🔰 بازنگری ماهیت آموزش در دوران کرونایی
💥 اختصاصی
🔸مدرسه، قرار نبوده محل آموزش و پرورش باشد. این را هم در زمان فعالیتش میتوان تشخیص داد هم در زمان تعطیلیاش.
🔹مدرسه قرار است کودکان را از خیابانها جمع کند. به همین دلیل هم هست که هر دههای که بر تجربه مدرسهداری به سبک جدید افزوده میشود، بیشتر از پیش به این هدف اساسی خود متمایل میگردد.
➕حذف آزمون
➕حذف نمره
➕حذف تکلیف
➕حذف حفظیات
➕و اخیرا حذف ریاضیات از مدارس،
🔸روند طبیعی دانشزدایی از نهادی است که از ابتدا کارکرد اجتماعی-سیاسیاش کنترل نیروی کودکی بوده است. چیزی که کمابیش درباره دانشگاه نیز صادق است.
🔹این روزها که کرونا، سیاست را از #درخانه_ماندن کودکان مطمئن کرده، تعطیلی مدارس، بحران و نگرانی خاصی ایجاد نکرده. کما اینکه باقی حوادثی که مردم را در خانه محبوس میکند نظیر برف سنگین، نیز همین وضع را دارد.
🔸هیچ اهمیتی ندارد که فلان آزمایش علوم یا بهمان داستان بیمایه و فانتزی را امسال بخوانند یا سال دیگر یا اصلا نخوانند. در حالت عادی که نمیتوان بدون دلیل کودکان را در خانه نگه داشت، این شامورتیها قرار بوده بچه را در مدرسه نگه دارد، ولی وقتی بچه خودش بدوا در خانه مانده است، چه نیازی است که حرص عقبافتادن را بزنیم؟ اصلا عقبافتادن از چه چیزی؟
🔹مدرسهای که در اعلامی جدید گفته که قرار است به جای آموزش ریاضی، درس زندگی!!! (چه انصراف عظیمی از نسبت علم و زندگی) به کودکان بدهد در واقع امر، نگران این نیست که فلان مقطع تحصیلی برای آنها چه کیفیتی از آموزش علم و پرورش علمی، داشته است.
🔸حذف مبحثی چون دیفرانسیل و انتگرال از مدارس، اساسا یک استثناء نیست. کل تعلیمات دانش حتی اصول موضوعه هندسه، بدیهیات فیزیک، اولیات زیستشناسی و... در نهاد مدرسه، یک زائده است. چرا که درکی از ضرورت تحقق علم در کار نیست که متعاقب آن قرار باشد نیروی انسانی متناسب با آن تربیت شود. بلکه به جای آن، یک درک بسیط از نیروی متراکم کودکی، نوجوانی و جوانی وجود دارد و یک واکنش مهارگرانه طولانیمدت برای سرریز نشدن آن به بزههای خیابانی.
♦️آیا ما واقعا به علم احساس نیاز میکنیم؟ نوآوری، مهارتهای زندگی، زندگی سالم، کار گروهی، احترام به همه عقاید و هزار و یک کلیدواژه در قرن اخیر، چیزی علیه ضرورت علم هستند. نوعی اعلام استغنا از نگرش علمی، حکم علمی. حکم ضروری.
🔸این وضعی نیست که ایران به تنهایی دچارش شده باشد فلذا براحتی نیز نمیتوان نکوهشش کرد. جهان در این اعلام استغنا، دستاوردهایی داشته و البته خطراتی تهدیدش میکند.
✅علم چگونه میتواند دوباره اعلام حضور کند؟
⚜ @taammolat74
📮بسیاری دوست ندارند که به بیدینی متهم شوند. آنها مایلند همزمان دیندار باشند و اجازه بیرون زدن از برخی چارچوبهای دین را هم داشته باشند. خوانشی از دین که این تسامح را تئوریزه کند، تحفه ارزشمندی برای آنهاست.
