•❈❈❈❈┅┅┄
هر روز یک درس از #رهبر_قرآنی
#درس_بیست_و_سوم🔻
الَّذي جَعَلَ لَكُمُ الأَرضَ فِراشًا وَالسَّماءَ بِناءً وَأَنزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَخرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَراتِ رِزقًا لَكُم ۖ فَلا تَجعَلوا لِلَّهِ أَندادًا وَأَنتُم تَعلَمونَ
آن کس که زمین را بستر شما، و آسمان [= جو زمین] را همچون سقفی بالای سر شما قرار داد؛ و از آسمان آبی فرو فرستاد؛ و به وسیله آن، میوهها را پرورش داد؛ تا روزی شما باشد. بنابر این، برای خدا همتایانی قرار ندهید، در حالی که میدانید (هیچ یک از آنها، نه شما را آفریدهاند، و نه شما را روزی میدهند.)
[سوره بقره، آیه ۲۲]
فلا تجعلو لله انداداً:
▪️پس برای خدا رقیبان و شریکان مگیرید. برای خدا در عبودیت همسان و انباز و همانندی اتخاذ نکنید، جوانان را اسیر غیر عبودیت خدا نکنید، خودتان را اسیر غیر عبودیت خدا نکنید و انتم تعلمون: در حالی که شما میدانید. مقصود این است که: انسان بطور منحصر بندهی خدا باشد و عبودیت انحصاری خدا که عبارت دیگری از توحید عملی است مورد توجه این دو آیه قرار گرفته: پس فقط مسألهی اثبات صانع در این دو آیه مطرح نیست، یعنی اینطور نیست که خداوند با بیانی که در این دو آیه شده است، فقط میخواهد اثبات کند این جهان آفریننده و مدبر و ربّی دارد، گرچه این مسأله را هم در برمیگیرد.
وقتی انسان این پدیدههای آفرینش را میبیند، فطرت انسانی متنبّه میشود به وجود صانع، یعنی شما وقتی با فطرت پاک و بیغل و غش با پیشداوریهای گوناگون عالم خلقت مواجه بشوید، از درون فطرت یک ندایی به شما میگوید: یک دست قوی و یک طرح از پیش ساخته ویک قدرت کاملهای وجود دارد که بر همهی این پدیدهها حکفرماست و هیچکس قادر نیست این را انکار بکند. یعنی فطرت بشر به انسان اجازه نمیدهد که یک چنین چیز واضحی را نفی کند. همانطور که در بیان عرفا و فلاسفه تشبیه به نور آفتاب شده و گفتهاند کسی که آفتاب را میبیند و میگوید این آفتاب است، در حقیقت دارد به سلامت خودش شهادت میدهد که دو چشمم روشن و نامرمد است. وقتی میگوید آفتاب هست، در واقع دارد میگوید من دارم میبینم، و الاّ وجود آفتاب نیاز به شهادت ما ندارد، چون ما اگر سالم باشیم آفتاب را میبینیم و همینطور اگر فطرت انسان سالم باشد (که اکثر قریب به اتفاق انسانها سالمند و افراد خیلی استثنائی پیدا میشوند که فطرتشان ناسالم باشد) شهادت میدهند که این نظم در عالم وجود این پدیدههای گوناگون در عالم خلقت حکایت از وجود یک علم و قدرتی دارد که پدید آورندهی این نظم است.
▫️اصل اثبات صانع از این دو آیه استفاده میشود. منتها مقصود در این دو آیه فقط این نیست که ثابت کند این عالم صانعی دارد و شاید بشود گفت اصلاً در این مقام نیست، بلکه آنچه که در این دو آیه مورد توجه و تأکید است، بعد از این که ما برای عالم و برای انسان صانع و آفرینندهی قائل شدیم که تدبیر جهان را منتسب به او میدانیم: آفرینش زمین، هموار شدن زمین، آمادهی زندگی شدن زمین، برافراشتن آسمانهایی با این عظمت و با شرحی که دربارهی آسمان در جلسه قبل دادم: ایجاد حیاه، ایجاد آب و وسیلهی زندگی و ارتزاق، وقتی این را قبول کردیم لازمهاش این است که اطاعت ما آن اطاعتی که به معنای عبودیت است باشد و اطاعت مطلق درهمهی زندگیمان، بایستی منحصر باشدبه این خدا و دیگر شریکی برای او قائل نباشیم، این همان چیزی است که در این آیات مورد توجه است.
۱۳۷۱/۰۱/۲۶
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
🔸 برگزاری #اولین دوره آموزشی #انسانشناسی_کاربردی بر اساس اندیشهی #امامین_انقلاب و سایر اندیشمندان اسلامی
اهداف دوره:
تبیین تاثیر فطرت در دینداری
تبیین رابطه انسان با خدا
تبیین مدیریت قوهی خیال
تبیین نقش مدیریت قوه خیال در تربیت کودکان و نوجوانان
تبیین مدیریت لذتها و امیال
تبیین نقش خودآگاهی در پیشرفت انسان
تبیین نقش معرفت نفس در خودسازی
(ناظر به #بیانیه_گام_دوم_انقلاب)
زمان برگزاری دوره: شنبه۲۹تیر تا چهارشنبه۲مرداد
ساعت ۹تا۱۱:۳۰صبح
✔️لطفا به زمان برگزاری دوره توجه کامل داشته باشید.
