كَلَّا وَالْقَمَرِ / وَاللَّيْلِ إِذْ أَدْبَرَ / وَالصُّبْحِ إِذَا أَسْفَرَ
✨ سوگند به هلالِ ماهِ رُخَت
که تو میآیی...؛
و کامِ عالم را "اَحلی مِنَ العَسَل" خواهی کرد...
همچون طلوع صبح،
پس از رسیدن زمین به منتهاالیهِ شب...
همچون ربیعِ رحمت ؛
پس از زمهریر صفر ،که جانِ جهان به نبودن رسولی از جنس خدا گرفتار است...
☘️حلول ماه ربیع الاول مبارک باد☘️
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین، بزرگترین جنبش آنارشیستی جهان اسلام
🎙 دکتر میلاد دخانچی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
اربعین، بزرگترین جنبش آنارشیستی جهان اسلام.mp3
6.99M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین، بزرگترین جنبش #آنارشیستی جهان اسلام
🎙 دکتر #میلاد_دخانچی
« #حکمت_اربعین »
🔹مشاهدات وجه جامعهشناسی من از اربعین نشان میدهد آن چیزی که مناسبات اربعین را رقم زدهاند، اتفاقا مناسبات عشیرهای و قبیلهای مردم عراق است. در واقع اگر امنیت و گفتمان معطوف به عشیره و قبیله آنها نبود این مناسبات شکل نمیگرفت. به طور خاص این مناسبات شکل نمیگرفت اگر ضعفی در دولت مرکزی عراق نبود.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰امکانات تفکر حافظ برای زیستن در جهان جدید!
✍️ محمد حسن علایی
🔸حافظ شاعر نامدار ما ایرانیان است که در دل فرهنگ و تاریخ ما بالیده است و دیوان اشعار او تنها کتابی هست که در کنار قرآن تقریبا در خانه ی هر ایرانی یافت می شود. کسی نمی تواند منکر این حقیقت شود که حافظ درون عالم اسلامی، عالمیت خویش را به پا داشته است، و از این رو معنویتی اصیل در اوراق زرنگار دیوان او موج میزند.
🔹حال از پس گذر سالیان و در پی مواجهه ی ما با #مدرنیته، رجعت دوباره به حافظ بزرگ متضمن چه معنایی می تواند باشد؟ نگارنده معتقد است وجدان دوپاره قوم ایرانی پس از مواجههی با غرب، با متونی مثل متن #حافظ ، بیش از هر متن و شخصیت دیگری، می تواند مرهمی برای خویش بیابد، و از همین روی ممکن است تداوم حیات فرهنگ ما در دل مدرنیته را تسهیل کند، ای بسا تمسک به میراث سنت معنوی حافظ تناقضات برخاسته از مواجهه ی ما با مدرنیته را تا حدود زیادی برطرف کند.
🔸خارج شدن قوم تاریخی ما از انزوای تحمیل شده بر او، ای بسا بتواند به قدرت بازیگری و اثرگذاری ما در معادلات جهانی بیافزاید و در فراز و فرود تقدیر تاریخی جهان جدید تا حدود زیادی مانع ازخودبیگانگی و استهاله ی فرهنگی ما ایرانیان گردد، ای بسا احیای تفکر بزرگانی چون حافظ بتواند، در دل این امواج متلاطم، حافظ قوم تاریخی ما از بیم زوال گردد.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |امر میان فرهنگی و تجربه مشترک معنوی
🎙 دکتر سیدمجید امامی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تجربه مشترک معنوی.mp3
5.87M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |امر میان فرهنگی و تجربه مشترک معنوی
🎙 دکتر سید #مجید_امامی
« #حکمت_اربعین »
🔹فلسفه میانفرهنگی تأکید بسیار جدی بر امر میانه و رفتن به سمت تجربه پدیداری یا پدیدارشناسی معنا دارد، باز هم در جهان ادیان بهشدت از یک سوژه عینی قابل مطالعه محروم بوده است. به عبارت دقیقتر بدون اینکه بخواهیم به خواستگاههای پستمدرن مطالعات صلح و یا به خواستههای قارهای فلسفه میانفرهنگی درگیر شویم، به نظر میرسد مواجهه نظری، معرفتی و معنوی اربعین و معرفی آن به فضای آکادمیک کنونی میتواند نه تنها حوزه فلسفه میانفرهنگی در بر بگیرد و از سطح موجود عبور کند، بلکه میتواند به تجربه مشترک معنوی اربعین برای انسان معاصر به عنوان یک تجربه بسیار فراگیر بپردازد.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
💠 نکاتی در باب #اندیشههای_سهروردی
🔸در اندیشه شیخ اشراق، انسان حقیقتی اصیل از عوالم انوار دارد اما به ظلمتی گرفتار آمده است. حلقه وصل شرق هستی یعنی عالم الاه و عقول و غرب هستی که عالم ماده است، نفس انسانی است. حقیقت انسانی از عالم نور به عالم ظلمت کشیده شده است. سهروردی این را هبوط مینامد.
🔹انسانی که اصل خودش از آنجاست و به غرب هستی آمده و در ظلمت بدن گرفتار آمده و اصل خود را فراموش کرده، چنین ادبیاتی را شیخ اشراق هبوط میداند. حال چه باید کرد؟! راه رهایی چیست؟! شیخ اشراق تعبیر به رجعت و «بازگشت به وطن» دارد. راه رهایی از این دام این است که انسان دست به تجرد بزند.
🔸گاهی اوقات در زندگی، مسالهای برای ما پیش میآید که یاد وطن میافتیم و متوجه میشویم سنخ ما، سنخ دیگری است. در این موقع است که احساس غربت زنده میشود. به تعبیر شیخ اشراق، این حقیقت تذکار است. در رساله غربت غربیه، به انبیاء اشاره دارد. انبیاء آمدند تا ما را به یاد وطن بیاندازند. این تذکار موجب میشود که انسان به ولوله و اضطراب شود و شور بازگشت به وطن را در جان او میاندازد. فلسفه وجودی در این دنیا آمدن انسان این نیست که به فراموشی تن بدهد. برای رهایی به حبل الهی چنگ بزنید و ریاضت قدسی را شروع کنید. در نهایت به نورالانوار میرسید.
⚜️ @taammolat74
🔰 قرائتهای مدرن از عاشورا
✍️ حمید پارسانیا
🔸عاشورا واقعهای بس عظیم است. قامت این واقعه در امتداد شخصیت سالار شهیدان حسین بن علی علیه السلام تا قیامت قد برکشیده است و ادراک و احساس هر فرد و یا جمع از جایگاه آن فرد و یا جمع در صحنه قیامت خبر میدهد.ادراکات، احساسات، قرائتها و روایتهایی که افراد و گروهها در طول تاریخ نسبت به عاشورا دارند به نوبه خود نحوه حضور و مواجهه آنان با این واقعه عظیم را نشان میدهد. عاشورا آینهای تمام نماست در برابر چهره همه کسانی که در طول تاریخ از قبال آن میگذرند و ناگزیر به آن مینگرند این آینه افق فهم، در یافت و فرهنگ همه آنان را آشکار میکند.
🔹هر قوم هر گروه و هر فرهنگ در هر مقطع تاریخی و در هر موطن جغرافیایی با قرائت و تفسیری که از عاشورا ارائه میدهد افق نگاه و نحوه زیست و زندگی خود را به تصویر میکشاند و به همین دلیل تحولات تاریخی و فرهنگی در جهان اسلام با تغییر روایات و قرائات عاشورا همواره قرین و همراه بوده است.
