تأمُّلاتِ نظری
📚 چکیده ی فصلِ اول کتابِ #دولت_و_بازار در قالبِ چند سلسله یادداشت بزودی در کانال قرار داده خواهد شد.
چند روزی مشغول کاری بودم و نتونستم مطالبِ کتابِ #دولت_و_بازار رو قرار بدم. ان شاء الله بارگذاری می کنم.
📚 کتاب #دولت_و_بازار، فصلِ اول [بخش یکم]
🔰 در ابتدای فصل اول کتاب، مؤلف محترم مقدماتی بیان می دارند و سپس به تاریخچه ی دوگانه ی #تجارت_آزاد و #حمایت_گرایی که مهمترین چالش نظری ِ پیش روی اقتصاددانانِ قرن پانزدهم تا کنون بوده است می پردازد. مفروضِ همه ی نظریه پردازانِ هر دو طیف، تامینِ منافع کشورها و پیشرفت اقتصادیِ آنهاست. مؤلف کتاب در فصل اول بنا دارد دیدگاه های متفکرینِ هر دو طیف را بیان نموده و سپس به نقادی آنها بپردازد.
🔰 ابتدا به بیانِ دیدگاه های دو تن از متفکرینِ معتقد به #بازار_آزاد یعنی #آدام_اسمیت و #دیوید_ریکاردو پرداخته و آنها را نقادی می کند و سپس در ادامه به بیانِ دیدگاه های متفکرینِ #حمایت_گرایی همچون #فردریک_لیست می پردازد.
🔰 از جمله نقاط قوتِ کتاب حاضر، ارجاعات و منابع خارجی و داخلی است که در بیانِ مطالبِ کتاب مورد استفاده قرار گرفته است. و نیز نگاهِ سیاست گذارانه ی مؤلف در بیان مطالبِ اقتصادی به خواننده کمک می کند تا درکی واقع بینانه تر نسبت به اقتصاد بین الملل و اقتصاد ایران داشته باشد.
🔰 در ادامه این سلسله یادداشت ها در فصلِ اول، دیدگاه های متفکرین #بازار_آزاد و #حمایت_گرایی را بیان نموده و نقد های وارده بر آن را ذکر خواهیم کرد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰 قال مولانا الامام علی بن موسی الرضا علیهما السلام : لَيْسَتِ اَلْعِبَادَةُ كَثْرَةَ اَلصِّيَامِ وَ اَلصَّلاَةِ وَ إِنَّمَا اَلْعِبَادَةُ كَثْرَةُ اَلتَّفَكُّرِ فِي أَمْرِ اَللَّهِ.
حضرت می فرمایند: عبادت به فراوانیِ روزه و نماز نیست، بلکه عبادت به بسیار اندیشیدن در کار خداست.
منبع: تحف العقول، ترجمه ی کمره ای، ج ۱، ص ۵۱۸
بخش دوم از فصلِ اولِ کتابِ #دولت_و_بازار امشب بارگذاری میشه. تو این بخش قراره دیدگاه های #آدام_اسمیت در بابِ "تجارت آزاد" رو بگیم و نقدشون رو هم بیان کنیم.
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 منابع مالیِ #منوتو از کجا تامین میشد که هیچگاه شفاف نشد!
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از حسین زمانی میقان
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوال: دلایل بی ثباتی ارز چیست؟
پاسخ دکتر مهدی لطفی:
راه حلهای جلوگیری از افزایش نرخ ارز:
۱. مبارزه جدی با قاچاق کالا
۲. حذف فروشندگان غیر مجاز ارز
۳. پیمان سپاری ارزی
۴. نظارت دقیق بر هزینه کرد ارز ترجیحی
۵. غیرفعال سازی مراجع و کانالهای غیر مجاز معاملات ارزی در تلگرام و واتساپ
#دکتر_مهدی_لطفی
#مشارکت_حداکثری
.
تأمُّلاتِ نظری
سوال: دلایل بی ثباتی ارز چیست؟ پاسخ دکتر مهدی لطفی: راه حلهای جلوگیری از افزایش نرخ ارز: ۱. مبارزه
✍️ یکی از شاخص های مهم برای انتخاب نماینده مجلس، اینه که "نامزد انتخاباتیِ مجلس" حتما بایستی فهم و درکِ درستی در عرصه ی #اقتصاد خصوصا اقتصاد ایران داشته باشه و از طرفی معتقد به #اقتصاد_مقاومتی باشه تا بتونه در مجلس با تصویبِ قوانین صحیح و به موقع، جلوی #مافیای_اقتصادی بایسته. مافیای اقتصادی گاه ممکنه تو دانشگاه باشه و با تدریس #تئوری_های_غربی در عرصه ی اقتصاد، جهت دهی کنه نظام اقتصادیِ ایران رو و گاه می تونه تو عرصه ی سیاست گذاری کشور باشه و گاه می تونه تو کف میدون ایفای نقش کنه.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
Ayande.enghelab.Motahari_www.iranidata.com.pdf
3.39M
✍️ ایام الله دهه ی فجر فرصت خوبیه تا یه کتابِ دقیق و مستند از یک متفکر برجسته ی انقلاب اسلامی درباره ی #انقلاب_اسلامی و ماهیتش مطالعه کنیم.
پ.ن: فایل PDF کتابِ #آینده_انقلاب_اسلامی_ایران نوشته متفکر شهید استاد مطهری رو خدمتتون تقدیم می کنم و پیشنهاد دارم حتما تو این ایام مطالعه اش کنید.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصلِ اول؛ بخشِ دوم
🔰 بررسیِ دیدگاه دو تن از اقتصاددانانِ برجسته ی معتقد به #تجارت_آزاد و #بازار_آزاد [اسمیت و ریکاردو]
🔰 در قرن هجدهم میلادی نخستین بار #مرکانتیلیسم با طرح نظریه ی #بازار_آزاد توسط دو اقتصاددانِ انگلیسی به نام های #آدام_اسمیت و #دیوید_ریکاردو به چالش کشیده شد. طرفداران بازار آزاد با ابداعِ دو مفهومِ #مزیت_مطلق و #مزیت_نسبی در حوزه ی تجارت خارجی این نظریه را مطرح نمودند که:
#اولا: استفاده از منابع کمیاب ایجاب می کند هر کشوری به تولید کالا و خدماتی بپردازد که به طور مطلق یا نسبی ارزان تر از کشورهای دیگر توانایی تولید و عرضه ی آن را دارد.
#ثانیا: متابعت از چنین رویه ای از سوی تمام کشورها به نفعِ همه خواهد بود، چرا که تجارت آزاد یک بازی #برد_برد و نه یک بازیِ #حاصل_جمع_صفر است.
🔰 بحث های نظری درباره ی "تجارت آزاد" به عنوان اصلی ترین رکن رویکردِ بازار آزاد در قرن ۱۹ م و بویژه اوایل قرن ۲۰ در آمریکا و بریتانیا به اوج خود رسید، طوری که سیاستمدارانی چون "کوردل هال" به تبعیت از "جان استوارت میل" بر این نظریه اصرار نمودند که #تجارت_آزاد موجبِ تثبیتِ صلح بین المللی خواهد شد! و "وودرو ویلسون" با همین استدلال بر ضرورتِ از میان رفتنِ کلیه ی موانع تجارت آزاد در #اعلامیه_چهارده_ماده_ای خود پس از جنگ جهانی اول تاکید کرد. به هر حال این دیدگاه در سطح جهان بصورت غالب مطرح شد. البته #تجارت_آزاد و #بازار_آزاد همواره هم در حوزه ی نظر و هم در محدوده ی عمل مخالفانی داشته است که در ادامه دیدگاه موافقان و مخالفان و نقد آنها بیان خواهد شد.
🔰 پن: در ادامه ابتدا دیدگاه موافقانِ "تجارت آزاد" و "بازار آزاد" نظیرِ #اسمیت و #ریکاردو مطرح خواهد شد، البته به همراه نقدشان و سپس دیدگاه مقابل و مخالف همچون #فردریک_لیست بیان خواهد شد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari