⭕️ دفاع مقدس در جنگ اقتصادی
🔹سیویکم شهریور سال 59، همزمان با آغاز جنگ تحمیلی، حماسهای به نام دفاع مقدس نیز آغاز شد؛ دفاعی جانانه و مبتنی بر ایمان راسخ، همت و اراده بلند ملت ایران که توانست تمام آرزوهای دشمنان و غارتگران را بر باد دهد. هیچ قدرتی یا کشوری در شروع این تجاوز تصور نمیکرد که ایران بتواند یک جنگ طولانی را اداره کند و درنهایت دشمن را سر جایش بنشاند. بررسی مختصات جنگ تحمیلی علیه ایران در سال 59 و جنگ تمامعیار اقتصادی امروز علیه ایران حامل این پیام است که جمهوری اسلامی ایران میتواند در جنگ اقتصادی نیز همانند جنگ نظامی با تکیه بر ارزشهای دفاع مقدس پیروز میدان نبرد باشد. در ادامه به چند محور مهم در دفاع مقدس که عامل پیروزی انقلاب بر دشمن شد، اشاره میشود.
🔸نکات تحلیلی: 1- در دفاع مقدس، ایران تا زمانی که به صورت کلاسیک و با روش خود دشمن با آن مقابله میکرد، توفیق چندانی به دست نیاورد و زمانی که از نبرد نامتقارن و عملیاتهای شبانه و... استفاده کرد، توانست معادلات را تغییر دهد؛ در جنگ اقتصادی نیز نمیتوان با شیوههای متعارف و معمول اقتصادی با دشمن مواجه شد؛ امروز باید فشارهای اقتصادی خارجی را با مدیریت صحیح منابع در داخل کشور کم اثر و بیاثر نموده و در روابط تجاری و اقتصادی خود از ابزارهای دیگری مانند پیمانهای دوجانبه پولی و مالی و... استفاده کنیم. پیمانهای اینچنینی که یک نمونه برجسته آن قرارداد ایران و چین است، میتواند معادلات نبرد در جنگ اقتصادی را تغییر دهد. 2- یکی از بزرگترین دلایل موفقیت ایران در دفاع مقدس، تلاش شبانهروزی رزمندگان و ایثار و فداکاری آنها بود؛ رزمندگان و فرماندهان امروز کشور، تولیدکنندگان هستند. این بخش از جامعه باید با روحیه جهادی و با رونق تولید و جهش تولید، عملیات کنند. امروز بسیج منابع و امکانات در دوران دفاع مقدس جای خود را به حمایت از کالای داخلی داده است و این حمایت از تولید داخلی با کمکهای مردمی به جبهه در دفاع مقدس قابل قیاس است. 3- هماهنگی فرماندهان ارتش و سپاه و انجام عملیاتهای مشترک، ترکیبی را ایجاد کرد که کشور ایران توانست در مقابل همه دشمنان متحد شده ایران و اجماع نامیمون آنها با اقتدار ایستادگی کند. امروز ارگانهایی که درگیر جنگ اقتصادی هستند، عبارتاند از؛ نظام بانکی، شبکه تولید، بازرگانی و شبکه تجار کشور. هماهنگی بین این ارگانها از ضروریات ادامه این جنگ است.
🔹نکته راهبردی: همانگونه که در دوران دفاع مقدس کسی فکر نمیکرد که سه دهه بعد ایران بتواند با تکیه بر دانش بومی، به موشکهای بالستیک و ماهوارهبر دست یابد، شاید امروز هم کسی تصور نکند که اقتصاد ایران در آینده به یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان تبدیل شود ولیکن تجربه دفاع مقدس نشان داد که این امر شدنی است؛ منتهی با تلاش و همتی از جنس دفاع مقدس.
