فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی در مقام پاسخگویی پاسخگو نیستیم!
گفتگو جنجالی دکتر حداد عادل با حبیب رحیمپور
برنامه هفته گذشته #زاویه
در باب وضعیت علوم انسانی
#اصولگرایی
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @ponezs
تاملات
📣 اطلاعیه 🔶 برنامه تلویزیونی | چراغ مطالعه فصل چهارم چراغ مطالعه از امرز یعنی ۲۲ آذر آغاز خواهد شد
📣 اطلاعیه
🔶 برنامه تلویزیونی |قسمت دوم «چراغ مطالعه»
با حضور مسعود امیدی مترجم کتاب «افسانه طبقه متوسط: پیرامون کار، فناوری، طبقه اجتماعی و مبارزه طبقاتی»
💢 کتاب افسانه طبقه متوسط مجموعه مقالاتی از نویسندگان مختلف است که مسعود امیدی جمع آوری و ترجمه کرده است و سیر شکلگیری این مفهوم در آمریکا، دلایل تبلیغ آن و انتقادات وارد بر آن را بررسی و تشریح میکند. هری ساموئل مگداف شناخته شدهترین چهره در میان نویسندگان این کتاب از مفسران برجسته سوسیالیست آمریکایی است.
چراغ مطالعه در این فصل در ۱۳ قسمت با نویسندگان و مترجمان آثار حوزه علوم اجتماعی به گفتگو خواهد نشست.
⏰شبکه 4 سیما، شنبهها ساعت 21
⚜️ @Taammolat74
🔰هویت، قربانی استعمار
🔸ايدۀ جهانی شدن مخالف جدي هويت واحد و منطقهاي است. استعمار، هويت جهاني يكدست ميخواهد و بر اين اساس خواستار ريشهكنسازي حس تعلق به سرزمين در يكايك افراد است. سلب مليت، بيگانگي هويت را تسهيل ميسازد و بيگانگي هويت، تغيير هويت را هموار ميكند. پاككردن حافظۀ تاريخي يك ملت از آنچه بر سرش آمده است نيز در اين مسير مورد توجه قرار ميگيرد.
🔹تئوری پردازان استعمار فرانو در جهت تحقق راهبردهاي هويتي خود در حوزۀ جهانيسازي فرهنگي به دنبال اشاعۀ جهانبيني اومانيستي در بين مسلماناناند. همزمان با تغيير جهانبيني، استحالۀ فرهنگي و هويتي به راحتي صورت خواهد گرفت. ترفندهايي چون تضعيف ايمان و گسترش شاخصهاي نازل غربي و مادي (پولپرستي، تجملپرستي، طمعورزي، دنياطلبي) در همين رهگذر انجام ميشود.
🔺ايمانگرايي، نفي سلطهگري و سلطهپذيري، نكوداشت باورهاي اخلاقي، استقلالطلبي، آزاديخواهي و روحيۀ اتكا به خويش براي هر ملتي موجبات رشد و ترقي است و استعمارگران فرانو به دنبال سلب اين خصايص از داشتههاي يك ملتاند. راهبردهاي هويتي غربيان در جريان استعمار فرانو در قالب روشهايي چون مواجهه مستقيم با آموزههاي اسلامي، تبليغ مسيحيت در جوامع مسلمان، فرقهسازي و ايجاد نحلههاي دروغين مذهبي و بسط تفكرات التقاطي صورت گرفته است.
📚ماهنامه زمانه، شهریور و مهر 1392، شماره 31 و 32، ص 47
⚜️ @Taammolat74
🔰علوم اجتماعی دوپارادایمی در ایران
✍️ محسن ملاباشی
📍بیگمان، بعد از کتاب انقلابهای علمی توماس کوهن، مفهوم پارادایم با وجود ابهامهای فراوان بهدلیل کاربردهای زیاد در معناهای گوناگون، از جایگاه ویژهای در علم، از جمله علوم انسانی و علوم اجتماعی برخوردار شد؛ تا حدی که در علوم اجتماعی روشها و نظریههای گوناگون را بر اساس آن دستهبندی و فهم و نقد میکنند؛ زیرا چنانکه مورگان میگوید، از این مفهوم چهار برداشت در علوم اجتماعی وجود دارد: موضع هستیشناختی، موضع معرفتشناختی، باورهای مشترک در یک زمینۀ پژوهش و مثالهای نمونه. این چهار برداشت در کنار هم عملاً بیشتر گسترۀ علم اجتماعی را در بر میگیرند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰علوم اجتماعی دوپارادایمی در ایران ✍️ محسن ملاباشی 📍بیگمان، بعد از کتاب انقلابهای علمی توماس کوه
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 1 از 2
🔸صرفنظر از این کاربردهای مفهومی گوناگون پارادایم در علوم اجتماعی، دربارۀ انواع آن نیز نظرهای بسیاری در بین فیلسوفان علوم اجتماعی وجود دارد؛ چنانکه بلیکی معتقد است یازده پارادایم در علوم اجتماعی وجود دارد، شش پارادایم کلاسیک و پنج پارادایم معاصر: اثباتگرایی، منفیگرایی، تاریخیگری، عقلگرایی، هرمنوتیک، تفسیرگرایی و نیز نظریۀ انتقادی، رئالیسم، هرمنوتیک معاصر، نظریۀ ساختیابی و فمنیسم.
🔹اما نیومن به وجود سه پارادایم اصلی در گسترۀ علوم اجتماعی باور دارد: اثباتگرایی و تفسیرگرایی و انتقادی. در هر صورت، علوم اجتماعی را به دو پارادایم و آن هم به شکل خاصی از آنها محدود نمیدانند.
💢جالب اینکه با وجود اینهمه بحث و درگیری نظری و تخصصی دربارۀ جایگاه پارادایم و چیستی و انواع آن در علوم اجتماعی، ما در ایران فارغ از همۀ این بحثها، دهههای متمادی به انجام پژوهشهایی ذیل پارادایم اثباتی مشغول بودیم. بالاخره، در یکیدو دهۀ اخیر کمکم بعد از ترجمۀ تعدادی از منابع روشهای کیفی، تا حدی پژوهشهای تفسیری هم در ایران رونق گرفت؛ اما بیگمان، هنوز پارادایم اثباتی بهصورت آشکار و پنهان بر ذهن و قلم ما در علوم اجتماعی مسلط است.
⚜️ @Taammolat74
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 2 از 2
🔸عجیب اینکه در این فضای اثباتیزدۀ جامعۀ علمی ما که انجامدادن پژوهشهایی ذیل پارادایم تفسیرگرایی، در برههای، به نوعی مد روز و مخالفت با جریان حاکم بر علوم اجتماعی در ایران تبدیل شده بود، پژوهشهای اجتماعی به همین دو پارادایم اثباتی و تفسیری محدود شد؛ گویا هیچ پارادایم دیگری در علوم اجتماعی وجود ندارد.
🔹در ایران با پارادایم انتقادی تا چه اندازه آشناییم؟ چند کتاب ترجمهای و تألیفی در این زمینه در دسترس دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی در ایران قرار دارد؟ چند پژوهش ذیل این پارادایم انجام دادهایم یا دیدهایم که پژوهشگران دیگر انجام داده باشند؟ اگر باشد، آیا تعداد آنها با پژوهشهای اثباتی یا دستکم، پژوهشهای تفسیری قابلمقایسه است؟ همین پرسشها را میتوان دربارۀ پارادایمهای دیگر هم پرسید.
💢متأسفانه، ما پس از دوران اثباتگراییزدگی، امروزه گرفتار نگاه تنگ و محدود پارادایمی به پژوهشهای اجتماعی و بیتوجه و بیاعتنا به دیگر پارادایمها و نقد و اصلاح و بهبود پارادایمهای اثباتگرایی و تفسیرگرایی و البته تکرار کلیشهوار الگوهای حاضر پژوهش اجتماعی هستیم. البته آنچه گفتیم، بهمعنای نادیدهانگاشتن تلاشهای اهالی علوم اجتماعی در دهههای گذشته نیست؛ بلکه بهمعنای ضرورت نقد و بازبینی مداوم علوم اجتماعی از منظر فلسفۀ علوم اجتماعی است که میکوشد زمینۀ پویایی علوم اجتماعی را فراهم سازد.
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
کسانی که عقل برای آنها به منزلۀ فصل مقوّم است، به تمام معنای کلمه، عقیله اند. حسین بن علی (ع) «عقیلة بنی هاشم» است و زینب کبرا (س) نیز «عقیلة بنی هاشم»؛ این «تاء»، «تا» ی مبالغه است، نه «تا» ی تأنیث. وقتی میگویند انسان خلیفةالله است به همین صورت است. آدم خلیفةالله است نه خلیف الله، چرا؟ برای اینکه این «تاء»، «تا» ی مبالغه است. همان طور که میگوئیم فلان شخص علامه است. بنابراین هم وجود مبارک حسین بن علی (ع) عقیلۀ بنی هاشم است و هم وجود مبارک زینب کبری؛ عقل برای اینها به منزلۀ فصل مقوّم بود. اگر عقل برای کسی، فصل مقوّم باشد، کمالات از او نشأت میگیرد؛ مقهور اوست و نه مسلّط بر او. کسانی هستند که کمال، آنها را حفظ میکند [اما] برخی از افراد، حافظ کمالند.
