♨️ شماره سوم مجله #دیدهبان_اندیشه ما را در سایتهای ذیل میتوانید دانلود نمایید:
🔻سایت فکرت
🌐http://fekrat.net/?p=986
🔻خبرگزاری مهر
🌐https://mehrnews.com/xRRPT
⚠️ دوستان و مخاطبین عزیز، نقدها و ملاحظات خود را برای ما بفرستید، تا در نسخههای آینده آنها را اصلاح کنیم. همچنین نسبت به مطالبی که در این شماره از روشنفکران آمده، نقد یا تحلیلی دارید برای ما بفرستید تا با اسم خودتان در شمارههای آتی درج شود. 🌷
⚜️ @taammolat74
34.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❁﷽❁
🎥 #رضوان_رمضان
🌷 مناجاتخوانی #حاج_مهدی_رسولی
▶️ (کوفه ای دیار علی، محرم اسرار علی...)
🔸هیات ثارالله
🔹 شب بیستم ماه مبارک رمضان
⚜️ @taammolat74
❇️#صبوحانه
(ایده یابی قرآنی برای زیست اخلاقی در فضای مجازی)
🔘 شماره ۷
🌙 سوره بقره
🌅و إِذا لَقُوا الَّذينَ آمَنُوا قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا إِلى شَياطينِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّما نَحْنُ مُسْتَهْزِؤُنَ. اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَ يَمُدُّهُمْ في طُغْيانِهِمْ يَعْمَهُونَ. أُولئِكَ الَّذينَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى فَما رَبِحَتْ تِجارَتُهُمْ وَ ما كانُوا مُهْتَدين. (بقره/14-16)
🔸۱. آیه اشاره دارد به انسان های دورویی که در مواجهه با اهل ایمان خود را مومن جا می زنند ولی وقتی با انسان های شیطان صفتی مثل خودشان رو به رو می شوند به آنها ابراز ارادت کرده و می گویند ما با شما هستیم و رفتارمان با اهل ایمان برای #تمسخر آنها است.
🔸 ۲. «تمسخر» دین و دین داران در #فضای_مجازی یکی از معضلات اخلاقی است که بایستی توسط اخفاپژوهان (= متخصصان اخلاق فناوری اطلاعات) مورد توجه قرار گیرد. یکی از مباحثی که در ذیل تمسخر باید مورد بررسی قرارگیرد این است که در این فضا چه چیزها یا افرادی مسخره می شوند. بررسی های میدانی نشان داده که باورهای دینی یا شیوه زندگی دینداران یکی از سوژه های تمسخر هستند. هرچند البته رفتار نامعقول یا سخنان سست , غیرمنطقی برخی افراد متدین را در زمینه چینی و بهانه سازی برای این کار نباید نادیده گرفت.
🔸 ۳. تا آنجا که نگارنده بررسی کرده است تمسخر دینداران در فضای مجازی بر چند قسم است: گاهی اصلِ دین مورد طعن و تمسخر قرار می گیرد، گاهی سخنانی که از سوی افراد دین دار بیان شده است (به ویژه اگر گوینده #روحانی و مبلغ دین باشد)، گاهی #سبک_زندگی یا رفتارهای دینداران در زندگی روزمره (از قبیل شیوه لباس پوشیدن، مثلا محجبه بودن) مورد تمسخر قرار گرفته، و گاهی هم شیوه دینداری و انجام #مناسک دینی آنها (مانند دعا کردن، عزاداری، یا اقامه نماز جماعت).
🔸 ۴. تذکر این مطلب لازم است که اگر انسان متدینی در فضای حقیقی یا مجازی گفتار یا رفتار ناصوابی داشت، نقد آن از باب #امر_به_معروف و نهی از منکر، امری است لازم و وظیفه ای است اخلاقی. اما نقد غیر از تمسخر است. نقد مبتنی است بر منطق و استدلال و با قصد اصلاح و نیت خیرخواهانه و از سرِ دلسوزی انجام می شود، در حالی که تمسخر رفتاری است غیرمنطقی، که با هدف تخریب و تحقیر و آزار دیگران انجام می گیرد.
جدای از این موارد، ازدیاد محتواهای متنی و صوتی وتصویریِ تمسخرآمیز درباره دین ودینداران، زمینه را برای مسدود و #فیلترکردن سایت و شبکه های اجتماعی فراهم می کند و طبیعتا همه کسانی که از این شبکه ها استفاده می کنند (حتی خود تمسخرکنندگان) متضرر می شوند. به خاطر پیامدهای ناگوار نفاق و تمسخر است که خداوند در این آیات تاکید می کند که این گونه افرادِ زیان کار راه هدایت را بر خود بسته اند و از این تجارت شان سودی نمی برند.