⭕️ جعل خبر برای مشروعیت کاذب
🔹رسانههای رژیم صهیونیستی با انتشار اخبار جعلی و فیک اعلام میکنند که بهزودی چندین کشور دیگر به مسیر خیانتبار امارات و بحرین میپیوندند؛ پایگاه اینترنتی واللا وابسته به رژیم صهیونیستی در مورخ 19/9/2020 ادعا کرد: «پس از دیدار هفته گذشته دیوید شینکر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا از اسرائیل، مسئولان اسرائیلی این برداشت را پیدا کردهاند که مسئولان لبنانی برای مذاکره با اسرائیل درباره اختلافات مرزی دریایی، نرمش نشان داده و بیش از گذشته آماده مذاکره با اسرائیل هستند.»
🔸گزاره خبری: 1- اگر نگاهی کوتاه به اوضاع لبنان بیندازیم متوجه میشویم که هنوز نخستوزیری مصطفی الأدیب (فرد مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان) و اعضای کابینهاش، مشخص و تثبیت نشده است، پس چگونه یک دولت نامشخص و نامعلوم میتواند بهراحتی قول نرمش در مذاکرات، آن هم با رژیم صهیونیستی را به معاون وزیر امور خارجه آمریکا بدهد؟ پاسخ این سؤال را میتوانیم در خبری از همین پایگاه واللا در همان تاریخ پیدا کنیم که: «به گفته مسئولان بلندپایه اسرائیلی و آمریکایی، در صورت موفقیت دونالد ترامپ در برقراری مذاکرات مستقیم میان لبنان و اسرائیل پیش از انتخابات ریاست جمهوری، وی دستاورد سیاسی بسیار بزرگی را خواهد داشت».
🔹نکته پایانی: با وجود برخی جریانهای سازشکار و خیانتپیشه در لبنان، اکثریت گروههای لبنانی و مردم این کشور بهشدت با رژیم صهیونیستی مخالفاند و از منافع ملی لبنان در مقابل زیادهخواهی این رژیم دفاع میکنند. کاخ سفید و صهیونیستهای تلآویو در حال خبرسازی درباره لبنان هستند تا از یکسو برگ برندهای برای ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری فراهم کنند و از سوی دیگر با نوعی جنگ روانی، روحیه مسلمانان و اعراب، بهویژه ملت رنجدیده لبنان از جنایات رژیم صهیونیستی را تضعیف کنند. در شرایط پیش رو که رژیم صهیونیستی و دولتمردان آمریکایی در وضعیت بغرنج اجتماعی قرار دارند، در صدد هستند که با معاملههای صوری سازش، حیثیت خود را احیا کنند و بر بحران مشروعیت خویش فائق آیند، اما اراده الهی و همراهی مردم با فلسطین سبب خواهد شد که ناامنی و وحشت به پستوخانههای کاخهای ظلم و ستم نفوذ کند و در این مسیر رو به افول دشمن، دیگر افزایش ارتفاع دیوارهای حائل نیز کارساز نخواهد بود.
@tabyinn
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔸جنگ تحمیلی؛ نمونه نصرت خداوند به ملت ایران
🔹[سوره الروم (30): آيه 47]
وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ رُسُلاً إِلى قَوْمِهِمْ فَجاؤُهُمْ بِالْبَيِّناتِ فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا وَ كانَ حَقًّا عَلَيْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ (47)
و البتّه ما پيش از تو پيامبرانى را به سوى قومشان فرستاديم، پس آنان دلايل روشن براى مردم آوردند، (برخى ايمان آوردند و بعضى كفر ورزيدند) پس، از كسانى كه مرتكب جرم شدند انتقام گرفتيم، و (مؤمنان را يارى كرديم كه) يارى مؤمنان حقّى است بر عهدهى ما.
🔸🔸بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)۱۳۹۲/۱۰/۱۹
🔹امروز شما ملاحظه میكنید دشمنان ما خیال میكنند كه بهخاطر فشار تحریم و محاصرهی اقتصادی، ملّت دستهایش را در مقابل آنها بالا برده و تسلیم شده؛ نه آقا، اشتباه میكنید. این ملّت، ملّتی كه دستهایش را به علامت تسلیم بالا ببرد نیست.
