هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آفرین به محمد منان رئیسی، منتخب مردم بصیر و شریف قم در مجلس دوازدهم
@syjebraily
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
💠طرحی نو برای اقتصاد ایران؛ نقشه راه مجلس دوازدهم از منظر اقتصاد اسلامی
1⃣ فرار از خام فروشی، #نظری
📽 ببینید؛🎙 بشنوید
2⃣ عدم اجازه ورود محققان اقتصاد اسلامی به مرکز پژوهش های مجلس، #رجایی
📽 ببینید ،🎙 بشنوید
3⃣ بانکهای خصوصی را باید مهار کرد، #میرمعزی
📽 ببینید ،🎙 بشنوید
4⃣ سفاهتی به نام لیبرالیسم اقتصادی، #فلاح
📽 ببینید، 🎙 بشنوید
5⃣ با حذف ربا، ریشه تورم را خشک کنید،#بخشی
📽 ببینید، 🎙 بشنوید
6⃣عزای عمومی برای رسمیت بخشی به تفکر پوسیده لیبرالیستی، #زریباف
📽 ببینید، 🎙 بشنوید
7⃣ساخت مسکن را به خود مردم واگذار کنید!، #توکلی
📽 ببینید، 🎙 بشنوید
8⃣حداقل توصیههای محققان اقتصاد اسلامی را بشنوید!، #توکلی_زریباف_بخشی_رجایی
📽 ببینید، 🎙 بشنوید
9⃣مهار تورم و سیاستهای اشتباه ارزی، #صمصامی
🎙 بشنوید
🔟چرخه باطل در اقتصاد ایران (وادادگی ارزی،خلق پول و انحصارات) ، #یوسفی،
🎙 بشنوید
1⃣1⃣ گزارش مکتوب
📚 بخوانید
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✍️ بخش هفتم [پایانی] از #فصل_دومِ کتابِ "دولت و بازار" تا ساعاتی دیگر در کانال بارگذاری خواهد شد.
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
هدایت شده از حمید رسایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تقدیر و تشکر حمید رسایی از مردم بعد از پایان شمارش آرا و مشخص شدن نتیجه انتخابات حوزه انتخابیه تهران، ری ، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
👈 پیام روشن انتخابات ۱۱ اسفند، مطالبه تغییر و تحول بود
👈 توقع مردم، تحقق عملی مبارزه با فقر و فساد و تبعیض است
👈 تغیر و تحول را باید در تغییر هیأت رئیسه مجلس نشان دهیم
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصل دوم، بخش هفتم [پایانی]
🔰پنجمین و آخرین ارتباطی که دولت با نیروهای بازار در "نظریه حمایت هوشمند" برقرار می کند، #بسط_بازار می باشد. وقتی کالایی با به کارگیری سیاست های چهارگانه پیش گفته به مرحله ای رسید که توانِ حضور در "بازارهای بین المللی" را یافت، دولت می تواند با ابزارهای دیپلماتیک یا حمایت های مالی و غیره، به گسترش جغرافیایی بازار برای محصول یاد شده کمک کند.
🔰دو هدف عمده برای #بسط_بازار متصور است:
1️⃣ دستیابی تولید کنندگان داخلی به صرفه های ناشی از مقیاس
2️⃣ دستیابی کشور به ارز خارجی برای واردات کالاهای مورد نیاز
🔸️ دولت ها در طولِ تاریح برای #بسط_بازار، ابزارهای گوناگونی همچون "تصرف سرزمین های بیگانه" با هدف سلطه بر بازار آنها گرفته تا "حمایت های مالی و سیاسی و فناوری از صادرکنندگان" تا "ایجاد رژیم های بین المللی" بکار برده اند. اما می توان گفت مهمترین ابزارِ #سیاست_بسط_بازار طی قرون گذشته از سوی کشورهای پیشرفته چیزی نبوده جُز ترویج و گاه تحمیلِ #آزاد_سازی_تجاری در محیط بین الملل، که سابقا به آن اشاره شد. [در #فصل_سوم بصورت مبسوط به بررسی راهبردهای بسطِ بازار توسط دولت های استعمارگر پرداخته ایم]
🔰 در اینجا اجمالا به دو نمونه از سیاست های اتخاذ شده برای #بسط_بازار اشاره می کنیم:
1️⃣ بهره برداری کشورهای غربی از ابزارِ #برجام برای فتح بازار ایران؛ مقاماتِ تجاریِ انگلیس پس از امضای برجام اعلام کردند که؛ ایران پس از برجام "بزرگترین بازار جدید جهان طی دهه های گذشته برای ورود است." و تولیدکنندگانِ فرانسوی تعبیرِ "یک سرزمین جدید برای فتح" را برای بازار ایران به کار بردند. [Economist, 21 April 2016]
همچنین بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می دهد؛ #واردات ایران از کشورهای اروپایی در سال ۱۳۹۶ یعنی سال اجرای برجام نسبت به سال ۱۳۹۴ یعنی قبل از امضای برجام، جهش فوق العاده یافت. [برای نمونه واردات از #آلمان؛ از یک میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار به سه میلیارد و ۷۲ میلیون دلار (۸۳ درصد افزایش)؛ واردات از #فرانسه؛ از ۶۵۲ میلیون دلار به یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار (۱۷۰ درصد افزایش)؛ و واردات از #ایتالیا؛ از ۸۰۲ میلیون دلار به یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون دلار (۷۷ درصد افزایش) رسید.] [اتاق بازرگانی ایران، ۱۳۹۸]
2️⃣ اقداماتِ #کره_جنوبی برای بسط بازار؛ جریان نئولیبرال دو سیاست جایگزینی واردات و توسعه صادرات را آلترناتیو یکدیگر معرفی کرده و با تقبیح جایگزینی واردات، توسعه صادرات را تشویق می کند. [برای توضیحات بیشتر رجوع شود به صفحه ۱۷۹ کتاب]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 ملت ایران با حضور در انتخابات یک وظیفه اجتماعی و تمدنی انجام دادند
✏️ رهبر انقلاب: لازم میدانم... از ملّت ایران به خاطر حضورشان در پای صندوقهای رأی تشکّر کنم. ملّت ایران با این حضور، هم یک وظیفهی اجتماعی و تمدّنی را انجام دادند، هم یک جهاد انجام دادند. میگوییم «جهاد»؛ چرا؟ چون در مقابل تبلیغات دشمنان بود. تقریباً حدود یک سال... تلاش کردند که مردم را از [شرکت در] انتخابات منصرف کنند و انتخابات را از رونق بیندازند.
🔹️بخشی از بیانات صبح امروز رهبر انقلاب پس از کاشت نهال در روز درختکاری. ۱۴۰۲/۱۲/۱۵
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔰 اقدام عجیب نمایندگانی که رأی نیاوردند!
🔹روز گذشته باید زنگ آغاز فعالیتهای مجلس شورای اسلامی پس از سه هفته تعطیلی به صدا درمیآمد، اما حضور نداشتن بسیاری از نمایندگان موجب شد جلسه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان برگزار نشود.
🔸حضور نداشتن نمایندگان مجلس که گفته شده بسیاری از آنها از کسانی هستند که نتوانستهاند آرای مردم را برای ورود به مجلس دوازدهم کسب کنند، در حالی است که هم اکنون طرحها و لوایح بسیاری در مجلس وجود دارد که باید پیگیری شود و بیشتر آنها هم در زندگی مردم تأثیرگذار است.
🔹از سوی دیگر، برگزاری جلسات علنی مجلس میلیونها تومان هزینه دارد و تشکیل نشدن جلسات با توجه به کارهای باقی مانده برای کشور خسارتزاست.
🔸«مجتبی ذوالنوری» نماینده مجلس شورای اسلامی دو سال پیش (سال ۱۴۰۰) گفته بود: "هر یک دقیقه وقت مجلس، بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هزینه معمولی دارد، اگر ابنیه و امکانات و سود و سرمایه را حساب کنیم، بیش از این است و این تریبون ما برای مردم خرج دارد."
