تاملات
🔰جامعه هندزفری زده ✍محمد باقر تاج الدین ✳️هندز فری(Hands free) وسیله ای است که این روزها در سطح وس
🔸...حال این که در جهان اطرافش چه می گذرد دیگر اهمیتی برایش ندارد و آن چه اهمیت دارد غرق شدن در لذت موسیقی و فیلم و یا هر نوع صدا و تصویری است که از طریق هندز فری به سمع و نظرش می رسد. آدم هندز فری زده به نظر می رسد که دیگر آدم اجتماعی نباشد و از هر آن چه جامعه و ارتباطات اجتماعی واقعی است جدا مانده و به سمت فردی شدن و مجازی شدن با سرعت پیش می رود. این آدم اگر چه ظاهرا در جمع است اما واقعا در جمع نیست و دیگر به جامعه و اجتماع خودش تعلقی ندارد.
✳️می توان گفت که آدمیان هندزفری زده و به تَبَعِ آن جامعه هندزفری زده نوعی انسان و جامعه از خودبیگانه است و تو گویی که نوعی از خودبیگانگی جدید سربرآورده است که حقیقتا نوبر است به گونه ای که نمونه و نظیری برای آن نمی توان سراغ گرفت.
آدمیان و جامعه در خود فرو رفته و بی خبر از هر آن چه که در کنارشان می گذرد و تازه نوعی بی خبری و غفلت عمدی و غرق شدن در دنیای غریب و بیگانه ای که برای خود ساخته و پرداخته اند.
✅معنای دیگری که از جامعه هندزفری زده می توان مراد کرد این است که آدمیان چنین جامعه ای به دلایل گوناگون از جامعه خود بریده اند و نوعی جدایی گزینی را اختیار کرده و در حقیقت فضایی مختص خویش را ایجاد نموده تا در آن فضا به هر آن چه که آرزو می کنند دست یابند.
به عبارت دیگر چون فضای عمومی و رسمی جامعه بسیاری چیزهایی که افراد به ویژه افراد نسل جدید می خواهند را به آنان نمی دهد لذا آنان نیز اقدام به ایجاد فضایی مخصوص به خود کرده تا هر آن چه که فضای رسمی جامعه در اختیارشان نمی گذارد آنان برای خودشان تهیه و تدارک ببینند.
لذا این گونه است که به هندزفری پناه می برند تا به عبارتی از شرِّ جامعه رسمی خلاصی یابند. پس می توان گفت هندزفری سایبان و پناهگاهی برای این جماعت است و آدمیانِ جامعه هندزفری زده نیز در چنین پناهگاه و سایبانی خود را رها و خلاصی یافته از جامعه رسمی تلقی می کنند. حالا می توان به خوبی این موضوع را با تعداد زیاد کاربران فضاهای مجازی در ایران نیز در ارتباط دانست و این گونه تحلیل نمود که شلوغی فضای مجازی در ایران به معنای فرار از جامعه رسمی ای است که آن دیگران برای شان تنظیم کرده اند تا این گونه از آن فضای نامطبوع و ناساز رهایی یابند و در فضای دلخواه خویش دمی بیاسایند!!!
🆔 @lotfi74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 5 نکته در باب خانه پدری
✍ محمدرضا رضاپور
🔺فیلم «خانه پدری» بعد از ۱۰ سال توقیف به علت توهین به جامعه ایران و مذهب تشیع، رفع توقیف شد و از دیروز به روی پرده نقرهای رفت.
🔺#خانه_پدری فیلمی به کارگردانی #کیانوش_عیاری است که خشونتهای آشکار و توهینهای گسترده آن، مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. اما این تنها ایراد خانه پدری نیست؛
«محمدرضا رضاپور» سردبیر مجله و برنامه تلویزیونی «نقد سینما» در یادداشتی که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده، به نقد این فیلم پرداخته است.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🎥 5 نکته در باب خانه پدری ✍ محمدرضا رضاپور 🔺فیلم «خانه پدری» بعد از ۱۰ سال توقیف به علت توهین به ج
🔶خانه پدری فیلمی توهینآمیز به فرهنگ و گذشته ایران است❗️
۱- «خانه پدری» فیلم تندخو و خشمآلودی است. یا به قول کارگردانِ بهظاهر آرامش، «فیلمی عصبی» است. فیلمی هم که اعصاب ندارد، بر روی پرده عریض و پیش چشم مخاطب دست به هر لاابالیگری و توحشی میزند؛ شبیه به آدمی که در لحظه بدخویی و تندخویی، تعقلش تعطیل شده، همه چیز را به هم میریزد و هر آنچه زیبایی است را زشت میبیند.
🔺«خانه پدری» فیلم مرتجعی است؛ با دهانی باز و گوشهایی بسته. زاییده عصبیت و خصومت سازندگانش با در و دیوار و چرخ و فلک. فیلمی که با بدمستی و عربدهکشی، فریاد میزند و قمه میچرخاند اما شاهدان و ناظران و بینندگانش را به متانت و نزاکت و البته تابآوری و تجدد دعوت میکند.
۲- «خانه پدری» فیلم هتاکی است. به میراث تمدنی ایران توهین میکند؛ به میراث فرهنگی و معنوی ایران؛ به سنتها و آیینهای دلنشین خانواده ایرانی، به معماری دلپذیر ایرانی، به فرش دلپسند ایرانی و به هر آنچه «خانه» را برای انسان ایرانی دلنواز، دلخواه و عطرآگین میکند. «خانه پدری» حتی به گلدانهای لبه دیوار و درختهای درون حیاط و خشت و آجر و همه نوستالژیهای همنسلان من هم بیحرمتی میکند!
🔺#خانه_پدری فراموش میکند که اینجا ایران است؛ سرزمین پدرها و برادرهای همیشه دوستداشتنی. جاییکه مردانش در آرزوی به دنیا آمدن فرزند دختر نذر میکنند و قربانی میدهند که فرمود: «رحمت خدا بر پدرى که داراى دخترانى است. دختران، با برکت و دوستداشتنىاند و پسران، مژدهآورند. دختران باقیاتالصالحاتاند.»
۳-حالا، کارگردان بهظاهر معتدل، بر روی پرده سینمایی که میخواهد کلیددار پیشرفت این ملک شود، پدر و برادر خونآشامی را نشان میدهد که بنا به گمانی اثباتنشده، دختر/خواهری را که از شدت ترس ضجه میزند و ادرار میکند، به رسمی که در عصر بربریت هم کمیاب است، عقوبت میکنند.
این «زامبیلند»ی که نشانمان میدهید، دقیقاً کجاست؟
۴- بزرگترین گناه «خانه پدری» تحقیر میراث تمدنی و تحمیق انسان ایرانی است؟ ازنظر نگارنده، خیر!
🆔 @lotfi74
تاملات
🎥 5 نکته در باب خانه پدری ✍ محمدرضا رضاپور 🔺فیلم «خانه پدری» بعد از ۱۰ سال توقیف به علت توهین به ج
🔸«خانه پدری» گناه بزرگتری مرتکب شده است که هرگونه شکیبایی و خویشتنداری محتمل را منتفی میکند. «دختر به دست پدر و برادر آن، کشته و در زیرزمین دفن میشود. عموی دختر به همراه پسر نوجوانش از راه میرسد و وقتی از تمام شدن کار مطلع میشود به برادر خود تبریک و خداقوت میگوید. اما در عین حال مضطرب است که شاید حب میان پدر و دختر باعث نجات دختر شده و گوری که در زیرزمین وجود دارد خالی باشد. پسر نوجوانش را مأمور به کشف حقیقت میکند. پسرک، دور از چشم عمو و پسرعمویش به زیرزمین میرود تا با وسیلهای، درباره وجود جنازه در قبر یقین حاصل کند. صندوقچهای قدیمی پیدا میکند مملو از وسایل تعزیه. شمشیری را بیرون میکشد و به درون خاک فرو میکند. شمشیر تعزیه که به پیکر بیجان دخترِ بهناحقکشته شده فرو رفته، خونین از خاک بیرون میآید... و پسر، خبر خوشِ مرگ حتمی دخترعمویش را به پدرش میدهد!»
🔺آنچه بیان شد شرح یکی از مشهورترین سکانسهای فیلم «خانه پدری» است که آقای «کیانوش عیاری» طراحی و اجرا کرده و در نسخه ارائه شده برای اکران هم وجود دارد. این تصویر آقای کارگردان از ملتی است که هیبت تجلی ارادتش به عزای حسینی، که از داغ نشسته بر قلبهای آحادش در غم از دست دادن امام شهیدشان نشأت میگیرد، شهره عالم و آدم است.
🔺آفرین به این خلاقیت هنری و حبذا به این شجاعت مدیریتی آقای مدیر فرهنگی که در ایام اربعین حسینی اینچنین هدیهای را به مردم عزادار میدهد!
۵- «خانه پدری» آنچنان بدریخت، بیقواره و غیراینجایی است که بیگمان ماندگار نخواهد شد؛ همچون جای پای هر بیگانه نامحرمِ غیراهلی که شاید چند روزی، به اجبار، بر خاک پرافتخار این سرزمین اسب دوانده است و لکهای از خود به جای گذاشته، اما بهزودی از یادها محو شده است.
🔺اما «خانه ایران»ِ ما میماند؛ با پدرانی که نماد شرافت و اصالت و حمیت و فتوت و مروت و غیرتاند. با عطر خوش شمعدانیهای حیاط. با پارچه سیاه عزای حسین(ع) و پیرغلامانش و تعزیهخوانهایی که نسل به نسل کودکان این سرزمین را با میراث گرانمایه غم او آشنا خواهند کرد. و با فرشی که زیر پای عزادارانش پهن میشود.