🔸در شرایطی سختتر از این [هم]، این ملّت تسلیم نشده است. یك نمونهی واضحِ روشن غیرقابل انكار هشت سال جنگ تحمیلی است؛ شوخی است؟ هشت سال! همهی قدرتهای بزرگ جهانی به یك مجرمی كمك كنند كه علیه كشور و ملّت كار بكند و این ملّت بر همهی آنها فائق بیاید؛ این كار كوچكی است؟ این چیز كمی است؟
🔹 آنجا هم «وَ كانَ حقًّا عَلَینا نَصرُ المُؤمِنین»بود، آنجا هم همین عزم راسخ، تصمیم قاطع، آوردن موجودیِ خداداده به میدان عمل و صحنهی عمل، گرهها را یكی یكی باز كرد. ما روز اوّل جنگمان با یك سال بعد،با دو سال بعد، با سه سال بعد مگر یكی بود؟
🔸 پی در پی گشایشها بهوجود آمد، همهی دنیا دیدند كه آمریكا، شورویِ آن روز، اروپا، ناتو، انگلیس، دیگران از رژیم بعثی حمایت كردند، از صدّامِ مجرم حمایت كردند، بلكه او بتواند تجاوزی ماندگار به كشور عزیز ما داشته باشد؛ و او ناكام بعد از هشت سال، بدون اینكه بتواند یك وجب به خواستهی خودش نزدیك بشود، با آن همه خسارت و با آن همه كشته و با آن همه بیآبرویی بینالمللی مجبور به عقبنشینی شد. امروز هم همین است؛ امروز هم مقابلهی با دشمنیهای دشمن و رفع همهی این گرفتاریها، با ایستادگی ملّت، با تكیه بر تواناییهای درونی كشور، با اعتماد به خدایی كه دلها را اینجور آماده كرده است و به این جهت هدایت كرده است، ممكن است.
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ بانک مرکزی در محاصره بدهیها
🔹 از زمان تقدیم لایحه بودجه سال 99 به مجلس در آذرماه سال گذشته، مساله کسری بودجه به طور جدی در میان کارشناسان و مقامات مطرح شد. «7 سال بیتوجهی دولت به اصلاح نظام مالیاتی» و «بیشبرآورد تعمدی دولت از درآمد نفت در بودجه سال 99»، ۲ عامل اساسی کسری بودجه هنگفت سال جاری است. در چنین شرایطی «فروش اوراق بدهی» مهمترین ابزار دولت برای جبران کسری بودجه سال جاری است. دولت مجوز تامین حداکثر 240 هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش اوراق بدهی را دریافت کرده است. 🔸مطابق گزارشهای معاونت خزانهداری وزارت اقتصاد از 16 مرحله فروش اوراق بدهی دولتی در نیمه نخست سال جاری، رقمی حدود 70 هزار میلیارد تومان درآمد از این محل نصیب دولت شده است. بدیهی است فروش اوراق بدهی دولت در نیمه دوم سال جاری هم تداوم داشته باشد. 🔹تداوم انتشار و فروش اوراق بدهی دولت را در دوراهی خاصی قرار میدهد. اگر دولت اصرار به جبران کسری بودجه صرفا از محل فروش اوراق بدهی کند، ناگزیر از افزایش نرخ بهره اوراق خواهد بود. این اقدام علاوه بر افزایش تصاعدی بدهی دولت بعد آن هم در آیندهای نزدیک، سیاست جدید بانک مرکزی با عنوان «هدفگذاری نرخ تورم» را به خطر میاندازد. بانک مرکزی در این سیاست از طریق خرید و فروش یا ترهین اوراق بدهی در بازار بین بانکی، اقدام به هدایت نرخ بهره کوتاهمدت در حوالی هدف تعیین شده میکند تا نرخ بهره در سایر بازارها را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت نرخ تورم را به صورت پایدار کاهش دهد. از همین رو بانک مرکزی مدافع سرسخت تامین کسری بودجه از محل اوراق به جای استقراض از بانک مرکزی است. 🔸با این حال اگر دولت به جبران کسری بودجه از محل اوراق اصرار داشته باشد، ناگزیر از افزایش نرخ بهره خواهد بود. این مساله بانک مرکزی را از هدفگذاری خود برای کاهش نرخ بهره دور میکند. در مقابل اگر دولت انتشار اوراق را متوقف کند، خطر استقراض دولت از بانک مرکزی و بیاثر شدن سیاست «هدفگذاری نرخ تورم» را افزایش میدهد. البته بدیهی است فروش اوراق بدهی در نیمه دوم سال هم ادامه داشته باشد اما لازم است در این مسیر به عواقب این اقدام بویژه ایجاد بدهی برای دولت بعد توجه شود. با این حال «اصلاح نظام مالیاتی» و «هدایت نقدینگی» ۲ محور اصلی برای جلوگیری از تعمیق غیرقابل کنترل بدهی در آینده و اصلاح ساختار بودجه است.
