🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع |اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر مهدی موحدی بکنظر
دوره «علیه وضعیت» /
بخش سومخانه فرهنگی عدالت ⏰ ۲۹ آبان 1399 ⚜️ @taammolat74 👇👇👇
موحدی 03.mp3
19.22M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر #مهدی_موحدی بکنظر
بخش سوم
🔹اقدام #علیه_وضعیت به معنای شناخت قواعد ناعادلانه بازی و تعبیه قواعد عادلانه در ساختار حکمرانی است والا این بهرهمندان خواهند بود که به تدریج مسلح به ابزار زر و زور و تزویر، به تحکیم و تقویت هر چه بیشتر قواعد بازی به نفع خود دست خواهند زد.
.
🔹لازمهاش تجهیز به دانش اقتصاد سیاسی است؛ دانشی که بیشتر از هر چیز مستلزم درک عدالت و پیچیدگی فهم آن است!
🔗 برای شنیدن بخش نخست اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 جایگاه دانش کلام در تمدن اسلامی
✍️ علیرضا شفاه
🔸بر خلاف رأی شایعی که فلسفه را بنیاد هر تمدنی از جمله بنیاد عالم اسلامی تصور نموده و گمان میدارد در تحلیل و تبیین عالم اسلامی و نیز در گشایش راه تمدن اسلامی میبایست اولا به فلسفهی اسلامی رجوع نمود، #رهدار بر این باور است که این مقام بهویژه در حیطه علوم در تمدن اسلامی، میبایست از آنِ علم کلام باشد.
🔹من با رهدار موافقم که راهگشایی در عالم اسلامی منحصرا و حتی احتمالا با رجوع به فلسفهی اسلامی صورت نمیپذیرد و آن را قاعده و پادشاه علوم دیگر نمیشمرم. اما نه به این جهت که بخواهم علمی را از مقام سلطنت عزل کنم تا دیگری را به پادشاهی برسانم. اصلا گمان نمیکنم که رابطهی علوم با تمدن در وهلهی نخست رابطهای هنجاری باشد، بلکه نقش علوم در یک تمدن بیشتر به وجه ثبوتی آن مربوط است تا وجه اثباتی.
🔸رهدار تفاوت ترتیب مبانی طبقهبندی علوم در عالم اسلامی در مقایسه با عالم غربی را دلیل این امر میداند: «در تفکر غرب طبقهبندی علوم بر مبنای بینش، روش، دانش، ارزش و کنش است و در تاریخ اسلام طبقهبندی علوم بر مبنای بینش، روش، ارزش، دانش و کنش است. نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که در تاریخ اسلام، علوم هنجاری بر علوم دانشی مقدم میشود.»
🔹او علم کلام را از آن رو که جهت بسط قیاسات علم را تعیین میکند و شکل هندسهی علم را معین مینماید، رأس علوم دیگر تلقی میکند. یعنی تقدم ارزش بر دانش موجب آن است که در عالَم دینی برخلاف عالَم غربی، علم نه بر اساس دانش بنیادین بلکه براساس ارزش بنیادین برساخته شود.
⚜️ @Taammolat74
♨️ شنیدهها حاکی است حال عمومی آیتالله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو مجلس خبرگان رهبری مساعد نیست. بنابه گفته پایگاه اطلاعرسانی ایشان، مشکلشان ضعف مفرط جسمانی به دلیل ادامه و تشدید بیماری گوارشی است و در منزل تحت مراقبت پزشکی هستند.
▪️توصیه آیت الله جاودان:
تا می توانید برای سلامتی حاج آقا (آیت الله مصباح) قربانی کنید.
▪️توصیه استاد اخلاق شیخ جعفر ناصری:
برای سلامتی حاج آقا سوره نجم را تلاوت کنید.
🤲 باتوجه به شدت یافتن بیماری این یاور راستین انقلاب و رهبری، از جمیع علما، فضلا، شاگردان، دوستان و عموم ولایتمداران و علاقمندان به ایشان تقاضا داریم با توسل به ذیل عنایت ائمه اطهار علیهم السلام برای شفای عاجل و کامل ایشان دعا کنند.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ شنیدهها حاکی است حال عمومی آیتالله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو م
📸 مصباح انقلاب در کلام رهبر انقلاب
💠 فقیه متفکر و صاحبنظر در مسائل اساسی اسلام
بنده نزدیک به چهل سال است که جناب آقای مصباح را میشناسم و به ایشان به عنوان یک فقیه، فیلسوف، متفکر و صاحب نظر در مسائل اساسی اسلام ارادت دارم.
✍️ مقام معظم رهبری
⚜️ @Taammolat74
🔰 «بوميسازي علم» به چه معناست؟
❓ آيا به معناي منطبقسازي نظريهها و پارادايمهاي همه علوم، اعم از تجربي و انساني و الهي با شرايط عيني جامعه است؟ آيا لحاظ ابعاد اسلامي و ملي در مسأله بوميسازي، درست است؟
✍️ پاسخ آیتالله مصباح یزدی
🔸منظور از بوميسازي و اسلامي كردن علوم، صرف تعويض اصطلاحات نيست، بلكه تغيير جهانبينيها و استفاده از منبع وحي در توليد علم است. گزارههايي كه به نام علوم انساني شناخته ميشود و در اطرافش كتابها نوشته شده، خاستگاهش مغرب زمين است و خواه ناخواه تأثير فرهنگ و ادبيات غرب در آنها تعبيه شده است.
🔹اصطلاحاتش با همان اصطلاحاتي كه موافق فرهنگ غربي است شكل گرفته است و سردمداران و صاحبان نظريههاي معروف آن، عمدتاً اهل مغرب زمين هستند. كتابهاي دانشگاهي ما نيز با اندكي تغيير، ترجمهاي است از كتابهايي كه در اروپا و آمريكا نوشته شده است. يك يا چند مثال اروپايي را برداشتهاند، مثال ايراني گذاشتهاند و به اصطلاح بوميسازي شده است.
💢به نظر ما، تا آنجا كه مربوط به اصطلاحات و ادبيات باشد، مشكلي ايجاد نميشود؛ ولي بحثهاي ديگري هست كه برميگردد به بينشها و جهانبينيها، به يك نظريات زيربنايي كه در مباني عمدتاً با فرهنگ غرب سازگاري دارد و بر آن اساس پايهريزي شده است. مسأله اينجاست كه يك اصطلاحي بار فرهنگي دارد.
📚 بازخواني سخنان آيت الله مصباح يزدي در مورد پالايش علوم انساني، خبرگزاري فارس، حوزه آئين و انديشه
⚜️ @Taammolat74
🔰تخریب آیت الله مصباح؛ نهایت هُنر ظلمت طلبان!
🔸وقتی کسی که به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری، در زمانه پرهیاهوی ما، جای خالی بزرگانی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری را پُر کرده و با بصیرت بالای دینی و انقلابی خود پرده از تغییر ماهیت انقلابیون سابق برمی دارد و از رفوزه شدن برخی بستگان امام(ره) در دوره کنونی به صراحت سخن می گوید، باید هم آماج شدیدترین توهینها از سوی رسانههای وابسته به آنان قرار گیرد.
🔹البته تخریب آیت الله مصباح یزدی مربوط به امروز و دیروز نیست چه آن که دست کم تاریخچه ای بیست ساله دارد. واقعیت امر را که جویا شویم باید گفت؛ ایشان از آن جا که تکلیف مداری حقطلبانه را محور فعالیت و گفتار خود قرار داده و میدهد، در هر دورهای به نوعی مورد تخریب اشخاص و گروههای سیاسی قرار می گیرد.
🔸زمان به اصطلاح اصلاحات که زحمت تخریب این استاد فرزانه بر دوش روزنامههای زنجیره ای آن ایام بود . در دوران دولت بعد که جریان انحرافی به انواع روشها ایشان را مینواخت و اینک نیز در دوران تدبیر و اعتدال به هر بهانهای – حالا چه اظهار نگرانی آیت الله مصباح در خصوص تحریف خط امام(ره) و چه حضور ایشان در سخنرانی یک نشست سیاسی و یا دینی- این یار دیرین امام و رهبری مورد هجمه شدیدی قرار میگیرد.
🔹ای کاش تخریب کنندگان که در بین آنها افراد به ظاهر ولایتمدار و مدعی کم هم نیست این جمله مقام معظم رهبری را همواره مد نظر قرار میدادند که فرمود: «یک نفر مثل آقای مصباح یزدی مورد هجوم تبلیغاتی قرار می گیرد.حرف رسا و منطق قوی و مستحکم هرجایی باشد آنجا را دشمن زود تشخیص می دهد.با مرحوم شهید مطهری هم همین جور برخورد کردند».
#فقیه_فرهیخته
#مصباح_انقلاب
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |مردمشناسی شناختی
🎙دکتر ابراهیم فیاض
درس کارشناسی ارشد
جلسه نهم(نهایی)
⏰ 30 اردیبهشت 98
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
شناختی9.mp3
26.01M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#مردمشناسی_شناختی
🎙دکتر #ابراهیم_فیاض
🔹 جلسه نهم
.
.
.
🔗 لینک جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک مناظره چالشی و فراموش نشدنی
🔹گفتگوی آیت الله مصباح "عافاه الله" با دو مارکسیست حرفهای:
#حسان_طبری و #فرخ_نگهدار
سال ۱۳۶۰ / بحث تضاد دیالکتیک
🔹معروف است که فرخ نگهدار، نماینده چریکهای فدایی خلق ایران، در بخشی از برنامه، در برابر انتقادات علمی آیت الله مصباح، تاب نیاورده و همانجا غش کرده بود.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @monzer_ir
🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع |اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر مهدی موحدی بکنظر
دوره «علیه وضعیت» /
بخش چهارمخانه فرهنگی عدالت ⏰ ۲۹ آبان 1399 ⚜️ @taammolat74 👇👇👇
موحدی 04.mp3
21.52M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر #مهدی_موحدی بکنظر
بخش چهارم
🔹اقدام #علیه_وضعیت به معنای شناخت قواعد ناعادلانه بازی و تعبیه قواعد عادلانه در ساختار حکمرانی است والا این بهرهمندان خواهند بود که به تدریج مسلح به ابزار زر و زور و تزویر، به تحکیم و تقویت هر چه بیشتر قواعد بازی به نفع خود دست خواهند زد.
.
🔹لازمهاش تجهیز به دانش اقتصاد سیاسی است؛ دانشی که بیشتر از هر چیز مستلزم درک عدالت و پیچیدگی فهم آن است!
🔗 برای شنیدن بخش نخست اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74