🔸رویکردهای روشنفکری چپ در دهه پنجاه برای نخستین بار قرائت و تفسیر ایدئولوژیک انقلابی و در عین حال سکولار و مدرن خود را از عاشورا ارائه دادند و بدین ترتیب تصویر خود را در کنار تصاویر تاریخیای قرار دادند که سنت متکثر فرهنگی جهان اسلام در آینه عاشورا ترسیم کرده بود. افول روشنفکری چپ در سطح جهانی و منطقهای و غلبه لیبرالیسم متاخر ناگزیر قرائتها و روایتهای جدیدی از عاشورا را به دنبال آورده و میآورد. این قرائتها به رغم مخالفت با بعد انقلابی چپ قرائتهای روشنفکرانه در تقابل با روایتهای متکثر تاریخی عاشورا نیز قرار داشته و از مبانی و اصول معرفتی مدرن بهره میبرند.
💢ویژگی مشترک قرائتهای مدرن حذف ابعاد قدسی و معنوی متعالی و آسمانی عاشورا و فروکاستن عاشورا به ابعاد تاریخی فرهنگی آن، به عنوان برساختی صرفاً بین الاذهانی است. در این قرائتها از همه ظرفیتهای منازعات تاریخی ظاهر گرایان و متکلمان اشعری برای تبدیل عنصر محوری عاشورا یعنی امام علیه السلام به انسانی صرفاً زمینی و دنیوی استفاده میشود و به موازات آن به گونهای شتابزده همه آنچه که در باب ابعاد ملکوتی و آسمانی مقام امام بیان میشود به عنوان غلو تاریخی دوران صفویه و مانند آن معرفی میگردد، بدون آنکه موازین اولیه مربوط به سنجش میراث مکتوب و یا آنکه قواعد و ضوابط علمی برای توصیف منازعات تاریخی کلامی شیعی رعایت شود.
انکار ساحت معنوی و آسمانی امام در حقیقت انکار ابعاد معنوی و متعالی انسان است و چشم پوشیدن از حقیقت معنوی و قدسی انسان به نسیان و دوری از ساحت متعالی و مقدس هستی بازمی گردد. چشم فرو بستن بر مقام و منزلت امام نشان از عبور از مقام انسان و ظلم به حقیقت انسانیت دارد و این امر نیز به نوبه خود حاکی از نسیان و فراموشی حق سبحانه و تعالی است.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین، بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد
🎙 دکتر سجاد صفار هرندی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد.mp3
7.23M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین ، بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد
🎙 دکتر #سجاد_صفارهرندی
« #حکمت_اربعین »
.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰 برخی از حرف ها، کهنه نمی شوند
✍️ مهدی شجاعی
🔸برخی از حرفها، کهنه نمیشوند، یا لااقل به این سرعت، کهنه نمیشوند. نه الزاما به این دلیل که حرف های مهمیاند. چه بسا به این دلیل که وضعیت یا بستر و فلسفه ظهور و بروز این حرفها تغییری نیافتهاند.
🔹اگر طبیبی از ظهور یک ویروس خطرناک، خبر داده باشد و نسبت به شیوع عوارض ناشی از آن، به هشدار و انذار پرداخته باشد و امروز همان ویروس مهلک را همچنان در کار انتشار ببیند و عوارض و بیماری های ناشی از آن را در حال شیوع و پیش بینیهای دردآلود را در شرف وقوع، آیا جز تکرار موکد حرفهای روز قبلش، چاره دیگری دارد!؟ آیا میتواند حرفهای روز قبلش را کهنه بشمارد؟ و آیا ترس از اتهام تکرار، می تواند او را از انجام رسالتش باز دارد!؟
🔸حداکثر ممکن است در درون خودش، همراه با آهی حسرتبار واگویه کند که: کاش این بیماریهای مهلک و خانمان سوز، در زمان خودش، ریشه کن می شد و مجال محدود امروز، به بیان هزاران حرف ضروری دیگر اختصاص مییافت. و... کاش که ما در عرصه فرهنگ و ادب و هنر، هم چنان در موقعیت دردناک دیروز به سر می بردیم.