📚آیت الله جوادی، درس نهج البلاغه
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه یازدهم
⏰ 11 آذر 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 11.mp3
11.78M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه یازدهم
🔹چرا خداوند عقل انسانی را به گونهای قرار نداد که ما را از نیازمندی به وحی بی نیاز سازد؟
🔹حجیت عقل از کجاست؟
🔹نقد و بررسی شبهات اختلاف قرائتها، اختلاف فقهاء و اختلاف نظر در باب مسائل نظری و ظنی دین
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
📣 اطلاعیه
🔶 لایو مجازی |مروری کوتاه بر حافظ از منظر پیروان حکمت متعالیه
🔸 دکتر محمدهادی توکلی
👈عضو هیئت علمی
پژوهشگاه حوزه ودانشگاه
⏱یکشنبه شب ساعت 19
🌐 https://www.instagram.com/fekratnet/
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @fekrat_net
تاملات
🧠 #فلسفیدن کسانی که عقل برای آنها به منزلۀ فصل مقوّم است، به تمام معنای کلمه، عقیله اند. حسین بن
📮اگر ما به جای #حضرت_زینب کربلا بودیم، حوادث را چطور روایت میکردیم؟ روایت ما در خدمت دستگاه یزید بود یا سیدالشهداء (ع)؟ از روایت ما #خودتحقیری مقابل جنود ظلم در میآمد یا غیرت و هیبت ناصران امام؟ سهم روایت ما از (ما رایت الا جمیلا) چقدر بود؟ #خبر_خوب ، تنها دیدن خوبیها نیست، خوب دیدن هم هست!
تعریف داغ در نظرت جور دیگری ست
ای کربلا به چشم تو زیباتر از همه...
.
سلام و صلوات بر "پیام بر" و "خبرنگار" حقیقی کربلا،
که
"کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود..."
✍️ محسن مهدیان
⚜️ @Taammolat74
🔰 سیاست تعامل به جای حذف!
✍️ داود مهدویزادگان
🔸حکمرانی دینی مبتنیبر اصل ولایتفقیه بهطور کلی سیاست حذف را کنار گذاشت و به این فکر نیفتاد که بهتلافی بهحاشیه راندن حوزههای علمیه در رژیم سابق، فعالیت دانشگاهها را محدود سازد یا حوزه را بر آن برتری دهد، بلکه اصل همکاری حوزه و دانشگاه را مطرح کرد. در این دیدگاه، جامعه انقلابی به ظرفیتها و توان علمی هر دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه نیاز دارد و باید دوشادوش هم، ایران خود را کنیم آباد.
🔹این دو نهاد، در حوزه علومانسانی نیز میتوانند و لازم است از طریق گفتوگوهای علمی- انتقادی به همدیگر مساعدت کنند. باید روحیه و رویکرد تعامل را جایگزین تقابل و تنافر کرد. نظام اسلامی همچنان بر اصل همکاری حوزه و دانشگاه پافشاری کرده است، اما از همان آغازِ کار، پیدا بود که بازماندگان یا متاثران از ایده «گسست و تقابل» برابر اصل همکاری حوزه و دانشگاه سنگاندازی و مانعتراشی خواهند کرد. آنان به بهانههای مختلف سعی خواهند کرد تحقق پیدا نکند.
💢 نگارنده بیآنکه بخواهد همه یا برخی از این جماعت را به اندیشه و روحیه سکولارمنشی و دینجدایی متهم سازد، احساس نگرانی آنها را متاثر از همین امر میداند. اندیشه دینجدایی، بهویژه بهدنبال استقرار حکمرانی دینی، بیش از گذشته بهسمت افراط و کینتوزی با حاملان و مراکز دینی پیش رفته است. متاسفانه این کینتوزی در حد نفی موجودیتهای علمی- دینی است. این امر باعث شده هرگونه اقدام اصلاحی با استفاده از ظرفیتها و سرمایههای دینی-حوزوی، خواسته و ناخواسته ازسوی جماعتی از تحصیلکردگان دانشگاهی، انکار و نفی شود.
⚜️ @Taammolat74