تاملات
🔰دگردیسی انگاره اهریمن از اسطوره «شیطان بزرگ» به سازه مدرن «دولت امریکا» ✍️ محمدعلی روزبهانی 📍چهل
🔰دگردیسی انگاره اهریمن از اسطوره «شیطان بزرگ» به سازه مدرن «دولت امریکا»
✍️ محمدعلی روزبهانی
📍علوم انسانی، با جادوی محاسبه و پیش بینی جان اسطوره ها را می گیرد و هر امر خلاف آمدی را در دایره ولایت انسان به چنگ می آورد. خدا نیز یا باید آواره آسمانها شود و کلیسا و معبد و مسجد از ورود او به خانه و شهر جلوگیری کنند و یا در کتابهای دین شناسی و تاریخ ادیان و فلسفه دین، اهلی و انسانی شود.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰دگردیسی انگاره اهریمن از اسطوره «شیطان بزرگ» به سازه مدرن «دولت امریکا» ✍️ محمدعلی روزبهانی 📍علوم
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش سوم
🔸دین اما برای مومنان امری مقدس و فراایستاده نسبت به علم و تمدن است. مومن در لحظه فائوستی معامله ی روح برای دریافت علم محاسبه گر، تسلیم شیطان نمی شود. مقدس نزد مومنان نه آسمانی و نه زمینیست. مقدس امری پروبلماتیک و لاینحل برای علوم انسانی و هیومنیتیس است. نزدیکی به بنیاد امر مقدس از وادی عمل و زندگی می گذرد. برای مومنان امر مقدس زیسته می شود، خوانده نمی شود.
🔹انگاره اهریمنی شیطان بزرگ برای مومنان هرگز به سازه مدرن آمریکا فروکاسته نمی شود، پس حکومت داری مومنانه نیز نسبتی دیگر با عقل محاسبه گر می یابد. نه آن را نفی میکند که غریزه و معاش جز از رهگذر آن ممکن نیست، نه آن را قبله میسازد که سروریش بر معنا و روح را به رسمیت بشناسد.
🔸اینکه مومنان تکلیف خود را با عقل محاسبه گر و معاش اندیش مشخص نکنند و مواجهه با آن را هر بار به تاخیر اندازند، هرگز بدان معنا نیست که لحظه تاریخی رویارویی رخ ندهد.
🔹وقتی کودکان دبستانی هم از نتیجه هماوردی ترامپ و بایدن پرسش می کنند، چه چیزی را می توان زیر تخت پنهان کرد؟ چهل سال فرصت اکنون به لحظه خطیر معامله و تهدید نفس گیر تعیین تکلیف با عقل محاسبه گر رسیده است. اصحاب علوم انسانی بر تخت نشسته و «دولتهای» متخاصم آمریکا را رتبه بندی می کنند. روی تخته نام خوبها و بدها نوشته می شود. سرداران دکترشده و حتی برخی روحانیان علوم انسانی خوانده در لفافه ای از تعارف، به تفکیک هویتی اهریمن خطبه می خوانند.
💢شیطان بزرگ اما نزد مومنان همچنان شیطان است و البته این بار زبان قوم، زبان علوم انسانی است. بعد از چهل سال باید بتوان به لسان قوم شیطان را «تیوریزه» کرد. باید ادب و آداب مذاکره با شیطان را به دور از سانتیمانتالیسم، با جزییات نوشت و روشن کرد، البته این کار نه از دست انقلابیون معیشت زده، نه از دست سرداران و حجت الاسلام های دکتر زده و افت خورده و نه از امثال دانشگاه های مدرک فروش مقامات موجه و مسيول بر می آید. کاریست مرد افکن، جانکاه و محتاج پاکبازانی پابرهنه، لخت از مقام و رتبه و سکه و دکترا، پابرهنگانی از تبار روح الله...
#آمریکا
#شیطان_بزرگ
🔗 برای مطالعه بخش قبلی اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
شناختی۱.mp3
23.24M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#مردمشناسی_شناختی
🎙دکتر #ابراهیم_فیاض
🔹 جلسه نخست
.
.
.
🔻پ.ن:
این درسگفتار را شنبه تا چهارشنبه در کانال تأملات دنبال کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |مردمشناسی شناختی
🎙دکتر ابراهیم فیاض
درس کارشناسی ارشد
جلسه اول
⏰ 13 اسفند 1397
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
🔰اگر مردم صد بار اشتباه کنند؟
✍️ مرتضی مطهری
🔹بسياری از مسائل اجتماعی است که اگر سرپرستهای اجتماع افراد بشر را هدايت و سرپرستی نکنند گمراه میشوند، اگر هم بخواهند ولو با حسن نيت (تا چه رسد به اين که سوء نيت داشته باشند) به بهانه اين که مردم قابل و لايق نيستند و خودشان نمیفهمند و لياقت ندارند آزادی را از آنها بگيرند اين مردم تا ابد بیلياقت باقی میمانند.