🔺این «خانه پدری» ماست که میماند؛ با خشت و آجری که شهادت میدهند که اسلام، دختران و زنان این سرزمین را کرامتی مضاعف بخشید.
🔺 سرنوشت غمانگیزی است آقای عیاری... شما و فیلمتان، و مسببان و بانیان تولید و نمایش احتمالی آن، فراموش خواهید شد!
🆔 @lotfi74
🔰سرمایه داری به زبان ساده یعنی همین..
✍ فرهاد قنبری
سرمایه داری به زبان ساده یعنی خریدن هر آنچه که فکر میکردیم کسی قدرت خرید آن را ندارد..
در سالهایی نه چندان دور تبلیغ آلبوم و کاست جدید موسیقی سنتی را با تصویر حافظیه و سعدیه و مقبره خیام مشاهده می کردیم و حالا همایون شجریان و علیرضا قربانی برای تبلیغ البوم مشترکشان از پله های "ایران مال" پایین می آیند.
✅ایران مال نماد تغییر و گذار در جامعه ای است که الگوی خود را نه از سنت و فرهنگ ایرانی بلکه از سبک توسعه دوبی و کویت و قطر و... گرفته است و برای خرید همه چیز و همه کس قیمت مشخصی را معین کرده است.
نمی دانیم مالک ایران مال چقدر برای راه رفتن مشترک همایون شجریان و قربانی پرداخت کرده است اما هر آنچه که هست به قیمت معینی آنها را خریده است...
🆔 @lotfi74
🔰 «ذاتانگاری دین»
✍علیرضا شجاعیزند
🔸مجلۀ جستارهای فلسفۀ دین
عقبۀ جامعهشناسی تحویلگرا در مطالعات دین، رویکردهای ملحدانه است. بیاعتنایی فحوایی جامعهشناسان دین در قِبال دین از این اعتقاد برخاسته که دین فاقد هرگونه حقیقت و اصالتی است، در همان حال که آثار و پیامدهای اجتماعی گرانسنگی داشته است و همچنان دارد.
دلایل فقدان حقیقت دین را میتوان در براهین پوزیتیویستی دربارۀ عدممعناداری و تحقیقپذیری گزارههای دینی یافت و فقدان اصالت دین را در آرای مارکس و دورکیم که آن را روبنا و یک فرآوردۀ اجتماعی شمردهاند.
نقصانهای ناشی از شیئیتنگری پوزیتیویستی و کمتوجهی به فاعلان اجتماعی، بعدها با نقدهای مؤثر فیلسوفان و جامعهشناسان آلمانی تاحدی مرتفع شد؛ اما تعمیمگرایی سادهنگر و بیاعتنایی فحوایی همچنان دامنگیر جامعهشناسی دین باقی ماند و رشد و رواج رویکردهای تفهمی و پدیدارشناختی هم نتوانست آنها را بهنحو مطلوبی علاج کند.
رویکردهای تفهمی و پدیدارشناختی به دین، قابلیتهای بالایی از خود برای رفع برخی از بیاعتناییهای تحویلی نشان دادهاند و از این طریق به مواضع همدلانهتری در قِبال دین و دینداران رسیدهاند؛ در عین حال، نمیتوان از آنان در تمامی تقریرهایشان بهعنوان قائلین به ذاتانگاری دین یاد کرد.
این بدان روست که اعتنا و همدلی رویکردهای تفهمی و پدیدارشناختی، بیش از آنکه شامل خود ادیان شود، شامل حال دینداران بوده است و افراط در آن میتوانسته بعضاً به محمل دیگری برای خدشهافکنی بر ذاتانگاری دین بدل شود؛ چراکه با اصالت و محوریتدادن به دینداران و دینداریهای محقق، اعتنای به خود دین همچنان در محاق باقی مانده است (ص۹۵).
#علی_رضا_شجاعی_زند
#جامعه_شناسی_دین
#ذات_انگاری_دین
#تحویل_گرایی
#پوزیتیویسم
#پدیدارشناسی
🆔 @lotfi74
🔰 اثر جدید در حوزه مطالعات شهرت از پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی:
📚سلبریتی های اینترنتی
🔸مجموعه ای زنده از اطلاعات به روز و اثر گذار برای حوزه ی میکروسلبریتی های جهانی، این کتاب مجموعه ای اثر گذار از ایده ها و استدلال های نو را عرضه می کند تا به ما کمک کند یکی از پدیده های اصلی زمانمان را بفهمیم و درباره ی آن پژوهش کنیم.
نویسنده: #کریستال_آبیدین
مترجم: دکتر #احسان_شاه_قاسمی
علاقمندان میتوانند کتاب را از سایت انتشارات سوره مهر تهیه کنند:
🌐 www.sooremehr.ir
🆔 @lotfi74
🔰 هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای
🔸در روزهای اخیر، موضع گیری های مختلفی درباره موسیقی و مشخصاً برگزاری کنسرت ها از سوی برخی افراد و صاحبان تریبون اتخاذ می شود. از آنجا که برخی از این موضاع از سوی برخی افراد که خود را نماینده طیف ارزشی و ولایتمدار جامعه می دانند، مناسب است بیانات رهبر معظم انقلاب درباره موسیقی و کنسرت را بازخوانی و به عنوان اتمام حجت در این خصوص منتشر کنیم.
