و قلب تعبیر میشود، رفیعترین مرتبهی وجودی انسان بوده و حقیقت و هویت واقعی او را تشکیل میدهد.
گفتار دوم: #حقیقت_انسان
صفحه ۴
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 برشی از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن.
مسلمان غیر انقلابی نداریم!
مسلمان باید لزوما #انقلابی هم باشد، اگر نیست پس #مسلمان هم نیست. 🔺
#تبیین
@t_manzome_f_r
روزمان را با #قرآن شروع کنیم:
لا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ الله بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فَضَّلَ الله الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ وَفَضَّلَ الله الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا.
ﺁﻥ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺯ ﻣﺆﻣﻨﺎﻧﻲ ﻛﻪ بدون عذر ﺩﺭﺧﺎﻧﻪ ﻧﺸﺴﺘﻨﺪ و به جهاد نرفتند، ﺑﺎ ﻣﺠﺎﻫﺪﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻭ ﺟﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪﺟﻬﺎﺩ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻨﺪ، ﻳﻜﺴﺎﻥ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ. ﺧﺪﺍ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻣﻮﺍﻝﻭﺟﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﻘﺎم ﻭ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﺍﻱ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻪ ﻧﺸﻴﻨﺎﻥ ﺑﺮﺗﺮﻱ ﺑﺨﺸﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ. النساء(٩٥)
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
مجموعه غرایزی نیز در انسان وجود دارد که از آن به نفس_ به همان اصطلاح اخلاقی، نه اصطلاح فلسفی آن- و نفس اماره تعبیر میشود. این نفس که در مراتب نفوس بشری مختلف است، سرکش، فراموشکار و زیادهخواه بوده، انسان را به پستیها و زشتیها دعوت میکند و از عروج و تکامل بازمیدارد و در حقیقت، دشمن درونی انسان به شما میآید. نفس انسان مثل شرورترین حیوانات است که او را به زندگی حیوانی دعوت میکند و در واقع همان جنبهی حیوانیت انسان را تشکیل میدهد. به همین خاطر باید به عقال عقل و جنبهی انسانیت انسان درآید، چه اینکه در غیر اینصورت، به مثابهی حیوان وحشیای خواهد شد که سرگردان بوده و مشکلاتی را برای فرد و جامعهی انسانی به وجود خواهد آورد.
گفتار دوم: #حقیقت_انسان
صفحه ۵
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
از نظر اسلام، انسانها با وجود ناهمگونیهای نژادی و زبانی و فرهنگی، دارای فطرت همسانی هستند؛ «فطرت الله الّتی فطر النّاس علیها»، انسانها در خلقت خود، دارای چینش خاصی هستند که به مقتضای آن، از گرایشهای خاصی برخوردار میباشند. این گرایشها در صورت فقدان برخی موانع، انسان را به توحید و معرفت ذات متعالی خداوند، پاکی، عدالت، نیکوکاری و همدردی و همکاری رهنمون میکند.
گفتار سوم: #فطرت
صفحه ۵
#تبیین
@t_manzome_f_r
#تبیین_اساس_کار_ماست
کانال طرح تبیین منظومه فکری در پیام رسان #بله راهاندازی شد.
https://ble.im/t_manzome_f_r
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#اطلاعیه
با توجه به اینکه زمان مطالعهی کتاب #انسان در روز پنجشنبه ۱۹مهرماه به اتمام میرسد، لطفا از هماکنون کتاب بعدی سیر مطالعاتیِ #تمدن_ساز را تهیه فرمایید.
#معیشت_پرهیزکارانه
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#سومین_جلسه دوره آموزشی #اندیشه_ولایت
با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
#اصفهان، دُرچه
پنج شنبه۱۹مهر، ساعت۹صبح
پل ارتباطی:
@ZOHOOREMOLA
۰۹۱۳۵۶۰۵۸۴۸
@t_manzome_f_r
امام حسن علیه السلام:
اگر مردم سخن خدا و پيامبرش را مىشنيدند، آسمان بارانش را و زمين بركتش را به آنان مىبخشيد و هرگز در اين امّت، اختلاف و زد و خورد پيش نمىآمد و همه از نعمت سرسبز دنيا تا روز قيامت، برخوردار مىشدند.
امالى طوسى، ص ۵۶۶
سلام، صبح بخیر
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
طبیعت انسان، تابع و متمایل به کمال است و دوست دارد کمال را در خود ایجاد کند. این تمایل به گونهای است که اگر نتواند کمال را در خود ایجاد کند، به طور طبیعی به کسی گرایش دارد که صاحب کمال است.
#گرایش_به_کمال
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
حریّت و آزادگی هم جزو فطرت انسانی و امری فطری است که در انسان نهاده شده است؛ اینکه انسان، بنده و غلام هیچ کسی جز خدا نباشد، چه اینکه انسان بر این فطرت آفریده شده است که آزاد باشد؛ «و قد خلقک الله حراً»، البته این حریت و آزادگی، بدین معنا نیست که انسان از هر چیز، حتی از محدودهای که خداوند برای انسان ترسیم کرده است، رها باشد، بلکه بدین معنا است که انسان از اسارت و بندگی خود و غرایز نفسانی و حیوانیاش و از بندگی دیگر مخلوقات رها باشد.
#حریت_و_آزادگی
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
اساس خلقت انسان، سیر معنوی است و بقیه چیزها مقدّمهاند. لقاءلله و ملاقات با خدا، هدف آفرینش بشر و هدفِ «انّک کادحٌ الی ربّک کدحاً» است. انسان در این عالم آمده است تا به کمال برسد. آفرینش بشر برای این است که در این عرصهی آزمایش عالم کون و فساد انسان فرصت پیدا کند و به تکامل نائل شود. این هدف، مخصوص انسان هم نیست. موجودات دیگر هم به وجود آمدهاند تا در اینجا به کمال برسند. البته کمال هر موجودی، متناسب با ساختمان و طبیعت وجود او است.
#فلسفه_آفرینش_انسان
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r