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
برخی میگویند چرا مطالبتان را با مردم در میان میگذارید؟ بروید مسئولان را قانع کنید، یا از مسئولیتی که دارید برای پیشبرد این سیاستهای اصلاحی استفاده کنید.
پاسخ این است که همه اینها را انجام میدهیم؛ اما کافی نیست. این حقایق باید به صورت عرف درآید و مطالبات جامعه را تشکیل دهد.
@syjebraily
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
مولانا اميرالمؤمنين علي عليه السلام : قَلِيلٌ يَدُومُ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مُنْقَطِعٍ.
آن کمی که استمرار داشته باشد، بهتر از آن زیادی است که گاه هست و گاه نیست.
🔰 عَنْ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ لِي يَا أَبَا اَلصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ تَرْكِ مَا لاَ يَعْنِيكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ اَلدُّعَاءِ وَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ تِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ وَ تُبْ إِلَى اَللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِيُقْبِلَ شَهْرُ اَللَّهِ إِلَيْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلاَّ أَدَّيْتَهَا وَ لاَ فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلاَّ نَزَعْتَهُ وَ لاَ ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلاَّ قَلَعْتَ عَنْهُ وَ اِتَّقِ اَللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْهِ فِي سِرِّ أَمْرِكَ وَ عَلاَنِيَتِكَ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اَللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اَللّٰهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ هَذَا اَلشَّهْرِ اَللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ فَإِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا اَلشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ اَلنَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ. [عیون اخبار الرضا علیه السلام ج ۲، ص ۵۱]
🔶 هشت توصیه امام هشتم علیه السلام برای روزهای آخر شعبان
اباصلت میگوید: در آخرین جمعه شعبان، خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمود:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است، پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است، اقدام کنی و اموری که اهمیت ندارد را ترک کنی:
1️⃣ زیاد دعا کن.
2️⃣ زیاد استغفار کن.
3️⃣ زیاد قرآن تلاوت کن.
4️⃣ از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
5️⃣ هر امانتی که گردنت هست، ادا کن.
6️⃣ تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
7️⃣ هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان، بر خدا توکل کن، هرکس بر خداوند توکل کند خدا برایش بس است، خداوند کار خود را انجام می دهد، خداوند برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است.
8️⃣ و در روزهای باقیماندهٔ این ماه، بسیار بگو:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ.
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز.
همانا خداوند تبارک و تعالی عدهای را از آتش دوزخ آزاد می کند به جهت حرمت ماه رمضان.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 برخی عزیزان پیام ارسال می کنند کتابی معرفی کنیم برای آشنایی با #علم_اقتصاد. ما؛ کتابِ "مبانی و اصولِ علم اقتصاد" اثر جناب دکتر یدالله دادگر رو برای شروع پیشنهاد می کنیم.
پ.ن: در تصویر نام مولفان و ناشر هم مشخصه
#کلیاتی_از_اقتصاد_برای_همه
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🎙افزایش دستمزد و چالش تورم
📞 مصاحبه دکتر علی سعیدی عضو گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم با قدس آنلاین
🔸 تورم در کشور ما بیماری مزمنی شده که چندین سال است اقتصاد ما آن را تجربه میکند و دلایل بنیادینی دارد که اصلیترین آن به نظر من مسائل ساختاری اقتصاد به طور خاص نظام بانکی ماست که از طریق خلق پول بیضابطه در بانکهای خصوصی و توزیع نامتوازنش دارد تورم ایجاد میکند.
🔸 سال گذشته در گزارش اتاق بازرگانی، دامنه سهم دستمزد در هزینههای بنگاه بین ۴درصد تا ۳۲ درصد بود. بر این اساس، به طور میانگین حدود ۱۷ درصد از هزینههای تولید مربوط به دستمزد نیروی کار است.
🔸 در مسأله افزایش دستمزدها، دولت تکلیف قانونی دارد که ابتدای هر سال باید حداقل دستمزد را به اندازه تورم افزایش بدهد. این تکلیفی قانونی است و اصلاً کاری به این ندارد که سهم دستمزد در صنایع چقدر است و آیا تورم خواهد داشت یا نخواهد داشت. منتها دولتها معمولاً این کار را نمیکنند و افزایش دستمزدی که میدهند، کمتر از نرخ تورم است.
