May 11
📣 اطلاعیه
📺 پخش زنده برنامه تلویزیونی مصیر
🔻 با حضور
👤 حجتالاسلام احمدحسین شریفی
👤 حجتالاسلام مهدی ابوطالبی
🔸با موضوع بررسی اندیشه و عملکرد مرحوم آیتالله مصباح یزدی
🕘 امشب ساعت ۲۱ از شبکه ۴
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @aboutalebi57
📸 تشیع پیکر آیت الله مصباح یزدی
✍️حسن جعفرخانی
🔸می گفتند مخالف مردم است. همین را دربارهاش می دانستم. وارد دانشگاه شدم. همچنان، آنچنان که باید نمی شناختمش. درگیر علوم انسانی مدرن شدم . پای در گذرگاه الحاد گذاردم و بلم را به دریای مواج شَک روانه کردم. در جست و جوی حقیقت، امواج بلند و دره های عمیق «پرسش» مرا در خود می گرفت. تشنه پاسخ بودم. او را یافتم. هم در نوشتههایش و هم گفتههایش عادت داشت ابتدا بر پیچیدگی ابعاد سوال بیافزاید و بعد چون باران بر تشنه ای ببارد.
💢جزیره تعقل بود در دریای مواج تجدد. مصباح هدایت بود در گذرگاه جهالت. بنیان مرصوص بود برای خیل نفوس.
🔹دریای علم بود، ژرف و آرام در صحرای برهوت عوام. کوه توحید و ایمان بود اما بر دامنه اش آبشار برهان . فیلسوف بود اما نه به قاعده فیلسوفان، شکاک و مردد؛ مومن بود و مقید. هیچگاه از اسلام عزیز سر سوزنی عقب نمی نشست. از برای نشستن بر گُرده مردم خوشامد ایشان سخن نمی گفت. برای ناحق تلخ می نمود و گَس و برای اهل حق عسل بود و بس. حق می گفت. دو تا نبود. در خلوت و جلوت موضعش یکی بود. صادق بود.
💢#علامه_محمد_تقی_مصباح_یزدی خوبی ها را بود و بدی ها را نبود . قلم را یارای گفتن از فضائل ایشان نیست.
🔸در کوه که باشی ، کوه در چشم جا نمی شود. باید از کوه دور شد تا عظمتش را در چشم جای داد و دید. باید سالیانی بگذرد تا دیدگانمان او را خوب ببیند. خدایش بیامرزد...
⚜️ @Taammolat74
🔰 تئوریسین فکری انقلاب
#اختصاصی
✍️مهدی کمالی
📍پاسخ به استدلال توهین نیست!
بحث علمی میکرد، اما مخالفینی که قادر به پاسخگویی نبودند، حق تخریب و توهین را انتخاب کردند و شایعاتی که بیشتر شبیه شوخی بود، در میان جامعه بازنشر میکردند تا افکار عمومی را نسبت به استدلالهای علمی ایشان غبارآلود کنند و در میان سخن حق، بر طبل پوچ کوبیدند تا از واقعیت فرار کنند و خود را به ندیدن بزنند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 تئوریسین فکری انقلاب #اختصاصی ✍️مهدی کمالی 📍پاسخ به استدلال توهین نیست! بحث علمی میکرد، اما م
✔️ [ادامه...]
🔸 در تریبون نماز جمعه مسئله فلسفه سیاسی اسلام و پیچیدهترین استدلالهای پیرامون موضوع مقبولیت و مشروعیت را عنوان میکرد ولی مدعیان تنها به شعار و ادعای مناظره در کنار کاریکاتورهای توهین آمیز پرداختند و نهایت استدلالشان در برابر کسی که زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بود، تنها به توهین و فحاشی و کاریکاتور بسنده میکردند و تمام تلاششان بر نرسیدن نکات مهم علمی ایشان به افکار عمومی بود.
🔹تحریف و تقطیع آخرین استراتژی گروه تخریب بود و حتی تیتر اصلی روزنامههای خویش را به همین موضوع اختصاص میدادند تا تخریبهای دهه هفتاد را به دهه هشتاد پیوند بزنند و محصول آن را در دهه نود بچینند و اجازه ندهند تا واقعیت به شکل گویا و صحیح خویش دیده شود.
🔸مهمترین شبهه مسئله رای و نظر مردم بود، ایشان معتقد است که امیرالمومنین فرمود: براي بيعت با من آنچنان هجوم آوردند كه نزديك بود حسن و حسين زير دست و پا له شوند. مگر همان زمان كساني مخالف علي (ع) نبودند؟ ديگر بيش از اين اجماع ممكن نيست وليمرگ حق است و بعد از امام (ره) چه بايد كرد؟ راهكار عقلايي در اينجا رجوع به خبرگان است. دو راه وجود دارد: مراجعه به آراي عمومي كه مردم مستقيم بيايند راي بدهند و كسي را تعيين كنند؛ يا چند مرحلهاي باشد يعني مردم خبرگان را تعيين كنند و خبرگان رهبري را معرفي نمايد.
🔹شبهه رأی تزیینی مردم در حکومت اسلامی آنقدر در جریان اصلاح طلب و نواندیشهای روشنفکر بالا گرفت که روزنامه جامعه در سال 77 به آن واکنش نشان داد تا اینکه عباس سلیمی نمین در مصاحبه با خبرآنلاین عنوان کرد: من نظر آیت الله مصباح را نزدیک به نظر امام نمیدانم. نظر ایشان نه با نظر امام و نه نظر مقام معظم رهبری نزدیک نیست. هر دوی این بزرگواران نظراتی متفاوت از نظر آیتالله مصباح در بحث جمهوریت دارند. رهبری به صراحت گفتند که جمهوریت یک اصل ثابت در نظام جمهوری اسلامی است و ما نمیتوانیم خدشه ای بر آن وارد کنیم.
🔸این نکته در حالی بود که علامه مصباح یزدی در واقع عنوان کرده بودند: «به نظر ما تمام مقرراتی که در کشور اسلامی ایران اجرا میشود همه اعتبارش به امر ولایت فقیه و امضای او است اگر بدانیم در جایی در یک مورد راضی نیست، هیچ اعتباری ندارد. گاه مورد خاصی را تعیین و گاهی هم نهادی را تصویب میکند. اینکه امام قانون اساسی را تصویب کرد این یعنی من دستور میدهم اینگونه عمل کنید و اعتبار پیدا میکند چون او امضا کرده است. اگر امضا نکرده بود هیچ اثری نداشت. حتی اگر تمام مردم هم رأی میدادند هیچ اعتبار قانونی و شرعی نداشت همانطور که خودش فرمود. بر اساس نظریه نصب اصلاً اعتبار قانون اساسی از امضای او سرچشمه می گیرد اما طبق نظریه انتخاب توجیه اعتبار قوانین و تصرفات مشکل است. میگویند اعتبار دهنده نظر اکثریت است اما اقلیتی که قبول نکردند نسبت به آنان چگونه توجیه میشود؟ همه مشکلاتی که در دموکراسی وجود دارد اینجا مطرح میشود.»
💢حال تحریف اندیشه علامه مصباح یزدی برای تخریب ایدئولوگ انقلاب اسلامی صورت میگرفت. زمانی که مسائل علمی دستآویز سیاستبازی این جریانات میشود، توجیهی جز موجسازی رسانهای برای حمله به شخصیت ایشان باقی نمیماند و هیچ گاه درقبال بحثهای اندیشهای از مسیر ژورنالیستی حرفهای نرفتند و به دنبال پروپاگانداسازی حرکت کردند.
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |ویژگی بارز شخصیتی آیت الله مصباح(ره)
🎙حجت الاسلام و المسلمین توسلی
(مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم)
مدرسه دارالعلم امام حسن مجتبی(ع)
به مناسبت رحلت آیت الله مصباح یزدی
⏰ 14 دی ماه 99
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
ویژگی بارز آیت الله مصباح یزدی.mp3
9.31M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |ویژگی بارز شخصیتی #آیت_الله_مصباح (ره)
🎙حجت الاسلام و المسلمین #توسلی
🔹همانگونه که برخی توانایی شناخت از روح و محتوا روحانی افراد دارند، به همین منوال بعضی از انسانها به جایگاهی میرسند که شناختشان از جامعه و اجتماع و جریانات به کالبد ظاهر آن جریانات اقتصار پیدا نمیکند بلکه لایه باطن جریانات را نیز میشناسند، این را هر کسی ندارد ولو اینکه بتواند باطن افراد را بشناسد، اما اینکه بتواند در جامعه باطن جریانات حق و باطل را به عیان مشاهده کند، برای هرکسی ظاهر نمیشود!
🔹 ما فیلسوفهایی را دیدیدم که در فتنه 88، در برابر شناخت رهبری از جریانات ایستادند!
🔹 گاهی فردی فی نفسه فرد نیکویی نیست اما در معادله جبهه حق وقتی واقع میشود باید از این فرد دفاع شود چون تحت ولایت الله است.
⚜️ @Taammolat74
🔰مصباح، چراغی که خاموش نمیشود!
✍️سیدعلی موسوی
📍یکی از علائم عدم فرهیختگی یک ملت عدم شناخت نخبگان خود و تجلیل از آنهاست. اگر چنین مشکلی در ملتی پدیدار شود این مسئله نه یک مشکل ساده بلکه یک نارسایی هویتی است.
👈 شاید بتوان آیت الله مصباح یزدی(ره) را طلایی ترین عنصر حوزه در ده های اخیر انقلاب دانست. ایشان مجمع کمالات متراکم بودند. این شخصیت بزرگ بیش از آنکه به تجلیل نیاز داشته باشد به تحلیل نیاز دارد.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰مصباح، چراغی که خاموش نمیشود! ✍️سیدعلی موسوی 📍یکی از علائم عدم فرهیختگی یک ملت عدم شناخت نخبگان
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 1 از 2
🔸 عظمت ایشان را می توان در صف مخالفان درجه اول ایشان شناخت. ایشان با درجه عمیق جریان لیبرال کشور درگیری اندیشه ای نمود و الحق و الانصاف که به عنوان نماینده ای از جریان حوزه های علمیه، سربلند بیرون آمد.
🔸مواجه های گفتمانی ایشان با افرادی مانند دکتر سروش و شاگردانش بویژه در ایام اصلاحات از مهمترین برهه های تاریخ علمی ایشان محسوب می شود.
◽️اگر بگوییم با وفات آن استاد والا، حوزه علمیه، تمدنی ترین عنصر خود را از دست داد سخن گزافی نگفته ایم. او پیش از همه حوزویان به تشکیل زمینه های تخصصی علوم انسانی پرداخت و دست به تربیت شاگردانی زد که امروز هرکدام در گرایش های مختلف علوم انسانی از سرآمدان محسوب می شوند.
🔸 هرچند ایشان در فلسفه، کلام، معرفت شناسی، جامعه شناسی، عرفان اسلامی، حکومت اسلامی، اخلاق و فلسفه اخلاق و همچنین در فهم های فقهی سرآمد و صاحب نظریه بود ولی به همین سطح اکتفا نکردند و دست به شاگرد پروری گسترده زدند. توجه کنیم که شاگرد پروری با تدریس حوزوی تفاوت جدی دارد و به صبر و حوصله و زمان گذاری به مراتب بیشتری نیازمند است. شاگرد پروری ایشان نیز با شاگردپروری های مرسوم تفاوت جدی داشت و شکلی تشکیلاتی و سازماندهی شده به خود گرفته بود. به راستی در بین علمای حوزه امروز چند نفر سراغ داریم که اینگونه علاوه بر کار علمی، به صورت کاملا نظام مند دست به شاگرد پروری زده باشد؟
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰مصباح، چراغی که خاموش نمیشود! ✍️سیدعلی موسوی 📍یکی از علائم عدم فرهیختگی یک ملت عدم شناخت نخبگان
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 2 از 2
🔸حضور ایشان در زمینه روشنفکری و تبیین نگاه اسلام از جمله کارهای کم نظیر ایشان بود. ایشان با روشنفکران بزرگ دنیا آشنایی داشت و غرب را به خوبی مطالعه کرده بود و تحلیل می کرد. بسیارند کسانی که با فضای روشنفکری آشنایی دارند ولی کسانی که این جرأت را به خود بدهند که در این فضا به هماورد طلبی و درگیری اندیشه ای بپردازند بسیار محدودند. چه بسا حوزویانی که در این فضا وارد شدند و نه تنها توفیقی نیافتند که خود نیز هضم این فضا گشتند.
🔸 درباره حضور تبلیغی ایشان نیز باید گفت: در شرایطی که معمولا علمای تراز اول، فرصتی برای حضور تبلیغی نمی یابند، آیت الله مصباح از منبری های ثابت برنامه مهم و مختلف بود. حضور دائم ایشان در جلسات هفتگی اخلاق، انواع محافل طلبگی و دانشجویی و حتی حضور گسترده تبلیغی بین الملل از ایشان شخصیتی کم نظیر ساخته بود. طرح ولایت ایشان طرحی منسجم و تشکیلاتی است که تا به امروز هیچی بدیلی در حوزه های علمیه برای ارتباط با خواص و نخبگان کشور ندارد.
🔸تمام این خدمات جدای از حضور سیاسی و با بصیرت ایشان در عرصه های مختلف ملی بود. سخنرانی های پیش از خطبه ایشان در ایام اصلاحات بود که بنیان اندیشه های غربی تهاجمی آن ایام را بر می افکند و کار را به جایی رساند که یکی از سران سازمان اطلاعاتی آمریکا، محمد تقی مصباح یزدی را تنها مانع بسط دموکراسی (بخوانید آمریکایی سازی) در ایران دانست و کار را به جایی رساندند که برای اولین بار در تاریخ رسانه ای ایران، به رسم کاریکاتور موهن در روزنامه های خود حقد و کینه خود را از ایشان بروز دادند.
✅ براستی اگر مدافعان حرم برای این اسلام و انقلاب جان دادند، می توان گفت آیت الله مصباح یزدی(ره) از کسانی است که برای این انقلاب آبرو داد و هرچه داشت فدای این ملت نمود.
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |شخصیت علامه مصباح یزدی (ره)
🎙حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه
به مناسبت رحلت آیت الله مصباح یزدی
در جمع استادان دانشگاه علامه طباطبایی
⏰ 13 دی ماه 99
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
درباره شخصیت علامه مصباح.mp3
27.57M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |شخصیت #علامه_مصباح یزدی (ره)
🎙حجت الاسلام و المسلمین #خسروپناه
به مناسبت رحلت #آیت_الله_مصباح_یزدی
.
.
.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @khosropanah_ir