♨️مثلا انتخابی مانند "انتخاب وکيل مجلس" میخواهد صورت بگيرد...
🔸ممکن است شما که در فوق اين جمعيت قرار گرفتهايد حسن نيت هم داشته باشيد و واقعاً تشخيص شما اين باشد که خوب است اين ملت فلان فرد را انتخاب کند و فرض میکنيم واقعا هم آن فرد شايستهتر است.
🔹اما اگر شما بخواهيد اين را به مردم تحميل کنيد و بگوييد شما نمیفهميد و بايد حتماً فلان شخص را انتخاب کنيد، اينها تا دامنه قيامت مردمی نخواهند شد که اين رشد اجتماعی را پيدا کنند.
🔸بايد آزادشان گذاشت تا فکر کنند، تلاش کنند، آن که میخواهد وکيل شود تبليغات کند، آن کسی هم که میخواهد انتخاب کند مدتی مردّد باشد که او را انتخاب کنم يا ديگری را، او فلان خوبی را دارد، ديگری فلان بدی را دارد. يک دفعه انتخاب کند، به اشتباه خودش پی ببرد، باز دفعه دوم و سوم تا تجربياتش کامل شود و بعد آن ملت به صورت ملتی در بيايد که رشد اجتماعی دارد.
🔹والّا اگر به بهانه اين که اين ملت رشد ندارد و بايد به او تحميل کرد، آزادی را برای هميشه از او بگيرند، اين ملت تا ابد غير رشيد باقی میماند. رشدش به اين است که آزادش بگذاريم ولو در آن آزادی اشتباه هم بکند. صد بار هم اگر اشتباه کند، باز بايد آزاد باشد.
📚 آینده انقلاب اسلامی ص۳۱۶
⚜️ @Taammolat74
باران معشوقه ی پاییز است
وقتی این همه زیباست
نغمه ی رسیدنش…
دلبری کردنش…
جانا من پاییز باشم
تو باران می شوی؟!☔️
#شبهای_پاییزی🍁
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |شرح اصول کافی
🎙 آیت الله میرباقری
کتاب الحجة
جلسه چهارم
⏰12 آبان 1399
⚜️ @mirbaqeri_ir
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
شرح اصول کافی ۴ .mp3
43.45M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#شرح_اصول_کافی
🎙 آیت الله #میرباقری
جلسه چهارم
🔹 بررسی کلام علامه مجلسی در مرآة العقول ذیل حدیث هشام بن حکم
🔹توجه به ساحت بشری حجت الهی در کلام مرحوم مجلسی
🔹تقریب استدلال روایت در بیان صدرالمتالهین
.
.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰فلسفهگریزی؛ راه کسب شهرت
✍️دکتر سید یحیی یثربی
🔸اگر اشعریت و تصوف غزالی را یک روی سکه شهرت او بدانیم، روی دیگر آن مبارزه با فلسفه خواهد بود و همین امر نابخشودنیترین خطای غزالی است. ممکن است که ما تحتتأثیر مکاتب عقلگریزی چون اشعریت و تصوف، به فلسفه بدبین بوده یا به دلیل امکانات لازم برای تفکر فلسفی، از آن غفلت داشته باشیم، اما هیچکدام از اینها از شأن «فلسفه» نمیکاهد.
🔹البته منظور از «فلسفه»، نتایج خاص تفکر فلسفیِ مربوط به شخص یا دوره یا کشور معینی نیست، بلکه منظور اصلی همان تفکر فلسفی است. بهعبارت دیگر، خود اندیشیدن و تأمل کردن مهم و ارجمند است، اما ممکن است که نتیجه و محصول این اندیشه و تأمل نادرست و باطل، و یا حداقل ناقص و نارسا بوده باشد.
💢اشکال کار غزالی در این نیست که با محصول اندیشه و تفکر ارسطو و ابنسینا مخالفت میکند؛ این حقّ هر انسان است که نظر و فهم دیگران را (اگر توجیه لازم نداشته باشد)، نپذیرد؛ بلکه اشکال کار او در این است که او اصل تفکر و اندیشیدن را خطا و خطرناک قلمداد میکند. درگیری با فلسفه و حکمت در آن روزگار، یعنی درگیری با هرگونه تلاش تجربی و عقلی بشر در جهت فهم و تسخیر جهان.
