🔰 شب تار همسایهات را روشن کن، پیش از آنکه نماز عید بخوانی و جشن بگیری!
✍️ امام موسی صدر
🔸 آیا تصور می کنید وظیفۀ ما با دادن زکات مالی و دادن پول پایان می یابد؟ من بر این عقیده ام که زکات مال، نشانه و نمادی از زکات در هرچیزی است. امروز ای برادر، همانگونه که از مال خود به همسایه یا خویشان یا فقیران زکات می دهی، از تندرستی و شادی و تجربه، و حتی از نظر و بینش خودت نیز به نیازمندان زکات بده.
🔹 چه اشکالی دارد کـه دست خود را دراز کنی تا با کسی که از او بریده ای و، در عین حال، به تو نیاز دارد، ولی تو به او نیاز نداری، آشتی کنی؟
🔸 چـه اشکالی دارد کـه فرد تازه کار و نا آزموده ای را راهنمایی کنی؟ یا نادانی را آگاه کنی؟ یا فـرد ناراحت و اندوهگینی را شاد کنی؟ اینها زکات است؛ زکاتی برگرفته از نمـاد زکات مالی.
🔹به طور خلاصه،ای مسلمان،اسلام از تو میخواهد که شب تار همسایه ات را روشن کنی، پیش از آن که خانه ات را روشن کنی. از این رو، به تو می گوید پیش از آنکه نماز عید بخـوانی و به خـانه بازگـردی و عید را جشن بگیری، زکات بده. می خواهد شادی را به خانۀ همسایه ات ببری، پیش از آنکه خودت شاد باشی. و این نمـاد اسلام و معنای عید است.
📚 برگی از کتاب "گام به گام با امام ،جلد ۱۱، مطلب اهمیت زکات فطر"
⚜️ @taammolat74
📮سالی در تهران آیتالله خوانساری، عید اعلام کرد و در قم، آیت الله بروجردی آخر ماه.
نزد مرحوم بروجردی رفتند و ایشان گفتند که آقای خوانساری حکم نکردهاند، زیرکی گفت وفتی آقای خوانساری در نماز، 9بار گفتن اللهم بحق هذا الیوم، آیا این حکم نیست؟! آیت الله بروجردی فرمود بروید عید اعلام کنید!
✍️فرشاد مهدیپور
⚜️ @taammolat74
🔉 مناظره علمی
♨️ #اختصاصی
🔶 بررسی امکان امر دینی
🔸مناظره صوتی تلگرامی:
▪️حجت الاسلام محمدحسن وکیلی (استاد علوم دینی در حوزههای علمیه مشهد، معاون مؤسسه مطالعات راهبردی)
▪️دکتر بیژن عبدالکریمی (مدرس فلسفه، نظریه پرداز و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی)
🔹کانال تخصصی الاهیات اسلامی
⏰ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
Vakili_abdolkarimi.ogg
43.63M
🔉 مناظره علمی | بررسی امکان امر دینی
🔸مناظره صوتی تلگرامی:
▪️حجت الاسلام #محمدحسن_وکیلی
▪️دکتر #بیژن_عبدالکریمی
🔹پرسش از امکان امر دینی در جهان معاصر» تألیف بیژن عبدالکریمی دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است که در سال ۹۷ منتشر شد. واکنش محافل اندیشه به این اثر قابل توجه بود و از جمله این واکنشها میتوان به همایش دو روزهای اشاره کرد که در اواخر مهرماه ۹۸ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد و بسیاری از چهرههای برجسته حوزه و دانشگاه به نقد تازهترین اثر عبدالکریمی پرداختند و همچنان نیز نقدهایی پیرامون این کتاب مطرح میشود.
🔹بیژن عبدالکریمی، میگوید: کتاب من نقد امر دینی یا دینورزی نیست بلکه این کتاب حاصل عشق و تعلقی است که اینجانب به سنت تاریخی خودمان دارم. این کتاب بیشتر تأمل درباره سرشت مدرنیته و جهان کنونی و نیهیلیسم حاکم بر آن است.
