📚 کتابِ #دولت_و_بازار؛ فصلِ سوم، بخشِ اول
🔰نقطه مقابلِ #حمایت_هوشمند، قطع رابطه حمایتیِ دولت از تولیداتِ داخلی و حاکم شدن اندیشه بنیادگرایی بازار و اصولِ #نئولیبرالیسم بر اقتصاد است. تجویز یا تحمیلِ رویکرد بنیادگراییِ بازار، آزاد سازیِ تجاری-مالی و توقف حمایت گرایی از تولیداتِ داخلی برای کشورهای در حالِ پیشرفت یا عقب مانده، یکی از سیاست های جدّیِ کشورهای پیشرفته غربی بویژه آمریکا و انگلیس با هدفِ حداکثرسازیِ قدرت و ثروت بوده که می توان این سیاست را در چارچوبِ #نظریه_استعمار تحلیل کرد.
🔰 در فصلِ سوم از کتابِ حاضر، ابتدا به بررسیِ جایگاهِ #تجویز و #تحمیلِ نئولیبرالیسم در رویکردِ استعماریِ دولت های غربی پرداخته و سپس آثار فاصله گرفتن از حمایت هوشمند و گرایش به اقتصادِ بازار را در سه کشورِ #آرژانتین، #ونزوئلا و #ترکیه مطالعه خواهیم کرد.
🔰 طبعا برای شناختِ جایگاه اقتصادِ بازار و سیاست های تجویزی نئولیبرالیسم در رویکردِ استعماری، ابتدائا ضرورت دارد مفهوم استعمار تعریف و هدفِ آن روشن شود. اجمالا برای پرهیز از طولانی شدنِ کلام باید گفت: در فرهنگِ اصطلاحاتِ سیاسی به مفهومِ حاکمیتِ کشوری قدرتمند بر کشوری ضعیف، با هدفِ چپاولِ منابع و معادن و استثمارِ نیروی انسانی و تثبیتِ تسلط سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی بر آن ملت، با تظاهر به آبادسازی و ایجاد توسعه و پیشرفت است. [معین، ۱۳۷۱، ۲۵۲]
🔰 از اینرو استعمار از قرونِ ۱۷ و ۱۸ میلادی رواج یافت که کشورهای سلطه گرِ اروپای غربی سراغِ قاره آفریقا، آسیا، آمریکای مرکزی و جنوبی رفتند. #استعمارگران چهره ای انسان دوستانه به خود گرفتند و هدف خود را آباد کردنِ کشورها و آشنا ساختنِ ملت ها با فنّاوری و صنعت، و کمک به توسعه و پیشرفتِ آنها اعلام کردند. اما در عمل، دست به غارتِ #منابع و #استثمار_نیروی_انسانیِ کشورهای استعمارزده و این کشورها را تبدیل به بازارِ مصرفِ محصولاتِ تولیدی خود کردند. بنابراین استعمار دو هدفِ اساسی دارد: #اولا تصرفِ بازار مستعمره و #ثانیا غارتِ منابعِ آن. یعنی استعمارگر می خواهد منابع مستعمره را غارت کند و محصولاتِ خود را در بازارِ آن به فروش برساند؛ و برای رسیدن به این هدف نیز از ابزارهای مختلفِ سیاسی، فرهنگی، نظامی و غیره استفاده می کند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 لینک یکایکِ یادداشت های #فصل_اول از کتابِ #دولت_و_بازار به جهتِ دسترسیِ آسان، مجموعا تقدیم دوستان
سلسله یادداشت های #فصل_اول کتابِ "دولت و بازار" رو اینجا می تونید مطالعه کنید.
تأمُّلاتِ نظری
📚 لینک یکایکِ یادداشت های #فصل_دوم از کتابِ #دولت_و_بازار به جهتِ دسترسیِ آسان، مجموعا تقدیم دوستان
سلسله یادداشت های #فصل_دوم از کتابِ "دولت و بازار" رو اینجا می تونید مطالعه کنید.
