🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | جایگاه عاشورا در اصلاح امت پیامبر(ص)
🎙حجت الاسلام سید مهدی میرباقری
مجلس دوم
هیئت ثارالله
⏰شب دوم محرم ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @mirbaqeri_ir👇👇👇
02) سخنرانی، حجة الاسلام استاد میرباقری.mp3
33.39M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | جایگاه #عاشورا در اصلاح امت پیامبر(ص)
🎙حجت الاسلام سید مهدی #میرباقری
مجلس دوم
🔹با شهادت سیدالشهدا اتفاقات بزرگی در عالم رخ داده و یکی از آنها این است که ظلمتی که اتفاق افتاده بود، با حسین برداشته شد.
واقعا عاشورا امت نبی اکرم را به نقطه ای رساند که حاضرند خون خود را در این راه بدهند. دعوت حضرت یک امت را به دنبال خود آورد.
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید!
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | سقوط انسان و نابودی جامعه
🎙حجت الاسلام علیرضا پناهیان
مجلس دوم
هیئت میثاق با شهدا
⏰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @mirbaqeri_ir👇👇👇
990531-Panahian-MohemtarinRahePishgiriAzSoghutEnsanVaNabudiJamee-02-18k.mp3
6.01M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | سقوط انسان و نابودی جامعه
🎙حجت الاسلام علیرضا پناهیان
مجلس دوم
🔹بعضیها ولایتمدار نمیشوند؟ مشکل اصلی آنها چیست؟ آن کسانی که پس از ظهور، با همۀ ادّعای شیعهگری، ریاست امامزمان(ع) را نمیپذیرند، چه مشکلی دارند؟ یک چیزی هست که باعث میشود تکبّر آنها، بروز پیدا کند و زمین بخورند. چه موضوعی است که ایمانمان را در آن موضوع باید امتحان کنیم؟
🔹چه موضوعی است که عامل اصلی پذیرفتن ولایت ولیّ خدا یا رد کردن ولایت ولیّ خداست؟
🔗 لینک جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
May 11
•••
جز این دو میوھ قلبم ثمر نداشته ام
ببخش اگر کھ پسر بیشتر نداشته ام
⚜️ @taammolat74
🔰عزاداری امام حسین(ع) و انقلاب اسلامی
🔸یکی از امتیازات انقلاب اسلامی ایران رابطۀ مستقیم آن با ماه محرم و عزاداری حسین است همان عزاداریهای با هدف و بی هدف که از قبل رایج بود روح ظلم ستیزی و دلسوزی برای اسلام و مسلمین را در مردم ما پرورش داده بود، بخصوص که امام راحل(رض) انقلاب خود را از ایام محرم و مجالس عزاداری آغاز کرد.
🔹 15 خرداد، 12 محرم سال 1342 بود، در آن سال بنا به امر مبارک امام بیشتر سخنرانیها و مرثیه خوانیها در محور مبارزه با ظلم و با مظاهر بیدینی دور میزد، برخی هم صریحاً نظام شاهنشاهی را مورد هجوم قرار دادند، و از فجایع شاه و درباریان و دولتهای دست نشانده و آمریکای جنایتکار شیطان بزرگ پرده بر میداشتند.
🔸پس اگر گفته شود انقلاب اسلامی زاییدۀ مجالس حسینی است سخن گزافی نیست. بخصوص در سالهای بعد از پیروزی انقلاب لازم است در منبرها و در مرثیه ها بر بیان انگیزۀ امام حسین(ع) که همان امر به معروف و نهی از منکر و مبارزه با ستمکاران و تبهکاران و جباران، و دعوت به اسلام ناب محمدی(ص) است تکیه شود و بحمدلله تا حدود زیادی چنین است.
🔹پس تا حدودی شیوۀ عزاداری بعد از انقلاب چه در شکل و چه در محتوا باید از آنچه بوده عوض شود و با ایدههای مقدس انقلاب اسلامی، هماهنگ گردد، نه تنها ظلمهای بنی امیه و بنی عباس و جباران گذشته بر اهل بیت عصمت باید محکوم و از آنها اظهار نفرت شود، بلکه ستمکاران روزگار ما چه آنان که قبل از انقلاب در ایران حکمرانی داشتند و چه آنان که هماکنون در کشورهای اسلامی حکمرانی و نیز ابرقدرتهای جهانخوار همۀ آنها باید مورد نظر باشند و مورد هجوم واقع شوند.
⚜️ @taammolat74
🔰 عاشوراشناسی و کتاب «تأملی در نهضت عاشورا»
✍️ گفتوگو با رسول جعفریان
📍تاریخ اگر با ما ربط و نسبتی برقرار نکند، چه اهمیتی میتواند داشته باشد؟ تاریخ قدسی -چنانکه میرچا الیاده و دیگران نشان دادهاند- میتواند با اعتقاد و عمل و سیاست و سایر شئون حیاتی ما مربوط شود و بلکه مانند قصص انبیا و اولیای دین، مرجعی برای فهم و تفسیر رخدادهای جاری باشد. تاریخ که به یک معنی توالی وقایع است گاه شأن قدسی نیز دارد و آنگاه است که ربطی وثیق با فهم و عمل ما پیدا میکند. لازم است که بدانیم تاریخ را -چه در معنای علمی آن و چه در نسبت با تاریخ قدسی- چگونه میتوان و باید فهمید.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 عاشوراشناسی و کتاب «تأملی در نهضت عاشورا» ✍️ گفتوگو با رسول جعفریان 📍تاریخ اگر با ما ربط و نسبت
🔰 عاشوراشناسی و کتاب «تأملی در نهضت عاشورا»
✍️ گفتوگو با رسول جعفریان
💠استاد جعفریان در کتاب «تاملی در نهضت عاشورا» متذکر مواردی بودهاند که در آنها شئون حیاتی ما به واقعه کربلا اتصال جدی پیدا کرده است. البته ایشان متذکر محدودیتهای علم تاریخ نیز هستند و «فهم تاریخ» را غیر از «منبعپژوهی» و مستلزم بحث دانستهاند، دشواریها را تذکر داده و به بعضی مسائل شایسته تحقیق علمی هم اشاره کردهاند. بهعبارتی این کتاب ایشان علاوهبر آنکه مشتمل بر یک مقتل به روایت خودشان و یک مقتل دیگر -از حصینبن عبدالرحمان سلمیکوفی- و کارهایی در منبعپژوهی و... است، طرح اجمالی مشغلههای فکری ایشان راجعبه واقعه کربلا نیز هست که اغلب هنوز محتاج کار علمیاند و سعی ایشان نیز برداشتن قدمهایی بوده است.
🔸یکی از اینجهت که کربلا برای یک عضو جامعه شیعی، منبعی برای دریافتهای دینی، اخلاقی و ارزشی است. یک برگی از تاریخ است که برای شخص، مقدس است و بهطور مدام او را تغذیه فکری میکند. اینجا و از این نگاه، از بنده - بهاعتبار یک فردی که عضو این جامعه است- این را بپذیرید که رویداد عاشورا یک رویداد عادی تاریخی نیست، یک اتفاق قدسی است. بخشی از تاریخ مذهبی ماست
🔹اما از وجهی دیگر، تفسیر مجدد، بهلحاظ تنوعی است که در برداشت از این قبیل رویدادهای تاریخی وجود دارد. درحقیقت، هنوز آدمی نمیداند چرا اینقدر میشود از تاریخ برداشتهای متنوع داشت. واقعیت اینطور است یا تفسیرهای ما با پیشفرضهای ما؟ تاریخ مثل سیاست است. یک وقتی آقای شفیعی کدکنی گفته بود: «درباره سیاستمدار نمیشود قضاوت روز کرد، باید تاریخ او بگذرد تا آدم بتواند درباره او قضاوت کند.»
🔸ما هنوز روشهای علمی درستی در شناخت اسناد و منابع تاریخی نداریم. اگر این مسیر ازنظر علمی درست پیش برود، اتفاقات بهتری هم در اینباره خواهد افتاد. البته این روشها فقط برای تاریخ عاشورا نیست، بلکه منابع تاریخ اسلام روشهای خاص خود را برای پژوهشهای بیشتر میطلبد و عاشورا هم بخشی از این تاریخ است؛ بخشی که ما توجه بیشتری به آن داریم.
🔗 متن کامل مصاحبه فوق را در اینجا بخوانید.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام محمدصادق حیدری
مجلس دوم
حسینیه اندیشه
⏰شب ۱ شهریور ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @hoseiniyehandisheh👇👇👇
13990601-Moh1442-R02-01Menbar-Heydari_0.mp3
14.3M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام محمدصادق حیدری
مجلس دوم
🔹 نهضت تحریم تنباکو و داستان مشروط
🔹پیام عاشورا در باب نظرگاه توسعه و پیشرفت
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |ابتلائات مومن
🎙استاد علی فرحانی
مجموعه جلسات دهه اول محرم
مجلس دوم
⏰۳۱ مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