🔸 ابتدای سال ۱۴۰۱ کف دستمزدها ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد؛ ولی متوسط دستمزد ۳۰درصد افزایش یافت. اگر دستمزدها ۳۰درصد افزایش نمییافت، افزایش حداقل ۲۰ درصد اجتنابناپذیر بود و کسی بر سر آن بحثی نداشت. پس سوال اصلی این بود که این ۱۰درصد اضافه چقدر اثر تورمی دارد.
🔸 با توجه به اینکه سهم دستمزدها در هزینههای تولید در کل اقتصاد حدود ۱۷درصد است، ۱۰درصد افزایش بیشتر در دستمزدها، هزینههای تولید را تنها ۱.۷ درصد افزایش میدهد! این را هم باید اضافه کرد که افزایش هزینه تولید لزوماً با تناظر یکبهیک منجر به رشد قیمتها و تورم نمیشود و سایر عوامل اقتصادی از جمله عوامل طرف تقاضا و متغیرهای پولی بیشترین اثر را بر تورم دارند در جای خود قابل بررسی است.
🔸 این را هم باید افزود که این افزایش دستمزد در واقع یک عمل واکنشی بوده؛ زیرا دستمزدی که ابتدای سال برای کارگر در نظر گرفته شده، با تورم قدرت خریدش کاهش یافته است افزایش دستمزدها در واکنش به تورم سال جاری رخ میدهد تا کارگر قدرت خرید سال گذشته خود را پیدا کند.
🔸 این را هم اضافه کنم که وقتی به نیروی کار دستمزد بیشتری میدهیم، کارگر با این دستمزد به دنبال خرید زمین و دلار یا سرمایهگذاری در بورس نمیرود بلکه میخواهد نیازهای ضروریاش را تأمین کند. اینها همه در بازار، تقاضای مؤثر برای بنگاههای تولیدی ایجاد میکند که بیشتر آنها دارند زیر ظرفیت کار میکنند. پس اتفاقاً افزایش دستمزدها میتواند اقتصاد را از رکود خارج و وارد رونق کند بدون اینکه تورم خاصی ایجاد کند.
🔸 با این تحلیل، باید بپرسید چه جریانی در اقتصاد از افزایش دستمزد کارگران اژدهایی درست کرده که سیاستگذاران را بترساند و در پس این آدرس غلط و عملیات روانی، چه چیزی را میخواهند پنهان کنند؟ آیا ذینفعان به دنبال سرپوش گذاشتن بر خلق پول و بنگاهداری بانکهای خصوصی به عنوان اصلیترین عامل تورم نیستند؟ والله اعلم...
🔗 https://qudsonline.ir/xb3WZ
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 لینک یکایکِ یادداشت های #فصل_اول از کتابِ #دولت_و_بازار به جهتِ دسترسیِ آسان، مجموعا تقدیم دوستان می شود.
🔰 فصل اولِ کتاب ۱۱۰ صفحه می باشد که در قالبِ ۷ یادداشت، معادل ۵ صفحه، چکیده و لُبِّ آن تقدیم حضور شما فرهیختگان شد.
✅️ مقدمه
https://eitaa.com/taammolatenazari/318
1️⃣ بخش اول
https://eitaa.com/taammolatenazari/337
2️⃣ بخش دوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/348
3️⃣ بخش سوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/353
4️⃣ بخش چهارم
https://eitaa.com/taammolatenazari/360
5️⃣ بخش پنجم
https://eitaa.com/taammolatenazari/365
6️⃣ بخش ششم
https://eitaa.com/taammolatenazari/377
7️⃣ بخش هفتم
https://eitaa.com/taammolatenazari/385
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 لینک یکایکِ یادداشت های #فصل_دوم از کتابِ #دولت_و_بازار به جهتِ دسترسیِ آسان، مجموعا تقدیم دوستان می شود.
🔰 فصل دومِ کتاب ۷۰ صفحه می باشد که در قالبِ ۷ یادداشت، چکیده و لُبِّ آن تقدیم حضور شما فرهیختگان شد.
1️⃣ بخش اول
https://eitaa.com/taammolatenazari/417
2️⃣ بخش دوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/425
3️⃣ بخش سوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/444
4️⃣ بخش چهارم
https://eitaa.com/taammolatenazari/450
5️⃣ بخش پنجم
https://eitaa.com/taammolatenazari/459
6️⃣ بخش ششم
https://eitaa.com/taammolatenazari/480
7️⃣ بخش هفتم
https://eitaa.com/taammolatenazari/491
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
✍️ فصلِ سوم و چهارم از کتابِ #دولت_و_بازار رو از ابتدای ماه رمضان سلسله یادداشت هاش رو منتشر خواهیم کرد.
بعد از کتابِ #دولت_و_بازار با محوریتِ چهار کتاب، وارد بحثِ #جریان_روشنفکری در ایران خواهیم شد و سپس سلسله مباحثی پیرامونِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی خواهیم داشت.
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«بابابرقی»
مصرف برق منازل را بابابرقی با «لامپ اضافه خاموش» کاهش داد.
کاهش مصرف گاز و گازگرفتی با «خطرناکه حسن» آقای ایمنی اتفاق افتاد.
نصف شدن تلفات رانندگی با سیاساکتی و داودخطر و همیار پلیس شدن کودکان رقم خورد.
کودکی من با دفتر و مداد و نوشابهبازکن اهدایی از شرکت گاز در مدرسه گذشت که همیشه حواسم به شعله بخاری منزل بود و به عشق انیمیشن بابابرقی هربار هر لامپ اضافه در منزل را خاموش میکردم و وقتی همیار پلیس شدم و کارت آن را گرفتم، همزمان که در خیابان به هر پلیسی احترام میگذاشتم، بستن کمربند ایمنی را یادآوری میکردم و سرعت و سبقت غیرمجاز را تذکر میدادم.
میتوان با صدهامیلیون هزینه کار فرهنگی، صدهاهزارمیلیارد صرفهجویی اقتصادی کرد.
به تعبیر رهبری، جلوگیری از اسراف و اصلاح الگوی مصرف، یک امر فرهنگی است.
کاری که تجربه لذتبخش و موفق آن وجود دارد اما تمام رسانه ملی به جای فرهنگسازی در دست عناصر ضدفرهنگی و مشوق مصرفزدگی مثل سرایایرانیها و لوازم آرایشیها و فروشگاههای زنجیرهای است..
اما عدهای عالمانه و عامدانه و یا از سر دلسوزی، اگر مشکلی در کشور به وجود میاید، راهی جز گران کردن و اصلاح قیمتی و سخت کردن معیشت مردم، روی میز سیاستگذار نمیگذارند و کام مردم را تلخ میکنند.
فرهنگسازی واجب فراموششده این روزهای ما هست و عجیب است آنانکه برای هرچیزی از بیحجابی تا هر بیقانونی دیگری نسخه فرهنگسازی میپیچند، در اقتصاد از آن فراری هستند..
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
پیام توقیف محموله نفتی آمریکا چیست ؟
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دکتر سید یاسر جبرائیلی :
این، به ابتذال کشیدن مفهوم عدالت است که اجازه دهیم عدهای از رانت ناشی از سیطره بر انفال و گرانسازی ارز، کاخنشین شوند و بعد، مدعی شویم که میخواهیم گاز و بنزین را گران کنیم تا کاخنشینان از گاز ارزان برای گرمایش استخرشان و بنزین ارزان برای خودروهای متعددشان بهرهمند نشوند...
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
http://ensani.ir/file/download/article/20120326171735-3061-148.pdf
یک مقالۀ خوب انتقادی دربارۀ آموزش علم اقتصاد و شاخه های آن
🔻 نتانیاهو بدون پشتوانه غرب نمیتواند در جنگ غزه پیروز میدان باشد.