▪️ثبتنام از طریق:
@Z_Asgharpour
@Manzome_fekri313
۰۹۱۲۴۳۰۰۱۹۷
۰۹۱۰۶۷۰۶۱۰۱
#معرفت_نفس
#انسان_شناسی
@t_manzome_f_r
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#دوران_جدید_عالم
وقتی از #دوران_جدید_عالم سخن به میان میآید، شاید بسیاری گمان کنند که منظور دوران بعد از انقلاب صنعتی در اروپا است. اما رهبر انقلاب وقتی از دوران جدید عالم یاد میکنند، مرادشان دنیای بعد از انقلاب اسلامی است.
✔️مطالعهی کتاب #دوران_جدید_عالم از یکشنبه ۱۹خرداد شروع و ان شاءالله در روز پنجشنبه ۲۷تیر پایان میپذیرد.
#دوران_جدید_عالم عنوان کتابی است که به غربشناسی انتقادی بر اساس بیانات #رهبر_انقلاب_اسلامی میپردازد.
#کتاب_دوازدهم
#سیر_مطالعاتی_تمدن_ساز
@t_manzome_f_r
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
مباحثه.pdf
1.2M
چیستی، چرایی و آثار #مباحثه
#مباحثه چه نقشی در #تثبیت مطالب دارد؟!
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#سوال از محضر حضرت آقا:
۱۴. در طول فعالیتهایی که تاکنون داشتهاید، تا چه اندازه به جوانان مسؤولیت دادهاید و چه تجربهای از این کار دارید؟ به نظر شما مسؤولیت جوانان نسبت به اعتلای علمی کشور چیست؟ ضمنا آیا فاصلهی ما و کشورهای پیشرفته، پرشدنی است؟
#پاسخ: از اوایل انقلاب، در کارهایی که در اختیار من بوده، به جوانان مسؤولیت میدادم؛ هم در نیروهای مسلح، هم در کارهای دولتی، هم در دوران ریاست جمهوری. تجربهی من این است که اگر ما به جوان اعتماد کنیم - آن جوانی که شایسته دانستیم به او مسؤولیت بدهیم و صلاحیتش را داشت؛ نه هر جوانی و هر مسؤولیتی - از غیر جوان، هم بهتر و مسؤولانهتر کار را انجام میدهد؛ هم سریعتر پیش میبرد، هم کار را تازهتر و همراه با ابتکار بیشتری به ما تحویل خواهد داد؛ یعنی روند پیشرفت در کار حفظ میشود. برخلاف غیر جوان که ممکن است کار را بالفعل خوب انجام دهد، اما روند پیشرفت در آن متوقف خواهد شد. غالبا اینگونه است.
۱۳۷۷/۲/۷
#شب_نشینی_با_آقا
#پرسش و #پاسخ
@t_manzome_f_r
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
#آزادی_در_کشور_تأمین_شده_است🔻
آزادی در همهجای دنیا چهارچوب دارد؛ آزادی یعنی «برخلاف قانون عمل کردن» وجود ندارد؛ آزادی یعنی «برخلاف دین و شریعت عمل کردن» وجود ندارد. چهارچوب آزادی در کشور ما، قانون اساسی ما و قوانین کشور و همه الهامگرفتهی از شریعت مطهّر اسلام است؛ البتّه این هست. اینکه کسی توقّع داشته باشد آزاد باشد و برخلاف قانون عمل کند، منطقی نیست و این وجود ندارد.
۱۳۹۷/۱/۱
@t_manzome_f_r
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
#عکسنوشته ۳۳
بشر منهای تعالیم انبیاء حتّی پیشرفت مادّی هم در این حدّی که پیدا کرده، پیدا نمیکرد، چه برسد به تعالی معنوی و بهجت معنوی و آرامش روانی که زمینهساز عروج اوست به معارج والای ملکوتی انسان.
#کتاب_دوران_جدید_عالم
#دوازدهمین_کتاب_سیرمطالعاتی_تمدنساز
@t_manzome_f_r
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
#تبیین_و_قانعکردن_دلها🔻
▪️باید در #تبلیغ و #تبیین از ابزارها و وسایل پیشرفتهی روز استفاده کرد، منطق و زبان روز یعنی درک فضای ذهنی مخاطبان و چارهجویی عالِمانه برای حل مشکلات امروز آنان.
۱۳۸۷/۰۲/۱۱
#رهبر_معظم_انقلاب
#تبیین_اساس_کار_ماست.
@t_manzome_f_r