تاملات
♨️ #ویژه 🔸امروز بیست و پنج آبان مصادف با بیست و سومین سالگرد #علامه_جعفری تبریزی هست. هفته آخر آبان
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |"معرفت دینی" در خوانش علامه جعفری چیست؟
🎙 دکتر سیدجواد میری
سمینار معرفت دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
سخنرانی ششم
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
⏰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
معرفت دینی در خوانش علامه جعفری.mp3
19.93M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |"#معرفت_دینی" در خوانش #علامه_جعفری چیست؟
🎙 دکتر سید #جواد_میری
#سمینار_معرفت_دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
🔹حیات معقول؛ کلیدیترین مفهوم در آثار علامه جعفری
🔹در این نوع خوانش بحث از معرفت سکولار، غربی، فلسفه، فلسفه اسلامی و ... به میان نمیآید. بلکه معرفت بر اساس دالهای بنیادین هر کدام از صورتها و آن اقالیم تعریف میشود، نه بر این اساس که شرقی هستند و یا غربی.
💢 کپرنیکوس در حوزه علم کهکشانها و کیهانشناسی، انقلابی ایجاد کرد و باعث شد که نوع نگاه بطلمیوسی که به مدت دو هزار سال بر روی تفکر بشر چمبره زده بود، تحت تأثیر قرار بگیرد. با حرکتی که کپرنیکوس در حوزه علم انجام داد، افق دید بشر در حوزه معرفت و جهانشناسی به سوی بینهایت گشوده شد. به نظر بنده کاری که علامه در حوزه معرفتشناسی انجام داده، افقی را پیشروی متفکران ایرانی گشوده است که اگر به این نکته توجه شود که فکر میکنم تا امروز توجه هم نشده، وارد یک چرخش کپرنیکوسی در حوزه شناخت و معرفت با رویکرد علامه جعفری خواهیم بود.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این سمینار مجازی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
هدایت شده از تاملات
🔰 روشنفکر کیست؟!
✍️علامه جعفری
🔸 #روشنفکر عبارت است از انسانى آگاه و متعهد که آگاه ساختن دیگر انسانها و رها ساختن آنان را از رکود و برگشت به قهقرا، ضرورتى چونان ضرورت تنفس از هوا براى ادامۀ حیات خویشتن، تلقى میکند. درود جانهاى آدمیان و درود خدا و فرشتگان و همۀ هستى بر این روشنفکران باد که قافلهسالاران کاروان انسانیت هستند.
🔹اینان به مرحلهاى رسیدهاند که اگر آدمیان را در حال رکود ببینند، هستى خود را راکد احساس میکنند. تلخى فقر و نیازمندىها و بردگى مردم را ناگوارتر از تلخى زهر مُهلک در کام خود مییابند.
در آن حال که دیگر انسانهاى ناآگاه، در عیش و نوشهاى مستانه غوطهورند و نمیدانند از کجا حرکت کرده به کجا میروند، روشنفکران در شببیدارىهاى جانکاه، در عوامل حرکت آنان و روشن ساختن خطاها و کجروىهاى تباهکنندۀ آن حرکت میاندیشند.
🔸اگر از یک افق والاترى به کار روشنفکران بنگریم، خواهیم دید آنان آن روشنگرانى هستند که میسوزند و فروغ خود را بر فضاى درون انسانهاى جامعۀ خود میاندازند، باشد که عقل و وجدانِ درخوابرفتۀ آنان را بیدار کنند.
📚 ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه، ج ۳، ص ۷۹، چاپ قدیم «۲۷ جلدی»
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ #ویژه 🔸امروز بیست و پنج آبان مصادف با بیست و سومین سالگرد #علامه_جعفری تبریزی هست. هفته آخر آبان
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |"معرفت دینی" در نگاه علامه جعفری
🎙 دکتر علیرضا قائمینیا
سمینار معرفت دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
سخنرانی هفتم
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
⏰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
معرفت دینی در نگاه علامه جعفری .mp3
15.71M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |" #معرفت_دینی " در نگاه #علامه_جعفری
🎙 دکتر #علیرضا_قائمینیا
#سمینار_معرفت_دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
🔹سخنرانی پنجم
.
.
.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این سمینار مجازی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ #ویژه 🔸امروز بیست و پنج آبان مصادف با بیست و سومین سالگرد #علامه_جعفری تبریزی هست. هفته آخر آبان
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |"معرفت دینی" و عقلگرایی افراطی
🎙 دکتر قاسم پورحسن
سمینار معرفت دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
سخنرانی هشتم
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
⏰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
معرفت دینی و عقل گرایی اعتدالی.mp3
16.83M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |" #معرفت_دینی " و عقلگرایی افراطی
🎙 دکتر #قاسم_پورحسن
#سمینار_معرفت_دینی در نگاه علامه جعفری (ره)
🔹معرفتشناسی دینی از دیدگاه علامه جعفری فهم فرایندی و مدلل دین با ابتنا بر ملاکهای معتبر و با ابتنا بر بنیادهای عقلی و منطقی است که بتواند شأنیت تفسیر و فهم بیرونی را داشته باشد
🔹علامه جعفری سعی میکرد در مسائل روز کار کند و مباحث گستردهای را به یادگار گذاشته است.
🔹معرفت دینی یک شبکه را تشکیل میدهد که در مرزهای آن، کتاب و سنت قرار دارد، یعنی برداشتهایی که ما از کتاب و سنت داریم یک چارچوبی را تشکیل میدهد و معرفت دینی نباید از این چارچوبها خارج شود و فهمهایی که از کتاب و سنت داریم مرزهای معرفت دینی را تشکیل میدهد و این مرزها محدودیتهایی را برای معارف ما ایجاد میکند.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این سمینار مجازی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰کرونا با بشر چه کرد؟
✍️حسن رحیم پورازغدی
🔸از هر افتضاحی باید درس گرفت. دگمهای بسیاری در حال فروپاشی است. وباهای قرون وسطایی با اقتدار و ارعاب بازگشته اند و مرگهای جهانی و دسته جمعی، خیلی سریعتر از آنچه میپنداشتیم، ریخت جهان را در هم ریخت.
🔹کارنامه کرونا را البته سالها بعد، هر که زنده ماند، قضاوت خواهد کرد، اما تا همینجا هم کارکردهای پیش بینی نشده، کم نبود. دهها میلیون بیمار با سیر تصاعدی تند و یک افق تاریک، عجز نظامهای سلامت و پزشکی قرن ۲۱، اقتصادهایی با سرعت در حال فروپاشی، تغییر اجباری و تدریجی نحوه حکمرانی، طرح دوباره قدیمیترین و اصیلترین پرسشها در باب علم، مذهب، اخلاق، حقوق و حتی سیاست، انقلاب تحمیلی در سبک زندگی بشریت در کوتاهترین زمان و تغییرات بیشتری که در راه است.
🔸«وبای جدید»، نوک همه دماغها را پایین آورد، سر جهان را روی گردنش خم کرد و اینک بحران بزرگ اخلاق پزشکی در دنیای سرمایه داری، دور انداختن فقیران، ناچیز انگاشتن بی چیزان، راهزنی ماسکها از این ایالت به آن ایالت و قطع عمدی اکسیژن بیمار.
💥یک یادآوری: تمدنها فرو میافتند وقتی دیگر قادر به حل معضلات نباشند. پوزخند کمونیستها هنگام خطاب امام با گورباچف یادتان هست؟!
⚜️ @Taammolat74
عشق نجات دادن غریقی ست که دیگر هیچ کس به نجاتش امیدی ندارد. عشق. رجعت به آغاز آغاز است. به شروع. به همان لبخند. همان نگاه. همان طعم. اما نه خاطره آنها. خود آنها.💖
👤 نادر ابراهیمی
#شبهای_پاییزی🍁
⚜️ @Taammolat74
🔰بسط دانش و قدرت در حوزه فقه سیاسی
📮استفاده از جریان مشروطه و "مکتب نجف" برای نقادی و یا ظرفیت سازی فقه شیعه و یا سیر تکاملی اندیشه سیاسی اسلام در جایگاه نظریه پردازی بسیار مفید است ؛ اما این همه محاسن را به "استفاده ابزاری" از مشروطه و تاریخ سازی مبدل کردن و دو قطبی کاذب بین مکتب نجف با مکتب قم در سیاست ایجاد نمودن ، نوعی تحریف پنهان و خاموش برای جریانی است که در مسیر سیاسی خود به تاریخ و فرهنگ با نگاه "فوکویی" نگریسته و به ظرفیت "دانش و قدرت" بخوبی واقف است و به این "مشروعیت سازی" برای خود و "مشروعیت زدایی" برای نظریه رقیب سخت نیازمند است!