⚜️ @taammolat74
🔰 چرا شبکه چهار از شبکه یک پیشی گرفت؟!
✍️ محمد عبداللهی
🔘 بخش ۱ از ۳
🔸سنجش معنی دار مخاطب ویژه برنامه های افطاری شبکههای مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران، نتایج قابل تاملی را تلنگر می زند. شبکه چهار که روزی نماد «ندیدن تلویزیون» بوده، امروز در صدر «دیدن تلویزیون» قرار گرفته است.
🔹این که چه شد ویژه برنامه افطاری شبکه چهار سیما با عنوان « زندگی پس از زندگی » تا این حد مورد اقبال عمومی بین مخاطبین واقع شده، نیاز به موشکافی دقیق تری دارد.
🔸تلویزیون همچنان بر #مدیریت_سنتی گذشته پافشاری میکند در حالیکه مخاطب آن سال هاست پوست اندازی کرده و از مرحلههای عقب مانده پیشین عبور کرده است. گویا رشد استدراکی مخاطب تلویزیون بر مدیران آن پیشی گرفته است. تعالی ذهنی مخاطبین در سال های اخیر حقیقتی مبین است که از دید گردانندگان معاونت سیما مغفول مانده است
🔹شاید روزگاری یک برنامه تلویزیونی بدون تحقیق و نویسندگی تنها با لودهگری می توانست مخاطب چند صد هزاری از آن خود کند ولی دوره گذاری اتفاق افتاده که مخاطب تلویزیون به آسانی تولیدات خلق الساعه و فی البداهه تلویزیونی را از نمونه های پژوهشی تشخیص می دهد و با فشردن بیرحمانه دکمه کنترل تلویزیون، شبکه ای را که به شعورش توهین کرده عوض می کند.
🔸نسل مخاطبین تلویزیون عوض شده است، سیما دیگر با مخاطب عامی مواجه نیست، اکنون تحلیلگرانی موشکاف لباس مخاطب بر تن کرده اند و به تماشای تلویزیون نشسته اند. مخاطب جدید مجبور نیست وقتش را با برنامه های بدون نویسنده و پژوهشگر تلف کند. او در فضای مجازی بازخوردها را می بیند و تولیدات تلویزیونی که بازخوردهای بالای پژوهشی در فضای مجازی دارند را برای تماشا در تلویزیون بر می گزیند.
🔹به بیانی ساده تر، #پروسه_مخاطب_گیری تولیدات تلویزیونی از روندی معکوس برخوردار شده است. تا پیش از این، اولویت ترتیب روال مخاطب گری بصورت اول تماشا دوم تحلیل بود و اینک اولویت به این گونه است: نخست بازخورد اینترنتی یک تولید تلویزیونی و سپس انتخاب برای تماشا!
🔸هنوز مدیران تلویزیون با توهم #سلبریتی_محوری و تقدم طول زمانی یک تولید تلویزیونی بر عرض پژوهشی آن تولید، برنامه سازی در تلویزیون را به اشتباه مدیریت می کنند. در حالیکه یکی از مهمترین فاکتورهای ریزش مخاطبین تلویزیون، لاغر شدن عرض پژوهشی برنامه های تلویزیونی است.
✔️[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰 چرا شبکه چهار از شبکه یک پیشی گرفت؟!
✍️ محمد عبداللهی
🔘 بخش ۲ از ۳
🔸مدیران سیما گویا هنوز نمی دانند که حذف نامحسوس نویسنده و پژوهشگر از پکیج تولیدات تلویزیونی فجایع رسانه ای و فرهنگی متعددی را باعث شده است. وقتی فاصله زمانی تصمیمگیری برای تصویب و تولید یک برنامه تا زمان واقعی تولید و پخش آن گاهی به کمتر از چند ساعت و یک ساعت و گاهی چند دقیقه تنزل کرده است باید هم مجری تلویزیونی برای پر کردن یک تایم طولانی چنین برنامه تلویزیونی به هزل و هجو و شوخی های سخیف لاتهای سر گذر رو بیاورد.