آن چنان در سراشیبی سقوط، سرعت گرفته ایم که باید حسرت کش و دریغاگوی وضعیت اسفبار دیروز باشیم.
💢نتیجه این که:
اگر بعضی از حرف ها به دلیل ارزش ذاتیشان، همواره تازه میمانند، برخی دیگر، لااقل به دلیل ثابت ماندن وضعیت و تغییر نیافتن موقعیت، کهنه نمی شوند... امید اینکه؛ گره از کار فرو بسته فرهنگ و هنر، با چنان سرعتی گشوده شود که حرف های زماندار این کتاب، یک شبه بوی کهنگی بگیرد و جای خود را به حرفهای روشن فردا بسپارد.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 اجازه ندهید خبر شما را مصرف کند! ✍️ احسان محمدی 🔸میدانم گوش نمیدهید اما اگر بخواهم با بیانات گ
🔰 کدام سلبریتی شما را مصرف میکند؟
✍️ احسان محمدی
🔸 یکی از توهمهایی که #شبکههای_اجتماعی میدهند این است که فکر میکنیم ما هستیم که همه چیز را #انتخاب میکنیم! ممکن است در ابتدا ما یک منبع خبری یا یک سلبریتی را «انتخاب» کنیم اما بعد از این انتخاب، بیشتر اوقات به یک طعمه یا مصرفکننده تبدیل میشویم که حق انتخابی ندارد جز اینکه صدا، چهره و حرفهای آن منبع یا فرد را ببلعد و در بستهبندی جدید تکرار کند.
🔹بسیاری از سلبریتیها دانسته یا ندانسته این کار را با ما میکنند. آنها فکر، روح، #زمان و نگرش ما را مصرف میکنند. #سلبریتیها با خانه و ماشین و لباسهای شیک، دندانها و پوست سفید، لبخندهای رو به دوربین، ظاهر متفاوت و خوشبختنمایی ما را با #حسرت تنها میگذارند و میتوانند به یک #سلاح_حواسپرتی_جمعی تبدیل شوند.
🔸سلبریتیهای تهیمایه در هرجای جهان حتی با ژستهای آزادیخواهانه و از روی خیرخواهی، ممکن است بهترین سرباز برای دیکتاتورها شوند. آنها حواس ما را از واقعیتهای پیرامون پرت میکنند و به ما رویاهای دروغین میفروشند. اینکه همه میتوانند به ثروت و شهرت خیرهکننده برسند. اینکه در همین دنیا همه میتوانند عدالت، خوشبختی و شادی واقعی را تجربه کنند. اینکه اگر شما موفق نیستید دلیلش فقط تنبلی است و تاریخ، جغرافیا، سیاست و شانس هیچ نقشی در آن ندارد!
🔹هنر سلبریتیها این است که مستقیم به ما نمیگویند چه کاری بکنیم، اما آرامآرام ما را فتح میکنند. بدون اینکه حتی متوجه باشیم میبینیم مثل آنها لباس میپوشیم، فکر میکنیم، حرف میزنیم، شبیه آنها ژست میگیریم یا مثل آنها دست به خوشبختنمایی میزنیم. گاهی حتی مقاومت میکنیم که «امکان ندارد و من اینطور نیستم»! اما «به من بگو در شبکههای اجتماعی چه کسی را فالو میکنی تا بگویم کی هستی!». دیر آدم متوجه میشود که مدتها توسط سلبریتیها مصرف شده است.
💢چطور بفهمیم توسط یک سلبریتی مصرف میشویم؟
+ دنبالش نکنید و بعد از یک هفته از خودتان بپرسید بدون دیدن عکس، ویدئو و نوشتههای او چیز ارزشمندی از دست دادهاید یا نه؟ صرفاً به او معتاد بودید یا از او چیزهایی یاد میگرفتید که شما را به انسان بهتری تبدیل میکرد؟
📍پاسخ به این سوالات حتی در خلوت هم نیاز به #شجاعت دارد.
⚜️ @taammolat74