❌ وقتی امام رضا علیه السلام طلبِ مرگ نمود.
▪️قَالَ وَ حَدَّثَنِي يَاسِرٌ قَالَ كَانَ الرِّضَا إِذَا رَجَعَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مِنَ الْجَامِعِ وَ قَدْ أَصَابَهُ الْعَرَقُ وَ الْغُبَارُ رَفَعَ يَدَيْهِ وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ فَرَجِي مِمَّا أَنَا فِيهِ بِالْمَوْتِ فَعَجِّلْهُ إِلَيَّ السَّاعَةَ وَ لَمْ يَزَلْ مَغْمُوماً مَكْرُوباً إِلَى أَنْ قُبِضَ.
✍🏻 راوى از ياسر روايت كرده كه گفت حضرت رضا عليه السّلام در روز جمعه از مسجد جامع مراجعت كرد در حالیكه عَرق بر جبين مبارکش نشسته و غبار او را فرو گرفته بود، دست خود را بلند كرد و اینگونه بیان داشت: خدایا، اگر راحتیِ من در این وضعیت با مرگ خواهد بود، پس تعجيل فرما در مرگِ من در همین ساعت. سپس یاسرخادم گوید: امام علیهالسلام از آن روز به بعد، مهموم و محزون بود تا بشهادت رسید.
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام، ٢/١٥
@fazaelvamaaref
@tabyeen98
هدایت شده از یادداشتهای امید پیشگر
امام رئوف
رأفت، لطف و رحمتی است که وقوع درد و ناراحتی را برنمیتابد هر چند آن درد و ناراحتی به مصلحت فرد باشد (التحقیق فی كلمات القرآن الكریم، ج4، ص 6).
به بیان دیگر رئوف به کسی گفته میشود که با دیگران مهربان است و این مهرورزی او؛ هیچ طعم تلخ و ناخوشایندی بر کام آنها نمیگذارد. برای مثال به پزشک جراحی که با بُریدن گوشت و شکافتن بدن، مریضی را از مرگ نجات میدهد رحیم گفته میشود ولی به او رئوف نمیگویند.
در زیارتی به نقل از امام جواد(ع) خطاب به امام رضا(ع) آمده است:
السلام على الإِمام الرئوف (بحارالأنوار، ج99، ص 55).
بر این اساس از ویژگیهای امام رضا(ع) این است که مهر و عنایت او بیدرد و رنج، درمانگری میکند و شفا میدهد و با لطفی خاص از افتادگان و درماندگان، دستگیری میکند.
🆔 @pishgar
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 شهادت جانگداز امام رئوف، آقاعلی ابن موسی الرضا المرتضی علیهالسلام تسلیت باد 🏴
#بازنشر به مناسبت ایام شهادت امام رضا علیهالسلام
🎧 کلیپ صوتی: « خاطرهی آیتالله بهجت از شخصی که جواب سلام امام رضا علیهالسلام را شنیده بود!»
✅ حضرت آیتالله بهجت:
📝 یکی از دوستان و از خویشان ما خودش برای بنده نقل کرد.
🔸 میگفت: «مهمان فلان آقا بودیم در مشهد، همیشه وارد بر او میشدیم. پنجره را باز کرد و گنبد حضرت رضا علیهالسلام را که دید سلام کرد. من آنجا نشسته بودم، این حاجی خیلی خیّر و صالح بود. اینجا ایستاده بود و سلام کرد، من جواب سلام [حضرت رضا علیهالسلام] را شنیدم که به او [این حاجی] داده شد. گفتم حاج آقا! من [جواب سلام را] شنیدم. گفت: خب به سلامتی! تو استعدادت(استعداد معنوی)خوب بود که توانستی بشنوی، ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند. تو استعدادت قوی بود، خوب بود، و شنیدی. [با این حرف] اصلاً خودش را از کرامت خارج کرد وگفت: ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند.»