گسترش پروتستانتیزم در اروپا نه به خاطر فهم اشکالات مارتین لوتر بر کلیسای کاتولیک که بیشتر بخاطر تناسب آن با امیال مدرن مردم بود. خوانشی از مسیحیت که چارچوبهای تنگ کاتولیسیسم را عقب میراند و مانعی بر سر انتخابهای جدید مردم در دنیای مدرن نبود.
در ایران بیش از صد سال است که گروهی از روحانیون شبهروشنفکر به دنبال #پروتستانتیزم_اسلامی هستند... چالشی که همچنان برقرار است.
✍️ وحید یامینپور
#حلقه_کیان
#جریان_اصلاحات
#روشنفکری_دینی
#عملیات_PSB
⚜️ @taammolat74
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چند مطلب دربارهی ابراهیم حاتمیکیا و خروج اش
✍ محمد رضا چاوشی
♦️هر فیلمسازی اوج و فرودها و ضعف و قوتهایی در کارنامه خود دارد و خروج جزو آثار خوب حاتمیکیاست. #خروج جزو بهترینهای دو دههی اخیر اوست.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🎥 چند مطلب دربارهی ابراهیم حاتمیکیا و خروج اش ✍ محمد رضا چاوشی ♦️هر فیلمسازی اوج و فرودها و ضع
🔰 چند مطلب دربارهی ابراهیم حاتمیکیا و خروج اش
✍ محمد رضا چاوشی
🔸 ابراهیم حاتمیکیا نهتنها جزو معدود فیلمسازان مولف سینمای ایران است بلکه جزو کسانی است که تکنیک فیلمسازی او در سطح بالایی قرار دارد اما برخی به جای آموختن فیلمسازی از او، با نگاههای کودکانه و حسادتورزانه همواره با او سر جنگ داشتهاند و در نمونه اخیرش در جشنواره سی و هشتم طوری خودنمایی کردند که گویی پدرکشتگی هم دارند. این افراد اگر ذرهای برای پیشرفت سینمای ایران ارزش قائل بودند عرصه فیلمسازی را بر او تنگ نمیکردند چراکه شخص حاتمیکیا در طول این سالها به خصوص سالهای اخیر نقش پررنگی در پیشرفت و ارتقا سطح کیفی فیلمسازی در ایران داشته است.
🔹 حاتمیکیا بر خلاف بسیاری از فیلمسازان قدیمیِ اسم و رسمدار که عدهای سعی دارند از آنها بُت درست کنند و هنوز در چهل پنجاه سال قبل خودشان ماندهاند و آثارشان قدمی به جلو نیامده و همچنان دارند نان همان آثار قدیمی را میخورند، همواره تلاش کرده با مسائل و دردهای جامعه جلو بیاید و در کنار پیشرفتهای تکنیکیاش، محتوای آثارش هم بنا به اقتضای روز جلو آمده است.
🔸خروج دربارهی یکی از اساسیترین مشکلات این نظام و مملکت، یعنی نبود ساز و کاری برای اعتراض و رسیدگی به آن است که اگر به این خلاء توجهی نشود در آینده ضربات و آسیبهای مهلکی را برای کشور به دنبال خواهد داشت. بدیهی است که مقصود از مجرای اعتراض، دستگاه فشلی چون قوه قضاییه نیست که همچون باتلاقی میماند که هرکس گذرش به آن بیفتد بیرون آمدنش با خداست! به نظر میرسد عدم فهم این مطلب که قوه قضاییه نمیتواند این خلاء را پر کند خودش به استمرار و دامنزدن به این مشکل افزوده است.
🔹 تقلیل دادن فیلم خروج به افرادی چون #روحانی و #آشنا و غیره جفایی است در حق فیلم و فیلمسازش. نگاه اثر کلانتر و عمیقتر از آن است که با پیدا کردن یک مصداق خارجی سر و ته قضیه هم بیاید.
🔸 امروز که سازمان اوج و حاتمیکیا جرئت کردهاند تا فیلم را به شکل آنلاین اکران کنند امیدوارم سانسورچیها و کسانی که دست به فیلترشان خوب است تدبیری اتخاذ کنند تا هر روز خبر قاچاق شدن یک فیلم را نشنویم و بسیار خوشحالتر میشویم اگر کسانی که ادعای بافرهنگ بودنشان گوش فلک را کر کرده فیلم را به صورت قانونی تهیه کنند.
#خروج
#اعتراض
#سازمان_اوج
🔻پ.ن: فردا در کانال "تاملات" بیشتر درباره خروج و نقد و تحلیل این فیلم خواهیم گفت!
⚜ @taammolat74
🔉 فایل صوتی| اضطرار به حجت
🔶 سخنرانی| حجت الاسلام علی صفایی حائری(ره)
🔹قسمت پنجم
🔹🔹انتظار از حجت موجب تحول در زندگی می شود ؛ سوال اینجاست که چگونه تحول صورت می گیرد و با چه وسیلهای می توان به تحول رسید؟!
...اضطرار به حجت، افتقار به خدا را در بر می آورد؛ به عبارت ساده تر امام شناسی فقر الی الله را می آورد. از آن طرف هم، خدا استغناء از انسان دارد و در عین استغناء، اشتیاق به ما»🔹🔹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
4_5909057971962250669.mp3
7.3M
🔊 فایل صوتی | اضطرار به حجت
سلسله سخنرانی حجت الاسلام #علی_صفایی حائری (ره)
🔸انتظاری که از ما دارند: ورع/اجتهاد/ عفت/سداد
🔸ورع بستر اجتهاد است.علاقه وخوف دو روی سکه هستند.ورع نتیجه درک کلی این حقیقت است:
۱. عظمت حق را ببینیم.
۲. محبت حضور حق را ببینیم.
۳. نظامات و سننی که در عالم وجود دارد را مشاهده کنیم.
🔸اجتهاد پذیرفتن کوشش و سعی است.لازمه اجتهاد دیدن توانایی هاست.زمان را باید در نظر گرفت.بدان که فرصت محدود است و جایگزین ندارد و هر آنچه انجام می دهد بارور خواهد دید.این در حقیقت اجتهاد نهفته است.
🔸عفت پاکی است.عفت در نظر، خوراک و... مصونیت هایی هست که باید داشته باشیم.بعد از اینکه انسان حرکت کرد در یک مقطع شبهات مزاحم راه اوست و در یک مقطع شهوت هاست. در مرحله اول انسان بیش از نیاز خود می خواهد. دل ما از دنیا بزرگتر است.شهوت در مرحله دوم محبوب می شود.(زین للناس حب الشهوات) عفت در برابر این شهوات مجاهم است.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜ @taammolat74
••••
[ إِلَهِی لَمْ یَکُنْ لِی حَوْلٌ فَأَنْتَقِلَ بِهِ عَنْ مَعْصِیَتِکَ إِلا فِی وَقْتٍ أَیْقَظْتَنِی لِمَحَبَّتِکَ ]
💎خدایا برایم نیرویى نیست که خود را بوسیله آن از عرصه نافرمانىات بیرون برم،مگر آنگاه که به محبّتت بیدارم سازى!
#مناجات_شعبانیه
⚜️@taammolat74
🔰از بحران در تصویر ایدهآل از غرب تا زیر سوال رفتن نسخه های جهانی
✍️ کمیل قیدرلو
🔸جمهوری اسلامی به عنوان خاستگاه فرهنگ مقاومت در برابر نظام جهانی سلطه و پرچمدار معنویت در جهان معاصر از سوی رسانههای نزدیک به جریانات دست نشانده و همسو با نظام سلطه مورد هجوم و تخریب همهجانبه بوده است.
🔹هجمه به ارکان حکمرانی در جمهوری اسلامی و عناصر محوری آن مانند فرهنگ شیعی ایران به عنوان وجه تمایز حکومت اسلامی با سایر حکومتها، مؤلفههای دیگری چون دین، دینداری، دینداران و نمادهای آن، عناصر کلیدی در ساختار نظام مانند سپاه پاسداران و… همواره به عنوان سرخط فعالیتهای این رسانهها به صورت مستمر طی سالهای گذشته ادامه داشته است.
🔸بحران کووید ۱۹ به عنوان بحرانی جهانی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که در سطوح مختلف حاکمیتی و اجتماعی رخ داده است. ویژگیهایی مانند جهانیبودنِ این بیماری، فراگیری آن در همه اقلیمها، شمولیت آن در همه طبقات، اقشار و گروههای انسانی، سرعت بالای انتشار بیماری، حیاتیبودن و پیوند آن با مسئله مرگ و زندگی و همچنین چند بُعدیبودن و درگیری حوزههای مختلف زندگی اجتماعی فرهنگی دینی و امنیتی و… با آن، این بحران را میان بحرانهای تجربهشده توسط جهان معاصر به عنوان نمونهای یکتا بدل کرده است.
🔹عملاً با توجه به ویژگیهای این بحران برای نخستین بار فرصت مقایسهای فراهم شده که در اصلاح تصویر از خود و دیگری در مسئله تقابلهای ایران و جهان غرب قابل مطالعه و بهرهبرداری از سوی سیاستگذاران رسانهای در جمهوری اسلامی است. از جمله:
1️⃣ این بحران در تصویرسازی زیبا و ایدهآل از غرب در حوزه فرهنگ عمومی در مقایسه با واقعیتهای منتشرشده از واکنشهای مردم در این جوامع در مواجهه با مشکلات ناشی از کرونا شکافی عمیق ایجاد کرده است. (مواردی چون غارت فروشگاهها، تخریب اموال خصوصی و عمومی، گسترش دزدی و سرقت از فروشگاهها، درگیری و زدوخورد بر سر حداقل کالاهای مورد نیاز، ترس فراگیر و خرید گسترده اسلحه در امریکا و…).
2️⃣ ضعف و درهمریختگی و نابسامانی مشهود در مدیریت بحران و حکمرانی حکومتهای غربی و توسعهیافته، تصویری واقعی از این دولتها در شرایط بحرانی ایجاد کرده، به ویژه برای مردم ما که همواره با تصویرسازی منطقی، دانشبنیان، کارآمد و موفق از این دولتها مواجه بودهاند.
3️⃣ اعتبار رسانههای وابسته به اردوگاه غرب در ایجاد تصویر خیرخواهانه و صادقانه از خود و اِعمال سیاست بیطرفی در نوع پوشش اخبار و اطلاعات مربوط به کرونا، در زمان ابتلای ایران به این ویروس و پس از گسترش ابتلای کشورهای اروپایی و امریکا به آن، به شدت خدشهدار شده است.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 پنتاگون از کرونا خبر داشت! ✍️انتشار یک گزارش محرمانه در وبسایت "نیشن" 🔸 با وجود ادعاهای مکرر رئ
🔰 گزارش نشریه "نیچر" از ساخت ویروس کرونا در سال 2015
✍️ سعید مستغاثی
🔸در سال ۲۰۱۵، پروفسور "رالف بریک"، رئیس بخش اپیدمیولوژی دانشگاه کارولینای شمالی در "چپل هیل"، یک کروناویروس کایمرا (متشکل از ژنهای غیرمشابه) ساخت و با انتشار مقالهای، خطر بالقوه آن را نشان داد.
🔹مجله معتبر "نیچر" نیز به تهیه گزارشی از این آزمایش پرداخت. در گزارش این مجله آمده که محققان دانشگاه کارولینای شمالی با عبور دادن ویروس "سارس" از پروتئین سطحی SHC۰۱۴ در خفاشها، یک کروناویروس ترکیبی ساختند. نتیجه، ویروسی جهشیافته بود که به سرعت و فعالانه در سلولهای انسانی رشد کرده و به شدت مرگبار بود.
🔸این کشف، بحثهای داغی را در جامعه علمی به راه انداخت. در آن زمان دانشمندان معتقد بودند که ممکن است این ویروس مرگبار از آزمایشگاه درز کرده و جان افراد زیادی را بگیرد. از آنجایی که آزمایش مذکور پس از آن انجام گرفت که مقامات آمریکایی، ضربالاجل تأمین مالی تحقیقات روی ویروسهای آنفلوانزا مانند "سارس" و "مرس" را سال ۲۰۱۴ اعلام کردند، انتقادهایی را در این رابطه نیز در پی داشت. چون به نظر میرسید که دولت آمریکا در این مورد استثنا قائل شده است.
🔹ریچارد ایبرایت، متخصص زیستشناسی مولکولی و کارشناس دفاع بیولوژیک در دانشگاه "راتگرز" در پیسکتاوای ایالت نیوجرسی در گزارش نشریه نیچر گفت: «تنها اثر این کار، ایجاد خطری جدید و غیرطبیعی در آزمایشگاه است. بنابراین ما [آمریکاییها] تحقیقاتی علمی انجام دادهایم که احتمال ایجاد ویروسی مرگبار بر اساس کروناویروس یافت شده در خفاشهای چینی را ثابت میکند. این تحقیقات در آمریکا انجام گرفته و اگرچه انجام این نوع تحقیق ممنوع بوده، اما دولت برای آن استثنا قائل شده است.»
🔸بر همین اساس، گرگ روبینی کارشناس مسائل اطلاعاتی آمریکا گفته بود این ویروس، از طریق مهندسی ژنتیک و به عنوان یک سلاح بیولوژیک در آزمایشگاه BSL-۳ دانشگاه کارولینای شمالی ساخته شده است. او در توئیتی خطاب به دونالد ترامپ نوشت:
♦️رئیسجمهور ترامپ، چرا به «ما مردم» روشن و شفاف نمیگویید که چه کسی آن را ساخته است؟ چرا با صدای بلند و شفاف نمیگویید که کروناویروس در آمریکا ساخته شده است؟ چرا با صدای بلند و شفاف نمیگویید که این ویروس، سلاحی بیولوژیک بوده و برای کشتار ساخته شده است؟
🔹طبق اظهارات گرگ روبینی، «دولت پنهان» در بخشی از طرح خود برای «نابودی اقتصادی دولت آمریکا»، این ویروس را از کارولینای شمالی به چین، ایتالیا و ایالات متحده وارد کرده است. گرگ روبینی تصریح کرده که دکتر «آنتونی فاوچی» رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در پیدایش کروناویروس دست داشته است.
🔗 لینک منبع:
🌐https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787
⚜️ @taammolat74
🔰 فرق ما با آنها
✍️ کمیل خجسته
🔸آنها همین چند وقت،کتابشان را در جهان به بیستزبان و با چند میلیون تیراژ چاپ کردند که در عصر «انسان خداگونه» هستیم و هوش مصنوعی و دیگر تکنولوژیها چنان کرده که «انسان، مهار خلقت را به دست گرفته است». و اتفاقا در چنین عالم پر ادعایی یک موجود فکستنی کوچولو که با چشم هم حتی دیده نمیشود چند میلیارد آدم را چه از ما چه از آنها گرفتار خودش کرد؛ آدمهایی که احساس میکنند بیدفاعند و چه چیزی میتواند انسانی را که تا چندی پیش ادعای خداگونه داشت و حالا مضطرب از ناتوانی خویش است را آرامش بدهد؟
🔹آنها بیجوابند اما جامعه ایران دو مولفهی قدرتمند دارد که او را متمایز میکند. مولفهی اول خانواده📍 است. قرنهاست آنها برای جهان، ارزشی تعریف کردهاند بهنام فردیت و اومانیسم و در مقابل چهلسال است انقلاب، خانواده را محور تحولات خود قرار داده. آنچنان که در بند ده قانون اساسیاش، خانواده به عنوان «واحد بنیادی جامعهی اسلامی» معرفی میشود. در عصر فاصلهگذاری_اجتماعی ، خانواده همان کوچکترین سلولی است که فرد را در خود پناه میدهد و عاطفهی آن اجازه نمیدهد این دوره کرونایی، سرد و مایوسانه بگذرد. برخلاف جوامع غربی که افراد در آن تنها هستند و حالا در این فاصلهگذاری هم تنهاتر.
🔸دومین عنصر متمایزکننده را شهید مطهری، تفاوت در تفکر دو جامعه 📍میداند. «از نظر جهانبینی مادی عوامل موثر اجل، سلامت و خوشبختی منحصرا مادیست و از نظر مردان الهی، دوشادوش عالم محسوس عالم غیبی است که بر آن عوامل موثر است و بشر بهخود واگذاشته نیست. امداد غیبی، دستگیریهایی است که موجود مکلف در اثر حسن انجام وظیفه، مستحق آن میگردد. لطف خاصی که طبق قانون خاص، نه قانون عام طبیعت شامل حال میگردد. اگر چنین ایمانی در ما پیدا شود ما عملا با خداوند وارد معامله بدهوبستان میشویم و چقدر لذتبخش است معاملهی با خدا و مشاهدهی آثار لطف خدا.» و اتفاقا این دومی است که جامعهی ما را در قبال اتفاقات مسئولیتپذیر میکند و نه نشسته و منفعل که به قول حافظ:
ما از برونِ در شده مغرور صدفریب تا خود درون پرده چه تدبیر میکند
🔹آنها یاد نگرفتهاند که به آسمان نگاه کنند. قرنهاست آنها با «انسان خداگونه»، خود را حلال همه مشکلات معرفی میکنند اما جامعهی ما معتقد است که جهان را صاحبی باشد خدا نام. جریان مومن خوشبین است به آینده، میداند زندگی آینده مقرون است به عدل و آزادی و خوشی و اشرقتالارضبنور ربها.
این دوعنصر همان نعمتهایی است که جامعهی ما را در این دوران کرونا یی اینقدر امیدوار و مسئولیتپذیر کرده است.
⚜️ @taammolat74
44.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 میزگرد تحلیل فیلم خروج
🔸حالا که در روزهای کرونایی، #خروج ابراهیم حاتمیکیا، برای نخستین بار در ایران، اکران آنلاین شده، بد نیست میز نقد این فیلم را در ایام جشنواره فیلم فجر برنامه نقدسینما دوباره مرور کنیم.
🔘 قسمت ۱ از ۲
◾️سرکار خانم دکتر مینو خانی
◾️سرکار خانم دکتر آنتونیا شرکا
◾️آرش خوشخوی
◾️امیررضا مافی
#نقد_سینما
#خروج
⚜ @taammolat74
33.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 میزگرد تحلیل فیلم خروج
🔸حالا که در روزهای کرونایی، #خروج ابراهیم حاتمیکیا، برای نخستین بار در ایران، اکران آنلاین شده، بد نیست میز نقد این فیلم را در ایام جشنواره فیلم فجر برنامه نقدسینما دوباره مرور کنیم.
🔘 قسمت ۲ از ۲
◾️سرکار خانم دکتر مینو خانی
◾️سرکار خانم دکتر آنتونیا شرکا
◾️آرش خوشخوی
◾️امیررضا مافی
#نقد_سینما
#خروج
⚜ @taammolat74