⚜️ @taammolat74
🔰 فرصت تنهایی و رخصت ایمان
✍️ عظیم محمودآبادی
🔘 بخش دوم | بخش نخست
💠
الیناسیون انسان🔸در این دنیا همه چیز برای انسان قابل مطالعه و اندیشیدن شده جز خودش! از دورترین سیارات تا اعماق دریاها و احشای جانوران همه و همه میدان تاخت و تازِ علم و معرفت بشر شده و در این هیاهوی بزرگ آنچه از یاد رفته، همانا خودِ آدمی و وجود او است؛ یعنی مهمترین خصلتی که ما را برتر از سایر موجودات نشانده است. چه چیز را؟ اینکه هستیم و وجود داریم. 🔹آری ما وجود خود را از یاد بردهایم و عِلمِ به این وجود، همان وجه تمایز ما با تمام موجودات دیگر است. چنانکه هایدگر این معنا – هستیِ ما- را تحت مفهوم «دازاین» – به معنای آنجا بودگی (being-there) – به کار میبرد. دازاین، بر خلاف حیوانات، گیاهان و یا صخرهها، همواره دارای فهمی از خویشتن است. دازاین موجودی است که خود را تفسیر میکند. حال جهان امروز بیش از هر زمان دیگری، این ویژگی اساسی و بنیادین را از بشر ربوده است. انگار خودفراموشی، مهمترین دست آورد مدرنیته برای بشر است! 🔸آری خودفراموشی و نه صرفاً خدافراموشی! چراکه خدافراموشیِ بشر اساساً چیزی جز خود فراموشیاش نیست؛ «وَلَا تَکونُوا کالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ؛ و چون کسانی مباشید که خدا را فراموش کردند و او [نیز] آنان را دچار خودفراموشی کرد.» 🔹جهانی که ما در آن زندگی میکنیم هر روز بیش از گذشته ما را از یاد خود میبرد. جهان امروز در اینکه انسان، خود را به فراموشی بسپارد گوی سبقت را از همه تاریخ ربوده است. گویی از آسمانِ این جهان، جز سنگ الیناسیون بر سَرِ انسان نمیبارد و در خاکش جز تخم خودفراموشی نمیکارند. 🔸چه جهد جهیدی که انسان در طول دو- سه قرن اخیر کرد تا بتواند خودش را فراموش کند! چه چیزهایی که اختراع و چه فرمولهایی که کشف نکرده و چه راههایی که نرفته و چه بلاهایی که به جان نخریده و چه رنجی که به تن نکشیده و چه دماری که از روزگارِ عالَم و آدَم در نیاورده تا بتواند خود را از شَرّ آگاهی نسبت به خود در جهان برهاند. 🔹با مختصر نگاهی به دور و برمان میتوان استعدادها و تواناییهای فوق العاده بشر برای هرچه بیشتر به فراموشی سپردن خویش را مشاهده کرد. از تلویزیون گرفته – که زمانی لارس اسونسن گفته بود، بزرگترین اختراع بشر برای وقت کشی و از یاد بردن خود است- تا انواع شهر بازیها، کامپیوتر، اینترنت، موبایلهای هوشمند، بازیهای اینترنتی، شبکههای مجازی و … . ⚜️ @taammolat74
📘دانلود pdf | حرفی نو در نسبتِ تعطیلی حرمهای مطهر
✍️ محمدحسن وکیلی
📘 «دارالشفاء» کتابی جدید از دروس خارج حجتالاسلام والمسلمین وکیلی
▫️آیا واقعا بازبودن اماکن مذهبی خطر جانی قابل توجه دارد؟
▫️بررسی ادله حرمت تعطیلی حرمهای مطهر
▫️آیا اماکن مذهبی شفابخش است؟
▫️نظام اسباب و علل استثناپذیر است یا نه؟
▫️ضریب اهمیت زیارت از منظر اسلام چه مقدار است؟
▫️چالشهای دانش پزشکی مدرن کجاست؟
▫️اعتبار نداشتن آراء پزشکان در خارج از حیطه تجربه
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
دارالشفاء (نسخه اصلاح شده).pdf
4.09M
📘دانلود pdf | حرفی نو در نسبتِ تعطیلی حرمهای مطهر
✍️ محمدحسن وکیلی
🔸کتاب «دارالشفا» به قلم حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن وکیلی، مدرس دروس خارج حوزه علمیه مشهد مقدس، حرفی نو در نسبتِ تعطیلی حرم های مطهر، ویروس کوئید ۱۹، علوم تجربی و علوم مجرد است.
🔹تصور نگارنده بر این است که آنچه در این کتاب بیان شده دیدگاه رایج فقهای پیشین شیعه است که اکنون به بهانۀ روشنفکری و مقابله با تحجر مورد غفلت قرار گرفته است و آنچنان مهجور شده که اگر کسی از آن سخن بگوید اسباب تعجب و استهزاء دیگران خواهد شد. دشمن نیز در این میان ساکت ننشست و از عقبنشینی رجال دین از مواضع مسلّم تشیع در قرنهای گذشته، سو استفاده کرده و به این بهانه جسارتهایی به حریم اهلبیت و تشیع نمود که زبان را یارای بیان آن نیست.
⚜️ @taammolat74
🔰زندگي؛ ليـلة القدري است تا مطلع الفجرِ قيامت
✍ علی اصغر طاهرزاده
🔘 بخش دوم | بخش نخست
🔸رسول خدا«صلی الله علیه و آله» از اصحابشان پرسيدند: آيا بعد از من هم ماه رمضاني هست؟ عرض کردند: بله يا رسول الله. پرسیدند: با توجه به اینکه شب قدر در ماه رمضان است و در شب قدر قرآن نازل میشود، آن قرآن بر چه کسی نازل میشود؟
🔹 وقتی كل قرآن در شب قدر نازل ميشود بايد قلبي باشد كه ظرفيت كل قرآن را داشته باشد و چنين كسي همان حجت خدا است که در مقام عصمت قرار دارد.
🔸معصوم كسي است كه هيچ نقص عقلی و عملی ندارد تا استعداد کسب همهیحقيقت قرآن را داشته باشد. من اگر -بر فرض- نصف قرآن را بگيرم هنوز ناقصم، پس معصوم نيستم.