⭕️ گردش 2 هزارمیلیارد دلاری پول کثیف با محوریت بانک های آمریکایی
🔹اسناد بانکی محرمانه که به تازگی در قالب پروژه فینسن منتشر شده حاکی از آن است که بانکهای بزرگ جهان در بازه زمانی 1999 تا 2017 حدود دو هزار میلیارد دلار برای گانگسترها، جنایتکاران و کارتلهای مواد مخدر به صورت کاملاً آگاهانه پول جابه جا کرده اند. آن هم در حالی که گفته می شود مقامات آمریکایی از آن آگاه بوده اند، اما به دلیل منافع اقتصادی گردش این پول ها برای آمریکا، در قبال آن سکوت کرده اند.
🔸به نقل از راشاتودی، اسناد عظیم بانکی که به تازگی در قالب یک همکاری به وسیله صدها خبرنگار و چند خبرگزاری به دست آمده، حاکی از آن است که بزرگ ترین مؤسسات مالی و بانکهای جهان به صورت آگاهانه بیش از دو هزار میلیارد دلار پول کثیف را برای جنایتکاران، گانگسترها و باندهای مواد مخدر جابه جا کردهاند. این اسناد حاکی از آن است که این بانکها به جنایتکاران اجازه پولشویی داده و از محل این اقدامات اتفاقاً سود هم کردهاند.این اسناد مربوط به گزارش های اقدامات مشکوک است که از سوی کارمندان بانکها در زمان تشخیص نقل و انتقالات دلاری مشکوک به مقامات آمریکایی ارائه شده است. 🔹 بر این اساس، مرکز شبکه تحقیقات جرایم مالی آمریکا، موسوم به فینسن، زمانی که این مدارک را دریافت میکرد باید درباره آن ها تحقیقات انجام میداد اما گزارش های رسیده حاکی از آن است که مقامات آمریکایی اغلب به این گزارش ها توجهی نداشتند و بانکها هم حتی به نقل و انتقال این پولها پس از ارسال این گزارش ها ادامه دادند. 🔸این گونه گزارش ها البته کاملاً محرمانه باقی مانده است و حتی بر اساس قانون آزادی اطلاعات هم قابل دسترسی نیستند. رسانههایی هم که این اطلاعات را به دست آورده اند اعلام کرده اند که آن ها را منتشر نمیکنند چرا که برخی از آن ها حاوی نام شرکتها و افراد بی گناهی هستند که در این زمینه نقشی نداشتهاند.بانک آمریکا مریلینچ، سیتی بانک، جیپی مورگان و امریکن اکسپرس، همگی در نقل و انتقال میلیونها دلار پول برای ویکتور خراپانوف، جنایتکار قزاق، حتی پس از آن که اینترپل برای وی حکم تعقیب صادر کرد، دست داشتهاند.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #پژواک_شماره_10
روایت فتح
⭕️ پالس های منفی اصلاحات به کاندیداتوری لاریجانی
🔹چندی قبل بود که محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در یادداشتی از نزدیک بودن علی لاریجانی به جریان اصلاحات نوشته بود:« باید تاکید کنم که آقای لاریجانی از منظر تاریخی، متعلق به جریان اصولگرایی است، اما حداقل از سال ۸۴ تا امروز رفتار، منش و نوع سیاست ورزی ایشان شباهتهای زیادی به رویکردهای اصلاح طلبانه داشته و تجربه سه دوره مجلس ایشان هم نوعی رضایتمندی را از سوی اصلاح طلبان در کنار خود دارد.» یادداشتی که بسیاری آن را حضور کارگزاران با علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بیان کردند.