🔸سخنان زير دو دهه قبل در جريان بازديد رهبر معظم انقلاب از صدا و سيما و پس از اجراي موسيقي توسط ارکستر صدا و سيما و چند تن از هنرمندان بيان شده است.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰 هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای 🔸در روزهای اخیر، موضع گیری های مختلفی درباره موسیقی و مشخصاً
🔰 موسیقی از نظر رهبری
♦️ بخش نخست
♦️♦️موسيقي هنر دقيقي است❗️
🔸مقوله موسيقي، جزو مقولات مطرح در جامعه و به خصو ص در صدا و سيماست. البته در صدد نيستم که تبيين کلي اي در امر موسيقي داشته باشم. چون پرداختن به اين مقوله، نيازمند شرايط خاص ديگر است. اينجا داخل استوديوي موسيقي جا دارد از بعد ديگري راجع به اين هنر صحبت کنم: اساساً موسيقي، که در تقسيم بندي هاي علوم قديم، از شعب رياضي است و چون با دقت و محاسبه و اندازه گيري دقيق سروکار دارد، جزو بخش هاي دانش رياضي محسوب مي شود. هنر دقيقي است.🎵
🔹به تعبيري ديگر، هنر موسيقي، محاسبه متکي به طبيعت و فطرت بشر است؛ که خرد انساني، آن محاسبه را بر اساس تجربه استخراج کرده و براي آن پيشرفت قواعدي- موازيني گذاشته است.
🔸البته امروز که اروپايي ها و غربي ها در باب موسيقي پيشرفت هاي زيادي کرده اند و قواعد دقيق و منظم وضع نموده اند، وضعيت طور ديگري است.❇️
در گذشته که صحبت از مسائل مبتلا به امروز موسيقي نبود و بديهه نوازي و بديهه خواني رواج داشت، خواننده اي بناي خواندن مي گذاشت و نوازنده ي هنرمندي هم که بغل دست او نشسته بود، به نواختن مي پرداخت. نوازنده اصلاً از قبل نمي دانست که خواننده چه مي خواهد بخواند؛ لذا تا خواننده براي خواندن دهان باز مي کرد او هم ساز خود را کوک مي نمود و به هم نوايي مشغول مي شد. يعني هيچ قاعده اي که بر مبناي آن نت نوشته اي وجود داشته باشد، در کار نبود.
🔹من در اين زمينه ها تجربه و آشنايي ندارم. اما از کساني که از اهليت در اين هنر برخوردار بوده اند، شنيده ام حتي در زمان متداول نشدن نت، آنان که در امر نوازندگي يا خوانندگي فعال بودند، طبق فطرت و ذوقي سليم، نظم منطقي را در کار معمول مي داشته و قواعد را رعايت مي کرده اند.
🔖ادامه دارد...
🆔 @lotfi74
🔰 برخورد و موضع گیری مناسب پیامبر (ص)...
✍ علی صفایی حائری
🔷رسول(ص) از بلوغ تا بعثت همراه بهترین امکانات و بهترین شرایط و بهترین موقعیت ها نبود؛ ولی موضع گیری مناسب و برخورد خوب، او را راهیاب و بینیاز ساخته و او را در زبانها و چشمها و دلها جای داده و اعتماد و امن را در همراهان او ریخته و او را محمد امین ساخته است.
اگر برخورد عزیز و مسلط رسول نبود، باید گمراهی جزیره و فساد و انحراف و و ظلم و تجاوز و فقر و فحشا، او را با خود میبرد و اگر غنای او و اگر سرشاری وجود او نبود، باید ذلت و ضعف، او را از چشمها می انداخت و به امانت داری و عهده داری و گرهگشایی مظلومان نمیرسید و حِلفالفضول را تشکیل میداد و درگیریها و اختلافهای جاهلی و قبیلهای را رهبری و راهنمایی نمیکرد.
📚 تفسیر سوره کوثر، ص۲۸
🆔 @lotfi74
🔰امروز چهارم آبان،هم مصادف است با صدمین سالروز تولد محمدرضا پهلوی و هم موعد لو رفتن تصویب قانون کاپیتولاسیون و اعتراض بدان که نهایتا در هیات یکی از پاشنه آشیل های حکومت وی ظاهر شد.