🔸 بالاخره، مشهد محل شهادت و حضور [حضرت رضا علیهالسلام] است. میت و حی بودن در پیشگاه اینها فرقی ندارد. [تفاوتی] در [حیات و ممات] اینها (اهلبیت) نیست، در غیر اینهاست.
📚 (درس خارج فقه، کتاب صلات، ١٣٧٧/١٢/٠۴)
☑️ کانال رسمی مرکز نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت
🔹 @bahjat_ir
14.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 موضوع: لطف و عنایت امام رضا علیهالسلام به زائران (۱)
🎤 حجتالاسلام و المسلمین ناصری
⏱ زمان: ۵ دقیقه
📥 حجم: ۱۴ مگابایت
#امام_رئوف
@tabyeen98
⚡️⚡️⚡️
به همین مقدار☝️ در مورد #امام_رئوف// #امام_رضا اکتفا می کنیم. باشد که از ما بپذیرند.
⚡️⚡️⚡️
✍ لیلة المَبیت؛ شب تاریخی هجرت پیامبر از مکه به مدینه در آغاز ماه ربیع الاول
🍃و مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ (بقره:۲۰٧)🍃
📍 برخی از مردم هستند که برای جلب رضایت خدا، جان خود را می فروشند(جان فشانی می کنند) و خداوند نسبت به چنین بندگانی، بسیار مهربان است.
♈️ ابن أبي الحديد كه از علماى قرن هفتم اهل سنّت است، در شرح نهج البلاغه خود آورده است: «تمام مفسّران گفته اند اين آيه درباره #على_بن_ابى_طالب عليه السلام نازل شده است كه در #ليلة_المبيت در بستر رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله خوابيد و اين موضوع در حدى از تواتر است كه جز كافر يا ديوانه آن را انكار نمی کنند».
♈️ مشركانِ مكّه، قرار گذاشتند از هر قبيله اى يك نفر را براى كشتن پيامبر صلى اللَّه عليه و آله انتخاب كنند و آن حضرت را دسته جمعى از بين ببرند تا بنى هاشم به خونخواهى او قيام نكنند و با اين عمل از دعوت پيامبر راحت شوند. پيامبر صلى اللَّه عليه و آله از نقشه ى آنان با خبر شد و على عليه السلام براى اينكه پيامبر به سلامت از مكّه خارج شود، در بستر ايشان خوابيد و اين آيه در شأن آن حضرت نازل گرديد) تمام{📚 تفسير نور، ج1، ص325(محسن قرائتی}.
📌 نقطه آغاز هجرت پیامبر(ص) همین طرح مشرکین مکه برای قتل ایشان بود که حضرت ناچار به هجرت از مکه به مدینه(یثرب) شدند و در شب معروف به لیلة المبیت که مشرکین در صدد اجرای طرح خود برآمدند حضرت امیر المومنین در جای پیغمبر خوابیدند و پیغمبر به قصد مدینه از شهر خارج شدند و بدین ترتیب توطئه مشرکین خنثی شد. لیلة المبیت، شب اول ماه ربیع الاول سال ۱۳ بعثت است که مبدا تقویم هجری قمری نیز هست. حضرت ۱۰ سال هم در مدینه اقامت داشتند.
💠 مَبیت مصدر میمی است؛ به جایی که کسی شب را در آنجا سپری کند "بیت" گفته میشود. بیتوته یعنی شب را در جایی سپری کردن. فعل آن نیز در قرآن آمده است: وَ يَقُولُونَ طَاعَةٌ فَإِذَا بَرَزُوا مِنْ عِنْدِكَ بَيَّتَ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ وَ اللَّهُ يَكْتُبُ مَا يُبَيِّتُونَ {نساء:٨۱}// وَ هوَ مَعَهُمْ إِذْ يُبَيِّتُونَ مَا لَا يَرْضَىٰ مِنَ ٱلْقَوْلِ ۚ {نساء:۱۰٨}.
#نبی_اکرم
#امیر_المومنین
#ليلة_المبيت
@tabyeen98
✍ ثبات قلب و قدم
🔹 آیت لله بهجت:
💥 مهم تر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف، دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار آن حضرت تا ظهور او می باشد؛ زیرا مردن، تنها قطع حیاتِ دنیای چند روزه فانی است، اما بیرون رفتن از عقیده صحیح، موجب هلاکت ابدی از حیات جاوید آخرت و خلود در جهنم است؛ لذا حضرت امیر علیه السلام در #لیلة_المبیت از رسول اکرم صلی لله علیه و آله می پرسد: 👈 «أَفِی سَلامَةٍ مِنْ دِینِی؟؛ آیا دین من سالم خواهد بود؟».
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص١٠١
#ایمان
#ثبات_قلب
#دین
#موجود_موعود
#امام_زمان
#دعای_غریق
@tabyeen98
✍ روز اول ربیع الاول؛ هجرت پیامبر
🔹رهبر انقلاب:
♈️ در روز اول ربیع الاول، هجرت پیغمبر واقع شده است؛ از مکه به مدینه که مبدأ تاریخ هجری مسلمانان است. این ماه هم ربیعالمولود است، هم ربیعالهجره است.
۸۶/۱۲/۲۲
@tabyeen98
✍ لزوم هجرت
🔹 استاد علی صفایی حائری
♈️ اگر در محیطی که هستی نتوانستی کاری انجام بدهی، باید هجرت کنی، که ماندگار شدنت به تحلیل رفتنت منتهی میشود و عذر نیاور که ضعیف بودم، چون زمین خدا وسعت داشت...
📚صراط، ص۸۱
#هجرت
@tabyeen98
4_71799543812850419.pdf
369.2K
💢 تحقیقی در تاریخ وفات پیامبر گرامی
💠 #استاد_سید_محمد_جواد_شبیری
♈️ نویسنده در این مقاله با بررسی تطبیقی مناسبات نزدیک وفات، تنها قول مروی از ائمه ع يعنى روز ۲ ربیع الاول را ترجیح داده است.
#دوشنبه_سیاه
@tabyeen98
✍ آخرین وداع پیامبر با یاران...
📚فروغ ابدیت جلد2، صفحات 864- 865(آیت الله جعفر سبحانی)
💥 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) روزهای آخر بیماری در حالی كه سرش را با پارچه ای بسته بود، #سه_روز پیش از شهادت خود، به مسجد آمد و شروع به سخن نمود و در طی سخنان خود فرمود:
📍 هر كسی حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار كند، زیرا قصاص در این جهان، آسان تر از قصاص در روز رستاخیز است!
_ در این موقع #سوادة_بن_قیس برخاست و گفت: موقع بازگشت از نبرد "طائف" در حالی كه بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند كردید كه بر مركب خود بزنید. اتفاقا تازیانه بر شكم من اصابت كرد، من اكنون آماده گرفتن قصاصم.
⚡️درخواست پیامبر یك تعارف اخلاقی نبود؛ بلكه جداً مایل بود حتی یك چنین حقوقی را جبران نماید.
👈 گذشته از این، چون اصابت تازیانه بر شكم سواده #عمدی_نبود، از این نظر او حق قصاص نداشته است، بلكه با پرداخت دیهای جبران می گردید. مع الوصف پیامبر خواست، نظر وی را تامین كند...
پیامبر دستور داد، بروند همان تازیانه را از خانه بیاورند، سپس آماده قصاص شدند.
♦️یاران رسول خدا با دلی پر غم و دیدگانی اشكبار و ناله هایی جانگداز، منتظرند كه جریان به كجا خاتمه می پذیرد؛ آیا سواده واقعا از در قصاص وارد می شود؟
ناگهان دیدند سواده بی اختیار، بجای قصاص، شكم و سینه پیامبر را می بوسد؛ در این لحظه پیامبر او را دعا كرده، فرمود: خدایا! از سواده بگذر، همانطور كه او از پیامبر اسلام در گذشت...
#پیامبر_رحمت
#حق_الناس
@tabyeen98
May 11