🔹در حالیکه پروسه تحقیق، پژوهش ، نویسندگی پروسه ای چند ساله است، در برآوردهای تولیدات تلویزیونی، ردیف بودجه نویسنده و پژوهشگر یا حذف می شود و یا بصورت صوری اختصاص می یابد و سرانجام عایدی مالی آن به جیب مجری یا تهیه کننده سرازیر می شود. چرا که اغلب برنامهها به #شومن_بازی تنزل یافته، و ژانر سرگرمی دارد، نه آگاهی بخشی هنرمندانه. شومن بازی در تلویزیون توسط سید محمد حسینی مد شد و این پدیده نامبارک هنوز که هنوز است گلوی برنامه سازی را در سیما به سختی می فشارد. سیل شومن ها و استیج کارهای مراسم ژانگولر و جوک و خوانندگی در کوچه و بازار به قاب شیشه ای تلویزیون، خطایی نابخشودنی است که شأن تلویزیون جمهوری اسلامی ایران را از وسعت دانشگاه به تنگنای یک #دورهمی قهوه خانه ای تنزل داده است
🔸اجبار به فروش آنتن توسط مدیران تلویزیون نیز بهانهای نخ نما برای توجیه اهمالگریهایشان در حوزه #مدیریت_رسانه شده است. ریخت و پاش های جشنواره ای و ستادی در رسانه ملی هیچگونه توازنی با لاغری بخش پژوهشی آنتن ندارد.
🔹پخش موفق برنامه افطاری شبکه چهار سیما ( #زندگی_پس_از_زندگی ) که پروسه پژوهشی ۵ ساله ای را طی کرده است و اقبال مخاطب فضای مجازی و تلویزیونی به این برنامه موفق، دادهای ارزشمند را پیش روی مدیران سیما فراهم می کند. بدون شک صبر و حوصله قابل تامل سازندگان این مجموعه در شکار میدانی سوژه در سراسر کشور و تحلیل و پژوهش دقیق و میدانی از مهمترین عوامل موفقیت چنین تولیداتی است.
🔸شاید بتوان به جرات گفت جایگاه واقعی چنین تولیداتی در ویترین شبکه ملی سیما یعنی شبکه یک سیماست در حالیکه آنتن فروشی و مشارکت بلیهای است که جان شبکه های یک، دو و سه سیما را همچون خوره در حال دریدن است.
🔹آیا معاون محترم سیمای جمهوری اسلامی ایران در خلوت از خود پرسیده است که چه شد به ناگاه دستان شبکه های یک و دو سه سیما از تولیدات پژوهش محوری همچون #روایت_فتح و #سراب و چه و چه به ناگاه خالی شد؟ آیا #دکتر_میرباقری از خود پرسیده است که مشارکت و آنتن فروشی چه ضربههایی را بر پیکره شبکه های محوری سیما وارد کرده است؟ به راستی آخرین تولید پژوهش محور شبکه های یک و دو و سه سیما در حوزه توحید، معاد، اهلبیت شناسی، مقاومت و #فلسطین به چند سال یا دهه پیش باز می گردد.
✔️[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰 چرا شبکه چهار از شبکه یک پیشی گرفت؟!
✍️ محمد عبداللهی
🔘 بخش ۳ از ۳
🔸به راستی چند دهه است که انگل برنامه های گفتگو محور چاله میدانی و مجری محور در حال خوردن پیکره سیماست؟ آیا نباید یک نقطه سر خط به این مسیر نامبارک برنامه های بی پژوهش و فکلی محور تلویزیونی گذاشت؟
🔹آقایان! تلویزیون جمهوری اسلامی ایران #کمیته_امداد نیست که برای گذران زندگی عده ای مدیر و تهیه کننده هر آب زیپویی را به خورد ملت دهد. گویا #حق_الناس_رسانهای حلقه نامفقودی است که در دائره المعارف مدیران سیما جایگاهی ندارد و پشیزی برای آن خرد نمی کنند. گویا در این بازار مکاره، حق الناس رسانه ای جایش را با حق رفقا معاوضه کرده است. تولیدات تلویزیونی بر پایه حق رفقا، هیچ خروجی مثبتی جز شوهای نخ نمای فکلی محور ندارد و آیا یک شوی فکلی محور چه دردی از دردهای جامعه را درمان و چه گره ای از گره خلق خدا را خواهد گشود؟
🔸وقتی سریال پر مخاطبی مثل #پایتخت به هر تقدیر در آخرین فصل خود نویسنده و پژوهشگرش را از دست داد همه به عینه دیدند که چه فاجعه رسانه ای در شبکه ملی سیما رقم خورد. بنا به مصاحبه مرحوم الوند که قسمت متعهدانه حمله داعش را پژوهشگرانه در فصل قبل این سریال قلم زد، این قسمت نتیجه یک دومینوی آماده سازی قسمت های قبلی برای به بار نشستن این قسمت بود که شد و تاثیری را که این سریال در فصل قبل خود گذاشت بدون اغراق از تاثیر اثری سینمایی مثل « به وقت شام» اگر بیشتر نباشد کمتر نبود. در حالیکه فی البداهه نویسی فصل اخیر همین سریال، باعث شد متاسفانه تمسخر مناسک و شعائر الهی حج، دهن کجی به حرمت والدین و بزرگتر، نان حلال و ... را از قاب شبکه ملی سیما شاهد باشیم.
💢و نکته آخر آنکه برای حل معضل فقدان پژوهش در تولیدات سیما، تشکیل یک ساختار تشکیلاتی و یک مدیریت جدید به مدیریت های قبلی راه چاره نیست بلکه راه حل آن را باید در اصلاح روال جلسات طرح و برنامه و برآورد آثار سیما در تلویزیون جست. برای تغییر این روش ناصواب، مدیران شبکه های تلویزیونی باید حق رفقا را ترک کنند و چیزی جز حق الناس رسانه ای را مدنظر نداشته باشند.
🔹جایگاه پژوهش و نگارش باید به دور از مانورهای فرمالیته مدیریتی تصحیح و تقویت شود و در برنامه سازی تلویزیونی ضوابط بر روابط ارجحیت داده شود. در غیر اینصورت جدول های پخش شبکه های تلویزیونی پر می شود از تولیدات بی ارزش حلقه دوستان چند مدیر و این خیانتی است به مخاطبین و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که این طیف از مدیران را به عنوان امین در راس بزرگترین دانشگاه کشور منصوب کرده است. این بود پیام شبکه چهار سیما به معاون سیما و دیگر شبکه ها.
📌 توصیه میشود یادداشت اخیری که در کانال تاملات با عنوان "صداوسیما نیاز به نقد جدی دارد" منتشر شد را نیز ببینید.
⚜️ @taammolat74
📮اولین نفت کش ایرانی با پرچم برافراشته ایران به آب های اقتصادی ونزوئلا رسید و مابقی هم خواهند رسید. کشوری که نه در خلیج فارس بلکه در بیخ گوش آمریکا قرار دارد و دنیا دید که آمریکا جز ابراز ناراحتی و ناخرسندی هیچ غلطی نتوانست بکند.
مهمترین معنای این جمله که "نفع آمریکا در این است که وقتی طرف مقابل ایران است، دست از پا خطا نکند" برای دنیا این است که یک ابرقدرت جدید ظهور کرده است که می توان در اوج سختی ها فقط به او تکیه و اعتماد کرد.
این بزرگترین سرمایه ما برای ترسیم تمدنی نوین در سطح جهان است.
و باید گفت ایران در حال نقد کردن اقتدار انباشته شده از تلاشهای خالصانه شهید طهرانی مقدمها و سردار سلیمانی هاست.