🔹شاید تقارن این دو،بتواند رهیافتی باشد به شناختی بیشتر از ماهیت و ادوار سلطنت پهلوی دوم،به شرحی که می آید:
✍ محمدرضا کائینی
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰امروز چهارم آبان،هم مصادف است با صدمین سالروز تولد محمدرضا پهلوی و هم موعد لو رفتن تصویب قانون کاپی
🔸محمدرضا در تحمیلی بودن سلطنتش،به پدر شباهت می برد،منتها تفاوتش با وی در این بود که در دوازده ساله آغاز جانشینی او،تقریبا نقشی تشریفاتی داشت،به دودلیل:
1⃣ اول شرایط حاکم بر جامعه و هوشیاریِ ناشی از نهضت ملی و دوم: ترس ذاتی او.
شاه اما در همان دوره نیز،چند بار برای ازدیاد قدرت خود خیز برداشت(از قبیل افزایش اختیارات خود در پی ترور بهمن بیست و هفت و نیز قلع و قمع مخالفان)اما فضای اجتماعی او را پس می زد.
بهترین شاهد نیز اینکه مصدق در عرض چند روز،توانست وزارت جنگ را از دست او درآورد! جوانکی بود با تفریحاتی از قبیل شکار دختران در خیابان ها با لباس مبدل!(نگاه کنید به خاطرات پروین غفاری)این بشر به قدری بزدل بود که پس از توفیق کودتا در بیست و هشتمرداد،جرات نمی کرد به ایران بازگردد،از ترس اینکه مبادا امریکایی ها بخواهند زاهدی را شاه کنند!(نگاه کنید به خاطرات ثریا اسفندیاری)کاپیتولاسیون یکی از باج هایی بود که شاه باید بعد از بازگشت به آمریکایی ها می داد،به دست حسنعلی منصور که در پسِ اسدالله علم،بنا بود نقش پلیس خوب را بازی کند! با این حال این لایحه-که اول صدایش را در نیاوردند-چند دم خروس واضح داشت: یکی اینکه علاوه بر مستشاران خارجی،خانواده و بستگانشان نیز مشمول مصونیت می شدند. 💎
2⃣ دیگری: مرسوم بود که در اینگونه معافیت ها،اگر کشور متخلفین به هر دلیل آنان را عقوبت نمی کرد،کشور محل تخلف حق داشت به پیگرد آنان بپردازد،اما چنین چیزی در کاپیتولاسیونِ مدل سال چهل و سه دیده نمی شد و...الخ!
"خدایگان" برای آمریکایی ها،به جای دستمال چادر رختخواب دست گرفته بود! این فقره برای برخی سیاسیون، اسباب طنز شد.
مظفر بقایی کرمانی در بیانیه ای گفت: رضاخان به لغو کاپیتولاسیون افتخار می کرد و پسرش به بازگرداندن آن،معلوم نیست که بالاخره بودن آن موحب افتخار است یا نبودنش؟!
با تمام این خوش خدمتی ها،آمریکایی ها هنگامی که در دی ماه پنجاه و هفت دریافتند: شاه ناتوان و بیمار،توانایی نگه داشتن خود را ندارد چه رسد به کشورش، به آسودگی در گوادالوپ با او خداحافظی کردند!
برخی در این فقره به تفسیرهای توطئه آمیز روی آورده اند،در حالی که کارتر با شاه همان کرد که هریک از ما با خادمان ناتوان و حتی اشیاء مستعمل خویش!
🆔 @lotfi74
🔰هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای
♦️ بخش دوم
♦️♦️هنر موسيقي، تلفيقي از دانش، انديشه و فطرت خداداد است.
🔸هفت دستگاه اصيل موسيقي و دستگاه هاي فرعي آن، که تنها مربوط به موسيقي ايراني نيست، بلکه در همه آهنگ هاي جهان وجود دارد، به گونه اي تکوين يافته، که هر صدايي شما در بياوريد، در يکي از آن دستگاه هاست.
و در واقع همه آهنگ هاي غربي و شرقي در مجموعه اين دستگاه ها مي گنجد اگر توجه داشته باشيد، مقام ها و گوشه هاي مختلف هر دستگاه از بدو شروع تا نقطه پايان، روند منظمي را طي مي کنند؛ يعني از جايي آغاز مي شوند؛ فرود مي آيند، فراز دارند تا جايي که تمام مي شوند.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای ♦️ بخش دوم ♦️♦️هنر موسيقي، تلفيقي از دانش، انديشه و فطرت خداد
🔸همه اين ها مبين حکمفرما بودن نظم در اين هنر است. بدين ترتيب مي توان نتيجه گرفت:
⬅️هنر موسيقي، تلفيقي از دانش، انديشه و فطرت خداداد است؛ که مظهر فطرت خدادادي در درجه اول، حنجره انسان ها و در درجه دوم ساز ها است که به دست انسان ها ساخته شده است.
🔹پس مي بينيد که پايه، پايه ي الهي است. حال اگر در اين زمينه به سراغ سروده هاي مولوي بروم و بگوييم موسيقي، انعکاس صداي افلاک است و آن را به عالم عرفاني مورد اشاره او وصل کنيم، از واقعيات به تخيلات نقب زده ام. زيرا گفته هاي او در اين خصوص، شبيه خيال است و نه واقعيت؛ و طبعاً مفهوم ديگري خواهد داشت.
🔸اما بي آن که دنبال خيال پردازي بروم، در عالم واقع، صدايي که از حنجره خواننده صادر مي شود، با يک پايه الهي و خلقي که مربوط به خداي متعال است، مانند بنا مستحکم و وسيع، پر جاذبه و رنگين شکل مي گيرد. اولين نتيجه اي که اين بيان دارد، آن است که ما اين هنر را در راه خدا مصرف کنيم.
🆔 @lotfi74
🔰 نفت، پهلوی و انقلاب اسلامی
🔸#چهار_آبان سالروز تولد یکی دیگر از ستمشاهان گجسته و نفرینی ایرانزمین است: #محمدرضا_پهلوی .
💎از شگفتیهای روزگار این است که این ستمشاه که جز فساد و تباهکاری شخصی، دستنشاندهٔ بیگانگان و وابسته به آنها و مستبد و ستمگر هم بوده است اکنون به موجودی محبوب برای برخی ناآگاه از تاریخ معاصر این مرزوبوم تبدیل شده است.
🔹این محبوبیت البته ناشی از افسانهپردازیهایی است که مانند تمامی موارد دیگر به دست مزدوران و بهرهمندان از خان یغمای این شاه ستمگر که از اموال عمومی این مردم بیچاره و گرفتار در چنگال او گسترده شده بود انجام میگیرد.
◼️یک نمونه از این افسانهپردازیها را در نقشی که برای این موجود مزدور و دستنشانده در افزایش قیمت نفت در سالهای چندی مانده به انقلاب ما قائل میشوند میتوان دید.
🔶به کوتاهی باید گفت نقش اصلی در این زمینه را جنگ چهارم اعراب و اسرائیل که منجر به قطع مقطعی صادرات نفت کشورهای خلیج فارس (جز حکومت خائن ستمشاهی) به غرب شد داشته و نه تصمیم ضدانسانی ستمشاه وقت ما.
🔹اصولاً صادرات اصلی نفت منطقهٔ خاورمیانه را مانند امروز، خود عربستان برعهده داشته و میزان صادرات نفت ایران گرچه دست کم ۲-۳ برابر میزان کنونی بوده است اما همواره کمتر از عربستان می بوده است.
🔻به هر حال باید گفت کوتاهی ما طرفداران انقلاب در بازخوانی وقایع نزدیک به آن و ستمهایی که حکومت دستنشاندهٔ وقت پهلوی در حق مردم خود و مردم مظلوم منطقه انجام داده است راه را برای اینگونه تحریف تاریخ باز کرده است.
#چهارم_آبان
#جنگ_اعراب_اسرائیل
#ملک_فیصل
#انقلاب_در_انقلاب
🆔 @lotfi74
تاملات
🔰دلسوزانه با آقای زائری/شاخص ترین خطا قصد کردم متن انتقادی برای آقای زائری ننویسم که خدای نکرده تلق
آقای زائری را دوست دارم و دلسوزانه اگر قرار باشد کمکی کنم اصلاح همین یک توئیت را مهمترین می دانم.
مضمون توئیت ایشان این است که جمهوری اسلامی نباید به "اقلیتی که راه پیمائی اربعین و 9دی می روند دلخوش کند و نباید از بدنه خاکستری غفلت کند." بعد هم تعریضی زدند که شاه نیز همین اشتباه را کرد.
به این فهم کلیدی ترین اشتباه آقای زائری در همین نقطه است. برای همین تلاش می کنند نماینده اکثریتی موهوم باشند.
🔹بزرگترین اشتباه اینست که ما اعتراض مردم به ناکارآمدی در برخی سطوح نظام را به پای جدا شدن آنها از هویت دینی و انقلابی شان بدانیم.
🔘بزرگترین اشتباه این است که مردم مومن را در اقلیت بدانیم و تصور کنیم اکثریت این جامعه غیر ایمانی اند.
برعکس. اکثریت این جامعه مومن اند.
🔸 ایمانی که اتفاقا اهل بروز و ظهور اجتماعی است و اهل دین می دانند این چنین ایمانی چه قدر و منزلتی دارد. این همه موج خدمت رسانی و فعالیت خیریه ای آثار عبور از "خود" و نشانه های ایمان است. مردم ما همه اهل راه پیمائی اربعین اند. فوج فوج حرکت می کنند و به عراق نرسند در شهرشان راه پیمائی جاماندگان راه می اندازند و اینجا هم نرسند در دل و جان حسرت و غبطه می خورند.
9 دی قیام مردم بر علیه توهین به سیدالشهدا بود. همه سلایق با هر رایی به خیابان آمدند. این مردم امام حسینی اند، ولو شبهه تقلب داشته باشند.
🔹آقای زائری با همین تخمین غلط از مردم است که درباره حجاب به مواضع شاذ می افتند و به جای اینکه از ایمان مردم ولو بدحجاب و خطاکار دفاع کند از بی حجابی دفاع می کند.
🔸بدحجابی نیز نشانه رنگ خاکستری نیست واگر چنین بود به غیر از معصوم همه خاکستری بودند چون همه ما یا گرفتار گناه فردی می شویم و یا گناه اجتماعی مثل بدحجابی و تنها ظاهرگراها هستند که مردم را با یک خطا بی ایمان تلقی می کنند.
🔹آقای زائری به تصورشان تلاش می کنند از خاکستری ها بگویند اما نمی دانند که خاکستری رنگ سلایق سیاسی این مردم است نه رنگ ایمانی شان.
🔸کاش به این بزرگوار بگویند از مردم بگوئید؛ اما از حقیقت این مردم که مومنند و انقلابی. اجازه ندهید لایک های سیاه شما را دچار خطای تشخیص کند.
🆔 @lotfi74
هدایت شده از خبرگزاری فارس
اکران فیلمهای مسألهدار، مأموریت جدید سازمان سینمایی؟
🔹«خانه پدری» روایتگر ۷۰ سال زندگی سه نسل در یک خانه است، خانوادههایی که مردانی ستمگر و متعصب دارند.
🔹نمایش صریح و سبعانه قتل ناموسی یک دختر توسط برادر و پدر متشرع خود و زنده به گور کردنش، آنقدر تلخ و گزنده بود که تماشای آن از عهده هر مخاطبی بر نمیآمد.
🔹چند سال پیش وزیر وقت ارشاد، این فیلم را غیرقابل اکران دانسته بود.
🔹حال چگونه است که سیاستهای دولت تدبیر و امید بعد از چند سال تغییر میکند و این فیلم قابل نمایش میشود؟
📝 در لینک زیر بخوانید:
fna.ir/dcn983
@Farsna
⚠️ ۷۰٪مردم توان مالی برای رفتن به دندانپزشکی را ندارند.
🌐 تجارت نیوز
✍احسان عزیزی
بخشی از مساٸل نظام سلامت به تجاری شدن صرف پزشکی و امر درمان بازمیگردد، تصور کنید هر پزشک در روز تنها یک بیمار را رایگان معالجه کند، در طول ماه مشکلات دندان بخش قابل توجهی از طبقات فرودست حل خواهد شد. اما در شرایطی که اخلاق و همبستگی اجتماعی رنگ باختهاست چنین انتظاراتی بیجا و احمقانه جلوه میکند؛ نٸولیبرالیسم مجالی برای تداوم سنتهای اخلاقیمان باقی نگذاشته است.
درحالی که این عده زیاد پولی برای درمان دندان ندارند و باید درد بکشند، عدهای نیز هزینههای هنگفتی بابت پروتز و روکش و انواع دستکاریها برای زیباسازی را انجام میدهند تا نٸولیبرالیسم با دهانی بازتر به ما ریشخند بزند...
🆔 @lotfi74
🔰تجسس و افشای راز در امور اجتماعی!
♦️در مورد واگذار کردن مسئولیتهای اجتماعی به افراد و مسائل سیاسی، که البته با مصالح عموم مردم ارتباط دارد، بحث دربارۀ حرمت تجسس جایی ندارد؛ زیرا حرمت تجسس کاملاً به مباحث فردی مربوط است و نباید سادگی کرد و حرمت تجسس را دربارۀ مسائل اجتماعی هم به کار برد.
🔷مثلاً زمانی که قرار است نمایندۀ مجلس یا مسئولی را انتخاب کنیم، نباید به صرف اینکه گفته میشود تجسس حرام است، در احوال او و گذشتهاش تفحص نکنیم و بگوییم به فرض که اشتباهاتی هم انجام داده، ممکن است توبه کرده باشد.
▪️در روایتی داریم که شخصی از حضرت امام صادق(ع) سؤال میکند که آیا عورت (زشتی) مؤمن بر مؤمن حرام است؟ امام پاسخ میدهد بله، عورت مؤمن افشای سرّ اوست. سرّ یعنی چه؟ یعنی چیزهایی که شخص نمیخواهد دیگران اطلاع پیدا کنند و کاملاً نسبی است، ده نفر میدانند اما بقیه که اطلاع ندارند.
🔶حتی در دادگاه هم همین طور است. فردی که جرمی سیاسی داشته و حکمی برایش صادر شده است، قاضی و عوامل دادگاه، خانوادهاش و عدهای از اهل سیاست میدانند، اما همۀ مردم کشور از آن اطلاعی ندارند. این سرّ است و افشای آن کاری حرام شمرده میشود.
📝ماهنامه زمانه، شماره ۲۷ و ۲۸، مهر و آبان ۱۳۹۱
#تجسس
#افشای_راز
🆔 @lotfi74
🔰 بت وارگی کالا و کالایی شدن مفاهیم
✍کمیل سوهانی
دیروز از بیلبوردی تبلیغاتی در اتوبان شیخ فضلالله عکسی گرفتم که در آن خانم جوانی در حالی که لبخند رضایتی بر لب دارد اعلام میکند که "انتخاب من آقای فرش" است. پس از اینکه این عکس را به همراه هشتگهای #مصرف و #معنیزدایی در یک استوری قرار دادم، برخی از دوستان از چرایی این هشتگها و ارتباطش با این عکس و همچنین استوریهای مشابه پیشین #پرسش داشتند. توضیح کوتاه زیر در پاسخ به پرسش این دوستان است.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰 بت وارگی کالا و کالایی شدن مفاهیم ✍کمیل سوهانی دیروز از بیلبوردی تبلیغاتی در اتوبان شیخ فضلالله
🔸اگر #ارزش یک #کالا ورای #نیاز ی باشد که از انسان رفع میکند، بهتدریج ماهیتی فراکالایی پیدا کرده و درجات این موتاسیونِ ارزشی را حتی تا حد رسیدن به جایگاه #معبود طی میکند.
🔹 در #ایدئولوژی_مصرف، مژدهی رستگاری بواسطهی تاکید بر ماهیتِ نجاتبخش کالاهایی که فرد را در دستیابی به پایگاه اجتماعی بالاتر یاری میرسانند، به پیروان داده میشود. #مصرفکننده با کالایی که دیگر فقط کالا نیست از #عشق_بازی تا #پرستش پیش میرود و بدینسان خویشتن خویش را در آنچه میخرد، مییابد. بدینترتیب فرآیند "#بتوارگیِ" کالا، هم به چرخش مالی سرمایهداری یاری رسانده و هم تسلط این نظام را بر فکر و اندیشهی مصرفکننده تضمین میکند.
اما این همهی ماجرا نیست!
🔸برای تکمیل این چرخه، تنها جهش ارزشی اشیاء به #معشوق و #معبود کافی نیست، در روندی موازی هر مفهوم والایی نیز باید در حد کالا #پایین آورده شود، در این نظام هیچ ماهیتِ غیرقابلِ #قیمتگذاری، مبادله و خرید و فروشی وجود نداشته و مفاهیمی مانند زمان، دانش، محیط زیست، معنویت و ... هر کدام قیمتی برای #مبادله خواهند داشت.
🔹بدین ترتیب با "بتوارگی" کالاها از یک طرف و "کالاییشدن" مفاهیم و ماهیتهای مختلف از طرف دیگر، همهچیز در دنیای مسطحِ حاکمیت سود و سرمایه و مصرف از معنای واقعی خود تهی میشود.
🆔 @lotfi74
🔰هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای
♦️ بخش سوم
♦️♦️هنر موسيقي، جان دادن به بی جان هاست.
🔸من اين نکته را مي خواهم به شما آقايان - اعم از خواننده، نوازنده، آهنگساز و موسيقي دان - عرض کنم که، اين هنر ساخته و پرداخته نعمت هاي الهي را، که بر اساس يک ذوق و قريحه ذاتي و يک نظم و انتظام خردمندانه شکل مي گيرد و در واقع جان دادن به بي جان هاست، در راه خدا و رضاي او مصرف کنيد.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰هنر موسیقی از منظر آیت الله خامنه ای ♦️ بخش سوم ♦️♦️هنر موسيقي، جان دادن به بی جان هاست. 🔸من اين
✅ البته ما از دوران جواني خودمان حرف هاي برخي از اهالي هنر را مي شنيديم، که روشنفکر مآبانه و واقعاً بي پايه واساس، مبتني به اين نکته بود که ما هنر را در راه فکر و پيش بيني و سياست، به کار نمي بنديم.
🔸آنها که ادعاي چنين داشتند، هنرشان - اعم از شعر و ديگر فنون - بيش از سايرين در خدمت سياست ها قرار مي گرفت. قصد ورود به چنين بحث ها را ندارم، اما مي خواهم بگويم: هر کار که متکي به اراده انسان است، بايد براي هدفي انجام گيرد. هر چه هدف متعالي تر باشد، آن کار يا هنر ارزشمند تر مي شود.
🔹متأسفانه هدف موسيقي در شرق، منظورم ايران و کشورهاي عربي است. و گر نه از وضعيت موسيقي در هند و چين و ساير ممالک خاور دور، خبر ندارم. به هر حال، تاريخ موسيقي ايران در طول قرون ممتد - چه قبل و چه بعد از اسلام - را خوانده ام و از سير و سر نوشت موسيقي عرب - به خصوص بعد از اسلام - مطلعم.
🔸آنچه بر اساس مطالعات خودم مي توانم بگويم، اين است که موسيقي در منطقه ما، براي هدف هاي متعالي به کار نرفته است و اين به خلاف سير موسيقي در اروپاست.
🔗 لینک بخش های قبل:
📍 بخش نخست
https://eitaa.com/lotfi74/283
📍 بخش دوم
https://eitaa.com/lotfi74/287
🆔 @lotfi74