18.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چرا روزه می گیری؟!
شهید بهشتی پاسخ می دهد...
💠 با دقت استماع بفرمایید تا لطافتِ کلام رو با جان و دل احساس و درک کنید.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از نهضت عدالت و شفافیت قوچان
⭕️ مطالبه حداقل دستمزد ۱۵ میلیون تومانی برای کارگران در سال ۱۴۰۳
🔰 برای کمک به #کارگرانِ عزیز و شریفِ کشورمان حتما در این پویش شرکت کنید و این پُست را در گروه ها و کانال ها به اشتراک بگذارید.
✅ برای امضای این کارزار روی لینک زیر بزنید:
https://www.karzar.net/mozd1403
#حداقل_دستمزد_۱۵میلیونی
🔻کانال مجموعه مستقل و مردمیِ #نهضت_عدالت_و_شفافیت_قوچان🔻
https://eitaa.com/joinchat/1970537132Cb01e0fe508
🔰 الإمامُ الصّادقُ عليه السلام: أمّا العِلَّةُ في الصِّيامِ لِيَستَوِيَ بهِ الغَنيُّ و الفَقيرُ؛ و ذلكَ لأنَّ الغَنيَّ لَم يَكُن لِيَجِدَ مَسَّ الجُوعِ، فَيَرحَمَ الفَقيرَ؛ لأنَّ الغَنيَّ كُلَّما أرادَ شَيئا قَدَرَ علَيهِ، فأرادَ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ أن يُسَوِّيَ بينَ خَلقِهِ و أن يُذِيقَ الغَنيَّ مَسَّ الجُوعِ و الألَمِ، لِيَرِقَّ على الضَّعيفِ و يَرحَمَ الجائعَ [بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۳۷۱]
حضرت فرمودند: علّت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن توانگر و تهيدست برابر شوند؛ زيرا توانگر رنج گرسنگى را احساس نمى كند تا به تهيدست رحم كند؛ چرا كه توانگر هرگاه چيزى بخواهد مى تواند آن را فراهم آورد. از اين رو خداوند عزّ و جلّ خواست تا ميان آفريدگانش برابرى (همدردى) ايجاد كند و رنج گرسنگى و سختى را به توانگر بچشاند تا بر ناتوان، دل بسوزاند و به گرسنه، رحم كند.
💠 هنگامیکه پیرامونِ #فلسفه_روزه_گرفتن به آیات و روایات مراجعه می کنیم، علل، تعابیر و بیاناتِ گوناگونی به چشم می خورد. در روایتِ مذکور مولانا امام صادق عليه السلام یکی از عللِ تشریع روزه را "برابریِ توانگر و تهیدست" بیان می کنند. فارغ از فوائدِ معنوی و ملکوتی روزه گرفتن، این بیان و تعبیر به وضوح #جنبه_اجتماعیِ این فریضه ی عبادی را نشان می دهد. بی تردید تأمّل و تعمّق در احکامِ عبادیِ #شریعت_مقدس، علاوه بر جنبه های فردی و معنوی، آدمی را متوجه #وجوه_اجتماعیِ آموزه های دینی نموده و نشان می دهد که احکام عبادیِ دین با چه ظرافت و دقتی به جنبه های عینی و عملیِ زندگی بشر توجه دارد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰 محل نزاعِ "انقلاب اسلامی" و "لیبرال سرمایه داری" کجاست؟!
💠 #امام_خمینی -رحمه الله- : ما از شرِّ رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شر تربیت یافتگانِ #غرب و #شرق به این زودی ها نجات نخواهیم یافت. اینان برپا دارندگان سلطه ابر قدرت ها هستند و سرسپردگانی می باشند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمی شوند، و هم اکنون با تمام ورشکستگی ها دست از توطئه علیه جمهوری اسلامی و شکستن این سد عظیم الهی برنمی دارند. [صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۴۴۶]
✍️ نزاعِ اصلی در جمهوری اسلامی ایران بین جریانِ معتقد به انقلاب اسلامی و حاملان و حامیانِ #لیبرال_سرمایه_داری، بر سر تجویز ها و نسخه های حکمرانی است، نه مسائل سطحی و ژورنالیستی ای که روزانه در فضای مجازی مشاهده می کنیم. ما [جمهوری اسلامی] معتقدیم بایستی با مبانی دینی و اندیشه های اسلامی و متناسب با زیست بوم ایرانی مان حکمرانی کنیم؛ یعنی فرهنگ، اقتصاد و سیاست را سامان دهیم. اما جریانِ وارداتی و مقلّد و #ایدئولوژی_زده لیبرال دموکراسی، با پول پاشی و قدرت رسانه ای و علمِ ترجمه ای و نیز حمایت های خارجی، بنا داشته و دارد متعصبانه و متکبرانه نسخه های شکست خورده و وارداتی را آن هم به شکل ناقص و دست و پا شکسته اش در کشور پیاده سازی کند. از اینرو باید دانست؛ مبارزه با این جریان، در سه سطح باید صورت گیرد: #سطح_علم، #سطح_رسانه و #سطح_فرهنگی. بی تردید کم کاری و سهل انگاری در این سه سطحِ مبارزه از سوی جریان معتقد به انقلاب اسلامی، موجبِ تداومِ بیش از پیشِ حیاتِ فرهنگی، اقتصادی و سیاسیِ این جریان در کشور خواهد شد. لذا شبانه روز بایستی مقابلِ این جریانِ منحطِّ ایدئوژی زده ی متعصب و متکبر ایستاد و مجاهدتی از جنسِ علم و فرهنگ و رسانه نمود.
#نه_به_رویکردهای_نئولیبرالی
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌نئولیبرالیسم چیست؟
پاسخ را از زبان نوآم چامسکی بشنوید.
@syjebraily
اللهم اغفر لی الذنوب التی تهتک العصم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تنزل النقم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تغیر النعم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تحبس الدعاء
اللهم اغفر لی کل ذنب اذنبته و کل خطيئة أخطأتها بحق محمد و آله
📚 کتابِ #دولت_و_بازار؛ فصلِ سوم، بخش دوم
🔰همانطور که سابقا ذکر شد، #تصرف_بازارِ مستعمره و #غارت_منابع دو هدفِ اساسیِ استعمار می باشد. قبل از آنی که در باب #استعمار_فرانو نکاتی عرض شود؛ ضرورت دارد انواع استعمار اجمالا مشخص و تبیین گردد.
🔰استعمار به طور کلی به سه بخش تقسیم می گردد:
1️⃣ #استعمار_کهن: نوعی از استعمار است که طی آن قدرت های بزرگ از طریقِ تسخیرِ نظامی و حضورِ فیزیکی بر کشورها مسلط می شدند و خود بر آنها حُکمرانی می کردند و به غارت و چپاول منابع و ثروت ها می پرداختند.
2️⃣ #استعمار_نو: بر خلافِ استعمار کهن، استعمارگران از طریقِ اشغال نظامی بر مستعمره مسلط نمی شوند، بلکه حکومت های بومی که یا گماشته استعمار هستند و یا تحت فشار و تهدید، زیر بارِ "قراردادهای استعماری" می روند و از طریقِ پذیرش و اجرای قراردادها و قواعدِ استعماری، #بازار و #منابعِ کشور خود را در اختیار بیگانگان قرار می دهند.
3️⃣ #استعمار_فرانو: نوعِ سوم و جدیدِ استعمار که عاملانِ واسطِ آن، نه حاکمان نظامی و نه دیکتاتورهای دست نشانده، بلکه #نخبگان_فراملیتی_نئولیبرال هستند. این نخبگان عاملانِ دست نشانده ی استعمار نیستند، اما به ارزش ها و قواعدِ استعماری باور و اعتماد دارند و در کشور خود آنها را پیاده می کنند. این نخبگان؛ عمدتا در نظام های آموزشیِ دولت های استعمارگر تربیت شده اند و از طریقِ هضمِ کشور خود در نظم های استعماری نظیرِ #رژیم_های_بین_المللی و #جهانی_سازی، زمینه ی تصرف بازار و غارتِ منابع کشورشان به دست استعمار گران را فراهم می کنند.
🔰بنابراین، با توجه به شواهد و مؤیداتِ موجود، یکی از ویژگی های مهم عصرِ استعمارِ فرانو این است که؛ استعمارگر در این مقطع، مراحل توسعه را پُشت سر گذاشته و به پیشرفت رسیده است. این مزیت، یک امکان مهم به این کشورها داده و آن اینکه برای تسلط بر #بازار_جهانی، نه لزوما نیاز به اشغال کشورها دارند و نه حتی وجودِ دیکتاتورهای شریک. #استعمارگران پس از طیِ مراحل توسعه، زمانی که مطمئن شدند دیگران حتی اگر بتوانند در بازار آنها حضور یابند، توانِ رقابت با محصولاتِ آنها را ندارند، ادعای غلط بودنِ مسیر گذشته ی خود را مطرح کرده و خواستارِ #آزاد_سازی_تجاری و توقفِ #حمایت_گرایی از تولیدِ داخلی در جهان شدند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
💢 واکنش آیت الله صدیقی به موضوع زمینخواری در حوزه علمیه ازگل: امضایم جعل شده؛ دادستان ورود کند
🔹🔸در پی انتشار خبری مبنی بر تخلف زمینخواری در مجموعه تحت مدیریت حجتالاسلام کاظم صدیقی امامجمعه موقت تهران، وی در نامهای به دادستان تهران ضمن تأیید این تخلف، از جعل امضای خود خبر داد و خواستار بررسی دقیق موضوع شد.
متن نامه حجتالاسلام صدیقی به دادستان تهران بدین شرح است:
♦️معروض میدارد، حوزه علمیه امام خمینی(ره) در چارچوب اساسنامه خود، سالها قبل برای تمهید ورود نوجوانان و دانشآموزان علاقهمند به آموختن دروس دینی و حوزوی تصمیم به تأسیس مجموعه آموزشی و فرهنگی پیشحوزوی گرفته و برای تأسیس این مرکز اقدام به اخذ مجوزهای قانونی لازم نمود. بر همین اساس لازم بود تا مؤسسهای وابسته به حوزه علمیه امام خمینی(ره) تأسیس گردد و بخشی از زمین متعلق به حوزه برای ایجاد این مرکز پیشحوزوی به آن مؤسسه منتقل شود.
♦️بر این اساس فردی به نام آقای **** که قبلاً مورد اعتماد مجموعه بوده، مسئول پیگیری و انجام امور ثبت اداری مؤسسه شد. اما متأسفانه فرد مذکور با سوء استفاده از اعتماد، اقدام به تدوین و ثبت اساسنامه، جعل امضاء اینجانب، تسهیم سهام به آن کیفیت و بدون اطلاع تولیت، مدیر حوزه و برخی اعضا نموده و معالأسف حتی بدون ورود و امضاء اینجانب و برخی اعضا ثبت این قضیه صورت پذیرفته است. بنابراین مؤسسه ثبت شده به کیفیتی که در رسانهها انتشار یافت، بدون اطلاع اینجانب و مدیریت حوزه و بر خلاف اهداف مصوب آن به ثبت رسیده است.
♦️لذا اینجانب کاظم صدیقی از جایگاه تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) و به عنوان یک شهروند، بدون در نظر گرفته شدن سوابق قضایی و عناوین سیاسی اجتماعی استدعا دارم نسبت به ثبت شکایت رسمی از فرد مذکور و دیگر نقشآفرینان در این فقره، با عنوان جعل و خیانت در امانت اقدام فرموده تا ابعاد این مسأله برای عموم مردم عزیز ایران، خاصه مؤمنین روشن و شفاف شود.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari