🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در استعداد فقه امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام محمدحسین عبدی
درسگفتارهای مدرسه عالی روزگار نو
جلسه پنجم
⏰ 21 مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
F.m.5.mp3
12.23M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در #استعداد_فقه_امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام #محمدحسین_عبدی
جلسه پنجم
🔹 تنوع و تکثر موضوعات احکام شرعی در فقه امامیه، استعدادی دیگر در حل مسائل معاصر است. شهید ثانی(ره) در رساله الاقتصاد، تقسیم موضوعات به عبادات، عقود، ایقاعات و احکام را منسوب به مشهور فقهای امامیه می داند. شهید اول(ره) از احکام به سیاسات تعبیر کرده است. تنوع موضوعاتِ عبادات، تامین کننده نیاز فطری بشر به پرستش است. میرزای نایینی(ره) در تقریرات منیه الطالب و تقریرات بیع شیخ محمد تقی آملی(ره) عبادات را توضیح می دهد. هریک از موضوعات عبادی، بُعدی از ابعاد نفسی برای پرستش را تامین می کند.
🔹فقه امامیه نه تفکیک جغرافیایی واتیکانی را می پذیرد و نه تفکیک معرفتی سکولاری را تا بخواهد در غیر عبادات با مبانی پوپولیسمی یا سوسیالیسمی یا کاپیتالیسمی حرکت کند. سکولاریزم اسلامی می تواند به صورت سکولاریزم مخفی باشد که گاهی در پرده رهاورد مشروطیت و مانند آن پنهان می شود و تلاش برای تولید فقه برای حل مسائل معاصر را از دست می دهد.
🔗 جلسه چهارم را در اینجا بشنوید.
🔻 پ.ن: هر پنجشنبه به این درسگفتار خواهیم پرداخت.
⚜️ @Taammolat74
♨️ #اختصاصی
🔸صوت کامل همایش روشنفکر مطهر با حضور اساتید و اندیشمندان انقلابی
💠 روشنفکری انقلاب، آری یا خیر؟! | بخش نخست / بخش دوم
🎙رحیمپور ازغدی
💠 جریان روشنفکری در ایران
🎙شهریار زرشناس
💠 نظام سازی مبتنی بر اسلام؛ وظیفه روشنفکری انقلاب
🎙حجتالاسلام حاج ابوالقاسمی
💠 نواندیشی حکمی و فقاهی
🎙حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده
💠 خطر غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام احمد رهدار
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی
✍️ مهدی کاشفیفرد
📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز، نسخه کپی را به نسخه اصلی، بازنمود را به واقعیت و نمود را به بود (وجود) ترجیح میدهد... آنچه برایش مقدس است، وهم است و بس؛ اما آنچه نامقدس است، حقیقت است. از این هم بهتر، هرچه حقیقت کاهش و توهم افزایش مییابد، مقدسات در نظرش بزرگتر میگردد؛ آنچنانکه اوج توهم برایش همانا اوج تقدس است».فوئرباخ (پیشگفتار دومین چاپ ذات مسیحیت)
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی ✍️ مهدی کاشفیفرد 📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز،
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش نخست | تشنگان توجه
🔸رابرت گرین، در کتاب خود با عنوان قانون طبیعت انسان (2018)، از هفت گروهی نام میبرد که حضور آنها در شبکههای اجتماعی، بدون ارتباط رودررو، آرامش کاربران را بر هم میزند. در بین هفت گروهی که گرین نام میبرد، نام گروهی دیده میشود با این نام: تشنگان توجه (Greene 2019).
🔹هرچند، نامگذاری گرین درباره این گروه، نامگذاری انتقادی و جهتداری است، این گروه جدید از کاربران شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر، تحت عنوان میکروسلبریتی و نامهای مشابه آن (مانند سلبریتی، واینر، اینفلوئنسر، چهرههای خودساخته و از این دست) ظهور کرده و بهسرعت، در حال گسترش هستند.
🔸تعامل این دسته از کاربران در فضای مجازی با دنبالکنندههای خود، تنها، به مصرف محتوای تولیدشده توسط آنها خلاصه نمیشود. برای مثال، بسیاری از این کاربران نوظهور در فضای مجازی، با گرفتن سفارشهای تبلیغی، دنبالکنندههای بالقوه خود را به صاحبان برندهای گوناگون میفروشند و از این طریق کسب درآمد میکنند.
🔹دربیانی کنایهآمیز، مول به نقل از مایکل آپانا میگوید: «امروزه، دشوار بتوان اینفلوئنسری یافت که روکش دندان نداشته باشد» (مول، 1398). حضور جذاب سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، با به نمایش درآوردن تفریحات، مسافرتها و سایر عناصر سبک زندگی، عطش توجه و رسیدن به شهرت را در میان سایر کاربران نیز به وجود آورده است.
🔸آنچه از سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، بهویژه اینستاگرام در ایران، دیده میشود، صرفاً، تصویری از زندگی روزمره آنهاست که در بسیاری اوقات، با تحسین دنبالکنندهها همراه است؛ تحسینی که خود را در قالبهایی نظیر لایک، بازاشتراکگذاری، ظهور صفحات طرفداری و نظردهی خود را نشان میدهد.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ #ویژه 🔸قابل توجه علاقهمندان به مباحث علوم انسانی، از این هفته شبهای پنجشنبه به بازتاب سلسله نش
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |علوم انسانی و انقلاب اسلامی
🎙 سعید زیباکلام
سلسله نشستهای عصر علوم انسانی
نشست چهارم
⏰ ۲ اسفند ۱۳۹۵
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
004-AOE-SaeedZibakalam.mp3
25.76M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#علوم_انسانی و #انقلاب_اسلامی
🎙 #سعید_زیباکلام
سلسله نشستهای #عصر_علوم_انسانی
🔹
.
.
🔗 برای شنیدن نشست قبلی عصر علوم انسانی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰صفحه شطرنج سیاست
✍️ دکتر موسی نجفی
🔸 «آنی که وارد عرصهی سیاست میشود، باید مثل یک شطرنجباز ماهر هر حرکتی را که میکند، تا سه تا چهار تا حرکت بعد از او را هم پیشبینی کند. شما این حرکت را میکنی، رقیبت در مقابل او آن حرکت دیگر را خواهد کرد؛ باید فکرش باشی که تو چه حرکتی خواهی کرد. اگر دیدی در آن حرکت دوم، تو درمیمانی، امروز این حرکت را نکن؛ اگر کردی، ناشی هستی.» مقام معظم رهبری
🔹صحنه سیاست مثل صفحه شطرنج می ماند. سیاستمدار کار کشته باید مثل شطرنج باز ماهر عمل کند ، یعنی نه تنها به چندین حرکت بعد از حرکت حاضر خودش فکر کند ، بلکه حرکت و حرکات بعدی رقیب را هم سنجیده و حدس بزند. او بایستی برای انجام هر حرکتی پیش بینی لازم را بنماید و البته مهمتر از آن بتواند نقشه نهایی طرف مقابل را ذهن خوانی و حدس بزند ؛ چرا که حرکت مهره ها در شطرنج و همچنین در سیاست تابع نقشه راه و یا هدفی کلی بازیگر است. این اهداف و نحوه استفاده از شرایط پیش آمده و یا برنامه ریزی شده است که تکلیف و ارزش هر حرکت و هر مهره ای را در نهایت تعیین می نماید.
🔸یک شباهت دیگر هم در شطرنج وجود دارد و آن این است که بازی شطرنج بازی برد - برد نیست ، بلکه یکی می برد تا دیگری ببازد. شطرنج بازی که به فکر کیش دادن و مات کردن حریف نباشد به زودی خودش کیش و مات خواهد شد ۰ سیاستمداری که به این قواعد بازی شطرنج در سیاست فکر نمی کند، به درد بازی مذاکره نمی خورد !
این نقد به "شطرنج برجام" وارد است که چرا مهره های اصلی خود را برای ادامه بازی حفظ نکردید؟!
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
💠این روزها ما با حس ناامنی در رابطههایمان و اضطرابِ ناشی از صمیمیتهایمان، از فناوری میخواهیم راهی پیشِپایمان بگذارد تا هم رابطه داشته باشیم و هم از خودمان در برابر رابطه محافظت کنیم. زمانی که راهمان را از میان انبوه پیامهای متنی پیدا میکنیم، زمانی که با یک روبات تعامل داریم، چنین چیزی میتواند رخ دهد. انگار سومین بار است که شاهد یک نقطه عطف در انتظاراتمان از فناوری و یکدیگر هستیم. ما با نوعی نگرانی جدید، تسلیم این موجود بیجان میشویم. ما از ریسکها و سرخوردگیهای روابطمان با دیگر انسانها میترسیم. ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم.
📚 «تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم»، شری تورکِل، سوره مهر
⚜️ @Taammolat74
🔰 بزرگترین موانع تشکیل دولت جوان انقلابی
✍️ سعید درخشان
🔸 برای عبور از مشکلات فعلی کشور حتما باید دولت جوان حزب الهی تشکیل بشود. اما این انقلاب مهم مدیریتی موانعی دارد.
1️⃣ مانع اول جریان غربگراست که تشکیل دولت جوان انقلابی را به منزله مرگ خود قلمداد میکند لذا از هیچ توطئه و خیانتی فروگذاری نمیکند
2️⃣ موانع بعدی اما درون خود جریانات ارزشی و انقلابی و اصولگرایان است.
🔹 مهمترین این موانع جریانات پدرخوانده ای هستند که در طی دو دهه اخیر تلاش زیادی برای کسب جایگاه مدیریت اجرایی کشور کردند اما همیشه ناکام بودند .
🔸 این جریان فرسوده و ناکارآمد برای انتخابات ۱۴۰۰ دوباره روی همان چهره های تکراری و شکست خورده در انتخابات های گذشته سرمایه گذاری کرده است و به هیچ عنوان پذیرای پدیده های جوان انقلابی و نوظهور نیست .
🔹 اما مانع بعدی درون جریان انقلابی جوانانی هستند که صرفا بخاطر کسب مدارک تحصیلی عالیه و کمی فعالیت رسانه ای خود را مصداق دولت جوان حزب الهی قلمداد میکنند بدون اینکه حتی مدیریت یک پروژه عمرانی یا اقتصادی کوچک را هم در پرونده خود داشته باشند . این قشر متوهم باعث بدبینی و یا ناامیدی از تشکیل دولت جوان انقلابی میشوند.
💢 در جبهه انقلاب جوانان توانمند و برومندی داریم که با ویژگی های نخبگانی و پاکدستی توانسته اند در سالیان اخیر بزرگترین پروژه های اقتصادی و صنعتی و پالایشگاهی و کشاورزی را در کشور مدیریت کنند و شگفتی های بزرگ بیافرینند . بدون تردید تشکیل دولت جوان انقلابی خود مصداق یک انقلاب است و این انقلاب خود مجاهدت ها میطلبد.
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه دهم
⏰ 4 آذر 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 10.mp3
9.65M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه دهم
🔹تبیین شناخت قلمرو دین
🔹جایگاه عقل در هندسه نظام دین
ما جایگاه عقل را کم نشمردهایم. صحبت سر عقل عملی است برای کشف بایدها و نبایدها چه میزان میتواند به عقل متکی بود؟ در این مسائل بیشتر باید متکی به درون دینی و اتکاء به وحی باشد.
🔹در فرهنگ غربی امروز وقتی منبع دیگری را برای شناخت معرفی میکنند، یک بار منفی دارد. یعنی چنین القاء میکنند که این شناختها عقلانی نیستند! معنای تعبدی را بی دلیل و جزاف معنا میکنند! در حالی که باید توضیح داد دلیل تعبدی ما نیز بر اساس عقل است.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74