📖کتاب تحلیلی از خردورزی و دینداری امام محمد غزالی
⚜️ @Taammolat74
🔰 ایده پارادایم شبکهای
✍️ عبدالحمید واسطی
📍شکلگیریِ علم دینی و علوم انسانی اسلامی نیازمند تعریف یک دستگاه معرفتی استنتاجی است تا با دریافت دادههای توصیفی و تجویزی از منابع دینی، بتواند «نظریهها» را که بیانگر رابطه معنادار میان مؤلفههای مختلف هستند، با روش موجّه تولید کند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 ایده پارادایم شبکهای ✍️ عبدالحمید واسطی 📍شکلگیریِ علم دینی و علوم انسانی اسلامی نیازمند تعریف
🔘 بخش 1 از 2
🔸از چنین طرحواره و الگوی معرفتی، با عنوان «پارادایم» یاد میشود و از سه «پارادایم تجربهگرا، معناگرا، و ساختارگرا» بهعنوان سه سرشاخه پارادایمی در محافل علمی نام برده میشود (با عنوان پارادایم پوزیتویستی، تفسیری، و انتقادی).
🔹مؤلفههای عمده یک دستگاه معرفتی (پارادایمی)، بسته گزارههای منسجم هستیشناختی، روششناختی، معرفتشناختی انسانشناختی، جامعهشناختی، ارزششناختی و دینشناختی است که انباشت محتواهای مختلف از این گزارههای زیرساختی در برهههای متعددی از بستر علم، سبب بروز و ظهور پارادایمها شده است.
🔸بررسی محتوایی «حکمت متعالیه» با رویکرد استنطاق پارادایمی، در دو دههٔ اخیر، توسط ایدهپردازانِ «علم دینی و علوم انسانی اسلامی» سبب شد تا بستههای معرفتی فوقالذکر، در فضای علم دینی ظهور و بروز یابند.
🔹ارائه نظاممند این بستههای معرفتی زمینهساز طرح یک پارادایم برای علم دینی است. متفکران مدافع علم دینی و علوم انسانی اسلامی تقریرهای مختلفی از این بستهها را در کتابها، مقالات و نشستهای تخصصی بیان کردهاند که به دلیل ابتناء اکثر آنها بر تفکر حکمت متعالیه، معمولاً تعابیر متفاوت برای یک واقعیت است.
💢این قلم تلاش کرده است تا هستهٔ مرکزی تفکر حکمت متعالیه را که «شبکهای بودن هستی» است به عنوان شناسهای برای مجموعه منسجم از این بستههای معرفتی، ارائه دهد.
⚜️ @Taammolat74
🔘 بخش 2 از 2
🔸مقصود از «شبکه»، مجموعه بههم مرتبط از عناصری است که به صورت برآیندی (جمع بُرداری) برای تحقق هدفی فعالیت دارند.
🔹«شبکه» در پارادایم شبکهای، اشاره به کل «عالَم وجود» بهصورت یک نظام ذومراتب و بههم پیوسته است که موجودات در آن ارتباط دوطرفه تعاملی با یکدیگر دارند و هر حرکتی در هستی، برآیند تمام این تعاملات است و حکمت متعالیه مختصات این موجودات و کیفیت ارتباط آنها با یکدیگر را توصیف و مدلّل کرده است. بر این اساس ایدهٔ «پارادایم شبکهای» با توصیف زیر پیشنهاد میگردد:
🔸«پارادایم شبکهای، بهعنوان پارادایم علم دینی و علوم انسانی اسلامی قابل طرح است، و طرحوارهٔ معرفتیای است که مبانی و روش لازم برای توصیف، تبیین و تفسیر هر موضوع یا مسئلهای را در مقیاس کل شبکه هستی فراهم میکند و ناظر به کشف معادلات حرکت و تغییر در این شبکه است».
🔹در این پارادایم، میتوان «انسان شبکهای»، «علم و معرفت شبکهای»، «روش شبکهای»، «ارزش شبکهای»، «جامعه شبکهای»، «حرکت و رشد شبکهای»، «اهداف و نیازهای شبکهای»، «حق شبکهای»، «عدل شبکهای»، «دین شبکهای»، «توسعه شبکهای» تعریف کرد و شاخص برای آنها تعیین نمود و ترکیب آنها را بهصورت یک بسته معرفتی زیرساختی که توان حل مسئله و تولید نظریه دارد ارائه کرد.
💢این پارادایم، بهعنوان رقیب پارادایمهای سهگانه (اثباتگرایی، تفسیری و انتقادی) رایج در علوم انسانی خواهد بود.
⚜️ @Taammolat74