✍️ دکتر موسی نجفی
⚜️ @Taammolat74
🔰واقعیت آمریکا و روشنفکری ایرانی
🔸جریان اصلی روشنفکری ایرانی در زمانه حاضر دچار ازخودبیگانگی در مقابل هویت ایرانی و انفعال و حتی شیفتگی نسبت به غرب بهویژه آمریکا شده است. در حالی که جریان روشنفکری در برهههایی دارای رویکرد منتقدانه نسبت به سرمایهداری و لیبرالیسم ، ملهم از ادبیات چپ و مارکسیستی بوده اما در زمانه جدید واکنشی مناسب و واقعبینانه نسبت به افول قدرت آمریکا نشان نداده.
🔹 واقعیتهای آمریکا را هم در تحلیلهای خود لحاظ نکردهاند و در این میان حتی از روشنفکران آمریکایی واقعگرا هم عقبتر هستند. این جریان منفعل یا شیفته کمتر توانسته نگرش ملی مبتنی بر قدرت و هویت ایرانی و اسلامی تولید کند و حتی برخی اوقات چنان در پیله خود فرو رفته که به ستایشگر سلطنت پهلویها تبدیل شده.
🔸متاسفانه این جریان روشنفکری در محافل آکادمیک و علمی کشور هم ریشه دارد و با تفاسیر نادرست از واقعیتها چه در زمان گذشته و چه حال، تأثیر بدی بر ذهنیت جوانان ایرانی میگذارد. به همین واسطه باید گفت که پیشرفت و توسعه کشور بیش از هر چیز در گروی پدید آمدن نسل جدیدی از روشنفکران ملی، بومی و اسلامی است که نه تنها مقهور غرب و آمریکا نیستند بلکه توضیحدهنده و تبیینگر افول آمریکا در سطح جهانی هستند. پیشرفت و توسعهیافتگی از باور به هویت ملی، دینی و قویشدن میگذرد نه انفعال، وابستگی و شیفتگی به غرب
💢 وقت آن است که نسل جدیدی از روشنفکران ملی و منتقد غرب همزمان با افول آمریکا ظهور کنند.
⚜️ @Taammolat74
🔰 چرا نباید از انتخاب بایدن خوشحال بود؟
✍️ دکتر حسین کچویان
📍تصور اینکه بعد از صد و اندی تجربه پرهزینه و گذر از معبر تاریخی انقلاب اسلامی، کسانی باشند که لازم باشد برایشان در مورد بدی و زشتیهای آمریکا استدلال شود، بسیار غریب و غیرقابل باور است؛ اما چاره چیست، ظاهرا ملکمخانها و تقیزادهها همچنان چون شبحی در شهر پرسه میزنند و خواهان ذلت و تحقیر مردم خویشند و با وجود اعجازهای مکرری که از قدرت و توانایی مردم دیدهاند، روی عجز و ضعف مردم تحت تاثیر فشارهای دشمن سرمایهگذاری میکنند تا آن را دستمایه معامله فروش ایران و ایرانی به دشمن به ثمن بخس و چند دلاری کنند که آن هم حاصلشدنی نیست! بدتر از اینکه چشم روی تجربه حدودا صدسال تجاوزگری آمریکا و قتل و غارت دهها میلیون انسان در دهها کشور میبندند تا با تحریف و مغالطه برای این یا آن منتخب یا حزب آمریکایی، برای گمراه کردن و فریب مردم خود، پرونده خیرات و حسنات بسازند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