🔰 یکی از موضوعاتی که طی پنج ماهی که از جنگ غزه میگذرد و همواره افکار عمومی منطقه و جهان اسلام از آن بسیار سخن گفتهاند گمانهزنی در این موضوع است که آیا نتانیاهو جنگ غزه را به منطقه میکشاند؟
🔰 شواهد حاکی از آن است که اینک نتانیاهو به هیچ وجه توان ندارد که جنگ کنونی در غزه را به جبهههای دیگری تعمیم دهد به این دلیل که شرایط منطقهای چنین اجازهای به نتانیاهو نمیدهد، بنابراین زمینه برای تحقق خواسته اسرائیل یعنی گسترش جنگ به لبنان و سوریه نیست. از سوی دیگر آمریکاییها در آستانه انتخابات قرار دارند لذا شرایط پیش روی دولت بایدن مخاطرهآمیز است به این خاطر دولت بایدن امکان حمایت بیش از پیش از نتانیاهو را ندارد لذا نمیتواند دامنه جنگ را بیش از این به منطقه گسترش دهد.
🔰 امروز نیروی داوطلبی که برای حمایت از اسرائیل وارد ارتش رژیم صهیونیستی شدهاند کسب و کار خود را از دست دادهاند و خانوادههایشان با فقر و کم و کاست مالی دست و پنجه نرم میکنند لذا تحمیل هزینههای سنگین به مردم منجر به اعتراضاتی در ارتش رژیم صهیونیستی شده است.
🔰 مشکلات شدید اقتصادی و بحران واردات به اسرائیل از بندر ایلات به دلیل حملات مکرر حوثیهای یمن در دریای سرخ منجربه کاهش ۴۵ درصدی واردات اسرائیل شده است به این خاطر وضعیت اقتصادی در اسرائیل دچار مخاطرات شدید شده است به این دلیل آقای نتانیاهو با وضعیت بدی مواجه شده است، بنابراین در شرایط فعلی نتانیاهو نمیتواند جبهه جدیدی در منطقه برای گسترش جنگ باز کند.
🔰 محور مقاومت باید در برابر خواستههای ضد انسانی نتانیاهو بایستد چرا که نتانیاهو خواهان سقوط غزه است تا به زعم خود بعد از تعیین سرنوشت حماس عملی و سقوط غزه زمینههای تغییر ژیوپلیتیک منطقه را فراهم کند به این خاطر نتانیاهو در تلاش است تا با به دست آوردن فرصتی دست به پاکسازی گستردهای بزند، اما در شرایط فعلی تا تعیین تکلیف مساله غزه امکان هیچ نوع گسترش جنگی برای نتانیاهو وجود ندارد.
🔰 نتانیاهو به خوبی میداند حریف سرسختی مثل حزب اله لبنان دارد که با کنترل جنگ به صورت نامتقارن و پراکنده اهداف خود را به خوبی کنترل و محقق میکند به این خاطر نتانیاهو در شرایط فعلی جنگ با حزب اله را به صورت کنترل شده پیش میبرد تا به زعم خود وضعیت حماس روشن و مشخص شود. از سوی دیگر اروپا و غرب با بحران شدید اقتصادی مواجهاند. اروپا تورم ۳ درصدی دارد و سطح اشتغال در اروپا ۸ درصد کاهش یافته لذا اروپا با مشکلات بسیار حادی رو به روست که نمیتواند از اسرائیل دفاع کند.
🔰 از سوی دیگر روی کار آمدن جریان راست افراطی در اروپا و به دست گرفتن قدرت در اسرائیل موجب شده وضعیت سختی در پیش روی اروپا باشد به این خاطر امروز اتحادیه اروپا که با چالشهای جدی اقتصادی دست و پنجه نرم میکند نمیتواند حمایت جدی بخصوص در بخش مالی از نتانیاهو به عمل بیاورد بنابراین دست نتانیاهو در این حوزه هم خالی است. امروز اروپا با بحران انرژی، اقتصاد و اشتغال مواجه است و نگران گسترش جنگ روسیه با اوکراین و کشیدن دامنه جنگ به سایر کشورهای اروپایی است بنابراین سران کشورهای اروپایی نگران سقوط اروپا هستند به این خاطر کمترین امکانی برای حمایت از اسرائیل ندارند.
✍️ علی بیگدلی
#جنگ_غزه #انتخابات_آمریکا
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari