✳️ روایتی زیبا از سرمشق بودن حضرت فاطمه س
🍃روزی پیامبر اکرم (ص) با ما نماز صبح بجای آورد، و پس از فراغت از نماز روی مبارکش را به سوی ما گردانید: و فرمود: ای جماعت مسلمانان، هر کس که آفتاب را از دست بدهد، پس باید به ماه تمسک جوید، و در فقدان ماه دست به دامان زهره شود، و اگر زهره را نیابد به دو ستاره فرقدان پناه آورد. از پیامبر اکرم (ص) سؤال شد که یا رسول الله مقصود از آفتاب و ماه و زهره و فرقدان (دو ستاره نورافشان) چیست؟ فرمود: من آفتابم، علی ماه، و فاطمه زهره است و دو ستاره حسنین هستند. آنان با کتاب خدا دو دستاویز بشرند و همواره بهم پیوسته اند و هرگز از یکدیگر جدا نمیشوند تا در کنار حوض کوثر به من ملحق شوند🍃
🌴عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ: صَلَّى بِنَا رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ صَلاَةَ اَلْفَجْرِ فَلَمَّا اِنْفَتَلَ مِنْ صَلاَتِهِ أَقْبَلَ عَلَيْنَا بِوَجْهِهِ اَلْكَرِيمِ فَقَالَ مَعَاشِرَ اَلنَّاسِ مَنِ اِفْتَقَدَ اَلشَّمْسَ فَلْيَسْتَمْسِكْ بِالْقَمَرِ وَ مَنِ اِفْتَقَدَ اَلْقَمَرَ فَلْيَسْتَمْسِكْ بِالزُّهَرَةِ وَ مَنِ اِفْتَقَدَ اَلزُّهَرَةَ فَلْيَسْتَمْسِكْ بِالْفَرْقَدَيْنِ قِيلَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ مَا اَلشَّمْسُ وَ اَلْقَمَرُ وَ اَلزُّهَرَةُ وَ اَلْفَرْقَدَانِ قَالَ أَنَا اَلشَّمْسُ وَ عَلِيٌّ اَلْقَمَرُ وَ فَاطِمَةُ اَلزُّهَرَةُ وَ اَلْحَسَنُ وَ اَلْحُسَيْنُ اَلْفَرْقَدَانِ وَ كِتَابُ اَللَّهِ لاَ يَفْتَرِقَانِ حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ اَلْحَوْضَ.🌴
📚 معاني الأخبار ج ۱، ص ۱۱۵، علامه امینی (ره) این روایت را از علمای اهل سنت نیز در کتاب فاطمة الزهراء (س) نقل کرده است
🎁 به کانال مطالب تبلیغی
بپیوندید👇👇👇
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
@tabligheslam
✳ قیامت این چیزها را نمیداند!
🔻 مرحوم #شیخ_مرتضی_زاهد اواخر عمر دیگر نمیتوانستند با پای خود جایی بروند و چون وسیلههای امروزی نبود، ناچار کسی ایشان را کول میگرفت و به این طرف و آن طرف میبرد. این کار مشکلی برای کسی نداشت چون بدن ایشان در آن ایام لاغر و نحیف شده بود.
🔸 یک روز جایی میرفتند. در کوچهی شترداران کسی که ایشان را کول کرده بود، ظاهرا خسته میشود و مرحوم شیخ مرتضی را کنار کوچه به زمین میگذارد. بدن ایشان به دیوار کاهگلی خانهی مجاور برخورد میکند و کمی خاک و پر کاه روی زمین میریزد. ایشان با نگرانی درب آن خانه را میکوبند. صاحبخانه در را که باز میکند شیخ مرتضی را میشناسد. شیخ مرتضی میگویند من به دیوار خانهی شما تکیه دادهام و کمی از خاک و کاهگل دیوار به زمین ریخته. بفرمایید چقدر باید بدهم تا جبران شود. صاحبخانه که به شیخ مرتضی ارادت داشت، میگوید اختیار دارید. منزل من متعلق به شماست. آقا در جواب میگویند #قیامت این چیزها را نمیداند. یا باید رضایت بدهی و حلال کنی یا باید خسارت بگیری».
📚 کتاب #سیره_و_خاطرات_علما
📖 ص ۴۸
👤 #آیت_الله_جاودان
#⃣ #حق_الناس #معاد
✅ اینجا #حرف_حساب بخوانید؛ (برشهای ناب از کتابهایی که خوانده و سخنرانیهایی که شنیدهایم)
https://eitaa.com/joinchat/1217855490C4fc824863f
چهل سند ازکتب اهل تسنن در اثبات شهادت حضرت فاطمه علیه السلام ویرایش نهایی.pdf
684.1K
چهل سند ازکتب اهل تسنن در اثبات شهادت حضرت فاطمه علیه السلام ویرایش نهایی.pdf
#شبهات_فاطمیه
⁉️❔ امیرالمومنین علیه السلام چه مدت پس از شهادت صدیقه کبری سلام الله علیها و با چه کسی ازدواج نمودند؟؟
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
از جمله وصیت هایی که حضرت زهرا سلام الله علیها به حضرت امیر کردند این بود که فرمودند:
🔹« من به تو وصیت می کنم که پس از من با دختر خواهرم زینب ازدواج کنی زیرا او ( برای رسیدگی به فرزندانم) شباهت به من دارد.»
📗کتاب سلیم بن قیس۸۷۰/۲
📗روضه الواعظین ۱۵۱/۱
📗بحار الانوار۱۹۲/۴۳
حضرت امیرالمومنین نیز بنابر وصیت آن حضرت با امامه دختر زینب ازدواج نمودند تا پس از حضرت زهرا سلام الله علیها به فرزندان ایشان رسیدگی های لازم را صورت دهد .
🔻لازم به ذکر است:
استاد ارجمند، مرحوم علامه جعفر مرتضی العاملی درباره «زینب» مادر امامه مینویسد:
«هاله» ـ خواهر #خدیجه کبري ـ شوهری داشت از بنیتَمیم که از او به «ابوهند» یاد شده است. «ابوهند» از همسر دیگرش، دو دختر داشت : به نامهای «زینب» و «رقیه». «ابوهند» و مادر این دو دختر، دار فانی را وداع گفتند و «هاله» با دختران «ابوهند» تنها ماند. «خدیجه کبري» ـ خواهر هاله ـ سرپرستی این دو دختر را بر عهده گرفت.
با درگذشت «هاله» و ازدواج رسول خدا با «خدیجه کبري»، سرپرستی این دو دختر به رسول خدا انتقال یافت؛ و از آن روز، این دو دختر «به رسم عرب»، دختران رسول خدا نام گرفتند.
(ر.ك: الصحیح من سیرة النبی ۱۲۵/۲)
بعدها، «زینب» با «ابوالعاص بن ربیع بن عبدالعزّي بن عبدشمس بن عبد مناف» ازدواج کرد و در نتیجه، «ابوالعاص» را داماد رسول خدا خواندهاند.
🔰 امامه دختر ابوالعاص بن ربیع و زینب است و پیامبر زینب را بسیار دوست میداشت.
امامه برای مولی الموحدین فرزندی بنام محمد را به دنیا آورد که در کربلا شهید شد .پس از شهادت حضرت امیر ، #معاویه از او خواستگاری کرد و او جواب رد داد و با مغیره بن نوفل از اصحاب علی علیه السلام ازدواج نمود و سرانجام در سال 50 هجری از دنیا رفت .
📗 ریاحین الشریعه ۳۵۰/۳
⁉️❔اما ازدواج علی علیه السلام با امامه چه زمانی بوده است؟
✅ باید بدانیم در هیچ منبع شیعی و مورد قبول شیعه پاسخ به این سوال نیامده است، و هر آنچه در کتب شیعه در این باره نقل شده به استناد از منابع مخالفین ماست که برای ما قابل اعتماد نخواهد بود:
🔻مرحوم شیخ عباس قمی مینویسد:
« به روایتی تزویج امامه پس از گذشت سه شب از وفات فاطمه واقع شد»
📚منتهی الامال ۴۵۳/۱
👈 نقد: این نقل مرسلاً از مخالفان و بدون سند ذکر شده؛ پس قابل استناد نمیباشد،
🔻مرحوم ابن شهر آشوب از کتاب قوت القلوب نقل میکند:
« علی پس از گذشت نه شب از وفات فاطمه با امامه ازدواج کرد»
📚مناقب ۳۵۰/۳
علامه مجلسی نیز این قول را از کتاب مناقب نقل میکند؛
📚بحار الانوار ۹۲/۴۲
👈 نقد: این سخن نیز فاقد سند و منبع بوده و قابل استناد نمی باشد ، گذشته از آن که مرحوم ابن شهر آشوب این مطلب را از ابوطالب مکی که از صوفیه و نیز از مخالفان است، نقل فرموده ، خود ابوطالب مکی هم مرسلاً آورده و سندی ارائه نمیکند؛ و نوشته «و یُقال أنه تزوّج بعد وفاه فاطمه (صلوات اللّه علیها و على أبیها) بتسع لیال». بنابراین این قول نیز قابل استناد نمیباشد.
💡اما بر اساس برخی قرائن میتوان حدود زمانی وقوع این ازدواج را مشخص نمود:
قرینۀ نخست این که بزرگترین فرزند حضرت امیر علیهالسلام از خولۀ حنفیه (که ایشان در اوائل دوران ابوبکر به همراه اسرای بنی حنیفه، به مدینه آورده شد) پس از اولاد حضرت صدیقه علیهاالسلام ، محمد بن الحنفیة است که متولد سال 14 یا 16 میباشد. که قول اقوی سال 16 است.
و با توجه به اینکه امام با فاصله کمی پس از ازدواج با امامه ، با خوله ازدواج نمودند ؛
بنا بر این ازدواج امام با امامه باید حد اقل، در سال 13 باشد؛ یعنی دو سال پس از شهادت حضرت طاهره علیهاالسلام.
📕أنساب الأشراف للبلاذري ۱۱۰/۲ عن المدائني
📕شرح نهج البلاغة ۲۴۴/۱
قرینهٔ دوم و نکته مهم آنکه در منابع تاریخی میتوان مدرکی دال بر صحت این استدلال را یافت؛
📗ابن جوزی ، در کتاب المنتظم۱۱۲/۴ نیز قول دو سال پس از شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها را نقل نموده است.(ر.ک: تصویرالحاقی)
🔚🔚 نتیجه آنکه:
آنچه مسلم است آن است که حضرت امیرالمومنین پس از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها بنا به وصیت خود آن حضرت با امامه ازدواج کردهاند اما این سخن که پس از گذشت فاصله اندکی مانند سه روز یا کمتر از ده روز این ازدواج صورت گرفته است به هیچ عنوان مستند قابل قبول و صحیحی ندارد.
و با توجه به قرائن تاریخی آنچه که قابل استناد است وقوع این ازدواج حداقل دو سال پس از درگذشت حضرت زهرا سلام الله علیها است.
👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
┏⊰✾✾⊱━━━─»»»━━┓
🆔 @mobahesegroup
┗━━─»»»━━━⊰✾✾⊱┛