🔹رسول خدا«صلی الله علیه و آله» پرسیدند در شب قدر قرآن بر چه کسی نازل میشود؟ عرض کردند: خدا و رسول خدا«صلی الله علیه و آله» داناترند. اميرالمؤمنين«روحيلهالفدا» آنجا تشريف داشتند، پيامبر دستشان را بر روي سر حضرت علي«علیه اسلام» گذاشتند و فرمودند: بعد از من بر ايشان و اولاد ایشان نازل ميشود. فرمودند: «آمِنُوا بِلَيْلَةِ الْقَدْرِ فَإِنَّهُ يَنْزِلُ فِيهِ أَمْرُ السَّنَةِ وَ إِنَّ لِذَلِكَ وُلَاةً مِنْ بَعْدِي عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ وَ أَحَدَ عَشَرَ مِنْ وُلْدِه»
به شب قدر ايمان بياوريد كه در آن شب، كارهاى سال مقدر مىشود و همانا براى خلافتِ پس از من على بن ابى طالب و يازده تن از نسل او خواهند بود.
🔸در همین رابطه امیرالمؤمنین«علیه اسلام» به ابن عباس فرمودند: «إِنَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فِي كُلِ سَنَةٍ وَ إِنَّهُ يَنْزِلُ فِي تِلْكَ اللَّيْلَةِ أَمْرُ السَّنَةِ وَ لِذَلِكَ الْأَمْرِ وُلَاةٌ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ«صلی الله علیه و آله» فَقَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ مَنْ هُمْ قَالَ أَنَا وَ أَحَدَ عَشَرَ مِنْ صُلْبِي أَئِمَّةٌ مُحَدَّثُونَ»
همانا شب قدر در هر سالى هست و در آن شب امر آن سال فرود مىآيد و براى آن امر بعد از رسول خدا«صلی الله علیه و آله» سرپرستانى است. ابن عباس گفت: آنها كيانند؟ فرمود: من هستم و يازده تن از فرزندان صلبى من كه امامان محدَّث باشند، یعنی کسانی که با عالم غیب مرتبطاند.
🔹 صاحب شب قدر امام زمان«عجل الله فرجه»هستند و شب قدر براي ايشان «سلام» است و ايشان زندگي را بدون هیچ نقصی به صبح ميرسانند، برای اینکه ما نیز شب قدرِ زندگی را به سلامت به صبح برسانیم امامی معصوم نیاز داریم، بدون امام چنین سیری ممکن نیست، با نظر و توجه به امام و توسل به آن حضرت و اطاعت از او و امید به مدد آن حضرت، شب قدر به سلامت به طلوع فجر میرسد.
✔️[ادامه دارد...]
⚜ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 حضرت علی و سادهزیستی مسئولین
🔸 استاد رحیمپور ازغدی
🔹🔹چند دقیقه برای تفکر
🔻پ.ن: ویژه شبهای قدر، سخنرانیهای رحیمپور ازغدی با موضوع امیرالمومنین(ع) در این کانال منتشر خواهد شد.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
4_5929167769051334261.mp3
18.39M
🔉 سخنرانی
🔶 #حضرت_علی و #سادهزیستی مسئولین
🔸 استاد #رحیمپور_ازغدی
🔹🔹اگر بخواهم برایم آسان است که از شهدهای پاک و مغز نان گندم و جامه های زربافت و ابریشمی بهره گیرم، ولی دستم را از دامان این آرزوهای فریبنده کوتاه کرده ام و مرا رغبتی نیست که با حرص و ولع دهان به طعام های خوش گوار و شیرین آشنا کنم.
نهج البلاغه/نامه۴۵
⚜️ @taammolat74
📣 اطلاعیه
🔸اولین جلسه از سلسله نشست های #فقه_رسانه موسسه #فتوح_اندیشه: گروه علمی فقه رسانه:
🔻عنصر مصلحت و تفقه در ابواب فقه رسانه (در شرایط عادی و جنگ رسانهای)
👤 ارائه دهنده: دکترمحمد #محمدی_نیا
🕔 پنجشنبه،۲۵ اردیبهشت،ساعت۱۷
🏢مکان: قم، پردیسان، بلوار شهروند، خ البرز، ک1، پ6، ساختمان پردیس حکمت
⚜ @Fotooh
⚜ @taammolat74
30.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❁﷽❁
🎥 #رضوان_رمضان
🌷 شعرخوانی #حمیدرضا_برقعی
▶️ (سهل تر ساده تر از قافیه ای باختی اش
ننگ بادا به تو ای دهر که نشناختی اش
چه برایش به جز اندوه و ملال آوردی
جان او را به لبش شصت و سه سال آوردی)
🔸کلیپ شعرخوانی با عنوان | ناگوارتر از کتاب تحیر
☑️ شهادت شفیع شیعیان و مولای متقیان، علی علیه السلام تسلیت باد
⚜️ @taammolat74
🔰نصیحت پدرانه علی(ع)
🔸این تنها و تنها علی(ع) است که اینگونه از مرگ میگوید، گویی مرگ در برابر او به تعظیم افتاده و با چشم حقیقت بین خود و زبان لبریز از حکمت خود، پیام خود را به تمام بشریت میرساند. وقتی کلمات او را می خوانی بند بند بدنت به لرزه خواهد افتاد، اما خواندن کی بود مانند شنیدن از صدای شیوای او؟!
🔹این خطبه را امشب در نهج البلاغه(خطبه ۱۳۲) دیدم و مرا دقایقی تکان داد. در شبی که باید به حسابها برسیم و خود را نکانی دهیم و با خود رو راست شویم کخ از این دنیای دنی دل باید کند، این نصحیت پدرانه علی(ع) بسی راه گشاست:
🌙فإِنَّهُ وَ اللَّهِ الْجِدُّ لَا اللَّعِبُ وَ الْحَقُّ لَا الْكَذِبُ، وَ مَا هُوَ إِلَّا الْمَوْتُ أَسْمَعَ دَاعِيهِ وَ أَعْجَلَ حَادِيهِ؛ فَلَا يَغُرَّنَّكَ سَوَادُ النَّاسِ مِنْ نَفْسِكَ وَ قَدْ رَأَيْتَ مَنْ كَانَ قَبْلَكَ مِمَّنْ جَمَعَ الْمَالَ وَ حَذِرَ الْإِقْلَالَ وَ أَمِنَ الْعَوَاقِبَ طُولَ أَمَلٍ وَ اسْتِبْعَادَ أَجَلٍ، كَيْفَ نَزَلَ بِهِ الْمَوْتُ فَأَزْعَجَهُ عَنْ وَطَنِهِ وَ أَخَذَهُ مِنْ مَأْمَنِهِ، مَحْمُولًا عَلَى أَعْوَادِ الْمَنَايَا، يَتَعَاطَى بِهِ الرِّجَالُ الرِّجَالَ حَمْلًا عَلَى الْمَنَاكِبِ وَ إِمْسَاكاً بِالْأَنَامِلِ. أَمَا رَأَيْتُمُ الَّذِينَ يَأْمُلُونَ بَعِيداً وَ يَبْنُونَ مَشِيداً وَ يَجْمَعُونَ كَثِيراً، كَيْفَ أَصْبَحَتْ بُيُوتُهُمْ قُبُوراً وَ مَا جَمَعُوا بُوراً وَ صَارَتْ أَمْوَالُهُمْ لِلْوَارِثِينَ وَ أَزْوَاجُهُمْ لِقَوْمٍ آخَرِينَ، لَا فِي حَسَنَةٍ يَزِيدُونَ وَ لَا مِنْ سَيِّئَةٍ يَسْتَعْتِبُونَ [يُسْتَعْتَبُونَ]؟!
✍️به خدا سوگند، اين كه مى گويم بازى نيست، جدّى و حقيقت است، دروغ نيست، و آن چيزى جز مرگ نيست، كه بانگ دعوت كننده اش رسا، و به سرعت همه را ميراند.
پس انبوه زندگان، و طرفداران، تو را فريب ندهند، همانا گذشتگان را ديدى كه ثروت ها اندوختند و از فقر و بيچارگى وحشت داشتند و با آرزوهاى طولانى فكر مى كردند در امانند، و مرگ را دور مى پنداشتند، ديدى كه چگونه مرگ بر سرشان فرود آمد و آنان را از وطنشان بيرون راند و از خانه أمن كوچشان داد كه بر چوبه تابوت نشستند، و مردم آن را دست به دست مى كردند و بر دوش گرفته و با سر انگشت خويش نگاه مى داشتند.
آيا نديديد آنان را كه آرزوهاى دور و دراز داشتند، و كاخ هاى استوار مى ساختند، و مال هاى فراوان مى اندوختند، چگونه خانه هايشان گورستان شد و اموال جمع آورى شده شان تباه و پراكنده و از آن وارثان گرديد و زنان آنها با ديگران ازدواج كردند نه مى توانند چيزى به حسنات بيفزايند و نه از گناه توبه كنند.
⚜️ @taammolat74
🔰 فرصت تنهایی و رخصت ایمان
✍️ عظیم محمودآبادی
🔘 بخش سوم | بخش دوم
💠
نیهیلیسم و خود خداپنداری انسان!این ملال، چیزی نیست جز نتیجه رشد نیهیلیسم و خود خدا پنداریِ انسان در دنیای ما؛ همین جهان مدرن و عصر جدید! نخستین استفاده مهم از مفهوم «نیهیلیسم» در فلسفه را در «نامه به فیشته» به قلمِ اچ. یاکوبی در اوج عصر روشنگری (۱۷۹۹) مییابیم. یکی از نکات اصلی که یاکوبی در این نامه سرگشاده مطرح کرد این است که انسان بین خدا و هیچی، یکی را انتخاب کرده و با انتخابِ هیچی، خود را به خدا تبدیل کرد. اما به قول لارس اسونسن انسان نتوانست نقش خدا را خوب ایفا کند؛ «در غیابِ خدا، انسان نقشِ مرکزِ ثقلِ معنا را ایفا کرد، ولی نتوانست به خوبی از عهده آن برآید.» 💠
راهِ درمانِ ملالاین همان عارضه نحس و ابتلای شومی بود که بلِز پاسکال یک قرن قبل از یاکوبی – یعنی در نیمههای قرن هفدهم – توانسته بود تشخیص دهد و علاجش تجویز کند: «ایجاد رابطه با خداوند، راهی برای درمان ملال است.» حال این ملالِ شوم دامان همه ما ساکنان این خراب آباد را گرفته است. همین ما «امت مرحومه» نیز از نحوست این بلای خانمان برانداز در امان نبوده و نیستیم و به طرفه العینی غفلت، به قول پروین اعتصامی آب، خاکمان را دهد ناگه به باد. چراکه آدمِ بدون ایمان به تعبیر مولانا همان کشتیِ بی لنگری است که «کژ میشد و مژ میشد». ✔️[ادامه دارد...] ⚜️ @taammolat74
📘دانلود pdf | کیفیت عمل در شب قدر
✍️ استاد علیپور
💠عناوین اصلی:
🔻اهمیت جوهرۀ عمل در شبهای قدر
🔻از عوامل رسیدن به جوهرۀ عمل؛ توجه به ذلت خود در برابر خداوند
🔻از عوامل رسیدن به جوهرۀ عمل؛ یاد مرگ
🔻علم؛ یکی از فضیلت های شب قدر
📆تاریخ سخنرانی: 1395/4/5
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
853-13950405.pdf
404.6K
📘دانلود pdf | کیفیت عمل در #شب_قدر
✍️ استاد #علیپور
💠عناوین اصلی:
🔻اهمیت جوهرۀ عمل در شبهای قدر
🔻از عوامل رسیدن به جوهرۀ عمل؛ توجه به ذلت خود در برابر خداوند
🔻از عوامل رسیدن به جوهرۀ عمل؛ یاد مرگ
🔻علم؛ یکی از فضیلت های شب قدر
#شب_قدر
#یاد_مرگ
#جوهره_عمل
⚜️ @taammolat74
⚜️ @nedayepakefetrat
🔰زندگي؛ ليـلة القدري است تا مطلع الفجرِ قيامت
✍ علی اصغر طاهرزاده
🔘 بخش سوم | بخش دوم
🔸 به ما خبردادهاند امام پشت ابرِ غیبت هم كه باشند نورشان به ما ميرسد، ایشان بيشتر از آنچه ما آن حضرت را بخواهیم ما را ميخواهند، ما هم كه رسيدهايم به اينكه روزهی بيامام، روزه نيست. زیرا قلب امام همهی توحيد است و هر قلبی به اندازهای که از شرک فاصله دارد و به توحید نزدیک است، عباداتش مورد قبول است.
🔹پس فقط روزه امام اصل و امامِ روزهها است، هر «جزئی» اگر به «كل» نرسد، نابود میشود، همانطور که رطوبتها و نمها به آب برميگردند، روزهی ما به اندازهی نظرکردن به قلب امام زمان«عجل الله فرجه»روزه است؛ پس باید از امام بخواهیم که كمك كنند و قلم مبارک خود را بر لوح دل ما بنگارند.
🔸امام صاحب قلباند و هرکس به اندازهای که در اعمال خود حضور قلب داشت به قلب امام رجوع کرده است زیرا قلب، آینهی اسم جامع الهی است، کافی است فعّال شود به گفتهی امام خمینی«رضواناللهتعالیعليه» «وقتی قلب الهی شد، همه چیز انسان الهی میشود»
🔹نگهباني قلب به كمك نظر امام زمان«عجل الله فرجه»ممكن است، به کمک امامی که در مقام فعلیتِ همهی ابعاد دین هستند، و نظر به چنین مقامی عقاید و اعمال ما را متعادل میکند و جهت میدهد.
🔸از چنین امامی تقاضای کمک میکنیم تا بتوانیم شب قدر خود را درک کنیم و به مقام متقین برسیم و با حضور قلب در اعمال، زمینهی رجوع به امام فراهم میشود و به مقام توحید می رسیم.
✔️[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 درسهایی از زندگی علی(ع)
🔸 استاد رحیمپور ازغدی
🔹🔹چند دقیقه برای تفکر
🔻پ.ن: ویژه شبهای قدر، سخنرانیهای رحیمپور ازغدی با موضوع امیرالمومنین(ع) در این کانال منتشر خواهد شد.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی شهادت امام علی علیه السلام.mp3
10.98M
🔉 سخنرانی
🔶 درسهایی از زندگی #علی(ع)
🔸 استاد #رحیمپور_ازغدی
🔹🔹به خاندان پیامبرتان بنگرید و به آن سو روید که آنان مى روند و پاى به جاى پاى آنان نهید، که هیچگاه شما را از طریق هدایت منحرف نکنند و به هلاکت نسپارند. اگر نشستند، بنشینید و اگر برخاستند، برخیزید. بر آنان پیشى مگیرید که گمراه شوید و از آنان واپس نمانید که هلاک گردید. من اصحاب محمد (صلى اللّه علیه و آله ) را دیده ام . در میان شما نمى بینم کسى را که همانند ایشان باشد. آنان روزها ژولیده موى و غبارآلود بودند و شبها یا در سجده بودند یا در قیام . گاه چهره بر زمین مى سودند و گاه پیشانى . چون سخن معادشان به گوش مى رسید، گویى پاى بر سر آتش دارند.
میان دو چشمانشان در اثر سجده هاى طولانى چون زانوان بز پینه بسته بود. چون خدا را یاد مى کردند، سرشک دیدگانشان گریبانهایشان را تر مى کرد و از بیم عذاب و امید ثواب بر خود مى لرزیدند، آنسان که درخت در روز بادناک مى لرزد.
نهجالبلاغه/ خطبه ۹۶
⚜️ @taammolat74
33.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❁﷽❁
🎥 #رضوان_رمضان
🌷 مداحی حاج #محمود_کریمی
▶️ (خداحافظ ای تنهاییها...
سلام ای بانوی خوبیها
چه سخته دنیای بی زهرا)
☑️ شهادت یاور یتیمان حضرت علی«ع» تسلیت باد
⚜️ @taammolat74
❇️#صبوحانه
(ایده یابی قرآنی برای زیست اخلاقی در فضای مجازی)
🔘 شماره ۸
🌙 سوره تکاثر
🌅 ألْهَاکُمُ التَّکَاثُرُ. حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ. (تکاثر/1-2)
🔸 ۱. این آیات به نقد کسانی پرداخته که امور ظاهری و به قول معروف «چشم پرکن»، از قبیل #کثرت_عددی، را معیار ارزشداوری قرار داده اند؛ تا جایی که برای برتر دانستن خود یا قبیله شان به شمارش قبرها روی آورده اند. این در حالی است که از نظر قرآن، #فضیلت_های_اخلاقی از قبیل تقوا است که معیار خوب یا بد بودن افراد محسوب می شود: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» (حجرات/13). از این آیات می توان برای شناخت یکی از آسیب های اخلاقی فضای مجازی استفاده کرد، که عبارت است از «#کمیت_گرایی به مثابه معیار ارزشگذاری اخلاقی».
🔸 ۲. فضای مجازی به عنوان یک فضای دیجیتال، نه تنها بنیادش بر #عدد_و_رقم است، که اعداد و ارقام نیز در بخش های مختلف آن نمود فراوان دارد. تعداد اعضای گروه ها و کانال ها، دانلودهای یک فایل، کسانی که یک مطلب را مشاهده کرده اند، #فالوئرها و #ممبرها(اعضا)ی یک صفحه در شبکه های اجتماعی، بییندگان یک برنامه زنده (لایو)، ارسال یک مطلب برای دیگران و بازنشر آن (forward, retueet)، و تعداد کامنت های ذیل یک مطلب، نمونه هایی از کاربرد اعداد و آمار در فضای مجازی است. این آمارها از نظر اخلاقی هم کارکرد مثبت دارد هم منفی. اگر برای «تحلیل و آسیب شناسی وضع موجود» برای «برنامه ریزی برای رسیدن به وضع مطلوب» باشد از نظر اخلاقی کاری لازم و پسندیده است (به عنوان مثال، با #تحلیل و ریشه یابی علل افزایش اعضای کانال های حاوی مطالب مستهجن، یا ازدیاد طرفداران یک #سلبریتی بی اخلاق، برای اصلاح این وضعیت چاره اندیشی می شود) ولی اگر کثرت عددی مبنای تفاخر و تحقیر دیگران، یا معیارِ «صالح بودن» یک فرد یا درست بودن سخنان او یا الگو بودنش برای دیگران قرار گیرد، طبیعتا کاری غیراخلاقی محسوب می شود.
🔸 ۳. یکی از شگردهای غیراخلاقی برخی سلبریتی ها و افراد مشهور در شبکه های اجتماعی، تمسک به #تعداد_طرفداران خود برای اثبات #درستی_گفتار و رفتار خویش است؛ آن هم گفتار و رفتارهایی که غیراخلاقی بودنش واضح و روشن است؛ مانند فحاشی و زشت گویی، یا تشویق طرفداران خود، که اغلب جوان و نوجوان هستند، به روابط غیراخلاقی. وقاحت رفتارهای این چهره ها گاه به اندازه ای است که حتی شبکه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام که نوعا در مواجهه با آنچه در جامعه ای مثل ایران غیراخلاقی محسوب می شود، رفتار مداراجویانه ای دارند، اقدام به مسدود کردن صفحات این افراد می کنند.
⚜️ @taammolat74
🔰امام علی(ع)؛ اسوه ایمان و عدالت
✍ محمد باقر تاج الدین
🔸امام علی(ع) برکنار از صفات و ویژگی های فراوانی که به عنوان یک مسلمان تمام عیار و یار و همراه وفادار پیامبر اسلام(ص) داشتند دو ویژگی بسیار بارز و برجسته ایشان را می توان در "ایمان" و "عدالت" جستجو نمود. ایمان ایشان ایمانی عمیق، درونی، همه جانبه، آزادانه، خالص و در یک کلمه چون کوه استوار بود. او سرشار از عشق و محبت خداوند بود به گونه ای که خدا را در همه حال حاضر و ناظر بر اعمال و رفتار خویش می دید و تو گویی که لحظه ای بی یاد و نام خدا زندگی نمی کرد. سخنان آن حضرت، نیاتش، اعمالش، احساسش، آرزوهایش، باورهایش همگی تجلی عشق و محبت به خداوند از یک سو و دوستی و مدارا و ارادت به انسان ها از سوی دیگر بود.
🔹حضرت امیر(ع) راه رسیدن به خداوند را از میان خلق خدا جستجو می کرد و این گونه می پنداشت که خدمت به مردم که همگی بندگان خداوند هستند می تواند این راه را هر چه بهتر هموار و آسان کند. در واقع می توان گفت عدالتی که آن حضرت در پی اقامه کردنش بود همانا ایجاد مساوات و برابری در بین مردم جامعه بود که این همان مسیر ایمان و خداخواهی بود. علی ابن ابی طالب به خوبی می دانست که در جامعه ای پر از ظلم و ستم و بی عدالتی نمی توان خداوند و ایمان به او را جستجو کرد و اساساً هر کجا برابری و عدالت باشد ایمان نیز حضوری قوی و پر هیمنه و همه جانبه خواهد داشت.
🔸به عبارت دیگر می توان گفت ایمان و عدالت به تعبیری دو روی یک سکه محسوب می شوند که گویی یکی بدون دیگری چندان معنایی نخواهد داشت. ایمان بدون عدالت و برابری اگر هم به فرض بتواند وجود داشته باشد بسیار دور از ذهن است که در خدمت انسان ها و جامعه باشد و بتواند راه سعادت را برای همگان هموار سازد. امام علی(ع) به خوبی می دانستند که ایمان های قوی و استوار که از عمق وجود انسان بر می خیزند و قلب و روح آدمی را به تسخیر خویش در می آورند هرگز نمی توانند جامعه بدون عدالت و برابری را جامعه ای مطلوب و مناسب تصور کنند.
🔹این گونه بود که آن امام بزرگوار هرگز به چیزی کم تر از عدالت در جامعه و برابری میان انسان ها رضایت ندادند و همواره در سخنان خویش عدالت را فریاد می کردند و در رفتار خویش با تمام وجود در راه برقراری عدالت کوشش می کردند به گونه ای که مجاهدت هایی این چنین سرانجام موجب شهادت ایشان نیز شد. این که گفته می شود امام علی(ع) شهید راه عدالت است حقیقتا سخنی مطابق با واقع و عین حقیقت است.
🔸بر این اساس می توان گفت حضرت امیر(ع) اسوه بی نظیر ایمان و عدالت بودند و هستند و بشریت امروز نیز بی گمان در این دنیای سرشار از بی عدالتی و کم ایمانی بسیار نیازمند شخصیت ها و اسوه هایی چون ایشان است تا بتواند راه نجات خویش را از ورطه های گوناگونی که در آن ها گرفتار آمده است، بیاید.
⚜ @taammolat74
🔰 فرصت تنهایی و رخصت ایمان
✍️ عظیم محمودآبادی
💠
رمضان و اَحسنِ تقویم🔘 بخش چهارم | بخش سوم 🔸ماهِ رمضان فرصتی است برای بازیابی آن لنگر؛ برای رهایی ولو موقت از ملالِ بی امانی که در این جهان هر روز بیش از قبل ما را در خود فرو میبرد. همان ملالی که هایدگر آن را نتیجه ناگزیر و محتومِ راحتیِ بیش از حدِ زندگی میدانست!! 🔹با عنایت به گفته هایدگر شاید بتوان گفت روزه و رمضان از این جهت در دنیای ما اهمیتی مضاعف و ارزشی حیاتیتر یافته است. حیاتی که گویی در گروی رنجی است که از نخوردن، نیاشامیدن و فاصله گرفتن از روزمرگی میکشیم تا از چنگالِ ملالِ بی امانی که نفسمان را بریده و دلمان را رمیده و تنمان را فرسوده و جانمان را به لب رسانده – دست کم برای مدتی – أَیَّاماً مَعْدُوداتٍ (سوره بقر، آیه ۱۸۴) – رهایی یابیم. 💠
فرصتی برای خلوت با خود🔸رمضان امکانی است برای خلوت کردن. خلوت کردن با چه کسی؟ با خود! خلوت نیز فرصتی است که در روزگار ما حکم گنجِ نایابی را یافته که نزد هر کسی یافت می نشود. 🔹آری رمضان فرصتی است برای تنهایی. همان تنهایی که به گفته اودو مارکارد، ما به تدریج در جهان مدرن داریم توانایی داشتنش را از دست میدهیم! 🔸آری ما امروز حتی فرصت خلوت با خویش را از دست دادهایم چه رسد به رخصت هم نشینی با خدا! همان مقامی که در اَزَل داشتیم و اکنون دیری است که آن را از یاد بردهایم. مقامی که ما را محسود ملائکه یا به تعبیر خواجوی کرمانی «ازرق پوشان خلوت خانه بالا» کرده بود. 🔹آری در رمضان میتوان از این مقام «أَسْفَلَ سافِلینَ»، آن «أَحْسَنِ تَقْویم» را به یاد آریم. همان یادآوری که در بیان لطیف شیخ نجم الدین رازی در «مرصادالعباد» آمده است؛ «و عزّت ربوبیّت از [اوج] کبریا و عظمت با جان مستمند و دلِ دردمندِ آدم میگفت: من تو را از مشتی خاک ذلیل بیافرینم و به عزت از ملائکه مقرب برگزینم و تو را محسود و مسجود همه گردانم و حضرت کبریا را در معرض اعتراض آرم و عزازیل را از دوستیِ تو دشمن گیرم و پیش تخت خلافت تو بر دارِ لعنتش کشم و به ترکِ یک سجده تو سجدههای هفتصد [هزار] ساله او را هباءِ منثور گردانم و از جوارِ رحمتِ خود دور کنم، [آنگاه] تو شکر این نعمتها نگزاری و حقِ من نشناسی و قدرِ خود ندانی و دشمن را دوست گیری و دوست را دشمن دانی و مرا و خود را در زبان دوست و دشمن اندازی؟ لاجرم، چون سطوتِ قهّاری ما دستبرد بنماید، باید که در صدمتِ اول به صبر پایداری و چین در ابرو نیاری!» ⚜️ @taammolat74
📮 ای علی!
تو ستمی را بر یک زن یهودی که در ذّمه ی حکومتت می زیست، تاب نیاوردی و اکنون مسلمانان را در ذّمه ی یهود ببین، و ببین بر آنها چه می گذرد...
✍ دکتر علی شریعتی
#روز_قدس
#فلسطین
#علی_یاور_مظلومین
⚜ @taammolat74
🔰دانشهای اسلامی معاصر در غیاب «عدالت علی(ع)»
✍ رضا تاران
🔸امام علی(ع) نماد عدالت در اندیشۀ شیعیان است. اشاره اصلی به دورۀ زمامداری ایشان و طبعاً منظور اجرای «عدالت اجتماعی» در این دوره است. اما پرسش این است که «مفهوم عدالت» مورد نظر که بخش مهمی از هویت مذهبی شیعیان را تشکیل داده است، چه جایگاهی در دانشهای امروزی شیعیان، بهویژه در حوزههای علمیه دارد؟ این مسئله از آن جهت مهم است که اگر یک مفهوم بنیادی چون عدالت در یکی از حوزههای دانشی طرح نشود، نمیتواند در حوزه عمل و خصوصاً عمل سیاسی هنجارآفرین باشد.