🔸با این حال عطریانفر روز گذشته در مصاحبه ای این برداشت را اشتباه توصیف کرد:« این برداشت اشتباه است که حزب کارگزاران به دنبال حمایت از علی لاریجانی است. در شرایط فعلی ما علاقه مند هستیم که نیرویی از داخل جبهه اصلاحات معرفی کنیم که زمینه اجتماعی مردمی داشته باشد و به تایید شورای نگهبان برسد.» البته او در بخش دیگری از صحبت هایش اشاره کرد که «اگر نتوانستیم نیروی ذاتی اصلاح طلب را به عنوان نیروی محوری در انتخابات داشته باشیم، باید حول تدابیر خاتمی تصمیم بگیریم و آن تصمیم می تواند مشابه سال۹۲ باشد» و این یعنی اگر شرایط مطلوب فراهم نشود و خاتمی با تصمیم کارگزاران موافقت کند، حضور 1400 لاریجانی با کارگزاران منتفی نخواهد بود. 🔹در همین زمینه اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی با انتقاد از افرادی که صرفا «برای قدرت گرفتن در جریان های مختلف سیاسی » حضور می یابند، درباره نحوه حضور اصلاحات در انتخابات تصریح کرد که «اصلاح طلبان روی نامزد اصلاحطلب به تفاهم خواهند رسید»؛ سخنانی که به نوعی از بی رغبتی اردوگاه اصلاح طلبی به گزینه هایی همچون علی لاریجانی تعبیر می شود.
⭕️ بازی واقعی و بازی مجازی!
🔹 ماجرا به سال 2017 میلادی باز می گردد! در آن زمان ترامپ تاکید کرد که«برجام» توافقی ناقص و وحشتناک است، مگر آنکه تروئیکای اروپایی ( با مدیریت واشنگتن) بتوانند این توافق را در حوزه های زیر بسط دهند:دائمی نمودن محدودیت های هسته ای ایران، محدودیت های گسترده در خصوص تعداد، برد و آزمایش های موشکی ، بازدیهای بازرسان از اماکن نظامی، ایجاد محدودیت برای ایران در فعالیت های منطقه و جبهه مقاومت .
🔸نکته قابل تامل اینکه تروئیکای اروپایی با این خواسته واشنگتن، که معنایی به جز «ابطال برجام » نداشت ، به صورت کامل موافقت کردند. حتی کشورهای اروپایی در قالب«دیپلماسی پنهان» مذاکرات مستمری را با وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید بر سر پیشبرد آنچه«طرح تکمیل برجام » می خواندند، صورت داده و راهکارهای حقوقی و شکلی این اقدام را مورد بررسی های گسترده قرار داده بودند. ترامپ در نهایت تیلرسون و مک مستر را از سمت خود برکنار کرد . جایگزینی پمپئو و جان بولتون به وضوح نشان می داد که ترامپ «پیشنهاد طرف اروپایی»
را نپذیرفته و در صدد خروج رسمی از برجام است. اتفاقی که در نهایت در اردیبهشت ماه سال 1397 رخ داد.
🔹امروز در اواسط سال 1399 قرار داریم! مایک پمپئو مدعی بازگشت تحریمهای چندجانبه شورای امنیت علیه ایران است و تروئیکای اروپایی ادعای کاخ سفید را رد می کنند. فراتر از آن، شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز حاضر به پذیرش صلاحیت آمریکا برای استناد به مکانیسم ماشه نشده است اما .....«بازی اصلی» تغییر نکرده است! حتی اگر بایدن و دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شوند، بار دیگر صحنه بازی را مطابق آنچه در سال 2017 و بخشی از سال 2018 میلادی( تا زمان خروج رسمی آمریکا از برجام ) شاهد آن بودیم بازتعریف خواهند کرد. 🔸نباید فراموش کرد که با خروج دولت ترامپ از برجام، صرفا « روشهای بازی مشترک آمریکا- اروپا» علیه ایران تغییر پیدا کرده است و استراتژی «مهار حداکثری ایران قدرتمند» همچنان روح حاکم بر این پازل مشترک ضد ایرانی را تشکیل می دهد. امروز آمریکا و تروئیکای اروپایی هر گونه اقدامی صورت می دهند تا تمرکز جمهوری اسلامی ایران را از این«بازی اصلی» از بین برده و آن را معطوف به «منازعات روبنایی و فرعی » میان خود کنند. قطعا «غفلت از این بازی اصلی» و درگیر شدن در یک «صحنه بازی کاذب»، نه تنها حکم یک «خطای محاسباتی»، بلکه حکم یک خطای راهبردی علیه کشورمان را دارد. خطایی که اساسا نباید صورت گیرد زیرا جبران آن دشوار خواهد بود!
⭕️ همکاری بلندمدت ایران و چین خبری بد برای غرب است
🔹توافق چین و ایران از آن جهت برای کشورمان مناسب خواهد بود که میلیاردها دلار سرمایهگذاری لازم برای توسعه زیرساختها را فراهم میکند و از سوی دیگر مانع از سیاستهای منطقهای تهران نیز نخواهد شد. به علاوه ایران از زیر فشار واشنگتن خارج میشود و میتواند در عرصه بینالمللی نیز نقش پررنگتری ایفا کند.
🔸از قول خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: متن 18 صفحهای که از پیشنویس توافق جامع همکاری ایران و چین منتشر شده است، دربردارنده سرمایهگذاری چندصد میلیارد دلاری چینیها در اقتصاد ایران و فروش نفت ایران با تخفیف به طرف مقابل است. این توافقنامه همچنین شامل حوزههای همکاری امنیتی، تبادل اطلاعات و رزمایشهای مشترک نظامی است.
🔹وزیر امور خارجه ایران نیز در پاسخ به این اخبار گفته است که تهران در مورد توافقنامه جامع همکاری 25 ساله، در حال مذاکره با پکن است اما این توافق باید به تصویب مجلس ایران برسد.
🔸چشمانداز توافقنامه بلندمدت همکاری بین ایران و چین موجب بروز واکنشهای متفاوتی از سوی ناظران بینالمللی شده است. برای نمونه، نشریه فارنپالیسی مدعی است که این توافق خبر بدی برای غرب است و پیشبینی میکند که موجب تغییر ترتیبات منطقهای در خاورمیانه و آسیا شود.
🔹در دوم آگوست مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز نگرانی خود را از این توافق اعلام کرد و در فاکسنیوز گفت که ورود چین به ایران میتواند ثبات منطقه را برهم بزند و اسرائیل، عربستان سعودی و امارات را در معرض ریسک قرار دهد.
🔸ایران و چین دو قدرت معتبر آسیایی هستند و شاید دو قدرت برتر آسیا که دو سر قاره آسیا را تحت نفوذ خود دارند. از این رو تعمیق همکاریهای اقتصادی و احتمالا نظامی، امری منطقی است.
🔹این گزارش تاکید میکند ایران برای دههها قبل از انقلاب اسلامی به غرب اعتماد کرد. در چند سال اخیر هم برجام، تجربهای تازه در این باره بود اما با عهدشکنی مجدد غرب روبهرو شد.