✍️ محمد مفید
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 انسانشناسی دینی
🔸 استاد حسین سوزنچی
🔹جلسه دهم / بخش دوم
🔹🔹انسان شناسی زن و مرد؛ نقد فمنیسم (۵)
🌷تعدد زوجات از منظر اخلاقی🌷
🔺آنتروپولوژی غربیها با اغلب بحثهایی که با عنوان انسان شناسی اسلامی نوشته شده بسیار تفاوت دارند و در این درسها سعی شده با پرهیز از گرتهبرداری و تقلید، نسبتی بین این دو حوزه برقرار شود و از متنهای اسلامی، از کتاب هستی و هبوط (آقای پارسانیا) و رسالههای انسان علامه طباطبایی بهرهبرداری گردد.
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال تاملات بارگذاری میشود.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
10.2 انسانشناسی زن و مرد 5.mp3
8.29M
🔉 درسگفتار
🔶 #انسان_شناسی_اسلامی
🕰 جلسه دهم / بخش دوم
🔸 استاد #حسین_سوزنچی
🔹 بررسی مساله تعدد زوجات از منظر اخلاقی
🔗 جلسه قبل را در اینجا (https://eitaa.com/taammolat74/1967) بشنوید.
⚜️ @taammolat74
🔰 روشنفکر کیست؟!
✍️علامه جعفری
🔸 #روشنفکر عبارت است از انسانى آگاه و متعهد که آگاه ساختن دیگر انسانها و رها ساختن آنان را از رکود و برگشت به قهقرا، ضرورتى چونان ضرورت تنفس از هوا براى ادامۀ حیات خویشتن، تلقى میکند. درود جانهاى آدمیان و درود خدا و فرشتگان و همۀ هستى بر این روشنفکران باد که قافلهسالاران کاروان انسانیت هستند.
🔹اینان به مرحلهاى رسیدهاند که اگر آدمیان را در حال رکود ببینند، هستى خود را راکد احساس میکنند. تلخى فقر و نیازمندىها و بردگى مردم را ناگوارتر از تلخى زهر مُهلک در کام خود مییابند.
در آن حال که دیگر انسانهاى ناآگاه، در عیش و نوشهاى مستانه غوطهورند و نمیدانند از کجا حرکت کرده به کجا میروند، روشنفکران در شببیدارىهاى جانکاه، در عوامل حرکت آنان و روشن ساختن خطاها و کجروىهاى تباهکنندۀ آن حرکت میاندیشند.
🔸اگر از یک افق والاترى به کار روشنفکران بنگریم، خواهیم دید آنان آن روشنگرانى هستند که میسوزند و فروغ خود را بر فضاى درون انسانهاى جامعۀ خود میاندازند، باشد که عقل و وجدانِ درخوابرفتۀ آنان را بیدار کنند.
📚 ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه، ج ۳، ص ۷۹، چاپ قدیم «۲۷ جلدی»
⚜️ @taammolat74
🔰 فرار از دانشگاه
چگونه علوم انسانی در جامعه مدنی به گردش افتاد؟
✍️ حسام سلامت
🔘 بخش چهارم | بخش سوم
💠
انفجار گفتمانی🔸میدان سیاسی نیز به شیوهای عمدتا غیرمستقیم در به گردشانداختن گفتارها سهیم بوده است. در چهار دهه اخیر با دقایق سیاسی اثرگذاری طرف بودهایم – انقلاب ۵۷، اصلاحات ۷۶، اعتراضات ۸۸ – که عملا موجب نوعی انفجار گفتمانی شدند؛ به بیان دیگر، هر یک از این رویدادها از مجرای بحثهایی که درانداختند و موضوعاتی که پیش کشیدند به گسترش گفتارها و #دانشهای_انسانی دامن زدند. مثلا در برهه ۸۸ در حالی که علوم انسانی یکی از متهمان اصلی بود اما سرزنش سیاسی آنکه قرار بود با محدودسازیاش همراه باشد، دست بر قضا، به اشاعه روزافزونش منجر شد. 🔹حال، با در نظر داشتن تاریخ این میدانهای سهگانه که از مجرای قسمی همآیندی با یکدیگر چفتوبست یافتهاند و شرایط امکان برآمد موسسات آموزشی را مهیا ساختهاند، میتوان پرسید که منطق زایش این موسسات چیست؟ در پاسخ به این پرسش دو پیشنهاد دارم: ۱. این موسسات را میتوان همچون محصول دیالکتیک طرد و اشاعه گفتارها و سوژهها فهمید. در حالی که همواره سازوکارهای سیستماتیکی برای کنارگذاری سوژهها و گفتارهای دانشهای انسانی در کار بوده است اما آنها همواره به شیوههای خلاقانهای بازگشتهاند و روشهای آلترناتیوی برای بیان خود در پیش گرفتهاند. ۲. این موسسات را باید به مثابه دیالکتیک بحران سازمانهای دانش در میدان دانشگاهی و بازسازمانیابی آنها در جامعه مدنی توضیح داد. 🔸میتوان نشان داد استقبال نسبی از این کلاسهای موازی تا حد زیادی نتیجه افول کلاسهای درس در دانشکدههای علوم انسانی است. بحران کلاس درس دانشگاهی اما با نوعی بازسازمانیابی مدنی کلاس درس در موسسات آموزشی موازی همراه بوده است. تیپولوژی مخاطبان این موسسات این موضوع را به روشنی نشان میدهد: ۱. سرخوردهها: کسانی که در دانشگاه علوم انسانی خواندهاند اما از کلاسهای درس سرخوردهاند و احساس خُسران میکنند و در کلاسهای موازی در پی آن نیافتههای خود در ایام دانشجوییاند؛ ۲. علاقهمندان: کسانی که در دانشگاه علوم انسانی نخواندهاند اما به واسطه اشاعه گفتارهای علوم انسانی در حوزه عمومی به مباحث انسانی علاقهمند شدهاند؛ ۳. کنجکاوان: کسانی که نه سرخوردهاند و نه هنوز علاقهمند اما به اتکای قسمی کنجکاوی و سودای سردرآوردن با هزار اما و اگر به کلاسهای موازی پا گذاشتهاند. 🔹تیپولوژی مدرسان نیز مشخصا در گرو ترسیم موقعیت مدرسان در میدانهای سهگانه است: ۱. حاشیهنشینهای دانشگاهی. هر چقدر که مدرسان در میدان رسمی دانشگاه حاشیهایتر باشند – به واسطه جوانبودن، تازهواردبودن و غیره – احتمال بیشتری دارد که گذرشان به موسسات موازی بیفتد. اساتید جاافتاده دانشگاه عموما شأن علمی خود را همپای مشروعیت مشکوک این موسسات نمیدانند. یکی از دلایل این است که این موسسات از دید میدان دانشگاهی واجد مشروعیت علمی نیستند. ۲. روشنفکران مرجع. آنها به اتکای سرمایه نمادینشان در حوزه عمومی به نوعی به مراجع فکری خود دانشگاهیان بدل شدهاند، امثال فرهادپور، طباطبایی، ملکیان و دیگران. بسیاری از این روشنفکران مرجع عوض دانشگاه جذب موسسات آموزشی موازی شدهاند. ۳. فارغالتحصیلان جوان. بخش چشمگیری از مدرسان موسسات موازی را فارغالتحصیلان جوانی تشکیل میدهند که به رغم سرمایه آکادمیکشان قرار نیست در دانشگاه استخدام شوند. موسسات موازی به پاتوق شمار انگشتشماری از این «بیرونماندگان» بدل میشوند. 💢و اما آینده. ظاهرا در آینده نزدیک همچنان با رونق نسبی این موسسات در حوزه عمومی مواجه خواهیم بود. ⚜️ @taammolat74