🔹بهنظر میرسد مفهوم «عدلت» در چهار دانش کلام، فلسفه، اخلاق و فقه محل بحث و گفتگو است:
1⃣. عدالت در دانش کلام اسلامی: عدل در اصطلاح علم کلام مربوط به افعال الهی و موضوع بحث متکلمان است. عدل تکوینی، یعنی خداوند هر موجودی را با توجه به استعداد ذاتی او ایجاد کرده و متناسب با غایت مطلوب وی، اسباب و شرایط لازم حیات را برای او فراهم میآورد و نظام آفرینش نیز بر اساس بهترین طرح، طراحی شده است. عدل تشریعی یعنی خداوند موجوداتی که شایستگی دریافت کمالات عقلانی و معنوی را دارند، از هدایتهای تشریعی بهرهمند ساخته است. عدل در مقام جزا یعنی عقوبتها و کیفرهای الهی عادلانه است و هر کسی را نسبت به گناهانی که مرتکب شده است عقوبت میکند و از پاداش نیکوکاران نیز چیزی نمیکاهد (ربانی گلپایگانی، 1371). دانش کلام از نظر جایگاه دانشی، برای دانش فقه، اصول موضوعه میسازد. تفسیر از انسان، عقل، وحی، غایت زندگی و قانون مورد نیاز برای رسیدن به سعادت در این حوزه از دانش شکل میگیرد و میتواند تأثیر مستقیم در قانونگذاری عادلانه فقهی داشته باشد. اما در تفاسیر کلامی «عدالت اجتماعی» چندان مورد توجه نبوده است.
2⃣. عدالت در دانش فقه: در کتابهای فقهی، از عدالت قاضی، امام جماعت، امام جمعه، شهود و گواهان، مرجع تقلید، عدالت در تعدد زوجات و چگونگی همکاری یا عدم همکاری با عمال جور در دوره غیبت بحث میشود. در تعریف فقهی، عدالت کیفیتی نفسانی یا ملکهای در انسان است که او را بر ملازمت تقوا (یا تقوا و مروّت) برمیانگیزاند. در تعریف دیگر عدالت یعنی ترک گناهان یا خصوص گناهان کبیره که از ملکه نفسانی ناشی میشود. در دانش فقه، عدالت صفتی برای امامجماعت، قاضی، حاکم شرع و حکمران است و با فرض عادل بودن او عدالت اجتماعی قابل تحقق خواهد بود. در نظریههای جدید، عدالت وصف سیستم سیاسی است و نه وصف کارگزار. گذری بر مباحث فقهی در حوزه علمیه نشان میدهد بحث عدالت همچنان به عنوان وصف کارگزار در نظر گرفته میشود و در مباحث فقهی از عدالت فردی به عدالت اجتماعی، تحول چندانی رخ نداده است.
3⃣. عدالت در دانش اخلاق: عدالت عبارت است از مطیع بودن قوه عامله بر قوه عاقله در جمیع تصرفات (نراقی، معراجالسعاده: 27). «عدالت یا در اخلاق است یا در افعال یا در عطاها و قسمت اموال یا معملات در میان مردمان یا در حکمرانی و سیاست؛ پس مقتضای عدالت این است که حد وسط را نگه دارد؛ پس واجب است عادل واقعی حکیمی دانا به قواعد شریعت الهیه و نوامیس نبویه باشد.» (نراقی، معراجالسعاده: 46). دانش اخلاق در حوزههای علمیه معاصر بسیار نحیف شده است. مباحث حسن و قبح، خیر و شر، ظلم و عدل میتواند مقدمات بحث عدالت اجتماعی را فراهم آورد.
4⃣. عدالت در حکمت عملی: فیلسوفان مسلمان حکمت را به نظری و عملی تقسیم میکنند. حکمت عملی شامل تهذیب نفس، تدبیر منزل و سیاست مُدن است که در حوزه اراده انسان جای دارند. «عدالت» از مفاهیم بنیادی در حکمت علمی فارابی است که در ترسیم رفتارهای نیک و بد مدینه، جایگاه داوری دارد. برای فهم جایگاه حکمت عملی در حوزه علمیه امروز میتوان به دو کتاب فلسفی «بدایة الحکمه» و «نهایة الحکمه» اشاره کرد که اساساً بخش حکمت عملی ندارند تا مفهوم عدالت را طرح کرده باشند.
🔹شاید همین تفاسیر از عدالت موجب شد در دهههای چهل و پنجاه، کنشگران سیاسی به قرآن و خصوصا نهجالبلاغه پناه ببرند و عدالت اجتماعی را از آن دو متن جستجو کنند، و شاید اعتراض برخی اشاره به همین مسئله دارد که میگویند: انقلاب با قرآن و نهجالبلاغه شکل گرفت و حکومت با توضیحالمسائل و بحارالانوار اداره میشود.
🔸در دهههای اخیر برخی از حوزویان مانند شهید مطهری و دیگران مباحثی دربارۀ عدالت طرح کردهاند اما بهنظر میرسد مادامی که این مباحث، در حوزۀ دانشهای اسلامی وارد نشود، بعید است تحول جدی در تفسیر این مفهوم رخ دهد. و همچنان تئوریهای چپ بر مباحث عدالت سایه خواهد افکند.
⚜ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سیدالشهدا شب قدر دائمی
🎙 حجت الاسلام احمد فرحانی
🔸چرا غالبا در همهی مناسبتها، چه مناسبتهایی که ظاهر محزونی دارند و چه مناسبتهایی که ظاهر شادی دارند، "زیارت امام حسین علیه السلام" سفارش شده؟
🔹اینکه چرا باید اباعبدالله را در همهی مناسبتها زیارت کنیم یکی از دلایلش این هست که:
اباعبدالله از شفافترین و ملموسترین شخصیتها و حقایقی هست که تجلی "انسان کامل" میباشد.🌷
🔸یعنی اباعبدالله یک شب قدر دائمی و نقطهی اتصال قوس نزول و قوس صعود هست، یعنی همیشه با سیستم اباعبدالله میتونیم تغییرات بزرگی داشته باشیم.
⚜️ @taammolat74